Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Mansfield Town FC

NYTT TEMA
Stinkfist

Innlegg: 5067
Stinkfist
15.02.07 22:09
I mylderet av klubbtråder her inne, føler jeg det er på høy tid en sådan tråd tildeles Mansfield Town. Jeg går ut fra at debattantene her inne kan sin Chris Greenacre og Steve Wilkinson, sin George Foster og Sandy Pate på rams – men som en tjeneste til eventuelle uinnvidde, følger her en kort historikk om East Midlands’ finest.

Mansfield Town ble stiftet i 1897, ble profesjonelle i 1906, og ble medlem av Football League i 1931. På grunn av sin geografiske plassering omtrent midt i England (tre mil nord for Nottingham, fem mil sørøst for Sheffield) ble Stags i sin tidlige ligahistorie flere ganger overflyttet mellom de to regionale 3.divisjonsavdelingene. Etter at man gikk over til nasjonale divisjoner på Nivå 3 og 4, har Stags spilt omtrent like mange sesonger på hvert nivå.

Mansfields storhetstid var utvilsomt midten av 70-tallet. Man fikk en forsmak allerede i 1969, da West Ham ble banket hele 3-0 i FA-cupen, og Stags nådde kvartfinale. I 1975 gikk Mansfield helt til topps i 4.divisjon, og to år senere gikk man like godt helt til topps i 3.divisjon, og var klare for spill på nest øverste nivå for første – og hittil eneste – gang i klubbens historie. Tilfeldigvis hadde Tottenham rykket ned fra toppdivisjonen samme sesong, og den dag i dag er det mange av Mansfields old-timere som ser tilbake med stolthet på den gangen Stags og Spurs spilte i samme divisjon. Jeg er naturligvis for ung til å huske dette laget, men da jeg besøkte Field Mill for snart ett år siden, fikk jeg æren av å hilse på Jimmy McCaffrey – venstreving på dette laget. Han driver nå visstnok en aviskiosk i Leicester.

Det ble som sagt med den ene sesongen i 2.divisjon i 1977/78, og i 1980 falt man ned til 4.divisjon igjen. Et nytt opprykk fulgte i 1986, og året etter spilte Stags for første gang på Wembley, da man vant Freight Rover Trophy (nåværende Johnstone’s Paint Trophy) etter å ha slått Bristol City på straffer. Så, for å oppsummere, inneholder altså premieskapet på Field Mill to ligapokaler og én Freight Rover Trophy. Kanskje ikke den aller mest imponerende trofésamlingen på balløya, men på den annen side venter klubber som Rochdale og Torquay den dag i dag på sitt første sølvtøy.

I 1991 rykket Stags ned til kjellerdivisjonen igjen, og i 1993 ble klubben kjøpt av en parasitt og møkkamann ved navn Keith Haslam. Siden har klubben forblitt i Football Leagues nederste divisjon hver eneste sesong bortsett fra lynvisitten på Nivå 3 i 2002/03. At det er en sammenheng mellom disse hendelsene er det liten tvil om. I løpet av disse årene har Haslam ikke investert mer enn høyst nødvendig på klubben, men heller brukt klubbkassa som sin personlige pengebinge for å bygge ferieparadis i Portugal. Needless to say, er Haslam omtrent like populær blant lokalbefolkningen som Maggie Thatcher, flatlus og Chesterfield FC. Dog ikke nødvendigvis i den rekkefølgen.

Som man sikkert skjønner fra forrige avsnitt, er det Chesterfield som er erkefienden over alle erkefiender i Quarry Lane. Faktisk beskrives dette oppgjøret av nøytrale kilder som et av de mest intense i de lavere divisjonene. Hva skulle man ikke gitt for å få oppleve et derby mot spirfolket ringside? Andre rivaler er Notts County, Lincoln, Doncaster og Rotherham. County er en klar nummer to på rivallista bak Chesterfield, mens tredjeplassen er noe mer diffus. Enkelte ville kanskje også tatt med Nottingham Forest på rivallista, men når klubbene til dags dato aldri har vært i samme divisjon, kan man da kalle det et reelt rivaleri? For å være brutalt ærlig, har Forest alltid vært storebror i distriktet, og jeg ser ingen grunn til at dét skal endre seg i overskuelig fremtid.

I dag virker Stags å sakte men sikkert bevege seg oppover League Two-tabellen igjen etter at en formslump før jul (som kostet manager Peter Shirtliff jobben) truet med å kaste klubben hodestups inn i nedrykksstriden. Faren er ikke helt over ennå, men avstanden ned til bunnslammet begynner etterhvert å bli forholdsvis betryggende.

Vel, det var alt for denne gangen. Vi skal vel ikke se bort fra at det etterhvert kan komme flere skriblerier i denne tråden...
Mediapunta

Innlegg: 1156
Mediapunta
15.02.07 22:11
Alltid gøy å lese om klubber nedover i divisjonene. Har ikke så mye å bidra med jeg da, men moro å lese likevel ;).
SilverStreet

Innlegg: 941
SilverStreet
15.02.07 22:53
Tar jeg ikke fryktelig feil spiller vel den tidligere Vuku, Rosenborg og Nottingham Forrest spilleren John Olav Hjelde for Mansfield. Hjelde var etter ryktene aktuell for en av 2.div klubbene i Trondheim i fjor høst, uten at jeg vet sannhetsgehalt og sportslig innhold i disse. Ryktene, altså.
Stinkfist

Innlegg: 5067
Stinkfist
15.02.07 23:12
Er det onkel Oddvar som har videreformidlet disse ryktene? Det er i alle fall riktig at Hjelde spiller på Field Mill, og er vel med det Trøndelags eneste representant i engelsk ball for tiden. Hjelde, alias Big Jon, har vært noe inn og ut av laget denne sesongen. I begynnelsen av sesongen var han førstevalg på midtstopperplass, men etter et skadeopphold hadde Jake Buxton overtatt stopperplassen. Hjelde hadde egentlig tenkt å flytte hjemover etter forrige sesong, men ble overtalt av Peter Shirtliff til å ta én sesong til. Inneværende sesong blir nok imidlertid nesten helt sikkert hans siste i England.
morrisey

Innlegg: 12347
morrisey
15.02.07 23:14
Et litt idiotisk spørsmål, Stinkfist...
Callum Lloyd.. Har han noe med gamle Larry å gjøre?
Stinkfist

Innlegg: 5067
Stinkfist
15.02.07 23:18
morrisey skrev:
"Callum Lloyd.. Har han noe med gamle Larry å gjøre?"

Ikke såvidt jeg har fått med meg.
Ormondroyd

Innlegg: 714
Ormondroyd
15.02.07 23:24
Endelig et velegnet sted til å få utslipp for mitt spørsmål: hva skjedde i Asa Charlton-sagaen?

Vel å merke hvis dette noen gang har utviklet seg til en saga. Det jeg vel egentlig bare vil fram til er, hvordan går det med ham? Hva er fremtidsutsiktene hans i MT? Jeg unner ham selvsagt alt det beste, vi liker jo velutdannede late starters i den profesjonelle fotballen - sjelden noen tar skrittet i så høy alder som det Asa Charlton gjorde.
Ormondroyd

Innlegg: 714
Ormondroyd
15.02.07 23:30
Callum Lloyd.. Har han noe med gamle Larry å gjøre?
>Larry Lloyd var manager i Notts County i 83-84 og skal visstnok ha blitt boende i byen ytterligere noen år (før han visstnok slo seg ned som badevakt i Spania!) Og jeg ser Callum Lloyd er født i Nottingham i 1986, så...godt mulig, godt mulig.
Stinkfist

Innlegg: 5067
Stinkfist
15.02.07 23:37
Asa Charlton har det etter forholdene bare bra. Han debuterte mot Peterborough, kort tid etter overgangen fra Redditch, spilte også mot Darlo i beiscupen, og deretter pådro han seg en skade. Han er nå friskmeldt, og har sittet på benken de siste par-tre ligakampene uten å komme inn.

Fremtidsutsiktene? Vel, det gjenstår å se. I øyeblikket stiller han bak Gareth Jelleyman i køen om plass på laget - og dét er vel ikke godt nytt for en 29-åring som bare har kontrakt ut inneværende sesong. Uansett er jo 29 år en voksen alder å bli heltidsspiller.

Ellers, for å sitere en debattant på Stagsnet:

"With a name like that, the lad was born to be a footballer. Asa Charlton? Did Mrs Hartford and Bobby and Jackies Dad have a bit of a thing going? It sounds like our new recruitment policy is to sign players that sound like they should be good players. Look out in the future for the signing of Nobby Dalglish or Kenny Best."
SilverStreet

Innlegg: 941
SilverStreet
15.02.07 23:51
Det var nok onkel Oddvar, ja, i kraft av sin stilling som utegående reporter i Levanger-avisa "Jurkluten". John Olav er som kjent Levangers eneste englandsproff i disse dager. Nå har vel, i sannhetens navn, ikke Levanger produsert særlig mange kasus for engelsk fotball foruten Hjelde. Veldig få faktisk. Ingen, om jeg må være pinlig nøyaktig.

Tipper Hjelde blir å finne i trøndersk 2.divisjon i løpet av det neste året . Byåsen vil nok ikke være et ueffent tips (tror det var klubben han flørtet med sist sommer...det ble hvisket om et engasjement som spillende trener), om han da ikke skulle velge Rosenborgs samarbeidsklubb Ranheim hvor Kåre Ingebrigtsen er trener.

Det kan jo være han drar hjem til trygg havn i Levanger også.
mikemodano

Innlegg: 28019
mikemodano
16.02.07 01:44
Hva slags status i Mansfield-miljøet har en fyr som Ian Stringfellow, Stinky?
Stinkfist

Innlegg: 5067
Stinkfist
16.02.07 14:20
Ian Stringfellow hører vel hjemme i kategorien "talenter som stagnerte". Han debuterte allerede som 16-åring, og ble sett på som en kommende stjernespiller da han var 18 - men ble av en eller annen grunn aldri bedre enn han var som tenåring, og klarte aldri å spille seg til fast plass på laget. Våren 1994, fortsatt bare 24 år gammel, ble Stringfellow frigitt, og signerte for Kettering Town. Her var han to sesonger, og hvor han gjorde av seg etter oppholdet på Rockingham, må fuglene vite.

Jeg frykter forøvrig at tidligere nevnte Callum Lloyd med tid og stunder vil kunne plasseres i samme kategori, om han ikke snart tar det berømte steget. Etter å ha vist fenomenal form våren 2005, med scoring i debuten og det hele, har ikke Cal blitt mer enn en benkesliter.
patologen

Innlegg: 1889
patologen
16.02.07 14:42
"morrisey skrev:
Et litt idiotisk spørsmål, Stinkfist...
Callum Lloyd.. Har han noe med gamle Larry å gjøre?"

Gode gamle "sprinter'n" Larry Lloyd :o)
Man får morsomme memorabilia-glimt på netthinna når disse navnene fra tid til annen dukker opp her inne.
morrisey

Innlegg: 12347
morrisey
16.02.07 23:39
Larry var konge:-)) En av mine tidligste helter. Men Peter Cormack av alle var det store idolet i de dager:-)
Stinkfist

Innlegg: 5067
Stinkfist
21.02.07 19:52
Vi blåser liv i denne tråden med å presentere førstelagstroppen, slik den ser ut per i dag:

=== KEEPERE ===

1. Jason White (Sutton-in-Ashfield, 28.1.1984)
Local lad som etter å ha vært reservekeeper i flere sesonger fikk utdelt trøye nummer én før sesongstart. Mansfields keeperhøyskole har tidligere produsert skikkelser som Darren Ward og Nicky Weaver. Tiden vil vise om White kan følge i deres fotspor, eller om han kanskje heller blir observert i målet til Worksop Town om noen år. Det er i alle fall et godt tegn at han nå ser ut til å ha utkonkurrert en erfaren herre som Carl Muggleton. White kan være litt usikker i feltarbeidet, men er dyktig på streken, og ser ut til å få mer og mer selvtillit for hver kamp som går.

19. Carl Muggleton (Leicester, 13.9.1968)
Erfaren burvokter som tidligere har forhindret baklengsmål for blant annet Leicester, Celtic, Stoke og Chesterfield, samt en rekke andre klubber på lån – deriblant en håndfull opptredener for nettopp Mansfield våren 1999. Spilte også én U21-landskamp for England i 1990. Kom til Field Mill i sommer etter å ha blitt frigitt av Chesterfield. Første halvdel av sesongen ble det mye bytting mellom White og Muggleton, men etter at Billy Dearden tok over som manager, har Muggleton blitt plassert på benken. Begynner kanskje etterhvert å merke alderen?
Stinkfist

Innlegg: 5067
Stinkfist
21.02.07 19:52
=== FORSVAR ===

2. John Mullins (Hampstead, 6.11.1985)
Allsidig forsvarsspiller som ble benyttet både som høyreback, midtstopper og midtbanespiller i Kidderminster, hvor han var utlånt fra Reading de to siste sesongene. Ble frigitt av Royals, og ankom Nottinghamshire i månedsskiftet mai/juni. Mullins har stort sett vært benyttet som høyreback for Mansfield, og er på sitt beste en meget god sådan, både i den offensive og defensive delen av spillet. Han kan imidlertid være noe ustabil i prestasjonene, og har gjort seg skyldig i et par skjebnesvangre feilpasninger denne sesongen. Hadde en høy stjerne i Kidderminster, hvor han ble kåret til årets spiller av supporterne forrige sesong.

3. Gareth Jelleyman (Holywell, 14.11.1980)
Venstreback med U21-landskamper for Wales, som ankom fra Peterborough i januar 2005. Få, om noen, spillere polariserer Stags-supporterne så mye som Gareth Jelleyman. Hans kritikere mener han er en sikkerhetsrisiko med sitt til tider nonchalante pasnings- og markeringsspill. Andre mener derimot at Jelleyman ikke gjør flere tabber enn resten av forsvarsrekka, og anser ham for å være en svært kompetent – ja, kanskje til og med undervurdert – venstreback på dette nivået. Selv har jeg sett Jelleyman i aksjon med egne øyne to ganger – og ved begge anledninger spilte han prikkfritt.

5. Jon Olav Hjelde (Levanger, 30.7.1972)
Storvokst stopperkoloss, og klubbens trønderske alibi. Verdals store sønn har nok lagt sine beste dager bak seg, og det lille han en gang har hatt av fart er forlengst forsvunnet. Til gjengjeld har han rutine i massevis, er en hodespiller av rang, og kan posisjonere seg. I likhet med sin tidligere RBK-kollega Erik Hoftun er han også en mester i trøyeholding og andre skitne triks. Kom til Mansfield sommeren 2005 etter flere sesonger i Nottingham Forest, samt et år i koreanske Busan I-cons. Hadde planlagt å legge opp etter 2005/06-sesongen, men (daværende) manager Peter Shirtliff fikk overtalt ham til å ta én sesong til.

6. Alex Baptiste (Sutton-in-Ashfield, 31.1.1986)
Hurtig og egenprodusert midtstopper som til tross for sin unge alder har spilt godt over 100 kamper for Stags. Har ved flere anledninger vært linket til Championship-klubber, og er på sitt beste en av divisjonens aller beste stoppere. Relativt kortvokst til å være midtstopper, men har en ro og plasseringsevne du ikke finner hos mange andre League Two-stoppere. Spesielt ikke hos spillere som nettopp har fylt 21. Taklingssterk og god på hodet til tross for at han som sagt ikke er noen koloss. Hans største svakhet er pasningsspillet, hvor han til tider kan begå de mest elementære feil. Om jeg skal tippe, er det nok høyden og feilpasningsprosenten som er hovedgrunnene til at Bap fortsatt er Mansfield-spiller, og ikke spiller på høyere nivå.

12. Jake Buxton (Sutton-in-Ashfield, 4.3.1985)
Meget allsidig forsvarsspiller som primært spilte høyreback forrige sesong, men har blitt omskolert til midtstopper denne sesongen. Har også vært benyttet med hell som venstreback, og sentralt på midtbanen. Bucko er stor og tettbygd, og ikke spesielt rask til å være back, så det var nok en riktig avgjørelse å flytte ham til midtforsvaret. Bucko beskrives som en svært seriøs og treningsvillig spiller, og er en av de spillerne som oftest stiller opp på intervjuer – så til tross for hans noe unge alder, ble ikke jeg overrasket over å høre at Jake ble utnevnt til klubbens nye kaptein da Richie Barker tidligere denne sesongen ble solgt til Hartlepool. At Jake er en local lad som har gått gradene i klubben er heller ikke noe minus.

20. Asa Charlton (Wolverhampton, 7.12.1977)
Så er vi kommet til den mystiske Asa Charlton, som ble signert fra mektige Redditch United i november, og debuterte som proffspiller kort tid før sin 29-årsdag. Asa er en hardttaklende venstreback hvis CV inkluderer kjente og mindre kjente nonligaklubber som Kidderminster, Telford, Willenhall Town, Stourport Swifts, Halesowen Town, Worcester City og altså Redditch. Han har også visstnok spilt college-fotball i USA for University of South Carolina, hvilket gjør ham til den ene av to akademikere i Stags-troppen. Etter overgangen fra Redditch, har imidlertid Charlton vært nødt til å være benkesliter, og med en kontrakt som løper ut ved sesongslutt, kan proffkarrieren bli kortvarig.

24. Chris Wood (Worksop, 24.1.1987)
Midtstopper eller defensiv midtbanespiller som var kaptein på juniorlaget de to siste sesongene. Fikk prøve seg på førstelaget ved to anledninger i 2004/05, men måtte nøye seg med junior- og reservelagsspill forrige sesong. Fikk proffkontrakt i vår, men stiller nok et godt stykke bak i køen med tanke på førstelagsspill, selv om han har fått prøve seg i malingscupen. Klubbens offisielle nettside beskriver Wood som midtbanespiller, men han har nesten uten unntak vært midtstopper for junior- og reservelaget.

25. Austin McIntosh (Sheffield, 5.11.1987)
Egenprodusert spiller som primært har vært benyttet som høyreback, men også har fungert som midtstopper og høyre midtbane på junior- og reservelag. Regnes for å være et stort talent, og fikk et par førstelagskamper i 2004/05, før han mistet nesten hele forrige sesong på grunn av en øyeskade. Denne øyeskaden medførte at McIntosh i treningskampene i sommer kunne observeres med Edgar Davids-briller. McIntosh er en hurtig spiller som enkelte beskriver som en Baptiste light, men dessverre har han også denne sesongen vært mye plaget med skader.
Stinkfist

Innlegg: 5067
Stinkfist
21.02.07 19:52
=== MIDTBANE ===

4. Jonathan D'Laryea (Manchester, 3.9.1985)
Defensiv midtbanespiller som kom fra Manchester City i oktober forrige sesong, først på utlån, senere permanent. D'Laryea er et råskinn som gjør det uglamorøse grovarbeidet på midten, og det er neppe tilfeldig at det forrige sesong ble betydelig færre baklengsmål etter hans ankomst. Hardtarbeidende, taklingssterk og en habil pasningslegger. Hans skuddfot er imidlertid ikke mye å skryte av. D'Laryea er i det hele tatt en spiller man ikke legger så godt merke til på banen, men som likevel gjør en viktig jobb. Uten sammenligning forøvrig, har han blitt kalt Mansfields svar på Claude Makelele.

7. Matt Hamshaw (Rotherham, 1.1.1982)
Kantspiller som kom fra Stockport i sommer, etter å ha startet karrieren i Sheffield Wednesday. En finlirare som primært benyttes på høyresiden, men også kan spille på motsatt kant. Har en slepen innleggsfot, og god ballkontroll. Sies å ha vært en av Stockports beste spillere forrige sesong, så det var litt merkelig at Hatters lot ham forsvinne vederlagsfritt til Mansfield. Dog må det påpekes at Hamshaw, som vingspillere frest, er ganske ustabil i prestasjonene, og at han har en tendens til å forsvinne når ballen ikke triller hans vei. Så man vet aldri helt hva man får når Matt Hamshaw er på banen. Noen ganger får man en briljant forestilling som kan gjøre deg stum av beundring. Andre ganger lurer man på om han i det hele tatt har møtt opp.

8. Stephen Dawson (Dublin, 4.12.1985)
Tidligere irsk U21-landslagsspiller som primært benyttes sentralt på midten, men har også vært benyttet med hell på høyresiden. Kom fra Leicester sommeren 2005, og scoret i debuten. Siden har det imidlertid blitt bare én nettkjenning til, så noen stor målscorer er han ikke. Derimot er han en svært kompetent midtbanespiller med godt overblikk, en glimrende pasningsfot og stor arbeidskapasitet bøde offensivt og defensivt. Mange beskriver Dawson som lagets viktigste spiller, og det er kanskje ikke tilfeldig at hans skadefravær tidligere i høst innledet en formslump med begredelige 1-0-6 i resultatkolonnen.

11. Michael Boulding (Sheffield, 8.2.1976)
Svært hurtig spiss eller ving som nå er tilbake i klubben hvor han startet sin proffkarriere. Kom til Mansfield første gang i 1999 fra amatørklubben Hallam FC, etter å ha lagt tennisracketen på hylla (ja, Micky er faktisk tidligere tennisproff!), og scoret 13 mål på 66 kamper før han sommeren 2001 deserterte til Grimsby. Har også vært innom Aston Villa, Sheffield United og Barnsley. Signerte en ettårskontrakt i sommer etter et overbevisende prøvespill, og veksler mellom venstrekanten og spissrollen.

15. Giles Coke (London, 3.6.1986)
Sentral midtbanespiller som kom fra Kingstonian i mars 2005 etter å tidligere ha blitt veid og funnet for lett i QPR. Var linket til flere Championship-klubber forrige sesong, men denne interessen virker nå å ha kjølnet. På sitt beste har Coke et glimrende overblikk, taklingsstyrke, gjennombruddshissighet og gode avslutteregenskaper både fra kort og langt hold. Han er imidlertid en humørspiller som melder seg ut av kampene når han møter motgang, og hans innsats i høst var til tider direkte begredelig, hvilket betyr at han ikke akkurat er klubbens største publikumshelt. Etter managerbyttet ved juletider viste han imidlertid tegn til innsats igjen, så det er derfor litt trist at han slet av korsbåndet mot Accrington, og er ute resten av sesongen.

16. Nathan Arnold (Mansfield, 26.7.1987)
Egenprodusert kantspiller eller spiss som kan minne om en yngre utgave av Simon Brown. Debuterte rett før jul forrige sesong, og scoret i sin første kamp fra start. Er hurtig, har god ballkontroll og besitter et godt skuddbein til tross for en ganske sped kroppsbygning. De gangene han har fått sjansen (stort sett på høyrekanten) har han stort sett vært overbevisende, selv om enkelte mener han trenger mer muskler på kroppen før han er moden for fast førstelagsfotball. Nate må nok fortsatt stille bak Hamshaw og Brown i køen, men er definitivt en mann for fremtiden.

22. Callum Lloyd (Nottingham, 1.1.1986)
Egenprodusert midtbanespiller. Allsidig og gjennombruddshissig spiller som scoret fire mål (på 11 kamper) fra sin midtbaneposisjon i 2004/05, men klarte ikke å følge opp suksessen forrige sesong, hvor han fikk lite spilletid, og ble lånt ut til Alfreton Town. Også denne sesongen har Lloyd stort sett vært benkesliter, og med mindre han finner tilbake til formen han viste våren 2005, er jeg slett ikke sikker på om hans navn vil bli nevnt i neste sesongs spillerpresentasjon.

23. Danny Sleath (Derby, 14.12.1986)
Ung midtbanespiller som ennå ikke har debutert på førstelaget. Har vekslet mellom sentral midtbane og venstre kant på junior- og reservelag. Beskrives som en spiller med god teknikk og en god pasningsfot, men bidrar med svært lite defensivt. Fikk proffkontrakt i vår, og må nå vise at han har det som kreves for å lykkes på førstelagsnivå. Var tidligere denne sesongen utlånt til Gresley Rovers (nivå 8), hvor han gjorde sakene sine svært bra, og er nå utlånt til Alfreton Town (nivå 6).
Stinkfist

Innlegg: 5067
Stinkfist
21.02.07 19:53
=== ANGREP ===

9. Barry Conlon (Drogheda, 1.10.1978)
Storvokst irsk tanksenter som kom fra Darlington i januar som erstatter for Richie Barker. Big Baz startet karrieren i Manchester City, og har ellers vært innom Southend, Plymouth, York, Colchester, Barnsley og altså Darlo. Med en høyde på 1,90 og en kroppsmasse på 89 kilo, skjønner man at Conlon ikke er noen enkel mann å bryne seg på for motstanderens midtforsvar, og at han har sin største styrke i lufta. Dog er han nokså stasjonær, og har vel ikke fotballhistoriens beste arbeidskapasitet, for å si det diplomatisk. Tre mål på de seks første kampene er selvsagt godkjent, men folk har allerede begynt å stille spørsmålstegn ved hans innsats.

10. Simon Brown (West Bromwich, 18.9.1983)
Hurtig og teknisk god angriper som ble kjøpt fra WBA midtveis i 2004/05-sesongen. Etter en litt skuffende førstesesong, ble Browny omskolert fra høyreving til spiss forrige sesong, og besto den oppgaven med glans. Til tross for at han mistet store deler av 2005/06 med skader, rakk Browny likevel å score 12 mål, og på sitt beste var han et helt angrep alene. Da tilgir vi at han har en tendens til å sløse med sjansene. Browny blitt om-omskolert tilbake til høyrekanten etter at Billy Dearden tok over. Personlig mener jeg Brown er best som spiss – og de kampreferatene jeg har lest og hørt støtter denne påstanden.

20. Martin Gritton (Glasgow, 1.6.1978)
Født i Skottland, og oppvokst i Sørvest-England. Gritton ankom Field Mill fra Lincoln i januar på lån ut sesongen. I likhet med Conlon, er Gritton en forholdsvis storvokst spiller – men har nok litt mindre muskelmasse, og til gjengjeld litt mer ballfølelse og løpsvilje, enn sin irske kollega. Gritton startet sin proffkarriere i Plymouth etter å ha blitt plukket opp fra den lokale nonligaforeningen Porthleven. Han har også noen vekttall fra universitetet i Plymouth, hvilket gjør ham til klubbens andre spiller med akademisk bakgrunn. Etter fire sesonger på Home Park dro han til Torquay, hvor han ble publikumshelt, og dro senere nordover til Grimsby og Lincoln. Fem mål har det blitt så langt i Mansfield-karrieren, og mange håper nok derfor at Gritts signerer permanent ved sesongslutt.

30. Rory Boulding (Sheffield, x.x.1988)
Yngre bror av Michael Boulding, og et av klubbens største talenter. Rory er en hurtig angriper med god teknikk. Skuddfoten og avslutterinstinktet trenger nok likevel litt mer arbeid før han er moden for fast spill. Rory har tidligere denne sesongen vært utlånt til Ilkeston Town (nivå 7), og debuterte for Mansfield i paintballcupen mot Grimsby. Ligadebuten kom i januar mot Walsall, og det skal bli spennende å følge hans videre utvikling.

31. Danny Reet (Sheffield, 31.1.1987)
Kjøpt fra Sheffield Wednesday i januar 2006 etter å ha fremvist en imponerende målrate både på Owls' reservelag, og på utlån i Bury. Scoret fem mål etter overgangen, hvilket må regnes som godkjent av en 19-åring i sin første proffsesong. Reet kan også vise til en god scoringsrate denne sesongen, men har likevel sine kritikere da han til tider kan virke lat og uinteressert, og ser ut til å være et par kilo unna sin ideelle matchvekt. Riktignok forhindret ikke vekten Mick Quinn fra å bli en toppspiss, men jeg tror likevel det vil være godt for Reets videre utvikling om han blir kvitt de overflødige kiloene. Har nylig kommet tilbake etter halvannen måned på skadelisten.
Stinkfist

Innlegg: 5067
Stinkfist
21.02.07 19:53
=== MANAGER/STØTTEAPPARAT ===

Billy Dearden (Oldham, 11.2.1944)
Med sine 63 år er Billy Dearden ligaens tredje eldste manager. Som spiller var han innom Oldham, Chester, Crewe, Sheffield United og Chesterfield, som spiss. Dearden ble første gang ansatt på Field Mill som juniortrener i 1984. Han avanserte etterhvert til førstelagstrener og assistentmanager, men forlot klubben da han ikke fikk den ledige managerjobben i 1993, og var senere innom trenerstaben til Port Vale. I 1999 returnerte Billy til Field Mill, etter å denne gangen ha fått jobben som manager. Forlot klubben på nytt i januar 2002, for å bli manager i Notts County, etter å ha ført Mansfield til andreplass på tabellen. Hans plutselige avgang skyldes angivelig at Don Haslamone ikke ville forlenge hans kontrakt. Sparket som County-manager i 2004, og returnerte til Mansfield rett før nyttår. Selv om det var Stuart Watkiss som fullførte opprykket i 2001/02, var det Dearden som la grunnlaget – og selv om han stakk av til Notts County, har han fortsatt en høy stjerne hos de aller fleste Stags-supporterne.

Paul Holland (Lincoln, 8.7.1973)
Assistentmanager og tidligere midtbanehelt. Dutch var, til tross for en noe ”tung” kroppsbygning, en energisk midtbanespiller på Field Mill gjennom første halvdel av 90-tallet, før han ble solgt til Sheffield United for £250 000 i 1995. Spilte senere for Chesterfield og Bristol City, før en kneskade tvang ham til å legge opp i 2001. Ansatt som juniortrener i Mansfield i 2002, og senere forfremmet til assistentmanager. Var midlertidig manager en ukes tid etter Shirtliffs avgang, og ledet Stags til 2-0 over Darlington i hans eneste kamp som managervikar.
Stinkfist

Innlegg: 5067
Stinkfist
22.02.07 16:38
Et nytt fjes har meldt sin ankomst på Field Mill; en ung midtbanespiller fra Blackburn ved navn Bryan Hodge. Jeg vet ikke så mye om denne Hodge annet enn at han er skotsk U19-landslagsspiller, og at han rapporteres å være en dyktig langskytter - men kanskje det finnes noen Blackburn-individer her inne som kan bidra med utfyllende informasjon?

Dessverre er det også en trist nyhet å rapportere fra Mansfield. Observante lesere husker kanskje at Matt Hamshaw sto over kampen mot MK Donkeys av "personlige årsaker", og at han høyst sannsynlig også står over lørdagens oppgjør mot Wycombe. Det har nå blitt offentliggjort at hans kone spontanaborterte for noen dager siden, og da sender man naturligvis sin medfølelse til familien Hamshaw, og har full forståelse for at han prioriterer andre ting enn fotball.
Stinkfist

Innlegg: 5067
Stinkfist
22.02.07 16:46
Det er vel unødvendig å presisere at Hodge er leiesoldat, men jeg gjør det likevel - bare for at eventuelle Blackburn-supportere som måtte ha høye tanker om spilleren ikke skal sette ettermiddagskaffen i vrangstrupen, og kreve Mark Hughes' hode på et fat.
Stinkfist

Innlegg: 5067
Stinkfist
24.02.07 15:45
Dagens motstander er Wycombe Wanderers, som har et solid grep om den siste playoffplassen. Chairboys er i god form for tiden, med 3-2-1 på sine seks siste, og blir nok en vanskelig nøtt å knekke for et ustabilt Stags-lag. Det som kan tale til bukkenes fordel er at Wycombe er et ganske svakt bortelag. I alle fall var de det før jul, men de fire siste bortekampene har faktisk gitt tre seire (og ett tap). Rett nok kom disse borteseirene mot formsvake lag som Chester, Bury og Wrexham, men tendensen er klar. Og dessuten vil det jo også være en grov overdrivelse å kalle Mansfield et formlag.

Nåvel, Mansfield er alltid en vanskelig motstander på Field Mill (noe både Walsall, Swindon og MK Donkeys har fått erfart denne sesongen), så jeg er forsiktig optimist foran dette oppgjøret. Stags mangler definitivt Coke, Lloyd og Hamshaw i ettermiddag. I tillegg er Gritton usikker, men ventes å bli spilleklar. Så har vi nyankomne Bryan Hodge, som kanskje vil blande seg inn i startelleveren. I så fall, hvor? Blir det sentralt, og i så fall, blir Dawson flyttet ut til høyre? Og hva med Nathan Arnold, som ikke bare banker på førstelagsdøra, men er i ferd med å sparke den i fillebiter. Får han sin etterlengtede mulighet fra start? Only Billy Dearden knows the answer, men jeg ser for meg denne startelleveren:

............................White...............................
Mullins......Baptiste........Buxton.......Jelleyman
Brown.......Dawson........D'Laryea.......Boulding
..................Conlon........Gritton......................

Med andre ord, må både Arnold og Hodge starte på benken, hvis dette tipset slår til. Tips: 2-1 til Mansfield, med scoringer av Gritton, Boulding for Stags, og Tommy Mooney for gjestene.
Stinkfist

Innlegg: 5067
Stinkfist
25.02.07 12:59
10 av 11 er ikke verst. Den forventede lagoppstillingen viste seg å stemme overalt, bortsett fra venstre midtbane, hvor en syk Micky Boulding hverken var å finne på banen eller på benken. Inn i hans sted kom leiesoldaten Bryan Hodge, som hadde en fremdragende debut. Hodge viste seg å ha en svært følsom venstrefot og svært gode basisferdigheter. Dog hadde han en lei tendens til å trekke inn sentralt. Kanskje ikke så rart, ettersom det er sentral midtbane som er hans naturlige posisjon, men dog.

Jeg kan ikke skrive referat fra en Mansfield-kamp uten å nevne Nigel Pinnick og Martin Shaw, dette radarparet som kommenterer nesten hver eneste hjemmekamp på Stags World. Man kan si mye rart om disse herrene, men upartiske er de ikke - og det prøver de heller ikke å være. Ei heller politisk korrekte. Jeg kunne nevnt mange eksempler, men tror jeg nøyer meg med å gjengi Nigels reaksjon da Stags fikk en tvilsom offsideannullering mot seg forrige sesong (mot Oxford tror jeg det var, på stillingen 0-0): "That was never offside, the linesman can stick that flag up his..." Noe sånt ville neppe Olav Traaen sagt.

Nåvel, over til kampen - og der kan vi vel bare slå fast at Wycombe var det beste laget den første halvtimen, om skal vi være ærlige. Mooney, Ainsworth og McGleish hadde alle gode skuddmuligheter i denne fasen av kampen, og det var intet mindre enn blodig urettferdig at Stags tok ledelsen etter 21 minutter, da Mullins headet inn en Brown-corner, og med det scoret sitt første mål for klubben. Balansen ble gjenopprettet fem minutter senere, da Scott McGleish utnyttet en feilpasning av D'Laryea, og skjøt i mål fra 20 meter. Et mål ut av ingenting. Kort tid etter var Chris Palmer veldig nær å gi bortelaget ledelsen, men hans skudd gikk like over.

La oss være ærlige: Gareth Jelleyman hadde en dårlig dag på jobben, og ble til tider rundspilt av Chairboys' innleide ving Lionel Ainsworth. Dog skal Jelleyman ha ros for det han gjorde etter 36 minutter, da han driblet seg forbi alt av Wycombe-spillere på venstresiden, og slo inn en flott pasning til en umarkert Martin Gritton som ikke gjorde noen feil. Dermed ledet Mansfield 2-1, hvilket var et ganske flatterende på dette tidspunktet av kampen, men hvem bryr seg? Det skulle imidlertid gå mindre enn ett minutt før lagene var like langt igjen. Rett fra avspark løper Tommy Mooney forbi apatiske Mansfield-spillere, legger inn til McGleish, som header forbi en sjanseløs Jason White. Amatørmessig forsvarsspill av Mansfield, og flere mål ble det ikke i første omgang.

Vi tar også med oss at McGleish pådro seg en smell mot slutten av omgangen, hvilket fikk Martin Shaw til å utbryte "I hope he's injured, because if he stays on the pitch he's gonna tear us apart." Som sagt, disse gutta er hverken upartiske eller spesielt politisk korrekte.

Fotball er som kjent "a game of two halves", og om Wycombe var det beste laget de første 45 minuttene, var situasjonen en helt annen i andre omgang. Rett etter hvilen hadde Gritton en stor mulighet til å score sitt andre for dagen, men Wycombe-målvakt Jamie Young fikk slått ut til corner. Mullins kunne også scoret sitt andre da han på et offensivt løp fikk servert ballen fra Hodge, men skuddet ble blokkert av beina til Young. Simon Brown hadde også en stor sjanse, da han etter omtrent 70 minutter ble frispilt av innbytter Nathan Arnold, men avslutningen gikk like utenfor.

Så overtok Wycombe, og Jason White måtte vise seg fra sin beste side da han blokkerte et langskudd fra Chris Palmer. Et par minutter senere, ble Mooney spilt gjennom av innbytter Jermaine Easter, og Mooney lurer nok fortsatt på hvordan White klarte å redde skuddet. "That has to be the save of the season" var Nigel Pinnicks umiddelbare reaksjon. Så bølget kampen frem og tilbake. Arnold, hvis langskudd sikret det ene poenget mot MK Donkeys, klarte nesten å gjenta bedriften, men Young fikk slått ballen over. Nestemann til å prøve seg var Jermaine Easter - også han fra langt hold - men White blokkerte skuddet.

Tre minutter før slutt falt avgjørelsen. Et innlegg fra Brown finner innbytter Danny Reet. Hans skudd blir blokkert, men Jon D'Laryea - av alle - er frempå på returen, og skyter i mål fra omtrent 20 meter. Dette er D'Laryeas aller første mål på seniornivå, og dermed leder Stags 3-2.

Og hvordan reagerte Nigel og Martin på vinnermålet? Hør selv:
http://www.stagsnet.net/interviews/WycHomeWinnerStagsworld.wma

Flere mål ble det ikke, men Danny Reet hadde en stygg takling på Wanderers-keeper Jamie Young på overtid, og var heldig som slapp unna med gult kort. Svært unødvendig av Reet, som dessverre av og til ser ut til å få snerk på hypofysen. Nåvel, det viktigste var i alle fall at det ble tre poeng. Med denne seieren klatrer Stags to plasser på tabellen, og med 11 poeng ned til nedrykkssonen, tror jeg vi kan gravlegge nedrykksspøkelset for godt denne sesongen. Det er imidlertid også 12 poeng opp til playoffsonen, så dét kan man også bare glemme.

Neste lørdag er det lokaloppgjør mot Lincoln på Sincil Bank, og etter sju innbyrdes oppgjør uten seier, er det på høy tid at man slår Imps, og stikker kjepper i hjulene for deres opprykksambisjoner.
Stinkfist

Innlegg: 5067
Stinkfist
28.02.07 10:40
Som tidligere nevnt, virker denne Bryan Hodge som en talentfull spiller. Dessverre har naturen også utstyrt ham med idiotgenet. Natt til søndag - altså bare noen timer etter kampen - ble Hodge arrestert for promillekjøring, og har nå mistet førerkortet i tre år. Som om ikke det var ille nok, er det bare to måneder siden Hodge fikk lappen tilbake etter en tidligere fyllekjøringsdom.

To promilledommer allerede, og mannen er bare 19 år. Bryan Hodge: De, min herre, er en idiot!
Stinkfist

Innlegg: 5067
Stinkfist
02.03.07 16:31
Denne lørdagen er det altså prestisjekamp mot Lincoln på Sincil Bank, og det ventes at mellom 1000 og 1500 Stags-tilhengere vil reise østover for å se sine helter i aksjon. Dessverre har Mansfield hatt et Lincoln-kompleks de siste årene, med sju strake oppgjør uten seier. Vi må faktisk helt tilbake til opprykkssesongen 2001/02 for å finne siste trepoenger mot Imps. Til gjengjeld ble det full pott den sesongen, og oppgjøret på Sincil Bank endte med utklassingssifrene 4-1 etter to scoringer av Lee Williamson og ett mål hver av Wayne Corden og Martin Pemberton. Det var tider, det.

Det er kanskje i overkant optimistisk å håpe på gjentakelse av de sifrene, men selvtilliten er på topp etter den flotte seieren over Wycombe forrige helg, så ingenting er umulig. Det er nok likevel Lincoln som stiller med favorittstempelet foran morgendagens oppgjør. Lincoln er et knallsterkt hjemmelag, og Mansfield er et middelmådig bortelag.

Martin Gritton får dessverre ikke spille morgendagens oppgjør. Gritton er jo utlånt fra nettopp Lincoln, og Imps ønsker naturlig nok ikke at en av deres egne spillere skal stikke kjepper i hjulene for deres opprykksmuligheter (et scenario som helt klart vil glede mang en Stags-supporter). Dermed blir det nok enten Danny Reet eller Micky Boulding, som sto over Wycombe-oppgjøret med influensa, som blir Barry Conlons spisspartner.

Det hersker fortsatt usikkerhet om hvorvidt Matt Hamshaw spiller i morgen, men om han friskmelder seg selv, tror jeg nok uansett han vil starte på benken. Bryan Hodge ligger an til å få fornyet tillit på venstrekanten til tross for fyllekjøringsepisoden forrige helg, selv om Billy Dearden har gitt uttrykk for at han er dypt skuffet over denne episoden.

Hva så med Lincoln? Vel, de er divisjonens mestscorende lag, og har to fryktinngytende spisser i Jamie Forrester og Mark Stallard, og innlånte Spencer Weir-Daley er ikke mye dårligere. Det kan med andre ord bli en travel dag for Baptiste og Buxton. Lee Frecklington på høyrekanten er også en mann som kan skape trøbbel for noen og enhver, så vi får håpe den noe ustabile Jelleyman viser seg fra sin beste side i morgen.

Det kommer til å bli et tøft oppgjør på Sincil Bank i morgen. Lincoln er ikke akkurat kjent for å gi seg i duellene, og jeg blir ikke overrasket om dommer D FOSTER ser seg nødt til å vise fram kortstokken. Resultatmessig tror jeg dessverre den etterlengtede seieren lar vente på seg, men uavgjort er ikke umulig. Jeg tipper 1-1, med scoringer av Forrester og Boulding.

Come on you Stags!
Stinkfist

Innlegg: 5067
Stinkfist
04.03.07 15:28
Jeg har ved opptil flere anledninger tatt til orde for at Nathan Arnold bør få sjansen fra start. Vel, i går fikk han sjansen, og utbyttet ble ett mål og én assist - i det som ble Stags' første seier over Lincoln siden 2002. Jeg føler med andre ord at jeg har mine ord i behold.

Litt i overkant av 1000 Mansfield-supportere hadde reist de 5-6 milene østover til Lincoln for å få med seg dette oppgjøret. Billy Dearden fikk som sagt ikke lov å benytte Martin Gritton, og dermed ble Simon Brown skjøvet fram som spiss, og dette åpnet igjen opp plass for Nathan Arnold på høyrekanten. Stags stilte altså med dette startelleveren:

.............................White.............................
Mullins.......Baptiste........Buxton.....Jelleyman
Arnold........Dawson........D'Laryea........Hodge
....................Brown........Conlon....................

Det var hjemmelaget som fikk kampens første sjanse, men Jason White fikk slått Ryan Amoos skudd over til corner. Et par minutter senere prøvde Arnold seg for første gang, men hans skudd gikk over. Så, etter 13 minutter, kom Arnold på et nytt raid på høyresiden, driblet seg forbi Lee Beevers, for så å bli felt bakfra før han rakk å avslutte. Gult kort til Beevers, og straffe til Mansfield. Conlon tok straffen, og selv om det kanskje ikke var den best plasserte straffen verden har sett, kastet Imps-keeper Alan Marriott seg feil vei, og dermed var det 1-0 til Mansfield.

Lincoln kunne utlignet bare minutter etterpå, da Jeff Hughes driblet seg forbi et hav av Stags-forsvarere, men avslutningen gikk over tverrliggeren. Ellers skjedde det ikke så mye av betydning i første omgang, bortsett fra at Marriott hadde en god redning på et Hodge-frispark, og at Brown hadde en brukbar sjanse rett før pause.

Da andre omgang åpnet, var Arnold på hugget igjen. Bare et par minutter etter avspark gjorde han nok en gang Lincoln-forsvarerne til rundingsbøyer, men valgte deretter å avslutte selv i stedet for å sentre til en umarkert Dawson. Dårlig valg av unggutten, da skuddet gikk rett på Marriott.

Det ble imidlertid mål etter 51 minutter, etter et flott fremspill fra Hodge til Brown. Brown driblet seg forbi en Imps-forsvarer, og sentret til en umarkert Nathan Arnold, som avsluttet fra rett utenfor femmeteren. 2-0 Mansfield.

Etter en drøy time, kunne Mansfield gått opp til 3-0, da Brown ble spilt gjennom av Dawson, kom alene med Marriott, og avsluttet mot nærmeste hjørne - men skuddet traff nettveggen. Minuttet etterpå, ble Arnold nok en gang felt bakfra av Lee Beevers, som dermed pådro seg sitt andre gule kort, og måtte ta en tidlig dusj.

Med én mann mer på banen, fortsatte Mansfield å dominere, og Brown fikk en ny sjanse til å øke ledelsen på et innlegg fra Jelleyman, men også denne gangen gikk avslutningen utenfor. Nå kunne da ikke Mansfield rote bort poengene. Eller...?

Nåja, det er tross alt Mansfield Town vi snakker om her, og etter 74 minutter ble det plutselig spenning i kampen igjen, da Imps-innbytter Owain Warlow fikk lagt inn fra venstre til en helt umarkert Jamie Forrester, som enkelt kunne redusere til 1-2.

Lincoln satset nå alt på å få en utligning. Dette ga kontringsmuligheter for Stags, men ingen av lagene klarte å komme til noen virkelig store sjanser det siste kvarteret. Det nærmeste hjemmelaget kom var et langskudd fra Jeff Hughes som White fikk tippet over, og et skuddforsøk fra Scott Kerr som ble blokkert av Jake Buxton. Det nærmeste Mansfield kom 3-1 var et kontringsangrep hvor Brown avsluttet rett på Marriott.

Dermed endte kampen 2-1 til Mansfield, og i tillegg til å ta en etterlengtet seier over en lokalrival (attpåtil på bortebane), har Stags nå tatt sju poeng på sine tre siste kamper - alle mot lag i playoffsonen. Sånt kan man like. Playofftoget er nok dessverre gått, men en plassering på øvre halvdel bør nå være innen rekkevidde.

Neste kamp er hengekampen mot Chester på tirsdag, og deretter har man det store lokalderbyet mot Notts County på lørdag, hvor seier vil innebære at man går forbi County på tabellen. Forrige sesong var det hele 3700 Stags-supportere (meg selv inkludert) som tok turen til Meadow Lane, og det blir sikkert et lignende tall denne gangen, selv om jeg ikke kommer til å være der.
mikemodano

Innlegg: 28019
mikemodano
04.03.07 15:43
Dine vakre Stags leverte nok en gang en meget solid prestasjon, Stinky - naa er kanskje Imps paa retur, men de hoerer naa allikevel med helt der framme, saa aa borteslaa dem foran mer enn 1000 (hvilket tall!) tilreisende fans, var ingen ullen bedrift. Playoff er riktignok utilgjengelig for Town denne sesongen, men det er langt fra uvesentlig aa skaffe seg en dose selvtillit foran neste termin heller. Da vil jeg tro Billy Dearden m/foelge mer enn gjerne innstiller siktet i den retning. Eller hur?
Stinkfist

Innlegg: 5067
Stinkfist
07.03.07 00:25
Klyp meg, jeg tror jeg drømmer. TRE seiere på rad. Her må vi langt tilbake i tid for å finne noe lignende. Jeg fikk dessverre ikke anledning til å følge dagens match, da jeg måtte gi etter for gruppepress, og se Liverpool-Barcelona på pub - som jo for all del er hyggelig tidsfordriv det også. Jeg skal jo ikke nekte for at det fortsatt eksisterer følelser for Liverpool, selv om interessen ikke er like stor som den én gang var. Men fyttigrisen, for en sjansesløsing! I tillegg til det obligatoriske inntaket av brunfarget drikke, ble derfor kveldens utflukt også preget av frustrasjon, irritasjon og neglebiting, selv om det tross alt endte med en slags seier.

Nåvel, det får være nok utenomsnakk for denne gangen. I kveld spilte altså Mansfield hengekamp mot Chester på Field Mill - og ettersom jeg ikke fikk fulgt kveldens radiosending, må jeg basere dette kampreferatet på den informasjonen som har lekket ut på verdensveven. Etter seirene over Wycombe og Lincoln, stilte nok Stags med favorittstempel foran kveldens dyst. Det var likevel Chester som tok en tidlig ledelse, da nyförvärvet Brad Maylett utnyttet en misforståelse mellom Jon Olav Hjelde (som vikarierte for en småskadet Jake Buxton) og Jason White, og ordnet kveldens første mål.

Rett før halvtimen var spilt, utlignet Stags ved Simon Brown, på en pasning fra Barry Conlon, og dette ble også pauseresultatet. Deretter fulgte en andreomgang som ble avgjort ni minutter før full tid, da midtstopper Alex Baptiste fikk hodet på et innlegg fra innbytter Matt Hamshaw, og sendte ballen forbi en sjanseløs John Danby i Chester-målet. Flere mål ble det ikke, og dette resultatet innebærer at Stags har gått forbi både Chester og Notts County på tabellen, og har inntatt øvre tabellhalvdel.

På lørdag er det altså derby på Meadow Lane mot et County-mannskap som har 1-3-4 på sine åtte siste kamper. Med fare for å virke arrogant: Bring 'em on!
Stinkfist

Innlegg: 5067
Stinkfist
09.03.07 17:02
Nå er det mindre enn 24 timer igjen til derbyet på Meadow Lane - og med tre seiere på rad, er selvtilliten høy i Mansfield-leiren. Dog har man et lite problem i midtforsvaret, hvor både kaptein Jake Buxton og hans vikar Jon Olav Hjelde er usikre. Bucko, som vet bedre enn noen andre hvor viktig dette oppgjøret er rent prestisjemessig, vil selvsagt gjøre sitt ytterste for å bli spilleklar. Skulle man mangle både Buxton og Hjelde melde forfall, er det kanskje mest nærliggende å tro at John Mullins flyttes inn i midtforsvaret - men hvem skal da spille høyreback? Hamshaw kan kanskje være en mulighet, men da han ikke er særlig defensivt anlagt, er jeg i tvil om det er noen god løsning. Kanskje kan Chris Wood få muligheten, men om dette er noen bedre løsning, har jeg mine tvil om, da Woody er svært urutinert. En tredje mulighet kan kanskje være å flytte Jon D'Laryea ned i midtforsvaret, flytte Bryan Hodge inn sentralt og la Hamshaw eller Boulding spille på venstrekanten. Den som har lever får se, men inntil det motsatte er bevist, krysser jeg fingrene for at Buxton blir spilleklar.

Så var det midtbanen, og mer spesifikt høyrekanten. Nathan Arnold har gjort en glimrende jobb som starter i de to siste kampene, men Billy Dearden vil matche Arnie forsiktig, og dessuten er Matt Hamshaw spilleklar igjen. I en kamp som dette vil det kanskje være best å la Arnold starte på benken.

På topp har Simon Brown og Barry Conlon utgjort spissparet de to siste kampene. Ingen av dem har spilt seg ut, men samtidig er Martin Gritton tilgjengelig igjen etter at han som kjent måtte stå over mot Lincoln. Gritts startet på benken mot Chester, men er helt klart en mann som har gjort seg fortjent til å starte. Med andre ord har Dearden et lite luksusproblem der framme. Under forutsetning av at Bucko blir spilleklar, ser jeg for meg følgende startellever i morgen:

..............................White..............................
Mullins.........Baptiste.......Buxton......Jelleyman
Hamshaw.....Dawson.......D'Laryea.........Hodge
.....................Brown........Conlon.....................

Hva så med County? Den gjengen er ute av form med bare én seier på sine åtte siste. At toppscorer Jason Lee (som ikke lenger disponerer sin karakteristiske grorudpalme) er suspendert er heller ikke noe godt tegn. Men dette er som sagt et lokaloppgjør, og da kan man kaste alt av formtabeller ut vinduet. Både County og Mansfield er i ingenmannsland på tabellen, men det betyr ikke at man vil ta lett på dette oppgjøret.

Tidligere Stags-keeper Kevin Pilkington har blitt vraket, og erstattet med Saul Deeney de siste kampene. Jeg forventer at Deeney beholder tilliten også i morgen. Forsvarsrekka vil høyst sannsynlig bestå av, fra høyre mot venstre: Gary Silk, Alan White, Stephen Hunt og Austin McCann. Sentralt på midtbanen vil vi sannsynligvis finne Mike Edwards og Matt Somner, som forøvrig begge har bakgrunn som midtstoppere. David Pipe og Andy Parkinson spiller på henholdsvis høyre og venstre kant, mens spissparet i Jason Lees fravær mest sannsynlig utgjøres av Lawrie Dudfield og ex-Stag Junior Mendes.

Tradisjonelt pleier disse oppgjørene å bli jevne og målrike. Jeg tror ikke morgendagens dyst blir noe unntak. I tilsvarende oppgjør i fjor, satt undertegnede ringside og bevitnet et oppgjør som endte 2-2. Chris Palmer (med et langskudd) og Danny Chillingworth (etter møljespill i 16-meteren) for County, og Richie Barker og Laurence Wilson for Stags. Pussig nok kan ingen av disse spillerne lenger observeres i sine daværende lekegrinder.

Tips for i morgen: 3-2 til Mansfield. Scoringer av Brown, Conlon og Dawson for Stags. Mendes og Edwards for hjemmelaget.
Stinkfist

Innlegg: 5067
Stinkfist
13.03.07 02:03
Derbyet på Meadow Lane endte målløst, men det betyr ikke at det manglet på dramatikk. Men for å starte med det kanskje mest oppsiktsvekkende: 4047 Mansfield-supportere hadde tatt turen til Nottingham denne lørdagen. Ja, du leste riktig: fire tusen og førtisju. Det er mer enn hva Stags trekker på en gjennomsnittlig hjemmekamp. Kun to ganger denne sesongen har Field Mill hatt flere enn 4047 tilskuere. Det kommer vel neppe som noen overraskelse at dette var i hjemmekampene mot Notts County (6182) og Lincoln (4596).

Et slikt tilskuertall kan ikke tolkes som annet enn enda et signal om hvor upopulær Keith Haslam faktisk er. Nøyaktig hvor mange trofaste tribuneslitere som boikotter Field Mill i protest mot Haslam strides de lærde om, men at tilskuertallene på Field Mill vil bli vesentlig høyere den dagen Haslam trekker seg tilbake til den steinen han krøp ut fra, er det ingen tvil om.

Når det gjelder selve kampen, stemte min preliminære lagoppstilling på alle punkter bortsett fra den ene spissplassen, hvor Martin Gritton erstattet Barry Conlon, som hadde reist hjem til Irland av personlige årsaker. Det forventede County-mannskapet stemte også, bortsett fra at Jay Smith tok plass på midtbanen på bekostning av Matt Somner.

Dagens første sjanse tilfalt Junior Mendes, som utnyttet en glipp av John Mullins få minutter etter avspark, men White reddet skuddet. Så, rett før kvarteret ble passert, trodde de tilreisende Stags-supporterne at bortelaget hadde tatt ledelsen, da Hamshaw headet et innlegg fra venstre forbi Deeney. Målet ble imidlertid annullert for offside, og annulleringen var visstnok også korrekt.

Stags fortsatte å presse utover i første omgang, og både Dawson og Gritton hadde gode avslutningsmuligheter. Rett før halvtimen var passert, var det Countys tur til å få et mål annullert, da en heading fra Edwards ble blokkert av White, og Hunt løp rett inn i White, og plasserte ballen i nota. Målet ble annullert for angrep på keeper, og medførte også at Hunt og Buxton røk i tottene på hverandre. Gult kort til begge to.

Drøyt fem minutter før pause ble Stephen Dawson lagt i bakken av Alan White. Mansfield ville ha straffe, men det ville ikke dommeren. Omgangens siste sjanse tilfalt County, da David Pipe rundlurte Jelleyman, og fikk slått et perfekt innlegg på pannebrasken til Dudfield. Headingen gikk imidlertid like utenfor.

Andre omgang ble noe mer sjansefattig, men allerede i åpningsminuttet prøvde Austin McCann seg med et langskudd som gikk like over. Mansfields første sjanse av betydning kom ikke før omtrent ti minutter ut i omgangen, da leiesoldat Hodge prøvde et skudd fra hjørnet av 16-meteren, som Deeney såvidt fikk slått ut til corner.

County hadde en stor sjanse rett etter at timen hadde blitt passert, da Jason White bokset en corner ut til en umarkert Jay Smith, hvis skudd ble reddet på streken av Buxton.

Simon Brown fikk ikke til så mye denne ettermiddagen. Innsatsen var upåklagelig, men han hadde en lei evne til å løpe i offside. Etter drøye 65 minutter, klarte Browny imidlertid å slippe gjennom Countys offsidefelle, og kom alene med Deeney. En benparade av County-keeperen sørget imidlertid for at det fortsatt var målløst.

Junior Mendes hadde selvsagt lyst til å senke gamleklubben, og var svært nær et par minutter etter Browns miss, da han mottok et innlegg fra Parkinson, og bare kunne sette ballen i mål. Han ventet imidlertid litt for lenge med å avslutte. Akkurat lenge nok til at Baptiste klarte å takle.

De siste 20 minuttene skjedde det ikke så mye av betydning, og dermed ebbet kampen ut med 0-0 på måltavla. Stags klatret med det til 11.plass - og ettersom Wycombe tapte, er det nå bare åtte poeng opp til playoff. Joda, playofftoget ER gått om man skal være realistisk, men det er jo fortsatt lov å håpe.

Neste kamp er hjemme mot Boston. Tør man håpe på en gjentakelse av fjorårets 5-0-massakre?
Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg