Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Molde FK. Klubbtråd 2019.

NYTT TEMA
cpatton
cpattonInnlegg: 1633
28.08.19 16:29
Yourexperiencemaydiffer: Hadde vært noe spesielt om fotballsupportere skulle ønske like deler hell og lykke til eget lag og erkerival.

Leser du det sånn, så leser du det feil. For egen del bryr jeg meg kun om ett lag som de aller fleste her inne. De resterende stiller jeg meg mer eller mindre likegyldig til. Vi har nok av eksempler på at penger også skal forvaltes - ingen nevnt, ingen glemt. Men ja - CL gir astronomiske summer...

Yourexperiencemaydiffer
YourexperiencemaydifferInnlegg: 6045
28.08.19 16:37
cpatton: Leser du det sånn, så leser du det feil.

Det ville i så fall ikke vært første, og sannsynligvis ikke siste, gang jeg gjør det. Omforladels.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 38399
28.08.19 20:45

Nå er det gøy å følge med på billettene på stadion.  Dessverre er det ikke mulig å se hvor mange som er solgt på unummererte. 


Men det ene feltet etter det andre med nummererte er utsolgt på øvre tribune. Og på nedre er det kun en og to rader igjen på de fleste feltene


Jeg tror vi fort kan passere 8000

Scuman2
Scuman2Innlegg: 148
29.08.19 09:23

Var det noen som etterlyste innstillingen - vi har alt å vinne? ;-) 

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 38399
29.08.19 09:29

Da skal det endelig avgjøres. Og denne gangen på hjemmebane. Etter 3 strake runder med siste kamp borte. 


Molde er jo alltid best når vi avslutter borte. Statistisk sett har vi ikke mye å glede oss til, men så er tallmaterialet svakt også da. :)


Alle våre tre gruppespill er playoff avgjort på bortebane. Skal vi endelig få feire sammen med gutta?

Calcitrant_Pila
Calcitrant_PilaInnlegg: 625
29.08.19 10:03

Virker som Moe og gutta er klar over at de er best når de hugger, fremfor å pistre defensivt borte i et hjørne. 

Kjører Partizan 2 tette linjer og lavt press håper jeg Molde holder sikring mot kontringer og at det blir en del skudd fra 20 meter og godt med løp på returer/defleksjoner. Feil vil alltid oppstå i forsvar.

Utover det forventer jeg "Molde - fotball" med hurtige kombinationer og harde lave innlegg foran mål på 5-meteren.

Savo hos Partizan vet nok hva Molde er bra og dårlig på, men av og til er det ikke nok å vite. Av og til går ballen for fort. Som sagt; feil vil alltid oppstå i forsvar. GÅ TIL ANGREP! 

(Innlegget ble redigert 29.08.19 10:04)

OGSolkrem
OGSolkremInnlegg: 1290
29.08.19 10:04

Lenge siden jeg har skrevet her nå, men følger med. Har sjekket flybilletter og muligheter for å ta fri fra jobb for å reise oppover, men det blir til tv-titting dessverre. Skikkelig spent i dag. Satser på at jeg får dratt oppover og se Molde knuse noen storlag i gruppespillet om ikke lenge.

MensenErnst
MensenErnstInnlegg: 5326
29.08.19 10:17

«Øyeblikket denne kvelden er et dårlig innlegg. Et sakte skudd for evigheten inn mot bakerste stolpe.»


Det er fire år siden sist Molde kvalifiserte seg til gruppespillet i Europa League. Her er MFK-lege Endre Skjølbergs personlige historie fra dramaet mot Standard Liège i 2015.


Jeg merker det med en gang jeg går gjennom porten på Maurice Dufrasne stadion i Liege. Kall det intuisjon, kall det magefølelse. Dette kan bli vår kveld. Vi trenger ikke å vinne, tenker jeg, men jeg tror vi trenger et mål.

Bortegarderoben vår er trang og lukter blod, tårer og svette fra tidligere tap.


Tore og Stian har spilt «10CC» og hengt opp trøyene for kvelden. Trøyene lyser opp som varselsignaler og sender et lite varsku.
Skal vi gå ut av denne cupen, så gjør vi det med stil i frekke drakter. Vi stiller i gult. Jeg merker at jeg liker det.


«10CC» må vike for tunge rytmer. Det er høyt, eggende, forførerisk. Spillerne går inn i sine faste mønstre, leter etter sko, teip, bygger opp hverandre, ler. De som er på førsterekka sitter sammen. Reservene imot på andre siden. Tommy og Eirik, som var heltene fra første kamp sitter på den andre siden, men de klager ikke, de vet det blir flere kamper hvis vi klarer dette hinderet.
Det er ikke plass til trenerne i garderoben, de må sitte utenfor dusjen. Samme det egentlig, spillerne vet hva som skal gjøres likevel. Erling har sagt til pressen at vi spiller i en lekker 3-1-6 formasjon, men alle vet at vi stiller med en tung 4-5-1.
Ola må klare seg selv i angrepet. Stakkars mann, tenker jeg, du får ikke mye hjelp.


Mattias skal opp mot van Damme. Den digre mannen som må være i slekt med Jean-Claude, actionhelten fra gamle dager. Er det en mann jeg ikke ville byttet plass med i dag, så er det Mattias. van Damme er 1,91, Mathias er halvparten. David mot Goliat.
Oppvarmingen er i gang. Børre leder an. Han sier lite, ingen ville hørt noe likevel. Alt blir overdøvet av hjemmelagets fans som gauler, synger, roper og hoier i timene før kampen. Det er regn og 14 grader, perfekt for fans i bar overkropp.


Ingenting er som minuttene i garderoben før kampen blåses i gang. Alle spillerne er i sin egen lille verden. Man hører lyden av fotballknotter mot murgulv. Vegard brøler ut det han mener er viktig og Daniel ber om innsats og kraft.


Erling får det siste ordet. Han ber spillerne nyte dagen og forteller at dette kan være en dag som spillerne kan tenke på når man en gang i fremtiden sitter på et aldershjem og nyter en konjakk.


Vi hører dommerfløyta gjennom døra. Kampen skal begynne.
Et inferno av lyd møter oss ut på matta. Hjemmefansen brøler mer enn noen gang, de hopper, danser og synger sanger som er uforståelige og meget forståelig på en gang. Jeg ser Tornekrattet, men har ikke sjans til å høre de, men jeg vet de prøver.
På benken sitter jeg sammen med Tore «10CC» og Rune, fysioterapeuten fra Kristiansund. Jeg har Knut Olav i ryggen, som gjentatte ganger forteller meg at dette er det beste med å være fotballspiller, å få sjansen til å spille kamper som dette. Jeg vet det med meg selv at jeg ville aldri ha klart å spille utpå der, jeg er for nervøs.


Dommerfløyta går, kampen er i gang. Noen få spark på ballen for å kjenne på den. Etzaz sender en løs ball ned mot forsvaret, den snappes opp av de røde. Vegard avklarer. Fy flate! Det er 89 og et halvt minutt igjen.


Vi ser det tidlig, det flyter ikke. Vi har ikke ro i spillet, van Damme slår Mattias i første duell. Goliat vinner. Det er farlig hver gang Standard Liège ruller opp det ene angrepet etter det andre. De er tøffe, de gir oss juling i duellene. Vegard ligger nede, har fått en sint albue i halsen.


Vegard er erfaren, han reiser seg sakte. Vet det går tid og tiden er pinadø en av de få venner vi har på dette stadionet.
Flo får seg en i magen, må ta telling. Han legger seg rutinert ned. Jeg og Rune vinkes inn av dommeren. Rune forteller meg at vi må løpe sakte, det er overhodet ikke noe problem for meg. Dommeren kommanderer: «get the player off the field, gentlemen!». Vi tar med Flo på sidelinja, litt forslått, men alt hjelper med litt vann og trøst. Vi signaliserer til dommeren at vår mann er klar til å kjempe videre, men dommeren vil ikke se oss. Jeg vinker, Rune vinker, men nei da. Da tilter den sindige kristiansunderen, han sprinter ned til linjedommeren og kjefter. Hva skjer? Rune lar sin oppsparte frustrasjon komme ut, han brøler. Deilig, tenker jeg! Det er godt at Kristiansund og Smøla kjemper for Molde.


Flo får etter hvert være med å leke gladiator igjen, dommeren vinker ham inn og jeg og Rune tar runden bak målet der hjemmefansen buer mot oss, men nå har Nordmøre roet seg der vi går og slenger på hver vår lille bag og snakker om hvor herlig fotball er.


Men herlighet. van Damme står mutters alene og får tatt ned en lang pasning og han legger perfekt inn og med en elegant skru får Knockaert lagt den i krysset. Det er vakkert, det er enkelt og det er alt hva Erling sa ikke måtte skje. 1–0. Litt for tidlig.


Standard Liège hever seg et hakk etter dette, vi stamper imot. Det flyter ikke. Ola på topp gjør manns jobb mot stopper Faty som er alt annet enn hva navnet skulle tilsi. Han er lang og elegant og gjør alt så enkelt. Men vi prøver, Daniel ildner opp sine egne, men dette flyter ikke.


Det er dømt frispark, et av utrolig mange denne kvelden. Han som har scoret på dødball i år sitter bak meg på benken, Joona. Det hjelper lite nå for dette frisparket. Det er for langt for skudd uansett. Holdet er 35 meter, Etzaz gjør seg klar, knyter skoa, går først frem til ballen og teller skrittene bakover. Tre skritt bak og han er klar.


Skal Etzaz skyte? Nei, han ser etter løpene inn mot bakre stolpe.
Han går for innlegg, tenker jeg. Det er et sakte skudd eller så er det bare hjernen min som registrerer slike øyeblikk som i sakte film. Ballen får en bue over foten til en forsvarer og ballen får en sprett foran keeperen og inn i mål. Etzaz har scoret et umulig mål! Benken eksploderer, alle trenere og Rune fysio hopper, Tore halter. Det er deilig å se menn vise følelser.


Det blir pause. Det er fortsatt trangt i garderoben, men vi puster lettere likevel. Vi skjønner det opplagte. Nå trenger Standard Liége tre mål på siste 45 minutt. Etzaz sitt sakte mål har bedret situasjonen betraktelig. Det kan heller aldri bli ekstraomganger og vi kommer oss hjem før morgenen. Om nå det betyr noe.


Erling sier sikkert noe klokt i pausen, men jeg får det ikke med meg. Ingen av spillerne heller, tror jeg. Alle skjønner dette. Unngå et tidlig mål i andre omgang slik at de ikke får troen tilbake. Holde unna første 10–15 minutt så er dette i boks.


Troen får en knekk 2.54 minutt ute i andre omgang. Nok et innlegg fra siden og spissen stanger den utagbart i målet. Publikum tar av. Stadionhøyttalerne tuter ut hyllestmusikk. Arenaen skjelver, men det kan også være meg. Det blir stille på benken. Dette blir en lang andre omgang. 2–1. Mange, lange minutt inntil slutten. Det skal kåres en vinner i kveld. Og en taper. Men håpet er signalgult.
Noe skjer i andre omgang, det er merkelig, men jeg kjenner det i magen. Nå er sommerfuglene byttet bort med godfølelse. Jeg ser det på banen. Daniel har det perfekte roen, han peker og kommanderer. Han har vært på en og annen bortebane tidligere.
Van Damme er sliten, Mattias har gjort det han kan best, han har løpt og løpt og løper nå fortere enn gamle actionhelter. Knockaert har surnet, dommeren liker ikke sutrete gutter i røde drakter denne kvelden.


Tommy kommer inn og tar over stafettpinnen etter Ola, han gjør det han kan best. Tommy er en spiller som du vil ha på laget ditt, han vil aldri svikte deg, men ingen motspillere liker sånne.
Tommy tar imot det gule kortet med et smil. Han vet det er fortjent, men han smiler der de røde er sinte.


Nå skjønner jeg det. Vi klarer det. Det blir Europa igjen. Det blir sene kvelder på stadion i flomlys. Det hjelper ikke med et mål til for Standard Liège på overtid. Denne kvelden er vår, den er blå eller gul. Jeg fikk rett likevel, vi trengte et mål i kveld. Jeg er ikke glad i historikk, men jeg er glad i øyeblikkene.


Øyeblikket denne kvelden er et dårlig innlegg. Et sakte skudd for evigheten inn mot bakre stolpe.


 

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 38399
29.08.19 10:22

Det er til å få frysninger av. Han skriver fint til å være lege. ;)

Stonesy
StonesyInnlegg: 325
29.08.19 10:45

Vår motstander er imponert over beliggenheten på stadion:


https://twitter.com/fkpartizanen

Opptur
OppturInnlegg: 295
29.08.19 10:51

De var heldige med været i går ja, ikke samme idyllen nå.


EuropaLeague-vær i dag, dog i en ganske moderat utgave :)

Bearwithme
BearwithmeInnlegg: 7103
29.08.19 11:01

Dårlig vær og europa slår ikke feil

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 38399
29.08.19 11:04

Heldige er de som får æren av å besøke Molde. 

Etter 21 år kan jeg fortsatt bli litt overrasket over hvor fantastisk fint det er i området rundt stadion.

Det er jo morsomt å tenke på at det var ganske stor motstand hos en del fordi det ville ødelegge utsikten. For oss som husker den rufsete grusparkeringsplassen som var på Reknes før i tiden så fremstår de påstandene i dag som fullstendig absurde. Og jeg tror det er en del mennesker som skjemmes over sin egen motarbeidelse av denne perlen. Og om de ikke skjemmes så burde de skjemmes.

Og nå som vi får en ny sjøfront fra fergekaia helt bort på stadion vil hele byen se mer helhetlig ut.

 

 

(Innlegget ble redigert 29.08.19 11:05)

Opptur
OppturInnlegg: 295
29.08.19 11:35

Kjekt å se at kampanjen #10tusen på kamp ser ut til å gi resultater. Kan vi håpe på 8000 i kveld?

 

 

(Innlegget ble redigert 29.08.19 11:36)

DietCoke
DietCokeInnlegg: 10656
29.08.19 11:37
PapaSmurf: For oss som husker den rufsete grusparkeringsplassen som var på Reknes før i tiden så fremstår de påstandene i dag som fullstendig absurde.

De var helt absurde den gangen også. Toppen av kaka tok en eller annen person som med utgangspunkt i "utsiktsargumentet" foreslo å bygge boligblokker på tomta i stedet.


Det finnes imidlertid flere paralleller til dette: Motstand mot Plassen, motstand mot sjøfronten, motstand mot flyplass, motstand mot Møreaksen, motstand mot turveier i Moldeheia, osv, osv. Bare tull alt sammen og når det er ferdig er motstanderne strålende fornøyd med hvordan det ble.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 38399
29.08.19 12:19

Helt riktig. 

magnarb
magnarbInnlegg: 814
29.08.19 13:27
wile_e: Er det noen rykter rundt han som kommer HVIS vi kvalifiserer til EL?

Hørt om disse ryktene selv: norsk, forsvarspiller, floppet i utlandet


Kanskje PE Flo. Mathias Rasmussen er vel nå back i Nordkjælland med begrenset spilletid, Eirik Haugan fra Østersund(kun for at han er lokal, men neppe god nok) eller Jørgen Skjelvik.


Ser vel egentlig Rasmussen som mest aktuell.

Art-Vandelay
Art-VandelayInnlegg: 63702
29.08.19 13:35

Satser på Linnes.

Viktor_Onopko
Viktor_OnopkoInnlegg: 321
29.08.19 15:14

Er Molde den minste byen som fortsatt er med i Europa? (CL+EL).

Sulfat
SulfatInnlegg: 14523
29.08.19 15:43

Dudelange er minst.

BiggusD77
BiggusD77Innlegg: 775
29.08.19 17:01
PapaSmurf: Heldige er de som får æren av å besøke Molde.  Etter 21 år kan jeg fortsatt bli litt overrasket over hvor fantastisk fint det er i området rundt stadion. Det er jo morsomt å tenke på at det var ganske stor motstand hos en del fordi det ville ødelegge utsikten. For oss som husker den rufsete grusparkeringsplassen som var på Reknes før i tiden så fremstår de påstandene i dag som fullstendig absurde. Og jeg tror det er en del mennesker som skjemmes over sin egen motarbeidelse av denne perlen. Og om de ikke skjemmes så burde de skjemmes. Og nå som vi får en ny sjøfront fra fergekaia helt bort på stadion vil hele byen se mer helhetlig ut.

Sikkert den samme sure gjengen som stoppet tre-hotellet ved Alexandraparken.

MoldePamp
MoldePampInnlegg: 9
29.08.19 20:03

Skrekkelig svak første omgang. Årets verste? 

Bearwithme
BearwithmeInnlegg: 7103
29.08.19 20:50

Dårlig reklame for 10000 på kamp

Gudleif7
Gudleif7Innlegg: 18118
29.08.19 20:52

Snakk om å skjemme seg ut. Jeg gremmes! Skal ikke skylde på enkeltprestasjoner idag, men hvorfor i alle dager lager Haugen en så unødvendig corner helt upressa?

MoldePamp
MoldePampInnlegg: 9
29.08.19 20:54

Skalker lukene og går i kjelleren. Snakkes om 14 dager

RamGuy
RamGuyInnlegg: 5129
29.08.19 20:54

Utrolig skuffende prestasjon over to kamper. Normalt så er vi knallgode siste halvdel av sesongen, men i år ser det ut som vi går mot en real formdupp? Nå er hvertfall alt annet enn seriegull uakseptabelt..

Antonz
AntonzInnlegg: 793
29.08.19 20:55

HaHa

wile_e
wile_eInnlegg: 1426
29.08.19 20:58

To sure forestillinger mot serberne. Må skje noe drastisk om høsten skal gi edelt metall.

Forren
ForrenInnlegg: 239
29.08.19 20:59

Håper Moe ikke skylder på dommerne eller mener de gjorde et godt forsøk i dag. Nå bør det komme en liten utblåsning

supergunners10
supergunners10Innlegg: 5838
29.08.19 21:01

Håper Bodø/Glimt vinner serien. Det laget her fortjener ikke en dritt.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg