Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Bør vi gå tilbake til Drillo stilen?

NYTT TEMA
Atreygutten

Innlegg: 1285
Atreygutten
08.06.21 13:22

Nå tenker jeg på landslaget. Ser ut som det som har fungert best. Til og med da Drillo og Lagerback var trener, så var laget mer stabil enn det som skjer nå. 

Kanskje denne type fotballen kan utvikles også?

(Innlegget ble redigert 08.06.21 13:25)

Taururu

Innlegg: 3009
Taururu
08.06.21 14:38

Hva definerer så Drillofotball? Hvilke kjennetegn innehar den?

Kan jo begynne med noen stikkord:

Soneforsvar

Ulik spisskompetanse

Gjenvinning

Spill i lengderetning

Gjennombruddshissighet

(Innlegget ble redigert 08.06.21 14:38)

meco

Innlegg: 5852
meco
08.06.21 17:30

Både ja og njao..
Man kommer ikke videre om man skal kun kjøre på en enkel lenderetning-tut-og kjør-Flo-passning etc i dag tror jeg.
Det sagt, så var ikke Drillo så enspora som noen vil ha det til. Lå forholdene til rette for det, kunne det også benyttes oppbyggende spill langs bakken, noe Drillo selv erkjente at det lå mer til rette for, i sin andre periode. 
Det som er hovedproblemet for A-laget pr.dd, er det relativt labre nivået på forsvarspillerne, særlig midtstoppere. Der er det ikke stort høyere nivå enn hos de beste ES laga. Det er det som er årsaken til at vi sliter.
Offensivt er vi klart på gang, men det er en kjent sak, at problem med et svakt forsvar forplanter seg framover. Husk at Drillo i sin glansperiode, hadde en av Europas beste forsvarslinjer, i tillegg til en av Europas beste keepere. Det hadde nok veldig mye å si.

Giggern

Innlegg: 722
Giggern
10.06.21 11:51

Problemet ligger i at det er vondt i vilja til de fleste. Det virker som andre land har mye mer vilje og stolthet av å representere eget land. Bare se på nødlandslaget, ren vilje som dro i gang en sterk kamp. 

PerryAndre

Innlegg: 9343
PerryAndre
10.06.21 12:00
Atreygutten: Nå tenker jeg på landslaget. Ser ut som det som har fungert best. Til og med da Drillo og Lagerback var trener, så var laget mer stabil enn det som skjer nå.

Å slå langpasninger frem til Flo for deretter kjempe om å vinne andreballen. Har blitt gjennomskuet i dagens organiserte fotball. 

Drillo sin fotballfilosofi har enkel å forholde seg til. I en tid der defensiv organisering var å anse som kjedelig fotball. Derfor var det en del av forklaringen til Drillo, sammen med at Norge hadde spillere  på høyt internasjonalt nivå i forsvaret. 

Jenz

Innlegg: 1487
Jenz
10.06.21 18:04

Både ja og nei. 
Nei med tanke på langpasninger på sterke hodepspillere og den ekstreme fremoverrettetheten. 
Men ja til å gå raskere i angrep, ta kontringer, ha fem på midten og soneforsvar og defensiv ærgjerrighet. 

Spillerne som kommer fem nå er vant til å ha ballen mye og dominere kamper. Det er også nødvendig å kunne hvile med ballen i laget i perioder for å spare krefter. Ser man på yngre landslag dominerer de ofte ballinnehavet og spiller teknisk og rask fotball. Klarer man å kombinere det med gjenvinninger og høyt press i perioder, men også å kunne ligge lavt og ta kontringer helhjertet i perioder, så kan man få det beste av begge verdener. 

Jeremenko

Innlegg: 8995
Jeremenko
10.06.21 18:13

Solbakkens stil er en videreføring av Drillo-stilen. Så om det er det man ønsker, er det det man vil få. Om Solbakken vil lykkes vet vi jo ikke. Foreløpig har det bare vært rot.

(Innlegget ble redigert 10.06.21 18:14)

Columbus_3

Innlegg: 15218
Columbus_3
10.06.21 18:17
Jeremenko: Solbakkens stil er en videreføring av Drillo-stilen. Så om det er det man ønsker, er det det man vil få. Om Solbakken vil lykkes vet vi jo ikke. Foreløpig har det bare vært rot

Uansett kan det ikke bli dårligere enn det er nå. Med dagens lag og system er det kun San Marino og lignende lag vi kan være sikre på å slå.

MrSimon

Innlegg: 1451
MrSimon
10.06.21 19:45

"Drillo-stilen" var først og fremst at laget hadde et gjeng med sultne, ambisiøse og stolte fotballspillere. Kanskje ikke tekniske guder, men med vilje, ansvarsfølelse, innsats og en glød for laget. I tillegg var det håp om at gode prestasjoner kunne få spilleren til en proffere liga enn den norske.

Det er basisen og avgjørende for at kamper skal vinnes. i tillegg var Drillo en mester til å utnytte den enkeltes sterke sider og at spillerne ble en kompatibel enhet.

I dag består laget av overbetalte, likegyldige middelmådigheter både når det gjelder vinnervilje, innsats og taktiske evner.
Hva betyr landslaget når du tjener millioner selv i en kokkoliga?

(Innlegget ble redigert 10.06.21 19:48)

real-_-

Innlegg: 12397
real-_-
10.06.21 19:54
Giggern: Problemet ligger i at det er vondt i vilja til de fleste. Det virker som andre land har mye mer vilje og stolthet av å representere eget land. Bare se på nødlandslaget, ren vilje som dro i gang en sterk kamp.

Her beskriver du jobben til en landslagstrener. Nødlandslaget fikk den gratis, men å få inn den viljen er den viktigeste oppgaven til en landslagstrener da det er vanskelig å gjøre vidunder med den lille tiden de har sammen.

Champis

Innlegg: 4929
Champis
11.06.21 00:58
MrSimon: I dag består laget av overbetalte, likegyldige middelmådigheter både når det gjelder vinnervilje, innsats og taktiske evner.
Hva betyr landslaget når du tjener millioner selv i en kokkoliga?

Dette er selvsagt bare vås. Er det noen som har skikkelig lyst til å bevise at de kan levere på landslaget, og at landslaget faktisk har noe å gjøre i et sluttspill, så er det norske landslagsspillere. At man ikke lykkes har med alt annet enn innstillingen å gjøre.

Argumentet med at de ikke landslaget betyr noe, burde jo gjelde i enda større grad for spillere fra andre nasjoner, som ofte tjener mye mer i klubbene sine enn de norske.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg