Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

OBOS-ligaen 2019

NYTT TEMA
Lilleborg
LilleborgInnlegg: 37874
02.10.19 09:47

Det gjenstår 5 seriekamper av årets OBOS-liga, og det er spenning både når det gjelder direkte opprykk og playoff, og i forhold til direkte nedrykk og nedrykksplayoff på motsatt side av tabellen.


To ting er dog bankers, og det er at Aalesund rykker opp og Tromsdalen rykker ned. Førstnevnte har vært det suveret beste laget i ligaen gjennom denne sesongen, vinner ligaen og rykker opp fullt fortjent. Rett og slett meget imponerende det Lars Bohinen har fått til med Aalesund i år, i tillegg til et aldri så lite cuprun. Aalesund var jo en av favorittene før sesongen, men har likevel imponert meg voldsomt i år.
Tromsdalen har gjennomført en tragisk svak sesong, og med 8 poeng etter 25 kamper er det i hvert fall liten tvil om at de rykker ned fullt fortjent. Det mest spennende her er om de klarer å stable et lag på bena til neste år som kjemper om opprykk i 2. divisjon.


La oss ta en titt på hvor spenningen ligger de neste fem kampene:


HVEM RYKKER OPP DIREKTE SAMMEN MED AALESUND?
Dette står mellom to lag: Sandefjord og Start. Førstnevnte har 53 poeng, sistnevnte har 52 poeng. KFUM Oslo på 4.plass har 40 poeng og kommer ikke til å true noen av disse lagene.
Jeg tror Sandefjord rykker direkte opp. De har to hjemmekamper igjen mot Notodden og Jerv som SKAL vinnes, og bør ta nok poeng på de to neste bortekampene mot Kongsvinger og Ull/Kisa. Avslutter med bortekamp mot Aalesund, som dog allerede da har rykket opp.
Starts to gjenværende hjemmekamper er mot Ull/Kisa og KFUM Oslo, to lag som kan skape trøbbel for dem.
Bortekamper mot Jerv (derby!), Aalesund og Notodden gjør at jeg vurderer Sandefjord til å ha det letteste kampprogrammet igjen av de to.


HVILKE LAG TAR PLAYOFF?
Altså, her er det jo helt kokos! Fra KFUM Oslo på 4.plass og 40 poeng skiller det kun 8 poeng ned til HamKam på 12.plass med 32 poeng!


KFUM Oslo har vært meget gode i år etter opprykket. Har gjort meget gode signeringer både før og underveis i sesongen, har vært stabile gjennom sesongen og er for meg et lag som SKAL ta en playoffplass. Jeg tror KFUM Oslo tar 4.plassen i ligaen bak Start.


Bak der er det jevnt. Nest-Sotra (Øygården FK neste år?) har 38, Kongsvinger og Raufoss har 37 poeng og Sogndal har 35. Jeg tror det er disse lagene som kjemper om de to siste playoffplassene.
Bak der ligger Jerv (33p), Sandnes Ulf, Ull/Kisa og Hamkam (alle med 32p), men jeg har liten tro på at noen av disse lagene her skal både vinne de kampene som kreves for å ta playoff og få hjelp i de andre kampene.


Basert på de resterende kampene lagene har tror jeg faktisk Raufoss tar en av playoffplassene. De har vært svært svake etter sommeren, men har igjen Strømmen (b), Sogndal (h), Tromsdalen (b) og mitt elskede Skeid (h) på de siste fire kampene. Der skal de klare å ta nok poeng til å ta en playoffplass.


For meg er det svært vanskelig å tippe hvilket lag av Nest-Sotra, Kongsvinger og Sogndal som tar den siste plassen. Jeg tror Kongsvinger har det sterkeste mannskapet av disse, men har kanskje det tøffeste kampprogrammet som er igjen. Allikevel… så tror jeg Kongsvinger klarer det.


HVA SÅ MED NEDRYKKSSTRIDEN?
Tromsdalen har allerede rykket ned, og tre lag kjemper for å berge plassen. Skeid (18p), Strømmen (21p) og Notodden (22p) kjemper en tøff kamp for å klare dette.


Mitt eget lag er involvert i denne striden, og har hatt en tøff sesong både på banen og utenfor. Jeg har nevnt det før, men vi kan ikke komme unna det faktum at vi stort sett har kun spilt bortekamper i år. Intility er ikke vår hjemmebane, og når vi mister både hjemmebanen som kamp- OG treningsarena så var det en stor utfordring. Vi har spilt jevne kamper på Intility og tatt poeng mot både Start, Sandefjord, KFUM Oslo og Sogndal der, men vi har kun vunnet tre kamper i år, og ligger der vi ligger rett og slett fordi poengfangsten ikke har vært god nok.


Hamkam (b), Ull/Kisa (n), Sandnes Ulf (b), Notodden (h) og Raufoss (b) er våre siste kamper. Knalltøffe kamper… men vi KAN klare dette. Vi spiller stort sett alltid jevne kamper, men svikter i avgjørende øyeblikk i begge ender av banen. Det MÅ snu hvis vi skal fikse dette. De to kampene på nøytrall grunn kan bli ekstremt avgjørende.


Strømmen har et tøft program igjen de også, og møter Nest-Sotra (h), Raufos (h), HamKam (b), KFUM Oslo (h) og Sandnes Ulf (b). Flere av disse lagene kjemper for playoff, og vil selge seg dyrt. Vi må ta flere poeng enn Strømmen for å klare minst kvalikk, og det ser ut som vi har omtrent like tøft kampprogram.


Notodden er akkurat nå i førersetet for å berge plassen uten kvalikk, og har også tre hjemmekamper igjen. Ull/Kisa (h), Sandefjord (b), Tromsdalen (h), Skeid (b) og Start (h) er de siste kampene. Jeg tror Notodden berger seg, og at nedrykket da står mellom oss og Strømmen.


Skal jeg tippe? Vel, da tipper jeg med hjertet og tipper at vi klarer en ekstra kraftinnsats på banen på slutten av sesongen og sniker oss akkurat forbi Strømmen. Jeg lever i håpet.

ObjektivtSett
ObjektivtSettInnlegg: 4442
02.10.19 14:00

Return_Of_Drakkar: "Joda, uflaks vil det være innimellom, men det har noe med det lille ekstra i kvalitet å gjøre i det lange løp."


Helt enig.

ObjektivtSett
ObjektivtSettInnlegg: 4442
02.10.19 14:03

Lilleborg: "Jeg tror Sandefjord rykker direkte opp."


Det tror jeg og. Og beholder de Cifuentes og Rufo, blir jeg ikke overrasket om SF kjemper på øvre halvdel i ES neste sesong.

Laberget2
Laberget2Innlegg: 322
02.10.19 14:39
ObjektivtSett: Lilleborg: "Jeg tror Sandefjord rykker direkte opp."
Det tror jeg og. Og beholder de Cifuentes og Rufo, blir jeg ikke overrasket om SF kjemper på øvre halvdel i ES neste sesong.

Jeg er uenig i dere begge. Start skal møte Jerv borte på Levemyr. Et Jerv som ligger dårligere an en KIL på tabellen mht kvalikspill. Dessuten vil det komme langt flere Startfans der enn de som dra fra hvalfangerbyen for å støtte laget sitt i Kongsvinger. Jeg håper jo for SFs skyld det kommer noen.


Desssuten kan det også hende at en del i gult og svart terper på noen KIL-sanger og drar fra Kristiansand og mest sannsynlig fra Oslo og inn i de dype skoger for å støtte KIL. Det har jeg sett mang en gang supportere har gjort. 


Jeg tipper Startseier mot Jerv og KIL-seier mot Sandefjord. Start direkte opp med Tangotrøyene og SF på kvalik.

KingKenny
KingKennyInnlegg: 3508
02.10.19 14:40
ObjektivtSett: Det tror jeg og. Og beholder de Cifuentes og Rufo, blir jeg ikke overrasket om SF kjemper på øvre halvdel i ES neste sesong.

Ikke noe i veien med å være optimist...

Men SF har vel strengt tatt ikke vist noe som helst de siste sesongene, hverken i ES eller OBOS, som tilsier at de skulle bli noe annet enn en prügelknabe i ES etter et eventuelt opprykk.
Når det i tillegg virker å være en del skjær i sjøen med tanke på økonomi, så blir ikke ting bedre.

Ja, det er såpass mye rask og uforutsigbarhet i bunnen av ES at det slett ikke er usannsynlig at de ville overleve. Men noe lyspunkt i toppskiktet av ES, det blir SF neppe.
Tror nok at Start ville ha bedre forutsetninger for å hevde seg i ES.

Å tippe hvem av disse to som rykker opp er nesten bingo. Det laget som klarer å stable et snev av stabilitet på beina de siste 5 rundene rykker direkte opp sammen med AaFK.

AaFK spiller selvsagt også en rolle i dette. De er sannsynligvis OBOS-vinnere før begge kampene mot Start/SF, så en må jo spørre seg hvor mye de vil være motivert. Sannsynligvis var det bra for "rettferdigheten" i opprykkskampen at AaFK røk ut av cupen slik at det ikke spiller inn på slutten. 

(Innlegget ble redigert 02.10.19 14:47)

Ruddis
RuddisInnlegg: 149
02.10.19 15:07
Lilleborg: HVEM RYKKER OPP DIREKTE SAMMEN MED AALESUND?

Som SF-supporter håper jeg selvfølgelig du tar rett, men stusser litt på at du insunierer at SF bør ta poeng mot Jerv og Ull-Kisa, mens Start kommer til å slite mot de samme to lagene.


Jeg er for nervøs til å tippe selv, men tror vi kan få en god pekepinn denne helgen - både SF og Start har tøffe bortekamper, og kan godt hende at en av dem snubler. Så lenge det bare blir et eller to poeng forskjell kan fortsatt mye skje, men om plutselig ett lag tar tre mens det andre tar null så forandrer opprykkskampen seg drastisk.

Kapteinhivoghoi
KapteinhivoghoiInnlegg: 2158
02.10.19 15:13

@KingKenny, AaFK sin rolle for Start / SF sine opprykks muligheter betinger at Bohinen klarer holde spillerne i ørene helt inn. Vi vet at han gjerne vil ta poengrekorden, samt slå begge opponent lagene bare for å sette skapet på plass. Men om ALLE spillerne er med på den innsatsen som kreves for å nå målet, er jeg usikker på. Så urovekkende tendenser fra et par spillere sist mot KIL, hvor de plutselig lusket rundt daffe som fy. Vi har jo et par spillere som vi vet forsvinner etter sesongen - vil de virkelig yte maks etter et opprykk sikret ? Personlig ser jeg helst at man parkerer de som forsvinner på benken, og lar de unge som vi vet også blir med videre, få spille siste kampene og kjenne nivået skikkelig på kroppen. Poengrekord og slikt kan vi glemme da, men personlig tror jeg klubben vil ha bedre utbytte av å la de unge spille slutten, sånn på lang sikt.

jatilnei
jatilneiInnlegg: 767
02.10.19 17:28
Lilleborg: For meg er det svært vanskelig å tippe hvilket lag av Nest-Sotra, Kongsvinger og Sogndal som tar den siste plassen. Jeg tror Kongsvinger har det sterkeste mannskapet av disse, men har kanskje det tøffeste kampprogrammet som er igjen. Allikevel… så tror jeg Kongsvinger klarer det.

Jeg kan jo takke for optimismen på våre vegne, og kan jo prøve å dele noen av de positive tankene jeg også. For KIL sin del så har motstander-lagets tabell-plassering ofte hatt lite og si. Antageligvis så hadde det vært vanskeligere for oss å møte Strømmen enn f eks KFUM og Sandnes Ulf. 

 

På den negative siden så er det en ustabilitet som er så vanvittig at det kan få hver supporter til å utvikle angina pectoris i løpet av kampene. På den positive siden så er ikke lagene rundt oss på tabellen såååå forbasket stabile de heller. 

 

Hvis man ser på de resterende kampene for vår del:

 

Kongsvinger - Sandefjord: Man er selvfølgelig aldri fornøyd med å møte topp motstand (som har mye å spille for) i en viktig periode. På en annen side så er nok ikke Sandefjord spesielt fornøyde med å skulle møte oss de heller. Sist gang vi var i samme divisjon så vant vi alle tre oppgjørene (hjemme, borte, cupen), og vi var kun en stor keeper-tabbe unna poeng mot de nå i sommer. Vi presterer ofte godt mot god motstand. 

 

Kongsvinger - Hamkam: Et lokaloppgjør hvor det har vist seg at form har lite og si. Med andre ord: selv om de stadig kryper nærmere oss på tabellen så har nok det lite og si for selve oppgjøret. De skal spille ball-besittende de også, og det kan straffe seg når vi har spillere som Guven og Ibrahim i bakrommet......og det kan se enda styggere ut hvis de ikke klarer å tettet rommet mellom midtbane og forsvar (som bl a har gjort at de slipper inn mye mål på langskudd). Våre spillere elsker de rommene. 

 

KFUM - Kongsvinger: Om KIL viser en kurve som går nedover så er ikke KFUM så veldig bedre. Faktisk så har vi en bedre form pr dags dato. Jeg tror faktisk at luften har gått "bittelittegrann" ut av overraskelseslaget (hvis man ser de fem siste kampene). Et godt lag? Absolutt, men ikke like gode som de var en periode. Står vi godt kollektivt og nekter de rom, så har vi gode muligheter her. Vi spilte forøvrig 0-0 mot de i vår og bommet på straffespark rett før slutt. 

 

Kongsvinger - Sandnes Ulf: Nok en vanskelig motstander på papiret og nok en motstander som egentlig ikke liker å møte KIL. De har 3 seire på de siste 10 oppgjørene, og 1 på de siste 7. De tapte 6-0 her i fjor og 2-0 tidligere i vår. De er på mange måter som oss......mye kvalitet i laget, også er de vanvittig ustabile. Jeg mener vi har gode muligheter her også. 

 

Jerv - Kongsvinger: Blir spennende å se utgangspunktene før den siste runden. Det er store muligheter for at et lag har mye å spille for, mens det andre laget kan senke skuldrene. Men vi vant på gresset der i fjor, og jeg tror vi kan gjøre det igjen. Helt åpent. 

 

 

 

Sånn summa summarum så tror jeg egentlig ikke vi står så mye dårligere stilt enn lagene rundt oss på tabellen. Så får vi bare se om vi klarer å bikke det i vårt favør.

(Innlegget ble redigert 02.10.19 17:38)

Johnsli
JohnsliInnlegg: 14067
02.10.19 21:16

Har egentlig Sandefjord noe sterkere lag en da de var oppe sist? Hva tilsier at de skal kunne kjempe på øvre halvdel? Har nevnt det før; selv etter at cifuentes kom inn var Sandefjord eliteseriens svakeste lag. Poengsnittet bedret seg noe når rufo kom inn men ikke mer enn at de fortsatt vil være i nedrykksstriden om man ser for seg en lignende poengfangst som sf hadde sist høst.

real-_-
real-_-Innlegg: 11409
03.10.19 22:03

Niklas Castro i uttaket til Chile. Den er ganske sjuk.

ObjektivtSett
ObjektivtSettInnlegg: 4442
03.10.19 22:18
real-_-: sjuk

Det kan man trygt si.

Lilleborg
LilleborgInnlegg: 37874
04.10.19 10:11

Skeid spiller knalltøff bortekamp mot HamKam på søndag, men denne helgen er dette faktisk ikke det viktigste i mitt liv.


I morgen skal jeg nemlig gifte meg med min kjære! Det som dog er LITT morsomt, er at min kjære kommer fra Ottestad rett utenfor Hamar. Vielsen finner sted der..  og da er det jo passende at Skeis spiller bortekamp i området dagen etter!

Johnsli
JohnsliInnlegg: 14067
04.10.19 10:47

Får håpe det ikke går skeis, hverken bryllup eller kamp. Gratulerer og lykke til!

JODDEMM
JODDEMMInnlegg: 10895
04.10.19 10:52

Og bryllupsreisen går til: Briskeby ;-)


Gratulerer med morgendagen! :)

Kapteinhivoghoi
KapteinhivoghoiInnlegg: 2158
04.10.19 11:29

Lilleborg, gratulerer med bryllup og så satser jeg på at Skeid graver dypt og gir deg en ditto strålende Søndag.

Kapteinhivoghoi
KapteinhivoghoiInnlegg: 2158
04.10.19 11:36

Joda, litt overraskende med Castro i netto troppen for Chile. Men han har jo levert mye bra offensivt spill over flere sesonger nå, selv om det har vært i OBOS. Da er vel treningskamper som de Chile skal ha nå, en fin mulighet for treneren å se nærmere på han " close up ". Syns Niclas fortjener denne muligheten jeg, og skal bli spennende å følge han i ES neste sesong. Tror han blir av våre bedre spillere også ved retur til ES.

ObjektivtSett
ObjektivtSettInnlegg: 4442
04.10.19 13:31

Gratulerer, Lilleborg! Og lykke til med både vielse og kamp i helgen. Krysser fingrene for at du sitter igjen med det bredeste smilet på søndag. ;-)

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 37115
04.10.19 13:38

Grattis Lilleborg!


Minner meg om Bill Shanklys legendariske utsagn da avisene meldte at han tok med kona på fotballkamp for å se Rochdale på bryllupsdagen. 


«Det var selvsagt ikke bryllupsdagen vår. Tror dere at jeg gifter meg midt i sesongen? Det var bursdagen hennes. Forøvrig var det ikke Rochdale vi så, men reservelaget deres.»

Freddie69
Freddie69Innlegg: 99
04.10.19 15:28

Grattis med morgendagen, stor dag !


Jeg vet alt om hvordan det er å ha svigerfamilie i Ham-Kam-land ;-)

Heldigvis har klubben min, Kongsvinger, ligget over dem stort sett alltid de siste 30 årene :-)
Før var det mye snakk om økonomi, men det har stilnet det også da Kamma var i rød sone og Kongsvinger har vært i grønn sone lenge, hehe.


Lykke til med søndagen også, en reprise av hjemmekampen hadde ikke vært å forakte ?  :-)

Heborres
HeborresInnlegg: 10843
05.10.19 13:04

Gratulerer med den store dagen i dag Lilleborg!


Peis på! :D

Kumite
KumiteInnlegg: 6666
05.10.19 14:19

Congratz Lilleborg, satse på at Skeid står i divisjonen.

Morten_1996
Morten_1996Innlegg: 2871
05.10.19 15:04
Lilleborg: Skeid spiller knalltøff bortekamp mot HamKam på søndag, men denne helgen er dette faktisk ikke det viktigste i mitt liv.
I morgen skal jeg nemlig gifte meg med min kjære!

Hørest ut som du bør fikse prioriteringene dine;)


Gratulerer!

Kumite
KumiteInnlegg: 6666
05.10.19 18:11

Start med en real opptur, 1-7 mot Jerv på bortebane er ganske solid

(Innlegget ble redigert 05.10.19 18:19)

Eivinder
EivinderInnlegg: 1460
05.10.19 19:55
Kumite: Start med en real opptur, 1-7 mot Jerv på bortebane er ganske solid

Sju forskjellige målscorere. Noen som vet om dette er rekord i norsk toppfotball?

Bohemis
BohemisInnlegg: 288
06.10.19 13:03

Start vinner altså 7-1 mot sin samarbeidsklubb Jerv i innspurten til opprykkskampen. 4 mål fra 79. minutt og utover, og dermed får de rettet opp målforskjellen sin, der de før kampen var underlegne Sandefjord. Tjener vel begge lag å ha en sørlandsklubb i Eliteserien?

Sarella
SarellaInnlegg: 16418
06.10.19 16:23

2-1 HamKam, så der røyk nok Skeid dessverre...

return_of_drakkar
return_of_drakkarInnlegg: 25253
06.10.19 17:22

Skeid er ille ute, men ikke fortapte fordi Strømmen tapte.

Nest Sotra er på vei mot kvalifisering til eliten i år også.
9 poeng på de 4 siste, mens KFUM bare har 2 på de 4 siste.

HamKam har faktisk 15 av 18 poeng på de 6 siste.
Det "hettar" til rundt kvalplassene.

Kumite
KumiteInnlegg: 6666
06.10.19 19:31

Kom igjen Kil, få utligninga da. 

Laberget2
Laberget2Innlegg: 322
06.10.19 19:49

KIL-keeperen har vært en gave til Sandefjord i begge kampene.

return_of_drakkar
return_of_drakkarInnlegg: 25253
06.10.19 19:59
Laberget2: KIL-keeperen har vært en gave til Sandefjord i begge kampene.

Svak på 0-2 og horribelt utspill før frisparket til 2-3. Du har rett.

Men jeremias trøstløsa - hvor middelmådig denne Rufo er :).
Treig og ikke akkurat skarp på noe...

(Innlegget ble redigert 06.10.19 20:00)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg