Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Molde FK. Klubbtråd 2019.

NYTT TEMA
Nightwish

Innlegg: 5585
Nightwish
11.11.19 17:41
PapaSmurf: Nightwish: Man skal ha bodd langt ute i skauen for å underslå at MFK er RBKs erkefiender.

Jeg underslår ikke det, men jeg er såpass gammel at jeg følte at Molde først begynte å yppe seg i 1987.

PapaSmurf

Innlegg: 40565
PapaSmurf
11.11.19 18:13

Det stemmer nok. 

Og jeg er jo såpass «ung» at det var i den tiden jeg begynte å følge med på denne flotte idretten.

Men ut fra det jeg har hørt fra de virkelige veteranene var det ondt blod fra første stund. Det var tilløp til slåsskamper i Trondheim da Molde nærmest forseglet RBKs nedrykk i 1977. 

Men på den tiden var det ikke like organisert, ei heller var det mas og tjas om blussing. 

(Innlegget ble redigert 11.11.19 18:13)

Kaizen

Innlegg: 905
Kaizen
11.11.19 18:32

Gratulerer alle sammen! Etter en natt med knallhard festing er det deilig å kose seg med godfølelsen at vi igjen er Norges beste klubb. Og i 2020 SKAL vi inn i Champions league.  Men nå er det bare å nyte tre uker til fulle:-)


 

BiggusD77

Innlegg: 796
BiggusD77
11.11.19 19:40

https://www.dagbladet.no/sport/halvfullt-pa-gullfesten---det-er-for-darlig/71804821


Helt uenig med Outzen. Det å hause opp det spektakulære vil ha akkurat motsatt effekt enn det å få flere på kamp. Da konkurrerer kampene med annen underholdning, og taper fordi det ganske enkelt er bedre produkt å få - og tilgjengeligheten er enorm og mer lettvint.


Det de må fokusere på er det som gjør fotball unikt, og som unndrar dem fra konkurranse; inkludert Premier League.


Det kommer aldri til å bli spektakulært (for en som ikke allerede er supporter) å møte Strømsgodset i sju minusgrader, selv om gullet kan sikres. Det de kan gjøre noe med er kvaliteten på ligaen, og det å faktisk være en faktor i Europa League (CL er nok utenfor rekkevidde for alltid), slik at ligaens omdømme går fra "begredelig" til "ikke verst". Utenom det så tror jeg at markedsføringen må gå på patriotisme, lojalitet, det sedvanlige ved å gå på kamp annenhver uke for å støtte laget, klubben og byen. De gode aspektene ved det ordinære, dagligdagse, og vanene man har når man bor i Molde og omegn.


Romsdalinger er vanedyr. Vi liker ikke for mye styr, ståk og ståhei.... bortsett fra når vi går på kamp.


Det å gå på fotballkamp og se Eliteseriekamper må markedsføres som en vane, noe som ikke engang er en beslutning hvor man vekter for og i mot, og ALLE seriekamper som konsept. Når man annonserer med glitter, pang og gigabokstaver og fremstiller hver kamp som et unikt event, så innstiller man seeren/leseren på å vurdere for eller i mot det å kjøpe et produkt - og utgangspunktet for den vurderingen er alltid nei.

MensenErnst

Innlegg: 5529
MensenErnst
11.11.19 19:45

Veldig gode tanker. Hvis vi kunne slutta med den forbanna anglifiseringa samtidig så hadde jeg blitt glad. Fan zone, players lounge, kids zone, crossbar challenge.

Hva er galt med "treff tverra?"

Sardinas

Innlegg: 430
Sardinas
11.11.19 19:46

Jeg er fortsatt i gullrus.
Primært fordi det bare er så fantastisk deilig å vinne serien.
Sekundært fordi jeg stadig blir påminnet hvor bitre veldig mange andre supportere er. 

Sulfat

Innlegg: 15222
Sulfat
11.11.19 19:48
BiggusD77: Det kommer aldri til å bli spektakulært (for en som ikke allerede er supporter) å møte Strømsgodset i sju minusgrader, selv om gullet kan sikres.

Det var jo strengt tatt ingen spenning rundt dette oppgjøret, gullet har vært klart i flere uker, spørsmålet var bare når. Hadde vi feilet mot Godset, ville en ny matchball bli servert 15 minutt senere. Selv har jeg ikke vært over hvilepuls siden september.

Så joda, gullkamp, men en særs udramatisk gullkamp. Så skjønner at folk ikke gikk mann av huse.


Hadde Molde og B/G stått med samme poengsum 1. desember, hadde det nok blitt stappfullt, uansett vær.

supergunners10

Innlegg: 7739
supergunners10
11.11.19 19:51

Enig i mye av det du sier Biggus, men utfordringene har en mye større skala enn kun på klubbnivå. 
Det handler i stor grad om hvordan NFF og norsk media fremstiller norsk fotball.

Når det er dårlige kamptidspunkt, altfor lang sesong og man prøver å hindre det som kunne gjort kamp hyggeligere for ganske mange (f.eks bluss/alkohol).

Så er det ikke slik at det er så enkelt at det er EN ting som gjør at det har blitt slik, og der ligger utfordringen. Det er mange som mener noe og så avfeier man andres mening. 

Dette starter med NFF, så med media og så med klubbene, og alle tiltak som får 1, 100, 1000 eller 5000 ekstra på kamp er viktige.

PapaSmurf

Innlegg: 40565
PapaSmurf
11.11.19 20:05

Den som hadde hatt svaret på publikumssvikten hadde blitt applaudert i hele landet. 

 

Men det er på en måte mye som har gått galt. 

 

- rettighetene solgt til cmore var nok det enkeltstående punktet som har hatt størst påvirkning. Det tok nesten øyeblikkelig knekken på seertallene. Jeg tror nemlig at enkel og rimelig tilgang til norsk fotball på TV vil ha en positiv påvirkning på tilskuertall på stadion. 

 

For om seertallene stiger så stiger omtalen i media og så er karusellen i gang. 

- Mediaomtale. Sklir elegant over dit fra punkt 1. VG og Dagbladet teppelegger sidene sine med alskens saker fra England. TV2 mista norsk fotball og dundret på med PL. Nå er det flere saker om engelske lag enn norske. Flest klikk på disse sakene fordi interessen for tide er skjøvet til balløya. Discovery er spnn halvseriøst  Hulsker med 90% vaskesykluser skal være ekspert  og en svenske som gjentatte ganger beviser at han ikke har snøring på hva han snakker om. Jeg føler vi blir holdt for narr. Klart det skal være underholdning, men folk flest vil ha gode analyser og fornuftig debatt. Ikke sensasjonsjag og tull. 

- Nedsnakking av produktet. Folk sier nivået i Norge er langt dårligere enn det som er realiteten. Jeg tror en retur til 14 lag kunne vært noe. Da slipper vi kanskje to nolduslag som bare murer igjen bak og lukker øynene og håper på 0-0 eller et flaksemål på dødball og sjokkseier. 

- Serieoppsettet. Få kamper i den værmessig beste perioden. Serieavslutning i desember. I går var det 7,8 minusgrader da jeg forlot stadion. Klart det holder en del folk hjemme. Det var faktisk smertefullt på både hender og føtter. Selv om man klappa og hoppa. 

-Lokalaviser. De kunne gjort MYE mer ut av sin posisjon. Men velger å bruke 90% av spalteplassen på intetsigende kjedelig info. Presenter f.eks spillerne i en ukentlig spalte. La oss komme under huden på dem. Vær kritiske når folk er gretne og skryt når det er på sin plass. RB er svake på både kritikk og skryt. 

- Produktet på stadion La det å gå på stadion være eksklusivt. Slik det er nå vet TV-seerne mer om absolutt alt om kampen. De har fått se reprisene som vi ikke har fått se. De vet at det ikke var straffe. Vi får bare en reklameplakat. Fra Møre drift og Renhold. De skal jeg aldri bruke fordi de markedsføres i en setting jeg finner negativ. Jeg vil se reprisen. Jeg vil ha intervjuet med Moe FØR TV-seerne. Jeg vil ha reaksjoner etter kampen FØRST.

Produktet MFK må skape må ha fokus på fotball og ikke show.

 

Størrelse - MFK fikk pes for dårlig oppmøte selv når vi snitta på 8000 tilskuere. Nå som KBK har kommet opp og steker fans fra nordsida og AaFK kom og og stjal fans fra sørsida så har vårt nedslagsområde krympa. Oppmøtet i Molde er ikke SÅ ille. Men stadion er rigga for en helt annen standing på norsk fotball.  

 

 

Men når alt dette er sagt: Fy faen folkens. Alle som hadde anledning, men likevel droppet kamp i går... Dere er en skam for byen og fansen. En stor saftig skam. 

(Innlegget ble redigert 11.11.19 20:15)

DietCoke

Innlegg: 10869
DietCoke
11.11.19 20:10

På den positive side kan nevnes at TV2 Nyhetskanalen i dag først hadde innslag fra norsk fotball og deretter engelsk. Dette er riktig rekkefølge. Måtte de fortsette slik og alle andre medier følge etter. 

supergunners10

Innlegg: 7739
supergunners10
11.11.19 20:12
PapaSmurf: Fy faen folkens. Alle som hadde anledning, men likevel droppet kamp i går... Dere er en skam for byen og fansen. En stor saftig skam.

Årets kanskje beste og riktige setning!

Jeg hadde ikke anledning, og det irriterte meg grenseløst, men gav vekk mitt sesongkort slik at det hvertfall ble brukt.

(Innlegget ble redigert 11.11.19 20:12)

supergunners10

Innlegg: 7739
supergunners10
11.11.19 20:13
DietCoke: På den positive side kan nevnes at TV2 Nyhetskanalen

Hehe, joda, men i går hadde man ikke saken om at Molde var seriemester særlig langt oppe på nettsiden sin, og kun i en sånn liten boks med 3 andre saker eller noe. 

VG hadde det hvertfall som toppsak en liten stund. Dagbladet ser jeg har kommet med flere saker idag.

(Innlegget ble redigert 11.11.19 20:13)

DietCoke

Innlegg: 10869
DietCoke
11.11.19 20:32

Ja, det er mye å ta tak i. Men det var jo et lite, men positivt, tegn. Vi får håpe det er et tegn i alle fall. 

Moldeheia

Innlegg: 1200
Moldeheia
11.11.19 21:41

Overrasket over at det var under 5000 inne i går. Men fikk bekreftet inntrykket fra tidligere viktige kamper om at det er nok til å lage bra stemning. For det var bra futt i publikum i går, trangt i Tornekrattet og skikkelig artig på kamp.


Mye fornuftig er sagt om de ymse årsakene til publikumssvikten over her, fra ørten minusgrader til mediedekning. Jeg har nedslått måtte konstatere at flere far/sønn-kombinasjoner jeg kjenner er langt mer interessert i hva deres engelske lag driver med (Liverpool, i disse eksemplene) enn i at det som burde være DERES LAG (DEMMERS LAG!) med store bokstaver er Norges beste fotballag og kan sikre seriegullet.


Personlig klarer jeg ikke helt å forstå det, men for min del handler fotball mye om tilhørighet, og da kan aldri en klubb fra en by jeg har besøkt en håndfull ganger måle seg mot laget som hører til der jeg hører til, som spiller på stadionet jeg har tilbrakt utallige timer i. Det er lettere å begripe når folk ikke har en lokal klubb på toppnivå å knytte seg til, men sånn som i Molde? Jeg skjønner det ikke.


Den voldsomme hypemaskinen Premier League med alt av medieoppmerksomhet og fantastiske TV-sendinger utgjør må vel ta noe av "skylda" for dette. Kvaliteten på spillet er selvfølgelig også et poeng, men det er ikke de lekre detaljene i spillet som gjør at en fotballsupporter knytter seg til et lag og blir tilhenger for livet.


At spillerne besøker skoler og breddeklubber i Romsdalen tror jeg er veldig viktig. At de bygger statusen som forbilder, og at dette kanskje kan friste ungene til å dra på kamp.


Kan bemerke at det virket å være flere barn/ungdommer på inngang 13 i går enn det har pleid å være. Håper opplevelsen trekker dem tilbake til stadion også i siste serierunde og fra sesongstart 2020.

RamGuy

Innlegg: 5303
RamGuy
11.11.19 21:46

Hvor lenge har Discovery rettighetene? Spørs vel hvor mye NFF har tjent på å presse opp prisen på rettighetene og presset ut TV2. Klart de tjente mer der og da, men produktet forøvrig har jo dalt som en stein siden det og vi er jo slettes ikke tjent med at en såpass mye mer populær og tilgjengelig kanal som TV2 med Norges største, betalte streamingtjeneste iform av TV2 Sumo kontrer NFF og satser knallhardt på Premier Leauge, og nå satser de jo hardt på La Liga og Serie A også.

Det er vel ikke i utgangspunktet viljen og satsingen til Discovery som er hovedproblemet. Var jo ikke sånn at Davy Wathne og Co ikke drev med en hel masse fjas de også. Synes vel egentlig ikke Discovery stiller noe svakere når det kommer til profesjonalitet og faglig innhold. Men når alt havner bak kanaler og tjenester som er nokså fremmed for folk flest så får man et problem. De som er interessert finner jo frem, men skal du fenge litt flere enn den harde kjernen så må det promoteres i langt mer kjente og populære kanaler og der trumfer TV2 og TV2 Sumo Eurosport og Dplay/Eurosportplayer uten tvil.

Også er det jo dette med å legge tilrette for at folk skal ha det gøy på kamp. Komprimering av terminlista så ting ikke strekker seg utover nesten hele året. Det å holde engasjementet til folk flest over en så lang periode er nok urealistisk, samtidig så frister det ikke folk å sitte på stadion midten av mars eller mot starten av desember. Kan si hva man vil om nivået, 16 vs 14 lang osv. Men en stor fordel med 14 lag er jo at det blir langt enklere å holde terminlista innen fornuftighetens grenser.


Alkoholservering ville nok også absolutt vært noe som løfter produktet for mange. Helt absurd hvor konservative vi skal være i dette landet hvor alkohol er såpass vanlig og akseptert, men hvor det skal strupes inn så til de grader i det offentlige rom. Ta selvsagt høyde for at det finnes barnefamilier på kamp som ikke ønsker å oppholde seg rundt folk som inntar alkohol men da har man jo egne felt hvor det ikke er servering og hvor folk som viser tegn til å være beruset slipper inn. Nå kontrer jo de fleste bare med å drikke seg opp tilstrekkelig før kamp, hvorfor ikke bare ha servering underveis? Generer mer penger til klubbene og det gjør produktet mer attraktivt for de fleste over 18 år osv..


Og et siste lille tips til Discovery. Kvitt dere med Joacim Jonsson. Nå er disse ekspertene sjeldent de mest intelligente eller karismatiske personene i verden, men Jonsson tar kaka med hvor selvgod og ovenfra og ned han fremstår. Alt for høy på seg selv, alt for mye fjas og slenger jo ut "spådommer" i alle retninger som gjør at han må få rett uansett hvordan ting ender ettersom han alltid helgarderer også skal han bruke uendelig med tid på å understreke hvor smart han selv er selv om han jo helgarderer seg til enhver tid så han kan jo umulig ta feil. Helt håpløst.

supergunners10

Innlegg: 7739
supergunners10
11.11.19 21:53

Det sykeste opp i alt dette er at vi nå har flere kloke hoder bare på de siste innleggene som kunne fått interessen for norsk fotball opp og frem igjen.

Skjønner jo fort at NFF har en annen agenda. 

FrannyLee

Innlegg: 18654
FrannyLee
11.11.19 21:55
Kaizen: . Men nå er det bare å nyte tre uker til fulle:-)

Her las jeg tre uker på fylla først gutt. Det skulle vel holdt hardt

ostra

Innlegg: 401
ostra
11.11.19 23:11

Det vakreste jeg har sett på lang, lang tid var en 7-8 år gammel gutt som stod bak meg i Krattet i går som hoppet og sang for full hals gjennom samfulle 90 minutter! Ble nesten rørt til tårer. For en helt!

PapaSmurf

Innlegg: 40565
PapaSmurf
11.11.19 23:41

Se de gamle klippene..

Tenk å fått sett litt lengre klipp fra 74 og de årene.

Jeg har jo bare hørt gjetord om Harry H. Han kunne drible døden og finte faen. Ingen kunne ta’n. I allefall ikke i 75. Årets spiller i norsk fotball 1974 og 1975. Snakk om å presentere Hestad-navnet for fotballpublikummet med et smell. 

Samme med Odd Berg. Da han fikk ballen gikk motstanderne mot midtsirkelen. De visste at det ble mål :)

Det er jo denne linja her tilbake til da man fikk litt profesjonalitet inn og Arne Legernes dukket opp på 50-tallet via Harry H og gutta som tok oss opp i 74 og utover åttitallet med Hareide, Rekdal, Flo og Laffen osv som man må tenke litt på nå i dag her vi sitter i gullrus. Uten disse karene hadde MFK neppe tatt den ruta klubben har tatt mot den ypperste toppen av norsk fotball.  

Jeg elsker bøkene som Olaus Brunvoll har skrevet om MFKs historie. Man snakker en del om en klubbs sjel inne på VGD. Det med sjel er et subjektivt tema og lite håndfast. Men Harry H er en stor del av MFKs sjel. Leser man bøkene om MFK får man historien om en bestemt og sta type som hadde plenty med bein i nesa. Og HarryH + Joe Hooley, det forholdet slo det gnister av.

Vi har mye å takke Harry og Co for.

Gratulerer med jubileet og vi skåler for god helse!

(Innlegget ble redigert 11.11.19 23:45)

supergunners10

Innlegg: 7739
supergunners10
12.11.19 00:00

Ikke minst ser man av gamle bilder at publikum hadde en helt annet engasjement. Det var kampene som betydde noe i byen, og selv om jeg liker komforten av Aker Stadion så savner jeg den mer uhøytidelige Molde Stadion som i dag er idrettsparken.

HarryH

Innlegg: 32224
HarryH
12.11.19 00:10

Det blir en helt annen atmosfære på en slik tribune der man står tett i tett. Husker at speakeren ofte måtte anmode om å trekke inn mot midten slik at det skulle bli plass til alle. Mossekampen i 1987 står selvsagt i en særstilling. Da var det så trangt at man ikke klarte å applaudere. Bare sto der og ropte. 

PapaSmurf

Innlegg: 40565
PapaSmurf
12.11.19 00:25

Jeg ville aldri byttet tilbake til gamlestadion.  


Men vi må huske på at den gang det var seriefinale mot Moss i 87 og det møtte opp 14000 tilskuere så var det en annen tid. Da var Molde en spøkelsesby der der ikke skjedde en dritt og folk hadde bare NRK.


Da var man sulteforet på underholdning. 


Den tiden kommer aldri tilbake. Nå har man 1000 TV-kanaler, Internett med de muligheter det gir og det er konserter, teaterstykker, kunstutstillinger og Gud vet hva i byen 7 dager i uka. 


For å forklare endringene man har sett kan jeg jo nevne at da grunnsteinen til Oslo rådhus ble lagt ned møtte det opp mellom 50.000 og 100.000. I dag hadde vel bare noen få journalister poppet innom for et bilde. 


Men det generelle oppmøtet på gamlestadion var dårligere enn det er nå. Lå vel på rundt 3500 i snitt tenker jeg.


 

Stormoen33*AMB*

Innlegg: 13747
Stormoen33*AMB*
12.11.19 00:32
PapaSmurf: Men det generelle oppmøtet på gamlestadion var dårligere enn det er nå. Lå vel på rundt 3500 i snitt tenker jeg.

Men vil vel si at det føltes som mye mer.

Sulfat

Innlegg: 15222
Sulfat
12.11.19 06:52
albino: HarryH 75 år. Grattis!

Legenden eller den tidligere fotballspilleren?

MensenErnst

Innlegg: 5529
MensenErnst
12.11.19 09:19
Stormoen33*AMB*: Men vil vel si at det føltes som mye mer.

7000 på gamle stadion var jo fullt. 5000 helt ok. Over 10 var det klaustrofobisk.

albino

Innlegg: 2433
albino
12.11.19 09:40
Sulfat: Legenden eller den tidligere fotballspilleren?

Kanskje de er samme person?

Neiikkedet

Innlegg: 17
Neiikkedet
12.11.19 10:47

Mange gode forklaringer på at tilskuertallet er gått ned. Men en faktor er utelatt, og det er prisnivået.


Skal man ha sportslig utbytte av å gå på fotballkamp, bør man sitte på langsidene. For en gjennomsnittsfamilie med to voksne og to barn på Aker vil det bli over 1000 i inngangs kostnad, før dyre vasne pølser og usunn brus. Jeg skjønner godt at mange ikke kan prioritere det 15 ganger i året. 

PapaSmurf

Innlegg: 40565
PapaSmurf
12.11.19 11:08

Jeg er ikke enig.

Jeg har sett mange fotballkamper fra kortsidene. Alle cupfinaler for eksempel. 

Og det er overraskende liten forskjell fra å sitte på langsiden. Hadde jeg følt at jeg ikke hadde råd til å sitte der jeg sitter så hadde jeg før valgt kortsiden fremfor sofaen.

Og om man spiser middag før man drar på kamp trenger man ikke kjøpe pølse. Og du nevner usunn brus, de har jo sukkerfri brus der om du er redd for hull i tennene. De færreste på kamp kjøper seg forøvrig en brus. De fleste kommer for fotballen.

Et sesongkort for barn koster 500. Det er 33 kroner pr kamp det. Uansett hvor man sitter. Så må de voksne selv vurdere hvor de vil ta seg råd. 

Prisene må være såpass. 

 

(Innlegget ble redigert 12.11.19 11:11)

Stonesy

Innlegg: 507
Stonesy
12.11.19 11:28

Hva trenger vi av forsterkninger for å ta nye steg til neste år?


- Ny venstre back som utfordrer til Haugen. Her vet jeg at man tidligere i sommer har hatt følere ute etter bla Kent Are Antonsen i Tromsø, men jeg mener at man bør sikte litt høyere?


- Ny høyre ving. Her bør det inn et nytt "førstevalg"


I tillegg er vi nødt til å få landet forlengede avtaler med Hussain og Gabrielsen, noe jeg håper og tror går i orden:)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg