Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Molde FK. Klubbtråd 2019.

NYTT TEMA
Rhesus Kristus
Rhesus KristusInnlegg: 1394
23.05.19 22:04

Det ypperste Sunndal har å by på er for øvrig musikalen Lady Arbuthnott. Spilles 19.–29. juni. Anbefalest på det grøvste, selv for folk som hater musikaler.

Stormoen33
Stormoen33Innlegg: 8676
23.05.19 22:42
Rhesus Kristus: Det ypperste Sunndal har å by på

Det er vel noen av oss som holder en knapp på Driva ...

Sulfat
SulfatInnlegg: 13995
23.05.19 23:02
BigGeorge: Fredag spiller Norge U20 VM mot Uruguay kl 20 30  på NRK 3 Egen VM tråd

Du glemte Florø sin klubbtråd.

Viktor_Onopko
Viktor_OnopkoInnlegg: 319
23.05.19 23:38
Korgutt: Han Torske som spiller på Sunndal er det sønnen til Jarl Torske?

Nei, han er sønnen til en eiendomsbaron innpå der.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 37093
23.05.19 23:38

Å? Kommer det en oppfølgermusikal? Earl Torske?

(Innlegget ble redigert 23.05.19 23:39)

Viktor_Onopko
Viktor_OnopkoInnlegg: 319
23.05.19 23:40
Gudleif7: Spilte mot Sunndal selv ifjor og så vidt jeg kan se har de ikke forsterka seg noe særlig, så da skal de være milevis unna nivået til Molde.

En fra MFK å to fra KBK må vel kalles solide forsterkninger på nivået til Sunndal?

Gudleif7
Gudleif7Innlegg: 17802
23.05.19 23:48
Viktor_Onopko: En fra MFK å to fra KBK må vel kalles solide forsterkninger på nivået til Sunndal?

Iversen spilte der på slutten i fjor også. Så to stykk fra KBK 2 da med andre ord. Alt for svak tropp for 3.div, og de kommer til å rykke rett ned. De er et godt 4.div lag, men ikke noe mer enn det.

supergunners10
supergunners10Innlegg: 5606
24.05.19 00:31
Gudleif7: rykke rett ned.

Ingen tvil om det. Blir ikke overrasket om de tar 0 poeng også, men det kommer nok selvfølgelig til å skje at de tar noen poeng her og der.

HarryH
HarryHInnlegg: 30718
24.05.19 08:57

Tapte knepent borte mot Stabæk sist. Trenger nok tid på å tilvenne seg nivået. 

Scholestheone
ScholestheoneInnlegg: 3844
24.05.19 09:34

Jeg er nødt til å gi en helt enorm kudos til Erling Moe for måten han bruker troppen på. Mot Sunndal gjorde han det helt perfekt, de riktige spillerne ble brukt, og de riktige spillerne fikk hvile. Bjørnbak har spilt kjempemye hittil og kunne hvilt, sier du? Nei, å spille stopper mot Sunndal er ikke spesielt kraftkrevende og da er det en ypperlig mulighet til å få han ytterligere samkjørt med Forren, vårt beste stopperpar har ikke hatt mange kamper sammen.


Moe har i år gitt hele 12 spillere sin MFK-debut, som så vidt jeg kan se er soleklar rekord på 2000-tallet (7 i 2011). Dette har han klart på tross av å stille så og si likt lag i hver ES-kamp. Det er så definitivt en rød tråd i lagutakkene og det har aldri blitt mange bytter fra kamp til kamp som vi fikk oppleve under forrige regime. Samtidig har han gitt mange av fremtidens håp (og det er de virkelig) muligheten i cupen og gitt de muligheten til å spille sammen med mange av de rutinerte. Og det har tatt oss komfortabelt videre i cupen to ganger.


Og i Tromsø på søndag er Eikrem, Aursnes, Ohi, Haraldseid, Ellingsen, Hestad, Linde, Knudtzon og Gabrielsen (alle 0 minutter i går) tilbake i elleveren, friske og opplagte. Godt arbeid, Erling!

MensenErnst
MensenErnstInnlegg: 5236
24.05.19 09:51

Erling har levert prikkfritt til nå. Ingen tvil om det.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 37093
24.05.19 10:34

Ikke prikkfritt. Men meget bra. Var et par vurderinger mot KBK som fortsatt gjør meg litt irritert. Nybegynnerfeil. 


.

Scholestheone
ScholestheoneInnlegg: 3844
24.05.19 11:11
PapaSmurf: Var et par vurderinger mot KBK som fortsatt gjør meg litt irritert. Nybegynnerfeil.

Hvilke var disse?

Jobs99
Jobs99Innlegg: 392
24.05.19 11:14
PapaSmurf: Ikke prikkfritt

Det mest gledelige ved Cupkampen i går var at vi ser ut til å ha 2 unggutter som ville klart seg bra i Eliteserien. De var raske, meget god teknikk, og begge vist god spilleforståelse. Det gjør at troppen vår har enda bere dekning enn jeg trodde. Ørsahl kan godt få en kantrolle i eliteserien hvis det blir skader på de plassene.  Og så var Etzaz med i 90 min, ikke lenge til han er i god form vil jeg håpe. Craninx virket fortsatt usikker med ballen i beina, men bedre en på La Manga

supergunners10
supergunners10Innlegg: 5606
24.05.19 11:28

Harry: De tapte knepent ja, men de burde tapt mye mer utifra spill og sjanser. Har egentlig ikke vært i nærheten av poeng, så skillet fra divisjon 3 til divisjon 4 er enormt. 


Men likevel sliter flere med 4 divisjonslag i cupen (les RBK)

HarryH
HarryHInnlegg: 30718
24.05.19 11:30

Divisjon 4 er heller ikke hva det var da jeg spilte der rett etter krigen. Tilsvarer vel omtrent nivå 6 nå. 

(Innlegget ble redigert 24.05.19 11:31)

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 37093
24.05.19 11:36
Scholestheone: Hvilke var disse?

- Han lot KBK fylle opp midtbanen uten å kompensere. Her kan det være spillerne som ikke gjør jobben sin, men siden det skjedde før og etter pause så putter jeg det på Erling.

Men vi var konsekvent to i undertall på midten fra vi tok ledelsen 2-0 og helt til KBK var utslitte etter 82 minutter. Diop så ut som Iniesta.

Sånt bør en trener korrigere. Jeg legger merke til trenere utlandet, de er meget påpasselige på dette. Så snart noen begynner å legge press på sentral midtbane justerer de øyeblikkelig. For eier man sentral midtbane så eier man kampen.

- Moe sa i pausen at Molde slo for mye langt. At vi måtte ha ballen mer ned på bakken. Vanligvis er jeg helt enig. Men i denne kampen der KBK pressa SÅ høyt var det smarte å gjøre å løfte ballen over pressleddet. Så jeg mener vi slo for lite langt.

Men bortsett fra at Moe sliter med en taktikk der motstander går all inn mot oss har han levert bra. På hjemmebane vil motstander  være litt mer forsiktig og da er vi dødelige. Spesielt når de velger en sånn midt-i-mellom løsning der de ikke parkerer bussen, men angriper med forsiktighet.

Løser vi gåten med å spille av høyt press, noe som burde være relativt enkelt med så gode ballspillere så vinner vi serien. Finner vi ikke ut av det kan dette bli litt FOR spennende utover høsten.

(Innlegget ble redigert 24.05.19 11:36)

Scholestheone
ScholestheoneInnlegg: 3844
24.05.19 12:25
PapaSmurf: Løser vi gåten med å spille av høyt press, noe som burde være relativt enkelt med så gode ballspillere så vinner vi serien. Finner vi ikke ut av det kan dette bli litt FOR spennende utover høsten.

Enig i mye av innlegget ditt.


Det rare er at Molde burde være veldig gode til å spille av press siden vi har så gode ballspillere, også i forsvarsleddet. Derfor er det egentlig en naturlig plan fra treneren at vi forsøker å spille oss ut og unngå å slå langt i blinde. Sett bort fra Ohi, har Molde lite duellkraft der fremme og i så måte har de lange ballene ofte lite for seg. De seneste årene har vi slitt mest mot lag som legger seg på egen sekstenmeter, mens i år er det høyt press som fremstår som Moldes hemsko. Jeg tror Molde gjør lurt i å fortsette å øve mer på å spille seg ut bakfra og holde seg til den planen, men da bør det snart sitte bedre mott tøff motstand enn det har gjort til nå. 


Jeg legger det minst like mye på spillerne som på Moe at det ble tap mot KBK, selv Forren gjorde flere enkle pasningsfeil og det burde gå an å forvente bedre ballsikkerhet på midtbanen selv om Eikrems fravær selvsagt har sitt å si. Uansett ikke håpløst å tape en kamp der vi er jevngode med KBK og de har såpass flyt på to av scoringene.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 37093
24.05.19 12:37
Scholestheone: Jeg legger det minst like mye på spillerne som på Moe at det ble tap mot KBK, selv Forren gjorde flere enkle pasningsfeil og det burde gå an å forvente bedre ballsikkerhet på midtbanen selv om Eikrems fravær selvsagt har sitt å si. Uansett ikke håpløst å tape en kamp der vi er jevngode med KBK og de har såpass flyt på to av scoringene.

De traff jo på alt, og Linde rota det skikkelig til for oss.


Men det var likevel skremmende å se hvor lett det er å sette oss sjakk matt med høyt press.


Dette er heldigvis noe man kan endre på og trene på. Jeg mistenker at MFK har øvd mest på å spille ut bussparkeringer og ikke fokusert så mye på lag som går rett  i strupen på oss.


 

pompel123
pompel123Innlegg: 4707
24.05.19 14:15

Simo Valakari før Molde kommer på besøk (bak betalingsmur);

– Molde er for øyeblikket det soleklart beste laget i Norge. De er sterke og ikke bare fysisk. Molde kan spille på forskjellige måter; være tålmodige og kontre eller de kan få til gode kombinasjoner offensivt. I den forrige kampen (5–1 over Viking), tenkte jeg «wow». De har en god trener og glimrende spillere, sier Simo Valakari til iTromsø etter fredagens trening.

– De spiller vakker fotball. Så for oss er dette en deilig utfordring. Det er slike kamper du vil spille, og du må gå utpå banen med et smil om munnen, legger han til.


Om Eikrem;
– Jeg tror vi må sette ham i et bur! fleiper Valakari.

Før han blir mer alvorlig:

– Setter du et en mann på ham, så vil han dra deg ut av posisjon. Da vil resten av Moldes spillere høvle over oss. Vi må ta oss av Eikrem som en kollektiv enhet, sier Valakari.

– Vi har en plan. Det er mest sannsynlig at vi håndterer ham som en kollektiv enhet. Men uansett vil det være tilfeller der er mann mot mann, og da handler det om å vinne den duellen. Og i tillegg må du ha støtte av en spiller bak deg, for noen ganger vil de klare å kombinere seg forbi.


TIL-spiller Daniel Berntsen sine synspunkter;
– Du må være på stasjon. Hvis du er tett opp i Eikrem, så er ikke han så veldig flink til å dra av folk. Det handler om å ikke la ham få bruke den fine foten sin.

– Ohi er egentlig ganske bra på alt, så det blir spennende å se hva vi finner ut der, sier Berntsen med et smil.

– De har masse andre bra spillere også. Hvis vi bare går etter dem (Eikrem og Ohi), så er det plutselig andre som står frem. Vi må være kompakte og samlet som lag, legger han til.

(Innlegget ble redigert 24.05.19 14:18)

Scholestheone
ScholestheoneInnlegg: 3844
24.05.19 15:15

Ser på Rbnett at de hevder Tobias Hestad har igjen 897 kamper igjen for å ta igjen sin far.


Hvilke kamper tar de med for å komme opp i det flåsete høye antallet? Treningskamper og Molde 2? 

DietCoke
DietCokeInnlegg: 10582
24.05.19 15:17

I alle fall treningskamper.

Korgutt
KorguttInnlegg: 14563
24.05.19 16:00

Syns det blir feil å snakke om revansj i en treningskamp men det er det rbnett bruker når Molde og Kristiansund skal møtes i pinsehelgen. Erling Moe syns det blir lenge uten kamptrening så han har jobbet for dette. Og han har tenkt å bruke bortimot hele troppen. 


Dato? Søndag 9.juni kl.1300 på Aker Stadion.


https://www.rbnett.no/100Sport/fotball/Na-kan-Molde-fa-revansj-mot-KBK-274342b.html

supergunners10
supergunners10Innlegg: 5606
24.05.19 16:07
Korgutt: rbnett

Ikke uvanlig fra mediene dette. Lurer egentlig på hvorfor de tar utdanning i journalistyrket.

Skal sies at flere faktisk er gode og ikke lar seg lokke til slik ordbruk.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 37093
24.05.19 16:07
Korgutt: Syns det blir feil å snakke om revansj i en treningskamp men det er det rbnett bruker når Molde og Kristiansund skal møtes i pinsehelgen.

Clickbait

KingAnderson
KingAndersonInnlegg: 21809
24.05.19 16:46
Viktor_Onopko: Brann-fans ble nakenvisitert i Haugesund, et par år før vi ble en stor pinglenasjon. https://www.aftenposten.no/sport/fotball/i/kJppRA/Supporterleder-reagerer-sterkt-pa-politiets-sikkerhetssjekk-av-Brann-fansen--Uakseptabelt-at-supportere-i-Norge-ma-kle-av-seg

Kan sikkert sørge for at det blir litt tafsing denne sesongen og, hvis du har savnet det :)

Stormoen33
Stormoen33Innlegg: 8676
24.05.19 16:49
Korgutt: Dato? Søndag 9.juni kl.1300 på Aker Stadion.

Da vil jeg bare få takke Molde FK for bursdagsgaven. :-)


Dette MÅ bli seier.

Kongemannen
KongemannenInnlegg: 14379
24.05.19 17:26

Kunne de ikke få spilt denne mesterfinalen mot rbk, Eller anses ikke rosenborg som god nok sparringspartner pdd.

HarryH
HarryHInnlegg: 30718
24.05.19 17:27

Tror nok du er inne på noe der, Kongemannen. Det hadde blitt en ren formalitet. 

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 37093
24.05.19 17:28

RBK har vel nok med seg selv for tiden. Tror de skal bruke pausen på å endevende brakka på jakt etter go’foten. 

Klikk for å gå tilbake til toppen