Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Strømsgodset 2021

NYTT TEMA
Idrettsforeningen

Innlegg: 240
Idrettsforeningen
22.01.21 11:24

Den ligger på fremsiden på godset.no og her på spotify:
https://open.spotify.com/show/0qRrzQCqfkPNjsrMG5ge5c

Groundhopper

Innlegg: 1880
Groundhopper
22.01.21 11:31

Jeg blir bare mer og mer apatisk til den klubben her.

Hva forventer de egentlig? Da vi var best messet de om at vi overpresterte og egentlig er en liten klubb.

Problemet nå er vel at vi er tilbake der vi hører hjemme, mener dem, men folk rundt ikke er fornøyd.

Hvorfor i all verden skal folk kjøpe sesongkort og møte opp på kamp når det de leverer nå åpenbart er godt nok og ikke er verdig kritikk?!?
Dette er toppidrett!

Send Flo til Nedre Eiker. Der er dette bra nok, så kan vi heller få inn et nytt fjes med ambosjoner. 

daniekr

Innlegg: 7791
daniekr
22.01.21 11:37
Idrettsforeningen: Også klager de på mye negativitet i byen

Mister alt mot av dette fjaset.

Hvor i pod'en kommer dette fram? Hører på den nå, men det er bla bla om statistikk nå. 

Dimmi

Innlegg: 11977
Dimmi
22.01.21 12:01
daniekr: Hører på den nå

Samme her.

Første som slår meg er at HP & Flo snakker om koronasituasjonen og skader som om det er noe som kun har rammet Godset.

 

daniekr

Innlegg: 7791
daniekr
22.01.21 12:46

Oppsummerer litt her for dem som ikke får hørt på podcast, samt at jeg jo mener ditt og datt om temaene. Regner med det ikke er noe problem iom. podcasten verken er reklamefinansiert eller bak noe betalingsmur. Kanskje det blir noe utgangspunkt for videre diskusjon på noen temaer. 

Anbefaler å høre på podcasten selvsagt, samt at jeg ikke har orka oppsummere alle analysene av 2020-spillet, det var for mye excel-øvelser.

Om negativitet

Flo klager over at det er for høyt press og negativitet rundt spillerne i Drammen, særlig enkeltspillere. "Det er litt mini-Bergen, negativiteten er stor." Det er visst dette som er grunnen til at noen spillere først lykkes når de forlater klubben... en hypotese han gjentar flere ganger. Dvs at Pelle med andre ord fikk for mye kjeft og for få sjanser? Come on, Jostein. Slutt å legg skylda på publikum.

Heldigvis påpeker Flo at først og fremst er det stor fotballinteresse i byen og den er tilsvarende kraftig positiv når det går bra, og det er fantastisk. FINT, Flo, det var en viktig nyanse fra klubbens side, har savnet denne forståelsen utad når det klages på negativitet. Dette er slik det fungerer. Likegyldighet er så mye verre. 

Om økonomi og ambisjoner

Magne spør om "vi har råd til å satse på øvre halvdel?", og da svarte heldigvis Flo, som hørtes litt brydd over spørsmålet, at ja selvsagt har vi det. Gudskjelov. Skal innrømme jeg satt på kanten av stolen og fryktet på ytterligere nedsnakk av egne ambisjoner.

Syns Flo har mye gode poenger forsåvidt. Man har ofte pekt på Flo som en svak link i kjeden, noe som rent formelt er korrekt siden han har sportslig ansvar og lønn deretter, men tror det kan være en god dynamikk mellom Flo og HP. HP har nok satt høyere press på Flo enn tidligere trenere, og det er nok sunt. 

Flo nevner at vi har videresalgsprosent på Pellegrino, men det er nok snakk om småtterier, salgssummen på Pelle er ikke så stor. Samtidig er det ganske negativt for oss at MØ nå lånes ut til en annen klubb...

Flo om HP

Flos største skussmål til HP er engasjement og intensitet, jobber hele døgnet og full guffe hele tiden. Samt tydelighet, optimisme og å se fremover. Tror han nevnte minst 6 ganger at HP må styres i ulike retninger. Begynte lure på om HP er litt Hamoud i trenerversjon, en som først og fremst blir kjent for god innsats..? He he.. Men HP får også mye skryt for håndteringen av spillere personlig og som gruppe, og dette syns jeg også trenerperioden hans har båret preg av hele veien, positivitet i gruppa og det er godt gjort gjennom to nedrykkskamper.

Om overgangsvinduet, stallen og spillerpolitikk

Interessant å høre at HP satte ned foten forrige transfervindu mot å hente flere etablerte spillere, men heller bruke egne folk. Det er høyt spill men interessant nok. I etterpåklokskapens ånd er det jo bra. Ellers hadde vi hatt 2-3 Vaagan Moens her igjen nå tipper jeg.

Flo vil ikke snakke konkrete lagdeler/posisjoner for forbedring, men HP utbroderer litt rundt at vi trenger en type som kan endre kamper, gjerne bakerst, vi trenger også en type som kan spille ekstra spiss i perioder, og vi trenger bedre enkeltmannsferdigheter for å bryte opp etablerte forsvar.

Flo mener vi har en sterk spillerstall, vi har "overhodet ikke en svak spillerstall". Flo sparker vel implisitt til Skullerud-tiden her (tross at Flo også var sportssjef den gang også), utfyller med at det har vært viktigere å skaffe en sterk 11'er istedet for å ha 20 like gode spillere.

Flo setter også halen på grisen når det gjelder den kanskje ukritiske trangen til å "satse på unge spillere" som mange roper etter, spillerne må ha et snev av nivået for å spille, vi kan ikke senke klubbens nivå for å utvikle enkeltspillere, det er ikke noe utvikling i å rykke ned. Helt enig. Dessuten er det ingen positiv opplevelse av å komme inn og spille dårlig i ES.

Flo mener vi har hatt litt for mange unge spillere på treningene i 2020 fordi stallen har vært spisset (på 11'ern), og nivået på treningene har vært dårligere av den grunn. HP liker åpenbart ikke den fremstillingen, hehe.. HP er en kriger på vegne av sine unggutter, det skal han ha. Tror det er fint at Flo tross alt er litt mer nyansert.

Om skader

HP har aldri opplevd så mange skader før. Mendy og Parr samt Duplexe store tilbakesteg. Stengel. Jack litt vondt overalt. HP litt svar skyldig på om det er noe mønster, men Flo bekymret for mengden lyskeskader og vil gjennomgå dette mer systematisk.

Om trening i vinter

Flo mener treningsfasilitetene i Drammen er for dårlig (for vintertrening). Utfordrende i år pga ingen utreise til treningsleir. Samarbeider med Mjøndalen om å bruke samme bane for å ha stordriftsfordeler og spare utgifter til snøsmelting og oppvarming.

(Innlegget ble redigert 22.01.21 12:51)

Dimmi

Innlegg: 11977
Dimmi
22.01.21 13:13
daniekr: Flo mener vi har en sterk spillerstall, vi har "overhodet ikke en svak spillerstall".

Her satte vel jeg kaffen i halsen.

Superteale

Innlegg: 835
Superteale
22.01.21 13:15
daniekr: Flo mener vi har en sterk spillerstall, vi har "overhodet ikke en svak spillerstall"

OK, da er det vel treneren og sportssjefen som er problemet da siden vi underpresterer på tross av en bra stall.....

Roedgata

Innlegg: 1843
Roedgata
22.01.21 13:15

Sutringa til Flo kjenner ingen grenser. Det samme kan sies om virkelighetsflukten til HP. 

Der andre stikker fingern i jorda, tar Flo på seg teflonrustningen. Ikke rart at ting har gått til helvete de siste 5 åra. 

Dimmi

Innlegg: 11977
Dimmi
22.01.21 13:20
daniekr: Syns Flo har mye gode poenger forsåvidt.

Samme inntrykk her. Jostein svarer nesten alltid godt for seg. Problemet er vel i større grad spørsmålene, som sjelden borer i det som faktisk er kritikkverdig.

Synes det er verre med HP som åpenbart sitter med en haug papirer som han konstant blar i for å peke på statistiske ubetydeligheter som "vi hadde flest innlegg av alle lagene fra 20-25m på venstresiden" eller "ingen hadde like mange spurtløp som oss i midtsirkelen" etc. 

Prøver frenetisk å skape et inntrykk av at vi *egentlig* var helt fantastiske i fjor, og bare hadde uflaks. Hvor mange ganger snakket han om "expected goals", f.eks? 30? Lite tillitvekkende når han synes alt er fenomenalt hele tiden.

 

daniekr

Innlegg: 7791
daniekr
22.01.21 13:22
Dimmi: Prøver frenetisk å skape et inntrykk av at vi *egentlig* var helt fantastiske i fjor, og bare hadde uflaks. Hvor mange ganger snakket han om "expected goals", f.eks? 30? Lite tillitvekkende når han synes alt er fenomenalt hele tiden.

Ja dette skippet jeg mentalt over.

Men alt annet enn den seansen med analyse av banespillet 2020 syns jeg var interessant. Og må si jeg satt igjen med et godt inntrykk av Flo og et optimistisk syn på samspillet mellom HP og Flo. Så kan man sikkert si at spørsmålene ikke var gravende nok men samtidig syns jeg både HP og Flo på egen hånd turte å bringe noen nyanser til bords som ikke bare var fryden og gammen. 

(Innlegget ble redigert 22.01.21 13:23)

Dimmi

Innlegg: 11977
Dimmi
22.01.21 13:36
daniekr: Så kan man sikkert si at spørsmålene ikke var gravende nok men samtidig syns jeg både HP og Flo på egen hånd turte å bringe noen nyanser til bords som ikke bare var fryden og gammen.

Nja.

Etter halvannen time med statistikk-skryt og "alt og alle er fantastiske" fra HP, og Josteins "Vi har en sterk stall", så avslutter man med dette :

"Har vi vært ærlige nok med oss sjøl etter fjoråret, Jostein?"

"Ja, det har vi. Spesielt internt så er vi knallharde i forhold til å diskutere hva vi kan gjøre bedre."

 

Det er nesten så man lurer på om de la til det der som en spøk.

 

daniekr

Innlegg: 7791
daniekr
22.01.21 13:41

Hadde ikke noe forventning om at de skulle stå og slakte egen innsats uansett, syns uansett det var nok mellom linjene til å se at Flo ser klubbens og HPs svakheter (og styrker). 

Syns faktisk Flo var langt mer kritisk, om enn mellom linjene, enn HP.

(Innlegget ble redigert 22.01.21 13:42)

Idrettsforeningen

Innlegg: 240
Idrettsforeningen
22.01.21 14:00
Dimmi: statistikk-skryt

dette irriterte meg grønn selv, helt meningsløse statistikker som ikke ledere noen vei. Vi kan være best på mye uten å vinne kamper, det er ikke sprinter på midten (der hadde vi vist mer en leeds) som gjelder...

Ellers kan jeg være enig i at de svarer godt for seg, men nå er ikke akkurat programleder Magne den som graver dypest der det stikker.

Får ikke intrykk om at vi skal holde pusten i påvente av forsterkninger, selv om jeg har fått hint om at noe skulle skje denne uken (håper ikke det var Sætra forlengelsen). Det ikke så mye lystig eller å se frem til i min bok dette.

stc887

Innlegg: 17044
stc887
22.01.21 14:13
seriemester2013: Og, om stc887 får rett, så skal vi altså ikke kjøpe forsterkninger i år heller, på tross av investert kapital fra Blå Magi, men plukke opp rester og bossmenn fra andre klubber. Vi har spart oss til fant over mange år nå, dyrt å være fattig er det noe som heter, så jeg tror det ville vært smart å benytte seg av innskutt kapital nå, for å skaffe seg de rette forsterkningene.

Det går på totalen slik jeg tolker det.

Vi har direkte og ikke direkte vært del av overganger. Siste regner jeg med  er agenter som tilbyr eller sjeller hva vi kan tilby uten at SIF nødvendigvis er keen på spille

Flo sier det er mange om de samme og prisene er høye trolig pga begrenset marked dermed blåses prisen opp.

Vi kan ikke øke kostnader ref spilleroverganger-

Blå Magi slik jeg tolket det er til for spillere som utelukkende kan videreselges.

Vi skal ikke kjøpe 27-28 år + spillere da de ikke tiøfører verdi sitat Flo. Noe som btw bare er piss. Selvsagt hadde en 30 år gammel Storflor verdi på vegne av de yngre når vi ble et bede lag eller 34 gamle JAS. Helt kokos påstand.

Ønsker santidig eldre/etablerte sier man. Må vel bety bosman detettersom vi ikke skal kjøpe de ref punkt ovenfor.
stc887

Innlegg: 17044
stc887
22.01.21 14:20
Dimmi: Etter halvannen time med statistikk-skryt og "alt og alle er fantastiske" fra HP, og Josteins "Vi har en sterk stall", så avslutter man med dette :

Stats er ubrikelig som eget parameter. Må ses på sammen med analyse samt det du ser med øya under kamp.

Vi løper mer sies det men sies lite ingenting om det er med ball eller mot eget mål når vi blir kontret i stykker etter balltap

XG uintresant som stats alene da deh ikke differensierer på spillere så Jack og Ronaldo regner man samme XG på om skuddet kommer fra samme posisjon og evt motspillere rundt.

ross

Innlegg: 7160
ross
22.01.21 17:10

Fred Friday er i Drammen, ref Vg

daniekr

Innlegg: 7791
daniekr
22.01.21 17:17
ross: Fred Friday er i Drammen, ref Vg

Hvor???

Edit: Her

(Innlegget ble redigert 22.01.21 17:17)

Catepillar*MOD*

Innlegg: 1508
Catepillar*MOD*
22.01.21 17:18
Dimmi: Det er nesten så man lurer på om de la til det der som en spøk.

Det er vel ingen forventningsforskjell i hele verden som er større enn den mellom bidragsytere på VGD/Godset og Godsets sportslige ledelse.

Salihovic

Innlegg: 8002
Salihovic
22.01.21 17:18

En pod med HP/Flo hadde hatt litt mer dybe om det ikke var Magne "den mest ukritiske fyren til alt i hele verden" Nilsen som styrte den. Lurer på om han noensinne har stilt så mye som et litt kritisk spørsmål i sitt liv som journalist/mediemann

Catepillar*MOD*

Innlegg: 1508
Catepillar*MOD*
22.01.21 17:20
ross: Friday

Najs! Uansett er det friday. Blåbokseskål herfra.

daniekr

Innlegg: 7791
daniekr
22.01.21 17:21
Catepillar*MOD*: Det er vel ingen forventningsforskjell i hele verden som er større enn den mellom bidragsytere på VGD/Godset og Godsets sportslige ledelse.

Har du selv noen tanker om hvilke forventninger man skal kunne stille til en toppklubb i Norge med et gjennomsnittlig+ budsjett i ES?

(Innlegget ble redigert 22.01.21 17:21)

Dimmi

Innlegg: 11977
Dimmi
22.01.21 17:21

Friday var bra, han. 

Men, når man har stått uten klubb i over et år, så lukter det noe muffens. 

 

lokalpatriot

Innlegg: 200
lokalpatriot
22.01.21 17:22

Riise aktuell som ny G19 trener

 Kunne vært spennende:)

(Innlegget ble redigert 22.01.21 17:22)

Dimmi

Innlegg: 11977
Dimmi
22.01.21 17:25
Catepillar*MOD*: Det er vel ingen forventningsforskjell i hele verden som er større enn den mellom bidragsytere på VGD/Godset og Godsets sportslige ledelse.

Det har ingenting med forventninger å gjøre, men at klubben, av mangel på kritiske røster, gang på gang får sitte og klappe seg selv på skuldra med egenevalueringer som fasit. 

 

MrSandman

Innlegg: 4
MrSandman
22.01.21 17:36
lokalpatriot: Riise aktuell som ny G19 trener  Kunne vært spennende:)

Som jeg meldte tidligere idag....

daniekr

Innlegg: 7791
daniekr
22.01.21 17:41
MrSandman: Som jeg meldte tidligere idag....

Velkommen! Hadde gått glipp av innlegget ditt jeg og, var for opptatt med podcast-lytting antar jeg. 

Holder en knapp på Thomas Halvorsen for å si det sånn.. 

MrSandman

Innlegg: 4
MrSandman
22.01.21 17:45
daniekr: Velkommen! Hadde gått glipp av innlegget ditt jeg og, var for opptatt med podcast-lytting antar jeg.  Holder en knapp på Thomas Halvorsen for å si det sånn

Fått høre at Riise kjørte en relativt solid økt idag, så bli spennende å se hvordan Halvorsen gjør det på Mandag

Catepillar*MOD*

Innlegg: 1508
Catepillar*MOD*
22.01.21 17:48
daniekr: hvilke forventninger

...bare en fredagsfleip, da..

daniekr

Innlegg: 7791
daniekr
22.01.21 17:50
MrSandman: Fått høre at Riise kjørte en relativt solid økt idag, så bli spennende å se hvordan Halvorsen gjør det på Mandag

Artig. 

Om noe, så bidrar det til PR og oppmerksomhet i det minste.

Skal jo heller ikke kimse av en av landets største fotballspillere. CL-mester, flest landskamper, osv osv. Håper bare han evner å omsette erfaring i pedagogikk.

Catepillar*MOD*

Innlegg: 1508
Catepillar*MOD*
22.01.21 17:51
Dimmi: Det har ingenting med forventninger å gjøre

..manglet et OSS "mellom OSS bidragsytere"! 
Stay cool!

Klikk for å gå tilbake til toppen