Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Babacar Sarr ferdig i Molde

NYTT TEMA
Stormoen33
Stormoen33Innlegg: 3805
22.02.19 00:37
CrimsonK: Treneren kan vel mene at Sarr hadde negativ innflytelse på laget etter siktelsen. Pga dårlig kjemi med andre spillere så var beste valget for klubben å utelate ham fra kamptropp. Er det ikke da en sportslig vurdering at han utelates fra kamptropp?

I beste fall syltynt så lenge man ikke vet noe om kjemien med andre spillere ...

keizersoze
keizersozeInnlegg: 11897
22.02.19 00:43
Stormoen33: I beste fall syltynt så lenge man ikke vet noe om kjemien med andre spillere ...

Vil jo anta at treneren vet dette bedre enn noen av oss her.

At dette er noe annet enn et økonomisk spørsmål forbløffer meg at noen tror på.

 

Stormoen33
Stormoen33Innlegg: 3805
22.02.19 01:04
keizersoze: At dette er noe annet enn et økonomisk spørsmål forbløffer meg at noen tror på.

Du tenker på termineringen av kontrakten nå?

keizersoze
keizersozeInnlegg: 11897
22.02.19 01:14
Stormoen33: Du tenker på termineringen av kontrakten nå?

Som det er blitt sagt her inne. Dette har vært en avveining, der de har funnet ut hva som gavnet klubben best.

 

Tankian
TankianInnlegg: 59
22.02.19 01:43

At det skal være «advokatmat» om spillere utelukkes fra kamptropper må være en av de latterligste påstandene jeg har lest. Burde være flust med saker i den internasjonale fotballverdenen da om så var tilfeller. Tror dere at dette ville vært første gang i fotballverdenen at en etablert spiller hadde blitt utelukket fra kamptropp? 

Men la oss si, for diskusjonens del, at Sarr sin advokat hadde gått til retten fordi Sarr var utelatt fra kamptropper. Hvor vanskelig kunne det vært å begrunne utelatelsen med noe som for eksmpel som at «Sarr var heftet med voldtektspåstander/utenomsportslig støy som gjorde at Moldes trener fryktet at Sarr ville miste noe av fokuset på fotballen og dermed ikke prestere godt nok i kamper». Ekstremt urealistisk argumentering å late som om Molde risikerte å bli tatt til retten for å utelukke en spiller fra kamptroppen, og på toppen av det også hadde risikert å tape saken i retten.

KingAnderson
KingAndersonInnlegg: 20465
22.02.19 02:16
lbruse: Kan du ikkje forholde deg til dommen og droppe dine subjektive antiholdninger ?

Det er vel det enkleste, og mest fornuftige, å gjøre.

Konklusjonen da er at han pr dags dato er uskyldig, og all diskusjon videre går fra det utgangspunktet.

JackNapier
JackNapierInnlegg: 4798
22.02.19 05:51

«For det første, en klubb kan selvsagt utelate en spiller fra en kamptropp en hel sesong. De kan ikke straffes gjennom AML.»

Nei, men de kan straffes av CAS. Det er regler for slikt.

travern
travernInnlegg: 1388
22.02.19 08:33
PapaSmurf: Det er mange gode rettsprinsipper som mange mener skal settes fyr på. Jeg vil tro pipen hadde fått en annen lyd om de ble anklaget for noe de mener seg uskyldige i og opplevd forhåndsdømming fra arbeidsgiver.

Jeg vil bare si at dette er jeg helt enig i. Ingen straf uten dom. Inntil en blir dømt så skal man i en rettstat ikke behandles som om man er dømt. Dette er veldig enkelt.

Brezjnev
BrezjnevInnlegg: 12709
22.02.19 16:36
lbruse: Kan du ikkje forholde deg til dommen og droppe dine subjektive antiholdninger ?
Dommen seier klar sannsynlighetsovervekt som ligger mellom 50+ og 70 .
Der du med din overveiende sannsynlighet overtar .
Er dette så forbanna vanskelig ?

Det finnes ikke vanskelig, det er derfor jeg er så overrasket over at du klarer å kåle det til. Spesielt siden det du siterte innledningsvis snakker om skjerpede beviskrav i saker som vil være en særlig belastning for den som anklages. Det er 3 nivåer av beviskrav her:

1. Alminnelig sannsynlighetsovervekt, eller bare "sannsynlighetsovervekt". Det som brukes i de dagligdagse tvistesaker, og man må bare akkurat over 50%.

2. Sterk, klar eller kvalifisert (kjært barn har mange navn) sannsynlighetsovervekt, såkalt skjerpet beviskrav. Det er dette som gjelder blant annet i saker om voldsoffererstatning, du kan lese mer om det her. Eller her, selv om tematikken der er en litt annen. Dette er nivået før straffedom, de (minst) 70-75% som er nevnt.

3. Bevist utover enhver rimelig og fornuftig tvil. Selvforklarende, og det er det nivået som må til for å slenge noen i fengsel.

Så joda, Sarr er overveiende sannsynlig voldtektsmann.

Brezjnev
BrezjnevInnlegg: 12709
22.02.19 16:41
travern: Jeg vil bare si at dette er jeg helt enig i. Ingen straf uten dom. Inntil en blir dømt så skal man i en rettstat ikke behandles som om man er dømt. Dette er veldig enkelt.

Høyesterett er uenig med deg.

Frifunnet i straffesak for underslag, fikk likevel sparken. Arbeidsgiver kunne dog vise at det var klar sannsynlighetsovervekt for at mannen var skyldig, ble saksøkt for urettmessig oppsigelse og vant såpass grundig at de ble tilkjent saksomkostninger.

HarryH
HarryHInnlegg: 29274
22.02.19 16:45
Brezjnev: Sarr er overveiende sannsynlig voldtektsmann

Og så er "problemet" for Molde som arbeidsgiver at dette ikke er synonymt med at Sarr er voldtektsmann.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 33557
22.02.19 16:46

Brezjnev: Forskjellen på den saken du viser til og denne er jo at MFK ikke er en part i saken. 

Sandaas
SandaasInnlegg: 11599
22.02.19 16:57
JackNapier: Nei, men de kan straffes av CAS. Det er regler for slikt.

Nei, ingen saker ender i CAS fordi man er utelat fra kamptropper. Det som kan ende i CAS er om man ønsker å bryte kontrakten og påberope seg "just cause" der klubben er uenig. Her eksisterer det et minimumskrav at man har spilt mindre enn 10% av de offisielle kampene i en gitt sesong. Spillere som har blitt droppet fra laget har prøvde å få kontrakten brutt umiddelbart men der har CAS bare avvist spillerens krav (et mye omtalt tilfelle var Salkic, og som har potensielt mange fellestrekk med en eventuell Sarr-sak for Molde). 

Kort fortalt, så lenge Sarr hadde få trene med A-laget, fikk den samme oppfølgingen (medisinsk m.m.), samme lønn og kunne spille på 2. laget så hadde CAS avvist en sak mot Molde og Molde altså hatt null negativ konsekvens av å henvise Sarr til benken/tribunen så lenge han var siktet/tiltalt i en så alvorlig sak. Det hadde vært et like lovlig valg som åpenbart hadde vært et langt smarte valg rent omdømme messig. Molde valgte sportslige hensyn over omdømme, med det resultat at de spilte kamper med en man som retten mente var sannsynlig var en voldtektsmann (og der han også ble dømt til å betale erstatning). Hans generelle omgang med kvinner ble greit presentert for hele verdenen og Moldes rolle i å prøve å minimere skaden og bortforklare deres manglende reaksjon ble fullstendig blottstilt.  Alle klubber i verden vil prøve å unngå en slik situasjon og innse hvor mye et slikt tilfelle kan ramme deres omdømme svært negativt, ja alle borte fra Molde og deres fans som fortsatt later som de ikke kunne ha tatt andre valg...

Rhesus Kristus
Rhesus KristusInnlegg: 1257
22.02.19 17:00

Her er det mange som argumenterer med hvor enkelt det hadde vært for Molde Fotballklubb å fare med løgn og operere i juridiske gråsoner – og slippe unna med det. Herlig.

Rhesus Kristus
Rhesus KristusInnlegg: 1257
22.02.19 17:05
Sandaas: Molde og deres fans som fortsatt later som de ikke kunne ha tatt andre valg

Kan du peke på hvor klubben sier at de ikke kunne ha tatt andre valg?

Brezjnev
BrezjnevInnlegg: 12709
22.02.19 17:08
PapaSmurf: Brezjnev: Forskjellen på den saken du viser til og denne er jo at MFK ikke er en part i saken.

Nå var vel poenget her prinsippet om hvor langt uskyldpresumpsjon, "ingen straff uten dom" og dess like faktisk gjelder. At det ikke er noe brudd på menneskerettigheter å gi en frikjent mann sparken.

At Molde ikke er part i herværende sak burde ikke være noe poeng, han ville da ikke vært noe mer skyldig om det var voldtekt av treneren han var frikjent for.

Mannen som ble omtalt i høyesterettsdommen var akkurat like frikjent og uskyldig som Sarr.

(Innlegget ble redigert 22.02.19 17:12)

DietCoke
DietCokeInnlegg: 10365
22.02.19 23:22
TheDante: Greia er den at dette er tilnærmet klin umulig å bevise, da en treners faglige skjønn vanskelig kan motstrides.

Trenger ikke bevises. Vil være et sivilrettslig spørsmål. I dette spørsmålet holder det nok med 51%.

Stormoen33
Stormoen33Innlegg: 3805
22.02.19 23:49
Sandaas: Nei, ingen saker ender i CAS fordi man er utelat fra kamptropper. Det som kan ende i CAS er om man ønsker å bryte kontrakten og påberope seg "just cause" der klubben er uenig. Her eksisterer det et minimumskrav at man har spilt mindre enn 10% av de offisielle kampene i en gitt sesong. Spillere som har blitt droppet fra laget har prøvde å få kontrakten brutt umiddelbart men der har CAS bare avvist spillerens krav (et mye omtalt tilfelle var Salkic, og som har potensielt mange fellestrekk med en eventuell Sarr-sak for Molde).  Kort fortalt, så lenge Sarr hadde få trene med A-laget, fikk den samme oppfølgingen (medisinsk m.m.), samme lønn og kunne spille på 2. laget så hadde CAS avvist en sak mot Molde og Molde altså hatt null negativ konsekvens av å henvise Sarr til benken/tribunen så lenge han var siktet/tiltalt i en så alvorlig sak. Det hadde vært et like lovlig valg som åpenbart hadde vært et langt smarte valg rent omdømme messig. Molde valgte sportslige hensyn over omdømme, med det resultat at de spilte kamper med en man som retten mente var sannsynlig var en voldtektsmann (og der han også ble dømt til å betale erstatning). Hans generelle omgang med kvinner ble greit presentert for hele verdenen og Moldes rolle i å prøve å minimere skaden og bortforklare deres manglende reaksjon ble fullstendig blottstilt.  Alle klubber i verden vil prøve å unngå en slik situasjon og innse hvor mye et slikt tilfelle kan ramme deres omdømme svært negativt, ja alle borte fra Molde og deres fans som fortsatt later som de ikke kunne ha tatt andre valg...

Ok, alle har fått med seg at du er flammende uenig med de som holder med Molde. Du har imidlertid ingen grunn til å si at supporterne på noen måte forsvarer spilleren. Det er ingen som har gjort det, de som du sikkert sikter til har forsvart rettsprosessen og ingenting mer, det er greit å få med seg. 

Du må begynne å skjerpe deg, Molde FK er ikke en part i denne saken!

 

JOlsen
JOlsenInnlegg: 2957
23.02.19 17:29
arkles: hangeland var nr2 på listen min. Skal du være "ekspert" bør man kunne elementære regler og ikke sitte å ralle med de andre tomme tønnene

Huseklepp en veldig oppegående..... Og Jesper Mathisen..... 

northside
northsideInnlegg: 36768
23.02.19 20:54

Hverken frikjennelsen av Sarr, eller erstatningen han ble dømt til å betale er rettskraftige. Begge forhold ble anket. Så kan folk bable om sannsynlighet så mye de vil, helt til saken blir gjenopptatt i en høyere rettsinstans

northside
northsideInnlegg: 36768
23.02.19 20:57

Hvem som «ville det mest» av Sarr og MFK da kontrakten ble avsluttet får vi sannsynligvis aldri vite. Men han kommer ikke til å spille mer for MFK, det er jeg 99% sikker på

northside
northsideInnlegg: 36768
23.02.19 21:13

At folk mener at MFK burde ha handlet annerledes er greit nok det. Men når Kjernen plutselig starter en bannerkampanje mot voldtekt på Aker Stadion blir det hele tragikomisk. Jeg ville ha sett de gjøre noe lignende hvis Sarr spilte på RBK..

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 33557
23.02.19 21:16

Det er jo bare å se til RBK og deres behandling av Bendtner. 

Det er tilnærmet identiske uttalelser og løsninger valgt av begge klubber. 

Jeg er ikke i tvil om at de har søkt juridisk bistand og lyttet til denne så like som uttalelsene har vært. 

northside
northsideInnlegg: 36768
23.02.19 21:19

Det er mange i denne tråden som mangler grunnleggende kunnskap om det norske rettssystemet. Den første dommen er anket av begge parter.(Skyldsspørsmålet og erstatningen). Da faller konklusjonene derfra bort. Sarr er da tiltalt for voldtekt, og sannsynligheten for det ene eller det andre er uviss, sett fra jussen sin side.

(Innlegget ble redigert 23.02.19 21:21)

kytec
kytecInnlegg: 41868
23.02.19 21:26
northside: Sarr er da tiltalt for voldtekt, og sannsynligheten for det ene eller det andre er uviss, sett fra jussen sin side.

Men enn så lenge å anse som uskyldig. 

northside
northsideInnlegg: 36768
23.02.19 21:35

Ja, det stemmer. 

 

lbruse
lbruseInnlegg: 3170
23.02.19 23:04

https://www.rbnett.no/nyheter/2019/02/23/Beordrer-mer-etterforskning-mot-tidligere-moldespiller-18530664.ece

Saken frå Sogndal 2014. Er det overhodet tvil så er det sjølvsagt riktig å gjenoppta etterforskning. 

KingAnderson
KingAndersonInnlegg: 20465
23.02.19 23:33
lbruse: Er det overhodet tvil så er det sjølvsagt riktig å gjenoppta etterforskning.

Helt enig. Er det uikkerhet rundt det så er det definitivt på sin plass og etterforske på ny.

Stormoen33
Stormoen33Innlegg: 3805
24.02.19 00:26
lbruse: https://www.rbnett.no/nyheter/2019/02/23/Beordrer-mer-etterforskning-mot-tidligere-moldespiller-18530664.ece

Sarr kommer aldri tilbake fra Sibir ...

JOlsen
JOlsenInnlegg: 2957
24.02.19 11:20

Vi får aldri vite hva som er sant eller ikke. Det vet bare Sarr og jentene. Bra han er ferdig i Molde, så slipper de masse bråk. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg