Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Molde FK. Klubbtråd 2019.

NYTT TEMA
Detstårskrevet
DetstårskrevetInnlegg: 783
20.08.19 19:51
Sardinas: Hvorfor er det positivt? Neerland har etter min mening vært en formidabel direktør. Drevet klubben fantastisk, latt det sportslige fungere uforstyrret og stått i turbulente utenomsportslige tider.

Jeg har trolig flere horn i siden på den mannen enn de fleste her inne - men for meg så er han selve ansiktet på gutteklubben grei og middelmådighet. Vi har vel aldri prestert noe bedre enn en andreplass med ham på laget. Vi har ikke nødvendigvis fortjent de andreplassene en gang. Og for meg har han stor del av ansvaret. Siste årenes spillerlogistikk har også rimelig stusselig. Jeg har rett og slett savnet vinnerviljen til TNJ, selv om jeg aldri trodde at jeg skulle si det. (Neerland fikk riktig nok bedret litt på det inntrykket av spillerlogistikken før årets sesong). Måten Solskjær-sagaen ble håndtert taler heller ikke til Neerlands fordel i min bok. 

johab
johabInnlegg: 3824
20.08.19 19:59

Synes det har vært mye famling i media under Neerland, til tross for at hovedprinsippet har vært øredøvende taushet. Både Sarr-saken og overgangen til Solskjær kunne vært bedre håndtert med litt bedre diskusjoner som grunnlag for strategien. Det var åpenbart at klubbens posisjoner ikke var særlig gjennomtenkte, og man ble drevet fra skanse til skanse.

Jeg tror det skal gå fint å erstatte Neerland.

(Innlegget ble redigert 20.08.19 19:59)

Sardinas
SardinasInnlegg: 428
20.08.19 20:12

Se til Trøndelag. Der har du dårlig direktør. 

johab
johabInnlegg: 3824
20.08.19 20:25
Sardinas: Se til Trøndelag. Der har du dårlig direktør.

Tove Moe Dyrhaug? Ble mektig imponert først, men Kåre/Hoftun-prosessen ble jo klønete håndtert. Vanskelig å operere rasjonelt etter påtrykk fra et klønete styre - og da tenker jeg mer på hvordan vedtaket ble håndtert og fulgt opp, ikke at sparkingen ble besluttet.

Alt i alt har hun jo svært gode resultater å vise til. Fremstår stort sett riktig navla og trygg i media. Dagferskt eksempel her.

RBK greide for eksempel også å navigere rett i Dubai-saken, hvor de trakk seg fra å reise. Molde surra det derimot til. Vanskelig å si hvor mye innflytelse de administrerende direktørene har hatt på disse avgjørelsene, riktignok.

Neerland ser flott ut i dress, men håndteringen av flere saker har over tid gjort meg utrygg på verdigrunnlaget.

(Innlegget ble redigert 20.08.19 20:29)

Sardinas
SardinasInnlegg: 428
20.08.19 22:13

Jeg mener dere legger for mye i hva en administrerende direktør bør gjøre og ikke bør gjøre. 
Vi kan ikke sammenligne sportslig suksess med administrerende direktørs virke. Man må se på drift, kontinuitet, målstyring og strategi. Neerland er ikke noen showman i media, og han har stått i klubben under flere uheldige saker, blant annet Sarr episoden. 
Jeg vet ikke om løsningen han gikk for var den beste, men han viste handlekraft, integritet og tydelighet gjennom å ta beslutninger som han stod for. Til og med da det stormet som verst, beholdt han fatningen og gjorde gjorde det han mente var riktig. 

Han drifter ikke bare A-laget heller, men hele organisasjonen. 

HarryH
HarryHInnlegg: 31718
20.08.19 22:19

For ordens skyld så var det vel slik at det var Rosenborg som hadde planer om å reise på treningsleir til Dubai? Molde sin treningsleir var vel i Spania? Eller husker jeg helt feil? 

Sulfat
SulfatInnlegg: 14735
20.08.19 22:25

Å skylde på Neerland for dårlige spillerkjøp er skivebom.

Detstårskrevet
DetstårskrevetInnlegg: 783
21.08.19 01:16

Mitt inntrykk har lenge vært at adm.dir i Molde har hatt en helt avgjørende rolle i vår spillerlogistikk, men for all del: Jeg tar sikkert feil her også.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 38995
21.08.19 01:30

Det er vel en av de mest utakknemlige jobbene å ha. Direktør i en fotballklubb. Styret bestemmer pengebruken. Treneren tar ut laget. 


Og midt oppi dette står en person som skal forsøke å gjøre alle fornøyde. Eiere, styret, trenere, spillere, media, egne fans og i Neerlands tilfelle noen tilfeller til og med motstanderfans.


Jeg vil ha penger til spillerkjøp, vi vil ha bedre inntjening, jeg vil ha mer lønn, vi vil ha gull, vi vil ha en kommentar til det som har skjedd, vi vil ha med banner inn på stadion, jeg vil ikke ha min klients navn hengende med anklager på tribunen, jeg vil ha ny kontrakt, jeg vil ikke ha ny kontrakt og så videre.


Det der er en oppskrift på høyt blodtrykk og stresslidelse spør du meg  


 


 

HarryH
HarryHInnlegg: 31718
21.08.19 02:49

Som tidligere skihopper er Neerland heldighvis vant til å strekke seg langt. 

heltos
heltosInnlegg: 33
21.08.19 07:12

Når det kommer til internt i organisasjonen personell håndtering, mellom menneskelige etc i det daglige, er det klasse forskjell mellom Neerland og TNJ, da med først nevnte i øverste klasse.


Ny direktør: Hva med å hente Bjørneby fra RBK,  han er mer på det sportslige plan men kan sikkert også inneha en direktør post som dette? Og vi trenger frisk pust utenfor MFK.

Labbetuss360
Labbetuss360Innlegg: 1910
21.08.19 07:29

Drøyt ønske...

HarryH
HarryHInnlegg: 31718
21.08.19 07:46

Spøk? 

vanMeegeren
vanMeegerenInnlegg: 212
21.08.19 08:05
Sardinas: Jeg vet ikke om løsningen han gikk for var den beste, men han viste handlekraft, integritet og tydelighet gjennom å ta beslutninger som han stod for. Til og med da det stormet som verst, beholdt han fatningen og gjorde gjorde det han mente var riktig.

Dette er sånne formuleringer man bruker om seg selv når man får et featureintervju i en større avis og vil vise at man er rett kandidat til jobben selv om man ikke vil forsvare de konkrete tingene man har gjort. Ingen grunn til å Tom Tvedt-e situasjonen her.


Sarr og Dubai er to saker som har vært dårlig løst, rent praktisk (i valgene man tok) og, i den grad man ikke hadde flere valg, kommunikativt. Det er ikke en god eller verdig strategi å kalle kritikk mot å støtte et føkka regime for å "dra menneskerettighetskortet".


Det er revnende likegyldig om Neerland sto i det hvis han samtidig både gjorde dårlige valg og dreit seg ut/satt klubben i et dårlig lys. 

ASEN
ASENInnlegg: 2741
21.08.19 08:43

Neerland er den beste klubbdirektøren i Norge, stor kunnskap , snakker ikke i tabolid, høg kompetanse.  Og ikke minst han bruker IKKE media i persolansaker.


Molde en liten by, men har på tross av det Norges mest veldrevne klubb.  (nå kommer det sikkert protester fra Trøndelag, men det endrer ikke sannheten)


 

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 38995
21.08.19 08:59

Så er Neerland også en del av et team.

 

Skyt ikke budbringeren sies det. I de mest alvorlige sakene var det nok enighet i ledelsen hvordan kommunikasjonen skulle være. 

(Innlegget ble redigert 21.08.19 08:59)

Korgutt
KorguttInnlegg: 15484
21.08.19 09:05

Vet ikke om det har blitt nevnt her men Moldes motstander Partizan har fått utsatt kampen sin i den serbiske ligaen. For å kunne stille best mulig forberedt inn for playoff. 

Sulfat
SulfatInnlegg: 14735
21.08.19 09:06
heltos: Ny direktør: Hva med å hente Bjørneby fra RBK, han er mer på det sportslige plan men kan sikkert også inneha en direktør post som dette?

God idè. Få inn Hoftun som sportsdirektør også, så har vi et dreamteam.

PerryAndre
PerryAndreInnlegg: 8478
21.08.19 09:25
Sulfat: God idè. Få inn Hoftun som sportsdirektør også, så har vi et dreamteam.

Molde skal få mye ros fra Trøndelag når det forhåpentligvis skjer. Men, dere trenger en til som misliker Rosenborg i tillegg til Hoftun, Kåre. 
Ros gis for at dere er villig til ta i mot dårligere ledere i stedet for gode. 

johab
johabInnlegg: 3824
21.08.19 09:42
Korgutt: Vet ikke om det har blitt nevnt her men Moldes motstander Partizan har fått utsatt kampen sin i den serbiske ligaen. For å kunne stille best mulig forberedt inn for playoff.

Nja. De spilte på søndag og slo FK Rad 3-0. Mulig de har fått utsatt kampen sin på kommende søndag, riktignok.

Fryktelig upraktisk for Molde at søndagens kamp er mot medaljerival Odd. Samtidig er det kanskje ikke det verste tidspunktet å møte Odd på. Vi får se.

(Innlegget ble redigert 21.08.19 09:42)

johab
johabInnlegg: 3824
21.08.19 09:46
ASEN: Neerland er den beste klubbdirektøren i Norge, stor kunnskap , snakker ikke i tabolid, høg kompetanse.  Og ikke minst han bruker IKKE media i persolansaker.
Molde en liten by, men har på tross av det Norges mest veldrevne klubb.

Jeg er glad hvis det du sier stemmer. Problemet er at de ikke er så flinke til å få det til å se slik ut. Molde lykkes dårlig med å ivareta omdømmet sitt.

Jeg vet jeg ikke burde bry meg om at så mange hater klubben jeg setter høyest, men må innrømme at jeg blir litt sliten når relativt oppegående folk av en eller annen idiotisk mediehåndteringsgrunn synes Molde er en drittklubb. Det skulle ikke være nødvendig, spesielt ikke om sannheten er at Molde er Norges mest veldrevne klubb, og det koster klubben penger (mindre nasjonal interesse gir mindre tv-tid og tv-penger osv osv).

Joda. Jeg skjønner at Molde-hatet skjerpes av at Molde gjør det bedre enn mange av de andre lagene og joda; jeg skjønner at mange andre lags fans er tullinger komplett uten evne til å sette seg inn i sakene. Det er fortsatt mulig å gjøre en bedre jobb med omdømmet.

(Innlegget ble redigert 21.08.19 09:48)

RickGrimes
RickGrimesInnlegg: 376
21.08.19 09:47
Detstårskrevet: Siste årenes spillerlogistikk har også rimelig stusselig. Jeg har rett og slett savnet vinnerviljen til TNJ

I vinter gjennomførte klubben det som kanskje var tidenes overgangsvindu. Vi hentet bl.a fire ettertraktede, norske førstelagsspillere fra konkurrenter for temmelig mye penger. Vi har fulgt opp med å styrke stallen med et av de største talentene i norge. Dette viser absolutt vinnervilje, om du spør meg.


Både Neerland og TNJ har vært gode direktører for klubben. Neerland på hver sine måter. Men evnen til å sette klubben først og heller si litt for lite enn litt for mye har de felles. Molde kunne blitt rasert som klubb om vi hadde hatt en spradebass som satte seg selv foran klubb og/eller satset over evne (ser på dere Brann og Vålerenga). 

johab
johabInnlegg: 3824
21.08.19 09:49
RickGrimes: Molde kunne blitt rasert som klubb om vi hadde hatt en spradebass som satte seg selv foran klubb og/eller satset over evne (ser på dere Brann og Vålerenga).

Det er et greit poeng. Det er på ingen måte normen at norske klubbdirektører gjør en grei jobb.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 38995
21.08.19 09:50
johab: Jeg vet jeg ikke burde bry meg om at alle andre hater klubben jeg setter høyest, men må innrømme at jeg blir litt sliten når relativt oppegående folk av en eller annen idiotisk mediehåndteringsgrunn synes Molde er en drittklubb.

Jeg liker det jeg.


 

DietCoke
DietCokeInnlegg: 10697
21.08.19 10:41
johab: Det er fortsatt mulig å gjøre en bedre jobb med omdømmet.

Det deles ikke ut medaljer for omdømme.

johab
johabInnlegg: 3824
21.08.19 10:44
DietCoke: Det deles ikke ut medaljer for omdømme.

Det er fortsatt mulig å gjøre en bedre jobb med omdømmet...

(Og jo: I den grad omdømmet påvirker inntjeningen, så kan et dårlig omdømme bidra til svakere økonomi og videre å gjøre det vanskeligere å vinne medaljer.)

(Innlegget ble redigert 21.08.19 10:48)

Scholestheone
ScholestheoneInnlegg: 3891
21.08.19 10:52

Omdømme er oppskrytt. Veldig ofte handler det om å få  personer uten tilstrekkelig informasjon eller evne til å tenke selv til å endre sine forutinntatte meninger. Tiltak for å forbedre omdømmet blir derfor som pissing i motvind å regne og det er som regel bare en ting som hjelper; tid.

(Innlegget ble redigert 21.08.19 10:53)

supergunners10
supergunners10Innlegg: 6421
21.08.19 10:53
DietCoke: omdømme

Du går på samme smellen som mange andre, undervurderer ringvirkningen av et godt/dårlig omdømme.

supergunners10
supergunners10Innlegg: 6421
21.08.19 10:54
Scholestheone: Omdømme er oppskrytt

Mulig det er oppskrytt av mange, men det er også undervurdert av veldig mange. Mange ringvirkninger av godt/dårlig omdømme.

Scholestheone
ScholestheoneInnlegg: 3891
21.08.19 10:57

Det skal et veldig dårlig omdømme til for at disse ringvirkningene skal være særlig målbare og dermed noe stort problem.


Men list gjerne opp hvilke negative ringvirkninger Molde FK har måttet tåle grunnet sitt omdømmeproblem.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg