Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Molde FK. Klubbtråd 2019.

NYTT TEMA
albino

Innlegg: 2437
albino
15.11.19 23:28
Stormoen33*AMB*: En påstand gjennomsyret av mindreverdighetskomplekser ...

Men er det ikke et par små dråper med sarkasme og overdrivelse i den setningen da? Ja, mindreverdighetskompleks, men også et ønske om noe mer vilt og entusiastisk!


Jeg mener vi kunne sluppet oss litt mer løs på kamp. Skrik mer av: skyyyyyyt! Slipp løs et par forbanna gloser når Hestad spiller en støttepasning i stedet for å ta en gedigen kontringsmulighet. Gi litt mer f i sidemannen som sitter og hysjer på deg, og vil ha det stille på kamp. Drit i at det ikke er en politisk korrekt fotballtaktisk uttalelse å rope skyyyyyyt 40 meter fra mål når motstanderen ligger med alle mann i forsvar, som de som regel gjør...


Og storm banen når vi vinner seriegull!


Men vi er blaserte. Vi vinner for ofte. Som det veldig stabile geniet Donaldt Trump sa det en gang: "tired of winning". 

PapaSmurf

Innlegg: 40771
PapaSmurf
15.11.19 23:46

Man blir litt blasert av å vinne, men når man ser hvor mange som stiller opp utenfor Alex i 7 minus etter å ha holdt på å fryse både ræv og tær av seg på kamp så er vi langt unna å være like blaserte som fansen i Trondheim. DE kjemper om medaljer og det er ragnarok der oppe. 

I Molde er vi ikke blaserte. Ennå. Jeg håper vi blir det en gang.

Det er ingen som hysjer på folk på stadion. Men at noen sier fra når de rundt stadig sitter og uffer seg og klager når MFK gjør det rette det er helt innafor. 

Noen skal alltid finne noe negativt når alle andre er glade og fornøyde. «Vi vant, men vi feira ikke riktig».

 

(Innlegget ble redigert 15.11.19 23:57)

Stormoen33*AMB*

Innlegg: 13912
Stormoen33*AMB*
15.11.19 23:56
albino: Men er det ikke et par små dråper med sarkasme og overdrivelse i den setningen da? Ja, mindreverdighetskompleks, men også et ønske om noe mer vilt og entusiastisk!

Jo kanskje det, tenkte mest på opphavet til påstanden. Et eksempel, dette er mange år siden, på toalettet i ett av Moldes utesteder kommer det inn en fyr som begynner å raute om at "de e my ber uteliv i Kresjansunj", "hvorfor er du her da" svarer jeg. Har vært på byen i både Molde og Kristiansund og ser ikke noen forskjell ...


Ellers har du jo rett i det du skriver.

PapaSmurf

Innlegg: 40771
PapaSmurf
16.11.19 00:02

Jeg skjønner jo hva Albino ønsker seg. Men jeg kan ikke tro at han faktisk har deltatt på gullfeiringen. Det var da full fest i timesvis etter gullet var sikret. 

Jeg var på 1911. Det kokte det riiimelig godt, oppe på gamle Vertshuset var det visstnok fullt kjør med liveband, fans, spillere og trenere i skjønn harmoni. Stinn brakke, dansing på bord og dusjing i både øl og bobler. Var gøy å sjekke Snapchat dagen etter.

Utenfor Alex var det et par tusen flere timer etter at kampen var over.

Hadde man skulle festa hardere enn vi gjorde på 1911 hadde man ikke hatt noe stamsted å gå til dagen etter.

Jeg syns kritikken er litt hul, eller malplassert. 

Oppmøtet på kampen skuffer. De som var der, de skuffet ikke. 

Det minner meg litt om denne blussdebatten. Man kan ikke ha stemning på kamp uten bluss, og stormer man banen så er man dritkjip og metta. 

Jeg er helt for at man har en debatt om stemning på norske tribuner og i Molde, men da bør man unngå svartmaling og elendig timing. 

(Innlegget ble redigert 16.11.19 00:13)

albino

Innlegg: 2437
albino
16.11.19 00:12
Stormoen33*AMB*: Jo kanskje det, tenkte mest på opphavet til påstanden. Et eksempel, dette er mange år siden, på toalettet i ett av Moldes utesteder kommer det inn en fyr som begynner å raute om at "de e my ber uteliv i Kresjansunj", "hvorfor er du her da" svarer jeg. Har vært på byen i både Molde og Kristiansund og ser ikke noen forskjell ...

Hehe. Typisk fogderi-kamp. Den foregår i alle samfunnslag- og arenaer - fra stortingssalen til toaletter. Du finner den overalt hvor en romsdaling er så uheldig å støte på en møring. Herlig.

Stormoen33*AMB*

Innlegg: 13912
Stormoen33*AMB*
16.11.19 00:17
albino: Herlig.

Fornøyelig tenkte nå jeg da.

PapaSmurf

Innlegg: 40771
PapaSmurf
16.11.19 00:18

Det var en som sa det om Molde og Kristiansund. En utenfra fylket som hadde bodd begge steder. Husker ikke hvem dette var, men mener han sa det intet eller annet intervju.

Han sa at byene var forskjellige. I Kristiansund hadde han flust av bekjente, i Molde fikk han en liten gruppe gode venner. 

Selv tror jeg dette skillet er i ferd med å vaskes vekk. Særegenhetene som har vært kjennetegnet til forskjellige steder er ikke sånn som de var før.  

(Innlegget ble redigert 16.11.19 00:19)

Stormoen33*AMB*

Innlegg: 13912
Stormoen33*AMB*
16.11.19 00:44
PapaSmurf: Selv tror jeg dette skillet er i ferd med å vaskes vekk. Særegenhetene som har vært kjennetegnet til forskjellige steder er ikke sånn som de var før.

Dette har du nok veldig rett i Papa, har mange bekjente som jeg ikke skjønner hvorfor fortsatt hilser, vi snakker folk 25-30 år tilbake i tid som jeg egentlig aldri har hatt noen kontakt med, bortsett fra felles utelivsinteresser. To av dem jobber forøvrig for Molde ... Kjernekarer :-)

Kongemannen

Innlegg: 17233
Kongemannen
16.11.19 11:28

Skjønner meg godt på de som klager når Molde ikke tar åpenbare kontringsmuligheter. Da kan en se på tilbakespill som latskap.


Nei er en på kamp vil en ha action , løping innsats og Stake.

PapaSmurf

Innlegg: 40771
PapaSmurf
16.11.19 12:14

Da holder du med feil lag. 

Molde spiller en type fotball jeg elsker. Tålmodig, massiv og effektiv. Dette er det som gir suksess i Europa, men i nisselandet skal alle spille hurtig i lengderetning mens alle hiver seg i angrep. Da forventes det en naiv fotball der alle overgangsmuligheter tas og ballen slås på første bevegelse. DET får meg til å fortvile på tribunen.

Alle skryter av Glimt. Men jeg mener MFK har spilt den klart beste fotballen. Og mest underholdende. Molde har møtt lavtliggende lag hele sesongen, mens Glimt ikke ble tatt på alvor før 2/3 var spilt. Da la lagene de møter seg litt lavere. Etter det har de vært en skygge av seg selv. 

Forøvrig spiller MFK med stake. De tar duellene og vinner de fleste andre og tredjeballene. Der er det vi tar seriegullet. Godt kollektivt press og fantastisk kombinasjonsspill. 

(Innlegget ble redigert 16.11.19 12:20)

InternalExile

Innlegg: 21329
InternalExile
16.11.19 12:27
PapaSmurf: Han sa at byene var forskjellige. I Kristiansund hadde han flust av bekjente, i Molde fikk han en liten gruppe gode venner.  Selv tror jeg dette skillet er i ferd med å vaskes vekk. Særegenhetene som har vært kjennetegnet til forskjellige steder er ikke sånn som de var før.

Håper du har rett, min far jobbet på Glamox på 60-tallet, før jeg var født. Han sa moldensere er sære, ble ikke kjent med noen. Bare innflyttere. Har selv jobbet i Molde i perioder, og følte det samme. De vi snakket med noen når vi gikk ut om kvelden kom ikke fra Molde. Ved et jobboppdrag i Kristiansund, bodde på Grand Hotell. Gikk ned til frokost om morgenen, han ved nabobordet så jeg satt alene og kom å slo av en prat. To helt forskjellige verdener, men tror det har endret seg. Har de siste år møtt mange fra Molde på reiser og blitt kjent med det. Faktisk han som har vært med designe den geniale flytrappa de har i Molde.

(Innlegget ble redigert 16.11.19 12:28)

PapaSmurf

Innlegg: 40771
PapaSmurf
16.11.19 13:16

Jeg tror som sagt forskjellene mellom forskjellige steder begynner å bli ganske utvasket. 


Men det kunne ikke falt meg inn å sette meg ned ved bordet til en fremmed på en hotellfrokost. Da er man i nærheten av sosialt dysfunksjonell i mine øyne. Og det tror jeg de aller aller fleste nordmenn holder med meg i. 


Jeg reiser mye og jeg har (heldigvis) aldri opplevd dette. Verken i Norge eller andre steder. 

supergunners10

Innlegg: 7923
supergunners10
16.11.19 14:39
Kongemannen: ikke tar åpenbare kontringsmuligheter

Forskjell på dette og være smart i måten man bruker ballen på. Nå skal det sies at Molde har vært fryktelige i kontringsspillet det siste halvåret av sesongen, mye på grunn av skiftet James/Ohi som spiss. 

At Molde spiller med stake er jeg dog ikke enig med Papa i, da det ofte er spillere som springer rett gjennom ledd med ball, og spesielt i bortekampene når man legger seg lavere så er det ikke nok intensitet i presset. Det er fortsatt slik at man ikke har en spiller som går foran og smokker ned en som har fått gå 30-40 meter med ball bare for å sette et eksempel.


InternalExile

Innlegg: 21329
InternalExile
16.11.19 15:03
PapaSmurf: Men det kunne ikke falt meg inn å sette meg ned ved bordet til en fremmed på en hotellfrokost. Da er man i nærheten av sosialt dysfunksjonell i mine øyne.

Du er moldenser ja ;-) Til hans forsvar var han taxisjåfør bare innom på frokost på veien hjem. Men du mangler nok et kystgen, som man finner i folk som i Kristiansund og Ålesund. Folk som er vant til å møte fremmede og slå av en prat. Sist for noen dager siden så tok vi et glass rødvin på Exceutive Lunge på The Emerald hotell i Bangkok før middag. Jeg går med stokk pga dårlig rygg, satt en svenske tidlig i 60-årene tror jeg, med et glassrødvin. Når han skulle fylle på så spurte han om jeg ville ha litt mer. Siden han satt alene så spurte min kone om han ikke ville sitte med oss.

Det ble en lang samtale som forsinket middagen litt. Tidligere i år var vi i Bulgaria. Andre kveld ble vi sittende sammen med et eldre flott par fra England, ble venner og snakket om livet og mye rart. Planlegger ferie sammen neste år. Har ellers møtt folk fra hele verden, Nederland, Danmark, India, Libanon, Egypt osv osv, også noen fra Molde. Det er morsomt å snakke med andre og høre om deres liv. Sosialt dysfunksjonell, kanskje men liker det ;-)

(Innlegget ble redigert 16.11.19 15:04)

Calcitrant_Pila

Innlegg: 747
Calcitrant_Pila
16.11.19 15:10

Ååå, jeg hadde blitt irritert dersom noen pratesjuke kom og forstyrret hotellfrokosten min! 

InternalExile

Innlegg: 21329
InternalExile
16.11.19 15:22
Calcitrant_Pila: Ååå, jeg hadde blitt irritert dersom noen pratesjuke kom og forstyrret hotellfrokosten min!

Bare sitt og glan ned i mobilen, så gjør ingen det. Folk som fra Nordmøre og Sunnmøre har tradisjoner med handel til utlandet, klippfisk og er kontaktsøkende og lider litt av munndiare. :-)

Molde20

Innlegg: 2624
Molde20
16.11.19 15:41

«  Folk som fra Nordmøre og Sunnmøre har tradisjoner med handel til utlandet, klippfisk og er kontaktsøkende og lider litt av munndiare.»


Noe av det dummeste jeg noen sinne har lest her inne...

Kongemannen

Innlegg: 17233
Kongemannen
16.11.19 16:13

For all del MFK har levert bra i år. Periodevis glimrende fotball, men de gar en tendens å bli litt passive.


Når ikke opp til 2014 laget, Der var Gulbrandsens førsteforsvarer jobb helt enorm.


Tror det blir lenge til noen klarer å ta rekorden på 72 poeng.

PapaSmurf

Innlegg: 40771
PapaSmurf
16.11.19 16:52

71 poeng. 

Jeg er ikke så opptatt av disse rekordene. Det eneste som gjør den viktig er at det irriterer trønderne at vi er tidenes beste norske lag.

Jeg er mer opptatt av å vinne serien. Og det gjør MFK på en knusende måte. 

To runder før slutt leder vi med 11 poeng. Vi har putta 62 ganger på 28 kamper og har 17 plussmål mer enn neste lag. 

Klart man har forbedringspotensiale. Det har alle lag. Men MFK anno 2019 er et utmerket lag og vi må huske at vi fortsatt er i en oppbyggingsfase. I 2014 hadde vi bygd på et vinnerlag i 4 sesonger, nå begynner vi på den prosessen på nytt.

Det gledes. 

 

 

(Innlegget ble redigert 16.11.19 16:53)

ostra

Innlegg: 404
ostra
16.11.19 17:07

Ganske absurd hvordan forskjellen er fra mai 2018 til november 2019 egentlig...

Stormoen33*AMB*

Innlegg: 13912
Stormoen33*AMB*
16.11.19 18:13
ostra: mai 2018

Var vel lynsjestemning her da ja.

HarryH

Innlegg: 32307
HarryH
16.11.19 18:44

Solskjær fikk en god avslutning på Molde-karrieren. Var vel 8-1-0 på de ni siste kampene i fjor. 


Molde har tatt 2,35 poeng i snitt på de siste 37 seriekampene. Men laget sliter visst fælt med manglende stabilitet, har jeg hørt. 


 


 

PapaSmurf

Innlegg: 40771
PapaSmurf
16.11.19 18:49

Solskjær gjorde det samme i 2017 også. Begynner sesongen grusomt med alle mulige rare sprell og når fansen er i harnisk og man holder krisemøter mens selv Budstikka rasler med sablene, da går han over til en stabil velprøvd suksessformel. Som vi kjørte i hele år. 


I fjor hadde vi tatt gull om vi ikke hadde rota. 

Stormoen33*AMB*

Innlegg: 13912
Stormoen33*AMB*
16.11.19 18:58
PapaSmurf: I fjor hadde vi tatt gull om vi ikke hadde rota.

Var vel Solskjær som rota vel ...? :-)

PapaSmurf

Innlegg: 40771
PapaSmurf
16.11.19 19:01

Ja, det er sant. 

 

Flere av oss som ropte varsko. 

 

Men nå har vi Erling og blodtrykket har normalisert seg.

Apotekene kan sende overskuddslageret på medisin mot lidelsen til Manchester. 

(Innlegget ble redigert 16.11.19 19:03)

RamGuy

Innlegg: 5324
RamGuy
16.11.19 20:42

Føler meg lettere tilbakestående, men ser ingen måte å bestille billetter til bortefeltet på Intility Arena hos Ticketmaster/Vålerenga og det selges ikke bortebilletter via Moldefk.no?

 

EDIT: Måtte ta en øl før jeg klarte å finne linken..

(Innlegget ble redigert 16.11.19 20:42)

Stormoen33*AMB*

Innlegg: 13912
Stormoen33*AMB*
16.11.19 20:46
RamGuy: Måtte ta en øl før jeg klarte å finne linken..

Øl løser de fleste floker ...

RamGuy

Innlegg: 5324
RamGuy
16.11.19 20:54

Så absolutt! Ser virkelig frem til å få nyte laget fra tribunen etter vi har sikret gullet. Som Moldesupporter på Østlandet så er jo det dessverre ikke noe jeg har fått opplevd så langt. Er stortsett bare tre kamper jeg får med meg fra tribunen hvert år og det er borte mot Lillestrøm, Vålerenga og Strømsgodset. Dro til Sarpsborg når Ole Gunnar tok over og fikk oppleve driiit vær og 3-0 tap.

HarryH

Innlegg: 32307
HarryH
16.11.19 20:56

Da samles vi på valen neste helg, RamGuy. Vi stiller vel i blå shorts? Viktig å markere dominans. 

PapaSmurf

Innlegg: 40771
PapaSmurf
16.11.19 21:04

Blir bra oppmøte i Oslo regner jeg med. Bare å feire gutta. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg