Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Molde FK. Klubbtråd 2019.

NYTT TEMA
Kongemannen
KongemannenInnlegg: 14755
19.06.19 22:22

Blir nok tap mot Strømsgodset lørdag. Finnes ikke baller i dette Molde laget dessverre. I gode gamle dager vant de kamper selv med en mann mindre. Men da var det menn i Molde laget.

qbah
qbahInnlegg: 49297
19.06.19 22:23

Godset har nok sjeldent vært så svake som de er nå. Dere vinner nok mer enn greit. 

HarryH
HarryHInnlegg: 31027
19.06.19 22:30

En historisk kveld. Har vi noen gang sett et verre sjokkresultat i norsk fotball? 

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 37783
19.06.19 22:32

Moe snakket usant om Eikrem. Forklaringen hans hang ikke på greip.


Hadde man ledet 2-0 og fått en mann utvist hadde den forklaringen vært mer logisk.

be2mel
be2melInnlegg: 627
19.06.19 22:36

Linde, Haraldseid, Bjørnbak, Haugen. 4 av de 5 faste bakerst ute. Skulle tro at de som kjempet om disse plassene, ville vise seg litt mer frem når de får sjansen. Merker også godt at vi mangler Aursnes og Ellingsen defensivt i første omgang. Aalesund får gjøre omtrent som de vil, de få gangene de prøver å angripe i starten. Ohi og Hestad helt ute av form. Vil vi handle i sommervinduet?


Egentlig greit å være ferdig med cupen. Så skadeutsatt som vi er har vi nok med serien og europa.

RamGuy
RamGuyInnlegg: 5001
19.06.19 22:36

Noen må virkelig ta tak i det mentale. Kan ikke gå fra å kunne feie hvem som helst av banen på hjemmebane til å kunne bli fullstendig latterliggjort av hvem som helst på bortebane.

Vi har vel alltid hatt en lei tendens i mange år til å slite litt med å mobilisere til de mer "kjedelige" kampene. Og det er sikkert lettere å motivere seg til spill på eget "gress" osv.. Men dette har begynt å gå såpass langt at her må det jo nesten noen eksterne inn for å ta tak.

Moe gjør jo mye riktig synes jeg sammenlignet med Ole Gunnar. Han er mye mer på det å toppe laget, det er langt mindre unødvendig rullering osv osv.. Likevel så har vi helt fatale kollapser på bortebane om og om igjen.

Føler ikke vi kan skylde så alt for mye på det taktiske heller. Moe legger kanskje opp til en litt i overkant naiv spillestil, men spillerne er jo såpass gode og det fungerer jo tidvis såpass bra på hjemmebane at det er jo ingen grunn til at det skal klappe fullstendig sammen på bortebane gang på gang.

Forskjellen ligger jo først og fremst på innsatsen som legges ned. Vi dekker mindre rom, vi er dårligere i presset, langt flere slurver og står ikke opp for hverandre og vi tar ikke duellene.

Det er så mange enkeltspillere som regelrett driter loddrett ut gang på gang i dag at det er jo helt vanvittig, og dette er spillere som gjerne briljerer på hjemmebane. Hva skjer??

Forren helt horribel. Ellingsen serverer Aalesund og holder på å gjøre det flere ganger. Helt elendig kamp. Samme med Hestad, har jo vært elendig i hele år men da mest fordi det stokker seg offensivt og han ødelegger spillet, i dag drev han plutselig å beveget seg bakover i banen med ballen rett inn i motspiller, flere ganger... Altså hva fader? Telo skrev vel en temmelig solid søknad om å fortsette på benken. Gabrielsen var knapt på banen og er vel forsåvidt unnskyldt da han blir offer for horribel dømming.

Ohi tilsynelatende inne i en formdupp. Eneste som klarte å ikke dumme seg fullstendig ut i dag var vel Hussain, Eikrem og Knudtzon. Ohi gjør og får til fint lite og Gabrielsen med for kort tid til å bli vurdert. Eikrem ut og Ellingsen inn drepte jo kampen, banes kanskje beste inn med kanskje kampen dårligste sammen med Forren. De to andre byttene gjøres jo på et tidspunkt hvor kampen er over.

Craninx har ingen god kamp, farlige returer på alt for mange skudd han skal holde, dårlig kommunikasjon med forsvaret og i det hele tatt.

Kaizen
KaizenInnlegg: 732
19.06.19 22:39
HarryH: En historisk kveld. Har vi noen gang sett et verre sjokkresultat i norsk fotball?

Sliter med å finne et resultat som matcher sjokket.


Dette er total katastrofe.

Korgutt
KorguttInnlegg: 14907
19.06.19 22:42
Kaizen: katastrofe

Fortsatt flauere å ryke for Brattvåg. Selv om det var etter e.o.

RamGuy
RamGuyInnlegg: 5001
19.06.19 22:42
be2mel: Linde, Haraldseid, Bjørnbak, Haugen

Linde merkes veldig godt, hele forsvaret blir svakere når du har en ny, helt uerfaren og ung keeper som sliter veldig med å kommunisere med forsvaret. Forren holdt jo på å drite seg ut som et resultat av at Craninx ikke kommuniserte at en Aalesundspiller kom i fullfart bak han før det nesten var for sent. Han sliter også veldig med å holde på skudd, nesten alt fører til retur ut i farlig rom som skaper fullstendig kaos i forsvaret som får helt panikk.

Har dessverre veldig liten tro på at Craninx kommer til å ta de stegene fremover som kreves for at han ikke skal bli skjebnesvanger for oss fremover.

Haraldseid synes jeg ikke har vært like savnet. Synes Remmer gjør en grei jobb på høyrebacken, var en av få som så ut til å virkelig prøve selv om vi lå under 3 og 4-0. Haugen har jo vært mye ute i år så han har knapt vært å regne som et fast inventar.

Bjørnbakk begynner vel etterhvert å utkrystallisere seg som vår beste midtstopper.

RamGuy
RamGuyInnlegg: 5001
19.06.19 22:44
Korgutt: Fortsatt flauere å ryke for Brattvåg. Selv om det var etter e.o.

Men da var vi et offer for Ole Gunnar sin tunge rotering på laget. Relasjonene satt ikke og det var mye ymse og det var en halvveis forklaring bak det. I dag stiller vi jo strengtatt med toppet lag med tanke på spillerne som er ute med skader osv..

Korgutt
KorguttInnlegg: 14907
19.06.19 22:48
RamGuy: rotering

Hjelper ikke. Brattvåg er i mine øyne et lag som et forsterket Molde 2  bør klare å slå. 

be2mel
be2melInnlegg: 627
19.06.19 22:51
RamGuy: Haraldseid synes jeg ikke har vært like savnet. Synes Remmer gjør en grei jobb på høyrebacken, var en av få som så ut til å virkelig prøve selv om vi lå under 3 og 4-0. Haugen har jo vært mye ute i år så han har knapt vært å regne som et fast inventar. Bjørnbakk begynner vel etterhvert å utkrystallisere seg som vår beste midtstoppe

I grunnen enig i det du skriver her. Remmer har vært bra han. Men når vi mister de 3 forsvarerne som har spillt mest , så brer det seg nok en del usikkerhet der bak.


Når det gjelder Craninx så vet jeg ikke hva jeg skal tro. Virker veldig usikker ennå. Det svakeste med han er nok alle returene ja.

Kaizen
KaizenInnlegg: 732
19.06.19 22:56
Korgutt: Fortsatt flauere å ryke for Brattvåg. Selv om det var etter e.o.

En ting er å ryke med ett mål. Det skjer i cupen. Derfor man sier cup er cup. Har skjedd mange ganger det.


Men å tape med fire mål mot et lag fra divisjonen under. Det er katastrofe.

pcktstrm
pcktstrmInnlegg: 547
19.06.19 23:19

Jeg tror fortsatt Craninx kan bli en god keeper, men det er altfor tidlig for han å spille på dette nivået, synes litt synd på han som bare blir kastet ut i dette (og tidvis med et forsvar som levner han små sjanser). Det som skuffer meg mer er resten av laget utpå der i dag...klarer ikke Moe å sette gode taktikker på bortebane? Hva skjer med motivasjonen til spillerne i et derby mot Ålesund? Jeg vet ikke hva det er, men det er utrolig skuffende å se på. Det er klubbens ansvar å ha gode nok spillere i stallen til å vinne selv om vi får skader. Håper og tror at dette var en såkalt "enkelt-kamp" på samme måte som mot Tromsø. Men skal du vinne serien MÅ du spille mer stabilt og ikke bare vinne hver tredje kamp borte...altfor stor forskjell på topp og bunn-nivå. 

Danny47
Danny47Innlegg: 1105
19.06.19 23:36

For en gjeng med kjerringer. Nok en gang overløpt på bortebane. Når lagene mister respekten for Molde på vår hjemmebane så blir vi fort overløpt der også  med det nivået man nå holder. 

MensenErnst
MensenErnstInnlegg: 5288
19.06.19 23:44

Endelig ferdig med cupen. Bare å konsentrere seg om cup og serie. Herlig!

supergunners10
supergunners10Innlegg: 5717
19.06.19 23:52
RamGuy: Strømsgodset i den forfatningen de er nå skal jo slås på bortebane 10 av 10 ganger. Noe annet holder jo rett og slett ikke.

Dette er jo grunnen til at Molde kommer til å tape denne kampen.

pstigson
pstigsonInnlegg: 82
19.06.19 23:55

Er ikke overrasket har Stjørdals Blink og Grorud friskt i minnet, samt Ranheim i fjor høst.

supergunners10
supergunners10Innlegg: 5717
19.06.19 23:55
Korgutt: Brattvåg er i mine øyne et lag som et forsterket Molde 2  bør klare å slå.

Da undervurderer du andredivisjonslag. 

I god Molde FK ånd, som sørger for disse pinlige tapene mot bunnlag og lag fra lavere divisjoner.

(Innlegget ble redigert 19.06.19 23:56)

supergunners10
supergunners10Innlegg: 5717
19.06.19 23:58

Vi skal vise oss fra en helt annen side, det kan jeg love, sier Magnus Wolff Eikrem.Hehe, har vi hørt dette noen ganger før?

BiggusD77
BiggusD77Innlegg: 756
20.06.19 00:04

Vi er jo ikke engang velorganisert. Lagdelene er veldig langt i fra hverandre og presset er tilfeldig og sporadisk.


Dette går greit på hjemmebane siden kampplanen er å presse høyt og vinne tilbake ballen på deres halvdel. På bortebane ligger vi fortsatt bredt, spredt og med få mann bak ballen... men linja er satt 30 meter nærmere eget mål, og ingen vet når de skal gå i press eller når de skal rygge.


Resultatet er at hele laget blir passivt og er litt redde for å prøve noe selv. Vi angriper med fire mann og håper på det beste i den første fasen av angrepet, men fyller ikke etter og står ikke opp.


Når vi i tillegg har en keeper som ikke er i nærheten av å ha basisferdighetene for å kunne kalles et talent i sin alder, så lukter dette katastrofe lang vei.

Mfk73
Mfk73Innlegg: 472
20.06.19 00:13

Så rart vi taper? 2 backer som holder 3.div nivå og en keeper som ikke tar så mye som ett eneste skudd. Lukter ikke gull av dette her desverre, dersom ikke Haugen og Haraldseid holder seg skadefri og vi kjøper en etablert keeper. Craninx har potensiale, men vi kan ikke rote bort mer poeng og avansement på grunn av han nå. Han har vært en levende katastrofe de 4 kampene han har stått. Mot Ranheim gikk det greit, da hadde han ett skudd mot seg. Tromsø 2 svake involveringer, kbk 2 keepertabber, aafk: passiv på første, tabbe på andre, og grusomt svak på 4 målet. 

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 37783
20.06.19 00:15

Det begynner å bli mange slike «vi skal slå tilbake». 

 

Spillere og trenere kan si hva de vil om motivasjon i MFK, men vi som følger klubben ser følgende:

 

1. Møter vi svakere lag er de alltid mer aggressive og løper mer. Spesielt når vi er på bortebane. Vi blir jaga ut av stilen og vi har en arrogant fremtoning.

 

2. Møter vi lag som spillerne ser på som en utfordring har de en gnist over seg som vi ikke ser mot svakere lag 

 

Tenk om MFK i alle kamper hadde gitt 90% av det de gir mot RBK og det vi så mot Zenit hjemme i fjor. Vi hadde herja hjemlig liga. 

 

Jeg mener MFK har et enormt holdningsproblem. Og jeg har kommet frem til at det er enkeltspillere som trekker de andre ned. Jeg skal ikke nevne navn, men et lite hint er Mordalsvågen. 

 

Jeg tror MFK hadde greid seg bedre uten. 

 

Og så forstår jeg ikke at Moe ikke strammer opp bakover etter så mange rufsete kamper. Det kan ikke være mulig for en trener av hans kaliber å overse at det i kamp etter kamp er store rom, elendig bevegelse og generell sløvhet der bak. Han må da for pokker ta tak i dette. Jeg begynner rett og slett å bli litt bekymret for at jeg har overvurdert han. Men jeg har ikke hentet verken øks eller slipestein ennå. 

 

Og så må vi ha en ny keeper. Dette er ikke gøy mer. Alex kan ha vært i Real Madrid-systemet så mye han vil. Det har vært så mange feil og glipper på få kamper at det ikke er liv laga. Han fremstår som en utespiller som er satt i mål. Det er ikke noe keeperaktig over han i det hele tatt. Se på 2-0. Hva ER det han gjør? Men det verste var da han skulle redde et enkelt skudd og lot ballen treffe knærne før hanskene. Sånt ser man ikke hos voksne keepere på noe nivå. 

(Innlegget ble redigert 20.06.19 00:18)

Stormoen33
Stormoen33Innlegg: 10280
20.06.19 00:20
PapaSmurf: Alex kan ha vært i Real Madrid-systemet så mye han vil.

Her har vi nok med en ny nervebunt å gjøre ja, sikkert greit å være bra på trening, men det er ikke kamp der man faktisk må ta ansvar.

HLund
HLundInnlegg: 18074
20.06.19 00:22
PapaSmurf: Jeg mener MFK har et enormt holdningsproblem

Told you so. Hadde dere hatt våre holdninger (vi har holdningene, men mangler ferdighetene dere har), hadde dere vært nærmest uslåelige. Med et Odd som forutsigbart nok nå virker å ha mistet den verste toppformen er det et ikke altfor urealistisk scenario at Rosenborg kan ta gullet. Det orker jeg rett og slett ikke, så nå får dere ta ansvar og ta det gullet.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 37783
20.06.19 00:51

HLund: Holdninger er jo noe man lettere kan jobbe med enn ferdigheter. 

Men jeg tror som sagt det er enkelte spillere som er råtne epler i kurven. Og de trekker med seg resten. Men det er ikke det eneste problemet. Det er at vi ikke har en trener som FORLANGER innsats. En som FORVENTER at alle gjør jobben sin hver kamp. 

Det er en viss mann som nettopp er satt på sokkel som man kan tenke på. Der tok de 13 gull på rad. Og det gjør man ikke om ingen sørger for å holde folk nede på jorda. 

En ting er å snakke om holdninger. Noe annet er å vise at det får KONSEKVENSER om man viser antydning til dropp i holdningene. 

Og dette er jo en av årsakene til at det er glissent på Aker stadion. Ja vi vinner fotballkamper der, men fotballpublikummet er ikke lettlurte.  Folk ser jo at det ikke er en samling vinnere som løper rundt ute på banen. Gode fotballspillere? Javisst. Men et kollektiv som jobber knallhardt for hverandre i kamp etter kamp uansett motstander? Absolutt ikke. 

Det finnes jo selvsagt spillere med gode holdninger på MFK. De fleste tror jeg er sultne. Men kollektivet virker å være ganske likegyldig til utfallet. 

Og som jeg skrev i forrige innlegg så kan de jo påstå at jeg tar feil så mye de vil. Men det vi ser ute på banen mot AaFK, TIL, KBK osv. Det viser at jeg har rett. De vil ikke nok. De er ikke villige til å løpe den ekstra meteren for sidemannen. De tror de er bedre enn de er. Og da får de en på trynet om og om igjen. Og problemet med det er jo at vi som heier på Molde får den samme smellen i trynet uten å kunne gjøre noe med det. Vi kan ikke ta den ekstra spurten, vi kan ikke holde fokuset på defensiv dødball. Vi kan ikke slå den ballen VEKK fra farlig sone. Vi er avhengig av at de som representerer MFK har de holdningene og evnene der. Vi er ikke avhengig av at de sier at de er motiverte, vi orker snart ikke høre mer om at de skal slå tilbake. 

Vi vil se litt fuckings lidenskap og engasjement ute på banen. Og greier man ikke levere det. Enten som spiller eller trener så får man ha seg til helvete over i en annen jobb. 

Jeg mener det virkelig. Det er frustrerende å ha spillere som vil, men som ikke greier det. Men det er langt mer frustrerende å ha spillere som greier det, men som ikke vil. Frustrerende på grensen til fortvilt. 

(Innlegget ble redigert 20.06.19 00:56)

Stormoen33
Stormoen33Innlegg: 10280
20.06.19 01:18

Enig i det der Papa, vurderer faktisk for første gang i mitt liv å ta MFK-fri den måneden jeg skal være på ferie om et par ukers tid. Det er internett der, men det virker som en god ide å logge av faktisk.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 37783
20.06.19 02:27

Stormoen: Ja, det blir fotballfri så snart jeg setter beina mine på Italiensk jord. 


Det er litt rart at vi leder serien, og samtidig så føles det ikke bra. Og jeg tror ikke det er fordi vi er storforlangende. Jeg tror det er fordi vi ser at de er langt unna det de har potensiale til å være

ASEN
ASENInnlegg: 2624
20.06.19 07:41

Ja litt rar  situasjon, Molde leder Eliteserien, men måten de opptrer i på bortebane gjør meg svært skeptisk til at de klarer  å ligge på den plassen utover høsten.


Det må en radikal forbedring til på bortebane, ikke godt å vite hvordan de skal endre på det , annet enn full innsats, vinne dueller og løpe mer enn motstanderen. Så enkelt, men tydeligvis ikke lett for Molde spillerne.  Ferdighetene til spillerne er mer enn gode nok, men hard jobbing må ligge i bunn.


Nå er serien det viktigste i år, men måten de taper på er skremmende dårlig.  Og dessverre gjør ikke keeperprestasjonene meg mer optimistisk. Pr i dag virker han altfor usikker i sin opptreden.


Og forklaringen til Erling Moe hvorfor Eikrem ble tatt av banen, holder ikke. 


Si det som det er , serien er prioritert, og da forventer vi å se det på Lørdag mot Godset.  Da MÅ borteformen opp flere hakk. 


At Aursnes ikke spilte betyr også en del, han er viktig for laget, men det forklarer ikke kollapsen. 


 

annonaki
annonakiInnlegg: 7899
20.06.19 09:04
PapaSmurf: Jeg mener MFK har et enormt holdningsproblem. Og jeg har kommet frem til at det er enkeltspillere som trekker de andre ned. Jeg skal ikke nevne navn, men et lite hint er Mordalsvågen.

Faen så godt at flere begynner å argumentere for dette. Føler jeg har maset om dette i flere sesonger nå mens brorparten skylder på enkeltprestasjoner, marginer og tilfeldigheter.


Sa det til og med når Forren signerte for oss igjen. En av landets beste stoppere, men er det verdt det? Ekstremt lavt bunnivå vi får se alt for ofte er en ting,  men hvor skadelig er hans holdninger i en prestasjonsgruppe? Hvor mye smitter det over på andre?


Han er dog ikke alene, men det hadde vært en god ide å starte der.


 


Som flere sier er det smått surralistisk å være i vår posisjon å klage. Folk utenfra må jo synes vi er sinnsyke når vi leder tabellen og er så misfornøyde. Men for oss som følger klubben tett vet at det er noe skikkelig råttent og vårt fulle potensial ikke kan oppnås. Det er fryktelig frustrerende.


 


Vi kunne ha spilt CL kvalikk med seeding hele veien i år om klubben hadde levd opp til potensialet de siste 3-4 sesongene. Det er ikke kødd. Så ødeleggende har de dårlige holdningene vært sportslig sett. Det er utrolig frustrerende å tenke på..

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg