Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Slovenia (B) og Kypros (B) *KAMPTRÅD*

NYTT TEMA
hrrreminius
hrrreminiusInnlegg: 8770
17.11.18 00:07
Hunkpapa: Jeg innbilte meg at dette nye systemet innebar flere kamper enn det gamle kvaliksystemet til EM og VM.

Dette er ikke et "nytt system", men en ny turnering. Eneste forskjellen i "systemet" er at kvalifiseringen forskyves til å begynne året etter mesterskap og ikke samme høst, samt at det i hvertfall i denne første utgaven gis mulighet til omspill om EM-plasser etter rangeringen i Nations League. Det er like mange (og like lange) internasjonale perioder som før, men privatkampene er i stor del erstattet av Nations League. 

(Innlegget ble redigert 17.11.18 00:09)

hrrreminius
hrrreminiusInnlegg: 8770
17.11.18 00:13
MacPerson: Klart det er flott å se på, en presis pasning, men skaper det farligheter?

Med riktig kampbilde og med riktige spillere i mottakende ende vil det selvfølgelig skape farligheter, slik vi så i kampene på Ullevål. Problemet i dag var at vi havnet under tidlig i kampen og ble tvunget til spille oss gjennom et kompakt og fysisk slovensk lag. Da ble Tarik og Kamara for lette. Likevel var Selnæs involvert i nesten alt Norge skapte i første omgang.

(Innlegget ble redigert 17.11.18 00:13)

MacPerson
MacPersonInnlegg: 7958
17.11.18 00:14
Zanick: Sendte deg et par linker, her er enda en

Sett på disse nå, og der er det jo andre boller. Da skal jeg revurdere min oppfattelse av Selnæs, var noen perler der som faktisk skapte noe. 

Mitt opprinnelige innlegg gikk først og fremst ut på at jeg tenker vi mangler gjennombruddshissige spillere på midten, og at vi har Berge som ballfordeleren. Og da var mitt poeng et midtbanene var "Berge, Doff, Moi, Ødegaard", der jeg savnet mest Doff sine type og ikke nødvendigvis han.

Men skal innrømme at jeg ikke har sett Selnæs annet enn på landsen i manns minne, så linkene dine står seg. 

Hunkpapa
HunkpapaInnlegg: 3351
17.11.18 00:15
Zanick: Sendte deg et par linker, her er enda enhttps://youtu.be/wdCtxXBlJa0?t=57Fantatisk assist mot Monaco for noen runder siden.https://youtu.be/NYaAzLc7aJg?t=100Klassiker fra 2015-sesongen da han spilte hakkemat av hele Eliteserien.

Kan du ikke legge ut noen linker fra kampen Tyskland - Norge (6-0), hvor Selnæs knapt var borti ballen, eller fikk tak i ballen ? Husker jeg ikke helt feil, spilte han på Norges midtbane i denne kampen. Selnæs er god mot lag som Kypros, Bulgaria m.v., hvor han kan ligge å strø pasninger med en god venstrefot, men hva mot sterkere motstand ? Synes han er for pus(l)ete.

ehall
ehallInnlegg: 21788
17.11.18 00:15

knurr84: Alarm!

Johansen er en begrenset spiller, både på og utenfor banen. Særdeles vanskelig å like en slik type. Håper klippekortet er brukt opp. 

hrrreminius
hrrreminiusInnlegg: 8770
17.11.18 00:16
MacPerson: Men skal innrømme at jeg ikke har sett Selnæs annet enn på landsen i manns minne, så linkene dine står seg.

Det er blitt en norsk folkesykdom å slakte norske spillere på syltynt grunnlag. Gjerne etter å kun ha sett spilleren et par minutter på banen. Men her er faktisk Twitter verre enn VGD, utrolig nok..

MacPerson
MacPersonInnlegg: 7958
17.11.18 00:17
hrrreminius: Med riktig kampbilde og med riktige spillere i mottakende ende vil det selvfølgelig skape farligheter

Savnet av Josh King er tydelig, utvilsomt, har ingen andre spisser av hans kaliber...

dickenzz
dickenzzInnlegg: 1628
17.11.18 00:19

Ser at mange spillere på det norske landslaget har navn som Muhamed , Omar og liknende, men hørte også en bli intervjuet, og han kunne ikke norsk en gang!!!  Trodde at det i det minste var et minimum at spillerne på det norske landslaget kan snakke norsk!

MacPerson
MacPersonInnlegg: 7958
17.11.18 00:20
hrrreminius: Det er blitt en norsk folkesykdom å slakte norske spillere på syltynt grunnlag. Gjerne etter å kun ha sett spilleren et par minutter på banen. Men her er faktisk Twitter verre enn VGD, utrolig nok..

Det er sant. Derfor er også en tommel gitt til Zanick, som istedenfor å "kverulere", faktisk viste meg fakta som tyder på at min oppfatning var feil.

Eksberten
EksbertenInnlegg: 29644
17.11.18 00:21
dickenzz: Ser at mange spillere på det norske landslaget har navn som Muhamed , Omar og liknende, men hørte også en bli intervjuet, og han kunne ikke norsk en gang!!! Trodde at det i det minste var et minimum at spillerne på det norske landslaget kan snakke norsk!

Bjørn snakker litt gebrokkent, fordi han er oppvokst i USA.

De andre er det ikke mulig å høre at de har flerkulturell bakgrunn, selv om noen av de var noen år når de kom til Norge.

(Innlegget ble redigert 17.11.18 00:23)

Zanick
ZanickInnlegg: 11464
17.11.18 00:23
MacPerson: Men skal innrømme at jeg ikke har sett Selnæs annet enn på landsen i manns minne, så linkene dine står seg.

Greit, jeg skal akseptere at du følger Sarpsborg hakket tettere enn Ligue 1. ;-)

Zanick
ZanickInnlegg: 11464
17.11.18 00:27
Hunkpapa: Kan du ikke legge ut noen linker fra kampen Tyskland - Norge (6-0), hvor Selnæs knapt var borti ballen, eller fikk tak i ballen ? Husker jeg ikke helt feil, spilte han på Norges midtbane i denne kampen.

Stemmer det, men ikke helt rettferdig å trekke frem enkeltspillere fra den kampen, hehe. Jarstein var eneste som fikk godkjent - utrolig nok etter 6-0 tap.

Det skal bli spennende å se hva Norge får til mot bedre motstand. Trolig bedre rystet nå, etter at Lagerback har fått satt laget sitt.

Bilvrag
BilvragInnlegg: 16563
17.11.18 00:30
dickenzz: Ser at mange spillere på det norske landslaget har navn som Muhamed , Omar og liknende, men hørte også en bli intervjuet, og han kunne ikke norsk en gang!!! Trodde at det i det minste var et minimum at spillerne på det norske landslaget kan snakke norsk!

Alle prater norsk. Hva ønsker du å oppnå her?

hrrreminius
hrrreminiusInnlegg: 8770
17.11.18 00:30
MacPerson: Savnet av Josh King er tydelig, utvilsomt,

Ja, det ble tydelig. Han scorer ikke veldig mye, men klarer å holde på ballen, utfordre og plage forsvarerne. Det er mye som "skjer" rundt han. Han mangler først og fremst en spissmakker som i en større grad kan utnytte det han bidrar med.

Johnsen er god på hodet, er meget god i presspillet, og er OK på avslutninger. Men har ikke så veldig mye mer. Kan være en god joker på sitt beste, men er ute av form. Sørloth er i likhet med King god til å holde på ball og god i duell både på hodet og med ballen i beina, men virker å være milevis fra sin beste form. Er heller ikke av dem som løper mest (og smartest). Utstråler ikke akkurat entusiasme på banen heller. Tarik jobber og er en god førsteforsvarer. Litt uryddig i stilen, men fungerer i tospann med King fordi han får mer rom rundt seg. Blir litt for lett når han må ta mer ansvar selv. Er i OK form og bidrar med erfaring. Etter King er det han som er nærmest førsteelleveren per nå, men faller bak når (om) Sørloth og Johnsen finner formen. Så er det også andre som banker på døra og raskt kan bli et alternativ.

Ellers mangler vi først og fremst en spiss som scorer mål. Vanskelig å finne en løsning på akkurat dette. Ingen som stikker seg ut akkurat nå.

(Innlegget ble redigert 17.11.18 00:42)

MacPerson
MacPersonInnlegg: 7958
17.11.18 00:31
Zanick: Greit, jeg skal akseptere at du følger Sarpsborg hakket tettere enn Ligue 1. ;-)

Takk ;)

Så en gang til på den første snutten av Selnæs, med litt mindre kritiske øyne, og det er noen pasninger og stikkere der av klasse.

Så da er jeg tilbøyelig til å si at han fortjener sin plass om han klarer å opprettholde nivået og holde Berge ute av laget.

Tenker fortsatt at vi mangler den gjennombruddshissige og kjempende type da, den typen som Doff er (og som jeg skrev, ikke nødvendivis Doff, da jeg tror at han ikke holder det nivået (ennå)).

hrrreminius
hrrreminiusInnlegg: 8770
17.11.18 00:32
MacPerson: Det er sant. Derfor er også en tommel gitt til Zanick, som istedenfor å "kverulere", faktisk viste meg fakta som tyder på at min oppfatning var feil.

Min frustrasjon var først og fremst ikke rettet mot deg. Skummet nettopp gjennom reaksjoner fra kampen på Twitter og var litt oppgitt av den grunn.

GregAdamsGregAdams
GregAdamsGregAdamsInnlegg: 1924
17.11.18 00:33
dickenzz: Ser at mange spillere på det norske landslaget har navn som Muhamed , Omar og liknende, men hørte også en bli intervjuet, og han kunne ikke norsk en gang!!!  Trodde at det i det minste var et minimum at spillerne på det norske landslaget kan snakke norsk!

Omar, Mohammed, Haitam og Tarik snakker like bra eller bedre norsk enn de fleste andre på landsen.

Ironisk nok er det en med det erkenorske navnet Bjørn som snakker gebrokkent.

Forståelig med tanke på at han har vokst opp i USA.

Catts
CattsInnlegg: 1460
17.11.18 00:34

Utrolig å sitte igjen med et så gunstig utfall etter en kamp hvor halve laget presterer til børskarakter 3 eller lavere. Johansen, Tarik og Kamara spiller på lånt tid uansett, men varsellampene blinker når Rosted og Moi lar seg trekke ned på et såpass lavt nivå. Rosted er konstant på etterskudd, taper nesten alt av dueller og holder på å dra på seg et rødt kort. Moi somler, slår dårlige pasninger og sleiver i avgjørende øyeblikk som vanlig. Jeg regner med Reginiussen kommer inn for Rosted til neste kamp, men for Moi er det på tide å levere.

På en kveld som denne er det desto mer gledelig og imponerende at noen klarer å markere seg i andre enden skalaen. Øverst troner majesteten Ole Selnæs. Det han har vist de siste tre kampene er det beste jeg kan huske å ha sett av en midtbanespiller på landslaget. Så og si alle avleveringene hans har vært av ypperste kvalitet, enten det er dødballer eller i åpent spill. Jeg har vært kritisk til ham tidligere, men nå er jeg mektig imponert!

Andre positive ting å ta med seg, bortsett fra poenget, er prestasjonene til Nordtveit og Elabdellaoui. Førstnevnte leverer bedre enn han pleier i landslagsdrakten, selv om han kanskje kunne gjort det bedre ved skåringen. Defensivt har han noen fine inngripener og offensivt bidrar han med strøkne pasninger, deriblant en nydelig assist. Elabdellaoui slurver litt i starten, men spiller seg voldsomt opp utover i kampen. Han tar mange gode initiativer og løper alltid helhjertet. Forhåpentligvis bærer han kapteinsbindet fra starten av på mandag og i overskuelig fremtid. Ødegaard må gjerne ta plass foran ham, for han viste lovende takter i dag.

dickenzz
dickenzzInnlegg: 1628
17.11.18 00:34
Eksberten: Bjørn snakker litt gebrokkent, fordi han er oppvokst i USA.

Nja vet ikke hva han het, men hørte en spiller  bli intervjuet og han snakket kav engelsk språk, ikke ett eneste norsk ord

(Innlegget ble redigert 17.11.18 00:38)

Tinkler
TinklerInnlegg: 13532
17.11.18 00:36

Få inn Mehling til neste kamp. Synes også Linnes burde få sjansen. Enten på bekostning av Omar eller Johansen.

MacPerson
MacPersonInnlegg: 7958
17.11.18 00:38
hrrreminius: Min frustrasjon var først og fremst ikke rettet mot deg. Skummet nettopp gjennom reaksjoner fra kampen på Twitter og var litt oppgitt av den grunn.

Du er tilgitt, har uansett ikke vett nok til å bli såret av at man er uenig med meg på et anonymt diskusjonsforum ;)

På Twitter må man ta til seg og like det som taler i din favør/mening, resten er bare en smørje av idiotisk oppgulp!

(Innlegget ble redigert 17.11.18 00:38)

GregAdamsGregAdams
GregAdamsGregAdamsInnlegg: 1924
17.11.18 00:39
Tinkler: Få inn Mehling til neste kamp. Synes også Linnes burde få sjansen. Enten på bekostning av Omar eller Johansen.

Hvorfor i alle dager skal Omar benkes?

Hunkpapa
HunkpapaInnlegg: 3351
17.11.18 00:40
Zanick: Stemmer det, men ikke helt rettferdig å trekke frem enkeltspillere fra den kampen, hehe. Jarstein var eneste som fikk godkjent - utrolig nok etter 6-0 tap.Det skal bli spennende å se hva Norge får til mot bedre motstand. Trolig bedre rystet nå, etter at Lagerback har fått satt laget sitt.

Lsgerback er en fantastisk trener, men han kan ikke lage gull av gråstein. Jeg er gammel nok til å huske Drillo fra 90-tallet. I tillegg hadde jeg gleden av å se Rosenborg på Lerkendal i mange kamper i Europa på 1990-tallet. Storklubbene så ikke akkurat frem til å komme til Lerkendal. En midtbane med Bent S., Roar Strand og Ørjan Berg kunne ta motet fra noen av Europas mest meritterte midtbanespillere. Slik er det ikke lengre, heller ikke med Selnæs. Trist, men dessverre sant.

Jeg har likevel en viss tro på at Lagerback kan få dette laget til neste EM. Vinner de gruppen sin, kan de vinne en playoff mot andre gruppevinnere, slik jeg forstår opplegget. Om Norge har noe å gjøre i et EM i kamper mot lag som Belgia, Frankrike, Spania, Tyskland, Kroatia m.fl. i virkelige kamper i et sluttspill, er en annen skål. Dessverre tviler jeg.

(Innlegget ble redigert 17.11.18 00:41)

GregAdamsGregAdams
GregAdamsGregAdamsInnlegg: 1924
17.11.18 00:44
Hunkpapa: Om Norge har noe å gjøre i et EM i kamper mot lag som Belgia, Frankrike, Spania, Tyskland, Kroatia m.fl. i virkelige kamper i et sluttspill, er en annen skål. Dessverre tviler jeg.

Forrige EM viste oss at bare man kommer seg dit kan alt skje.

ehall
ehallInnlegg: 21788
17.11.18 00:44

Catts: Rosted er konstant på etterskudd, taper nesten alt av dueller og holder på å dra på seg et rødt kort.

Nesten synd han ikke fikk det som hadde vært et korrekt rødt kort, så hadde vi sluppet ham i neste kamp. 

seriemester2013
seriemester2013Innlegg: 9449
17.11.18 00:45
dickenzz: Ser at mange spillere på det norske landslaget har navn som Muhamed , Omar og liknende, men hørte også en bli intervjuet, og han kunne ikke norsk en gang!!! Trodde at det i det minste var et minimum at spillerne på det norske landslaget kan snakke norsk!

Patetisk. Idiotisk.Kvalmende.

Jeg prøver ikke å oppnå noe ved innlegget mitt, gjorde du?

Hunkpapa
HunkpapaInnlegg: 3351
17.11.18 00:47
GregAdamsGregAdams: Forrige EM viste oss at bare man kommer seg dit kan alt skje.

Ja man kommer langt med tæl, innsats og knallhard kollektivt arbeid. Likevel mener jeg at Island den gang hadde bedre enkeltspillere enn Norge. Norge har per i dag - foruten keeper - bare en klassespiller, nemlig King. Island hadde flere stjerner. I siste VM ble den Islandske stilen "gjennomskuet", og laget imponerte få.

(Innlegget ble redigert 17.11.18 00:47)

RickiBK
RickiBKInnlegg: 72334
17.11.18 00:59
dickenzz: Trodde at det i det minste var et minimum at spillerne på det norske landslaget kan snakke norsk!

Når du følger så utrolig dårlig med, hvorfor engasjere deg? 

PeterCroucdh
PeterCroucdhInnlegg: 5700
17.11.18 01:04
hrrreminius: Ja, det ble tydelig. Han scorer ikke veldig mye, men klarer å holde på ballen, utfordre og plage forsvarerne. Det er mye som "skjer" rundt han. Han mangler først og fremst en spissmakker som i en større grad kan utnytte det han bidrar med. Johnsen er god på hodet, er meget god i presspillet, og er OK på avslutninger. Men har ikke så veldig mye mer. Kan være en god joker på sitt beste, men er ute av form. Sørloth er i likhet med King god til å holde på ball og god i duell både på hodet og med ballen i beina, men virker å være milevis fra sin beste form. Er heller ikke av dem som løper mest (og smartest). Utstråler ikke akkurat entusiasme på banen heller. Tarik jobber og er en god førsteforsvarer. Litt uryddig i stilen, men fungerer i tospann med King fordi han får mer rom rundt seg. Blir litt for lett når han må ta mer ansvar selv. Er i OK form og bidrar med erfaring. Etter King er det han som er nærmest førsteelleveren per nå, men faller bak når (om) Sørloth og Johnsen finner formen. Så er det også andre som banker på døra og raskt kan bli et alternativ. Ellers mangler vi først og fremst en spiss som scorer mål. Vanskelig å finne en løsning på akkurat dette. Ingen som stikker seg ut akkurat nå.

Ødegaard er bedre enn Johansen på alt offensivt, skudd, bevegelser, driblinger, pasninger, innlegg, teknikk og bedre på å holde i ballen. Pluss at Ødegaard er en kantspiller noe ikke Johansen er.

Om Ødegaard klarer å forbedre ferdighetene som presspiller og ballvinner så har han plassen på kanten.

 

Corvus
CorvusInnlegg: 25519
17.11.18 01:21
Catts: Utrolig å sitte igjen med et så gunstig utfall etter en kamp hvor halve laget presterer til børskarakter 3 eller lavere.

Ikke glem at man spilte mot et veldig dårlig lag, bunnlaget med hele 2p på 5 kamper.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg