Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Molde FK. Klubbtråd 2019.

NYTT TEMA
Zanick
ZanickInnlegg: 11830
08.08.19 14:44
johab: Samtidig er jo Malmø et eksempel på at det er fullt mulig å bli hinsides rik og samtidig dumme seg ut: De vant jo ikke serien i fjor, til tross for en halv milliard inn i premiepenger under Hareide.

Andre eksempeler er BATE og Maribor. Altså, RBK spilte dem nok dårlige, men de kan umulig ha brukt hundrevis av opptjente Europa-millioner særlig fornuftig.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 39010
08.08.19 14:47
Zanick: Altså, RBK spilte dem nok dårlige,

Dette er jo noe jeg er forskitig med. Å snakke ned et lags prestasjon fordi motstanderen var ræva. For ofte er det nettopp prestasjonen til vinnerlanget som gjør at et lag ser dårlig ut.


Men i går ble jeg veldig overrasket over måten Maribor spilte fotball på. Jeg forsøkte å se etter et mønster, en spillestil og samhandling. Men det var bare lange meningsløse langballer fra dypet og enmannsforsøk fra distanse. RBK presset ikke veldig hardt, likevel slet slovenerne med å få spilt ballen fremover.


Det var rett og slett ikke CL verdig. Men for RBKs del var det selvsagt bare å takke og bukke.

annonaki
annonakiInnlegg: 7902
08.08.19 14:55
Nishy: Mistet han egentlig, var litt folk, så ikke hvor han gikk av (eller om han i det hele tatt gikk av). Så han ikke i Drammen ialllfall.

Der strøk du på spioneksamen.

Zanick
ZanickInnlegg: 11830
08.08.19 14:59

De holdt på med langskudd mot AIK også (og lyktes), så det er tydeligvis det de baserer fotballen sin på. 

Maribor har vært i CL to ganger de siste fem årene (null EL i samme tidsperiode, så det er CL eller ingenting for de), så man skulle tro de hadde økonomiske forutsetninger til å få til noe bedre.
Treneren er visstnok en upopulær mann, så der kan noe av forklaringen ligger. Vi ser jo hvor mye bedre RBK ser ut i Europa etter at Horneland kom sammenlignet med Kåre.

For øvrig enig med deg at nåløyet til CL Champions-veien ikke er så trang som enkelte skal ha det til. Så lenge man ikke har maks uflaks med trekning (f.eks FCK som nylig trakk Young Boys, til tross for at de var seedet), så er det slett ikke uoverkommelig for norske lag å kvalifisere i ny og ne.

(Innlegget ble redigert 08.08.19 15:00)

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6832
08.08.19 15:08
dewmac: Venn fortalte om da Magnus ble med å spile fotball med de store gutta på langmyra, bittelille gutten rundspilte alle og ble fast valgt først.

Wolf Eikrem var med Molde Jr på tjeldbergeodden cup, allerede som 10-12 åring ish, sikkert sånn rundt 2001. Var bare med for å se på og henge med laget tror jeg, men han sto i pausen og trikset og allerede da var han bedre teknisk enn de fleste i den hallen.

Husker Øivind Hoås spilte også, lurer på om han spilte for Sunndal og joinet Molde etter. Prøvde å blokkere ett skudd fra han, men han hadde så langt bein at han bare skjøt på volley "rundt" meg..

Scholestheone
ScholestheoneInnlegg: 3891
08.08.19 15:22

Dilemma:

Seriegull og ryke mot Aris

eller

Seriesølv og ny 16-delsfinale i EL

?

(Innlegget ble redigert 08.08.19 15:22)

HarryH
HarryHInnlegg: 31729
08.08.19 15:24

Det er livsviktig å komme til EL, men å vinne seriegullet er enda viktigere. 

MensenErnst
MensenErnstInnlegg: 5366
08.08.19 15:25

Spilt selv mot Hoås. Ball mot han kompis i ryggen på han. Tok i mot ball på brystkassa før han tok skuldra og vippet den over han i ryggen. Teknisk som fy og en halv meter høyere enn alle andre. Klin umulig å stoppe.

Thpe
ThpeInnlegg: 34895
08.08.19 15:34
MensenErnst: Klin umulig å stoppe.

Neida, ingen norske spillere er ustoppelig. Både den legendariske breddeteknikken "plogen" og tofotsstaklinger er effektive (og særdeles mye anvendt) i de lavere divisjoner mot litt for gode spillere. 


 

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6832
08.08.19 15:45
Thpe: Neida, ingen norske spillere er ustoppelig. Både den legendariske breddeteknikken "plogen" og tofotsstaklinger er effektive (og særdeles mye anvendt) i de lavere divisjoner mot litt for gode spillere.

Jeg er vanligvis enig, blandt annet har jeg fått lurt Gashi på rødkort 2 ganger i Junordagene, så det finnes alltid en måte.

Men Hoås i yngre dager, på juniornivå var sjanseløst og er unntaket. Han var så scwær, tok så lange steg og var så teknisk at du bomma med tofotstaklingene. Du kom kanskje opp i ryggen på han, men å velte han klarte du ikke.

Thpe
ThpeInnlegg: 34895
08.08.19 15:48
AxelRudi: men å velte han klarte du ikke.

Da vet du ikke hva jeg veier!


Neida, jeg har hørt før at han var ekstrem. Man tenkte vel gjerne at han skulle bli enda bedre?

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6832
08.08.19 16:01
Thpe: Neida, jeg har hørt før at han var ekstrem. Man tenkte vel gjerne at han skulle bli enda bedre?

Spørs om ikke mye av forspranget forsvant når fysikken ble delvis utlignet på toppnivå..

snowik
snowikInnlegg: 3215
08.08.19 16:24
HarryH: Det er livsviktig å komme til EL, men å vinne seriegullet er enda viktigere.

På et generelt grunnlag er jeg enig med deg Harry, men nå som Europa League 2 starter i 2021 er jeg faktisk litt usikker. Om Rosenborg skulle komme seg til Champions League, er det 4 ekstra poeng i landkoeffisient allerede og hvis du derifra plusser på eventuelle seire Molde og Rosenborg tar i kvalifisering og gruppespillet ender Norge opp med en svært høy poengsum. Enklere sagt, vi kommer til å overgå 15/16 sesongen, sannsynligvis med opp i mot 5 poeng. Forskjellen på en 15.plass og 16.plass er gigantisk fra og med 2021. Vanligvis ville jeg sagt det var fullstendig urealistisk for norske lag og kjempe seg inn blant topp 15, men Rosenborgs resultater gjør det faktisk realistisk. 

Misforstå meg rett, jeg ønsker ikke at Rosenborg skal inn i Champions League, men er det ett år de skal få lov er det i år. Rent hypotetisk gjør jo andreplassen vår at en annet norsk lag tar seriegullet, som sannsynligvis ikke blir Rosenborg, som jeg påstår kommer til å gjøre det relativt dårlig i Europa. Uansett, dette er rent hypotetisk. Mest fordelaktig tar vi vel både seriegull og ny 16-delsfinale i EL, men da er jo kampslitasje en faktor som spiller inn. 

(Innlegget ble redigert 08.08.19 16:25)

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 39010
08.08.19 16:33

Vi skal ha sterk nok stall til å lykkes på begge fronter. Heldigvis er vi ute av cupen. 

TexMurphy
TexMurphyInnlegg: 3240
08.08.19 17:04
PapaSmurf: Det at enkelte trøndere tror de kan ta gull gjør denne høsten bare enda morsommere

Jeg synes i utgangspunktet det er flott at du er både selvsikker og lett å få til å le.


Likevel så er det bare seier i internoppgjøret på Lerkendal, samt vår hengekamp, som står i veien for at det er 5 (6 pga målforskjellen deres) poeng vi skal hente inn i løpet av 12 kamper. RBKs poengfangst de første 16 inkluderer en av lagets værste perioder på toppnivå historisk sett, og få vil protestere veldsomt på min påstand om at laget ser ut til å være i bedring nå. Det er derfor ikke urimelig at poengsnittet de siste 14 kampene vil være bedre enn de 16 første.


Så at enkelte RBK-supportere fortsatt har troen på at vi kan hente igjen Molde (eller teknisk sett B/G, som tross alt har høyest poengsnitt til nå) faller vel neppe i kategorien av uttalelser som fortjener å bli møtt med latter?


Forøvrig enig i at følelsene gjør at det er vanskelig å håpe på suksess i noen form hos rivaliserende lag. Man kan late som om dette handler om økoonomi (den ene veien) eller nasjonsranking (den andre veien), men til syvende og sist handler det om at en bart eller smurf ikke unner en smurf eller bart et fnugg av glede på fotballbanen. Jeg ønsker av hele mitt hjerte av Haugesund gjør det godt, og hvis Rosenborg ikke tar serien så er det ingen problemer for meg on det ble Bodø/Glimt eller Odd som stakk av med gullet.


Og jeg vil for ordens skyld også påpeke at jeg selv tror MFK tar det til slutt i år, vi har somlet bort alt for mye i vår til at vi ender opp på topp. Jeg er aldri fornøyd med noe annet enn gull, men jeg ser at i år blir det vanskelig å få noe bedre kvalifiseringsplass til Europa. I tillegg er det selvsagt ikke bevist enda at prestasjonene de siste 3 kampene i Europa er er resultat av en varig forbedring av eget spill under Horneland, vi kan fort falle ned på vår-nivået igjen i serien.

Zanick
ZanickInnlegg: 11830
08.08.19 17:08
snowik: m Rosenborg skulle komme seg til Champions League, er det 4 ekstra poeng i landkoeffisient

Det er såpass ja. Nesten så man må begynne å finregne på hva de andre nasjonene rundt Norge får til av poeng.

Viktig at MFK gjør jobben mot Aris i så måte. Hellas er bare et par poeng foran.

BiggusD77
BiggusD77Innlegg: 784
08.08.19 18:50

Tror som sagt ikke at det er krise for Molde om RBK tar seg til CL. Mesteparten av de 250 millionene kommer til å gå til å betale gammel moro, og de kommer ikke til å kunne bruke veldig mye mer penger i vintervinduet 2020 enn de allerede har pleid å gjøre. De får heller ikke like mye igjen for pengene siden alle vet at de har fått en kvart milliard av UEFA.


Hvis vi gjør en god figur i EL og vinner ligaen, utligner vi mye av den forskjellen fordi vi har tatt mindre ekstreme hits mot klubbens omdømme enn Rosenborg de siste par årene.


De har fortsatt Stig Inge "NFF boy" Bjørnebye som sportssjef, som kommer til å fortsette å hente best-uten-ball typer til laget. Tipper at han bryter med sin egen filosofi og henter Zlatan for hele overgangsbudsjettet, som forlanger å bæres rundt på gullstol av to spillere hele kampene. Selv da mener SIB at han er den største profilen som noengang har spilt i ES, og at han bringer ære til nasjonen ved sin blotte tilstedeværelse.

supergunners10
supergunners10Innlegg: 6421
08.08.19 19:01
PapaSmurf: 13-åring herje

Bare 13 år siden jeg spilte sammen med han i hans siste kamp for Molde 2 borte mot Skeid, før han dro til United også. Det endte forøvrig med tap 8-0 der blant annet Mohammed Abdellaoue og Mostafa Abdellaoue spilte for Skeid.

Har gått i to forskjellige retninger disse fotballkarrierene kan man si.

supergunners10
supergunners10Innlegg: 6421
08.08.19 21:02

Blir spennende å se Partizan - Malatyaspor nå, tror nok ikke Aris er på noe lavere nivå enn disse to.

 

1-0 til Partizan allerede.

(Innlegget ble redigert 08.08.19 21:04)

Bearwithme
BearwithmeInnlegg: 7383
08.08.19 21:13

Haugen, Gabrielsen og Leke var enorm

Forren
ForrenInnlegg: 252
08.08.19 21:36
Bearwithme: Haugen

????

supergunners10
supergunners10Innlegg: 6421
08.08.19 21:40

Vil gi mine tre stjerner til Gabrielsen, Leke og Aursnes idag. Hussain også bra sammen med Eikrem. Ohi og Haugen skuffende igjen.

Art-Vandelay
Art-VandelayInnlegg: 64795
08.08.19 21:43

Ohi gjør en del bra, men det ender med at han løper seg fast til slutt og mister ballen. Totalen blir da ikke bestått. Han har vært ute av form en god stund nå. Tenke seg til Ohi i form, Hestad tilbake i gammelt slag, forbedret innleggskvalitet på Haugen, ville vært uslåelige!

MensenErnst
MensenErnstInnlegg: 5366
08.08.19 21:44

Haugen med mange gode initiativ og løp, skjønner ikke hva han gjør galt. Aursnes BB. Hussain god, men blir preget av at han blir pålagt å være den som starter med ballen i forsvar fordi Forren er ute. 

 

Apropos ute, er Magnus skadet? Går ikke i en eneste duell og løper veldig lite. 

(Innlegget ble redigert 08.08.19 21:44)

Jobs99
Jobs99Innlegg: 483
08.08.19 21:47
MensenErnst: Magnus skadet? Går ikke i en eneste duell og løper veldig lite.

Magnus løp mere enn vanlig idag

supergunners10
supergunners10Innlegg: 6421
08.08.19 21:50
MensenErnst: Går ikke i en eneste duell og løper veldig lite

Dette er vel ganske vanlig for han.

Sulfat
SulfatInnlegg: 14736
08.08.19 21:50

Aursnes BB, uten tvil. Gjør en enorm jobb begge veier. Tok litt tid med Aurs, men han har virkelig blitt en klassespiller for Molde.

Nå heier vi på Partizan. Tror nummer 5 i Tyrkia blir tøffere enn nummer 3 i Serbia.

supergunners10
supergunners10Innlegg: 6421
08.08.19 21:51
MensenErnst: skjønner ikke hva han gjør gal

Som jeg sa i kamptråd og tidligere, han har veldig mange gode egenskaper, men pasningsspillet og innleggene er for svake. Forventer mer av begge backene hos Molde. Det er der vi har mest å hente for øyeblikket.

supergunners10
supergunners10Innlegg: 6421
08.08.19 21:52

Partizan med 1-0 til pause. Fryktelig rotete kamp med masse pasningsfeil og altfor høyt tempo til tider. Så langt vil jeg si disse lagene er på nivå med Aris, og at Malatyaspor virker å være bittelitt bedre enn Partizan.

Partizan har hatt de to største sjansene.

(Innlegget ble redigert 08.08.19 22:01)

MensenErnst
MensenErnstInnlegg: 5366
08.08.19 21:55

Synes forøvrig vi fikk bra betalt i dag. Til tider presset hardt bakover og Alex gjør en kanonredning.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg