Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Slovenia (B) og Kypros (B) *KAMPTRÅD*

NYTT TEMA
RamGuy
RamGuyInnlegg: 5130
11.11.18 23:13

Er vel ikke så alt for rart at det er så relativt få spillere fra Eliteserien som vurderes og blir tatt ut i all den tid det er fryktelig vanskelig å vurdere nivået på den norske Eliteserien.

Rosenborg klarer nærmest på autopilot å ta seg fra det ene seriegullet til det andre og spicer gjerne på med "The Double" flere sesonger på rad og må jo da sies å være det klart beste laget i Eliteserien og de blir jo likevel temmelig latterliggjort i Europa League.

Er ikke så fryktelig enkelt å vurdere nivået og prestasjonene når kontrastene fra spill i serien og spill i Europa er såpass store. Fra gull, til gull til gull i Eliteserien samtidig som man ikke er i nærheten av å henge med i Europa League lover jo ikke så alt for godt for nivået og gjør det jo helt naturlig for Lagerback å ikke vurdere så fryktelig mange spillere ifra Eliteserien.

rosenthal
rosenthalInnlegg: 4342
11.11.18 23:35

Hovland tatt ut som Ajer erstatter. Utrolig demotiverende å se han i troppen, vist at han ikke holder internasjonalt nivå og har mange tabber i seg. Rosenborg mot Energibrus FC var nok et bevis på dette.

FranciscoM
FranciscoMInnlegg: 1751
11.11.18 23:53

Hovland hører ikke hjemme på landslaget i den formen han er i nå. Greit nok at Lagerbäck ikke bryr seg om formen på spillerne han tar ut, men kom igjen.. Det han har levert i det siste holder knapt OBOS-nivå. 

trøndergutten
trønderguttenInnlegg: 11443
11.11.18 23:54

Etter en svært god start i Rosenborg har Hovland sin form vært fallende utover sommeren og høsten. Men han gjorde vel seg ikke bort i forrige landslagspause. Og vi vet jo at Lagerback har funnet en stamme som han er glad i. Nå er det 2 viktige kamper, så han vil nok satse på de han har hatt i de siste troppene. Uansett enig i at det er trist at det ikke finnes noen andre. Hvilke andre har vi fra Eliteserien? Forren er vel den som er nærmest. I utlandet har vi Rogne og Valsvik, uten at jeg vet hvordan de har gjort det. 

Sandaas
SandaasInnlegg: 12311
12.11.18 00:00
RamGuy: Er vel ikke så alt for rart at det er så relativt få spillere fra Eliteserien som vurderes og blir tatt ut i all den tid det er fryktelig vanskelig å vurdere nivået på den norske Eliteserien. Rosenborg klarer nærmest på autopilot å ta seg fra det ene seriegullet til det andre og spicer gjerne på med "The Double" flere sesonger på rad og må jo da sies å være det klart beste laget i Eliteserien og de blir jo likevel temmelig latterliggjort i Europa League

Samtidig har man Sarpsborg som har vært elendig i Eliteserien men ligger foreløpig an til å ta seg videre fra sin gruppe i EL, senket bl.a. Genk der Berge tjener til livets opphold. 

Eksberten
EksbertenInnlegg: 29677
12.11.18 00:07
rosenthal: Hovland tatt ut som Ajer erstatter. Utrolig demotiverende å se han i troppen, vist at han ikke holder internasjonalt nivå

Klarte seg allikevel bra mot Slovenia. Er jo dette som er fordelen med et system som fungerer. Da spiller det ikke like stor rolle hvem som spiller.

Eksberten
EksbertenInnlegg: 29677
12.11.18 00:25
trøndergutten: Uansett enig i at det er trist at det ikke finnes noen andre. Hvilke andre har vi fra Eliteserien? Forren er vel den som er nærmest. I utlandet har vi Rogne og Valsvik, uten at jeg vet hvordan de har gjort det.

Steffen Hagen har vært bra. Valsvik spiller på bunnlaget i 3.bundesliga, så det er nok ikke bedre kamphverdag enn Eliteserien.
Så har vi jo tidligere RBKere i utlandet som Skjelvik i USA, Bjærdal i Belgia og Strandberg i Russland, sistnevnte har i alle lite spilletid og Skjelvik er muligens opptatt med sluttspill. Ellers så har vel KBK-kaptein Dan Petter Ulvestad hatt en god sesong. Thomas Rogne spiller jo fast for et av topplagene i Polen, så han kunne vært et spennende alternativ.
Rogne var vel kanskje ansett som et like stort talent som Ajer, den gang han kom til Celtic, men skader har dessverre ødelagt mye bæringen som fikk 50 seriekamper for Celtic.

(Innlegget ble redigert 12.11.18 00:38)

trøndergutten
trønderguttenInnlegg: 11443
12.11.18 00:29
Eksberten: Steffen Hagen har vært bra. Valsvik spiller på bunnlaget i 3.bundesliga, så det er nok ikke bedre kamphverdag enn Eliteserien.
Så har vi jo tidligere RBKere i utlandet som Skjelvik i USA, Bjærdal i Belgia og Strandberg i Russland, sistnevnte har i alle lite spilletid og Skjelvik er muligens opptatt med sluttspill. Ellers så har vel KBK-kaptein Dan Petter Ulvestad hatt en god sesong. Thomas Rogne spiller jo fast for et av topplagene i Polen, så han kunne vært et spennende alternativ.

Når jeg leser dette så skjønner jeg godt at de velger Hovland. Så får vi heller håpe at Rogne eller noen andre spiller seg inn på landslaget neste år. Nå er det best å velge den sikre løsningen synes jeg. Hovland presterte jo som sagt greit sist. 

(Innlegget ble redigert 12.11.18 00:30)

Catts
CattsInnlegg: 1499
12.11.18 00:32
trøndergutten: Hvilke andre har vi fra Eliteserien?

Det er ikke altfor mange navn som melder seg, men Martin Bjørnbak står vel ikke så mye tilbake for Hovland og Forren? Ser vi utenfor Eliteserien er jo Østigård en soleklar kandidat. Dersom han holder seg skadefri og fortsetter utviklingen vil han nesten garantert bli en viktig mann for landslaget. 

Eksberten
EksbertenInnlegg: 29677
12.11.18 00:45
Catts: Det er ikke altfor mange navn som melder seg, men Martin Bjørnbak står vel ikke så mye tilbake for Hovland og Forren?

Ja Bjørnbak har også vært solid, men mangler hurtighet, i likhet med de fleste andre kandidatene. Han er jo i motsetning til flere av kandidatene i fortsatt god utvikling og blir bedre for hvert år.

meco
mecoInnlegg: 5020
12.11.18 07:44

Lagerback virker ganske konsekvent, ja nesten firkantet i sine spillervurderinger.
Skjønner at dette med fast "stamme" er viktig, men det er vanskelig å se noen annen grunn til at ikke Rogne blir tatt ut, enn at LL må synes Hovland passer spesielt bedre som spillertype på landslaget?

MadBum
MadBumInnlegg: 9724
12.11.18 07:49

I dag er det tre år siden kvalikskandalen mot Ungarn på Ullevaal.

Eksberten
EksbertenInnlegg: 29677
12.11.18 08:43
MadBum: I dag er det tre år siden kvalikskandalen mot Ungarn på Ullevaal.

Apropos Even Hovland: Hadde han satt inn gigasjansen etter 2 minutter, så hadde nok utfallet blitt et ganske annet.
Skandalen var vel egentlig inngangen til bortekampen. Hjemmekampen var Norge best, men Stefans elendige dødballer og Nylands tabbe ødela. Allerede før kampen var de fleste enige om at begge var ute av form og at Selnæs og Jarstein burde spilt. Men disse fikk selvfølgelig spille i Ungarn, da var det alt annet som skulle forandres på av Høgmo...
I seg selv ingen skandale å ryke for et seedet lag, som vant gruppen til laget som vant EM. De andre playoffvinnerne fikk vel bare et par poeng til sammen på sine 9 EM kamper.

(Innlegget ble redigert 12.11.18 08:44)

Eksberten
EksbertenInnlegg: 29677
12.11.18 16:14
Eksberten: Skjelvik er muligens opptatt med sluttspill.

Sjekket dette nå. Skjelvik og Kamara klubb La Galaxy misset akkurat sluttspillet, mens Diomandes Los Angeles FC ble slått ut i første runde av sluttspillet og i natt ble Jo Inge Bergets klubb New York City slått ut i sluttspillets andre runde. Dermed er alle norske ute av sluttspillet, som nå tar en pause i forbindelse med landskampene.

Zanick
ZanickInnlegg: 11657
12.11.18 16:45
RamGuy: . Fra gull, til gull til gull i Eliteserien samtidig som man ikke er i nærheten av å henge med i Europa League

Er jo først og fremst i årets ''mellomsesong'' RBK har vært sjanseløs i Europa. I fjor slo man ut Ajax og var nære seier og uavgjort mot Zenit og Sociedad på hjemmebane, så du trenger ikke svartmale helt.

Hadde vært noe annet om du utelukkende snakket om årets sesong.

Zanick
ZanickInnlegg: 11657
12.11.18 16:53
Eksberten: Nylands tabbe

Om mulig større Høgmo-tabbe enn Henriksen som spiss at Nyland ble valgt foran Jarstein.

Zanick
ZanickInnlegg: 11657
12.11.18 16:56
Eksberten: Selnæs og Jarstein burde spilt. Men disse fikk selvfølgelig spille i Ungarn, da var det alt annet som skulle forandres på av Høgmo...

Ingen av disse fikk vel spille. Selnæs var ikke engang i troppen, tydeligvis.

RamGuy
RamGuyInnlegg: 5130
12.11.18 19:07
Zanick: Er jo først og fremst i årets ''mellomsesong'' RBK har vært sjanseløs i Europa. I fjor slo man ut Ajax og var nære seier og uavgjort mot Zenit og Sociedad på hjemmebane, så du trenger ikke svartmale helt. Hadde vært noe annet om du utelukkende snakket om årets sesong.

Alt er jo relativt. Fasiten fra i fjor var 1-2-3 og bare 5 poeng. Med andre ord ikke i nærheten av å gå videre, og de var da i gruppe med et lag som Vardar og tok jo da 4 av disse 5 poengene mot Vardar.

I 2016 var de ikke kvalifisert, og i 2015 så var det enda dårligere med 0-2-4 og bare 2 poeng.

Så kan man jo alltid diskutere kvaliteten på motstander, hvor uheldige man er med trekning osv.. Men fakta er jo at Rosenborg nærmest tar seriegull i blinde samtidig som de ikke evner å prestere allverdens i Europa Leauge og sånn sett så er det jo ikke så veldig rart at man ikke helt klarer å vurdere hvordan gode spillere i Eliteserien faktisk står i forhold til Internasjonalt nivå.

(Innlegget ble redigert 12.11.18 19:07)

Eksberten
EksbertenInnlegg: 29677
12.11.18 20:48
Zanick: Om mulig større Høgmo-tabbe enn Henriksen som spiss at Nyland ble valgt foran Jarstein.

Kamphverdagene for Jarstein og Nyland ble snudd opp ned den høsten. Jarstein gikk 13 måneder uten kamper fra august 14 til september 15, men så ble Herthas førstekeeper skadet og Jarstein grep sjansen og har ikke sett seg tilbake siden.
Nyland spilte godt for Molde og hadde en lang rekke med clean sheet på landslaget. Men så høsten 2015 gikk han til Ingolstadt og havnet fort på benken og begynte å famle på landslaget. Ingen tvil om at Jarstein burde blitt valgt i alle fall fra og med playoffkampene mot Ungarn. Forstår at det var vanskelig å sette ut Nyland allerede før Italiakampen.

Her ser vi blant annet Drillo etterlyser Selnæs:

https://www.vg.no/sport/fotball/i/pw0PG/hoegmo-faar-sterk-kritikk-for-mislykket-gambling

(Innlegget ble redigert 12.11.18 20:53)

Eksberten
EksbertenInnlegg: 29677
13.11.18 20:31

Nye forfall er kommet i Slovenias tropp. Nå er også kapteinen Jokic ute. Fra før er det klart at Oblak, Kampl, Ilcic, Khrin, Kurtic og Matavz heller ikke blir med.
Våger påstanden om at Kyproskampen blir den største bøygen denne gangen. Mot Slovenia handler det om å score mest mulig mål for å kunne holde Bulgaria bak seg på målforskjell.

(Innlegget ble redigert 13.11.18 20:32)

Flammen2
Flammen2Innlegg: 4480
13.11.18 21:39

Litt spesielt at Slovenia har to verdensklassekeepere, men må bruke tredjekeeperen (?) til Sampdoria.

Slovenia har jo, på papiret, det beste laget i gruppa - synes jeg. De har fortsatt gode spillere tilgjengelig som ikke står tilbake for våre. Tror hverken vi eller Bulgaria kommer fra disse to kampene med store seire, om det blir seier i det hele tatt. Skeptisk til borteformen. Skeptisk til mangelen på målscorere.

Jordbæryoghurt
JordbæryoghurtInnlegg: 18481
13.11.18 21:40

Er fornøyd så lenge vi får seieren mot Slovenia. Skal nok ikke drømme om noen storseier. 

Thpe
ThpeInnlegg: 34775
13.11.18 22:39

Burde hatt Gulbrandsen i troppen

Eksberten
EksbertenInnlegg: 29677
13.11.18 23:24
Flammen2: Slovenia har jo, på papiret, det beste laget i gruppa - synes jeg. De har fortsatt gode spillere tilgjengelig som ikke står tilbake for våre. Tror hverken vi eller Bulgaria kommer fra disse to kampene med store seire, om det blir seier i det hele tatt.

Hjelper ikke med gode fotballspillere når moralen tydeligvis er helt på bånn. Sannsynligvis får vi se 11 slovenerne som spiller hver for seg og ikke for laget, det pleier ikke å ende bra. Frykter absolutt at Slovenia skal legge fullstendig for Bulgaria, etter at de har fått en stor sjekk fra dem. Her kan det fort tikke inn veldig store summer på storseier til Bulgaria den siste timen før kampstart.
Klarer ikke Kypros poeng mot Bulgaria, så er det nok kjørt for Norge med tanke på førsteplassen.

meco
mecoInnlegg: 5020
14.11.18 11:15
Thpe: Burde hatt Gulbrandsen i troppen

Enig.

Har noen oppdatering om Ajer hvor alvorlig skaden er? Hvor lenge han blir ute han?
Virket litt bekymringsfullt det der.

Kakebart
KakebartInnlegg: 3771
14.11.18 14:37
meco: Har noen oppdatering om Ajer hvor alvorlig skaden er? Hvor lenge han blir ute han?
Virket litt bekymringsfullt det der.

Var det ikke snakk om brudd i øyesokkel, operasjon og kanskje 3 måneder? 

St14al3x
St14al3xInnlegg: 12114
15.11.18 11:17

Fagermo har visst mensen i disse dager. Mye sutring ute i medla nå. Nå er der Lagerback som bør møte opp på kamper i ES.

Eksberten
EksbertenInnlegg: 29677
15.11.18 11:37
St14al3x: Fagermo har visst mensen i disse dager. Mye sutring ute i medla nå. Nå er der Lagerback som bør møte opp på kamper i ES.

Synes Fagermo har et visst poeng. Kan ikke se at nivået mellom dem som spiller i Norge og dem som spiller i utlandet har økt de for eksempel de siste 5 årene, og den gang var det flere av de beste eliteseriespillerne som gjorde det bra på landslaget.

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 36395
15.11.18 11:42

Du synes ikke nivået på ligaene i utlandet har økt i forhold til her hjemme Eksberten? Eliteserien har i beste fall stått på stedet hvil og er nede i en kraftig bølgedal nå. Jeg skjønner godt at Lagerback ikke ser på ES. Jeg orker knapt å se på selv. Nivået er lavt.

Bare sutring som vanlig fra Fagermo det her. Lagerback vet hva han driver med. 

(Innlegget ble redigert 15.11.18 11:43)

Eksberten
EksbertenInnlegg: 29677
15.11.18 11:57
InDeilawetrust: Du synes ikke nivået på ligaene i utlandet har økt i forhold til her hjemme Eksberten? Eliteserien har i beste fall stått på stedet hvil og er nede i en kraftig bølgedal nå. Jeg skjønner godt at Lagerback ikke ser på ES. Jeg orker knapt å se på selv. Nivået er lavt.
Bare sutring som vanlig fra Fagermo det her. Lagerback vet hva han driver med.

Hvorfor klarer da et middelmådig eliteserielag som Sarpsborg å slå det ene etter det andre topplaget etter det andre fra disse fantastiske ligaene som de norske landslagsspillerne er i?
Og hvordan har det seg at når disse utenlandsproffene kommer hjem, så hever de ikke nivået på Eliteserien.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg