Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Molde FK. Klubbtråd 2019.

NYTT TEMA
Calcitrant_Pila
Calcitrant_PilaInnlegg: 697
21.10.19 21:15

Det blir sikkert bra stemming på KBK-kampen. Da skal liksom "alle" på kamp. Sikkert litt å si at mange skulle få utløp for sin anglofili denne runden.

Men hadde nok hjulpet med ølservering. Ordentlig fest på tribuna. Da hadde det kommer flere, flere hadde tørt å lage en lyd, og det hadde blitt høyt volum og dedikasjon. Sånn sett har alkolandene en fordel. Man kan si hva man vil, men øl og fotball.. Det er en relasjon der, tribunemessig. 

(Innlegget ble redigert 21.10.19 21:15)

lbruse
lbruseInnlegg: 3522
21.10.19 21:15

Jaja, berre pirker ! Blir gull dette. Når Haugen og Hussain ruler og Hestad endelig er ute så er det innsats over heile linja !:-)

Raggert
RaggertInnlegg: 252
21.10.19 21:22

Jau jau og med en 3 poenger til for Molde i løpet av 3 hjemmekamper MÅ Glimt vinne sine siste 5 for å gå forbi. We like :-)

Art-Vandelay
Art-VandelayInnlegg: 66842
21.10.19 21:35

Tror egentlig Glimt tar 5 poeng på de neste fire, da har de 54 poeng før siste kamp. Glimt skal være strålende fornøyd om de tar 8 poeng og har 57 poeng før siste kamp. Molde skal utføre en prestasjon for å rote bort dette, i verste fall så vil en nesten uansett ha en redningsplanke i siste runde, med mindre Glimt tar 4 strake og ender på 61 før siste runde og Molde tar 0 eller 1 poeng på de neste fire.. Puh...

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 39870
21.10.19 21:37

Kongemannen: Jeg forstår ikke hva som er småstusselig med norsk fotball. 


Vi er helt absurd heldige i Molde. Folk kan umulig forstå det. 


Her har vi et lag som er med på å dominere norsk fotball og som biter bra fra seg i Europa med jevne mellomrom.


Madrid, Amsterdam, St. Petersburg, Paris, Istanbul, Beograd, Athen, Glasgow og så videre. Verdenskjente storbyer og metropoler. Og dit kommer vi fra lille Molde og biter fra oss. 


Og så velger folk å droppe å gå på kamp. Det er beyond uforståelig. Og forbasket irriterende. Jeg blir enormt provosert. 


Og om man til alt overmål er MFK-fan og prioriterer Liverpool eller Man Utd så er det direkte skammelig slik sesongen vår har utviklet seg. 


Vi som stiller opp fortjener suksessen. De som velger å bli hjemme fortjener ikke annet enn hemorroider og liggesår. 

Kongemannen
KongemannenInnlegg: 16585
21.10.19 21:39
PapaSmurf: Og om man til alt overmål er MFK-fan og prioriterer Liverpool eller Man Utd så er det direkte skammelig slik sesongen vår har utviklet seg.

Det er galskap ja.

Kongemannen
KongemannenInnlegg: 16585
21.10.19 21:49

Drømmer om å få se ett heltent Molde lag som fyrer på alle sylindre mot erkerivalen. Ikke bare kan det bli gull, de kan også gjøre det vanskelig for dem å bli topp 4.

Mfk73
Mfk73Innlegg: 496
21.10.19 22:01

Vinner vi mot rbk samtidig som Brann tar glimt kan vi ta gullet mot KBK;-)

DietCoke
DietCokeInnlegg: 10807
21.10.19 22:13

For min del kan vi godt vente til Godset-kampen. :P

supergunners10
supergunners10Innlegg: 7130
21.10.19 22:39
Kongemannen: Folk blir foret med luksusfotball.

Molde hadde slått United minst 7/10 ganger.

supergunners10
supergunners10Innlegg: 7130
21.10.19 22:40

Håper på gull hjemme mot KBK, er bortreist begge de to siste hjemmekampene! 

Kritikkverdig...

supergunners10
supergunners10Innlegg: 7130
21.10.19 22:42

Må si RBsporten podcasten har et ganske labert nivå. Mye rart som blir sagt, men det er nå småfestlig uansett. 

Det snakket om "kan ikke jage folk på kamp". Nei, man kan ikke det, men det er da ikke det som er poenget heller.
Poenget er jo at media og NFF ikke gjør det optimalt å dra på kamp. 

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 39870
21.10.19 22:44

Men man kan vise avsky mot hjemmesitterne. 

Jeg har en nabo som sier han blir så engasjert når han går på kamp. Akkurat som at det er en grunn til å bli hjemme. 

(Innlegget ble redigert 21.10.19 22:45)

supergunners10
supergunners10Innlegg: 7130
21.10.19 22:44

Martin Brøste er jo helt på bærtur. Han har hvertfall ikke skjønt det. Greit å opplyse om engelsk fotball fordi folk jubler og piper på tribunen, okei. 

(Innlegget ble redigert 21.10.19 22:45)

RamGuy
RamGuyInnlegg: 5252
21.10.19 22:45

Vanskelig dette med publikumsoppmøte og interesse rundt norsk fotball. Det er vel flere ting som spiller inn her.

At Discovery har tatt over for TV2 har hatt endel å si. Vil ikke si at Discovery gjør en dårlig jobb, Fredheim alene overgår de fleste kommentatorer som TV2 har stilt med og de har tilbud med Før Runden, Fotballrunden, Indre Bane osv..

Mye av utfordringer ligger vel mer på det at Discovery og kanalene er såpass bortgjemt som de er. TV2 blir langt mer fremme i søkelyset hos de fleste her i landet og tung promotering fra TV2 hjelper nok norsk fotball mer enn hva Discovery makter å få til om de forsøker aldri så mye. Dette øker jo naturligvis også TV2 sin egeninteresse for å promotere hardt mot Premier League.

Synes ikke landets aviser er spesielt gode med å dekke norsk fotball heller, men for de så handler det vel om klikk og selger Premier League langt bedre så blir det jo naturlig at de vender seg i den retningen.

Også er jo verden litt annerledes anno 2019 enn den var for bare få år siden. Kampen om folks oppmerksomhet og fritid er jo større enn noen gang. Det florerer av kjempesatsinger innenfor både norsk underholdning og ikke minst internasjonal. Folk kan i dag bade i filmer og TV-serier fra X-antall solide streamingtjenester på under brøkdelen av ett sekund, de som vokser opp i dag er oppvokst med denne formen for lett tilgang på underholdning og kravene til hva de forventer av både tilgjengelighet og kvalitet øker jo deretter.

Og for de som likevel velger å prioritere fotball så er jo da like lett å få med seg bøttevis av kamper fra Premier League, La Liga, Seria A osv som det er å få med seg kamper fra norsk Eliteserie. Klart det blir vanskelig å få med seg kamper fra stadion, men det virker ikke som folk som vokser opp i dag har samme forholdet til dette med å dra ned på stadion og se kamper.

Og jeg merker at fotballinteressen er stor blant de jeg jobber med, men de følger heller med på kamper i England selv nedover i divisjonene og lager tradisjon av å dra å se 1-2 kamper der i løpet av året som en weekend/ferietur og synes det er mye mer stas med alt det innebærer kontra å se kamper i Norge. Og flere argumenterer også med det at det å følge med lag i England er mye kulere da det spilles på et langt høyere nivå, stemningen på stadion og alt rundt blir så mye større og mer givende og det å ta seg turen til utlandet 1-2 ganger i året blir en helt annen totalpakke og opplevelse at norsk fotball rett og slett ikke har mulighet til å matche det. Og de finner det lettere å klare å prioritere disse turene 1-2 ganger i året i en ellers hektisk hverdag, fremfor å få følge et lag i Norge hvor man da skal sitte å vurdere å dra på kamp annenhver helg.


Jeg er vel stygt redd at det ikke er spesielt realistisk at norsk fotball skal klare å ivareta og opprettholde den merkevaren den har hatt og jeg er litt redd for hvordan det vil gå når alle piker jevnt over peker nedover hva gjelder publikumsinteresse og attraktivitet. Tilgang på internasjonalfotball blir ikke dårligere, turer til England, Spania, Italia osv blir stadig rimeligere sett opp imot privatøkonomien til oss Nordmenn og tilgangen på øvrig underholdning og kvaliteten på den blir heller ikke dårligere for å si det mildt.

supergunners10
supergunners10Innlegg: 7130
21.10.19 22:46
PapaSmurf: Jeg har en nabo som sier han blir så engasjert når han går på kamp. Akkurat som at det er en grunn til å bli hjemme.

Haha, ja for da blir man sett stygt på. Og det er jo så farlig.

Og det de snakker om at lokalfotballen kan opplyses, det er jo mye mer naturlig, men så spilles det sjelden lokalfotball når det er Moldekamp så rar problemstilling.

Kongemannen
KongemannenInnlegg: 16585
21.10.19 22:47
supergunners10: Molde hadde slått United minst 7/10 ganger.

Våre Serbiske overmenn skal møte dem Torsdag. Noe å tenke på det.

supergunners10
supergunners10Innlegg: 7130
21.10.19 22:49
RamGuy: Synes ikke landets aviser er spesielt gode med å dekke norsk fotba

Det har du helt rett i, bare se hvor saken om at Bodø/Glimt tapte poeng i gullkampen ligger på VG. Måtte bla laaaaangt ned. Samme med TV 2. Dagbladet finner jeg faktisk ingen sak.

supergunners10
supergunners10Innlegg: 7130
21.10.19 22:49
Kongemannen: Våre Serbiske overmenn skal møte dem Torsdag

Elendig av Molde å ikke gå videre mot Partizan. 

RamGuy
RamGuyInnlegg: 5252
21.10.19 22:50

Sånn på kort sikt så tror jeg at det å få rettighetene over til mer "folkelige" TV-kanaler som NRK og TV2 med påfølgende krav til promotering og satsing kunne hjulpet. Det hele råtner litt bort med Discovery og Eurosport.

Nå er det jo også sånn at mange har gått bort ifra "linær-TV" så relevansen til tradisjonelle TV-kanaler og promotering via disse synker jo gradvis men brorparten forholder seg jo fremdeles til disse. Men også her har jo både NRK og TV2 langt bedre kort enn Discovery. NRK Nett-TV er veldig populær og er tilgjengelig for alle, samt TV2 Sumo er den suverent mest populære norske streamingtjenesten som koster penger. At Eliteserien råtner bort på Eurosport Player og DPlay er igjen ikke spesielt fordelaktig for produktet.

Også er det jo ingen tvil om at Norge er et helt vanvittig konservativt land når det kommer til vårt forhold til alkoholservering. At det ikke skal være mulig å nyte alkohol på en fotballkamp er jo temmelig på viddene anno 2019 og det er klart at det gjør det jo ikke mer attraktivt for diverse folkegrupper å dra på kamp i helgene. Det å åpne opp for alkoholservering ville jo ikke bare vært en ekstra inntektskilde på stadion som nok ville gått greit unna, men det ville neppe hatt noen negativ innvirkning på oppmøte og engasjementet på tribunen. Det er klart noen sikkert blir litt nervøse for overstadig berusede mennesker og barnefamilier, men det er jo ikke umulig å seksjonere inn stadionene sånn at det eksisterer familiefelt hvor det ikke er salg av alkohol.

(Innlegget ble redigert 21.10.19 22:53)

Korgutt
KorguttInnlegg: 16119
21.10.19 22:51
PapaSmurf: leder vi nå 2-0 i det 89. minutt.

Vi har gått inn i tilleggstiden med 3-0 ledelse PapaSmurf. Uten å vinne kampen.

supergunners10
supergunners10Innlegg: 7130
21.10.19 22:53

Enig RamGuy, i tillegg burde man se på alternative tidspunkter til kampene. 

Kongemannen
KongemannenInnlegg: 16585
21.10.19 22:54

Lo litt inni meg av en kar bak meg som ville at Dommeren skulle forlate banen, Etter feildømmingen i forkant av Haugesunds utligning. For en engasjert mann.

supergunners10
supergunners10Innlegg: 7130
21.10.19 22:57

Spesielt at Hobber får skylden for det linjemann gjør. I går klarte faktisk Hobber seg utmerket.

Kongemannen
KongemannenInnlegg: 16585
21.10.19 22:57
supergunners10: Elendig av Molde å ikke gå videre mot Partizan.

Ja litt sårt at en ikke klarer å forsvare inn en 1-0 ledelse. Tenk om MFK hadde vært som italienere i gode gamle dager.

HarryH
HarryHInnlegg: 32009
21.10.19 23:00

Hemorroider! Word! 

Sulfat
SulfatInnlegg: 15022
21.10.19 23:03
RamGuy: Tilgang på internasjonalfotball blir ikke dårligere, turer til England, Spania, Italia osv blir stadig rimeligere sett opp imot privatøkonomien til oss Nordmenn og tilgangen på øvrig underholdning og kvaliteten på den blir heller ikke dårligere for å si det mildt.

Samtidig er Allsvenskan mer poppis en noen gang.

Fulle tribuner og stor stemning. Fem lag har høyere snitt enn vårt beste, RBK. For ti år siden lå vi godt foran dem på publikumssnitt. Nå er de snart dobbelt så store som oss.

Så det er mulig å være attraktiv også for en liten liga i nord. 

(Og i Sverige får du hele pakken av internasjonale ligaer til en brøkdel av prisen i Norge.)

 

 

 

(Innlegget ble redigert 21.10.19 23:04)

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 39870
21.10.19 23:52

Det hele er ganske enkelt. 

 

Mer eksponering + mer positiv omtale = Større oppslutning 

 

Rettighetshaverne til norsk fotball siger bare høyere og høyere på kanallistene. Og jo lengre man må bla, jo flere faller av til Huskestue og reprise av Brille. 

 

For flere TV-seere betyr flere på kamp. Tror jeg. 

 

I tillegg må media forsøke å finne hyggeligere vinklinger på sakene. 

 

Man fristes ikke til å gå på kamp når alle sakene handler om glisne tribuner og negativitet. 

 

I helga har vi to av de virkelige gigantoppgjørene i norsk fotball. LSK-VIF på lørdag og RBK-MFK på søndag. I Sverige hadde avisene kjørt full pupp allerede. I Norge er det kun Solskjær. Solskjær. Solskjær. Ødegaard. Solskjær. Ødegaard. Solskjær. Solskjær. 

 

Jeg vet de tjener penger på klikk, men de bidrar til en ond sirkel ved at de gir Eliteserien en stemoderlig behandling. For jo færre saker, jo mindre interesse. Og jo mindre interesse, jo dårlige blir etterhvert kvaliteten. Og med dårligere kvalitet kommer det færre Solskjærer og Ødegaarder. 

 

Og til slutt et lite hjertesukk. Jeg liker Bernt Hulsker. Han er morsom.  Men når Eurosport bruker han som ekspert på Fotballkveld føler jeg ikke at jeg tas på alvor. Han snakker mye, veldig mye. Men det han sier er tommere enn et påskeegg 2. påskedag. Om han skal være et comic relief i panelet så er det OK, men ikke gi han 79% av taletiden. Vi som ser fotballkveld vil ha mer kvalifisert synsing og mindre tullball. Det kan de ta i Foppall og Fotballmandag.

 

(Innlegget ble redigert 21.10.19 23:54)

DietCoke
DietCokeInnlegg: 10807
21.10.19 23:57
Sulfat: (Og i Sverige får du hele pakken av internasjonale ligaer til en brøkdel av prisen i Norge.)

En slik pris tyder kanskje på at folk ikke egentlig er særlig interessert i utenlandsk fotball.

MensenErnst
MensenErnstInnlegg: 5458
22.10.19 00:23

Det begynte å gå åt skogen da rettighetene ble delt til mange og du plutselig måtte ha abonnement hos Fædrelandsvennen og lignende for å se norsk ball. En aktør må ha dem og denne aktøren må elske produktet. TV2 greide dette med Davy som virkelig brydde seg om norsk ball.


Jeg synes Eurosport gjør mye bra. De har en god nettside med nyheter som jeg dessverre tror er lite besøkt. De skulle ha et redaksjonelt samarbeid med VG, men her skinner det klart gjennom at de egentlig synes norsk fotball er teit. De forakter den.


Medievanene til folk har forandret seg radikalt de siste ti år og rettighetshaverne har ikke hatt midler og evner til å henge seg på. Vi savner profiler både på og utenfor banen. Ingen byr på seg selv og tørr å snakke i overskrifter. Her har vår klubb vært en av de fremste eksponentene for å fremstå som så lite spenstig som mulig. I tillegg ties alt negativt ihjel og en lukker øynene og håper det skal gå over. 


Markedsavdelingene famler i blinde og drar på kurs og lager konsepter som KidZone og FanZone, vi har Crossbar Challenge (kan vi ikke bare snakke norsk?). Konsepter som skal få folk til å møte tidlig i et kaldt land der enhver finværsdag i helga blir lagt til fjellet.


I tillegg starter vi sesongen før vi har rukket å savne den forrige og mens det er så kaldt at folk må sitte på tribunen i termodress. Klart -at alt dette sakte men sikkert har brutt ned interessen. 


Jeg har dog håp om bedring. Neste års terminliste tyder på at noen har måttet innse enkelte ting.


 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg