Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

OBOS-ligaen 2019

NYTT TEMA
Kumite
KumiteInnlegg: 6666
06.10.19 20:00

Da må vi vente 14 dager på bekreftelsen på opprykk. Vi trenger kun 1 poeng. 

(Innlegget ble redigert 06.10.19 20:02)

Laberget2
Laberget2Innlegg: 322
06.10.19 20:16

Spennende. Aafk vil feire opprykket (tror jeg da) i vakre Tromsdalen. På Sørlandet håpes det vel at festen er såpass heftig at resultatet Aafk - Start ikke er så nøye for Tangotrøyene. Spøk til side: Det pleier å bli en reaksjon på et opprykk.

Kumite
KumiteInnlegg: 6666
06.10.19 20:49

Kan gå begge veier, Aafk vil illefall ikke frykte noen, kan slappe av og spille fotball. For Start blir det heller nervepirrende. Hadde vært sinnsykt vis vi skulle slå Start og Sandefjord. Full pott på 15 hjemmekamper må være rekord evt, jeg tror nok vi kommer til å avgi poeng etter at opprykket er 100% sikret. Håper vi tar dette på alvor med respekt til Start og Sandefjord som sloss for en opprykkplass. Vi har opplevd at andre, ikke har hjulpet oss i sånne situasjoner. 

(Innlegget ble redigert 06.10.19 20:52)

ObjektivtSett
ObjektivtSettInnlegg: 4442
06.10.19 20:51
return_of_drakkar: skarp

Synd at den headingen gikk i stolpen, ja.


Jeg har nok en smule mer fotballforståelse enn deg, for øvrig.

return_of_drakkar
return_of_drakkarInnlegg: 25253
06.10.19 21:12
ObjektivtSett: Synd at den headingen gikk i stolpen, ja.
Jeg har nok en smule mer fotballforståelse enn deg, for øvrig.

Det var også en svak prestasjon.
Han var tung og treig og svak i nærkampene.

Vel, det må du mene at du har, men akkurat Rufo framstod som en høyst middelmådig (spiller). 
Men like barn leker vel best :).

Engblom gjør jo mange mål, men bommer også mye.
Vel derfor han ikke fårdet til i eliteseriene (korkje her eller i Sverige)?

Nesten bare Kongsvingers keeper som var mer klønete i dag :).

Håper Start tar 2.plassen, så får vi sett hva denne Rufo duger til i en kvalikk :).
Det kan fort bli Sandefjord - Kongsvinger i første kvalkamp.

(Innlegget ble redigert 06.10.19 21:22)

Redcreek
RedcreekInnlegg: 194
06.10.19 21:18

Håper virkelig vi får sjå Määtä og Karlsbakk når opprykket er klart, men er redd for at de er for viktige for andrelaget.

Laberget2
Laberget2Innlegg: 322
06.10.19 21:31

Ser ingen grunn til at Aafk skal tenke på andre enn seg selv i avslutningsfasen: Skader, hvile og spilletid for klubbens talenter bør komme foran feiring i andre byer. Men det kan jo også bli poengrekord.


 

jatilnei
jatilneiInnlegg: 767
06.10.19 21:39
return_of_drakkar: Nesten bare Kongsvingers keeper som var mer klønete i dag :).

Funfact: 11 % av Engbloms skåringer i serien denne sesongen, kommer som et resultat av tabber fra Ahamada. 

(Innlegget ble redigert 06.10.19 21:41)

Obban
ObbanInnlegg: 539
06.10.19 22:11

Jeg har mange ganger vært oppgitt over nivået på dommerne i OBOS ligaen. Dommeren som fikk forsøke seg i Sandnes i kveld hadde ingenting på dette nivået å gjøre. Først presterer han å dømme hjørnespark etter at en Sogndal spiller hopper opp og forlenger et frispark med hånda. (Sogndal scorer til alt overmål på hjørnesparket). Litt senere er han den eneste på stadion som ikke ser at Sogndal redder med hånda i eget felt.. Selv om hoveddommer utrolig nok ikke får med seg disse situasjonen bør han se fra reaksjonene til spillere og publikum at avgjørelsene er tvilsomme, kan han ikke da få hjelp av andre i dommerteamet? Jeg nekter å tro at alle i teamet er like uoppmerksomme.

Jeg må si det er trist at ikke NFF tar dette med oppsett av dommere mer seriøst. Vi betaler ikke for å se en klovn i dommerdrakt! Det er altfor mange kamper i OBOS som bli ødelagt av dommere som ikke er i nærheten av nivået vi bør kunne forvente!

aaleby
aalebyInnlegg: 6474
06.10.19 22:15
Obban: nivået på dommerne i OBOS ligaen.

Skal nesten bli det deiligste med å komme seg langt til he*vete vekk fra Obos.  Selv om det vel ikke akkurat svever rosa skyer over himmelen når dommerne dømmer i eliteserien heller.

andreask
andreaskInnlegg: 12
07.10.19 01:44

Denne Lilleborg her er jo helt på jordet. Altfor biassed for østlandslagene... følger han med? Eller er dette bare ønsketenkning?

Forøvrig kan man stille det samme spørsmålet til alle bedrevitere her. Steffen har full kontroll med Nest Sotra, og det blir enkel kvalik. Han er rett og slett på et helt annet nivå som trener enn hele resten av ligaen. Jeg kjenner han personlig, og har snakket med flere spillere i ligaen. Selv på motstanderlag som Mjøndalen og Jerv... Men klart det blir treg start hvert eneste år når man må bygge opp halve stallen på nytt...

Forøvrig er det ikke snakk om hvem som er gode i OBOS. Det handler bare om hvem som er minst dårlige. Så må man jo ta ressurser med i kalkulasjonen og naturligvis...

KFUM klarer nok kvalik, men det blir på hengende håret. Det som redder de er at det bare er 4 runder igjen, og at lagene bak helt sikkert avgir en del poeng de og... Den siste kvalik plassen tror jeg Sogndal karrer til seg. Men det blir tett om den. Og hamkam kan fort overraske.

Om det blir Start eller Sandefjord som rykker opp er også 100% bingo.

 

 

 

Nedrykk er uinteressant. Det er 3-4 dårlige lag som ikke er gode nok for denne ligaen i år. Og det tredje siste tipper jeg taper mot post-nord laget i kvalik kampen der...

(Innlegget ble redigert 07.10.19 01:46)

Lilleborg
LilleborgInnlegg: 37874
07.10.19 08:06
andreask: følger han med?

Jeg liker å tro at jeg gjør det! Ikke farlig med en diskusjon når man er uenige :)

twu
twuInnlegg: 11060
07.10.19 10:24

Er enig i at Landro er blant de desidert beste trenerene i denne divisjonen. En bane langt ute i gokk, omtrent uten ressurser, profilene forsvinner hyppig, og likevel så er de altså på stø kurs mot ny playoff. 


Som type kunne jeg tenkt meg å se han i Brann en dag,  men det er jo to veldig forskjellige klubber å trene...

return_of_drakkar
return_of_drakkarInnlegg: 25253
07.10.19 10:31
aaleby: Skal nesten bli det deiligste med å komme seg langt til he*vete vekk fra Obos. Selv om det vel ikke akkurat svever rosa skyer over himmelen når dommerne dømmer i eliteserien heller.

Dommerne blåser mye.
Men blåser de for mye, eller er det rett og slett at spillerne ikke er "gode nok" slik at det blir for mange ting å blåse for?

Utover det krangles det om avgjørelser helt opp til CL- og VM-finalene.

return_of_drakkar
return_of_drakkarInnlegg: 25253
07.10.19 10:34
andreask: Nedrykk er uinteressant. Det er 3-4 dårlige lag som ikke er gode nok for denne ligaen i år. Og det tredje siste tipper jeg taper mot post-nord laget i kvalik kampen der...

Det er jo ikke uinteressant det.
Noen følger jo disse lagene også.
Og det er også interessant for neste sesong med tanke på reiser og avstander.
Men - slik er det jo i alle ligaer, at man kan si at noen er for dårlige.
Og topp i den under skal jo være relativt likt bunnen i den over skulle man tro i et opprykks- og nedrykkssystem for fotball.

return_of_drakkar
return_of_drakkarInnlegg: 25253
07.10.19 10:37
Obban: Jeg må si det er trist at ikke NFF tar dette med oppsett av dommere mer seriøst. Vi betaler ikke for å se en klovn i dommerdrakt! Det er altfor mange kamper i OBOS som bli ødelagt av dommere som ikke er i nærheten av nivået vi bør kunne forvente!

Det er vel ikke mer å ta av.
Og de som er må vel for trene seg på et høyere nivå for å utvikle seg. 
Klaging på dommere har vi alltid hatt og det vil vi ha.

Nå skal jeg ikke undervurdere den situasjonen du nevner, har ikke sett den, men ja, slikt kan avgjøre. T Hen ry sendte Frankrike til EM (var det vel) med en klar hands som trien ikke så, for noen år siden.

Kumite
KumiteInnlegg: 6666
07.10.19 14:14

Men dommerene i denne ligaen gjør utrolig mye snålt, de dømmer frispark bare du puster på motspilleren. Jeg har aldri sett så mye svak dømming som det jeg har vært vitne til de siste 2 Obos sesongene. Foreslår at NFF tar dommerkurs i vinter for Eliteserie og Obos dommere. Obos ligaen må jo ha rekord i antall gule kort. 

(Innlegget ble redigert 07.10.19 14:16)

Johnsli
JohnsliInnlegg: 14067
07.10.19 14:26

Det er neppe regelkunnskapen det står på, men dommerne burde være profesjonaliserte, ihvertfall i Eliteserien syns jeg. 

return_of_drakkar
return_of_drakkarInnlegg: 25253
07.10.19 19:26
Kumite: Men dommerene i denne ligaen gjør utrolig mye snålt, de dømmer frispark bare du puster på motspilleren. Jeg har aldri sett så mye svak dømming som det jeg har vært vitne til de siste 2 Obos sesongene. Foreslår at NFF tar dommerkurs i vinter for Eliteserie og Obos dommere. Obos ligaen må jo ha rekord i antall gule kort.

Ja, det kan synes som om de ofte blåser i filler kampene.
Jeg tror at det også kan komme av at man skal vise hvor flinke man er. Da blir man ofte overivrige og såkalt: bedre føre var.

En del av dommerne er jo yngre og kanskje derfor litt overivrige.
Jeg mener at det er lettere å dømme PL enn OBOS.
Bedriftsfotball må være henimot håpløst.

zetta
zettaInnlegg: 11874
07.10.19 19:37
Kumite: Vi har opplevd at andre, ikke har hjulpet oss i sånne situasjoner.

Jeg har fremdeles vondt av den kampen til VIF. Men problemet var ikke innsatsen, men den latterlig håpløse fotballfaglige vurderingen å reise til Sogndal uten duellkraft

Siem-de-Jong
Siem-de-JongInnlegg: 4709
07.10.19 20:04
Bohemis: Start vinner altså 7-1

Vet at dette blir enkelt å nevne i ettertid, men Sandstø som sa rett før kampen at de byttet fra 3-5-2 som de har spilt de siste kampene til en 4-4-2 fordi angrepsspillet ikke fungerte som man ønsket. Skal jo sies at de tok fire poeng på de to kampene før de tok imot Start i helgen, riktignok mot to lag på nedre halvdel av tabellen. En stor risiko når man foretar en slik formasjonsendring som denne gangen slo helt feil.


Midtbanen med Zernichow og Wichmann hang overhodet ikke sammen. Synes Start fikk utrolig stort rom ganske mange steder på banen. Sigurdarson fikk gjøre som han ville uavhengig om han var på venstreside, høyreside eller sentralt i banen. Jerv sin venstreside var katasrofal, særlig i første omgang.

Obban
ObbanInnlegg: 539
07.10.19 20:34
return_of_drakkar: Ja, det kan synes som om de ofte blåser i filler kampene.
Jeg tror at det også kan komme av at man skal vise hvor flinke man er. Da blir man ofte overivrige og såkalt: bedre føre var.

Ja, det største problemet er definitivt at altfor mange kamper blåses i stykker. Det blåses frispark i omtrent hver eneste duell. Det er virkelig ikke underholdende å se 90 minutter med en endeløs rekke av dødballer.. 

Obban
ObbanInnlegg: 539
07.10.19 20:44
return_of_drakkar: Det er vel ikke mer å ta av.
Og de som er må vel for trene seg på et høyere nivå for å utvikle seg. 
Klaging på dommere har vi alltid hatt og det vil vi ha. Nå skal jeg ikke undervurdere den situasjonen du nevner, har ikke sett den, men ja, slikt kan avgjøre. T Hen ry sendte Frankrike til EM (var det vel) med en klar hands som trien ikke så, for noen år siden.

Ja, de må få utvikle seg, men det bør de gjøre i lavere divisjoner. I obos er de fleste spillere og klubber profesjonelle. Nivået på de fleste dommerne er langt under det men burde kunne forvente etter min mening.


Når det gjelder de konkrete episodene, jeg nevner, så er det ikke snakk om at ballen mer tilfeldig treffer hånden. I den ene episoden hopper spilleren opp og slår ballen med hånden over hodet. I den andre legger en spiller seg ned og stopper en avslutning liggende med hånden.

Windsor
WindsorInnlegg: 7253
08.10.19 11:42

Nok en landslagspause. Er det blitt mange flere av dem eller er det bare jeg som ikke bryr meg om landslaget lenger?

Korgutt
KorguttInnlegg: 14574
08.10.19 19:58

5 pauser i året og det har det vært en mannsalder. Med 10 kampdatoer. Mars, juni, september, oktober og november. 

Hulken68
Hulken68Innlegg: 174
09.10.19 14:00

Nest-Sotra trekkes 3 poeng pga. de ikke har klart å oppnå målene i handlingsplanen etter at de havnet i rød sone.


 


https://www.oa.no/nest-sotra-trukket-tre-poeng/s/5-35-969834

KingKenny
KingKennyInnlegg: 3508
09.10.19 14:52
Hulken68: Nest-Sotra trekkes 3 poeng pga. de ikke har klart å oppnå målene i handlingsplanen etter at de havnet i rød sone.

I prinsippet er det jo bra at NFF setter makt bak krava og følger opp når lag ikke leverer som de skal.

Men det virker jo noe tilfeldig hvordan de håndterer dette. En får jo inntrykk av at det er mye lettere å ta de små for å statuere et eksempel, mens større lag i Eliteserien får drive dårlig i år etter år uten annet enn en mild reprimande...

Tidspunktet er jo ikke ideelt, med pågående serieinnspurt. På den annen side så har jo ikke Nest noe som helst i Eliteserien å gjøre, og siden kontrakten for lengst er sikret så er det vel bedre å få poengtrekket nå enn til starten av neste sesong.

(Innlegget ble redigert 09.10.19 14:52)

Windsor
WindsorInnlegg: 7253
09.10.19 15:08
KingKenny: Men det virker jo noe tilfeldig hvordan de håndterer dette. En får jo inntrykk av at det er mye lettere å ta de små for å statuere et eksempel, mens større lag i Eliteserien får drive dårlig i år etter år uten annet enn en mild reprimande... Tidspunktet er jo ikke ideelt, med pågående serieinnspurt.

Eliteklubbene er flinkere til å oppfylle kravene enkelt og greit. Det er fullt mulig å drive dårlig år etter år sålenge man oppfyller kravene. 

Jeg ser ikke helt noe galt i tidspunktet. Alternativet ville vært å vente til etter serieinnspurten når alle 30 rundene er spilt. Det hadde ikke vært noe bedre.

return_of_drakkar
return_of_drakkarInnlegg: 25253
09.10.19 18:36
Hulken68: Nest-Sotra trekkes 3 poeng pga. de ikke har klart å oppnå målene i handlingsplanen etter at de havnet i rød sone.
Hulken68
Hulken68Innlegg: 174
09.10.19 18:42

Når jeg klikker på linken så fører den meg til OA.no - hvor ender andre opp? 

Klikk for å gå tilbake til toppen