Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Aldersbestemte landslag

NYTT TEMA
Jenz
JenzInnlegg: 950
14.08.20 08:36

Det jeg har sett av Aarøen har vært meeeeeget bra. Om han er et større talent enn Bobb kan sikkert diskuteres. 

Kakebart
KakebartInnlegg: 4118
14.08.20 09:31

U21 inkluderer vel enten spillere som er 21 år og yngre eller spillere som kunne spilt på dagens u21-landslag. Hvem av de har du tatt utgangspunkt i? Om det kun er de som er 21 og yngre for øyeblikket så har du kanskje Ødegaard på 7. plassen? Om det er de som er kan spille for dagens u21-landslag så ser jeg for meg at Berge er 8 og Ajer 9? Stemmer det? Så har vi kanskje Askildsen på 10? 

Jenz
JenzInnlegg: 950
14.08.20 10:59

Tanken var de som var aktuelle for U21 til kommende kvalifisering. Braut har vokst seg så stor så han gikk rett og slett i glemmboka! Ny liste


 


1. Braut 


2. Aarøen


3. Bobb


4. Sahraoui


5. Hauge


Askildsen er tett på, men synes de nevnte er større talenter. 

Dewaz
DewazInnlegg: 25632
14.08.20 11:00
Jenz: Tanken var de som var aktuelle for U21 til kommende kvalifisering.

Er Hauge det, da?

Kakebart
KakebartInnlegg: 4118
14.08.20 13:12

Nei, hauge er ferdig som u21 spiller med den generasjonen som er inne nå.

Dewaz
DewazInnlegg: 25632
14.08.20 13:50

Prøver å avstå fra å lage slike lister, det er jo egentlig klin umulig å måle spillere opp mot hverandre med så mange variabler. De tre-fire årene mellom Haaland og 03/04-generasjonene er jo enorme. Aarøen har vært Ødegaard-dominant på aldersbestemt, men er ikke i nærheten av å være det i OBOS så langt.

Det eneste som er sikkert er vel at Haaland er vårt største U21-talent. Det var ikke like sikkert for ett år siden; da var han ikke engang bankers på Salzburg (etter et halvår på tribunen). Nå er han først på blokka i Dortmund og utpekt som Benzema sin erstatter. Så ikke den komme, selv om jeg så for meg at han kunne overraske i CL.

Jenz
JenzInnlegg: 950
14.08.20 15:08

Slike lister blir selvfølgelig ikke noen fasiter, men synes det er litt interessant å sette opp og å høre hva andre synes. Samtidig er det en del som er ganske klart, feks at Braut er det klart største talentet. Det var heller ikke noen tvil om at Martin var det største talentet for noen år siden og at Aarøen og Bobb er blant de aller største talentene.


Aarøen og Bobb synes jeg ser ganske like ut ift talent, med Sahraoui like bak. Det er ganske enkelt å se at dette med stor sannsynlighet blir meget gode spillere, det virker så naturlig når de spiller og medspillere og motstandere ser ofte litt "Bambi på isen" ut til sammenlikning. 

Kakebart
KakebartInnlegg: 4118
14.08.20 15:54
Jenz: Aarøen og Bobb synes jeg ser ganske like ut ift talent, med Sahraoui like bak. Det er ganske enkelt å se at dette med stor sannsynlighet blir meget gode spillere, det virker så naturlig når de spiller og medspillere og motstandere ser ofte litt "Bambi på isen" ut til sammenlikning.

Litt talende at du trolig aldri ville hatt Sahraoui på en sånn liste når han var like gammel som de to andre. Sahraoui har jo aldri blitt tatt ut på et norsk aldersbestemt landslag. 

Sier noe om hvor fort det endrer seg. Enig med dewaz. JEg følger ganske bra med på aldersbestemt og har sett Haaland i 3 mesterskap bl.a. At han skulle lykkes i RBS var jeg rimelig sikker på, men at han innen ett år skulle være stjerne på Dortmundt og linka til MAdrid hadde jeg ikke sett for meg i mine villeste fantasier. 

(Innlegget ble redigert 14.08.20 15:55)

Solvgutt1
Solvgutt1Innlegg: 17670
14.08.20 15:56

Var litt skeptisk til all skryten Wolfe har fått etter hans første OBOS-kampen, men siden da har han vært veldig god. Storspiller i OBOS-ligaen og bør vel være aktuell for U21-landslaget?

Kakebart
KakebartInnlegg: 4118
14.08.20 15:57
Dewaz: Aarøen har vært Ødegaard-dominant på aldersbestemt, men er ikke i nærheten av å være det i OBOS så langt.

Har ikke sett han noe særlig enda, men har vanskelig for å tro deg. Ødegaard var helt ekstrem, folk glemmer hvor ekstrem han var på u-landslagene. Stadig noen som trekkes frem som Ødegaard-nivå på ulandslag, men jeg tror aldri vi får en på det nivået i den alderen igjen. 

Kakebart
KakebartInnlegg: 4118
14.08.20 15:58
Solvgutt1: Storspiller i OBOS-ligaen og bør vel være aktuell for U21-landslaget?

Er ikke så stor fan basert på det jeg har sett. Men om han er så god bør han inn i u19-landslaget som tas ut neste mandag. Det er nærmere hans årgang og konkurransen på venstrebacken er ikke enorm. Må utkonkurrere Baccay som LSK sendte ned i postnord-dassen. 

Solvgutt1
Solvgutt1Innlegg: 17670
14.08.20 16:02

Han var ganske passiv og anonym i starten, men har bare blitt bedre og bedre og han var sterkt delaktig da Åsane herjet med Ull/Kisa. Spennende å se om han fortsetter mot HamKam

mogandisu
mogandisuInnlegg: 185
14.08.20 16:05
Kakebart: Er ikke så stor fan basert på det jeg har sett. Men om han er så god bør han inn i u19-landslaget som tas ut neste mandag. Det er nærmere hans årgang og konkurransen på venstrebacken er ikke enorm. Må utkonkurrere Baccay som LSK sendte ned i postnord-dassen.

Synes det er en del jevngode venstrebacker som konkurrerer på 01/02 kullet om en G19 plass. Opsahl, Baccay, Tveiten, Wolfe og Oppegård. 

Dewaz
DewazInnlegg: 25632
14.08.20 16:06
Kakebart: Har ikke sett han noe særlig enda, men har vanskelig for å tro deg. Ødegaard var helt ekstrem, folk glemmer hvor ekstrem han var på u-landslagene. Stadig noen som trekkes frem som Ødegaard-nivå på ulandslag, men jeg tror aldri vi får en på det nivået i den alderen igjen.

Ødegaard spilte ikke så voldsomt mye for aldersbestemte landslag utover U21, så er ikke helt fair å sammenligne nei. Men synes Aarøen har diktert kampene på en måte som minner veldig om Ødegaard for U21 - og i tillegg er han målfarlig, noe som ikke alltid har vært tilfellet med Ødegaard. Tre mål på Aarøen i forrige kamp for G16, kapteinsbindet på og flere nivå over resten.

Men Ødegaard er tidenes norske unge talent. Det er det ikke noe tvil om. Tidenes yngste spiller for Real Madrid og Norges A-landslag. Blant de beste i Eliteserien som 15-åring. Det er jo helt latterlig at noe slikt skal være mulig. 

edit: mener det som skiller de er det som skjer på seniornivå. Eller rettere sagt, hvor tidlig Ødegaard kunne gå inn der og gjøre det samme som han gjorde med jevnaldrende. Det er unikt, og gjør at han distanserer alt annet talent med norsk pass. Så mener jeg også at vi har hatt sterkere 17/18/19 åringer enn Ødegaard (Haaland åpenbart, Carew som startet på topp i CL-finale, Skjelbred som storspilte i CL, Riise hos Monaco/Liverpool - og da har jeg kanskje glemt noen).

(Innlegget ble redigert 14.08.20 16:13)

Jenz
JenzInnlegg: 950
14.08.20 17:06

Man må jo ta utgangspunkt i det man ser-når man ser det. Ut fra det jeg har sett av Sahraoui er han et veldig stort talent, han minner om MMD og Coutinho. Mulig aldersbestemte trenere har misset han, det har jeg ikke noen forutsetning for å si. Men ut fra det jeg ser akkurat nå er han blant nordges største talenter, synes jeg. Det kan være annlederles om noen mnd eller år. Men sannsynligheten er størst for at han også da er blant de største talentene. 

Jenz
JenzInnlegg: 950
14.08.20 17:18

Aarøen er mer direkte enn Martin var og mer målfarlig. På en måte har han et større potensial mtp de egenskapene, da han også har mye av det Martin har. Men Martin var helt klart bedre på den alderen ut fra det jeg har sett (lite av Aarøen).


Synes ikke det er åpenbart at vi har hatt bedre 17,18,19åringer. Hvis du tenker på at han ikke dominerte fullstendig på Castilla, Heerenveen så var det flere grunner til det. På U21, der han spilte mot flere år eldre spillere, var han helt suveren mot all motstand (mange spillere som nå er store spillere i utlandet). Der hadde du det virkelige talentet hans og jeg var aldri usikker på at han var the real deal (kanskje med unntak av første halvdel i Vitesse).


Selv om Skjelbred storspilte i CL er det ganske åpenbart at han ikke var det samme talentet som Martin som spilte i spansk 3. divisjon. Virkelig gode spillere ser man er store talenter og vil nå langt uansett motstand.


Haaland så jeg da han var 17, både på ulandslag (hvem husker ikke kampen hans mot Tyskland G17). Han så man hadde noe helt spesielt, men etter min mening var fortsatt Martin på den alderen en klasse over. Carew var et kjempetalent, men Martin og Braut er større og kommer helt klart til å bli bedre spillere, de har rett og slett større fotballkvaliteter. 

Dewaz
DewazInnlegg: 25632
14.08.20 17:32
Jenz: Selv om Skjelbred storspilte i CL er det ganske åpenbart at han ikke var det samme talentet som Martin som spilte i spansk 3. divisjon. Virkelig gode spillere ser man er store talenter og vil nå langt uansett motstand.

Skjelbred var enorm som 17/18-åring, blant Europas mest lovende. Storspilte mot Real Madrid, og scoret også mot Olympiacos i kampen før han ble brutalt taklet og karrièren ble satt litt ut av kurs. Er ikke helt overbevist om at Ødegaard ville prestert på samme nivå; blir fort litt recency bias. Ødegaard slet jo til tider i Castilla rundt samme alder. Ikke not intensitet i kroppen til å kunne gjøre voldsomt mye på det øverste nivået, selv om han rent fotballteknisk var der allerede.

Edit: litt på siden dette, men er jo interessant å sammenligne talenter nå/da. Var for ung til å huske hvilken hype det var rundt Carew, men vil tro det hadde vært hallelujah-stemning i Norge også nå om vi hadde hatt en 19 år gammel spiss som startet på topp i en CL-finale. Kan fint puttes i kategorien "spillere som var lengre framme i utviklingen enn MØ i en alder av 18/19". MØ sin utvikling startet jo for fullt i Vitesse; før det var det egentlig litt 'all fart but no shit'. Sluttprodukt betyr litt.

(Innlegget ble redigert 14.08.20 17:43)

Dewaz
DewazInnlegg: 25632
14.08.20 17:44
mogandisu: Synes det er en del jevngode venstrebacker som konkurrerer på 01/02 kullet om en G19 plass. Opsahl, Baccay, Tveiten, Wolfe og Oppegård.

Hvordan vil folk rangere disse mtp. eliterunden?

Kakebart
KakebartInnlegg: 4118
14.08.20 17:59
Dewaz: Hvordan vil folk rangere disse mtp. eliterunden?

Oppegård er nok bankers. Wolfe utfordrer Baccay. HAdde LSK satsa på Baccay så hadde han også vært bankers. 

Venstrebacken, høyreback og keeper er vel de posisjonene der det ikke er samme kvalitet som resten. Keeperne er greie nok og naturilg at de samme fortsetter. 

På høyrebacken er vel Cornic bankers mens Helgesen og Hauge gjør opp om den andre plassen?

Jenz
JenzInnlegg: 950
14.08.20 18:13

Altså, jeg tror vi skriver litt forbi hverandre. Jeg skriver om talenter, altså hvem som har det største talentet og potensialet. Med det mener jeg hvem som ser ut til å kunne bli den beste fotballspilleren. Med det som utgangspunkt kan man si at Martin eller Erling på samme alder, si 18,19, er større talenter enn Carew, fordi de er mest trolig å nå lengst (Carews dårlige teknikk og begrensede fotballforståelse er grunner til dette). 


Man trenger derfor ikke ha prestert i en CL-finale eller prestert jevnt på et veldig høyt nivå over tid for å bli kalt det største talentet.


Hvis vi snakker om hvem som har nådd lengst i en viss alder så vil Ciljan, i hvert fall Carew være foran Martin (selv om det å være tidenes yngste debutant på RM også er en stor bedrift). 

Jenz
JenzInnlegg: 950
14.08.20 18:14

Martin som 17,18 på et ok Rosenborg mot Real Madrid:føler meg sikker på at han hadde storspilt og at storklubbene hadde vært etter han. Det var de allerede som 15åring.

Det at Martin slet på Castilla var det jo flere grunner til. Ingen av de hadde med Martins manglende talent å gjøre. 

(Innlegget ble redigert 14.08.20 18:16)

Catts
CattsInnlegg: 1577
14.08.20 18:58
Kakebart: Keeperne er greie nok og naturilg at de samme fortsetter.

Rasmus Sandberg har vel vært ute en stund med skade. Vet ikke hva status er på ham nå, men han har vel vært førstevalg tidligere? Mon tro om ikke Andreas Smedplass kan spille seg inn i troppen, han er for øyeblikket fast i målet til Kongsvinger.

Kakebart
KakebartInnlegg: 4118
14.08.20 19:59

Sandberg er nok fortsatt ute siden han ikke har vært på benken for RBK? Høres fornuftig ut med Petersen og Smedplass da.

mogandisu
mogandisuInnlegg: 185
14.08.20 21:15

Oscar Aga med ny scoring i OBOS, en fin en sådan. Har vel vært ute av de par siste 2001 troppene, med Noah Holm og Mustafa Fofana på spiss. Spørs om ikke han "danker ut" Fofana ved neste uttak, som ikke har kommet helt i gang for Strømsgodset.

Catts
CattsInnlegg: 1577
15.08.20 15:24
Kakebart: Oppegård er nok bankers. Wolfe utfordrer Baccay. HAdde LSK satsa på Baccay så hadde han også vært bankers.

Det er ikke stort Baccay får spille i Fredrikstad, i dag starter han på benken. Samtidig spiller Wolfe fast i OBOS-ligaen og presterer godt. Det blir spennende å se hvem som blir tatt ut.


Cornic er, som du skriver, bankers på høyreback. Tittet såvidt innom Grorud-kampen i går, og ble påminnet hvilken god spiller han er. Det kan vel fort være duket for Helgesen også, ettersom Hauge har slitt med en skade. Kan Ottesen være et alternativ? Tror han har spilt mye høyreback på klubblag, men Paco foretrekker kanskje backer som er mer offensivt anlagt.

mogandisu
mogandisuInnlegg: 185
15.08.20 15:45
Kakebart: Oppegård er nok bankers. Wolfe utfordrer Baccay. HAdde LSK satsa på Baccay så hadde han også vært bankers.

Enig i den vurderingen. Oppegård var vel førstevalg fra før, så naturlig at han fortsetter der. Baccay var ofte tatt ut men når han ikke starter for FFK i PostNord engang så blir det vanskelig å prioritere han over Wolfe som starter i OBOS og gjør det bra. Tveiten har ikke fått trent eller spilt kamper på høyt nivå da han er i 3. div klubben Lyn, som ikke er en del av toppfotball opplegget. I tillegg var vel Wolfe tatt ut før Tveiten da 2001 spilte mot Mjøndalen i februar, selv om Wolfe meldte forfall og Tveiten til slutt var den som spilte den kampen. Opsahl har ikke fått mye tillit på Vålerenga i Eliteserien, men spiller i det minste for VIF 2 i PostNord, i motsetning til Baccay.

Tror derfor rangeringen blir:
1. Oppegård
2. Wolfe
3. Opsahl
4. Baccay
5. Tveiten

Kakebart
KakebartInnlegg: 4118
15.08.20 15:52
Catts: Kan Ottesen være et alternativ? Tror han har spilt mye høyreback på klubblag, men Paco foretrekker kanskje backer som er mer offensivt anlagt.

Ja, Paco stiller nok ikke med stoppere som backer. Heller vinger som Hauge, da. Ottesen har vært med som stopper tidligere. Fosnæss Hanssen har vel også spilt et par kamper som høyreback i tippeligaen, men tenker det er samme vurdering der. 

mogandisu
mogandisuInnlegg: 185
15.08.20 16:28

Kanskje litt vanskelig å si med tanke på usikkerheten knyttet til kamper osv, men når er det planlagt at omrokkeringen på landslagstrenerne skal skje? Tar Paco eller Pimenta ut neste 2001 tropp? Når tar Paco over 2003, og har han de også til neste år? 

Kakebart
KakebartInnlegg: 4118
15.08.20 16:44

Paco leder u19(2001)
Pimenta leder u18(2002)

 

Paco tar over 2003 når han er ferdig med 2001. Trenerne følger årgangene sine, vanligvis er u19-årgangen ferdig etter u19Em på sommeren. Blir litt annerledes om Paco tar laget til u20VM igjen, da fortsetter nok Halle med årgangen litt lenger.

(Innlegget ble redigert 15.08.20 16:47)

Kakebart
KakebartInnlegg: 4118
16.08.20 22:37
mogandisu: Tror derfor rangeringen blir:
1. Oppegård
2. Wolfe
3. Opsahl
4. Baccay
5. Tveiten

En outsider til venstreback-plassen; Magnus Knudsen på LSK. Det som taler mot han er opplagt at han ikke er en venstreback og ikke venstrebent. Men han har gjort det bra på venstrekanten til LSK de to siste kampene og har et venstrebein han kan gjøre mer enn å stå på. Leverte en fin assist i forrige kamp med innlegg med venstrebeinet f.eks. God i begge retninger. Paco har likt å bruke vinger som backer på lagene sine tidligere. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg