Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Molde FK. Klubbtråd 2020.

NYTT TEMA
Sulfat

Innlegg: 15314
Sulfat
30.08.20 23:53

Jeg holder med supergunner på at unødvendig rotasjon er negativt, jeg holder ikke med gunners på at spillerbytter etter 70 min gir mye skader.

I såfall er det ny kunnskap, som alle fotballklubber burde dra nytte av.

supergunners10

Innlegg: 7924
supergunners10
30.08.20 23:54
Sulfat: spillerbytter etter 70 min gir mye skader.

Har fortsatt ikke sagt det. Du eskalerer det jeg sier. 

Jeg sier at alle idrettsutøvere som er trent for å holde distansen de skal vil pådra seg mindre skader. Når man da ikke er trent (har spilt kamper i dette tilfellet) i den distansen så vil det være lettere å få skader.

Jeg kan ta et veldig enkelt eksempel. 

En spiller kommer tilbake etter juleferie og har trent så som så. Går deretter rett inn i hard trening første uken, og har en mye større sjanse for belastningskader enn en som har trent så godt som må til gjennom julen. 

(Innlegget ble redigert 30.08.20 23:58)

Sulfat

Innlegg: 15314
Sulfat
30.08.20 23:56

La oss ta oss hver sin bolle, og være uenige. 

DietCoke

Innlegg: 10906
DietCoke
30.08.20 23:57
Art-Vandelay: Ga spillerne opp alt da de møtte Glimt og fikk oppleve kraften fra nordlendingene?

Samtidig kom det et tilbud fra Toulouse. Og ikke lenge etter røk enda en forsvarsspiller.

supergunners10

Innlegg: 7924
supergunners10
30.08.20 23:58
Sulfat: uenige.

Det kan vi godt.

Og så kan vi se videre mot trekning i morgen og ny kamp etterhvert. 

tobbis2

Innlegg: 59
tobbis2
31.08.20 07:40

Mfk uten Eikrem er middels eliteseriekvalitet

Stonesy

Innlegg: 511
Stonesy
31.08.20 08:15

Forsvaret kostet oss 3 poeng igjen i går. Vi er vel snart oppe på tosifret antall poeng tapt som følge av manglende samhandling (og kvalitet) i bakerste ledd.

Ka9nen

Innlegg: 23404
Ka9nen
31.08.20 08:21

Rosenborg ville nok også slitt med Reginiussen, Hovland og en til ute i midtforsvaret

Stonesy

Innlegg: 511
Stonesy
31.08.20 09:03

Poenget er at dette var en varslet katastrofe.


Bare flaks med omskoleringen av Ellingsen gjør at dette ikke endte enda verre (regner med at vi har flere tilbake etter pausen nå).


Sheriffen kan bli bra etterhvert, men han trenger også innkjøring.


Vi burde hentet en fullblods midtstopper som kunne gått inn å fylle rollen fra dag 1 i sesongen. Står for at Rode Gregersen ikke bør være førstevalg i MFK selv om han har gjort det OK den lille perioden han fikk.

Everenga

Innlegg: 6282
Everenga
31.08.20 09:09
Ka9nen: Rosenborg ville nok også slitt med Reginiussen, Hovland og en til ute i midtforsvaret

De har vel strengt tatt slitt uten at de har vært borte.

RamGuy

Innlegg: 5326
RamGuy
31.08.20 09:23

Er jo vanskelig å helt klare å si hvor mye skadene bakover på banen har å si for prestasjonene fremover på banen. Det er jo en gang sånn at selvtillit gjør at alle spiller bedre og det er klart at når vi nå har begynt å slippe inn såpass med mål uansett motstander så vil det automatisk påvirke resten av laget.

Men det er jo verdt å nevne at samhandlingen i laget har vært under pari i hele år. Det gjelder både offensivt og defensivt. For store mellom rom mellom de fire bakerst, men dette kommer nok mye av skader. Vi har ikke en eneste spiller bak der som har vært skadefri så langt, og det er selv før vi regner inn spillere som Gregersen og Haraldseid som har vært ute nærmest hele sesongen.

Men midtbanen har også slitt med alt for store rom mellom seg og forsvaret. Og midtbanen består jo stortsett av de samme fra kamp etter kamp og her er det jo rutinerte spillere så relasjoner burde jo sitte. Men det kan vel handle vel så mye om at relasjonene mellom midtbanen og forsvaret er for dårlig og ikke midtbanen i seg selv. Det ene fører til det andre.

Men det er jo temmelig trist fremover i banen også. Hvor Hestad kombinerte veldig bra med Haraldseid så ender alt, alt for mange av trekkene våre på den siste tredjedelen ut i vasken fordi spillerne misforstår hverandre. Det gjøres gode løp, det forsøkes på nokså solide og veldig smarte trekk men når spillerne ikke forstår hverandre så ser det jo bare dumt ut og det blir ingenting ut av det. Når vi samtidig legger til det faktum at vi er vant til å være såpass ballbesittende og skal nærmest spille oss inn i motstanderens mål før vi scorer så må jo disse relasjonene sitte. Det er jo heller ikke sånn at vi får så store rom av lag i Eliteserien så vi kan spille på så fryktelig mange andre måter da det aldri er spesielt mye bakrom å spille i og skudd fra distanse, selv fra 14-20 meter er vanskelig for motstander ligger så lavt at det er gjerne 6 mann+ mellom han som skyter og målstreken.


Selv Eikrem som har vært en boksåpner begynner å slite med å finne åpningene da relasjonene ikke sitter. Hjelper ikke at han se hvor ballen skal spilles for at vi skal komme oss igjennom når spillerne ikke tar de riktige løpene. Og pasningskvaliteten til Eikrem har gått ned som et resultat av akillesproblemene.


Jeg vet ikke helt hva Erling Moe burde eller skulle ha gjort. Spillerne faller jo som fluer, spesielt defensivt. Han rullerer endel på kantspillerne osv men synes ikke det har vært noen ekstrem grad av unødvendig rullering i det siste. Jeg synes kanskje han fremstår litt skadelidende av at det er lov med så mange bytter i år for jeg føler vi ofte bytter oss ut av kamper. Vi har så mange gode på benken at Moe ser ut til å alltid måtte bruke alle byttene og da blir det så mange endringer i laget at dynamikken og flyten forsvinner. Vi gjør nesten alltid alle byttene nærmest samtidig. Om han føler en så stor trang til å bruke stallen og alle byttene så tror jeg nesten det hadde vært bedre om han bytter 2-3 spillere ved pause så han ikke ender opp med å bytte 4-5 spillere i løpet av få minutter av andre omgang.

Problemet er vel mer på treningsfeltet? Er det den store spillerstallen med såpass mange jevngode spillere som skaper problemer her? Er det vanskelig for kanter og backer å skape de nødvendige relasjonene fordi vi ikke har noen skikkelig definerte førstevalg? Jeg går ut ifra at når Hestad spilte seg god med Linnes og Haraldseid så var det resultat av at de fleste treningsøkter så var det sånn at Haraldseid var høyreback og Hestad var høyre kant.

Så hele trenings og kamphverdagen ble lagt opp til at de nærmest måtte lære hverandre å kjenne. Nå er det så mye frem og tilbake på begge backene og begge kantene at det blir vanskelig å skape relasjoner og på treningsfeltet så har vel ikke Moe noen definerte førstevalg så jeg regner med at treningene vil variere voldsomt på dette området også så man får liksom ikke opprettet de helt samme relasjonene?

Igjen så er jo ikke dette utelukkende Moe sin feil. Det har vært mye skader på backene og når Wingo måtte inn for Holmgren Pedersen så leverte han jo såpass bra at det var vanskelig å sette han ut igjen når Holmgren Pedersen kom tilbake. Jeg vil nesten tro at mangelen på Molde 2 kamper også gjør at Moe føler et ekstra stort behov for at alle må holdes i gang.

Everenga

Innlegg: 6282
Everenga
31.08.20 09:34
RamGuy: Om han føler en så stor trang til å bruke stallen og alle byttene så tror jeg nesten det hadde vært bedre om han bytter 2-3 spillere ved pause så han ikke ender opp med å bytte 4-5 spillere i løpet av få minutter av andre omgang.

Her tror jeg du peker på noe som ikke har vært nevnt mye. Skal man ha 5 bytter må man tenke om igjen på hvordan de skal brukes. De færreste lag bytter noe særlig før 60 min utenom skader selvsagt. Det vil si at bruker man alle byttene ender man opp med å bytte halve laget de siste 20-30 minuttene.

Korgutt

Innlegg: 16674
Korgutt
31.08.20 09:43

Angående dagens trekning så har FHI kommet med en oppdatert liste på hvilke land som vil være gul. Den ser slik ut.


Latvia: 3,1
Finland: 6,0

Ungarn: 8,1
Estland: 13,5

Litauen: 16,2
Kypros: 17,2

Slovakia: 18,1
I tillegg kommer det noen regioner i Sverige og Danmark. Resten er rødt.

(Innlegget ble redigert 31.08.20 09:45)

Everenga

Innlegg: 6282
Everenga
31.08.20 09:48
Korgutt: Ungarn: 8,1

De har vel innført innreisenekt for utlendinger?

Korgutt

Innlegg: 16674
Korgutt
31.08.20 10:00

Fra imorgen Everenga. Jeg bare kopierte listen som ligger i en artikkel i Dagbladet.

Art-Vandelay

Innlegg: 67678
Art-Vandelay
31.08.20 10:18
Everenga: De har vel innført innreisenekt for utlendinger?

Var ikke Ungarn et av landene som opprinnelig var satt opp som nøytrale land for kamper?

Korgutt

Innlegg: 16674
Korgutt
31.08.20 10:23

Stemmer det Art-Vandelay. Sammen med Hellas, Kypros og Polen. Men slike ting blir vel slettet med et pennestrøk når Ungarn går til et slikt skritt som de har gjort.

PapaSmurf

Innlegg: 40790
PapaSmurf
31.08.20 10:27

Jo mer jeg tenker på gårsdagen, jo mer irritert blir jeg. 

Glimt, Sandefjord, Sarpsborg og Viking. 4 bortekamper - 4 tap. 

Vi kan snakke om rullering eller skadeproblemer eller whatever. Sannheten er at det mangler en plan. Spillerne vet ikke hva de skal gjøre. 

Se på Glimt. Nå skal det sies at de leverer fantastisk og ingen kan kreve at Molde skal levere så sinnsyke tall, men likevel se på dem. 

De har en plan. De har en struktur. De har samordna bevegelsesmønstre. Alt dette mangler i MFK. Og det har det egentlig gjort i hele år. Grunnen til at kritikken først kommer nå er jo at vi på ett eller annet vis greide å vinne kamper selv om det lugga de ti første kampene. Men nå får vi de resultatene vi fortjener etter spillet vi leverer og da blir det mer åpenlyst at noe er galt. 

Vi slo ut Celje. Ja, men de var på nivå med et lag i PostNord. Likevel greide vi bare å vinne med nød og neppe. 

Hvordan kan så mange gode spillere levere så dårlig over tid? Det skal ikke være mulig. Ja, vi har noen middelmådigheter i stallen. Men det har alle lagene i ligaen. Vi har kanskje færrest av dem alle. 

Og da må man rette blikket mot jobben som treneren har gjort og de valgene han har tatt.

Ja, vi har hatt skader i forsvar. Men det var Moe  som gamblet og ville starte sesongen med to stoppere og en omskolert midtbanespiller. Nå har begge stopperne vært ute en stund, og den omskolerte er vraka fordi han ikke holder mål, så man har valgt å bruke en midtbanespiller som man ikke hadde tenkt å omskolere, men som man likevel måtte omskolere. Og det så jo bra ut en stund. Helt til laget foran slutta å levere. Da blir svakhetene i tempo og plasseringsevne fryktelig tydelige. 

Og de frie rollene. Jeg likte dem ikke i fjor heller for de som husker tilbake. For at det skal fungere med frie roller må det være stor disiplin og veldig gode spillere. Eikrem i en fri rolle fungerer. Men nå er hele angrepet fullt av frie roller. Ingen plan annet en at de lager en plan underveis. Spissen er på kant, nede på midten og mister ball, kantene er både her og der. Hva er galt med faste mønstre? 

Fra å begynne sesongen som untouchable begynner det å bli en liten fare for at Moe må gå. Ikke ennå selvsagt. Men det skal ikke mange feilskjærene til før han er i kjempetrøbbel. Jeg syns rett og slett han takler motgang dårlig. Han er en av dem som tror stoisk ro er tingen. Det har det aldri vært. 

(Innlegget ble redigert 31.08.20 10:38)

supergunners10

Innlegg: 7924
supergunners10
31.08.20 10:36
Everenga: nevnt mye.

Jeg har nevnt dette i sammenheng med rotasjonen, til motstand fra flere tidligere. 

Det er ikke tvil om flere av byttene bruke kun for å brukes. Selv om man plutselig har fem bytter så MÅ man ikke bruke de, man har jo bare tre til vanlig og ikke alltid man bruker alle de heller. 

Bytter er altfor ofte brukt bare for å blidgjøre folk.

Stonesy

Innlegg: 511
Stonesy
31.08.20 10:44
PapaSmurf: Men nå er hele angrepet fullt av frie roller.

Best eksemplifisert gjennom Erik Hestad på høyrevingen......Hvor han svært sjelden faktisk befinner seg.

St14al3x

Innlegg: 12237
St14al3x
31.08.20 11:08
Stonesy: Bare flaks med omskoleringen av Ellingsen gjør at dette ikke endte enda verre (regner med at vi har flere tilbake etter pausen nå).

Verre? Hvordan kunne det ha gått verre? Vi har tatt 1 poeng siden Sinyan/Ellingsen/Sjølstad, eller noe sånt?

 

 

 

Krise

(Innlegget ble redigert 31.08.20 11:09)

St14al3x

Innlegg: 12237
St14al3x
31.08.20 11:10
PapaSmurf: Fra å begynne sesongen som untouchable begynner det å bli en liten fare for at Moe må gå. Ikke ennå selvsagt. Men det skal ikke mange feilskjærene til før han er i kjempetrøbbel. Jeg syns rett og slett han takler motgang dårlig. Han er en av dem som tror stoisk ro er tingen. Det har det aldri vært.

Hvem skal liksom ta over? Er ingen attraktive alternativer

PapaSmurf

Innlegg: 40790
PapaSmurf
31.08.20 11:15

Hvem som skal ta over? Det er fullt av kandidater. Både i Norge og utlandet. 

Bohinen tror jeg vil gjøre det bra med en offensiv stall. Cifuentes hadde vært spennende. For å nevne to i Norge.

Men du misforstår meg om du tror jeg sier jeg vil ha Moe sparket. Det ønsker jeg ikke. Men om han ikke greier å snu utviklingen vil det etterhvert bli uunngåelig at han må gå av. Sesongen begynte spillemessig svakt, og pilene peker nedover. Det er kort vei fra suksess til flopp for en trener. Det er et utsatt yrke. Se på Ranieri i Leicester. Hvem hadde trodd at han måtte gå av året etter seriegullet? Med gode prestasjoner kommer også krav om utvikling og fortsatt gode prestasjoner. Molde har ikke utviklet seg, de har beveget seg i feil retning. Selvsagt skal Moe få tid på seg til å snu trenden, men den trenden må han greie å snu, og i løpet av rimelig kort tid. Hvis ikke må han slutte. Det er Moe også klar over, han er øverste ansvarlig for prestasjonene, og det at han er en likandes kar, lokal og at han lykkes i fjor har ingenting å si om laget ikke leverer. Fotball er ferskvare. 

(Innlegget ble redigert 31.08.20 11:21)

RamGuy

Innlegg: 5326
RamGuy
31.08.20 11:28

Tror vel neppe det var sånn at Moe gikk inn til Stavrum å sa at nei noen flere midtstoppere vil jeg ikke ha. Var vel heller Stavrum i dialog med Moe som konkluderte med at nå har vi en fryktelig stor A-lag stall fra før av. Den største i serien og nok utvilsomt den med høyest nivå, hvertfall høyst nivå på de antatt "nest beste" spillerne.

Og sånn ble de enige om at vi må nesten forsøke å benytte den stallen vi har fremfor å drive å skaffe enda flere spillere.

Med dette som utgangspunkt så må jo selvsagt Moe går ut i media å si at han er fornøyd med de han har og at han har klokketrua på at de kommer til å levere mer enn bra nok.

Aprilsnarr*AMB*

Innlegg: 8431
Aprilsnarr*AMB*
31.08.20 11:56

Papasmurf: du nevner Bohinen. Jeg hadde likt å se han i tospann i trenerteam i Molde sammen med Gashi. Hadde garantert skapt mye oppmerksomhet rundt Molde fremover

MensenErnst

Innlegg: 5551
MensenErnst
31.08.20 12:07

Da ble det tur til Kaukasus.

supergunners10

Innlegg: 7924
supergunners10
31.08.20 12:08

Gode muligheter for PO til CL og minst gruppespill!

Synd det ble borte, men her er det vel mulig det er nøytral bane som blir fasit? 

PapaSmurf

Innlegg: 40790
PapaSmurf
31.08.20 12:15

Vi får neppe reise til Aserbadjan. Håper Høie hjelper oss. 

Art-Vandelay

Innlegg: 67678
Art-Vandelay
31.08.20 12:23

Registrerer at Qarabak har fått hjemmekamp tre ganger på rad.. Flakselag..

Art-Vandelay

Innlegg: 67678
Art-Vandelay
31.08.20 12:34

Blir ikke direkte skremt når jeg ser hvilke spillere de har, men det virker solid. Midtbanen er fylt med erfaren utenlandske spillere, fra 28-31 år. På topp har de en spennende nasjonal spiller. Forsvaret stort sett med nasjonale spillere. Føler det er solid og erfarent, mer enn finesse.

En franskmann med erfaring fra nivå to i hjemlandet, samme med en spanjol.

Teller 8 utlendinger som er borte siden i fjor. Høyst uoffisielt.

Så er det kommet noen nye, som for alt jeg vet er bedre enn de som er borte..

(Innlegget ble redigert 31.08.20 12:43)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg