Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

OBOS-ligaen 2019

NYTT TEMA
Kumite
KumiteInnlegg: 6666
30.06.19 20:10

Solid seier, eneste minus i dag var grattis målet. Horribelt keeperspill av Lie, ellers gjør vi mye riktig mot et svakt Sandnes Ulf lag. 

(Innlegget ble redigert 30.06.19 20:11)

Laberget
LabergetInnlegg: 506
30.06.19 20:14

Ja, det er i grunn ganske så gjevnt dette. Start har 1 kamp til gode og vil med 3 poeng til være jevne med Raufoss. Raufoss skal møte Jerv hjemme i neste kamp. Jeg tipper at grimstadklubben skjerper seg til denne og ikke fortsetter dagens gaveutdeling. KIL skal møte SF borte og kan dermed gi Raufoss, en konkurrent om direkte opprykksplass, en håndsrekning mht å minske avstanden til 2.plassen.  

aaleby
aalebyInnlegg: 6474
30.06.19 21:12

Meget solid seier av AaFK så kort tid etter 120 minutter mot RBK. De orange var vel egentlig nærmere 5-0 enn Sandnes Ulf var redusering, men Lie i mål ville det annerledes. Klarer AaFK å skru gassen et knepp opp også på bortebane bør dette ende i et easy opprykk. 

Kumite
KumiteInnlegg: 6666
01.07.19 07:07

ObjektivtSett Jeg bryr ikke meg hva du sier lenger, du er bare ute etter å ta folk. Slutt å vær en douchebag. 

 

(Innlegget ble redigert 01.07.19 07:17)

Kapteinhivoghoi
KapteinhivoghoiInnlegg: 2158
01.07.19 10:44

Bohinen lei seg i avisa idag, fordi han avveik prinsippet sitt om kulturbygging - og valgte resultat preferanse istedet for da Holmbert måtte ut.  Pape var egentlig ikke i troppen, men da Fet måtte melde pass - ble han med allikevel. Bohinen valgte da pape inn for Holmbert, foran Agdestein - noe Bohinen lider med idag. Og Agdestein sier jo bare at det byttet sender et signal Bohinen må leve med fremover. Kan nok dermed se ut til at vi får flere nye koster på topp etter sesongen.

ObjektivtSett
ObjektivtSettInnlegg: 4442
01.07.19 11:30

Kumite: "du er bare ute etter å ta folk."

 

Det stemmer ikke, men jeg måtte trekke litt på smilebåndet når jeg leste "grattis målet". Er det så merkelig, egentlig?

Ikke ta det så tungt, kamerat. Aalesund ligger an til opprykk, og neste sesong skal dere (mest sannsynlig) spise kirsebær med de store igjen.

God sommer!

Mvh OS

(Innlegget ble redigert 01.07.19 11:32)

aaleby
aalebyInnlegg: 6474
01.07.19 11:42
Kapteinhivoghoi: Kan nok dermed se ut til at vi får flere nye koster på topp etter sesongen.

Agdestein er obosformat og en spiller AaFK uansett bør kvitte seg med til neste sesong uavhengig av om han er fornøyd med tilværelsen eller ikke.  Når det er sagt; lett å skjønne dilemmaet til Bohinen.  Man kan bare håpe at Gueye selv skjønner at han med dette har strukket strikken mer enn langt nok.

Bohemis
BohemisInnlegg: 288
01.07.19 12:02

Da er det sommerpause i det som vel må sies å være en begredelig OBOS-sesong så langt. All honnør til Raufoss og KFUM for de prestasjonene de får til, men når to nyopprykkede lag ligger helt i toppen og snuser på opprykk, så sier vel det mest om resten av ligaen. Bak de to øverste lagene (som heller ikke akkurat har spilt festfotball, og mest bare vært veldig effektive) så er det vanskelig å finne noe solid kvalitet. Enten så er prestasjonene alt for varierende, eller så er toppnivået rett og slett ikke bra nok, hos lagene under. Dog kan man vel si at det blir underholdning ut av dette, og spesielt for KFUM- og Raufoss-fansen så må jo dette være en fortreffelig sesong.


Så kan man også si at OBOS-lagene har bitt godt fra seg i cupen, og det sier vel noe om at nivået på Eliteserien ikke er så mye høyere heller...

jatilnei
jatilneiInnlegg: 767
01.07.19 19:43

De tre mest positive overraskelsene så langt (min vurdering):

 

1) Raufoss. Et sikkert nedrykkskort da man presenterte tabell-tipsene før sesongen. Har motbevist alt og alle. 

 

2) KFUM. De spiller bra fotball, var gode mot Åsane i kvaliken i fjor, og har fått inn ytterligere kvalitet i spillerstallen i vinter. Allikevel.....tror de færreste hadde sett for seg at det skulle gå SÅ bra. 

 

3) Kongsvinger. Vi endte på 8.plass i fjor og mange mente vi ville synke som en stein på tabellen etter og ha mistet en rekke kvalitetsspillere (særlig offensivt). Vi bedret det kollektivet, tettet igjen bakover og hentet spillere som Ali Ahamada istedenfor. Guven har også stått frem i en periode der vi har manglet naturlige målskårere. Kan bli en morsom høst.

 

De tre mest negative overraskelse: 

 

1) Hamkam. Du verden for et mageplask for laget som ble spådd å skulle utfordre de store lagene. Må ha en god høstsesong for å redde æren. 

 

2) Tromsdalen. Ble spådd en vanskelig sesong men allikevel. Det får da være måte på. 

 

3) Sogndal. Når målet er opprykk så må man vinne mer enn 1/6 av bortekampene. Var inne i en god stim etter en treg start, men avsluttet vårsesongen med et mageplask mot Kongsvinger. Det var en vanvittig svak Sogndal-utgave jeg så i går. 

(Innlegget ble redigert 01.07.19 19:52)

Kapteinhivoghoi
KapteinhivoghoiInnlegg: 2158
02.07.19 14:50

Da viser det seg at til og med RBK har snuset på tilgjengligheten av Pape. I vinter var det kontakt, men AaFK avslo samtaler. Og nå igjen da Pape streiket, var RBK på telefonen til Bohinen og klubben. Pape er på et vis satt sjakk matt her, med lang kontrakt og en klubb som visstnok vil ha 1 mill EURO for han som utgangspunkt. Han er jo fortvilet over slik prising, som han sier " jeg spiller jo ikke engang fast på laget"  Prisen er nok et resultat fra at AaFK helst ikke vil selge denne sommeren - da opprykket betyr mere enn de 9/10 millionene. Etter sesongen og et eventuelt opprykk sikret, kan de nok sikkert selge han for 4-5 mil om noen vil handle. Da er det jo tid for å hente erstatning i ro og fred. Men vil Pape yte noe videre for laget fremover, om et salg i sommer ikke skjer ? Det er nok uvisst. Det skjer nok mere rundt denne mannen i sommer - så heng med i sagaen. 

Kapteinhivoghoi
KapteinhivoghoiInnlegg: 2158
11.07.19 10:26

Da er vi snart ved den tiden hvor man kan snakke med spillere om fremtidige overganger igjen. For AaFK sin del kommer det nok en avklaring rundt Bohinen innen 2 uker. Mye tyder nok på at klubben forlenger, siden det tilsiger info om at Bohinen lover styret en litt endret organisering i spillet ved et eventuelt gjensyn med Eliteserien neste sesong. Dvs litt bedrede kollektive angrepsvarianter fra laget. Blir det slik i virkeligheten, kan jeg fint leve med 2 nye Bohinen år. Spiller logistikken har noen spennende sider ved seg. Thrandarson forlenger ikke, og han selges nok i sommer om der kommer et noenlunde ok bud. Pape er fortsatt uavklart, men selges nok ikke i sommer for under 6-7 mill. Holmbert vil videre etter sesongen, og da er angrepet i behov for overhaling. Om man klarere hente inn en god angriper til neste sesong, samt eventuelt gir bedre betaling til Pape til 2021 ( som er dagens kontrakt for han ) - kan han muligens starte også i ES for AaFK. Med dagens lave betaling, vil han uansett opprykk bort for dermed bedre betingelsene sine. Mellom stengene har vi Tarjei på utgående kontrakt, samt en Andreas som vil ut og lufte vingene på tampen av karrieren.  Det tiskes i krokene om at klubben kommer til å sjekke om enten Dyngeland eller Marcus Sandberg vil komme etter sesongen. Betale bra kan vi nok klare, men tviler dog at vi kan lokke Sandberg.  Dyngeland dog er jo fullt mulig å kapre, og en ok keeper det. Spillere det ellers vil sjekkes ut er forlydende: Eirik Schulze i Sogndal, Alexander Dang hos Nest, Rufo i Sandefjord ( vi kan nok betale bedre ) ( Men ObjektivtSett blir nok pottesur om Rufo havner i Oransje drakt ) - Amidou Diop i KFK, igjen vi kan betale bedre, men Diop vil nok helst ut av landet. Ludcinio Marengo i Brann er ferdig 31 Juli, og en mulighet spesielt om Thrandarson ryker ut ila neste par ukene. Sommeren som jeg ser det blir nok at enhver som forsvinner ut blir erstattet direkte med tanke på ikke svekke stallen til siste halvdelen. I tillegg tror jeg 2 eller 3 kommer til å signeres med tanke for neste sesong. Hvorav en blir nok keeper. Alt i alt noen spennede uker foran oss i Aafk tipper jeg.

Lilleborg
LilleborgInnlegg: 37875
11.07.19 12:51

Sikkert gode tanker, men klarer ikke å lese "wall of text". Et avsnitt eller to hadde hjulpet!

Kapteinhivoghoi
KapteinhivoghoiInnlegg: 2158
11.07.19 14:37
Lilleborg: Et avsnitt eller to hadde hjulpet!

Tilfredsstille alle  kan man desverre ikke klare, noe jeg ei heller har intensjoner om. Det er bare å ikke lese - problem solved.

Lilleborg
LilleborgInnlegg: 37875
11.07.19 14:55

Tja, løser ikke mitt problem, da jeg gjerne ville lest det. Blir dessverre for tunglest nå.

return_of_drakkar
return_of_drakkarInnlegg: 25254
11.07.19 19:23
Kapteinhivoghoi: Da er vi snart ved den tiden hvor man kan snakke med spillere om fremtidige overganger igjen.

Skulle dere rykke opp, så bør da Bohinen hylles som en helt.
Det vil jo også bety at det han driver med funker bra i klubben.

Med Start og Sogndal, som i utgangspunktet sammen med Sandefjord var favrotter, litt på glattisen så kan det vel ikke feile?
Men man vinner jo slik som BG for at par år siden eller som en del andre de siste 10-15 årene i OBOS (nivå 2).

Litt overraskende med Dang og Schulze.
Ville heller gått for Haugen fra Sogndal.
Schulze er ok, men ikke mer.
Hva med Kent Håvard Eriksen?

Ille om kvalitetskeepere som Lie og Dyngeland ikke begge er førstekeepere i sine klubber.


 

Kapteinhivoghoi
KapteinhivoghoiInnlegg: 2158
11.07.19 21:51
return_of_drakkar: Skulle dere rykke opp, så bør da Bohinen hylles som en helt.
Det vil jo også bety at det han driver med funker bra i klubben.

Fotballfaglig ingenting i veien med Bohinen, slik sett funker det han driver med bra for klubben. Der skoen har tidvis trykket mye, er evnen til å slippe opp det defensive litt. Dermed har angrepsspillet ikke begeistret massene. Klubben trenger tilskuere og omsetning for å fungere bra - dermed har Styret blitt slitt mellom to ulike avveininger rundt Bohinen. Om det nå er slik at Bohinen vil våge litt mere i fremtiden - vel da kan det nok best ende i forlengelse. Og personlig ser jeg absolutt verdien i kontinuitet.

Kapteinhivoghoi
KapteinhivoghoiInnlegg: 2158
11.07.19 22:15
return_of_drakkar: Ille om kvalitetskeepere som Lie og Dyngeland ikke begge er førstekeepere i sine klubber.

Der er jeg forsåvidt enig, og Aafk har da sjelden hatt to klare enere mellom stengene i samme sesong. Andreas har jo ymtet om at han vil ut en tur etter sesongen, og Tarjei er både ubeskrevet og på utgående kontrakt. Om klubben kunne sikret seg en god keeper ved sesongslutt ( ala Dyngeland eller Sandberg ) ville de enkelt kunne la Lie få forsvinne ut til et nytt eventyr. Her kan man bare avvente utviklingen - er jo flere klubber om beinet for keepere.

Kapteinhivoghoi
KapteinhivoghoiInnlegg: 2158
11.07.19 22:26
return_of_drakkar: Litt overraskende med Dang og Schulze.

Hvorfor det ? Ingen av de blir spesielt dyre å ha i stallen. Schulze en kar med stor arbeidsradius ( les grovarbeider ) noe som også trengs i 3-5-2.  Dang er også en hardtarbeidende kar, som kanskje kan ta et steg til ? Skal man ha en stor stall som gir kamp om plasser og kvalitet i trening, må man ha noen billige spillere også om budsjettet skal holde.  Ved et eventuelt opprykk, tror jeg nok ikke vi stabler mere enn 67 - 70  mill max på beina som budsjett.  En får nok pent bruke pengene klokt.

Kapteinhivoghoi
KapteinhivoghoiInnlegg: 2158
16.07.19 07:27

Da er hoved keeper jakt avlyst for Aafk sin del, etter litt frem og tilbake har Andreas Lie fornyet kontrakt ut 2021. Grei den for min del.

return_of_drakkar
return_of_drakkarInnlegg: 25254
16.07.19 12:33
Kapteinhivoghoi: Fotballfaglig ingenting i veien med Bohinen, slik sett funker det han driver med bra for klubben. Der skoen har tidvis trykket mye, er evnen til å slippe opp det defensive litt. Dermed har angrepsspillet ikke begeistret massene. Klubben trenger tilskuere og omsetning for å fungere bra - dermed har Styret blitt slitt mellom to ulike avveininger rundt Bohinen. Om det nå er slik at Bohinen vil våge litt mere i fremtiden - vel da kan det nok best ende i forlengelse. Og personlig ser jeg absolutt verdien i kontinuitet.

Du har nok kloke ord her for ståa i Aalesund.
Personlig har jeg aldri brydd meg om å bli begeistret slik sett, bare det riktige laget vinner. Vel, det sistnevnte teller aller mest.

For Aalesund er jo opprykk No1, så måten dit bør man vel ikke si for mye om nå. Men ok, for mange er jo underholdning viktig.

return_of_drakkar
return_of_drakkarInnlegg: 25254
16.07.19 12:35
Kapteinhivoghoi: Hvorfor det ? Ingen av de blir spesielt dyre å ha i stallen. Schulze en kar med stor arbeidsradius ( les grovarbeider ) noe som også trengs i 3-5-2. Dang er også en hardtarbeidende kar, som kanskje kan ta et steg til ? Skal man ha en stor stall som gir kamp om plasser og kvalitet i trening, må man ha noen billige spillere også om budsjettet skal holde. Ved et eventuelt opprykk, tror jeg nok ikke vi stabler mere enn 67 - 70 mill max på beina som budsjett. En får nok pent bruke pengene klokt.

Det går nok mest på jeg ikke selv ville hatt spesifikt Schulze.
Altså subjektivt.

Men slik er det jo bare, en spiller kan være i skyggen hos én trener, men i sola hos en annen en. Til og med på nivåer høyt over norsk seriefotball.

return_of_drakkar
return_of_drakkarInnlegg: 25254
16.07.19 12:37
Kapteinhivoghoi: Da er hoved keeper jakt avlyst for Aafk sin del, etter litt frem og tilbake har Andreas Lie fornyet kontrakt ut 2021. Grei den for min del.

Det er vel ok løsning.
Synes at han ofte har hatt mer det lille ekstra enn de fleste på norsk toppnivå.

Kapteinhivoghoi
KapteinhivoghoiInnlegg: 2158
16.07.19 21:11
return_of_drakkar: Men ok, for mange er jo underholdning viktig.

Noen av oss kan handle årskort for å støtte klubben, selv om underholdningen er begrenset. Men den som ikke er ihuga patriot ( og de er det flest av ) de kvier seg for å dra på stadion og bruke penger, om de ikke får en viss underholdning ut av det. Tilskuertallet hos AaFK har dalt mere enn hos de fleste siste åra, noe som igjen gir budsjett utslag. Det blir litt som med kino, de fleste bruker ikke penger og tid på drittfilmer.

Citano
CitanoInnlegg: 651
21.07.19 15:52

Da er det endelig klart for OBOS igjen etter en tre uker lang sommerpause. Utenom landslagspauser 1 uke hver i September og Oktober så er det OBOS fotball hver helg igjen til serieslutt.


Noen spennende oppgjør i kveld som f.eks. KFUM Oslo-Aalesund, Sandnes Ulf-Ull/Kisa og Sandefjord-Kongsvinger.

Siem-de-Jong
Siem-de-JongInnlegg: 4709
21.07.19 16:53

Spent på om Jerv får noen nye fjes på lån fra Midtjylland snart. De har som ES nevner i denne saken fått en god relasjon til den danske klubben. Nå har vel låneavtalen med Anene gått ut, men kan det virke som at det fortsatt er en mulighet for at han blir lenger. Uansett blir det en tøff høstsesong for laget fra Grimstad. Ikke så altfor langt unna nedrykk og en svært tøff kamp borte mot Raufoss idag.

zetta
zettaInnlegg: 11874
21.07.19 17:31
Kapteinhivoghoi: . Det blir litt som med kino, de fleste bruker ikke penger og tid på drittfilmer.

Eh? Er det ikke mye drittfilmer på kino?

Kapteinhivoghoi
KapteinhivoghoiInnlegg: 2158
21.07.19 18:41
zetta: Eh? Er det ikke mye drittfilmer på kino?

Joda, flust av de. Men er det mange som ser de ?

HarryChinaski
HarryChinaskiInnlegg: 2825
21.07.19 18:42

Hvor har Eurosport funnet denne kommentatoren? Tankene går til bingovert eller trav på lokkaltv.

Kapteinhivoghoi
KapteinhivoghoiInnlegg: 2158
21.07.19 18:47

Om ikke AaFK bedrer effektiviteten betraktelig i andre omgang, blir det nok tap mot KFUM. KFUM fikk sin goal ved et flott frispark, men Mawa skulle man hindret der om man var litt mere observant. Tror dette er dagen da ballen ikke vil inn for AaFK, da de fleste der fremme er for heite i toppen.

(Innlegget ble redigert 21.07.19 18:55)

zetta
zettaInnlegg: 11874
21.07.19 18:49
Kapteinhivoghoi: Joda, flust av de. Men er det mange som ser de ?

Tja, når det er så mange slike filmer må det jo være en hel del som ser de.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg