Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

OBOS-ligaen 2019

NYTT TEMA
Tinkler
TinklerInnlegg: 13531
07.05.19 12:47
Sulfat: 2 seire på 6 Obos-kamper nå for hypede Cifuentes. Vinner neppe mot Nest-Sotra, lite imponerende så langt.

Smart å regne med en kamp som ikke var ferdigspilt og at du tok for gitt at de ikke ville vinne den. Han er vel ikke akkurat hypet når laget ligger på opprykksplass etter 6 kamper.

Sulfat
SulfatInnlegg: 14042
07.05.19 18:13
Tinkler: Smart å regne med en kamp som ikke var ferdigspilt og at du tok for gitt at de ikke ville vinne den.

Hadde de på en oddsbong, og prøvde å jinxe. Det funket! 

Kapteinhivoghoi
KapteinhivoghoiInnlegg: 2158
07.05.19 20:59
ObjektivtSett: og da er det én spiller blikket er rettet mot.

Mister du ikke mye av innholdet av kampen som helheet da, om blikket kun skal konsentrere seg om EN mann ? Personlig pleier jeg å la blikket vandre dit det skjer noe under kampene. Men det sagt, jeg har intet personlig imot at Sandefjord tar en opprykksplass. Det er jo 2 som skal opp direkte.

Sylthelabb
SylthelabbInnlegg: 29
08.05.19 15:28

Sogndal slit meir med økonomien enn tidlegare sagt. Altså, at nedrykk, tilskodarsvikt og at det ikkje blei opprykk igjen på første forsøk kosta må jo alle skjønne, so eg er litt overraska om dette har komme so brått på som styret hevdar.

Og som ein kommentar til sesongstarten: Nei, Bakke får ikkje sparken uansett kva han måtte finne på. Til det er han for heilag...

Yxeflens
YxeflensInnlegg: 7653
08.05.19 16:27
Sylthelabb: Sogndal slit meir med økonomien enn tidlegare sagt.

42 mill i budsjett, altså!? 8 mill ville være et voldsomt underskudd mtp budsjettet. 

(Innlegget ble redigert 08.05.19 16:27)

jatilnei
jatilneiInnlegg: 767
08.05.19 19:55

Jeg er sikker på at det egentlig er Hans Erik Eriksen som styrer skuta på Hamar. Fram og tilbake og like langt. 

 

Og hva skjedde med Sogndal? Man kan da ikke være fornøyd med å forsvare seg til et poeng på Briskeby når man har ambisjoner om opprykk. De hadde dog de største sjansene. 

(Innlegget ble redigert 08.05.19 19:55)

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 30724
12.05.19 16:36

Ble ikke Aafk fratatt en målsjanse når han dømte straffe så fort? Nå ble det jo scoring uansett, men litt merkelig situasjon.

Kapteinhivoghoi
KapteinhivoghoiInnlegg: 2158
12.05.19 16:38
Tjaaah: Ble ikke Aafk fratatt en målsjanse når han dømte straffe så fort?

Det kan jeg til en viss grad si meg enig i. Heldigvis ble resultatet scoring da.

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 30724
12.05.19 16:41
Kapteinhivoghoi: Det kan jeg til en viss grad si meg enig i. Heldigvis ble resultatet scoring da.

Ja, det hadde vært rimelig ille hvis ikke.


Ellers lurer jeg på en ting. Aafk er jo ofte vist som tv-kamp i OBOS, så jeg får sett noen kamper. Denne Gueye imponerer meg stort sett hver gang jeg ser ham. Er det en grunn til at han ikke starter?


Orry virker også postiv i dag, og var tidvis veldig god for Brann i fjor. Er det en grunn til at han ikke starter heller?

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 30724
12.05.19 16:44

Der satt den jammen meg fra nevnte Gueye. Jeg er ikke overrasket.

Kapteinhivoghoi
KapteinhivoghoiInnlegg: 2158
12.05.19 16:49
Tjaaah: Er det en grunn til at han ikke starter?

Bohinen sier han ikke er disiplinert nok enda, og bidrar for lite med defensivt press. Vi skal for guds skyld ikke la spillere leve ut sin uforsigbarhet i Norge. Pape er gull med sin utradisjonelle tankegang, det skal helst kveles i systemets  ånd.   Orry ikke helt i shape etter skade enda, matches litt forsiktig.

aaleby
aalebyInnlegg: 6474
12.05.19 16:52

Orry er akkurat friskmeldt etter skade. Hva Gueye angår er det kun Bohinen som virkelig vet, fremstår som uforståelig, men den påståtte begrunnelsen er nok at Agdestein blir ansett som en bedre lagspiller (som om ikke Gueye sine individuelle egenskaper i form av kreativitet, målfarlighet og uforutsigbarhet veier opp for dette). Provoserende, særlig fordi den manglende tilliten fort kan ende med at han til slutt krever å bli solgt (var murring i vinter). 

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 30724
12.05.19 16:53
Kapteinhivoghoi: Bohinen sier han ikke er disiplinert nok enda, og bidrar for lite med defensivt press. Vi skal for guds skyld ikke la spillere leve ut sin uforsigbarhet i Norge. Pape er gull med sin utradisjonelle tankegang, det skal helst kveles i systemets ånd. Orry ikke helt i shape etter skade enda, matches litt forsiktig.

Haha, høres ut som LAN. Gueye er rett og slett en kjempespennende spiller, burde jo egentlig hatt to mål i dag. Det på 30 min.


Orry har vært skadet, ja. Da gir det mening. Jeg mener han må være en av de aller beste spillerne i OBOS.


Gratulerer med ny seier. I år må dere ha en kollaps langt verre enn i fjor for å rote det vekk, ser det ut som.

Kapteinhivoghoi
KapteinhivoghoiInnlegg: 2158
12.05.19 17:06
Tjaaah: år må dere ha en kollaps langt verre enn i fjor for å rote det vekk, ser det ut som.

En breiere og mere solid stall denne sesongen, men jeg tar ingenting forgitt enda.  Som aaleby påpeker, ingen av oss tilhengere fatter hvorfor Agdestein starter foran Pape. Men det er dette med stram defensiv organisering da, som er en Bohinen kjepphest. Der er han nok LAN opp av dage. Og tilskuerne forsvinner i dragsuget - ned 1000 fra ifjor hittil. Er nok en grunn til at Aafk styret ikke gir Bohinen ny kontrakt enda, selv om Bohinen selv har sagt han helst vil ha ny kontrakt avklart alt nå. Denne sesongen er poengene viktigst for meg, men Bohinen er virkelig ikke mann som begeistrer massene tilbake til tribunene. I så fall hadde han spilt Pape mye mere fra start.

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 30724
12.05.19 17:08
Kapteinhivoghoi: En breiere og mere solid stall denne sesongen, men jeg tar ingenting forgitt enda. Som aaleby påpeker, ingen av oss tilhengere fatter hvorfor Agdestein starter foran Pape. Men det er dette med stram defensiv organisering da, som er en Bohinen kjepphest. Der er han nok LAN opp av dage. Og tilskuerne forsvinner i dragsuget - ned 1000 fra ifjor hittil. Er nok en grunn til at Aafk styret ikke gir Bohinen ny kontrakt enda, selv om Bohinen selv har sagt han helst vil ha ny kontrakt avklart alt nå. Denne sesongen er poengene viktigst for meg, men Bohinen er virkelig ikke mann som begeistrer massene tilbake til tribunene. I så fall hadde han spilt Pape mye mere fra start.

Laget deres er jo såpass mye bedre enn mangen av motstanderne, jeg tror nesten (men bare nesten) at til og med LAN kunne risikert å starte med Gueye.


Men poengene må jo tross alt være det viktigste i år, som du sier, og der er det lite å kritisere Bohinen for.

ObjektivtSett
ObjektivtSettInnlegg: 4442
12.05.19 17:11

Ingen Rufo i dag heller.


Noen som vet når han er tilbake?

Kapteinhivoghoi
KapteinhivoghoiInnlegg: 2158
12.05.19 17:32
Tjaaah: Men poengene må jo tross alt være det viktigste i år, som du sier, og der er det lite å kritisere Bohinen for.

Poengfangsten er det ingen av oss som kritiserer Bohinen for til denne tid. Men med at lag som på papiret er såpass mye sterkere enn de fleste andre, skulle man jo som supporter ville at laget gikk ut i hver match og dominerte og spilte underholdende for publikum. Det skjer i uhyre liten grad under Bohinen. Laget spiller ultraforsiktig og omstendelig, inntil de en gang iblant får kniven på strupen. Da endelig slipper Bohinen opp bremsen offensivt. Det viste seg tydelig mot Sogndal sist, med den elleville snuoperasjonen på slutten. Vi på tribunen vil jo gjerne ha underholdning og masse mål også - ikke bare sliteseire. Og ser man tilbake til ifjor, er det verdt å merke seg at vi var 4 poeng foran nummer to, med en kamp mindre spilt på slutten. Det gikk til helvete uansett, fordi Bohinen ikke evnet å ta grep og snu motgangen. Han spilte de samme traurige ute av form spillerne igjen og igjen. For meg sitter det enda dypt i sjelen. Og pga denne miseren tror jeg Bohinen har en begrenset evne til  å tenke alternativt.

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 30724
12.05.19 17:34
Kapteinhivoghoi: Poengfangsten er det ingen av oss som kritiserer Bohinen for til denne tid. Men med at lag som på papiret er såpass mye sterkere enn de fleste andre, skulle man jo som supporter ville at laget gikk ut i hver match og dominerte og spilte underholdende for publikum. Det skjer i uhyre liten grad under Bohinen. Laget spiller ultraforsiktig og omstendelig, inntil de en gang iblant får kniven på strupen. Da endelig slipper Bohinen opp bremsen offensivt. Det viste seg tydelig mot Sogndal sist, med den elleville snuoperasjonen på slutten. Vi på tribunen vil jo gjerne ha underholdning og masse mål også - ikke bare sliteseire. Og ser man tilbake til ifjor, er det verdt å merke seg at vi var 4 poeng foran nummer to, med en kamp mindre spilt på slutten. Det gikk til helvete uansett, fordi Bohinen ikke evnet å ta grep og snu motgangen. Han spilte de samme traurige ute av form spillerne igjen og igjen. For meg sitter det enda dypt i sjelen. Og pga denne miseren tror jeg Bohinen har en begrenset evne til å tenke alternativt.

Som sagt, veldig likt Brann med LAN. Bortsett fra at vi hadde våren i fjor da, hvor alt var rimelig fantastisk. Usikker på hvor underholdende det var å se på Aafk da, så godt husker jeg ikke.

Kapteinhivoghoi
KapteinhivoghoiInnlegg: 2158
12.05.19 17:34
ObjektivtSett: Noen som vet når han er tilbake?

Har ikke peiling. Men ettersom du sier Sandefjord vil bli et helt annet lag med Rufo inne, kan jeg vel bare si at jeg håper det blir ei stund til han er tilbake.

return_of_drakkar
return_of_drakkarInnlegg: 25254
12.05.19 17:40
Kapteinhivoghoi: tenke alternativt.

Jeg håper inderlig at Aalesundsprekker i år også...
Hvorfor?

Fordi Aalesund-supporterne er de som holder liv i OBOS-trådene :).
Måtte i så fall man bytte plass med RBK... :)

Kapteinhivoghoi
KapteinhivoghoiInnlegg: 2158
12.05.19 17:43
Tjaaah: Bortsett fra at vi hadde våren i fjor da, hvor alt var rimelig fantastisk.

Vi hadde ingen fantastisk vår spillemessig, slik som dere. Det gikk i å forsvare seg med minst 7 mann selv på hjemmebane, og lange baller mot Holmbert som enten scoret 1-0 på hodet selv, eller serverte Agdestein.  Det gikk i 1-0 og 2-1 seire, med minimum underholdning. Og så gikk de på 2 bananskall mot Nest selvsagt.

Kapteinhivoghoi
KapteinhivoghoiInnlegg: 2158
12.05.19 17:53
return_of_drakkar: Jeg håper inderlig at Aalesundsprekker i år også...
Hvorfor?

En ting er klinkende klart for alle oss med oransje hjerte, sprekker Aafk i år også - blir vi en OBOS middelhavsfarer i mange år fremover. Styret hostet opp nesten 55 mill som budsjett for en satsing nummer to - og det klarer de ikke en tredje gang. For oss er det vinn eller forsvinn fra kartet denne sesongen, rett og slett.

Kumite
KumiteInnlegg: 6666
12.05.19 18:39

Vi kan lede med 15 poeng etter 15 kamper og fortsatt er jeg usikker på opprykk. 19 poeng etter 7 kamper er solid. Er viktig no å bare ta en kamp omgangen og ta 3 poengere jevnt og trutt. Tromsdalen neste no. 

(Innlegget ble redigert 12.05.19 18:40)

Kapteinhivoghoi
KapteinhivoghoiInnlegg: 2158
12.05.19 18:51

3 nye poeng idag, etter en sliteseier mot Strømmen med 2-1 borte. Holmbert misset en straffe like før pause. Det ble dødballer som gav uttelling idag. Aafk en straffe og en corner heading av Pape. Strømmen reduserte ved corner også.  Omenås vel noenlunde ok mellom stengene, men er nok nivået under Lie da. Satser på at ungen til Andreas er ute innen neste kamp - slik at Andreas spiller igjen.

Yxeflens
YxeflensInnlegg: 7653
12.05.19 19:56

Så slår vi Skeid 3-2, da. Så ut til å ha grei kontroll på 1-0, helt til Skeid får, etter min mening, et billig straffespark. Så er det natta en liten stund, Skeid putter 2-1 før Snorre Strand Nilsen putter (igjen). Deretter avgjør Ikhsan Fandi til vår fordel, noe som var helt greit.

Barks
BarksInnlegg: 11234
12.05.19 19:58

Strand Nilsen toppscorer nå. Henningsson ser forøvrig ikke all verdens ut for tiden, snart på tide med Fandi fra start?

Yxeflens
YxeflensInnlegg: 7653
12.05.19 20:10
Barks: Henningsson ser forøvrig ikke all verdens ut for tiden, snart på tide med Fandi fra start?

Anton har vel to målgivende i dag og er et helt annet oppspillspunkt enn Fandi. Fandi er latterlig rask, så hver spiller til sin kamp. Men enig i at Anton må synes mer.

Kapteinhivoghoi
KapteinhivoghoiInnlegg: 2158
12.05.19 20:20

En helt kurant runde for min del, da AaFK ikke sklei på noe banan skall.  Sandefjord og Start med 3 poeng var forventet, men Start fikk da slite for sine. Nå forventer jeg full fres og målfest mot Tromsdalen 16ende Mai - alt annet er nedtur.

return_of_drakkar
return_of_drakkarInnlegg: 25254
12.05.19 20:27
Kapteinhivoghoi: En ting er klinkende klart for alle oss med oransje hjerte

Nå vel, man er godt i gang, men Sandefjord og Start har nok ikke gitt opp.

Kapteinhivoghoi
KapteinhivoghoiInnlegg: 2158
12.05.19 20:37
return_of_drakkar: men Sandefjord og Start har nok ikke gitt opp.

Nei, det har de nok ikke. Men enn videre syns jeg Start ikke er solide nok til å true topp 2.  Man vet dog ikke om de splasher ut nye millioner til sommeren i desperasjon. Det gode for oss er jo at vi har spilt mot begge borte, og satt igjen med 4 poeng. Satser på at neste treff på Color gir minst samme utbytte.

Klikk for å gå tilbake til toppen