Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Newport County 2007-2008

NYTT TEMA
vituperium
vituperiumInnlegg: 509
11.08.07 08:29
Hei hei. Etter sommerdvalen var det en positiv overraskelse å se et helt eget forum for engelsk fotball utenfor Premier Business League!

Men nå er det straks duket for sesongstart. For min del er det jo selvsagt Blue Square South - jeg vil nok foretrekke Conference South fremdeles - som blir fulgt opp. Newport får en tøff start, borte mot Bishop's Stortford (nr. 5 i fjor).

Bishops-manager,Martin Haye, har på klubbens hjemmeside svart følgende på hvorden årets stall lar seg sammenligne med den i fjor:

"Having Greg [Pearson] sign is a big plus and he gives us more firepower than the squad we were left with when Morrison left. Mark Wright is a very able replacement for GG and with Sam and Danny Lunan in the squad, we have great cover. Tom Williamson, once fully fit, will give us more experience and quality in the middle of the park. I feel that the players who needed to be replaced have been replaced and that the quality is at least as good. I have 20 fit players to choose from for Saturday and, from that point of view, we are stronger than in August last year. I am happier with the squad and looking forward to Richard Howell’s return which will make us even stronger."

Newport hadde en god sesong i fjor. Etter to års nervesliting rundt nedrykksplassene holdt det nesten til kvallik i fjor. I år er stallen visstnok styrket. Mens laget i fjor til tider kunne minne om old-boys, skulle gjennomsnittsaldere være lavere i år. Det hjalp jo sånn sett at Dean Holdsworth er borte igjen!


Newport - endringer i spillerstallen!

Keepere
Rutinerte Mark Ovendale og Tony Pennock er ute (vel, førstnevnte er keepertrener). Det etterlot Jacob Giles som eneste keeper. Han vant uansett keeperplassen i vårsesongen i fjor, så han skulle holde godt mål. Men han må jo ha konkurranse! Glyn Thompson er kommet inn til det formål. Thompson sa nei til Hereford United for å ha en bedre sjanse til førstelagsspill. Tidligere i karrieren har han vært innom blant annet Fulham. Burde være en god mann å ha


Forsvaret
Fjorårets forsvar bestod av John Brough. En aldrende herremann med tempoproblemer som hemmet ham. Ved sin side var det mye utskiftinger og skader. Både Ian Hillier og Paul Cochlin hadde sin del av skadene. Førstnevnte måtte også ofte dekke opp andre ledige plasser på banen. Og unge Stewart Edwards ble hevet innpå ved mange anledninger. Brough og Stewart er ikke lengre blant oss. Forhåpentligvis holder Cochlin og Hillier seg frisk. Men det stilles store forventninger til nykommerne Mark Dodds og Lee Jarman.

Mark Dodds kom fra Carmarthen Town (Walisisk Premier League), og har god fysikk som et kjennemerke. Særlig skrytes det av hurtigheten. Spennende å se om han takler "engelsk" fotball! Lee Jarman kom fra Weston-super-Mare i fjor og er derfor kjent på dette nivået. Gjenganger på aldersbestemte landslag i Wales, opp til U21. 30-åringen har spilt for bl.a. Exeter City og Oxford United.

På backene er det lite nytt. Man fester sin litt til Steve Jenkins på høyrebacken. Han er ny kaptain for sesongen. Venstrebacken bekles i år som i fjor av Damon Searle. Venstrebacken har vært en liten akilles i oppkjøringen til sesongen. Det har vært lange diskusjoner på fansens forum om dette skyldes Searles begrensninger eller mangelende støtte fra venstrevingene (som er av utpreget offensiv karakter...) Shane Brewer er kommet opp fra egen stall for å gi konkurransen. Han spilte en del kamper i fjor også.

Midtbane
Den sentrale midtbanen var et vanskelig punkt i fjor, og man fant aldri helt ut av hvordan man skulle sette den sammen. Lee Collier og Nathan Davies var det vanligste valget. Men ingen av dem hadde det helt store offensive drivet. Mot slutten i fjor kom Lee Fowler (Ex. Coventry, Huddersfield, Burton Albion). Men han var mye skadet. I tillegg kom James Simpson fra Cardiff Citys ungdomsavdeling som i fjor trente med det skotske U18-landslaget (og også har spilt for det walisiske U19-landslaget, jaja). Han er det nok ikke så mange som tiltror en førstelagsplass helt ennå. Men han er anvendelig defensivt og kan spille litt over alt. Vi får nok se am på benken, og til å dekke opp skader og karantener! Annerledes da med Lee John som kom fra Port Talbot (Walisisk premier league). Vi får John/Fowler kan gi den sentrale midtbanen en offensiv dimensjon også.

På høyrekanten dribler Jason Bowen fremdeles rundt. Ingen grunn til å endre på det. Bowen hadde en strålende sesong i fjor, og det er ikke noe som tilsier at 35 er noen hindring her! Richard Evans holdt høyrekanten for det meste av forrige sesong. Han fikk dog konkurranse av Sam O'Sullivan fra Newports ungdomssarbeid, men som egentlig er spiss. Det fungerte bra, så Evans skal ikke være for sikker på plassen...

Angrep

Mye å velge mellom nå. Man startet i fjor med Craig Hughes og den aldrende veteranen Jules Alsop, mens talentet Matt Green forsvant til Cardiff. Etterhvert kom ultraveteran Dean Holdsworth, nyerhvervelsen Charile Griffin scorte flitting, junioren Kyle Bassett fra Cardiff City og fra egen stall Sam O'Sullivan og Matt Prosser, hvor særlig førstnevnte har bøttet inn mål. .

O'Sullivan har fortsatt å score flitting i sommerens treningskamper, men er nok likvel mest aktuell på vingen. Craig Hughes må nok anses å være bankers på laget. Toppscorer og årets spiller i gjor. Charlie Griffin fant også målformen i fjor og er vel godt egnet til å danne en duo med Hughes.

Dermed blir Alsop "superreserven", får man håpe. Alsop har jo ikke akkurat alltid vært (mest) kjent for sine goalgetteregenskaper, men hadde en hyggelig sesong i fjor.

Når det gjelder ungommen er Matt Prosser utlåntt. Kyle Bassett har en mer usikker skjebne, da man ikke ser seg råd til å ha så mange spisser i stallen, og er på jakt etter en klubb han kan få spille for og bli fulgt opp

Vituperium,
Newport County Norge http://www.ironsides.net
vituperium
vituperiumInnlegg: 509
12.08.07 19:23
Velmaktsdager!

Oppstart på sesongen mot en av opprykksfavorittene. På bortebane. Det er lett for å komme galt av sted med det som utgangspunkt. Men Newport kunne reise hjem øst av Severn med både ett poeng og selvtillit.

0-0 resultatet sies å være et dårlig bilde av kampen. Det var flere gode sjanser, og selv hjemmelaget - Bishop's Stortford - måtte innrømme at det nok var de som måtte si seg mest fornøyd med resultatet etter ferdigspilt kamp.

Newport kunne glede seg i alle ledd:
- Keeperdebutant Glyn Thompson holdt nullen, en god start.
- Det nye stopperpartet Lee Jarman og Ian Hillier holdt godt stand.
- Balansen sentralt på midten med klubbveteran og ballvinner Nathan Davies og Lee Fowler ser bra ut med tanke på å løse problemene man hadde der i fjord.
- Det ble skapt sjanser. Så det ble sløst. Men både Griffin og Hughes har vist målteft i treningskampene, så det er ingen grunn til bekymring.
- Og Jason Bowen blir yngre for hvert år som går!

Vituperium,
Newport County Norge http://www.ironsides.net
Manndreas
ManndreasInnlegg: 1060
12.08.07 21:04
I og med at Newport kjem fra ein så stor by, har dei då til og være der dei er gode treningsfasilliteter?

Kjem det andre kjente lag fra Newport og omeng?
vituperium
vituperiumInnlegg: 509
12.08.07 21:26
Treningsfasilitetene kjenner jeg lite til.

Newport har ikke de store klubbene å vise til (bortsett fra County selvsagt). Caerleon og Newport YMCA spiller på nest øverste nivå i Wales. Altså ikke mye å skryte til. Det er nok sånn sett Rugby som er det store.,

I Walisisk toppserie er det vel faktisk Port Talbot som er nærmeste lag etter at Cwmbran Town rykket ned i fjor. Men Cardiff er jo ikke så langt unna da.

Det er få topplag i england fra vest. De befinner seg stort sett på aksen Liverpool/Manchester til London. På engelsk side er det lagene fra Bristol som blir de nærmeste i Football League.

Og så stor by er det jo ikke. Newport og omegn har 160 000 innbyggere.

Vituperium,
Newport County Norge http://www.ironsides.net
Stinkfist
StinkfistInnlegg: 5065
13.08.07 15:27
Godt å ha deg tilbake, vituperium. Jeg ser fram til jevnlige oppdateringer på det som skjer omkring Spytty Park. Hvilke forventninger har du til denne sesongen? Er dette året det endelig skal lykkes for Ironsiders? Jeg blir i alle fall ikke skremt på dine vegne når jeg ser på resten av divisjonen. St. Albans virker svekket etter nedrykket fra Conference, selv om Lee Clarke fortsatt er til stede. Havant & Waterlooville blir vel kanskje den hardeste opprykkskonkurranten. Angrepsrekka med Rocky Baptiste, Leroy Griffiths og Jamie Slabber må i alle fall være noe av det aller beste Conference South har å by på.
vituperium
vituperiumInnlegg: 509
13.08.07 21:18
Hei, ja.

Dette skal bli moro å holde til på. Fabelaktig artig å lese trådene her inne :)

St. Albans gikk på på en skrell hjemme i første serierunde, så der er det jo noe som tyder på at det er noe galt. Ny manager, spillerflukt og visst nok en del vonde følelser og spillere som ikke ville fortsette der og sånt. Vi får se til helgen, når de møter Newport! At de tapte for Dochester, et bunnlag i fjor, skal man vel ikke gjøre noe spesielt ut av. Dorchester er blitt et heltidslag, og har handlet en meengde spillere foran sesongen. Forventningene der i gården sies å være i taket :)

Gode forhåpninger i år. Men vi skal ikke glemme at fjoråret var høyst variabelt og de to før der var nervepirrende for helt gale årsakene! Likevel tror jeg Newport er blant favorittene til å nå playoff i år. Dette fordi laget har fått inn yngre krefter (det ser ut til å være slutt på paniske rekruttering av old-boys spillere) og er styrket i sentralleddene.

I Charlie Griffin og Craig Hughes har man fått et spisspar som har vist jevnt gode goalgetter-egenskaper. I bakhånd er Jules Alsop bedre trent enn på årevis sies det. I tillegg har man Sam O'Sullivan, oftest bruk på venstrekant, men som også har vist at han er målfarlig som spiss.

Den viktigste endringer tror jeg er på sentral midtbane. I fjor hadde man egentlig bare spillere av den defensive duellsterke typen, noe som hemmet mulighetene for å etablere spill. Lee Fowler har imponert i sesongoppkjøringen og tilført laget ballbehandling og nye muligheter til å variere spillet. Veldig avhengig av vingene i fjor.

Og bakerst har man fått inn hurtighet i midtforsvaret - noe som det var sterk mangelvare av i fjor.

Det største spørsmålstegnet er keeperplassen. Rutinerte, populære og gode Mark Ovendale og Tony Pennock er borte. (Vel, førstnevnte er keepertrenger og har lisens - men har fått beskjed av legene av at det er farlig for ham å fortsette å spille). Jacob Giles er urutinert og jeg vet ikke hvor mye man skal legge i at han klarte seg greit i medgangsbølgen i fjor vår. Nyankommede Glyn Thompson har jo erfaring fra større klubber - men ikke fra førstelagsfotball.

Men stemningen skal være god og klubben ser ut til å ta steg framover på kontrollert, fornuftig og bærekraftig vis.

Tror de skal bli å regne med!

Av andre favoritter er jo Havant & Waterlooville en sterk kandidat. Rocky Baptiste (fabelaktig navn) er jo en scoringsmasking av den helt sjeldne sorten. Ellers er heg blitt advart mot nyopprykkende Bromley, som kan være årets overraskelse.

Vituperium,
Newport County Norge http://www.ironsides.net
vituperium
vituperiumInnlegg: 509
15.08.07 10:56
Klart for årets første hjemmekamp på Spytty Park.

Motstander blir nyopprykkede Maidenhead United. Mens man i fjor høst fryktet nedrykk, endte sesongen til mangens forbauselse med opprykk.
Laget fra utkanten av London, som vel holder til på fotballøyas lengstlevende kontinuerlig brukte stadion - York Road, har sågar ambisjoner om å bite fra seg i Blue Square South også.

Maidenhead sjef er Johnson Hippolyte skal visstnok være mest kjent for å ha gjort oppsiktsvekkende ting med Yeading i FA-cupen for noenår tilbake.

Spillerstallen lyser vel ikke akkuratt av velkente navn. Men de kan skryte av en tidligere Benfica-spiller i keeperen Francisco Ramos og en grenadisk landslagsspiller i sidebacken Dwayne Lee. Midstopperen Dominic Sterling har erfaring fra "The Crazy Gang" før nordmenne rota det til der. På topp har de blant annet Carl Wilson-Denis. Han har også vært innom Newport for noen år siden. Ikke at det er så merkelig. Wilson-Denis ser ut til å ha vært innom det meste. Mannen har, i en alder av 24 år, hatt opphold i ikke mindre enn 12 klubber.

Maidenheads første kamp for sesongen ble et 2-3 tap for Fisher. Fisher var sterk i fjor, men hva de er i år - etter å ha sparket hele laget etter sesongen i fjor - er ikke godt å si. Og for øvrig har de ikke registrerte seire mot Newport i tidligere møter. Man kan jo håpe det fortsetter.

Newport-sjef Peter Beadle var fornøyd med sist helgs bortekamp mot Bishop's Stortford. Selv om det ikke lyktes å få seieren hjem, var spillet lovende, mener han. Men det er viktig å ha tålmodighet til laget, skriver han i kampprogrammet. I dag blir det første sjansen for spillerne Glyn Thompson, Lee Jarman, Mark Dodds og Lee John til å vise seg fram for hjemmefansen. Thompson og Jarman er forventet å starte kampen.

Det vil si Glun Thompson starter temmelig garantert, ettersom reservekeeper Jacob Giles har forlatt klubben for pga. studier noe som etterlater keepertrener Mark Ovendale som back-up. Og han har jo strengt tatt fått beskjed av legene å slutte med den slags.

Vituperium,
Newport County Norge http://www.ironsides.net
vituperium
vituperiumInnlegg: 509
16.08.07 18:53
St. Albans neste - noen som har noe å si om dem?

Det var slettes ikke avskrekkende mye å skryte av mot nyopprykkende Maidenhead i går. Vel har The Magpies ambisjoner om øvre halvdel, men det var slett ingen unnskyldning. For det var ikke gjestenes innsats som ødela for County. Det var deres egen slette innsats.

Som Peter Beadle sa til South Wales Argus: "We were very poor".

Og det var ikke nådig, det kampreferatet lokalavisen kunne bringe til torgs dagen derpå. Ikke bare hjemmelaget, men også gjestene. "Det viser bare hvor dårlig gjestene var, at County hadde flere gode muligheter til å vinne kampen - uten å komme opp fra første gir." Og Newport var altså så skammelig dårlig, med unntak av Jason Bowen, mener avisen, at det gav Newports innbyggere all grunn i verden til å holde seg hjemme når neste hjemmekamp kommer til helgen.

Peter Beadle mante til tålmodighet før kampen. Det gjorde han jammen meg rett i!

Newports muligheter til å avgjøre kampen kom i kampens første 20 minutter, hvor Craig Hughes hadde flere muligheter til å putte. Blant annet var han alene gjennom med keeper ved en anledning.

Newports mål kom etter at O'Sullivan brøt midt på egen banehalvdel og satte fart forover. Han sente en gjennombruddsball til Alsop ut mot venstre flanke. Alsop sonderte terrenget og spilte en ball på skrått inn bak Maidenhead forsvaret hvor Jason Bowen kom løpende mot bakerst stole og kunne tverrside ballen i mål.

Målet bidro ikke til noen forløsning. Heller tvert i mot. Maidenhead klarte å utligne - og Newport kom ikke særlig nærmere enn et lekker vipp fra Jason Bowen som utfordret Maidenhead-keeper til det fulle - midtveis i andre omgang.

Vituperium,
Newport County Norge http://www.ironsides.net
vituperium
vituperiumInnlegg: 509
18.08.07 15:17
Det er klart for andre hjemmekamp. De som ikke tok skrekken av Maidenhead-kampen vil gå se Newport møte St. Albans City, laget som rykket ned fra Conference National forrige sesong.

St. Albans er en av mange klubber fra utkanten av London. Hertfordshires eneste by er bare 20 minutter med tog fra London. Det var ikke lenge de holdt seg i Conf. national. De rykket opp i 2005-06 sesongen, og holdt altså bare ett år. Erfaringen til St. Albans gjør vel kanskje at det var like greit vi ikke rykket opp i fjor - det var for tidlig for St. Albans i alle fall. I 2005-06 sesongen ble det to strake tap for Newport i kampene mot St. Albans. Året før gikk det bedre, med 1-0 i begge kampene. I begge årene endte Newport opp på plassen over nedrykk.

I egenskap av å ha kommet fra høyere divisjoner i fjor, så har St. Albans vært blant forhåndsfavorittene i Blue Square South denne sesongen. De begegynte imidlertid riktig dårlig, med 0-3 for Dorchester Town i sesongpremieren.

Spillerstallen er det nok mange som kan si mer om enn meg. På keeperplass kan de velge den thailandske landslagsspilleren (!) Jamie White. I luftrommet bak hersker to meter høye Ben Martin, om han blir tatt ut. Et annet mulig valg der bak er Lee Roget (ex. Stockport, Southend, Reading, Brentford, Oxford m.fl.). På midtbanen befinner det seg en Paul Semakula, som skal ha hatt fått PL-klubber til å komme for en kikk. På topp er det internasjonal erfering! Lee Clarke er registrert med 5 nordirske landskamper, mens Matt Hann har representert England i Futsal...

Vituperium,
Newport County Norge http://www.ironsides.net
vituperium
vituperiumInnlegg: 509
18.08.07 16:50
Pauseoppdatering...

2-0 til Newport ved de aldrende herremenn Julian Alsop og Jason Bowen. Ser bra ut!


Vituperium,
Newport County Norge http://www.ironsides.net
vituperium
vituperiumInnlegg: 509
20.08.07 20:26
Neste lag ut er Hampton & Richmond. Et nytt bekjentskap for min del, men er det andre som har noe å bemerke om dem?
----

Newport County - St. Albans 2-0 (Alsop, Bowen, 1006 tilskuere)
http://www.ironsides.net

Newports sesongåpning var høyst varierende, fra strålende bra mot Bishop's til en temmelig svak hjemmekamp mot Maidenhead. Utbytte fra kampene var imidlertid det samme. Traurige uavgjort resultat, 0-0 og 1-1. Ikke mye å rope hurra for. Det var derfor på tide å få sving på sakene.

Og det ble en me runderholdende kamp på Spytty Park. Resultatet i første omgang kunne fort ha vært annerledes, både Newport og St. Albans hadde muligheter til å notere mer i målprotokollen. Og den første store målsjansen kom til St. Albans. Bare en redning på streken fra Hillier hindret baklengs etter at et innlegg fra høyre kant fant en mann i øppna landskap på borteste stolpe.

Newport hadde et par tilløp de også, men de store farlighetene før målet vasr det likevel ikke. Målet kom etter et riktignok feilaktig gitt innkast til Newport ute på venstrekanten. Innkastet ble tatt av Damon Searle som kastet inn mot feltet. I følge avisrapportene var det Craig Hughes som flikket ballen videre, men fra videoopptakene ser det på alle måter ut til å være en St. Albans spiller. I alle fall endte ballen på pannen til Julian Alsop som headet ballen kontrolert i mål til høyre for keeper.

I det hele tatt ruvet Alsop på topp i denne kampen, og han var suveren i luftrommet. Alsops innsats kompenserer for Craig Hughes' avventede start på sesongen. Han var farlig flere gangen, men venter på den utløsende scoringen. I mens er det de som tar til ordet for å sette Alsop og Griffin opp sammen fra start. Griffin har vist gode takter i sine innhopp og mange mener han har mer komplementære ferdigher til Alsop når sistnevnte brukes i så stor grad som til nå i sesongen.

St. Albans hadde nye gode muligheter. Glyn Thompson var sjanseløs på en heading - som strøk utenfor stolpen, men hadde to meget gode redninger fra kloss hold like etterpå. Det hadde ikke vært ufortjent med utligning her.

I stedet var det duket for Jason Bowen. Bowen herjet med St. Albans venstreback og rapartist (!) MC Harvey (Fra So Solid Crew meldes det om) som ble lurt trill rundt både en og to og tre ganger når Jason Bowen fikk ballen. Harvey gjorde seg ellers mest bemerket med å kjefte og klage på alt og alle. 2-0 målet kom etter at Nathan Davies brøt ballen dypt på egen banehalvdel. Ballen gikk til Alsop og videre til Sam O'Sullivan som avanserte fremover og fyrte av et skudd. På returen dukket Bowen opp og kunne enkelt sette inn 2-0.

I andre omgang skjedde det mindre, og Newport hadde god kontroll på kampen. Craig Hughes var nære på ved et par anledninger, og Alsop headet like utenfor. Et skudd duppet i tverrliggeren. St. Albans beste mulighet i andre omgang kan mer rette kalles en ganske ufarlig lompe.

Vituperium,
Newport County Norge http://www.ironsides.net
vituperium
vituperiumInnlegg: 509
27.08.07 18:10
Neste lag ut er Basingstoke. Noen som vet noe om dem?
_________________________________________________________________

Uff da.

Newpoer burde, og kunne, fått med seg alle poengene fra Beveree Stadium, selv med en dårlig dag på jobben. Men et sent straffespark sendte alle tre poengene til de nyopprykkende Beavers fra vest-London.

Forklaringene spriker. Newportcounty.co.uk skylder på at O'Sullivan og Bowen ikke kom inn i kampen, og at sidebackene vegret seg for å gå fremover, og at flankene derfor lå "døde".

Likevel burde man vunnet. Det var flere gode muligheter før ting gikk skeis. Defensivt var det sjelden noe fare på ferde, før mot tampen, og det måtte et straffespark til. Straffesparken skyldtes visst nok (i følge den offsielle hjemmesiden) en dagdrømmende Damon Searle som tuklet det til medn en tåpelig hands mot slutten av andre omgang. Den var sågar essensen av totalt unødvendig. Ballen var på vei vekk, ingen motstandere var i nærheten og Searle kunne bare latt ballen gå ut helt uforstyrret...

Det ble altså ikke mål for Newport. Det nærmeste man kom var et skudd i tverrleggeren fra Charlie Griffin. Mest skremmende er det at hverken Griffin eller fjorårets toppscorer Craig Hughes har tegnet seg i scoringsprotokollen så langt denne sesongen. Selv ikke overgang til 4-3-3 gav den utløsende sjansen. Heller tvert i mot. Etter det byttet ble det et kvarter med Hampton & Richmond press som uyfordret både Glyn Thompson på keeperplass, og Newportforsvarets evner til å redde på streken.

Vituperium,
Newport County Norge http://www.ironsides.net
vituperium
vituperiumInnlegg: 509
30.08.07 09:57
Neste kamp ut er Lewes. Det er grunn til å være bekymret. En ting er at det er bortekamp mot tabellederen, men opptakten til kampen er ikke spesielt beroligende.

Det varsles boikotter og det varsles bråk. Etter kampen i fjor hvor det haglet beskyldninger i alle retninger har det blitt hausset opp voldsomt før denne kampen. Kamptidspunktet er flyttet, etter pålegg fra politiet, og man frykter at bråkmakere både fra Newport (gjerne folk som ikke slipper inn på Spytty Park men som kan dra på bortekamper) og fra andre steder (folk som søker bråk, det er dessuten ikke andre kamper samtidig) skal brake sammen.

I alle fall...

Basingstoke kampen gikk fint. Det var stort sett velkontrollert. Foran drøye 1000 tilskuere kom Newport godt i gang og scoret allerede etter 7 minutter ved vingen Jason Bowen (for tiden under kallenavnet Ringo Starr, av en eller annen grunn). Basingstoke hadde et par-tre gode muligheter for å utligne før Nathan Davies sørget for 2-0. Etter det skjedde det fint lite.

Vituperium,
Newport County Norge http://www.ironsides.net Mer der.
vituperium
vituperiumInnlegg: 509
04.09.07 20:15
Jeg takker for pling_6s kondolanser. Det var kanskje ikke helt uventet borte mot topplaget, og jeg skal vel være glad for at kampen i det hele tatt gikk av stabelen i noenlunde fredelige former, slik opptakten til den ble.

I alle tilfeller:

Heller ikke Newport kunne stå i mot Lewes goalgetter Paul Booth i den mye omtalte dysten på The Dripping Pan. Newport spilte en dårlig første omgang. Et tidlig mål førte til at Lewes gikk i forsvar. Et forsvar Newport ikke fikk hull på. Det ble derfor en lite underholdende kamp. Newport dominerte spillet i andre omgang, men stanget og stanget mens hjemmelaget drev storstilt uthalingstaktikk til bortefansens store frustrasjon

Det var mye spenning knyttet til kampen, med frykt for bråk og trusler om boikotter og det ene med det andre. Men kampen gikk forholdsvis greit av stabelen. Kampen ble fairspilt, til tross for et rødt kort til Newport-stopper Ian Hillier helt på tampen. Det nærmeste man kom en kontrovers var at Newport-sjef Peter Beadle responderte med en "diskret" finger i været etter å ha blitt skjelt ut av hjemmelagets supportere. Beadle har en advarsel hengende over seg, og man kan ikke utelukke at det blir reaksjoner.

Ian Hillier får trolig 3-kampers karantene. Det gir muligheter for Mark Dodds, mens Richard Evans kan få en sjanse til å vinne tilbake venstrekanten dersom Sam O'Sullivan, som gikk ut med skade, ikke er klart til neste kamp.

Peter Beadle sa til kampen:
"At half-time I asked the players to give me more and to be a bit braver because we played too many direct balls to Julian [Alsop] in the first hal and were very predictable"

Newport stilte med følgende mannskap:
---------------- Julian Alsop ----------- Charlie Griffin -------------------
Sam O'Sullivan* - Lee Fowler - Nathan Davies - Jason Bowen
Damon Searle ---- Lee Jarman --- Ian Hillier ---- Steve Jenkins
------------------------------Glyn Thompson-----------------------------------

* Lee John kom inn allerede etter ni minutter grunnet skade.

Vituperium,
Newport County Norge http://www.ironsides.net
vituperium
vituperiumInnlegg: 509
08.09.07 00:06
Nok en traurig uavgjort.

Og spissene scorer jo fordømt ikke mål. Vi skulle jo ha et av divisjonens bedre spisspar i Craig Hughes og Charlie Griffin. Men nei...

Vituperium,
Newport County Norge http://www.ironsides.net
vituperium
vituperiumInnlegg: 509
13.09.07 21:24
Det går seg ikke helt til.

Først var det så vidt man klarte å beseire amatørene i Tredegar Town i den lokale cupen. Riktignok med mange juniorer, men også med flere spillere med erfaring fra høyere nivå. Craig Hughes scorte om ikke annet. Hadde han bare gjort det i ligaen.

For heller ikke mot Bath City ble det mål fra spissene. Newports poeng ble reddet av midstopper Ian Hillier. På dødball.

Ellers var det årsbeste i antall tilskuere i kampen, da drøye 1600 fant veien til Twerton Park for "lokalderbyet" mellom Bath City og Newport. Det ble 1-1, og begge lag fikk et annulert mål (i løpet av et drøyt minutt for øvrig). Newport var best i første, uten altfor mange farlige sjanser, mens Bath var bedre etter hvilen.

Vituperium,
Newport County Norge http://www.ironsides.net
Stinkfist
StinkfistInnlegg: 5065
13.09.07 23:46
Ingen idéell sesongstart for Newport denne sesongen, nei. Men det er jo fortsatt 105 poeng igjen å kjempe om. Ser at Lewes har tatt teten etter sju kamper, tett fulgt av Eastbourne. Da ryker vel myten om at området øst for Brighton er et fotballmessig ingenmannsland. Det ville jo vært ganske ironisk om Lewes gikk helt til topps denne sesongen. Mon tro hva overkikadorene i FA og Conference ville gjort da? Lewes ble jo som kjent nektet playoff for to sesonger siden, ettersom deres hjemmearena - med det velklingende navnet The Dripping Pan - ikke ble godkjent for bruk på Nivå 5. Ian Selley er jo et Lewes-navn man drar kjensel på. Det samme er assistentmanager Justin Skinner, kjent fra både Fulham, Bristol Rovers og Dunfermline.

Nyopprykkede Bath City gjor det også skarpt i år. Egentlig ingen overraskelse, det. Bath er jo en klubb med lange tradisjoner fra nonligafotballens elitenivå, og i velkjente Scott Partridge har man jo en dreven målscorer både på dette og høyere nivåer. Welling, som lenge kjempet om direkte opprykk i fjor, har derimot vært en skuffelse så langt. Det samme har St. Albans, som ville rykket ned for andre år på rad om dagens tabell hadde vært sluttabellen. Fusjonen mellom Hayes og Yeading har heller ikke gitt særlig gode resultater, der samarbeidsklubben har inntatt plass helt nederst på tabellen med bare tre poeng av 21 mulige.
vituperium
vituperiumInnlegg: 509
15.09.07 01:14
Det er hverken fugl eller fisk dette. Men det er virkelig skuffende å tenke på at jeg før sesongen var sterk i troen på å ha et av divisjonens beste spisspar. Status for dem er null mål så langt. Makan!

At Hayes & Yeading (norsk fanklubb har de faktisk) gjør det dårlig, er ikke altfor overraskende. Men at St. Albans gjør det så dårlig er mer overraskende. Men som du sier, sesongen er just begynt.Variasjoner i form er ikke noe ukjent fenomen på dette nivået. Fjoråret viste jo at lag kunne tape det meste en årstid, for å vinne det meste i kvartalet etter. Så her er det bare å krysse fingrene.

For Newports del så fungerer det jo defensivt. Lee Jarman (ex Cardiff, Exeter, Oxford m.fl), har gjort et meget solid inntrykk. Så når det først skulle løsne for spissene (før eller siden må de jo score), så kan det være alt som trengs for å sette fart på sakene.

For øvrig har postmannen Lee Johm forsvunnet fra klubben, etter sigende fordi det var umulig å kombinere bortekamper på lørdager med jobben som postmann. Pussig nok skal han debutere for sin nye (og for så vidt også hans gamle) klubb Port Talbot Town i bortekampen mot The New Saints - førstkommende lørdag. Jaja.vituperium
vituperiumInnlegg: 509
17.09.07 18:05
Neste lag ut er Eastleigh borte. Noen som kjenner til dem? Det har i alle fall startet sesongen godt, så det skal bli en god test på hvor vi står.
__
Sutton United ble beseiret i helgen. Godt å være tilbake på vinnersporet, og særdeles hyggelig at et av målene faktisk kom fra en spiss. Charlie Griffin har vist seg som en kompetent målscorer tidligere, så det er godt å ha ham i gang.

I ærlighetens navn er ikke Sutton et lag som har imponert i sesongåpningen. Det har blitt med en seier. Det var til gjengjeld borte mot Eastleigh (som ligger i toppen av tabellen). For øvrig har det vært 2 uavgjort og fire tap for The U's. Det har sendt Surrey-laget like over nedrykksstreken. Sutton har heller ikke gjort seg særlig bemerket de siste sesongene, med plasseringer i øvre del av nederste halvdel av tabellen de siste årene. Altså et lag Newport skulle slå hjemme.

Sutton er ledet av den tidligere Wimbledon og Bristol Rovers spilleren Ian Hazel. I midtforsvarer finner man blant annet Darius Charles på innlån fra Brentford. Dagens utviste mann, Lewis Gonsalves, er på sett og vis lagets svar på vår Nathan Davies. Et produkt av egen ungdomsavdeling og som er på vei til å runde 300 kamper for laget. Det er temmelig tynt for spillere som kan vise til mer prominente klubben. Men på midtbanen har Nicky Green fortid som junior hos Crystal Palance (kom inn som innbytter i dag). Green kom fra Yeading før sesongen. Og på topp har de enda en innlånt fra Brentford, nemlig Ross Montague. Han hadde tre mål på seks kamper denne sesongen før dagens oppgjør, men måtte slite benken i denne kampen. Partner Warren McBean har spilt for blant annet Barnet og Farnborough. På venstrekanten spiller en Craig Tanner, som tidligere har prøvespilt for AFC Bournemouth.

Selv om Newport på ingen måte briljerte, så syntest det aldri å være noen fare for at poengene skulle havne i Surrey. Defensivt virker det trygt, noe 4 baklengs på 8 ligakamper også vitner om. Craig Hughes er i en sørgelig mangel på selvtillit, og det ble heller ikke i denne kampen mål. Richard Evans var bestemann fremover.

Nettopp Evans, i en av sine aller beste opptredener, fikk den første sjansen. Etter å ha driblet vekk Suttons høyreback skjærte Evans innover i banen, men avslutning ble for lett. Litt senere kombinerte Jason Bowen og Craig Hughes pent på høyrekanten, og fikk sendt ballen inn i feltet hvor Alsop ikke klarte å presse headinger under tverrleggeren.

1-0 kom etter 23 minutter. Damon Searle sendte avgårde et frispark som Alsop headet ballen til Bowen som headet, og dèt skjer ikke så ofte, ballen i åpent mål. Suttons beste muligheter i første omgang kom helt på tampen med en lompe av et frispark som Glyn Thompson enkelt kontrollerte, og like etter en halvhjertet avslutning fra 8-9 meter som Thompson pent parerte.

Et stykke ut i andre omgang fikk Sutton en mann utvist, og det syntest da enda mindre sannsynlig at de skulle få til noe av betydning. 2-0 kom etter en heller pussig misforståelse mellom Suttons keeper og midstopper, noe som resulterte i at de mer eller mindre løp i hverandre, mens ballen - og Charlie Griffin - smatt igjennom, og Griffin trilte ballen inn fra kloss vinkel fra 15 meter eller så.

Sutton hadde en halvsjanse i andre omgang, et hederlig forsøk fra 20 meter som dog ikke satte Thompson på store prøver.

Dagens kuriosa: Sutton United har et søsterlag i Gambia. Laget fra den gambiske hovedstaden har omtrent like mange tilskuere også, mellom 300 og 700!


Vituperium,
Newport County Norge http://www.ironsides.net
vituperium
vituperiumInnlegg: 509
29.10.07 19:32
På tiden med en oppdatering her.,

Den siste tiden har vært preget av Bath City-komplekset. Dette er jo det nærmeste Newport kommer lokalderby. Bath har hatt mellom 600 og 1000 tilskuere i snitt i sine ti foregående sesonger (alle i Southern League) og det har dermed vært stemningsfullt å møte dem igjen nå. Med 1619 tilskuere ble årsbeste satt i bortekampen mot Bath i september. Den endte uavgjort. For et par uker siden ble det tap mot samme Bath City i FA-cupen, noe som gjentok seg i ligaoppgjøret for en knapp uke siden. Og om et par uker møtes vi igjen. Dennte gangen i Sentanta Shield. Bath-manager John Relish, et kjent navn i Newport, har gjort sine saker bra etter opprykket, og ligger på 4.plass.

Newport for sin del ligger på 3. plass, men med en kamp mer spilt. En kan glede seg over at spissene våre har begynt å score mål igjen, noe som kom på plass samtidig som forsvaret begynnte å lekke. Sånn er det vel.

For øvrig; Hva har skjedd med fjorårets suverene goalgetter i Havant & Waterloovillle, Rocky Baptiste?? Fattige fire mål i år, møtes nok med skuffelse i det sørøstlige hjørnet av Hampshire.

I helgen ble Fisher beseiret med lekende lette 3-1 i ballvirtuoset Jason Bowens 150 kamp for klubben. Nevnte Bowen genierklæres til stadighet av Newport-manager Peter Beadle, som mener Bowen har vært selve Frelseren i Newport da det gikk så tungt her for et par sesonger siden. At Bowen kom til, og ble i, Newport er nesten pussig i seg selv, om man skal tro Beadles erklæringer om at Bowen godt kunne spilt et nivå eller to over 6. nivå...

Dorchester Town neste helg...

Vituperium,
Newport County Norge http://www.ironsides.net
mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26600
04.01.10 13:56

Som om ikke trådantallet med spesifike klubber nevnt i tittelen allerede var nådd makspunktet på forumets framside, tenkte jeg å dra denne til topps for å fullføre den overkill vi alle kun har ventet på. Bakgrunnen er denne linken, som i grunn ikke har all verden med Newport County å gjøre, annet enn at den visualiserer dem i Connie Nat-terrenget for neste år. Og føles det ikke godt å ha en sydwalisisk klubb helt der oppe igjen? 

Sjekk imidlertid kalkylen for Bishop's Stortford - om vannet renner den veien Mike Avery ser ut til å spå, kan det gå mot spill i den nordlige konføderasjonspulja neste sesong, noe som vil medføre en drastisk oppsving i turbudsjettet, både for klubb og supportere. Videre ser han ut til å plassere tradisjonelle Southern League-klubber som Cambridge C og Bury Town i Ryman League, et eksperiment som i beste fall låter nyskapende, men samtidig vil jeg se hvordan det også rettferdiggjør at for eksempel Ashford Town (Middlesex) gjør turen fra Ryman til Southern. Bli ved din lest, sa alltid Jens Petrus til meg. 

Artig pauseunderholdning er det uansett. 

(Innlegget ble redigert 04.01.10 13:57)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg