Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Strømsgodset 2021

NYTT TEMA
Dimmi

Innlegg: 12133
Dimmi
02.03.21 22:41
daniekr: Hvem av dere er Kim A?

Ha-ha... Stokke er vel en av få ledige spillere her til lands i spissposisjonen med erfaring fra dette nivået, så at Madsen trekker han frem er jo ingen overraskelse.

Men, artig å se at også Madsen peker på de bakre rekker som det største problemet fortsatt, og at karer som Stenevik og Stenseth bør satses på.

 

Superteale

Innlegg: 907
Superteale
02.03.21 23:48

"Enig i at det er bedre å rykke ned med egne unggutter enn bomkjøpene til Flo. "

Jeg synes vi bør ta ansvar for eget nedrykk og score sjølmål i hver kamp....

Groundhopper

Innlegg: 1991
Groundhopper
04.03.21 09:40

TV 2 har møtt "den nye Ødegaard"

Groundhopper

Innlegg: 1991
Groundhopper
04.03.21 09:45

Og VG skriver litt om Ødegaard-pengene som Godset kanskje må se langt etter.

Carrera32

Innlegg: 468
Carrera32
04.03.21 10:16
Groundhopper: Og VG skriver litt om Ødegaard-pengene som Godset kanskje må se langt etter.

Utrolig inkompetent av Flo&Co å i en forhandlingssituasjon hvor store deler av Europas fotballadel lå langflate etter Martin (15), akseptere å ikke få en andel av et ev videresalg, fordi RM sa at de ikke kom til å selge. Et viktig formål med en kontrakt er å ta høyde for ting man på kontraktstidspunktet ikke tror vil skje.


Går han til Arsenal for 50 mill Euro går Godset glipp av 100 mill kr. De får noen kr i utviklingsmidler, men småpenger ift hva de med en middels god forhandler kunne ha fått.  

daniekr

Innlegg: 8312
daniekr
04.03.21 10:33

Godset var vel i praksis statister som stod med hendene utstrakt på dette tidspunktet. Det var pappa Ødegaard som solgte sønnen.

Det var vel under ett år igjen av kontrakta og vi fikk vel omlag 35 mill. i henda pluss mer etter x antall seriekamper. Ikke krise. Martin var blitt enig med Real før Godset fikk sagt noe som helst og kunne venta et år og gått gratis. Ingen betydning for utviklingen. Martin var ettertraktet men det har tatt 5 år og titalls eller hundrevis millioner fra Real og ulike klubber sin side i lønninger mv. for å etablere ham på nivået.

Siden vi til og med hadde videresalgsklausul på Pellegrino (!) så kan jeg ikke tenke meg at vi ikke ønsket dette hardt for Martin også, men så godtok man noe annet.

Selvsagt kan alt kritiseres i etterpåklokskapens ånd men jeg tror vi fikk opp mot maks ut av forutsetningene som lå der på det tidspunktet.

(Innlegget ble redigert 04.03.21 10:39)

thomzi

Innlegg: 24629
thomzi
04.03.21 11:05

Akkurat i Ødegaard-saken så måtte vel klubben bare brette ned og ta imot ja, da sønn og far styrte showet.

 

stc887

Innlegg: 17256
stc887
04.03.21 11:37
thomzi: Akkurat i Ødegaard-saken så måtte vel klubben bare brette ned og ta imot ja, da sønn og far styrte showet.

Flo satt med par i kløver to mens Team Øde satt på resten av kortstokken og da handler det bare om å pleie forhold å forsøke og sikre seg best mulig hår klubb x kom på banen.

I andre nyheter så har Benny Stokke vært snakket om i begge klubbene i distriktet i vinter men Stokke er vistnok nærmere 3050. SIF ser etter andre spissalternativer.

Årsmøte i klubben (Elite) 09 Mars og mest intresante der mtp sport er vel budsjett og regnskap

Han der myser'n fra Afrika som var linket er ifølge er frilans journalist og mediamann for NigeriaU20 aktiell for å bli løst fra kontrakten med sin klubb i Afrika. Coachen vistnok ikke imponert over formen og fysikk så det lover jo godt.

Catepillar*MOD*

Innlegg: 1553
Catepillar*MOD*
04.03.21 11:47
stc887: bli løst fra kontrakten med sin klubb i Afrika

Et usikkert frysende kort fra langtvekkistan er liksom det vi trenger mest nå...

-jeg er heller ingen fan av stokkipokk, så det er sakt..

Groundhopper

Innlegg: 1991
Groundhopper
04.03.21 11:58
stc887: Flo satt med par i kløver to

På en annen side - hvis du er kar om å selge inn at par i kløver to er en lovlig hånd, så kan du overbevise rommet om at noen prosenter i videresalg er på sin plass også :)

stc887

Innlegg: 17256
stc887
04.03.21 12:04
Catepillar*MOD*: Et usikkert frysende kort fra langtvekkistan er liksom det vi trenger mest nå...

Ja men er det som er av rykter dessverre så kan enten drodle rundt obskure rykter (som jeg ikke tror det blir noe av bare basert på rent p oraktisk mulighet) eller vi kan marinere i ekkokammeret og raljere over at det ikke kommer nye og vi må ha stopper.

 

Roedgata

Innlegg: 1876
Roedgata
04.03.21 12:47
Groundhopper: På en annen side - hvis du er kar om å selge inn at par i kløver to er en lovlig hånd, så kan du overbevise rommet om at noen prosenter i videresalg er på sin plass også :)

Leste et eller annet sted at dette er et prestisjepoeng for Real Madrid. Det å få lov til å komme til dem anses som det ypperste i fotballsammenheng. Derfor er det ikke noe poeng med noen videresalgsklausul.

Carrera32

Innlegg: 468
Carrera32
04.03.21 14:19

Javel. Om RM argumenterte hardt for at de ikke selger unge spillere så burde det heller ikke vært noe problem for RM å gå med på en videresalgsklausul, om de var så skråsikre på at den ikke ville komme til anvendelse. Ødegaards var på det tidspunktet usikre. Andre tilbud var finansielt bedre, to var sportslig sett minst like gode, men totalpakka og det at Florentin Pérez personlig engasjerte seg så mye og sjarmerte de gjorde utslaget. Forhandlingssituasjonen var slett ikke dårlig og spesielt hastverket var til Godsets fordel. Å akseptere bullshit som at «slik gjør vi prinsipielt ikke» var svakt forhandlingsteknisk. Surt nå, men ikke noe å gjøre med, annet å lære av det og engasjere profesjonelle til å bistå neste gang (og da tenker jeg ikke på styreleder i TF). 

stc887

Innlegg: 17256
stc887
04.03.21 14:27
Carrera32: engasjere profesjonelle til å bistå

Rune Hauge ikke god nok?

Everenga

Innlegg: 7914
Everenga
04.03.21 14:45
Groundhopper: På en annen side - hvis du er kar om å selge inn at par i kløver to er en lovlig hånd, så kan du overbevise rommet om at noen prosenter i videresalg er på sin plass også :)

På tide å løpe fra baren når de andre oppdager at du har par i kløver to ja. :)

Roedgata

Innlegg: 1876
Roedgata
04.03.21 15:06
Carrera32: Javel. Om RM argumenterte hardt for at de ikke selger unge spillere så burde det heller ikke vært noe problem for RM å gå med på en videresalgsklausul, om de var så skråsikre på at den ikke ville komme til anvendelse. Ødegaards var på det tidspunktet usikre. Andre tilbud var finansielt bedre, to var sportslig sett minst like gode, men totalpakka og det at Florentin Pérez personlig engasjerte seg så mye og sjarmerte de gjorde utslaget. Forhandlingssituasjonen var slett ikke dårlig og spesielt hastverket var til Godsets fordel. Å akseptere bullshit som at «slik gjør vi prinsipielt ikke» var svakt forhandlingsteknisk. Surt nå, men ikke noe å gjøre med, annet å lære av det og engasjere profesjonelle til å bistå neste gang (og da tenker jeg ikke på styreleder i TF).

Tja, jeg er vanligvis førstemann til å kritisere Flo og overgangene han har stått for. Her er jeg usikker på om det er fair å kritisere han gitt forhandlingssituasjon, konttraktslengde, uformelle avtaler med Ødegaard-klanen i forkant etc.

Det er en suppe av sprikende krav og interesser, så jeg synes det er vanskelig å være bastant hverken den ene eller andre veien.

Hovedproblemet her er ikke de 20 millionene vi kanskje går glipp av, men heller hva som skjedde med de 35 millionene vi faktisk fikk. 

Dimmi

Innlegg: 12133
Dimmi
04.03.21 15:56
Roedgata: Hovedproblemet her er ikke de 20 millionene vi kanskje går glipp av, men heller hva som skjedde med de 35 millionene vi faktisk fikk.

Spot on.

Forøvrig synes jeg jo vi faktisk fikk mye igjen for Martin m.t.p. hvor lite av utvilkingen hans som faktisk kan tilskrives klubben.

Og han kunne like gjerne dratt rett til et av de store akademiene i stedet for å velge oss i sin tid.

Selvsagt surt å miste de ekstra millionene nå, men hadde vi takket nei til budet fra Real p.g.a. de prosentene, så kunne vi jo like gjerne risikert at han valgte å bli ut kontrakten sin i stedet siden han var så bestemt på at han ville dit.

 

stc887

Innlegg: 17256
stc887
04.03.21 16:00
Dimmi: Selvsagt surt å miste de ekstra millionene nå, men hadde vi takket nei til budet fra Real p.g.a. de prosentene, så kunne vi jo like gjerne risikert at han valgte å bli ut kontrakten sin i stedet siden han var så bestemt på at han ville dit.

Tenk på harnisken som hadde frådet om Jostein nektet Martin å dra. Trur seriøst han hadde blitt trua på livet da når  Martin hypen var på topp.

arto

Innlegg: 2734
arto
04.03.21 18:34

Noen her synes å ha glemt at Ødegaard var i posisjon til å putte alle pengene i egen lomme. Kontrakten gikk ut og flere av Europas toppklubber var mer enn interessert. Strømsgodset var livredde for et "takk for sist" fra Hansi, (som i sin tid ble noe dårlig behandlet i klubben) sånn at klubben skulle bli sittende igjen med null og niks etter Martin. MEN Ødegaard valgte å skrive ny kontrakt med Godset for å gi noe tilbake til klubben og til norsk fotball. Ødegaard valgte hvor de ville gå og Flo fikk en mulighet til å forhandle, men han hadde nok ikke så mye makt han kunne sette bak krava. Tror Godset skal være godt fornøyd med det økonomiske rundt Martin Ødegaard og så kan de i tillegg glede seg til fremtidig sportslig utbytte den dagen han vender hjem :-)

daniekr

Innlegg: 8312
daniekr
04.03.21 20:19

Fra rektig side av ælva

Catepillar*MOD*

Innlegg: 1553
Catepillar*MOD*
04.03.21 21:19
daniekr: rektig side av ælva

Duda...tøysekoppen.
"Helt til Strømsøåsen faller..."

Colonel_Kurtz

Innlegg: 3545
Colonel_Kurtz
04.03.21 21:32

Ser det er mange som gjør et poeng av at Martin (15) og faren nærmest var godhjertet som lot klubben få betalt. 

Det har vært sagt mye om dette. Hele prosessen til team Ødegaard var vel i praksis så spesiell og suspekt at klubben langt på vei ble satt sjakk matt. Usikker på om fotballverdenen har sett noe lignende noengang. 

Men, det er vel ikke riktig at klubben risikerte å ikke sitte igjen med noe? Det er vel ikke noe som heter free transfer for unge spillere- klubbene vil vel uansett ha krav på betaling som blir fastsatt basert på ulike faktorer. Eller er dette annerledes i Norge i forhold til for eksempel England? For en svært ung spiller som hadde spilt eliteserie, på landslag og ble jaget av rubbel og bit av toppklubber, kan ikke dette være ubetydelig uansett?

daniekr

Innlegg: 8312
daniekr
04.03.21 21:42

Er ikke det den såkalte utdanningskompensasjonen da?

Colonel_Kurtz

Innlegg: 3545
Colonel_Kurtz
04.03.21 21:45

Det er mulig. Baserer meg på mange års football manager-karriere, så det er litt tynt dette. Men da får man summer tilsvarende markedsverdi for unge spillere som blir kapret av andre klubber.

Dimmi

Innlegg: 12133
Dimmi
04.03.21 21:52
Colonel_Kurtz: Ser det er mange som gjør et poeng av at Martin (15) og faren nærmest var godhjertet som lot klubben få betalt. Det har vært sagt mye om dette. Hele prosessen til team Ødegaard var vel i praksis så spesiell og suspekt at klubben langt på vei ble satt sjakk matt. Usikker på om fotballverdenen har sett noe lignende noengang.

Absolutt mye spesielt her.

Særlig da de fikk reise rundt og by seg frem til halvparten av storklubbene i hele fotball-Europa mens han fortsatt var Godset-spiller.

Men, de satt med alle kortene selv, og det var nok lite Godset kunne gjøre med dette, tror jeg.

Og jeg er veldig enig med Rødgata i at det store poenget her burde være hvordan vi har forvaltet de 35 millionene vi fikk, og ikke om vi kanskje kunne klemt ut noen til.

Og særlig ikke når Kittelsen & gutta står klare i kulissene til å grafse til seg halvparten av det som evt. kommer inn.

 

Colonel_Kurtz

Innlegg: 3545
Colonel_Kurtz
04.03.21 22:04

Jeg er for øvrig også enig i at det er forvaltningen av verdiene som fortjener klart mest kritikk.

stc887

Innlegg: 17256
stc887
04.03.21 22:29
daniekr: Er ikke det den såkalte utdanningskompensasjonen da?

Jo 6 mill om Martin selges foir 499 mill som har vært nevnt som markedsverdi.

arto

Innlegg: 2734
arto
05.03.21 08:34
Colonel_Kurtz: Men, det er vel ikke riktig at klubben risikerte å ikke sitte igjen med noe? Det er vel ikke noe som heter free transfer for unge spillere- klubbene vil vel uansett ha krav på betaling som blir fastsatt basert på ulike faktorer.

Dette hadde vel i praksis vært lik "null og niks" i forhold til hva Godset endte opp med.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg