Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Molde FK. Klubbtråd 2019.

NYTT TEMA
Crainey

Innlegg: 1936
Crainey
25.11.19 22:59
Eastbooh: Har det vært noen reaksjoner på dette hos dere?

Jeg har reagert. Jeg har reagert mange ganger.


Jeg tror ikke grunnen er så enkelt at ungguttene ikke er gode nok. Grunnen er så enkelt at verken Moe eller OGS satser på de. Jeg vet ikke hva Ørsahl og Sundgot tenkte da spillere som Mostrøm, Eikrem og ikke minst Forren kommer inn i en ganske så ubetydelig kamp for både MFK og VIF. Hvorfor ikke la de få prøve seg i 20-30 min og vise at de tar nivået?


De to siste lokale talentene som kom opp og fram var Hestad og Sander Svendsen. Begge disse fikk tilliten under Skullerud. Jeg husker fortsatt Eirik Hestad sine første kamper for Molde. Det var opp og ned så det suste. Middels- debut mot Rosenborg, to gode kamper mot Start og Stabæk og en fryktelig kamp hjemme mot Haugesund, etter den kampen mente flere her på forumet at 2. div var hans nivå og han burde holde seg der...


Selvfølgelig skal det være vanskelig å spille seg til fast plass på Norges beste lag, men samtidig så er nok lettere å spille på et slikt lag med den selvtilliten enn et lag i nedrykksumpen.


Eirik Hestad fikk 5-6 kamper i 2014 sesongen. Han var langt fra god nok for fast plass, men likevel tok Molde poengrekord.

Eastbooh

Innlegg: 973
Eastbooh
25.11.19 23:10

Slik jeg ser det så gjør Molde en svært god jobb med å hele tiden fylle på med relativt unge spillere på 21+, slik at dere unngår å bli «tatt på sengen» av et generasjonsskifte, slik som både RBK og Brann tilsynelatende blir nå.

Det bidrar samtidig til å «glatte over» at den yngste dere har hatt på banen i år er 23 år* gammel. Det aller beste er jo å ha sultne spillere i sin beste alder, den oppskriften har Molde perfeksjonert.

EDIT:
* Ser litt bort fra Christensen, siden han kom inn sent, hehe.

(Innlegget ble redigert 25.11.19 23:10)

HarryH

Innlegg: 32224
HarryH
25.11.19 23:53

Det var Solskjær som ga Svendsen og Hestad sjansen. Førstnevnte var 15 år.

Når det gjelder økonomisk satsing på utvikling av egne ungdommer, så er den vel ganske stor gjennom Aker-akademiet? 

(Innlegget ble redigert 25.11.19 23:55)

HarryH

Innlegg: 32224
HarryH
26.11.19 00:01

La meg presisere at det var Svendsen som var 15 år. Solskjær var 40.

DietCoke

Innlegg: 10869
DietCoke
26.11.19 00:27
Crainey: Eirik Hestad fikk 5-6 kamper i 2014 sesongen. Han var langt fra god nok for fast plass, men likevel tok Molde poengrekord.

Hestad hadde slått igjennom tidligere om ikke det var for diverse skader. Skullerud brukte ham fast i oppkjøringa til 2014, men han pådro seg et beinbrudd i mars som holdt ham ute tre-fire måneder. Deretter har vi jo den famøse trafikkulykka som kostet ham 2015-sesongen.

PapaSmurf

Innlegg: 40565
PapaSmurf
26.11.19 00:58

Jeg tror (og dette er ren spekulasjon) at Moe mener gutta ikke er på nivå ennå, men at han tar dem med på benken for å trigge dem til å gi på enda litt til for å ta det siste steget. 


Det er en LANG vei opp fra 3. divisjon til Eliteserien. Man må ha noe spesielt for å kunne spille på MFK som unggutt. Og jeg tror en slik mental utfordring som Moe gir dem vil trigge de som har det instinktet som kreves for å ta steget og det vil demotivere dem som mangler den fandenivoldskheten. 


Det skal være eksklusivt å komme på banen for MFK. Man må jobbe for det og man må vise seg verdig dag etter dag på trening og i kamper for Molde 2. 


Fotballen er kynisk. Alle som går med en drøm om en karriere som utenlandsproff kan like gjerne få en smaksprøve på hva som venter i f.eks tysk fotball. For der er det ingen kjære mor. 


Jeg vet for lite om Ørsahl og Sundgot til å komme med en halvkvalifisert kvalitetsvurdering, men det er ikke sunt verken for dem eller klubben om de blir kasta innpå fordi de er unge og lokale heller at de får sjansen den dagen de er gode nok. 


Så er det et godt argument dette at de ikke får vist seg frem om de ikke får prøve seg. Men sånn er det. Leverer man ypperlig i 3. divisjon over tid vil man få sjansen.

Rhesus Kristus

Innlegg: 1513
Rhesus Kristus
26.11.19 01:54
PapaSmurf: Det er en LANG vei opp fra 3. divisjon til Eliteserien.

Burde vi prøve hardere å komme oss tilbake til 2. divisjon? Eller er det ikke verdt det?

Stormoen33*AMB*

Innlegg: 13747
Stormoen33*AMB*
26.11.19 02:03
Rhesus Kristus: Burde vi prøve hardere å komme oss tilbake til 2. divisjon?

Det burde vi jo helt klart prøve på, men det er vel endel restriksjoner for et 2. lag som gjør dette vanskelig?

PapaSmurf

Innlegg: 40565
PapaSmurf
26.11.19 02:03

Det er både smart, men dyrt. Profesjonaliseringen av andredivisjon gjør at det må mye satsing til for en stabil tilværelse i 2. div. 


Jeg har fått mer tro på en andrelagsserie. 

Sulfat

Innlegg: 15222
Sulfat
26.11.19 06:43
PapaSmurf: Det er en LANG vei opp fra 3. divisjon til Eliteserien.

Særlig fra 3. div til Eliteserie-gullet. Du skal ikke bare være god nok for Eliteserien, men helst bedre enn de andre spillerne i Eliteserien. Og det er lite slingringsmonn- man tåler ikke mange tap før seriegull-ambisjonene må legges vekk.

Prisen å betale for seriegull, er at det er lite rom for å leke med mindreårige, med mindre man har noen eksepsjonelle talent i stallen. Og det har vi gjerne ikke.

Stonesy

Innlegg: 507
Stonesy
26.11.19 08:41
PapaSmurf: Jeg tror (og dette er ren spekulasjon) at Moe mener gutta ikke er på nivå ennå, men at han tar dem med på benken for å trigge dem til å gi på enda litt til for å ta det siste steget.

Dette er vel strengt tatt ikke kun spekulasjoner. Bekreftes vel langt på vei av Erling i denne artikkelen.


https://www.rbnett.no/100Sport/fotball/Ungguttene-kunne-fatt-Molde-debuten--derfor-valgte-Moe-en-midtbanespiller-pa-backplass-i-stedet-283305b.html


Vi må kutte ut denne "snillismen" som mange snakker om med at alle skal delta (setter det litt på spissen her). Greit nok at det er fornuftig at ungdommen får sjansen dersom situasjonen tilsier det, men det er likevel ikke noe å rope veldig høyt om i denne situasjonen.


PT har ikke MFK noen som banker kjempehardt på døren ifht å ta steget. Emil Breivik er vel den som er nærmest, men han bør helt klart skoleres med utlån til en OBOS klubb også neste år.


Håpet er jo at noen skal ta steget - Klubben legger til rette for dette i aller høyeste grad i norsk målestokk, men som det sies lenger oppe her er det knallhardt å spille seg inn på norges beste lag og slik må det også være hvis det viktigste fortsatt er å vinne kamper og å komme seg ut i Europa.


 

Stonesy

Innlegg: 507
Stonesy
26.11.19 08:43
Rhesus Kristus: Burde vi prøve hardere å komme oss tilbake til 2. divisjon? Eller er det ikke verdt det?

Det virker på meg som trenerapparatet med Daniel i spissen er komfortable med 3 divisjonsspill slik stallen er pr. nå, og der man sjelden får benytte seg av mange fra A-stallen i kampsituasjon.

PapaSmurf

Innlegg: 40565
PapaSmurf
26.11.19 08:47

Skulle hatt KBK i OBOS som farmerlag :)

Men det var vel Lyn vi inngikk en avtale med. 

(Innlegget ble redigert 26.11.19 08:48)

molnew

Innlegg: 100
molnew
26.11.19 09:00

De beste juniorene/talentene i Molde er også leid ut til andre klubber på nivå 2 og 3, så Nyland/Sundgot er kanskje nummer 4,5, 6 i rekken. Nyland har vel kanskje en fremtid, og hadde sikkert gått på lån en annen plass i sommer om vi ikke hadde mistet Telo. Samtidig spiller vel Nyland kant/indreløper for 2erlaget og har minimalt med fartstid som venstreback. Jeg synes byttene var greie. Hvorfor skal noen som har vert 8-9 valg på benken få spille når 1-2 valg på benken har fått lite spilletid gjennom sesongen? Spillere som har stått på hver dag på trening, men akkurat ikke har vert god nok til å starte kampen. Hva vil disse spillerne tenke når de ikke får muligheten i en slik kamp? 
Jeg tror at benken da hadde sett meget tynn ut de neste årene, og at vi hadde blitt veldig sårbar ved skader/suspensjoner.
Er man god nok i Molde, så får man sjangsen.


Til neste år må vi ha en ny venstreback, og jeg håper Pereira eller Bjørkan blir signert i Januar.

MensenErnst

Innlegg: 5529
MensenErnst
26.11.19 09:07
Kongemannen: Ungdoms satsingen i Molde FK fungerer dessverre ikke.

Jo, mange gode spillere kommer derfra.De spiller bare ikke alle for MFK.


Problemet deres er at klubben er gått fra å ha en ambisjon om å være i øverste divisjon og kanskje nå en cupfinale hvert tiende år til å skulle kjempe om seriegull og europacupspill hvert eneste år. Da blir nåløyet mye trangere og folk som før ville fått sjansen må ut til andre klubber.

PapaSmurf

Innlegg: 40565
PapaSmurf
26.11.19 09:16
MensenErnst: Da blir nåløyet mye trangere og folk som før ville fått sjansen må ut til andre klubber.

Ja, og så kan de komme hjem igjen om de utvikler seg.

PapaSmurf

Innlegg: 40565
PapaSmurf
26.11.19 09:50

Det er mange dyktige og dedikerte ansatte i MFK.  

De skjulte bidragsyterne til gullet. Slike som Gjøstøl, Monsen og Tante. Veldrevet maskineri med mye kompetanse er utrolig viktig sånn at både spillere og trenere kan ha fokus på å prestere. 

Det er generelt alt for mye fokus på kjøp av spillere. Infrastruktur og kompetanse også utenfor banen er vel så viktig for suksess som en ny spiller inn. 

Jeg har jo lest mange steder at Molde har kjøpt seg til gullet. Og det stemmer jo. Men når tok et lag sist gull i norsk fotball eller en annen liga uten å ha kjøpt seg til gull? Alt for mange glemmer hvor mye annet enn spillere inn og ut som betyr noe  

 

(Innlegget ble redigert 26.11.19 09:56)

DietCoke

Innlegg: 10869
DietCoke
26.11.19 11:17
PapaSmurf: Alt for mange glemmer hvor mye annet enn spillere inn og ut som betyr noe

De som skulle falle for fristelsen å tro at det bare er å raske sammen noen skikkelige gode spillere så går alt bra, trenger egentlig bare å bli minnet om innsatsen til Frankrike i VM 2010.

supergunners10

Innlegg: 7739
supergunners10
26.11.19 12:58

Molnew: Hva Mostrøm måtte tenke om å ikke få sjansen i 20 minutter mot VIF i en ubetydelig kamp driter jeg rett og slett i. Han er utgående og trenger ikke den lille spilletiden. For meg blir det helt feil filosofi. Eikrem? Lite spilletid? Forren var grei pga skade. 

molnew

Innlegg: 100
molnew
26.11.19 13:30
supergunners10: Molnew: Hva Mostrøm måtte tenke om å ikke få sjansen i 20 minutter mot VIF i en ubetydelig kamp driter jeg rett og slett i. Han er utgående og trenger ikke den lille spilletiden. For meg blir det helt feil filosofi. Eikrem? Lite spilletid? Forren var grei pga skade.

De 20 minuttene for Mostrøm er mest sannsynlig de siste 20 minuttene han har igjen i karrieren i Molde. Han ble byttet inn 2 min etter 2-3 scoringen. Ville du byttet inn en junior uten noen erfaring  på en vanskelig bortebane? Christensen er regnet som god nok, men det tok lang tid før han fikk starte en kamp. Kampen er viktig å vinne selv om serien er avgjort. Sundgot trener ikke fast med A-laget, og Nyland har vert litt inn og ut i høst.


Gabrielsen og Hussain har også utgående kontrakt, så i følge din filosofi så skal ikke de brukes. Eikrem kom inn for Christensen i 15 min. Hvem av Sundgot og Nyland ville du puttet i den rollen? Eller vill du spilt med Mostrøm, Hestad og junioren bak Ohi de siste 15 minuttene på stillingen 2-3? Det siste byttet kom pga. en skade på Bjørnbak. Her hadde nok ikke Forren kommet inn om skaden ikke hadde kommet. Jeg tipper Nyland hadde kommet inn mellom 88-90 min for Hestad om Bjørnbak kunne spilt ferdig kampen, men det blir spekulasjoner.


 

supergunners10

Innlegg: 7739
supergunners10
26.11.19 14:08
molnew: De 20 minuttene for Mostrøm er mest sannsynlig de siste 20 minuttene han har igjen i karrieren i Molde. Han ble byttet inn 2 min etter 2-3 scoringen. Ville du byttet inn en junior uten noen erfaring  på en vanskelig bortebane?

1. Det er Vålerenga, ikke så vanskelig.
2. Det er en ubetydelig kamp.

Så ja, jeg ville byttet inn en junior ja. Uten tvil. Ikke ville det utgjort særlig forskjell heller vil jeg påstå, så god er og har ikke Mostrøm vært i år.

Mostrøm skal få all den hyllesten han bare kan i hjemmekampen mot Bodø/Glimt, der unner jeg han faktisk å spille hele kampen.

Gabrielsen og Hussain kjemper vi for å beholde, det er noe helt annet det.

Jeg har ikke sagt noe om at man skal sette noen inn i rollen til Christensen, der vil jeg heller si at Christensen burde få stå kampen ut. 

Som jeg sa så var jeg enig i det byttet, så ingen grunn til å gjenta det jeg skrev selv :)
Og ja, det kan godt hende han hadde det, men sånn ble det ikke, og min mening vil også være den samme uavhengig av hva som kunne skjedd.


Stonesy

Innlegg: 507
Stonesy
26.11.19 14:24

100% enig med Molnew her. Unne noen å spille en kamp bare fordi de skal legge opp? 


Det er slike holdninger som du forfekter Supergunners som gjør at man over tid blir "nest best".

supergunners10

Innlegg: 7739
supergunners10
26.11.19 14:27

Haha, hva? 

Så du unner han 20 minutt mot Vålerenga, men ikke siste hjemmekamp? 

Nei, min holdning sørger for at man både blir best, som Molde er, men i tillegg forankrer seg i den lokale tilhørigheten

Om du mener man blir nest best fordi man vil ha en junior på banen i en ubetydelig kamp istedenfor en som skal legge opp, javel, du om det.

(Innlegget ble redigert 26.11.19 14:28)

PapaSmurf

Innlegg: 40565
PapaSmurf
26.11.19 14:49

Legg merke til Erlings svar og selvsikkerheten i det han sier. Han sier de unge kommer. Jeg velger å stole på det.

m31v

Innlegg: 231
m31v
26.11.19 14:54

Skal du spille for MFK, eller Norges beste lag, så må du være god nok. Akkurat nå er ikke de bak i rekkene gode nok, de er imidlertid gode nok til å få være med i troppen. Sånn må det også være. Det er ingen grunn til å betvile at trenerteamet ville satt inn en talentfull unggutt hvis vedkommende var god nok. Såpass tillit må vi ha til de som tar ut laget. 


Jeg tror at det er viktig for Erling Moe og resten av laget å få en bekreftelse på at sulten etter seier er stor, selv når det kun er heder og ære i potten. Bare å erkjenne at de nest beste ikke er gode nok, og det har nok også sammenheng med at MFK er Norges beste lag. Det gror ikke seriemestere på løpende bånd i Molde og omegn. Sånn fotballen har utviklet seg må de kjøpes for millioner. 


Når den neste vinen eventuelt er gode nok så får de den tilliten de fortjener. Det er veldig lite som ville gledet dagens trenerteam mer enn at det kommer opp en lokal unggutt som kan sette sitt preg på dagens MFK-lag, det må det ikke være noe som helst tvil rundt.  

molnew

Innlegg: 100
molnew
26.11.19 15:03

Jeg er enig i at Mostrøm ikke har hatt sin beste sesong, men likevel har han vert en bra bidragsyter inn i gruppa og gir alltid 100% på trening. Han fortjente disse minuttene. Håper han blir værende i klubben på en eller annen måte. Nyland vil få sin mulighet når han er moden for det. Jeg vil påstå at en spiller med 300 kamper på toppnivå i Norge/Sverige utgjør en forskjell i forhold til en 18 åring med kun erfaring fra 3 divisjon. Å avslutte med stil er klasse! 


For min sin del så ønsker jeg at vi stiller med det beste laget mot Bodø Glimt, så jeg håper da at Mostrøm holder seg lengst mulig på benken.


Jeg lurer på om du har sett kampen eller intervjuet med Christensen? Han ble byttet ut med krampetendenser, men du ønsker da at han skal spille 15 + tillegg istedenfor å bytte inn Eikrem? 


Angående byttet av Bjørnbak, så var det en setningsoppbygging til resten av avsnittet.


Man blir ikke best om man ikke bruker den 12-16 beste spilleren i stallen når man har muligheten til det. Da vil de nest beste søke andre utfordringer.


 

supergunners10

Innlegg: 7739
supergunners10
26.11.19 15:11

Enig, håper også Mostrøm fortsetter i klubben. Nei, det har jeg ikke, men nå var ikke poenget her om Christensen/Eikrem uansett, så det lar jeg ligge. 

Jeg kommer forsåvidt heller ikke til å reagere om Mostrøm sitter på benken lengst mulig, for det er ikke poenget mitt. Men om han skulle spille hele kampen så gjør ikke det meg noe, jeg kommer til å gi han hyllesten han fortjener uansett om det er 90, 45 eller 10 minutter.

Ja, Mostrøm søker nye utfordringer uansett, så det ville fortsatt ikke vært et problem kjære molnew :)

supergunners10

Innlegg: 7739
supergunners10
26.11.19 15:13
PapaSmurf: Legg merke til Erlings svar og selvsikkerheten i det han sier. Han sier de unge kommer. Jeg velger å stole på det.

Selvfølgelig stoler vi på Erling, ingen grunn til å ikke gjøre det :)

Stonesy

Innlegg: 507
Stonesy
26.11.19 15:15
supergunners10: Om du mener man blir nest best fordi man vil ha en junior på banen i en ubetydelig kamp istedenfor en som skal legge opp, javel, du om det.

Her bare understreker du poenget mitt. I hodet på en vinner finnes det ikke "ubetydelige" kamper.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg