Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Molde FK. Klubbtråd 2020.

NYTT TEMA
HarryH

Innlegg: 32283
HarryH
21.09.20 09:07
PerryAndre: Du tror at Molde er blant de 32 beste lagene i Europa.

Nåløyet til CL er mye trangere enn i gamle dager. Hvis Molde skulle slå ut ungarerne så er årets Molde-utgave sannsynligvis tidenes beste norske lag. 

MensenErnst

Innlegg: 5542
MensenErnst
21.09.20 09:49

Dette blir moro. Finner frem popcornet.

(Innlegget ble redigert 21.09.20 09:49)

Stonesy

Innlegg: 508
Stonesy
21.09.20 09:52

Her er jeg faktisk forbløffende rolig.


Er litt sånn: Fortjener vi ikke å gå videre mot Feren så er det helt greit. Etter kampen på Kypros sist, føler jeg vi hadde marginer som fort kan ramle ned på andre siden denne gangen.


Sportslig vil helt klart EL være mest riktig, men pengemessig så er jo CL selvsagt å foretrekke:)


Tipper vi blåser støv av budet på Andreas Hanche Olsen på Stabæk dersom vi kvaller inn i CL. Da økes nok budet til et sted mellom 10-15 MNOK.

heltos

Innlegg: 63
heltos
21.09.20 09:56

Bodø Glimt Kjetil Knutsen,  sitat fra VG: 


– Jeg mener vi skal være trent til å håndtere et slikt kampprogram. Det passer oss fantastisk å spille kamper jevnt og trutt. Et slikt kampprogram hjelper også spillere som Ulrik (Saltnes), Jens Petter (Hauge) og Philip (Zinckernagel) å ta nye steg som fotballspillere og vi kan utvikle laget.


– Ja! Har man et lag med et visst antall spillere over tredve så trenger de mer restitusjon enn et lag med 22-åringer. Vi har også trent bevisst på dette. Det var jo klart at var slik det ville bli denne sesongen når vi endelig fikk komme i gang.

HarryH

Innlegg: 32283
HarryH
21.09.20 10:03

Andre lag bør studere det skadeforebyggende arbeidet til Glimt. Jeg tror ikke det er bare flaks at de i stor grad har unngått skader.

PapaSmurf

Innlegg: 40698
PapaSmurf
21.09.20 10:11

Jeg er så inponert over det Glimt gjør. De spiller så enkelt og åpenlyst, men likevel er det tydeligvis umulig å stoppe dem. Selv RBK i sine velmaktsdager var lettere å hanskes med. 


For andre lag som sender «alle mann i angrep» så innebærer det en risiko for at det slår tilbake, men Glimt virker å ha en slags trolldom som gjør at det ikke finnes farlig å storme i angrep med backer, kanter, begge indreløperne og til og med den stabiliserende midtbanespilleren. 


Det er jo direkte uhørt å tømme seg så voldsomt som de gjør. Får de ballen så myldrer det av gulkledde rundt motstanders 16 på et blunk. 


Men det fungerer som faen. Jeg lurer på om Milan også blir rævkjørt. 

Korgutt

Innlegg: 16647
Korgutt
21.09.20 10:15

Spansk dommer på onsdag. Jeg har ikke noe kjennskap til vedkommende. Navnet er Carlos del Cerro Grande. 

Everenga

Innlegg: 6281
Everenga
21.09.20 10:17
PapaSmurf: Men det fungerer som faen. Jeg lurer på om Milan også blir rævkjørt.

Skal bli innmari artig å se hvordan dette funker mot virkelig god motstand, spesielt italienere som jo ikke er kjent for å være det intense pressets hjemland.  

HarryH

Innlegg: 32283
HarryH
21.09.20 10:19

Carlos del Cerro Grande, eller Karl Storås som vi liker å si på norsk.

(Innlegget ble redigert 21.09.20 10:19)

heltos

Innlegg: 63
heltos
21.09.20 10:21

Hadde håpet på britisk, der har de forstått fotball er kontaktsport, og en god fokus på «gå for frispark» og falle syken. 

RamGuy

Innlegg: 5312
RamGuy
21.09.20 10:21

Blir for enkelt å skylde på skader. Høy belastning, tett kampprogram osv har alle lag slitt med (utenom Bodø/Glimt som nok må sies å hatt tidenes flaks på akkurat det området i år). Og vi har spillerstallen som burde være soleklart best rustet for en ekstra tett sesong som vi har hatt i år.

Det er klart skadesituasjonen i forsvaret ikke har vært ideell og har kostet oss poeng. Men det er vel på tide å stikke fingeren i jorda og faktisk ta innover seg at i år har vi faktisk ikke vært spesielt gode.

Det er kanskje litt teit å si det i all den tid vi fremdeles ligger på 2. plass osv. Men vi hadde tidenes seriestart og vi må være såpass ærlige å innrømme at etter 9 serierunder så var vi temmelig heldig som klarte å stå med 8-1-0. Men gode lag har marginene med seg og det var vel kanskje det vi bar vitne til i starten av sesongen.

Men spillet har ikke vært bra i år. Den gode seriestarten var et resultat av at vi var dødelig effektiv foran mål og at Eikrem nærmest kunne vinne kamper på egenhånd. Det var en grei kombinasjon av at vi var i overkant effektive, hadde mye marginer, flaks og flyt og at Eikrem var i slag og da rett og slett er bedre enn samtlige i Eliteserien.

Relasjonene og spillet var ikke spesielt bra selv i perioden hvor vi gikk fra seier til seier. Nå som Eikrem har slitt mye med akillesen og ikke er i nærheten av å være der han var så kollapser det fullstendig offensivt. Nå har vi litt mer motsatt effekt av det vi hadde i starten. Da var vi i overkant effektive, nå er vi overkant ineffektive. Men vi skaper samtidig langt mindre, vi har langt mindre kontroll i kampene, vi spiller rett og slett dårligere over hele fjøla sammenlignet med starten av sesongen som jo ikke var tipp topp den heller forsåvidt.

Virker som det sitter mye mentalt for spillerne? Det er et kollektivt kollaps. Og vi har såpass mange gode spillere at vi burde normalt takle perioder hvor enkeltspillere er ute av form men det at samtlige ser ut til å kollapse samtidig er veldig urovekkende.

Nå har dette vedvart over såpass mange kamper og over en såpass lang periode at det vel nå begynner å bli på tide å ta dette litt mer på alvor? Jeg forstår at det er vanskelig for Erling Moe å klare å snu om på det mentale for hele laget på en gang men hvor seriøst tar egentlig klubben det mentale?

Veldig mange klubber i moderne tid tar det mentale veldig seriøst og har et eget apparat for å håndtere det mentale. Har vi noe tilsvarende i klubben? Det er kanskje noe som burde vurderes? Det er jo ikke sånn at spillerne er dårlig, jeg tror heller ikke det er sånn at Erling Moe sånn helt plutselig har glemt hvordan han skal stable det beste laget på beina og har helt glemt hvordan vi skal spille fotball. Alt tyder jo på at det er spillerne av en eller annen grunn som ikke klarer å være helt påskrudd, de klarer ikke å yte det som kreves for at dette skal bli bra og da må jo noe gjøres.

Per nå så foreligger det absolutt ingen grunn til å tro at vi skal klare topp 4. Sammenlignet med Odd, Rosenborg og Vålerenga så er poengfangsten vår over de siste 10 (!!) kampene nå blitt såpass dårlig at det er ingenting som tilsier at disse tre lagene ikke skal ta oss igjen på tabellen. Formkurven vår er altså så stabilt dårlig at tiltross for at vi hadde en kjempeluke og lagene bak oss ikke akkurat vinner 5-kamper på rad heller så har de likevel nå klart å tette luke og vil jo rase rett forbi om ikke noe skjer. Og når dette har vedvart såpass lenge så ser jeg ikke noen grunn til å forvente at noe skal skje av seg selv? Det er ingenting med spillet vårt heller som tilsier at ting burde bli bedre fremover.

Everenga

Innlegg: 6281
Everenga
21.09.20 10:21
HarryH: Eller Karl Storås, som vi liker å si på norsk.

Haha det blir liksom ikke samme schwungen. Hadde en lærer en gang som mente at Giuseppe Verdi ikke hadde vært berømt komponist om han het Josef Grønn. 

Everenga

Innlegg: 6281
Everenga
21.09.20 10:24
heltos: der har de forstått fotball er kontaktsport, og en god fokus på «gå for frispark» og falle syken

Begynner å bli en aksept for falleri fallera der også, og handsregelen er det jo ingen dommere eller andre som skjønner noe av lenger. Lurer på om det ikke er på tide å hente inn Michael Flatley, Riverdance instruktøren, som forsvarskoordinator. 

Korgutt

Innlegg: 16647
Korgutt
21.09.20 10:32

heltos. Michael Oliver skal dømme kampen mellom Maccabi Tel Aviv og Salzburg i morgen. 6 kamper og 6 nasjoner blant dommerne. De setter nok ikke opp mer enn 1 gruppe fra hver nasjon. 

Korgutt

Innlegg: 16647
Korgutt
21.09.20 10:33

Nasjonene som er representert er de her. 
England, Frankrike, Tyrkia, Spania, Romania og Nederland.

DietCoke

Innlegg: 10892
DietCoke
21.09.20 11:24
PapaSmurf: For andre lag som sender «alle mann i angrep» så innebærer det en risiko for at det slår tilbake, men Glimt virker å ha en slags trolldom som gjør at det ikke finnes farlig å storme i angrep med backer, kanter, begge indreløperne og til og med den stabiliserende midtbanespilleren.

Statistikeren i meg forteller at dette er et skjørt byggverk som i stor grad hviler på flaks. Eller marginer, som det også kalles.

PapaSmurf

Innlegg: 40698
PapaSmurf
21.09.20 11:53

Jeg har lyst å rope flaks. Men nå nærmer vi oss 20 serierunder og de bare dundrer på. Og jeg liker det. Burde kanskje vært irritert, men de spiller morsomt, ærlig og direkte. Så jeg velger å bare applaudere. 

wile_e

Innlegg: 1661
wile_e
21.09.20 12:30

Pussig nok blir jeg ekstra positiv til Glimt på grunn av at de holder til nordpå. Ikke at det burde gjøre noen forskjell, men jeg liker at vi strekker landet litt. Så lenge Møre og Romsdal er tyngdepunktet. Hadde ikke vært like positiv om det var Odd eller Viking som hadde dundret på i likens stil.

Everenga

Innlegg: 6281
Everenga
21.09.20 12:33
wile_e: Pussig nok blir jeg ekstra positiv til Glimt på grunn av at de holder til nordpå.

Det tror jeg alle er, men det handler jo litt om at det alltid er morsommere med askeladder, og sørpå har vi vel en slags forestilling om at alle steder i Nord-Norge er bebodd av 10-20 Olufer som tar sjarken til trening. 


Eneste gang jeg har grått etter en fotballkamp var da tidenes alskeladd Kamerun ble slått ut av England i 1990, det skal til mitt forsvar sies at jeg var 12 år gammel. 

DietCoke

Innlegg: 10892
DietCoke
21.09.20 12:33
PapaSmurf: de spiller morsomt, ærlig og direkte

For all del. Men de er ikke så forbanna gode at ikke litt uflaks kunne veltet dette lasset. Misforstå meg rett, de hadde sannsyligvis vært i toppen uansett, men serien hadde gjerne ikke vært avgjort allerede.

Everenga

Innlegg: 6281
Everenga
21.09.20 12:35
DietCoke: Men de er ikke så forbanna gode at ikke litt uflaks kunne veltet dette lasset.

Området de har hatt flaks på er vel skader. De har sluppet langtidsskader og det betyr mye for så brei er ikke den stallen deres, selv om de har mer dybde enn de fleste trodde på forhånd. 

Art-Vandelay

Innlegg: 67652
Art-Vandelay
21.09.20 12:36
DietCoke: Men de er ikke så forbanna gode at ikke litt uflaks kunne veltet dette lasset.

Ikke godt å si hvordan tabellen hadde sett ut om Bodø ikke fikk snudd kampen på Lerkendal i 3. serierunde. Utlignet til 2-2 noen minutter før full tid..

DietCoke

Innlegg: 10892
DietCoke
21.09.20 13:26
Everenga: Området de har hatt flaks på er vel skader.

Det betyr selvsagt mye, men det er sannsynlig at du finner overvekt av marginer for om du går gjennom kampene også.


Har de overdrevent god uttelling på sjansene sine? Mot slutten av august hadde de en konverteringsrate på store sjanser på 72,5%. Av øvrige lag var bare Sandefjord (litt) over 50%. Er Glimt sine spillere virkelig de soleklart beste i ligaen foran mål, eller har de bare en sesong der tilfeldighetene stort sett bikker deres vei? Det siste er den mest sannsynlige forklaringen.


På det tidspunktet hadde de også lavere xG enn Molde, men hadde likevel scoret 10 mål mer. Og dette er antagelig ikke fordi de skapte større sjanser enn Molde. Glimt hadde skapt 50 store sjanser, mot Moldes 56.


Har de sluppet horrible dommeravgjørelser imot? De fikk ta et straffespark om igjen i Sarpsborg, la jeg merke til, en avgjørelse du kan banne på ikke kommer i mer enn 1 av 50 slike tilfeller.  Molde har f.eks. fått to svært tvilsomme utvisninger på bortebane i år, skjønt den i helga kanskje ikke kvalifiserer til "svært" tvilsom. Men mange dommere hadde nøyd seg med gult på grunn av plasseringen til Sinyan i situasjonen. 


Mot Molde burde Glimt kommet under 0-2, men Knudzon (var det vel) brente en hundreprosenter (dette gjør han forsåvidt litt for ofte, men ikke hver gang) - kan det regnes som heldig for Glimt at akkurat de slapp unna?.


Det du kan gjøre noe med i fotball er å prøve å skape tilstrekkelig mange muligheter for marginene til å bikke din vei. Det vil likevel ikke kunne garantere noe resultat, for ingen spillere treffer hver gang gitt like situasjoner, og man kan fort få perioder der de helt tilfeldig ikke treffer i det hele tatt, og at dette til og med i stor grad rammer et helt lag. Og man kan tilsvarende få det motsatte.

Sulfat

Innlegg: 15282
Sulfat
21.09.20 13:58

1. Harry H 2. DBH 3. Makhtar


VG har kåret Moldes 65 beste spillere gjennom tidene.

HarryH

Innlegg: 32283
HarryH
21.09.20 14:01

Jeg savner Petter Christian Singsaas på lista. 

Korgutt

Innlegg: 16647
Korgutt
21.09.20 14:03

(Innlegget ble redigert 21.09.20 14:04)

PapaSmurf

Innlegg: 40698
PapaSmurf
21.09.20 14:05

Jeg har jo bare hørt gjetord om Harry Hestad, så for meg er Daniel den største. Fantastisk type, både på og utenfor banen. 

Everenga

Innlegg: 6281
Everenga
21.09.20 14:09
Sulfat: VG har kåret Moldes 65 beste spillere gjennom tidene.

Synes man har gitt for lite fokus på hvor lenge en del var på topp.


Knut Anders Fostervold lavere på lista enn Harmeet Singh?


Morten Bakke fortjener også bedre enn 30 plass i mine øyne, mannen var jo uhyggelig jevn toppkeeper i Molde en mannsalder. 

DietCoke

Innlegg: 10892
DietCoke
21.09.20 14:12
DietCoke: Glimt hadde skapt 50 store sjanser, mot Moldes 56.

Her har det sluppet gjennom en grov trykkfeil. Glimt hadde 40 - førti - store sjanser.

ostra

Innlegg: 403
ostra
21.09.20 14:17

Noen som har vg+ som kan legge ut lista her?

Klikk for å gå tilbake til toppen