Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Chester: gjentar historien seg?

NYTT TEMA
Stinkfist
StinkfistInnlegg: 5067
29.01.08 23:04
For snart to år siden gjorde Chester City seg bemerket med en formslump av episke proporsjoner, slik man får dokumentert i denne tråden som stammer fra et annet torg i Akersgata:

http://debatt.aftenposten.no/item.php?GroupID=63&ThreadID=151649&s=&page=-1

Kun fire poeng på 17 kamper var fasit for Seals da denne formslumpen var på sitt verste, og nå ser det ut som historien er i ferd med å gjenta seg. Nå er det rett nok ikke fullt så dårlig stilt med Chester riktig ennå, men tallenes tale viser at Bobby Williamson og hans elever ennå ikke har vunnet i 2008, og at man kan vise til den bedrøvelige statistikken 0-1-7 på de åtte siste.

Et betimelig spørsmål som melder seg: har Gerard Lavin infiltrert Deva Stadium med løsbart, parykk og falskt navn? Muligens under aliaset John Welsh?
mikemodano
mikemodanoInnlegg: 27638
29.01.08 23:55
Chester, Accrington, Daggers, Macc, Barnet...at de i det hele tatt kan ha profesjonelle fotballsirkus stendig gående på deres kanter er lite mindre enn imponerende, og selv om Citys formann er en dork av dimensjoner, må han ha gjort noe riktig for å bidra til å makte å holde klubben flytende. Nå er ikke fotballbisniss på det nivået særlig profitabelt, og ære være ildsjelene som trør grassrøttene for å få hjula til å gå rundt.

Kan den tidligere genierklærte angriperen Williamson sørge for å holde videre slump på avstand? Med ei sentralmidtbane bestående av laster som John Welsh og Tony Grant, skal det ikke mye innsikt til for å forstå Citys voksne slump. Hva med å pelle støv av en Graham Barrow (assisterende boss i Altrincham for tida) eller en Chris Lightfoot, for å bringe litt tyngde tilbake i mannskapet? Ja, Stuart Rimmer hadde helt sikkert også bidratt for å få humøret tilbake i troppen, om enn kun i ei gjøglerrolle (hatt får han sikkert låne av Barnsley-bermen. Og á propos...hørte vi Paul Reids navn nevnt?).

Med unntak av neste match (Chesterfield borte), ser det kommende programmet overkommelig ut: Stanley hjemme, Daggers borte og Notts County hjemme. Men hvem i all verden skal score måla for Blues?
Stinkfist
StinkfistInnlegg: 5067
02.03.08 20:03
Parallellene til 05/06-sesongen blir stadig sterkere. Rett nok ble det (selvfølgelig) seier mot Mansfield forrige lørdag, men Chester er uansett inne i en monumental formslump, med 1-2-11 på de siste 14 kampene. For to år siden medførte det at manager Keith Curle måtte ta sin hatt og gå. Nå har Bobby Williamson lidd samme skjebne, og ny midlertidig manager er Simon Davies. For to år siden fikk dramaet en lykkelig slutt, da Mark Wright klarte å få klubben tilbake på vinnersporet - mye takket være målene til en viss Derek Asamoah. Vil Simon Davies, eller hvem det nå enn blir som får managerjobben permanent, klare å snu formpila på samme måte? Og hvem tar i så fall på seg rollen som Derek Asamoah? Kevin Ellison virker som den sterkeste kandidaten i dagens Chester-trupp, og det ville jo vært ganske ironisk om Ellison skulle bli Chesters redningsmann, kort tid etter at han så og si var klar for en overgang til Stockport.

Ellers går det fortsatt rykter om at administrasjonsmonsteret truer i kulissene på Deva, klar til å skape fullstendig kaos i pølsepapirene - så vi har en nervepirrende og potensielt trist vår i vente langs Sealand Road.
flounderswake
flounderswakeInnlegg: 3272
02.03.08 20:17
Paralleller? Tja...jo.

Keith Curle: 02.05.05-19.02.06
39 kamper: 12 seire - 10 uavgjort - 17 tap.

Bobby Williamson: 11.05.07-03.02.08
39 kamper: 11 seire - 10 uavgjort - 18 tap.

Foreslår at vi kjører en kjapp versus-tråd her nå. Hvem var egentlig best som Chester-manager: Keith Curle eller Bobby Williamson? Noen vil kanskje si Curle fordi han fikk en seier mer, men Williamson holdt tross alt ut noen dager lenger. Tar vi med at det er skuddår i år holdt han faktisk ut fire dager mer enn Curle. Dessuten var kanskje hans formslump ørlite mindre dramatisk enn Curles, skjønt ikke mye. Klarer ikke bestemme meg her jeg.
mikemodano
mikemodanoInnlegg: 27638
04.12.08 15:20
Stinkfist: Vil Simon Davies, eller hvem det nå enn blir som får managerjobben permanent, klare å snu formpila på samme måte?

La oss se litt på Simon Davies' bravader som CCFC-boss: 

02/03/08 - 11/11/08: 4-9-17. 

Med tall som dette er det klart for å genierklære karer som Curle og Williamson, hvis returer til Honda Saunders nok hadde vært av større ønske blant supporterne enn et andre comeback for Mark Wright. Finnes fortsatt Davies på lønningslista hos City, eller dro han sin kos (til Kos?) så snart støveltuppen i toer'n var innvilga? Han var vel juniorsjef før tilbudet om å overta førstelaget ble forelagt ham, så kan det hende at han fortsetter i samme kapasitet nå?

Hvem skal score måla for Chester? Det er ei stadig tilbakevennende problemstilling. Ryan Lowe står med åtte mål til nå i sesongen i sin andre epoke som City-mann. Temperamentsfulle Kevin Ellison har putta seks ganger, men ingen siden tidlig i oktober, i Trophy-matchen mot Morecambe (1-1). Eddie Johnson blei berga ut av sin Bradford-misère av Davies, men har i sannhetens navn ikke vært noen større suksess: ett mål på åtte kamper er ingen skrytestatistikk for den tidligere Coventry-spilleren (snakker vi om CCFC-fetisj her?). Og nå med franskmannen Damien Mozika ute, er det også tynt med midtbanekarer som veit å prikke innertier'n fra distanse. 

La det være sagt med én gang: Wright har barske kår å operere under, og jeg levner ham ikke noen større sjanser til å utnevne seg selv til Messias av Cheshire denne gang heller. Ser man bort fra hjemme- kontra bortemålforskjellen er man like usle uansett hvor man opptrer (2-2-5 i begge kolonner), og til helga venter Bournemouth på Dean Court i hva mange vil betegne som en sekspoenger. Kan City skape videre avstand mellom seg og den skakkjørte sydkystklubben, eller må Wright ta med sine undersåtter ned i skyttergrava etter helgas runde? 

morrisey
morriseyInnlegg: 12347
04.12.08 22:06

Det blir forresten en kvasihistorisk dag når Chester kommer på besøk til Dean Court på lørdag.

Darren Anderton spiller sin 569. og siste ligakamp.

 

http://newsimg.bbc.co.uk/sport1/hi/football/teams/b/bournemouth/7766130.stm

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 27638
04.12.08 23:07
morrisey: Darren Anderton spiller sin 569. og siste ligakamp.

La gå at vi sporer av City-tråden her, men det er tross alt en FL-legende som takker av på lørdag. Jeg beskrev stor skepsis omkring Andertons komme til Bournemouth da overgangen blei klar, men fyren har utvilsomt bidratt på positivt vis, og selv om han kanskje denne sesongen har begynt å vise klare begrensninger, så har han saktens gjort sitt også på bana for at kirsebærkollektivet har skulle framstått så homogent som mulig. Først og fremst er det en strek i regninga i en syltynn tropp at han nå velger å trappe ned (ja, for det blir vel nonliga- eller bedriftsfotball framover?), selv om man også vil savne den tidligere landslagsspillerens rikholdige rutinearkiv. Kanskje var jeg også så priviligert at jeg så hans siste scoring i profesjonell fotball live. Fare thee well, Mr Anderton. 

(Innlegget ble redigert 04.12.08 23:11)

Stinkfist
StinkfistInnlegg: 5067
09.02.09 00:12

Jepp, folkens: Chesters årlige nyttårsslump har inntruffet også denne sesongen. 0-2-6 er Citys begredelige statistikk siden romjula, og inkludert i denne rekka er også fire strake tap uten at man har klart å bokføre et eneste mål. Trekker vi linjene enda litt lenger tilbake i tid, har Blues oppnådd tallene 3-3-10 siden inngangen av november. Tidligere sesonger har Mark Wright dukket opp som redningsmann på Sealand Road, men denne sesongen virker det som selv Wright er maktesløs.

Til tross for dette, ligger Chester for øyeblikket på en tilsynelatende trygg 20.plass på tabellen, ti poeng foran Bournemouth under streken, men Cherries virker å ha fått vind i seilene den siste tida, mens Chester sliter både med skader, spilleravganger og anstrengt økonomi (det siste punktet er riktignok relevant også for AFCB). På lørdag skal Chester ha blitt rundspilt av Brentford, i en kamp hvor kun sjansesløsing hindret Andy Scotts gutter fra å vinne med mye større sifre enn 3-0.

Hva mener folket? Klarer Chester å berge stumpene også denne sesongen, eller er dette året hvor det går virkelig utafor? Borteoppgjøret mot Morecambe neste lørdag vil kanskje være en indikator, og blir det ikke poeng der, har jeg heller ikke tro på særlig god poengfangst i de kommende oppgjørene mot Shrewsbury, Exeter, Dag & Red og Wycombe. Kanskje blir kampen mot Bournemouth lørdag 18.april på Deva mer nervepirrende enn den trofaste hjemmefansen setter pris på?

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 27638
09.02.09 11:35
Stinkfist: spilleravganger

Det kan man saktens si. Tidligere i måneden forsvant et helt kobbel spillere ut av svingdøra omtrent samtidig (med stor fare for rekyl): Mark Hughes (Barnet - kanskje det største tapet), Tony Dinning (det gamle Stockport-esset reiste helt syd til Themsen og Grays, der han skal spille Conference-fotball på utlån), Paul Butler (frigitt - han ønsker visst å satse på ei karrière som trener), Eddie Johnson (dro til USA for å slutte seg til Adrian Heaths Austin Aztecs), samt unggutta Paul McManus og Andy Mitchell, som begge har sagt ja til en avtale med den walisiske Premier League-klubben Bangor. Nå kan det gjerne sies at flere av disse ikke har vært høyaktuelle A-lagskandidater den seinere tiden, men like fullt er deres avganger med på å gjøre stallen magrere (Paul Butler er derimot neppe blitt slankere siden sist), og når man føyer til utilgjengelighet på flere viktige gestalter, som ikke minst midtbanekongen Damien Mozika, en suspendert dåre ved navn Laurence Wilson, som Wright holdt på å ta kvelertak på etter at han ble utvist for to gule i Burslem 27.januar (det spørs om han spiller igjen for City, skjønt det kan være Wright ikke har anna valg enn å faktisk la ham spille når han er suspensjonsfri), samt solide trøkker for karer som det ubestridte førstevalget på keeperplass, John Danby, midtstopperne Shaun Kelly og kaptein Paul Linwood, samt vinga Richie Partridge (tre av de fire siste her spilte imidlertid både mot Rochdale (0-2) og Brentford (helgas 0-3).

Morecambe ute til helga hører heller ikke enkelt ut. Tar vi en kikk på hvilke elleve Wright startet med i Brentford, ser det ut som om han plasserte dem slik: 

John Danby

Shaun Kelly - Paul Linwood (k) - Kevin Roberts

Paul Rutherford - Jay Harris - Anthony Barry - Glenn Rule - James Vaughan

Ryan Lowe - Kevin Ellison

Det skurrer en del, det gjør det, men det er blitt sagt om Wright at han skal ha leflet en del med 3-5-2/3-4-3 i det siste, så da kan fort dette være plausibelt, selv om en kar som Vaughan (som for all del ikke må forveksles med verken Carl Regan eller Stephen Vaughan) naturlig hører hjemme på høyreback. Kan det være at Rutherford spiller mer sentralt blant de fem på midten, og at protagonisten Rule skjener ut mot venstre, da med Vaughan ute til høyre? Ja, for at Lowe/Ellison står i rekka bør det være dårlig med tvil rundt. Videre også at den tidligere Yeovil-mannen Barry har den mest sentrale midtbanerolla, mens Harris virker å ha vokst såpass siden sine Accrington-dager at han nå tillates å nærme seg midten mer enn han gjorde ute på flanka der oppe. I sum ser det da ikke så helgæli ut, dette, selv om midtbanen kanskje behøver litt aldrende blod? 

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 27638
09.02.09 11:46

Chester Evening Leader er ei god nettblekke, og det anbefales virkelig å sjekke ut Wright-intervjuet i vaken av 0-3-nederlaget borte for Port Vale. Dette er fortvilelse, frustrasjon og forbannethet i ei salig suppe; det er så man får lyst til å holde rundt Mark Wright og fortelle ham at det tross alt finnes viktigere ting enn fotballkamper, selv om for så vidt hans daglige brød er avhengig av langt bedre vare enn å tape med ni mann i Burslem. 

La  meg også nevne at Chester City er i ferd med å innlemmes som World-medlem. Ok, det er uniformt og alt det der, men forhåpentlig kan det sørge for at hjemmesiden deres i det minste holdes en aning mer oppdatert enn hva som er tilfelle pr i dag, for webansvarlig for bedriften kan umulig ha vært edru på ei lang stønn. 

(Innlegget ble redigert 09.02.09 11:54)

tommy_cowan
tommy_cowanInnlegg: 30282
06.08.09 19:00

Spørs hva de får til i det hele tatt i år....

Mick Wadsworth ved roret og nå en "finfin" straff på -25 poeng....

paul_dalton_11
paul_dalton_11Innlegg: 8240
06.08.09 22:35
tommy_cowan: Mick Wadsworth ved roret og nå en "finfin" straff på -25 poeng....

Kan man ikke like gjerne degradere klubben en divisjon og la dem starte på null, så slipper klubb og fans å lide et helt år...

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg