Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Molde FK. Klubbtråd 2019.

NYTT TEMA
RamGuy
RamGuyInnlegg: 5213
26.08.19 11:34

Poenget med Kristiansund er vel heller det at å ha Kristiansund som gjør det så tålig greit i Eliteserien går utover på tilskuerantallet. Har nok lekket endel supportere i den retningen i nyere tid på grunn av prestasjonene.

Hva gjelder dette med tilgangen på annen fotball så er jo det utvilsomt noe som rammer hele norsk fotball som produkt. Er jo bare å se hvor få som bryr seg om norsk fotball på min egen arbeidsplass, alt handler om engelsk fotball og man blir nesten sett litt ned på som en som følger med på norsk fotball.

Men det er utvilsomt et problem for satsingen, ikke bare går det utover økonomien men det spiller nok helt klart inn på spillerne og attraktiviteten til klubben. Men akkurat hva man skal og kan gjøre for å bedre på situasjonen er jeg fryktelig usikker på.

Må også huske på at generasjonen som vokser opp nå gjerne har foreldre som er av en litt annen type. For min egen del så er ikke det å gå på kamp på stadion noe som står meg spesielt nært og da blir det heller ikke like naturlig for meg å dra med unger på kamp heller. Og jeg er neppe det eneste som føler det sånn. Nå bor jeg milevis unna Molde så det å se kamp på stadion hører jo til sjeldenhetene uansett men har på følelsen at det har temmelig mye å si at veldig mange barnefamilier og den nye generasjonen som nå er på vei ikke har i nærheten av det samme forholdet til det å dra på kamp sammenlignet med hva som var normalen tidligere.

En temmelig ond spiral hele greia.

Scholestheone
ScholestheoneInnlegg: 3891
26.08.19 11:48

Papasmurf: At hele landet sliter med fallende besøkstall er direkte feil. 9 av 16 (to fra 1. divisjon i fjor) opplever så langt FREMGANG i sine tilskuertall i årets sesong målt mot fjoråret. Det totale snittet har også økt tross RBKs enorme tilskuerkollaps.


Mitt poeng er at Molde er nødt til å identifisere problemene og gjøre noe med det og ikke lene seg tilbake fordi også andre lag opplever tilbakegang. For om MFK ikke lykkes med en snuoperasjon på dette området, blir det fort sjanseløst for Molde å konkurrere mot Rosenborg og om gode prestasjoner i Europa. Det blir til slutt svært vanskelig, uavhengig av hva Molde og omegn "fortjener" i form av sitt innbyggertallsmessig gode oppmøte. 


Så er det selvsagt vanskelig å fatte at den oppvoksende generasjon velger å heller være en dråpe piss i havet for sin kjære engelske leketøysklubb enn å være med å utgjøre en reell forskjell for sitt lokale topplag. Å vekke disse kan fort være nøkkelen.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 39042
26.08.19 11:51
Bergmo: Hva må gjøres?

Tja si det. Jeg tror norsk toppfotball betaler særdeles godt for den ideen.


Jeg tror rett og slett at dette er det vi kan oppnå for tiden. Enkeltkamper som mot RBK trekker folk, ellers velger mange å sitte hjemme og se på TV.


Jeg tror folk har nådd et metningspunkt. Og de har blitt vant til å se kamper på TV.


MFK gjør ikke noe galt slik jeg ser det. De spiller underholdende fotball, de har flotte fasliteter, de ligger bra plassert kommunikasjonsmessig, de leder serien (i allefall noen timer til), de har OK priser og de har en OK lokal profil.


Så da må man se på de nasjonale trendene. og der sier fotballeksperter at de tallene vi ser nå er de vi kan forvente. Den hypen vi hadde for noen år siden var unaturlig høye med et snitt på over 10.000 per kamp. Vi ligger høyere nå enn vi gjorde før hypen. Vi ligger høyere nå enn under suksessen med Drillos og RBK og Molde i CL.


Skulle vi ha bygget en litt mindre, men intim stadion der mange ikke fikk sett storkampene eller burde man hatt en liten stadion på størrelse med en fysrstikkeske slik KBK  har? Eller er størrelsen på Aker stadion grei nok?


Ja man ge klager på oppmøtet vårt, men det er i norgestoppen. selv med reelle tall.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 39042
26.08.19 11:56
Scholestheone: Mitt poeng er at Molde er nødt til å identifisere problemene og gjøre noe med det og ikke lene seg tilbake fordi også andre lag opplever tilbakegang.

Det er ikke MFK alene som har et ansvar. Vi fans har også et ansvar.


Vi må utfordre de som ikke går på kamp. Jeg forsøkte jo å starte en kampanje her inne før helga. Er det mange som har gjort en innsats for å få med seg noen?


Jeg mener det er skammelig at folk blir hjemme og fortsatt mener de er supportere. Jeg blir direkte provosert.


 

Labbetuss360
Labbetuss360Innlegg: 1910
26.08.19 12:17

Noen som har en oversikt over når gruppespillkampene spilles? 

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 39042
26.08.19 12:19
Labbetuss360: Noen som har en oversikt over når gruppespillkampene spilles?

Ja det har jeg, men bare det å legge dem ut her er en jinxing for stor for meg.


Google følgende: match and draw calendar Europa league 2019


 


Selv dette tror jeg medførte en liten jinx.

Rumbler
RumblerInnlegg: 2421
26.08.19 12:34

Dessverre alt for mange som blir hjemme og ingen unnskyldning er tydeligvis for liten for å droppe kamp. 

Da jeg flyttet hjem for noen år siden gledet jeg meg til å endelig kunne dra på kamp jevnlig med vennegjengen igjen (som nesten uten unntak har flyttet hjem). Men kun et fåtall av de går på mer enn et par kamper i året.

Mange bruker gjerne timevis i helgene på å se fotball - men å bruke to timer på stadion derimot..

(Innlegget ble redigert 26.08.19 12:44)

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 39042
26.08.19 13:05
Rumbler: Men kun et fåtall av de går på mer enn et par kamper i året.

Hva sier de da?


For meg er det så vanskelig å forstå. Det er en glede hver gang jeg går på stadion og finner setet mitt.

johab
johabInnlegg: 3828
26.08.19 13:40
PapaSmurf: Vi ligger høyere nå enn vi gjorde før hypen. Vi ligger høyere nå enn under suksessen med Drillos og RBK og Molde i CL.

Akkurat i 1998 og 1999 hadde vi vel høyere snitt enn i dag, etter en kombinasjon av ny stadion-effekt og sportslig suksess. I 2000 var vi omtrent på dagens snitt igjen, i følge denne kilden.

Det er ikke i Molde man bør påbegynne arbeidet med å finne årsaker til tilskuersvikten i Eliteserien.

Når det er sagt: Mer ideell kamp for godt oppmøte enn i går, det får en vel knapt. Merket det på hele oppbygginga: lite forhåndsomtale i avisa, null fyring, null dynamikk. Tror hovedproblemet var at den bare ble borte i vakuumet mellom to knallviktige playoff-kamper.

(Innlegget ble redigert 26.08.19 13:40)

Bergmo
BergmoInnlegg: 1018
26.08.19 13:42

Fagermo MÅ ta ansvar her. Alt for lite fyring før kamp. Skjerpings! 

johab
johabInnlegg: 3828
26.08.19 13:42
PapaSmurf: For meg er det så vanskelig å forstå. Det er en glede hver gang jeg går på stadion og finner setet mitt.

Enig, og satt litt på spissen for min egen del: Det at man får fulgt Molde FK enda tettere er en av de viktigste faktorene til at jeg synes det er attraktivt å forbli bosatt i byen.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 39042
26.08.19 13:45
johab: gt: Mer ideell kamp for godt oppmøte enn i går, det får en vel knapt. Merket det på hele oppbygginga: lite forhåndsomtale i avisa, null fyring, null dynamikk. Tror hovedproblemet var at den bare ble borte i vakuumet mellom to knallviktige playoff-kamper.

Jeg tenkte ikke på kampen i går før jeg brått kom på at vi måtte komme oss på kamp. Kom inn portene 17.54


Det er torsdagen som har vært i fokus hos meg helt siden sist torsdag.


Partizan fikk flyttet sin kamp, mens Molde ikke fikk flyttet den nest viktigste kampen for norsk fotball i år. Det plager meg litt at man ikke legger 100% til rette for norsk suksess i Europa.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 39042
26.08.19 13:49
johab: Det at man får fulgt Molde FK enda tettere er en av de viktigste faktorene til at jeg synes det er attraktivt å forbli bosatt i byen.

MFK var en viktig faktor som spilte inn da jeg flyttet hjem etter noen år i Bergen og Oslo.

FooDog
FooDogInnlegg: 2802
26.08.19 14:31
PapaSmurf: MFK var en viktig faktor som spilte inn da jeg flyttet hjem etter noen år i Bergen og Oslo.

Dette er jo helt utrolig! Du kan i sannhet kalles en ekte supporter. 
Med hensyn til interessen for fotball så vil jeg gå så langt og si at det er pengene som er i ferd med å ødelegge fotballinteressen. 
De store klubbene internasjonalt opererer med budsjetter som er himmelvidt fjernt fra hva som burde vært normalt.
Dette fører igjen til at norske klubber faller igjennom i kampen om spillere og dermed synker kvaliteten på sikt. 
Tidligere kunne man bygge lag basert på lokale spillere som var lojale til sin nærmeste klubb. Det er det slutt på. Nå er det om å gjøre å komme seg ut og tjene de store pengen som flyter helt vanvittig i internasjonal fotball.
Æraen hvor norske klubber av og til kunne sette de «store» på plass er definitivt over.

(Innlegget ble redigert 26.08.19 14:32)

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 39042
26.08.19 14:40
FooDog: Du kan i sannhet kalles en ekte supporter.

Det håper jeg da.


Det eneste jeg har slutta med er bortekamper. Det blir for mye styr. Får kanskje med meg en i løpet av året om jeg timer det med en annen reise.

Rumbler
RumblerInnlegg: 2421
26.08.19 15:29
PapaSmurf: Hva sier de da?
For meg er det så vanskelig å forstå. Det er en glede hver gang jeg går på stadion og finner setet mitt.

Er ikke alltid så konkrete grunner, selv om noe sikkert er knyttet til familie etc. Burde sikkert blitt flinkere å spørre folk om å være med på kamp jevnlig, man bare antar at de blir hjemme etterhvert.


En glede å gå på stadion ja, og i Molde er vi relativt bortskjemt både med laget, anlegget og det rent praktiske med å komme seg på kamp.

BiggusD77
BiggusD77Innlegg: 785
26.08.19 16:00

Jeg gikk tom for seierswhisky etter borteseieren mot Ranheim, og fikk først ny forsyning fra Vinmonopolet i dag.


Jeg beklager de skadevirkningene dette har hatt på MFK, klubbens spillere, fans og støtteapparat.

RamGuy
RamGuyInnlegg: 5213
26.08.19 16:06

Sikkert umulig å fikse i praksis, men hva med å forsøke å samle publikum på tribunen så ikke alle sitter å spredt? Nå er ikke vi Nordmenn kjent for å være så glad i andre mennesker så folk lager jo en gleppe der de kan, men både volumet fra tribunen og TV-bildene ville jo sett langt bedre ut om Molde kun solgte billetter på nedre tribune og helst prioriterte og kun selge på visse felt til de ble fulle før de åpnet for nye. Forstår jo at det er mye teknisk som må plass før noe sånt vil fungere i praksis men jeg tror det kunne gjort mye for opplevelsen og inntrykket. Er jo ikke sånn at 6000 ikke klarer å lage liv, men når man skal sitte såpass spredt og alt du ser på TV-bildene er nedre tribune brorparten velger å sitte på øvre så blir det jo som det blir.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 39042
26.08.19 16:21

RamGuy: Det er ikke dårlig liv på stadion. 


Spesielt ikke i viktige kamper. 


Det som er dårlig er at det er mange ledige plasser. 


Men nå kjører Istad Kraft på med gratisbilletter ser jeg, og jeg regner med det er andre tiltak som gjøres også. Jeg har trua på at romsdalingene gjør en bra dugnad og at det blir bra med folk på kamp  


 

RamGuy
RamGuyInnlegg: 5213
26.08.19 16:21

Noen som har status på Gabrielsen? Hva var det som egentlig skjedde?

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 39042
26.08.19 16:34

Fikk en liten trøkk. Skal være klar til torsdag. 

supergunners10
supergunners10Innlegg: 6435
26.08.19 16:38

Sparebank SMN kjører også gratisbilletter, så tror det kommer til å bli ganske greit med folk på Torsdag!

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 39042
26.08.19 16:48

Det som er viktig i kamper der det kommer masse Fokk er st man spiller bra fotball. Da frister det til gjentakelse for de som vanligvis sitter hjemme. 

Kongemannen
KongemannenInnlegg: 15664
26.08.19 16:49

Tror Molde FK kommer til å ryke ut av EL fordi de ikke evner å forsvare seg. 3 av siste 4 mål kommer av grove forsvars feil og fraværende markering.


Så merker de nok kamp belastningen og manglene de har på back og ving.


Men gullet kan de enda ta.

Kongemannen
KongemannenInnlegg: 15664
26.08.19 16:50

Var en trøstesløs kamp i går ,Ett lyspunkt med nykomlingen fra Start da , lovende spiller det.

Zanick
ZanickInnlegg: 11840
26.08.19 16:53

Ser Partizan i likhet med Dinamo Zagreb, ikke spilte i helga. Forbundene i de respektive landene legger åpenbart til rette for Europaspill.

Men jeg ser jo at det med Norges ligaopplegg sikkert ikke er lett å finne ledige datoer. Vanskelig vurdering.

MFK har dog 3 'hviledager' så bør være greit utladet dersom treningsgrunnlaget er der.

Kongemannen
KongemannenInnlegg: 15664
26.08.19 17:01

Spørs om treningsgrunnlaget er der. Tror nok de er temmelig langt nede på tannkjøttet nå.


Kan hende kunstgresset og tidlig mål kan redde MFK. Tidlig mål i mot da vil de kollapse totalt tror jeg.  

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 39042
26.08.19 17:07

Ser mitt forrige innlegg. Masse Fokk håper jeg vi unngår på torsdag. Mente selvsagt folk. :)

Bergmo
BergmoInnlegg: 1018
26.08.19 17:25

Kjør på med noen gratis pils før kamp for alle som har billett. Det får nok fart i oss trauste romsdalinger og nordmøringer/sunnmøringer som ikke har konvertert. 

(Innlegget ble redigert 26.08.19 17:26)

Kongemannen
KongemannenInnlegg: 15664
26.08.19 17:28

Husker godt når det var Øl krig i byen. 1 halve gratis deretter lusne 19 kroner. Good times.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg