Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Molde FK. Klubbtråd 2019.

NYTT TEMA
RamGuy
RamGuyInnlegg: 5120
06.07.19 15:05

Synes vi begynner å se prov på høstformen, vi var veldig imponerende hjemme mot Brann med uttellingen foran mål var rææva, litt som hjemmekampen mot Zenit og Rosenborg i fjor.

Førsteomgangen mot Odd er også temmelig prikkfri og selv om vi fortjener kritikk for å ikke følge opp i andreomgang så tapes jo kampen ene og alene på at vi har Craninx og ikke Linde i mål. Hadde Linde vært i mål så hadde andreomgang bare bestått av et Oddlag som prøver og prøver men ikke får til allverdens offensivt og det hadde blitt 2-0 eller 3-0 til oss som hadde vært å se på som vår beste kamp i Skien noen sinne.

Istedenfor så får vi et hardt skudd som nesten går rett på keeper, og en corner/dødball hvor keeper gjør det dummeste han kan gjøre, nemlig å ikke holde seg godt plassert i målet, ei heller går ut for å vinne duellen i feltet. Havner midt i mellom og kan da verken forsvaret målet, samtidig som han ikke får utrettet en dritt i duellen som skjer ute i feltet. Spiller seg selv ut av hele situasjonen uten å være presset av en motspiller.

Utover dette så skaper jo Odd fint lite. Vi burde hatt 6 poeng på de to siste, isteden så sitter vi igjen med 2 poeng noe som er for dårlig og utrolig ergerlig.

Men Hestad viste sin suverent beste kamp for året, og jeg synes laget begynner å levere veldig bra fremover på banen uten at alt står og faller på Ohi, James og Eikrem. Det begynner å svinge bra nå, er dog litt redd for at om Craninx skal fortsette å koste oss poeng så går det utover selvtilliten til laget som vil gjøre at vår normalt knallsterke høstform blir litt mer så-som-så. Kan godt være at det holder til gull da de øvrige lagene er såpass rææva, og at både Odd og Bodø/Glimt står i fare for å miste noen viktige spillere men det er jo uansett utrolig unødvendig å invitere de andre lagene inn i en gullkamp vi burde klare å drepe temmelig greit på egenhånd.

Det at det allerede er snakk om Ohi til utlandet virker også litt merkelig. En viktig spiller for oss og i den situasjonen vi er i per nå så burde et salg være temmelig uaktuelt med mindre vi får en solid slump med penger og jeg klarer ikke helt å se hvem som blar opp 30 millioner+ for Ohi allerede nå.

Vi skal forsterkes, ikke svekkes i overgangsvinduet.. Laget trener en ny back ettersom Remmer er på vei ut, og det samme er vel Telo? Backene våre blir litt vel ofte skadet, så vi trenger bedre bredde og ikke noe mer trefot Knudtzon ned på backen. Og vi har vel sett deg på at midtbanen mangler en erstatter for Sarr, blir mye finesse og lite duellkraft og muskler på midtbanen.

Ellers så ser stallen bra ut, men det er vel temmelig åpenbart at vi ikke har noen reell andrekeeper  og om ikke Linde signerer ny kontrakt så trenger vi jo ny førstekeeper og det pronto. Og vi sliter som alltid å få på plass noen skikkelig kantspillere, nå er det jo plutselig Ohi på kanten..

BiggusD77
BiggusD77Innlegg: 775
06.07.19 15:46

Vi er det eneste laget i ligaen som ikke sprinter maksimalt inn i press, og ellers også.


Det er noe som er galt med tenningsnivået inn mot kampene. Vi så da Brann gikk opp til 0-1 at tenningen ble skrudd opp et hakk. Det hakket skal være i bunn, og så må det løftes enda ett når vi møter storlag i EL eller havner under her hjemme. Og mot Rosenborg.


De fleste stopper en meter i fra og står og tripper når de er førsteforsvarere. De skal selvfølgelig fortsette helt inn i motstander, og helst ta med mann, ball og seg selv gjennom reklameskiltene hvis dette er på sidelinja.


Når det løpes vil jeg se fra 100 meters avstand at alle musklene i kroppen tas i bruk til bristepunktet, til en slik grad at man kan tenke seg "hrgh hrgh hrg hrggh" lyder utstøtes for hvert steg. Dette gjelder i alle tilfeller, og i alle 95 minuttene av kampen. Ingen unntak.


Det skal gjøre vondt å møte Molde. Og Molde-spillerne skal ha vondt utpå der, for hvis ikke tar de seg ikke ut Dæhlie-style.


Dette er minimumskravet, mot Eide så vel som mot Rosenborg eller Zenit.

Kaizen
KaizenInnlegg: 747
06.07.19 15:47
RamGuy: Førsteomgangen mot Odd er også temmelig prikkfri og selv om vi fortjener kritikk for å ikke følge opp i andreomgang så tapes jo kampen ene og alene på at vi har Craninx og ikke Linde i mål. Hadde Linde vært i mål så hadde andreomgang bare bestått av et Oddlag som prøver og prøver men ikke får til allverdens offensivt og det hadde blitt 2-0 eller 3-0 til oss som hadde vært å se på som vår beste kamp i Skien noen sinne.

To the point!

toro_lover
toro_loverInnlegg: 1406
06.07.19 15:57

Craninx vil litt mye men mangler ferdigheter, minner meg om Lars Ivar Moldskred... Synes ikke Moe har gjort noen kjempebrøler med å la han få sjansen i Lindes fravær. Men nå begynner det å bli åpenbart for alle og enhver at han ikke holder nivået og man må planlegge deretter. Er det ikke noen lokale amatører som kan steppe inn??

(Innlegget ble redigert 06.07.19 15:58)

Crainey
CraineyInnlegg: 1934
06.07.19 16:42
RamGuy: selv om vi fortjener kritikk for å ikke følge opp i andreomgang så tapes jo kampen ene og alene på at vi har Craninx og ikke Linde i mål.

Så det er keeperens feil at de 10 utespillerne skrur ned tempoet, er tafatt i presset og ikke evner å holde ballen i laget eller evner å utnytte alle de kontringsmulighetene vi hadde i andre omgangen?

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 38366
06.07.19 16:53

Crainey: Odd ga full gass og slapp kun til 2 avslutninger på mål. Det kan umulig ha vært et så dårlig press. 

Leste på Facebook at de tre siste kampene har vi sluppet til 4 skudd på mål. 3 har gått inn. Da kan selv jeg med mine begrensede mattekunnskaper regne meg frem til en redningsprosent på 25. 

De beste keeperne i verden ligger på 80-85%. I 2015 hadde Neuer 89% redningsprosent. 

Vi kan selvsagt ikke forvente slike tall, men at 3/4 av skuddene på mål går inn er skrekkelig. 

Vi har ligaens klart dårligste mann i mål i store deler av sesongen. Og det kan faktisk ta fra oss en tittel. 

(Innlegget ble redigert 06.07.19 16:59)

Crainey
CraineyInnlegg: 1934
06.07.19 17:24
PapaSmurf: Crainey: Odd ga full gass og slapp kun til 2 avslutninger på mål. Det kan umulig ha vært et så dårlig press.  Leste på Facebook at de tre siste kampene har vi sluppet til 4 skudd på mål. 3 har gått inn. Da kan selv jeg med mine begrensede mattekunnskaper regne meg frem til en redningsprosent på 25.  De beste keeperne i verden ligger på 80-85%. I 2015 hadde Neuer 89% redningsprosent.  Vi kan selvsagt ikke forvente slike tall, men at 3/4 av skuddene på mål går inn er skrekkelig.  Vi har ligaens klart dårligste mann i mål i store deler av sesongen. Og det kan faktisk ta fra oss en tittel.

Odd hadde 2 avslutninger på mål ja, og Molde i samme periode hadde 0. De få gangene Molde hadde ballen, så ga de den vekk med en gang. Derfor taper Molde 2 poeng. Satt hele andre omgang bare og ventet på neste Odd mål. 


Odd scorte 2 mål, begge gangene var spillerne til Odd totalt upresset, det er utilgivelig, og ikke keeperens sin feil.


Jeg har heller ikke vært noe imponert over Cranix enda, han har startet like bra/dårlig som Linde startet sin Moldekarriere, men å gi han skylden for den RÆVA andre omgangen de 10 utespillerne presterte er tåpelig!


Vi har vært stort sett ræva i alle bortekampene i år, med og uten Linde.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 38366
06.07.19 17:34

Crainey: Linde hadde en litt rufsete start, men det var verdensklasse i forhold til det vi har nå. 

Crainey
CraineyInnlegg: 1934
06.07.19 17:36
PapaSmurf: Crainey: Linde hadde en litt rufsete start, men det var verdensklasse i forhold til det vi har nå.

Men å gi han skylden for at Molde taper 2p mot Odd er tåpelig.

Hvis Molde skal si seg fornøyd å legge seg på rygg med beina spredt hver bortekamp, enten fra start eller etter å tatt ledelsen, så vinner ikke vi serien. Da er hvertfall resten av lagene møkka ræva ;)

(Innlegget ble redigert 06.07.19 17:38)

zetta
zettaInnlegg: 12805
06.07.19 17:45
BiggusD77: De fleste stopper en meter i fra og står og tripper når de er førsteforsvarere. De skal selvfølgelig fortsette helt inn i motstander, og helst ta med mann, ball og seg selv gjennom reklameskiltene hvis dette er på sidelinja.

!! riktig!

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 38366
06.07.19 17:52

  Crainey: Ja du har rett i at vi faller for lavt. Det er vondt å se på. Vi mangler en sjef med pondus som kan snerre til spillerne på en måte som gjør at de lystrer. Eller en trener med den samme pondusen. For selv om jeg liker Moe, så er han ingen mann som oser respekt. 

(Innlegget ble redigert 06.07.19 17:53)

Stormoen33
Stormoen33Innlegg: 10712
06.07.19 19:42
PapaSmurf: Ja du har rett i at vi faller for lavt. Det er vondt å se på. Vi mangler en sjef med pondus som kan snerre til spillerne på en måte som gjør at de lystrer. Eller en trener med den samme pondusen. For selv om jeg liker Moe, så er han ingen mann som oser respekt.

Jeg skjønner ikke hvorfor dette skjer gang på gang på gang. Hvorfor ikke sette inn mer defensive spiller som en Sjølstad istedet for Hussain/Moström?

Kaizen
KaizenInnlegg: 747
06.07.19 20:09
Crainey: Men å gi han skylden for at Molde taper 2p mot Odd er tåpelig. Hvis Molde skal si seg fornøyd å legge seg på rygg med beina spredt hver bortekamp, enten fra start eller etter å tatt ledelsen, så vinner ikke vi serien. Da er hvertfall resten av lagene møkka ræva ;)

2 omgang var helt jevnspilt. Molde leverte en helt ok 2 omgang, så dette er fullstendig skivebom.
James hadde forøvrig en stor mulighet i slutten av 2 omgang som ble REDDET av keeper Rossbach fra 10 meter. Var vel også en feil avblåsning på Ohi alene med keeper på skrått hold også. (Linjemannen må få seg hvit stokk til neste kamp. Telte tre feilaktige offsideavgjørelser)

 Vi har en keeper som har NULL redninger i hele kampen på bortebane.  Er jo isolert sett en meget bra prestasjon og bare slippe til 2 avslutninger på mål mot Norges nest beste hjemmelag. Men det hjelper lite når keeperen ikke gjør sin del av jobben.

 Har som sagt etterlyst at vi har mer duellkraft i boksen mot slutten av kampen, men det er det eneste jeg kan sette fingeren på. Vi må tørre og være mer kynisk på slutten av kampene. Til og med Klopp benytter tre midtstoppere på slutten.

 Men vi er uansett avhengig av å ha en keeper som kan vinne en duell mot spillere i feltet på dødball. Per dags dato har vi ikke det dessverre.

(Innlegget ble redigert 06.07.19 20:18)

supergunners10
supergunners10Innlegg: 5829
06.07.19 22:10
Kaizen: Men det hjelper lite når keeperen ikke gjør sin del av jobben

Å gi han skylda for mål nr to er helt håpløst.

Ja, det finnes et keeperproblem, men det er forsvaret som glipper og lar Børven fritt heade.

BiggusD77
BiggusD77Innlegg: 775
06.07.19 22:21
supergunners10: lar Børven fritt heade.

... en løs heading midt i mål, der Craninx skulle ha stått. Det er en keepertabbe.

Kongemannen
KongemannenInnlegg: 14995
06.07.19 22:25

Det er nå en skulle hatt den ruvende mannen fra Mo som ikke synes jentene i Molde var pene nok for han.


Eller Eddie Gustavsson som hadde lengre utkast enn Cranix klarer å sparke da om han ikke sparker ballen ut av banen da.

Korgutt
KorguttInnlegg: 15124
06.07.19 23:41
Kongemannen: utkast

Er vel nå det er på tide å døpe om et Ivar Hoff sitat. 


Spennende type han der Werni. Demper hardere enn han skyter. 


Som nå døpes om til. 


Spennende type han der Craninx. Tar kortere utspark enn Eddie Gustafson sine utkast.

Stormoen33
Stormoen33Innlegg: 10712
07.07.19 00:37
Kongemannen: Det er nå en skulle hatt den ruvende mannen fra Mo som ikke synes jentene i Molde var pene nok for han.

Thor André Olsen? 

Kaizen
KaizenInnlegg: 747
07.07.19 01:08

Har sett litt på statistikk mellom Linde og Craninx på seriekampene og innslupne per avslutning på mål

 

Linde har i de første 10 kampene hatt 39 avslutninger på mål og sluppet inn 10 mål som gir et redningsprosent på 74,3%

Craninx har sluppet inn 5 mål på 11 avslutninger på mål. Gir en redningsprosent på 54,5%

Dersom man skal se det positive her er at Molde slipper til stadig færre avslutninger på mål. Mens vi de første 10 kampene tillot et snitt på
3,9 skudd på mål per kamp, har vi de siste fem seriekampene kun tillatt 2,2 avslutninger på mål per kamp.

Dette tyder på at Moldelaget blir stadig gjerrigere bakover noe som er en meget positiv utvikling, som viser at Moe coacher laget bra.

 

Med en keeper av Lindes kaliber ville vi ha sluppet inn 2,89 mål eller rundet opp til 3 mål siste 5 kamper. Dette ville trolig utgjort flere poeng på tabellen.

(Innlegget ble redigert 07.07.19 01:15)

supergunners10
supergunners10Innlegg: 5829
07.07.19 01:17
BiggusD77: .. en løs heading midt i mål, der Craninx skulle ha stått. Det er en keepertabbe.

Hjelpes, du om det.

Feilen han gjør er jo at han er på vei ut der han ikke skal ut, at en angriper får heade fritt er uten tvil glipp av forsvaret, som vi også har sett mange mange ganger. 
Det første målet er dog en keepertabbe.

Ja, Molde har et keeperproblem, men Molde har et større problem enn det, at de ikke klarer å være et lag som er en klasse over alle andre i mer enn små perioder. Kurven går som berg og dalbanene på Tusenfryd gjennom 90 minutter. 

(Innlegget ble redigert 07.07.19 01:21)

zetta
zettaInnlegg: 12805
07.07.19 01:39
supergunners10: Kurven går som berg og dalbanene

Ikke så stor bane som Vålerenga sin

supergunners10
supergunners10Innlegg: 5829
07.07.19 01:53
zetta: Ikke så stor bane som Vålerenga sin

Den går til månen og hjem igjen.

Kaizen
KaizenInnlegg: 747
07.07.19 01:54

Hva angår vår egen sesong halvveis har vi produsert 83 avslutninger på mål og scoret 35 mål som gir en scoringsprosent på ca 42%

 

Våre motstanderes keepere i eliteserien samlet ligger på en redningsprosent på ca 58% mot oss. Dette er faktisk rett i overkant av Craninx nivå.

Vi har forøvrig et snitt på 5,53 avslutninger på mål mot motstanderens 3.33 per kamp.
Status halvveis.

 

 

(Innlegget ble redigert 07.07.19 02:07)

Kaizen
KaizenInnlegg: 747
07.07.19 02:19

Med snitt-tall fra første 15 kamper:

Vi scorer i snitt 2.33 mål per kamp

Med Linde i mål slipper vi inn  snitt 0.85 mål per kamp

Med Craninx slipper vi inn snitt 1,51 mål per kamp

 

 

 

 

 

 

(Innlegget ble redigert 07.07.19 02:21)

Stormoen33
Stormoen33Innlegg: 10712
07.07.19 02:30
Stormoen33: Thor André Olsen?

Det var dager det når han går ut fra Ricco Vero butikken iført lang støvfrakk og treffer vel Jostein Flo på veien til Nobel Dancing ...

Flott reklame den gangen.

(Innlegget ble redigert 07.07.19 02:36)

Crainey
CraineyInnlegg: 1934
07.07.19 10:47
Kaizen: 2 omgang var helt jevnspilt. Molde leverte en helt ok 2 omgang, så dette er fullstendig skivebom.

Vel, du skal få lov til å være fornøyd med 2. omgangen, men jeg er ikke det. Molde lot Odd få ta initiativet, Molde rotet med pasningene og misbrukte gang på gang sjansen til å kontre.


Ja jøss, vi hadde en stor sjanse med James ETTER 2-2, da Molde igjen tok initiativet, men hvorfor vente til etter 2-2?


Et godt fotballag hadde kontret inn 3-1 på alle de mulighetene Molde hadde og kampen hadde blitt avgjort. 

Kongemannen
KongemannenInnlegg: 14995
07.07.19 10:54
Stormoen33: Thor André Olsen?

Ja. Eide straffefeltet. God mentalitet

Kaizen
KaizenInnlegg: 747
07.07.19 12:08
Crainey: Vel, du skal få lov til å være fornøyd med 2. omgangen, men jeg er ikke det. Molde lot Odd få ta initiativet, Molde rotet med pasningene og misbrukte gang på gang sjansen til å kontre.

Fornøyd er vel ikke ordet, all den tid vi taper omgangen 2-0. Enig i at vi må bli mer presis i overgangsspillet slik at vi kan kontre inn det avgjørende målet etterhvert som motstander blir mer og mer desperat og presser framover. Så at vi slet i denne fasen av spillet mot Godset også, hvor vi brant et vanvittig antall fete overgangsmuligheter i 2 omg. (Riktignok på stillingen 0-4, men dog.)

Det jeg er fornøyd med er at vi kun slipper til 2 avslutninger på mål mot et ODD som har vært suveren på hjemmebane de foregående 6 kamper. Med Linde i mål hadde vi vunnet denne kampen, og det er også derfor jeg peker på at det reelle problemet for Molde i øyeblikket befinner seg på keeperplass. Dette må tas på alvor av ledelsen også.

(Innlegget ble redigert 07.07.19 12:09)

supergunners10
supergunners10Innlegg: 5829
07.07.19 14:20
Crainey: Et godt fotballag hadde kontret inn 3-1 på alle de mulighetene Molde hadde og kampen hadde blitt avgjort.

Et stabilt godt fotballag ville vunnet denne kampen når man leder 2-0 med 45 minutter igjen ja, helt enig. 

Skjønner kritikken av keeperen, men det gjør at folk glemmer hva som faktisk skjer i kamp etter kamp, også med Linde i mål.

Kaizen
KaizenInnlegg: 747
07.07.19 17:59
supergunners10: Skjønner kritikken av keeperen, men det gjør at folk glemmer hva som faktisk skjer i kamp etter kamp, også med Linde i mål.

Dette har skjedd en gang med Linde i mål i inneværende sesong (Mot KBK) og utgjør ingen presedens. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg