Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Molde FK. Klubbtråd 2019.

NYTT TEMA
supergunners10
supergunners10Innlegg: 5507
28.06.19 11:56
Scholestheone: Det er for meg et større problem at de unge lokale ikke blir gode nok enn at de ikke får nok sjanser av MFK. De som er gode får nettopp det; sjanser.

Dette er alltid unnskyldningen, men det blir for enkelt. 
Gjelder nok for de fleste, ja, men som flere har skrevet så er det dødelig for talentutviklingen når man henter middelmådige eller dårlige spillere fra utlandet. 

Rar filosofi det der, utvikle spillere over flere år for så å droppe å gi folk sjansen til å ta det siste steget fordi man skal ha Agnaldoer, Karlssoner og det som verre er.

heltos
heltosInnlegg: 15
28.06.19 12:20

Og hvorfor kommer slike kommentarer ofte opp fra spillere som forlater Molde:


"Sammenlignet med Molde 2 er det bedre og tøffere treninger med mer trøkk og tempo, mener Svendsen"

BiggusD77
BiggusD77Innlegg: 662
28.06.19 12:26
PapaSmurf: Skreller man det ned så er det én kjempefeil klubben har gjort, og da snakker jeg ikke om dagens trenerregime. Det har blitt kjøpt alt for mye drit fra utlandet. ALT FOR MYE DRIT!! Skandaløst mye. Jeg orker ikke ramse opp en gang for ds blir jeg sur.

Dette er jeg helt enig i, og her har artikkelen truffet blink.


Det artikkelen bommer på er fokuset på denne 99-generasjonens gode resultater; det gode LAGET. Ja det var tydeligvis et godt lag, men for enkeltspillere å ta steget fra ungdomsfotball til toppen av eliteserien, så må de være ENERE.


Østigård var en slik, men fikk ikke sjansen. Haaland var en slik og fikk sjansen.


Det er derfor litt bekymringsverdig at de driver med lagbygging og fokuserer på den gode lagspilleren i AkerAkademiet. Dette må de forkaste og starte på nytt; de må få frem den ene spilleren i hvert årskull som kan ta steget, ikke satse på middelmådigheter som er flinke til å løpe langt og å plassere seg riktig i soneforsvar.


Sistnevnte satsing er jo NFFs drømmescenario, men Molde bør vite bedre. De to engelske trenerne er forhåpentligvis et ledd i dette; de har bedre tradisjoner for å få frem enere på fotballøya enn her i det sosialdemokratiske likhetsNorge.

supergunners10
supergunners10Innlegg: 5507
28.06.19 12:29
heltos: Og hvorfor kommer slike kommentarer ofte opp fra spillere som forlater Molde:

Ikke uvanlig fra spillere som forlater en klubb til fordel for en ny en, uansett alder eller årsak. 

For å prøve å gi et svar, så vil jeg tro det er fordi det er flere eldre spillere i Træff som ikke er redde for å takle hardt og har mer fysikk enn disse guttene på Molde 2. Noe som også viste seg i kampen mellom de to lagene som endte 3-0 til Træff. 

PS! Tempo og trøkk er forøvrig to ord som blir for mye brukt i norsk fotball uten noe mer betydning bak det. Bare hør på intervju i eliteseriekampene. Standardsvar: Mer trøkk og tempo.

(Innlegget ble redigert 28.06.19 12:29)

supergunners10
supergunners10Innlegg: 5507
28.06.19 12:32
BiggusD77: De to engelske trenerne er forhåpentligvis et ledd i dette; de har bedre tradisjoner for å få frem enere på fotballøya enn her i det sosialdemokratiske likhetsNorge.

Vi får håpe det, men nå finnes det jo heller ikke så mange fryktelig gode engelske spillere. 

Norge og England er forholdsvis like i fotballfilosofi, og jeg tror det hadde vært bedre om man ser mot land som Nederland, Belgia og Frankrike.

Evt Spania, men da må hele fotballnorge endre kultur.

BiggusD77
BiggusD77Innlegg: 662
28.06.19 12:40
supergunners10: Vi får håpe det, men nå finnes det jo heller ikke så mange fryktelig gode engelske spillere.  Norge og England er forholdsvis like i fotballfilosofi, og jeg tror det hadde vært bedre om man ser mot land som Nederland, Belgia og Frankrike. Evt Spania, men da må hele fotballnorge endre kultur.

Når jeg snakker om "enere" tenker jeg mer på innstilling; evne og vilje til å være den som tar tak i kampen og føre an. Slik som han som slo igjennom i West Ham denne PL-sesongen.


De er mer individualistiske i England.

supergunners10
supergunners10Innlegg: 5507
28.06.19 12:47
BiggusD77: De er mer individualistiske i England

Det er den nok, men kan også være fremtvunget til det fordi man har en helt annen treningshverdag siden klubbene henter talenter fra både innerste Afrika og ytterste Sør-Amerika.  

Jeg tror det er viktigere med treneren og andre som skal utvikle spilleren, og der vet jeg ikke om jeg har helt troen på engelskmenn om det skal forandres på ting.

Norske talent har nok helt sikkert både evnen og viljen, de må bare utfordres og få riktige tilbakemeldinger/føringer for hvordan de skal utnytte det på beste måte.

ASEN
ASENInnlegg: 2594
28.06.19 12:48
heltos: "Sammenlignet med Molde 2 er det bedre og tøffere treninger med mer trøkk og tempo, mener Svendsen"

Nå er det kommet inn en trener utenfra fra Liverpool som de sier kjører ganske så tøffe treninger for molde 2 gutta sies det.  Er blitt store endringer på treningsfeltet sier de som følger tett på. 


Og definitivt på tide å hente inn trenere utenfra MFK miljøet.


 

Kaizen
KaizenInnlegg: 641
28.06.19 12:51
PapaSmurf: Den forrige treneren var ikke bra for Molde. Vi skal glede oss over hans avgang. Hadde han fortsatt vært her så hadde årets vintervindu bestått av noen nolduser fra øyer langt fra sivilisasjonen og noen avdankede eks-alkoholikere som vil revitalisere karrieren. Når man ser tilbake på de sesongene han var her nå så virker det nesten som han saboterte med vilje.

Dette er jo helt på Viddene Smurf. Solskjær viser jo i United at han har revitalisert talentutviklingen. Han er en mann som ønsker å dra talentene frem. Bla debuterte en 17 åring borte mot PSG!

 

I Molde er det flere talenter som har fått prøvd seg under Solskjær, men Molde er et lag som skal være med i toppen, dette gir dessverre begrensninger hvor tålmodig en trener kan være. 

Solskjær har vært i kulissene i samtlige kjøp denne våren og det vet du veldig godt. Kun Ohi som er kjøpt etter at Solskjær var klar for United. Tipper uansett at Solskjær hadde hentet en toppspiss i årets sesong. Hvorfor dette behovet for å slenge drit om vår mest suksessfulle trener noensinne. Er rett og slett skamløst og se på hvor bitter du er på Ole Gunnar. Har han gjort deg noe personlig?

 

Nok nå.

(Innlegget ble redigert 28.06.19 12:53)

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 40289
28.06.19 12:53
Kaizen: Dette er jo helt på Viddene Smurf. Solskjær viser jo i United at han har revitalisert talentutviklingen. Han er en mann som ønsker å dra talentene frem.

Solskjær hentet jo også en god del ræl fra utlandet som tilsynelatende skulle være talenter, men aldri var gode nok til noe som helst. Slik som Dalla Valle, Peiponen, Agnaldo, Nattestad, Karlsson, etc.

supergunners10
supergunners10Innlegg: 5507
28.06.19 12:53
Kaizen: I Molde er det flere talenter som har fått prøvd seg under Solskjær,

Kan du nevne navn? 

Eirik Hestad og Sander Svendsen er vel de to eneste som fikk en ordentlig sjanse, som jeg kommer på i farten. 

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 36668
28.06.19 12:59
Kaizen: . Er rett og slett skamløst og se på hvor bitter du er på Ole Gunnar. Har han gjort deg noe personlig?

Tja, jeg tar det personlig når han gjør så mye dumt med klubben min.

Vil du jeg skal ramse opp all dritten han hentet mens han var her sist? Jeg vil helst slippe. Men DE spillerne blokkerte de lokale talentene.

Jeg mener Solskjær gjorde en dårlig jobb i Molde 2015-2018. Du står fritt til å være uenig. Så fremfor å begynne å snakke om at jeg er bitter kan du gjerne komme med dine argumenter for hva som var bra med jobben.

(Innlegget ble redigert 28.06.19 13:04)

Rainy
RainyInnlegg: 59
28.06.19 13:05

Debatten dreier seg ikke om 99 årgangen. Men de er en sterk gruppe som nå kan fronte dette samlet etter at de er ferdig med klubben. De sier også at det ikke handler om dem selv. Tror dette er fruktbart for framtida og det skal de faktisk få honnør for.

I bunn og grunn dreier dette seg om hvor mye ressurser man skal legge i AkerAkademiet eller ikke.

Samtidig er dette rett tid å ta det å bringe opp debatten. Vi leder jo serien! Verre å kommet med dette om vi hadde slitt og det hadde bare vært eder og galle.

 Jeg hørte tilskuertallene denne sesongen og da skulle man faktisk tro vi var et bunnlag. Vi er nede på gamlestadion nivået.

(Innlegget ble redigert 28.06.19 13:06)

ASEN
ASENInnlegg: 2594
28.06.19 13:26
Rainy: Debatten dreier seg ikke om 99 årgangen. Men de er en sterk gruppe som nå kan fronte dette samlet etter at de er ferdig med klubben. De sier også at det ikke handler om dem selv. Tror dette er fruktbart for framtida og det skal de faktisk få honnør for.

Enig, bra at 99 årgangen går ut med sine meninger, og det de sier kan være viktig for årgangene som nå kommer etter.


Blir uansett spennende å så hva nye impulser i akademiet får å si for ungguttene.


 

molnew
molnewInnlegg: 74
28.06.19 14:57

Det er èn case MFK må løse. "Hvordan gå fra midten av 3 div. til toppen av Elitserien i løpet av natten"


1.prioritet må være å spille opp Molde 2 til 2 divisjon. Den gode 99 årgangen med innslag av A-spillere greidde dessverre ikke dette, og som lag så var de ikke gode nok for et høyere nivå. Det er veldig stor nivåforskjell på 2 div og 3 div idag. Da har de desverre ikke fått god nok matching disse årene for å slå gjennom for Moldes A-lag. 


Angående Østigård så var han tiltenkt en rolle i klubben, men man kan ikke garantere spilletid til en spiller forståelig nok. Dette gjør man seg fortjent til gjennom prestasjoner på trening. Enten så tar man opp hansken eller så vinker man hade. Jeg er så glad for at MFK er i den posisjonen at man slipper å prøve og feile med unggutter som kanskje kan bli eliteseriespillere, og heller henter de tilbake igjen om de blir gode nok. 


 


 Jeg som er supporter synes det er kjekt å konkurrere i toppen, men å konkurrere i toppen med bare lokale talenter tror jeg er umulig i Molde, og også ellers i landet. 

supergunners10
supergunners10Innlegg: 5507
28.06.19 15:19
molnew: eg som er supporter synes det er kjekt å konkurrere i toppen, men å konkurrere i toppen med bare lokale talenter tror jeg er umulig i Molde, og også ellers i landet.

Det er ikke det det handler om. Det handler om å gi de beste en mulighet foran utenlandske middelmådigheter som det har vært mange av i Molde de siste årene, og i mange år før det også.

Da spiller det ikke så stor rolle om det er andre eller tredje divisjon.

Blandaballj
BlandaballjInnlegg: 124
28.06.19 15:29

Odd Berg sier mye viktig her, mener jeg. 


https://www.rbnett.no/100Sport/fotball/Legenden-ledet-Molde-til-tre-NM-gull--Jeg-er-bekymret-for-klubbens-identitet-275923b.html

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 36668
28.06.19 16:34

Jeg sitter og hører på Moldepodd og kan ikke annet enn å tenke at Odd Berg er en utrolig fin fyr. Og så er det jo dette med sjel som mange sier Molde mangler (spesielt LSK-fans som er over snittet opptatt av sjel). Når man hører Oddemann snakke om tiden hans i MFK fra slutten av 60-tallet og tiden rundt opprykket og de historiene der. Da er det som å høre gamlegutta jeg kjenner snakke om det samme. 


Og lokal tilhørighet. Da Molde rykka opp i 1973 var det 7 spillere fra Frænaveien på laget :D

Crainey
CraineyInnlegg: 1933
28.06.19 19:11
supergunners10: Eirik Hestad og Sander Svendsen er vel de to eneste som fikk en ordentlig sjanse, som jeg kommer på i farten.

De fikk sjansen, men ikke under OGS. Begge fikk tillit over tid under Skullerud, og merkelig nok vant vi serien overlegent det ene året, Europa spill i neste, så gi tillit til lokale talenter betyr ikke at vi ikke vil kjempe om gull/Europa.


Nevnt dette i flere år, at OGS sin filosofi om 25-30 a-lagsspillere er helt feil. En slanket og trimmet tropp er myyyyye bedre, som i 2014, og da får kanskje talentene sjansen. Bare så synd at hele den fine generasjonen vi hadde på vei opp er borte...

BiggusD77
BiggusD77Innlegg: 662
28.06.19 21:23

Dobbel dekning på hver posisjon må vi ha. Det inkluderer spillere som kan bekle flere posisjoner og ungdommer som allerede er minst på OBOS-nivå.


Så rundt 18-20 spillere i A-lagsstallen. De resterende 3-5 hentes opp fra 2-laget ved behov.


Samtlige seniorspillere (24+) må være av en slik kvalitet at de kan kjempe om en plass i hvilket som helst topp 5 ES-lag.

Sulfat
SulfatInnlegg: 13734
28.06.19 21:34
Crainey: Begge fikk tillit over tid under Skullerud, og merkelig nok vant vi serien overlegent det ene året

Spilte bare drøye 300 (Svendsen) og 400 (Hestad) minutter i gullåret til Skullerud.

Viktor_Onopko
Viktor_OnopkoInnlegg: 318
28.06.19 21:38

Sistemann ut av døren, Thor-Olav Moe har noen gode poenger i dagens intervju.


Jeg kom dessverre ikke på nivå til å bli en del av A-stallen, men de beste må få flere sjanser på førstelaget hvis MFK skal få fram flere toppspillere. Leo Østigård, Tobias Svendsen, Sivert Gussiås kunne vært der nå, men de spiller andre steder, fastslår Moe.


Han bruker den 22 år gamle Molde-gutten Eirik Haugan som eksempel.


– Eirik fikk aldri en skikkelig sjanse i Molde. Svenske Isak Ssewankambo fikk mange sjanser i flere år. Nå spiller begge i Östersund. Eirik er på laget, mens Ssewankambo sitter på benken, sier Moe retorisk og fortsetter:


– Erlend Hustad ble ikke satset på i MFK og dro til Notodden i 2. divisjon. Nå blir han Brann-spiller. Og hvor er Ottar Magnus Karlsson, som skulle bli Moldes nye toppscorer for et par år siden? Det er mange slike eksempler. Poenget er at MFK har hentet mange svake spillere som har tatt opp en plass i stallen og treningshverdagen. Her burde det i stedet vært plass til noen egne juniorer, sier Moe.

Stormoen33
Stormoen33Innlegg: 7739
28.06.19 21:38

Hva er det Haraldseid er letta over på forsiden av RBnett nå?

Viktor_Onopko
Viktor_OnopkoInnlegg: 318
28.06.19 21:39
Stormoen33: Hva er det Haraldseid er letta over på forsiden av RBnett nå?

Høyrebacken har vært ute med en ankelskade den siste måneden. Fredag var han tilbake i full trening for første gang siden kampen mot Tromsø 26. mai. Backen var godt fornøyd med måten kroppen responderte på økta.

 

– Jeg har tatt ting litt steg for steg, så i dag var første gangen jeg var med på alt. Det kjentes bra, og det er veldig positivt for min del. Jeg har vært litt usikker på hvordan kroppen ville respondere på full trening, så jeg er letta akkurat nå, sier Kristoffer Haraldseid til Romsdals Budstikke etter fredagens økt på Aker Stadion.

 

Mot Strømsgodset vikarierte Erling Knudtzon på høyrebacken, og Christoffer Remmer er med i sin siste kamptropp for Molde i helga. Om Haraldseid er klar til å gå rett inn på laget på søndag, er han usikker på.

 

– Nå får vi først og fremst se hvordan kroppen reagerer på treninga, og om det kommer noen reaksjoner i ankelen. Men både den og kroppen kjennes fin ut, så jeg er i utgangspunktet klar for kamp. Da er det opp til Erling (Moe) om han vil bruke meg eller ikke.

Moe bekrefter at backen er med i helga. Han vil likevel ikke si noe om hvor mye spilletid det eventuelt blir på backen.

– Vi får se hvor mye han vil være med, men han er absolutt aktuell mot Brann, sier Molde-treneren.

(Innlegget ble redigert 28.06.19 21:40)

Crainey
CraineyInnlegg: 1933
28.06.19 22:31
Sulfat: Spilte bare drøye 300 (Svendsen) og 400 (Hestad) minutter i gullåret til Skullerud.

Ja, men det var da de begynte å få tillit, ikke under OGS. Hestad var vel også delvis fast året etter i Europa.


Altså, Skullerud ga (noen) av de lokale ungguttene tillit til å prøve seg på førstelaget, i motsetning til OGS som heller hentet alt mulig ræl fra alle verdens hjørner og ga de plassene til de lokale. Men han var flink til å skryte av de lokale, det skal han ha! Aner ikke hvor mange Scholser, Giggser med flere som varr på Aker Akademiet under OGS, men det var mange, men synd ingen fikk tillit...

supergunners10
supergunners10Innlegg: 5507
28.06.19 22:38
Crainey: Ja, men det var da de begynte å få tillit, ikke under OGS

Se der ja, da forsvinner jo Kaizen sitt argument enda mer, men får avvente hans svar først. 

northside
northsideInnlegg: 36821
28.06.19 22:38

Har irritert meg over OGS sin innkjøpspolitikk i mange år(3). Godt at lokalpressen tar tak i dette.


Ellers hadde jeg trua på at DBH skulle løfte Molde 2. Men steinharde treninger med en erfaren engelskmann høres enda bedre ut. Molde 2 må opp i andre divisjon, det tror jeg er viktig

Crainey
CraineyInnlegg: 1933
28.06.19 22:51
BiggusD77: Dobbel dekning på hver posisjon må vi ha. Det inkluderer spillere som kan bekle flere posisjoner og ungdommer som allerede er minst på OBOS-nivå.

Ja, enig i det. Men når man nærmer seg to-sifra antall midtstoppere og sentral midtbanespillere så begynner det å bli litt vel mange, slik var det for et par år siden.

BiggusD77
BiggusD77Innlegg: 662
28.06.19 22:57

Ja men da var det Ole Gunnar som var sjef, og det skulle spilles moteformasjonen 343. Da måtte man ha seks stoppere i stallen - minst.

Kaizen
KaizenInnlegg: 641
28.06.19 23:17

Skal du være toppklubb idag er et par tre lokale spillere det som det vil være plass til dessverre. Se rundt på andre toppklubber og se om du finner flere lokale spillere på laget.

 

Sannheten er at Molde har blitt sterkere for hvert år Papa fra 2015-2018. Ikke mange trenere som kan skryte av progresjon fra år til år. Årets lag er Solskjærs lag. Et lag rigget for gull. 2019 skulle bli et nytt Solskjær gull-år. Dette ble avbrutt av at verdens største klubb hentet han inn som manager. 

Solskjær har som alle andre trenere hentet spillere som ikke slår til. (Fellesnevneren var at disse spillerne var billige, og risikoen lav) Men du verden så mange som har slått til også.  Nå sist med Braut.  Fantastisk matching av et ungt talent.

(Innlegget ble redigert 28.06.19 23:22)

Klikk for å gå tilbake til toppen