Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Strømsgodset 2021

NYTT TEMA
Idrettsforeningen

Innlegg: 318
Idrettsforeningen
10.06.21 10:12
Godset10: Blir matt av all positiviteten her!

Jeg blir litt matt av at man skal plikte å kun snakke positivt om klubben i et diskusjonsforum. Om ikke vi kan diskutere utfordringene er hele vgd totalt meningsløst.

Folk må forstå at det vi skriver her inne ikke har noen faktisk innvirkning, klubben blir ikke dårligere fordi jeg syntes det er planløst.

Ja det er marginalt morosmmere å se nå, men det er ikke et trenerteam som engasjerer folk, det syntes jeg er ganske innlysende på de kommentarer som kommer. De har også prøvd seg flere ganger før og mislykkes begge to (HBK, FFK og SIF) og da er det naturlig å se etter bekreftelse på det man antar og være litt ekstra streng kanskje.

Om vi bare skal rosemale ha det lunt og være enige så blir det hele veldig uinteresant. Det kommer det nok av fra klubben selv. Så er jeg glad jeg heller kan lese noen andre stemmer her inne.

-blått hjerte, blått hjerte, ekte kjærlighet-

Ang de to neste kampene forventer jeg ingenting annet enn fremgang. Vi har hatt tilbakesteg fra kamp 1 til kamp 4 og sånn sett peker kurven feil vei. Mot LSK var vi gode, litt mindre gode mot KBK men spillet og et hederlig 1-0 tap borte gir totalt sett godkjent. U hjemme mot nyopprykket TIL var ikke bra, og enda dårligere så vi ut mot Brann. Det må snu og jeg tror ikke teamet klarer det, og de får heller ikke hjelp av terminlisten nå fremover.

Blir nok ingen poeng mot RBK og Glimt men håper på godt spill, det blir tungt å møte 3050 med to skrekkelige opplevelser og en shaky selvtillit i sekken.

(Innlegget ble redigert 10.06.21 10:15)

Groundhopper

Innlegg: 2075
Groundhopper
10.06.21 10:17
Idrettsforeningen: det blir tungt å møte 3050 med to skrekkelige opplevelser og en shaky selvtillit i sekken.

Dette i selv seg er jo grunn nok til bekymring, ikke sant. "Tungt å møte 3050". 

Å tape for den gjengen der burde vært kontraktfestet gyldig oppsigelsesgrunn uten sluttpakke for alle SIF-trenere. Vi skal rett og slett være bedre enn dem.

Dimmi

Innlegg: 12214
Dimmi
10.06.21 10:35
Idrettsforeningen: Vi har hatt tilbakesteg fra kamp 1 til kamp 4 og sånn sett peker kurven feil vei.

Enig i dette. 

Synes det var veldig oppløftende da vi *endelig* fikk på på plass en skikkelig stopper, og i fulgte opp med en morsom og underholdende kamp mot LSK. 

Det ga litt fornyet entusiasme og engasjement. 

Men, enig i at pilen har pekt nedover i de påfølgende kampene, toppet av HWLs idiotiske kommentar om at *vi* har spilt mange kamper på kort tid etter Brann-tapet. 

Der var vi rett tilbake der vi var under hans forrige periode. 

Har innstilt meg på tap i de to neste, men tror fortsatt vi vil klare oss greit i år ut i fra det vi har levert totalt sett til nå. 

 

Godset10

Innlegg: 213
Godset10
10.06.21 10:49

Hvilke trenere vil dere ha inn som kan ta dette på dugnad? Pengekassen er tom, uten DL og uten Sportssjef.

Ja, begge trenere har mislykkes tidligere det er riktig,men tok ikke BP laget til sølv i 2015?ingen som gir mannen kredit for det. 

 

Hvordan vil dere prioritere dette?

Er åpen for gode løsninger. 

daniekr

Innlegg: 8783
daniekr
10.06.21 11:07

BP har prestert godt som vikar og "ny trener effekt", absolutt. Cupfinale også. Men så har det gått dårligere over tid. Gjerne i løpet av en sesongoppkjøring.

Jeg liker for så vidt fotballfilosofien til BP. Vilsvik er alltid kjempesentral ;-)

Så er det ikke først og fremst BP det pekes på.. når jeg så Pellegrino og Wibe i DT i går så gjorde jeg meg noen tanker..

Idrettsforeningen

Innlegg: 318
Idrettsforeningen
10.06.21 11:10

Vet ikke helt hvor du har "dugnad" fra - BP og HWL tjener begge over 600´000 så det frigir minst 1,2 mill - Det er vel over hva Ronny Deila lå på i gullsesongen. At vi kan få inn en trener på lønn er ikke et problem, selv om det har vært padnemi, fallskermer og lite spilelrsalg så ligger det en trenerlønn i budsjettet såklart. HP tjente over en mill på sitt første halvår i 2019, og vil anta det var nære 2 mill i 2020.

Så har jeg troen på at det nye styret finner gode kandidater til de ledige jobbene.

Nå må vi prioritere daglig leder og sportsjef som så kan ansette en trener som passer deres og klubbens filosofi - en unik mulighet til å stake ut rett kurs, det vil selvsagt ta tid før ny fast trener er på plass. Men jeg tror det å kunne være med å bygge klubb fra bunnen i eliteserien er veldig attraktivt for mange gode kandidater.

Den beste godsetfotballen jeg noen gang har sett var under BP høsten 2015 - men det varte ikke lenge, og han har selv vist to ganger at han er en midlertidig løsning, både helsemessig og prestasjonsmessig. Så han får kreditt for det i min bok, men man må ta med hele ligningen.

Godset10

Innlegg: 213
Godset10
10.06.21 11:25

Du vet at BP og Wibe er ansatt i klubben?

Den lønna forsvinner ikke av seg selv om det kommer en ny inn. 

stc887

Innlegg: 17543
stc887
10.06.21 12:37
Groundhopper: Å tape for den gjengen der burde vært kontraktfestet gyldig oppsigelsesgrunn uten sluttpakke for alle SIF-trenere. Vi skal rett og slett være bedre enn dem.

Alle som har avgitt poeng for den gjengen i nyere tid har forsvunnet ut av dørene i nyere tid. Deila, DN, BP, Toro, HP. Det er nådestøt for en exit om den ikke er direkte.

Idrettsforeningen

Innlegg: 318
Idrettsforeningen
10.06.21 13:26
Godset10: Du vet at BP og Wibe er ansatt i klubben?

Nei lønna forvinner ikke. Men sett opp mot godsets budsjett har disse egentlig andre jobber som står tomme nå. Kun BP er fast ansatt og går tilbake til sin normale jobb ved ny ansettelse, mens Wibe er på kontrakt som asistenter flest og må i såfall inngå i ny treners plan. Spørs om han ønsker å bli om han mister jobben til fordel for en utenfra for andre gang (skjedde jo også når HP kom inn). Det er såklart budsjett til å lønne en hovedtrener, akkurat nå gjør vi ikke det men har flyttet om på to andre stillinger. Vi har i henhold til budsjett rundt 2 mill frigjorte midler pr nå (pluss daglig leder lønn og sportsjef lønn, disse skal selvsagt også fylles, men her er det gode muligheter å rokkere på midlene)

At en trener skal jobbe dugnad i SIF, er såklart bare surr.

Edit: Bare så det ikke kommer det og, jeg er klar over at vi har ekstra utgifter knyttet til sluttpakke for HP - men klubben kutter selvsagt ikke ut trenerlønn for å fylle dette.

(Innlegget ble redigert 10.06.21 13:31)

Godset10

Innlegg: 213
Godset10
10.06.21 14:03

Dugnad er selvsagt satt på spissen,men alle vet hvordan den økonomiske situasjonen er i klubben Så kan med stor sikkerhet si at ny(e) trener er neppe det som blir prioritert med det første og det er jeg 100% enig i.. 

stc887

Innlegg: 17543
stc887
10.06.21 14:11
Godset10: Dugnad er selvsagt satt på spissen,men alle vet hvordan den økonomiske situasjonen er i klubben Så kan med stor sikkerhet si at ny(e) trener er neppe det som blir prioritert med det første og det er jeg 100% enig i..

Evt det vi har til overs må pumpes inn i forsterke stall om det så skulle gå til helvete og at vi rykker ned så får vi starte fra scratch neste sesong på trenerfronten.

Godset10

Innlegg: 213
Godset10
10.06.21 14:16

Enig med siste taler. Heller nedrykk enn konkurs. 

daniekr

Innlegg: 8783
daniekr
10.06.21 14:29

Er livredd for utsiktene ved nedrykk.

Jeg ser ikke helt at klubben er rigget for det mentale og sportslige løftet som må til for å sikre opprykk. Det er vel ikke et offensivt gen igjen (offensivt som, litt primitivt sagt, kassa fram og huet først inn i satsning) og vi kan ikke akkurat "cruise" inn til opprykk tross på papiret ok spillere.

Idrettsforeningen

Innlegg: 318
Idrettsforeningen
10.06.21 15:42
stc887: Evt det vi har til overs må pumpes inn i forsterke stall om det så skulle gå til helvete og at vi rykker ned så får vi starte fra scratch neste sesong på trenerfronten.

Der er vi uenige :) Jeg tror stallen er god nok og at med riktig ledelse kan vi overleve. Det er mulig å få mer ut av dette laget en det vi har gjort de siste årene og sålangt i år.

Jeg syntes det er galskap å tenke nye spillere så lenge vi har midlertidige trenere, dessuten er vi mye mindre atraktive uten permanent ledelse så det må prioriteres før vi handler. En ny trener vil ha større effekt på gruppen enn eks en ny ving.

seriemester2013

Innlegg: 10995
seriemester2013
10.06.21 15:51
Idrettsforeningen: Der er vi uenige :) Jeg tror stallen er god nok og at med riktig ledelse kan vi overleve. Det er mulig å få mer ut av dette laget en det vi har gjort de siste årene og sålangt i år.

Problemstillingen din kan jo også være helt galt oppbygd, om stallen skulle være god nok, så kan det jo være disse midlertidige trenerne også får nok ut av dem til å berge plassen. 

Jeg tror både trenerne og stallen er gode nok når man ser på annet i ligaen, til at vi berger plassen i år. Og med bakgrunn i den ekstraordinære situasjonen klubben ble satt i med varslersaken, så er det ikke mer enn dette vi kan kreve av laget i år heller, med unntak av da å spille attraktiv fotball, og heller gå på noen tap, og jeg vet trenernes ønske er offensiv og attraktiv fotball.

Fasit får vi etter hvert, jeg øsker i alle fall å gi det litt tid grunnet økonomiske ressurser og all støyen vi har hatt. 

Dimmi

Innlegg: 12214
Dimmi
10.06.21 16:22
seriemester2013: Jeg tror både trenerne og stallen er gode nok når man ser på annet i ligaen, til at vi berger plassen i år.

Jeg synes i alle fall stallen er god nok på papiret. (Med et ørlite forbehold om at Friday må holde seg skadefri) 

Men, før eller siden må man jo lande på en permanent trenerløsning her. Og der er jeg litt enig med Idrettsforeningen i at det er dumt å kjøpe spillere uten det på plass først. Enten det blir en ny kar, eller vi gjør BP/HWL til fast løsning.

Så hvor lenge kan vi fortsette som nå? 

Blir det to "oppskriftsmessige" tap i de to neste nå, så ligger vi etter all sannsynlighet på direkte nedrykksplass. 

Og da blir det fort mer å spille for enn godt er mot Mjøndalen. 

Dimmi

Innlegg: 12214
Dimmi
11.06.21 11:06

Fast avtale for BP & HWL ut sesongen. godset.no

daniekr

Innlegg: 8783
daniekr
11.06.21 11:06

https://www.godset.no/nyheter/wibe-og-bp-fortsetter-ut-sesongen

Wibe og BP på avtale ut sesongen.

Slått av Dimmi, men høyner med link.

(Innlegget ble redigert 11.06.21 11:06)

Godset10

Innlegg: 213
Godset10
11.06.21 11:45

Fornuftig i den situasjonen vi er i.

daniekr

Innlegg: 8783
daniekr
11.06.21 11:46

Ja, det er helt greit nå som sesongen er i gang. Ville kanskje helst sett BP av de to som hovedansvarlig, men tror han er det i praksis.

Kjenner jeg er mest spent på sportslig leder. 

(Innlegget ble redigert 11.06.21 11:47)

Superteale

Innlegg: 984
Superteale
11.06.21 12:18

Det eneste fornuftige slik situasjonen er nå.

Jeg håper det er rom for en forsterkning når vinduet åpner....

Passport

Innlegg: 3083
Passport
11.06.21 12:23
Superteale: forsterkning

Det er tidligere i tråden skrevet at Pelle trener med Godset denne uken... ;)

 

.....det er lov å håpe...

(Innlegget ble redigert 11.06.21 12:24)

daniekr

Innlegg: 8783
daniekr
11.06.21 12:39

Skal ikke hente Mos også da? De har jo prestert noenlunde det samme. 

Idrettsforeningen

Innlegg: 318
Idrettsforeningen
11.06.21 12:40

Jøss...
Helt ok, selv om jeg har argumentert gjenttte ganger for at jeg ikke tror disse er rette til å ta oss fremover. Men isolert sett forstår jeg ansattelsen og at dette er en helt ok løsning.

Det som gir meg bakoversveis er at dette gjøres akkurat nå!? Det er ekstraordinært styremøte neste uke som innsetter et helt nytt styre. Hovrfor har da det avtroppende styret tatt denne beslutningen en uke før de er ferdige i sine verv? Det gir ingen mening i det hele tatt. I prakiss så binder man eksisterende styre på hender og føtter ved å ta dette valget for dem. Denne avgjørelsen kunne fint vært utsatt til nytt styre var på plass og latt de avgjre. Det hadde meget mulig kommet frem til samme løsningen men jeg syntes det er sjokkerende at de ikke får ta avgjørelsen selv.

Det går inn i rekken av utrolig merkelige valg som har skjedd under dette styret...

daniekr

Innlegg: 8783
daniekr
11.06.21 12:42

Premature avtaler med BP er jo ikke gammelt nytt. Tok ikke mange ukene sist han var vikar før det ble presset fram en uforståelig langtidskontrakt. Nå er det i det minste kun ut sesongen. 

Dimmi

Innlegg: 12214
Dimmi
11.06.21 13:13

Kjenner jeg er litt delt her. 

På en måte er det helt greit at BP & HWL formaliseres.  

Men, hvor mye gjør egentlig dette, når man gjør en midlertidig avtale om til noe som varer i 6 måneder? 

Det er positivt at vi ikke binder oss langt til en "meh-løsning", slik at risikoen her er liten. 

Men, dette gir jo heller ingen som helst kontinuitet eller stabilitet på samme måte som en 2-3 års kontrakt ville gitt, både m.t.p. spillerrekruttering og sportslig retning. 

Så jeg kjenner jeg reagerer litt med et skuldertrekk her. 

Og tenker at det også kunne vært verre. 

 

Colonel_Kurtz

Innlegg: 3578
Colonel_Kurtz
11.06.21 13:32

Da er spillerne sikret mange fine grillfester i tiden som kommer.

Tror dette vil gjøre oss til en het nedrykkskandidat, men mulig det ikke egentlig var andre muligheter. Nitrist er det uansett.

stc887

Innlegg: 17543
stc887
11.06.21 16:02
Colonel_Kurtz: men mulig det ikke egentlig var andre muligheter

Vi står uten DL og sportssjef + en nyinnstilt styre og blør penger. Hadde vært kokos å ansette en ny trener på både lengre og kort avtale slik ståa dessverre er i klubben pr nu.

Jeg står fremdeles fast på påstanden min om at nå som vi restarter klubben fra topp til bunn og legger nye planer så kan eller bør ikke HWL og BP være de som leder det videre fast. Skal man starte på nytt må vi gjøre det skikkelig og da er det ikke plass til disse rundt et opplegg på det sportslige.

arto

Innlegg: 2824
arto
11.06.21 16:08
Colonel_Kurtz: Tror dette vil gjøre oss til en het nedrykkskandidat,

Du mener vi ikke var det allerede?

Colonel_Kurtz

Innlegg: 3578
Colonel_Kurtz
11.06.21 18:10

Arto; jo, de er jo allerede der.

(Innlegget ble redigert 11.06.21 18:10)

Klikk for å gå tilbake til toppen