Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Conference closure

NYTT TEMA
mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26904
17.05.13 23:18

Ærlig talt - mer enn 1000 startede tråder? Mannen bak dette nicket må være sjuk. Ikke filler'n om jeg tør starte enda en. Jeg er redd det kan være den røde knappen som utløser atomkrig, så jeg tar lista for neste års konstitusjon fra Steps 1-4 her. 

Link

Conference Premier får nødvendigvis erstattet de seks klubbene de mistet av seks nye: Aldershot og Barnet kom ned fra League Two, mens Salisbury, Welling, Chester og Halifax kom opp fra Step 2. 

Conference South får fem nye klubber: Ebbsfleet kommer ned fra Conference Premier, mens Bishop's Stortford flytter over fra Conference North. I tillegg får man opprykkerne Whitehawk, Concord Rangers og Gosport. 

Conference North får seks nye klubber: Barrow, Stockport og Telford kommer ned fra Conference Premier, mens Hednesford, Leamington og North Ferriby kommer opp fra Step 3. 

Isthmian Premier: seks nye. Billericay og Hornchurch kommer ned fra Conference South, mens Dulwich Hamlet, Grays, Maidstone og Thamesmead kommer opp fra Step 4. Utvides til 24 klubber.

Southern Premier: sju nye. Corby, Hinckley og Truro kommer ned fra Step 2, mens Biggleswade, Burnham, Hungerford og Poole kommer til fra Step 4. Utvides til 24 klubber. 

Northern Premier Premier: seks nye. Droylsden kommer ned fra Conference North. Barwell flytter sidelengs over fra Southern Premier, mens King's Lynn, Skelmersdale, Stamford og Trafford kommer opp fra Step 4. 

Isthmian I South: fem nye, i tillegg til at Walton Casuals benådes fra nedrykk. Carshalton og Hastings (til tross for at klubben nådde FA-cupens tredje runde) kommer ned fra Isthmian Premier, mens Guernsey, Peacehaven & Telscombe og Redhill kommer opp fra Step 5 (både Guernsey og Redhill ankommer som toere fra sine respektive avdelinger)

Isthmian I North: seks nye. Man får ingen klubber ned fra Step 3, men Sittingbourne kommer over fra Isthmian I South. I tillegg kommer Barkingside, Burnham Ramblers, Dereham, Erith & Belvedere og VCD Athletic opp fra Step 5. Både Barkingside og VCD endte på andreplass i sine avdelinger. Slik jeg ser det er begge de to regionale Isthmian-avdelingene klart sportslig svekket i forhold til 2012/13. 

Southern I South & West: fem nye, men ingen klubber ned fra Step 3. Fire av de nye kommer fra Div I Central: Fleet, Godalming, Guildford og Thatcham, mens Stratford kommer opp fra Step 5. 

Southern I Central: sju nye. Kettering kommer ned fra Southern Premier. Potters Bar kommer til fra Isthmian I North. Aylesbury United, Dunstable Town, Egham, Marlow og St. Ives kommer alle opp fra Step 5, Aylesbury og St. Ives etter å ha endt som toerlag i sine avdelinger. 

Northern Premier I South: fire nye. Bedworth og Eastwood kommer ned fra Step 3, mens Goole flyttes over fra norddivisjonen. I tillegg kommer Scarborough Athletic opp fra Step 5. 

Northern Premier I North: fire nye. Kendal kommer ned fra NPL Premier. Northwich Victoria kommer over fra Div I South. Divisjonsvinnerne Darlington og Padiham kommer opp fra Step 5.

 

Man merker seg at det ikke blir noe "derby" mellom Scarborough og Darlington neste år, siden de plasseres i hver sin NPL I-avdeling, kan hende ikke veldig overraskende. Jeg anser altså begge de to Step 4-avdelingene i Isthmian League som klart svekket, siden de mistet solide klubber opp til Step 3 og i stedet lot disse erstatte av klubber som sågar endte på andreplass i antatt svake Step 5-ligaer som Essex Senior League og Kent League. 

Southern Premier er, som vanlig, den Step 3-ligaen som belemres med flest nedrykkede Step 2-klubber, men nå spørs det hvilken befatning klubber som Hinckley og Truro er, da. Begge opplevde de svært kritiske stunder i løpet av 2012/13, og jeg ser på en måte fram til "derbies" mot Corby, en klubb Cambridge sist møtte i seriespill i 2007/8, vel? Tro dessuten om Barwell vil tjene på flytten sidelengs over i NPL Premier, à la Hednesford, eller om man har sett det beste derfra nå? Conference North ser som vanlig ut som den sterkeste regionale Conference-gruppa, mens nonligaens elitedivisjon igjen vil by på massevis av spenning og intriger, nå også med gamle travere som Chester, Halifax og Salisbury tilbake etter noen år i lavere divisjoner. 

Stinkfist
StinkfistInnlegg: 5065
22.05.13 23:49

Non-League Paper har kåret årets lag i Conference. De elleve utvalgte er følgende herrer:

Keeper: James McKeown (Grimsby)
Høyreback: Lee Vaughan (Kidderminster)
Stopper: Martin Riley (Wrexham)
Stopper: Chey Dunkley (Kidderminster)
Venstreback: Andy Sandell (Newport)
Midtbane: Kenny Davis (Braintree)
Midtbane: Jay Harris (Wrexham)
Midtbane: Alex Lawless (Luton)
Midtbane: Adam Murray (Mansfield)
Spiss: Matt Green (Mansfield)
Spiss: Aaron O'Connor (Newport)

Juryens begrunnelser kan leses her. Som den partiske personen jeg er, er jeg godt fornøyd med at Green og Murray får sin velfortjente plass i denne elleveren, men skulle gjerne også sett Alan Marriott mellom stengene. Nåvel, McKeown har jo vært god han også, så man skal vel ikke klage.

RFriday
RFridayInnlegg: 3674
17.06.13 11:51

Et artig tilbakeblikk i Stuart Hammonds spalte i siste utgave av Non League Paper, der han kikker tilbake på et poengsystem de benyttet i Conference fra 1983/84 til 1985/86.

Det var vel i forkant av 1981/82 sesongen Football League gikk fra 2 til 3 poeng fra seier, men i den nevnte perioden prøvde Conference rett og slett et system der man fikk 2 poeng for hjemmeseier og 3 poeng for borteseier. Dette var for meg ganske ukjent, men tanken var selvsagt å oppmuntre til mer offensiv satsing på bortebane.

Denne ordningen ble som nevnt byttet ut ved slutten av 1985/86 sesongen, da Enfield vant Conference foran Frickley Athletic og Kidderminster.

Hammond fortsetter med å trekke sammenligninger til den nylig avsluttede 2012/13 sesongen, der et tilsvarende system faktisk ville ført Kidderminster Harriers opp på tabelltopp foran Mansfield Town.

Det var mange som reagerte da Steve Burr forrige uke fikk prisen som årets manager i Conference, foran f.eks Paul Cox (Mansfield Town) og Justin Edinburgh (Newport County), men Hammond mener dette om ikke annet kan forsvare denne beslutningen - i tillegg til at Kiddy selvsagt hadde en kjempesesong når de først kom i gang. Og at også ting som budsjetter etc også spiller inn er jo de mange stemmene Justin Edinburgh fikk av NLPs lesere i deres egen kåring et godt eksempel på.

Om ikke annet et morsomt tilbakeblikk.

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26904
03.07.13 20:47

Terminlista for Conf Premier kom i dag, og en har flere interessante møter i åpningsrunden 10.august. Kanskje den en bør imøtese med størst nysgjerrighet bør være Barnet v Chester? Kampen vil avvikles på Bees' nye hjem The Hive Stadium, og møtet representerer gjensyn med Step 1 for begge klubber, om enn via forskjellige innfallsvinkler: mens Barnet kom ned fra L2, markerer Chester at de er tilbake på nasjonalt nivå etter oppstarten på restene av det gamle Chester City. De har imidlertid i dag mistet midtbaneesset Anton Sarcevic, som har tegnet på for Fleetwood Town i Football League. 

I likhet med Chester er også et forholdsvis nydannet FC Halifax Town klart for gjensyn med Conference Premier. Etter tre opprykk på fire sesonger går åpningsturen til The Abbey i Cambridge. 

Salisbury (Tamworth hjemme) og Welling (Wrexham borte) er de to siste nyopprykkede klubbene, mens Aldershot var klubben som fulgte Barnet ned fra L2. Dersom den holder seg i live fram til seriestart, går turen opp til østre Lincolnshire, der Grimsby Town er motstander i Cleethorpes. Shots starter sesongen med ti poeng i minus som klubb under administrasjon, men det virker å være en reell mulighet for konkurs for andre gang. Sist var i 91/2, så Aldershot Town FC kan være historie drøyt 20 år etter at den avløste Aldershot FC på fotballkartet.

(Innlegget ble redigert 03.07.13 20:50)

RFriday
RFridayInnlegg: 3674
15.07.13 20:49
mikemodano: Terminlista for Conf Premier kom i dag

BT Sport har som kjent varslet en stor satsing på non-leagues gjeveste divisjon kommende sesong, med det jeg på stående fot mener var snakk om 30 TV-overførte kamper - i tillegg til playoff-kampene.

I dag har de plukket ut sine første kamper som blir flyttet for å overføres på TV. Det dreier seg i første omgang om følgende kamper (med engelske klokkeslett):

Cambridge United - FC Halifax Town (søndag 11/8 kl 12.00)
Hyde - Grimsby Town (mandag 26/8 kl 17.30)
Luton Town - Grimsby Town (lørdag 7/8 kl 17.30)
Wresham - Luton Town (fredag 13/9 kl 19.45)

I tillegg forhandles det om ytterligere en kamp som antas vil velges fra runden 31/8

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26904
16.07.13 00:29

Grimsby, Wrexham, Luton. Det går i de store, ser jeg. Fint å få Cambridge mot Halifax, som bør bli en riktig så spennende sak. Én fellesnevner for de to er den tidligere engelske c-landslagsmålvakta Jonathan Hedge, som stadig er i U's' eie, men som var utleid til Southport under sesonginnspurten i vår, og som helt virker å ha falt i gunst. Det har vært litt prat om at United ønsker ny 'keeper, så en får anta at Hedge heller ikke for 2013/14 blir satset på ved Abbey Stadium. 

Ellers blir neppe BT Sport-prosjektet særlig mer langvarig enn hva Setanta opplevde? 

RFriday
RFridayInnlegg: 3674
16.07.13 00:39
mikemodano: Grimsby, Wrexham, Luton. Det går i de store, ser jeg.

Nå er det jo tidlig å danne seg et bilde av fire kamper, men det ville vel ikke være spesielt overraskende. Selv om Hyde er et morsomt innslag i så måte. Det ser vi jo dessverre også her hjemme, der de små klubbenes mulighet til å komme på TV er når de har kamp mot Rosenborg, Brann og Vål***nga.

Hva BT Sport angår skal de visst satse heftigere enn Setanta gjorde, og også på langt mer enn bare dette. Men vi får se.. Det ville vel ikke vært sjokkerende, men vi får gi det en sjanse.

Tør vi tippe at kampen de først og fremst er lystne på 31. august er selveste Wrexham - Chester??

RFriday
RFridayInnlegg: 3674
06.08.13 22:26

Til helgen er det oppstart i non-leagues gjeveste divisjon: Conference National. Eller Skrill Premier (huff) for de som foretrekker det nye sponsornavnet. Hva kan vi vente oss? Blir det igjen de store gamle ligaklubbene som kjemper i toppen? Vil det igjen være et lag som tar en Crawley Town og kjøper seg tittelen? La oss ta en kikk på lagene.

Aldershot Town: Har hatt en vanvittig tøff sommer, der klubben igjen var en hårsbredd fra å avgå med døden. Hektisk aktivitet på styrerom og blant supporterne har foreløpig reddet klubben, men sesongen må startes med 10 minuspoeng, som kan bli meget tøffe å hente inn.

Alfreton Town: 13. plassen forrige sesong betød en forbedring på to plasser i forhold til debutsesongen på nivået, og dermed bestenotering for den sjarmerende klubben fra Derbyshires Amber Valley-distrikt. Var mye opp og ned forrige sesong, og til tider vanskelig å bli helt klok på. De to opprykkslagene ble begge slått før jul, mens de rotet bort en rekke poeng i kamper mot bunnlagene. Litt vanskelig å vite hva man har i vente.

Barnet: Etter 8 sesonger tilbake i Football League måtte igjen biene fra nord-London ta turen ned i Conference. Edgar Davids viser tegn på ego på linge med Petter Northug, John Arne Riise og John Carew da han valgte å tildele seg selv draktnummer 1 - som selvsagt normalt gis lagets keeper- for kommende sesong. Barnet vil nok av mange være tippet å være med i kampen om retur til ligaen, men i så fall må de forbedre de1,32 poengene som er tatt i snitt etter Davids' inntog.

Braintree Town: Det var vel kanskje ikke mange som med hånda på hjertet trodde at Braintree skulle forbedre 12. plassen fra debutsesongen 2011/12, men guttene til den gamle West Ham-kjempen Alan Devonshire imponerte stort med 9. plass forrige sesong - kun slått på målforskjell av Dartford i kampen om å bli beste halvprofesjonelle klubb. Ikke minst vant The Iron 10 bortekamper, og hanket inn masser av poeng mot bunnlagene. 21 poeng av 24 mulige i bortekampene mot de 8 dårligst plasserte. Klarer de gjenta dette, bør de holde problemene greit på avstand.

Cambridge United: Etter å ha havnet på 2. plass to ganger på rad har det blitt fire mer "mediokre" sesonger. Manager Richard Money har nå imidlertid samlet sammen en spennende og ung tropp som gjør at det ser lysere ut enn på lenge på Abbey Stadium. Blir spennende å se Tom Elliott med litt bedre spillere rundt seg.

Chester: Føniks-klubben har fortsatt til gode å møte særlig motgang, og det har blitt tre strake opprykk på de tre årene som har gått siden forgjengeren Chester City gikk konkurs. Nå kan  Antoni Sarcevic vise seg å bli en vanskelig mann å erstatte, og det kan vel ikke forventes at klubben allerede skal kunne kjempe helt i toppen om opprykk til Football League. Sannsynligvis på litt sikt, men nok ikke allerede i år.

Dartford: Utfra tabellplassering fjorårets beste halvprofesjonelle fotballklubb i England. Kun ett poeng bak storheten Luton Town må man si 8. plassen var over all forventning. Nå er det imidlertid duket for den ofte vanskelige andresesongen, og jeg blir meget imponert om The Darts igjen blir å finne så høyt oppe. Vi skal dog huske at om vi tar forrige sesongs 13 best plasserte, vant Dartford hele 9 av de 12 hjemmekampene mot disse.

FC Halifax Town: Føniks-klubben er tilbake i divisjonen der forgjengeren Halifa Town AFC takket for seg i 2008. Sånn sett har de jo en Fotball League-fortid å leve opp til. Men målet blir nok i første omgang å etablere seg, etter at klubben sikret opprykk via playoff etter en imponerende sesongavslutning til tross for et meget tett kampprogram.

Forest Green Rovers: Etter lenge å ha hengt med i toppen, sprakk FGR mot slutten av forrige sesong, og 10. plassen var nok temmelig skuffende. FGR er den av klubbene som i øyeblikket har befunnet seg lengst sammenhengende på dette nivået, og som i fjor er de også før denne sesongen heftig tippet i toppen. Med et budsjett kun matchet av Luton Town har Dave Hockaday samlet sammen et spennende og slagferdig mannskap. Men vil de forsvare bookmakernes tips som favoritt sammen med navnte Luton?

Gateshead: Heed-folket vil nok glemme 2012/13-sesongen fortest mulig. De hadde hele sesongen store problemer med matta på sitt stadion. Halvparten av hjemmekampene måtte spilles på sju andre baner rundt om i nord-England, og så langt unna som i Carlisle og Boston. I tillegg var det en sesong der Ian Bogie fikk sparken, og som ble tilbragt "nede i sumpa". Kan klubben reise seg og igjen snart bli en utfordrer i kampen om playoff? Anth Smith har hvertfall samlet sammen en spennende tropp som bør kunne forbedre forrige sesongs noe skuffende 17. plass.

Grimsby Town: To tapte finaler på Wembley (playoff-finale og FA Trophy) forrige sesong må glemmes, og man må heller forsøke bygge på det som tross alt var en positiv sesong for The Mariners. Managerparet Paul Hurst og Rob Scott har en tropp som burde kunne konkurrere i den ypperste tetstriden, og med Liam Hearn tilbake på topp og en spennende forsterkning i Paddy McLoughlin er det flere som tror Grimsby igjen har et lag i FL om et år.

Hereford United: The Bulls var de som forrige sesong kom nærmest playoff uten å få delta. Manager Martin Foyle er en lur rev, men klubben har i sommer støtt på økonomiske problemer som kanskje gjør at de ikke vil være å regne med helt i toppen i år?

Hyde: Jeg kan ikke annet enn å ta hatten av for manager Scott McNiven og hans Hyde etter forrige sesong. De gjorde skam på et soleklart nedrykkstips fra undertegnedes side. Slik de overraskende virket gå for tre poeng i samtlige kamper, spilte de uavgjort kun 7 ganger forrige sesong. Og deres 16 seire var faktisk kun to færre enn forhåndsfavoritt Luton Town! Men igjen var det dette med den tøffe andresesongen da.. Og nå uten målene til Phil Jevons og Matty Blinkhorn.

Kidderminster Harriers: Vi husker alle hvordan Kiddy i fjor reiste seg etter en hårreisende start, og holdt på å ta hele tittelen. De måtte se seg slått på målstreken av Mansfield Town, men vil nok igjen være å regne med helt der oppe. I Lee Fowler har de skaffet seg en av de lavere divisjoners aller beste pasningsfoter, og blir garantert skumle.

Lincoln City: Etter to skuffende sesonger i kamp mot nedrykk er det nå optimisme å spore på Sincil Bank. Man har forhåpninger til spissen Ben Tomlinson, mens Danny Rowe er en annen nykommer som har fått strålende kritikker for sitt spiss i Imps-trøya så langt.

Luton Town: Ikke i noen klubbe på dette nivået er presset større enn i Luton Town, og det må nok ta noe av skylden for de siste sesongers fiasko. 7. plassen i fjor er historisk lavmål, og Hatters-aktører hevdet i et nylig nummer av Non League Paper at et kravstort publikum kan være vanskelig når man på Kenilworth Road begynner å pipe etter 20 minutter på stillingen 0-0 mot et mindre lag som har kommet for å forsvare seg til ett poeng med en forsvarsmur. For femte år på rad er Luton de fleste bookmakeres favoritt; kan dette være deres sesong?

Macclesfield Town: Livet har ikke bare vært en dans på roser i Macclesfield de siste årene, og det har stått såpass dårlig til økonomisk at klubben i sommer vurderte å få fra profesjonell til halvprofesjonell satsing. Matthew Barnes-Homer har reist etter 18 mål forrige sesong, og må erstattes!

Nuneaton Town: Det så en stund litt stygt ut for Warwickshire-klubben, men en imponerende sesongavslutning med kun tre tap på de siste 16 siste kampene sørget for at til slutt var komfortable 7 poeng ned til nedrykkssonen. Libert Way viste seg et vanskelig reisemål for en rekke klubber, og dette må de bygge på. Dårlig nytt i sesongoppkjøringen, da Simon Forsdick pådro seg en skade som gjør at han krever operasjon og mister hele 2013/14-sesongen. Deja vu for klubben som i fjor sommer mistet kaptein Mark Noon på tilsvarende vis med dobbelt beinbrudd.

Salisbury City: Statistikken er på klubbens side all den tid playoff-vinnerne fra Conference South sjelden har rykket rett ned igjen. Likevel har jeg en følelse av at dette kan bli tøft. Man brukte relativt lang tid på å finne en erstatter for Darrell Clarke, men det er den unge manageren Mikey Harris som har ansvaret for å sørge for fornyet kontrakt. I forrige sesongs Conference South vant klubben imidlertid kun tre bortekamper mot lag fra øvre halvdel av tabellen, og dette blir selvsagt enda tøffere.

Southport: Liam Watson har som kjent forlatt skuta for å ta over AFC Telford United, og det skal godt gjøres for etterfølgeren Alan Wright (kjent fra bl.a Blackpool og ikke minst Aston Villa) å følge opp den imponerende innsatsen for to sesonger siden. Forrige sesong var klubben tilbake i kamp mot nedrykk, og selv om jeg så gjerne skulle sett Southport igjen kjempe om playoff, er det nok dessverre langt mer realistisk å tro på nok en sesong på nedre halvdel. Først og fremst hjemmeformen må forbedres!

Tamworth: Staffordshire-klubben var lenge nede i sumpa i fjor, men hadde til slutt 5 poengs klarting til nedrykkssonen. Igjen blir det nok en kamp for å unngå å havne i denne, og i så måte vil vil nok Adam Cunnington og hans 21 mål forrige sesong savnes.

Welling United: Fjorårets vinner av Conference South på imponerende vis, og tilbake blant non-leagues elite for første gang siden 2000. Spesielt på hjemmebane imponerte Jamie Days gutter forrige sesong, og det blir nok flere større lag som også i år vil få problemer på Park View Road. Kan nok bli avgjørende om de innledningsvis får sopet inn noen poeng på entusiasme.

Woking: 12. plassen i våres var kanskje sånn cirka som forventet? De tre siste sesongers vinnere i Conference South spiller nå i denne divisjonen, og de to før det (Newport County og AFC Wimbledon) spiller nå i League Two - bare så det er nevnt. Woking er nok klubben med størst forutsetninger for å følge opp dette, men det blir nok ikke riktig ennå for manager Garry Hills gutter. Men det virker som om den gamle Conference-storheten har ambisjoner på litt sikt.

Wrexham: Tre sesonger på rad har det blitt exit i playoff, og kravstore nord-walisere wil nok igjen kreve minst playoff - og selvsagt helst opprykk. Muligens føler man denne sesongen at de muligens kan passere noe mer "under radaren" enn de siste par sesongene?

Tør jeg så driste meg til et tabelltips? Det er som vanlig som å legge hodet på skarpretterens blokk, men uten å oppfordre til pengeinnsatser drister jeg meg (uklok av skade?) til følgende tips:

1. Luton Town
- - - - - - - - - - - - - - - -
2. Grimsby Town
3. Kidderminster Harriers
4. Cambridge United
5. Forest Green Rovers
- - - - - - - - - - - - - - - -
6. Wrexham
7. Barnet
8. Lincoln City
9. Hereford United
10. Woking
11. Chester
12. Braintree Town
13. FC Halifax Town
14. Gateshead
15. Alfreton Town
16. Nuneaton Town
17. Macclesfield Town
18. Dartford
19. Welling United
20. Aldershot Town
- - - - - - - - - - - - - - - -
21. Southport
22. Tamworth
23. Hyde
24. Salisbury City

Bare å slipe øksa, karer :)

For øvrig føler jeg meg (denne gang klok av skade?) slett ikke sikker på at Luton Town tar tittelen, som jeg vurderte gi til Grimsby. Jeg har dog en følelse at de topp 3 blir de tre jeg har tippet først. Ikke en lett divisjon å tippe, hverken i topp, midtsjikt, eller bunn.

(Innlegget ble redigert 06.08.13 22:30)

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26904
07.08.13 08:56
RFriday: Conference National

Det er fint å se at du har gått i bresjen for en liten vurdering av femtetrinnet. Kjært barn kjenner mange navn, og Conference National hører utvilsomt til de mest vanlige benevnelsene for nonligaens Step 1. Selv har jeg helst landet på "Conference Premier", men så lenge man unnlater å benytte et sponsornavn (slik mange ikke klarte under de tre Conference-divisjonenes forrige donor Blue Square), kan det i grunn være det samme. Poenget må være å intuitivt forstå hvilken divisjon det dreier seg om. 

Conf Prem vil igjen ha et markert klasseskille mellom helprofesjonelle klubber og klubber som opererer med status delvis i amatørriket. I fjor var det 15 i første kategori og ni i den andre. To amatørklubber forsvant ned til Step 2 (Ebbsfleet og Telford), mens jeg vil anta at kun Welling av de fire klubbene som ankom årets Premier fra Step 2 vil operere med semiprofesjonell status. Hva Barnet og Aldershot angår, som jo begge kom ned fra Football League, tar jeg for gitt at de begge bevarer sine proffprofiler, og om ingen av de allerede eksisterende Premier-klubbene har foretatt statusendring siden fjorårssesongen, vil følgende åtte i sjiktet på 24 operere med status som halvamatørklubber: 

Alfreton Town
Braintree Town
Dartford
Hyde
Nuneaton Town
Southport
Welling United
Woking

Som RFriday er inne på, krever det gjerne helprofesjonell satsing i disse dager for å nå helt fram i det blytunge selskapet. Småkårsklubber som Dartford og Braintree leverte over evne, men var like fullt 14 poeng unna playoff. Det er vanskelig å se hvordan det skal kunne gå særlig bedre for denne åtterbandens fremste aktør i 2013/14, men like fullt vil det være en fjær i hatten for den klubben som tar tittelen internt blant disse. Om det var Dartford som knep den uoffisielle tittelen foran Braintree, så var det Essex-klubben som gjorde det skarpest i en egen tabell for fjorårets ni semiprofesjonelle (se mitt innlegg fra 16.april på side 8 i denne tråden), mens Ebbsfleet ikke en gang klarte å snitte ett poeng pr kamp i møtene med de øvrige åtte. 

Mine Conference Premier-tips vil også snart foreligge. 

RFriday
RFridayInnlegg: 3674
07.08.13 10:51
mikemodano: Mine Conference Premier-tips vil også snart foreligge.

Det ser vi selvsagt frem til Modano.

Ellers har Non League Papers glimrende spaltist Stuart Hammonds brukt sin innflytelse hos klubbene til å gi en innsikt i hva slags budsjett de forskjellige vil operere med. Han anslår følgende budsjetter denne sesongen:

Over £1 million: Forest Green Rovers, Luton Town

£750 000 - £1 million: Ingen

£500 000 - £750 000: Barnet, Wrexham , Grimsby Town, Kidderminster Harriers, Cambridge United, Gateshead

£250 000 - £500 000: Aldershot Town, Lincoln City, Hereford United, Salisbury City, Dartford, Chester, Woking, FC Halifax Town, Southport

Under £250 000: Macclesfield Town, Tamworth, Alfreton Town, Braintree Town, Nuneaton Town, Welling United, Hyde

Han kårer dessuten Grimsby Town og Cambridge United til vinnerne på sommerens overgangsmarked, og nøyer seg med å spå toppen. Han tipper at Grimsby tar tittelen, fulgt av Kidderminster, Luton, Forest Green og Cambridge United i den rekkefølgen...og inkluderer også Woking som sin "dark horse".

En annen av spaltistene, Alan Alger, skriver fra et bookmakersynspunkt. I motsetning til Hammonds tipper han hele divisjonen og gir tittelen til Kidderminster, men Grimsby , Cambridge United, Luton og Wrexham i den rekkefølgen på de neste plassene.

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26904
07.08.13 12:54

Aldershot
ja, det ser blekt ut. Så å si samtlige profiler har forsvunnet fra fjorårets tropp, og man sitter igjen med spillere som jevnt over er uprøvet på et så høyt nivå. Selv om de har sikret seg to unge sentralforsvarere fra Football League-klubber i Jake Goodman fra Millwall og Adam Webster fra Portsmouth, er stallen jevnt over så blottet for erfaring at jeg har vondt for å se Shots på noe tidspunkt karre seg vekk fra nedrykksfeltet. I treningskampene har man jevnlig fått pryl av Conference South-klubber. Andy Scott vil være Messias på de kanter av Hampshire om han redder Aldershot unna nedrykk til regional Conference med utgangspunktet på minus 10. 

Alfreton:
vi snakker her om en virkelig foregangsklubb, som framstår som et forbilde i lokalsamfunnet, og som av den grunn ble beriket med £35 000 fra et Conference-organ i fjor. Klubben nådde andre FA-cuprunde, der det ble exit for Leyton Orient med 2-4 hjemme, og i Nicky Law har man en kar som har fylt managerstolen i seks år allerede. Kontinuitet virker å være nøkkelen. Dessverre har to offensive bidragsytere i Nathan Arnold (Cambs U) og Ben Tomlinson (Lincoln C) forsvunnet, så mye vil være opp til Paul Clayton der framme i år. Jeg spår også langt tøffere kår for Alfreton i 13/14, dessverre, selv om drevne Nicky Fenton bør kunne bøte på et forsvar som lekket 74 scoringer i fjor. 

Barnet:
retur til Conference-ligaen og vekk fra Underhill. Det blir interessant å se hvordan det slår ut, men til tross for Davids' påståtte ego, har han i alle fall hatt vett nok på å skaffe seg Barnet- og nivåkjenneren Paul Fairclough som en form for konsulent. Det har kommet til et par nye nederlendere i troppen, og en Marciano Mengerink (fra SDV Barnveld) skal tegne spesielt godt. I tillegg virker stopperhandelen av Wellings Anthony Acheampong som et fornuftig trekk. Treningskampene har jevnt over vært oppløftende, og joda, Bees bør havne på øvre halvdel. Men hvor høyt?

Braintree
det har vært litt comme ci, comme ça med Iron i sommer, men under Alan Devonshire leverte de imponerende i fjor, og jeg tror de vil holde seg unna nedrykk også i år. I grunn er det ganske selvmotsigende, siden det er lov å anta at Braintree kanskje er den minste klubben på nasjonalt nivå. Viktig var det å få med den herlige kapteinen Kenny Davis (sentral midt) videre, og på topp ser vi også i år Sean Marks. Ellers er det lite nytt å spore, kan hende med unntak av en fyr Devonshire har solid tru på: en 20-årig midtbanemann ved navn Chez Isaac. Boreham Wood på Step 2 var hans adresse i fjor. Med 72 baklengs i fjor vil en tro det defensive har fått en viss prioritet i sommer? 

Cambridge:
jeg spådde U's langt framme i fjor, lærte ikke, og gjør det samme igjen. Men i år virker de å ha et langt bedre fundament. De har lagt bak seg en nærmest skremmende god pre-season (førstelaget vant sju av sju, og hadde kun to baklengs), virker å ha fått inn et par-tre flotte tilvekster framover i Adam Cunnington (Tamworth), Nathan Arnold (Alfreton) og Ryan Donaldson (Gateshead), og har også nødvendig fysikk for å hanskes divisjonens mer velutrustede. Richard Money og Jez George virker å ha koplet sine kloke hoder sammen, og jeg håper det endelig blir U's' år i år. 

Chester
tre strake seriemesterskap har fylt klubben med mot, og hvorfor skal man ikke ta sikte på å konkurrere i tet også i år? Neil Young har kanskje mistet den eminente midtbanespilleren Antoni Sarcevic, men har fått tilbake på lån igjen de to Leeds-tvillingene Lewis og Nathan Turner, som gjorde det godt for Blues i fjor. Forsvareren Michael Kay har kommet til fra Tranmere, men ellers ser det ikke veldig spektakulært ut, med et soleklart unntak for King of Cool - Kevin McIntyre. Det bor så mye tru på egne ferdigheter i troppen at jeg er overbevist om at Young styrer Chester inn til øvre halvdel. 

Dartford
fjoråret var fantastisk: to ganger seier v Luton, i tillegg til vinster mot klubber som Wrexham, Kidderminster, Mansfield, Newport, Grimsby og Hereford. I tillegg tapte man mot ti av de 16 klubbene som endte bak en på tabellen, så her har åpenbart Kent-legenden Tony Burman en jobb å gjøre. Det har sett trått ut i pre-season, og jeg er redd det blir atskillig verre å gjøre samme inntrykk som i fjor, mye også fordi en har mistet sentrale aktører som forsvarsmennene Tom Bonner og Tom Champion (til Cambs U). Adam Birchall er leid inn fra Gillingham for sesongen, og den tidligere Dover-spissen bør være en fin tilvekst. Jeg spår nedtur.

Forest Green:
man dabbet kraftig av på vårparten, etter en ellers fenomenal sesong sist, og boss Dave Hockaday har gjort investeringer som tyder på at det stadig hersker ambisjoner i den knøttlille landsbyen Nailsworth ute i Gloucestershire. Det finnes godt med midler til troppen, og nylig hanket man inn Macclesfields storscorer Matthew Barnes-Homer, i tillegg til at både Andy Mangan (Fleetwood) og Danny Wright (Wrexham) tegnet på før i sommer. George Pilkington vil styrke ei allerede solid backlinje, og igjen må en ha lov å vente scoringer fra den offensive midtbanemannen Yan Klukowski. Swindon fikk pryl på The New Lawn i løpet av pre-season. 

Gateshead:
Richard Brodie (Crawley) og Josh Walker (Scunthorpe) er de to største profilene manager Anth Smith har hanket inn til Gateshead i sommer. I tillegg har han vervet lurt i sidebacken Luke O'Brien fra Oxford, og jeg synes det ser spennende ut det som rører seg på den riktige siden av Tyne nå. Måtte Heed-folket oppleve en kraftig opptur igjen, og de har en god pre-season å støtte seg på, der førstelaget kun har fått stryk av et Newcastle XI. 

Grimsby
hadde en fin fjorårssesong, og har skaffet seg flere fine tilvekster i sommer: målvakt Jon Hedge (Cambridge), stopper Clayton McDonald (Port Vale), flankemann Scott Neilson (Luton) og midtbanespillerne Scott Kerr og Patrick McLoughlin (York). Opererer med en sjelden managerduo i Paul Hurst og Rob Scott, men det virker å funke. Tapte fem hjemmekamper i fjor, bør bedre det i år. De siste par treningskampene har gitt managerne grunn til bekymring, og det spørs om de finner trøst i at augustmånedens samtlige seks ligaspill vil foregå mot klubber som alle er tippet et stykke ned på lista. 

Halifax:
i likhet med Chester startet man for noen år tilbake påny på Step 4, men selv om ferden tilbake til nasjonalt nivå ikke har vært like spektakulær som for deres del, har Neil Aspin i det minste fått klubben ut av mørket igjen. Det var lite oppløftende det som ble vist i siste oppkjøringskamp (1-3 hjemme for Stockport fra nivået under), og i tillegg trøbler Aspin med enkelte skadde nøkkelspillere. Om en får maks ut av storscorer Lee Gregory, bør en i alle fall legge bånnslammet behørig bak seg.

Hereford
de tilbakela en solid distanse i fjor, men i år? Tja. De virker å ha handlet lurt, og i Martin Foyle og assistent Andy Porter bor det mye kunnskap på trenersiden. Med slik Burslem-bakgrunn i korridorene, var det knappest noen overraskelse å se at man hentet inn en frigitt Vale-spiller i James Kingsley. Det blir neppe like problemfritt i år, er jeg redd.

Hyde:
Will Haining (Morecambe) og Matty Mainwearing (Stockport) låter som fornuftige nykommere i en trygg organisasjon, der Scott McNiven har hatt en særdeles heldig hånd i lengre tid nå. Jeg er overbevist om at Hyde igjen vil få en tøff hverdag, men samtidig er infrastrukturen så skikkelig at det er vanskelig å se for seg noen totalkollaps. Det er imidlertid et uhyre brutalt felt de deltar i, så annet enn kamp rundt nedrykksstriden bør en neppe vente. 

Kidderminster
så nær direkte opprykk i fjor at det ikke var til å undres over at en lot skuffelsen få utløp i de to playoffsemifinalekampene mot Wrexham. Ingen grunn til at Steve Burr ikke skal lede Harriers til opprykkskamp også i år. Har kvalitet i alle ledd, og en ypperlig sentrallinje: Danny Lewis som muligens nonligafotballens beste målvakt, Chey Dunkley som fremragende stopper, Kyle Storer/Lee Fowler midt på, og med måless som Michael Gash og Anthony Malbon framme. Havner du foran Kiddy på tabellen i år, går det deg vel.

Lincoln
i fjor bar det nær ned, i år kan det bli langt lystigere å være Imps-fan. De har vervet fint i angriperne Nick Wright (Mansfield) og Ben Tomlinson (Alfreton), i tillegg til at den dyktige men evig skadeplagede stopperen Luke Foster er på plass etter vårslippet fra Preston. Gary Simpson er mannen som skal løfte City opp og fram, og jeg tror han vil oppleve langt bedre oppdrift enn Sincil Bank så i fjor.

Luton
femte strake Conf Prem-sesong på ikkeligafotballens største klubb. Anthony Charles (Aldershot) og Luke Guttridge (Northampton) lyder som spreke nykommere, men det har vært lite å utsette på spillermaterialet de siste sesongene. Manager John Still ble ansatt i fjor, og ga straks uttrykk for at han tenkte langsiktig. Jeg tror han var et smart valg av Luton-styret, men så spørs det om de er dyktige nok til å nå målet i år.

Macclesfield
ellevteplassen i fjor var greit utbytte fra et mannskap som ikke kvalifiserer til stjernestatus i dette selskapet. Uten en beviselig målgjører som Barnes-Homer, blir det vanskelig for klubblegenden John Askey å tabellavansere. Det har kommet til et par drevne menn i form av midtbanemann Paul Turnbull (Northampton, men best kjent fra rivalen Stockport) og stopper Steve Williams (Bradford), men de skal utrette mer enn grovarbeid dersom det ikke skal bli sluttplassering på nedre halvdel.

Nuneaton
en deilig sjarmerende klubb som slår godt fra seg, ufasjonabel som den er. Har en riktig så godt balansert stall, og har i sommer spedd på med en kvalitetsstopper som Theo Streete (Alfreton). Om en i tillegg skulle få stablet på beina igjen den glitrende kapteinen Mark Noon, som brakk beinet så stygt forrige sommer og var ute i hele 12/13, vil det være nok en gevinst for et Nunny som avrundet fjorårssesongen ypperlig. Klarer seg under Kevin Wilkins ledelse unna nedrykk med klar margin igjen.

Salisbury:
ble tvangsforflyttet ned et par divisjoner sist man var oppe blant nonligafiffen, og har på imponerende kort tid tatt seg tilbake til nasjonalt vindu. Manager Darrell Clarke dro til Bristol for å bli Rovers-assistent, og Clarkes høyre hånd Mikey Harris er utnevnt til etterfølger. Det er ikke mange kjente spillere i troppen, med unntak av den nye spillende assistentsjefen Warren Feeney (fra Plymouth), men Whites kjennetegnes som et solid kollektiv. Stopper Brian Dutton utmerket seg den sesongen Salisbury hadde i Southern Premier for tre år tilbake. 

Southport:
antas å være et av de mer utpregede fysiske lagene på Step 1. Endte i fjor som første lag over streken, og går mot en ny tøff sesong for å unngå degradering. Alan Wright har rikelig med spillererfaring, men er et heller utestet managerblad. Vil ha John Hills med seg som assistent. Det er grunn til å tro at nykommer Jamie Milligan fra Fleetwood vil bli sentral, og Wright er nødt til å ha ei bratt læringskurve for at 'Port skal berge denne gang. 

Tamworth
uten Adam Cunnington (Cambridge) som gjorde et tjuetalls mål i fjor, er det ikke lett å se hvordan heller Tammy skal ta for seg på tabellen. Manager er Dale Belford, som har rekruttert målvaktssønnen Cameron fra Bury. Ellers er det også en del nye ansikter å se på The Lamb i år, ikke minst i midtforsvaret, der Belford senior har rekruttert Tom Ecklersley (Accrington Stanley) og Jordan Rose (Telford). Det bor videre mye fotball i de sentrale midtbanespillerne Richie Baker og Scott Kerry, mens en har skiensgutten Tony Capaldi til å ta hånd om venstrebaken. Det blir i sum litt lett, dette? 

Welling:
imponerende tittel i sydpulja i fjor, og jeg synes manager Jamie Day virker som en herlig fyr. Han følte kanskje ikke det store behovet for å oppjustere stallen, men har i det minste hentet inn Blaine Hudson (Cambridge) for å gi konkurranse på stopperplass. Første bud vil være å overleve. Er instinktene nok? 

Woking
etterlot et høyst skapelig inntrykk forrige sesong, selv om de endte opp med 81 baklengs. Garry Hill forvalter de små ressursene fornuftig, og i Jack Parkinson har de en kommende ligastopper. Han var ypperlig da jeg så dem mot Ebbsfleet i vinter. Bortsett fra den rutinerte waliseren Gavin Williams (Yeovil), er det smått med tilvekster, og for en mager tropp kan det bli veldig tungt å kopiere fjoråret, til tross for at pre-season har medført flere oppløftende resultater.

Wrexham:  
skal alltid tilhøre et favorittsjikt på dette nivået, og boss Andy Morrell kan i år støtte seg på den nyrekrutterte spissen Andy Bishop fra Bury. Det bør funke bra på dette nivået. Viktig var det ikke minst også å få med kapteinen Dean Keates videre. Muligens mangler det likevel ei brikke eller to før nordwaliserne kan kjempe om tittelen? 

 

Etter denne innledningen, kan jeg ikke være særlig snauere enn masochisten Friday, og følger opp med mitt tabelltips for 2013/14: 

1. Kidderminster Harriers
------------------------------------------
2. Cambridge United
3. Luton Town
4. Wrexham
5. Forest Green Rovers
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 
6. Grimsby Town
7. Chester
8. Gateshead
9. Lincoln City
10. Barnet
11. Nuneaton Town
12. Hereford United
13. Woking
14. Macclesfield Town
15. FC Halifax Town
16. Dartford
17. Braintree Town
18. Welling United
19. Salisbury City
20. Alfreton Town
--------------------------------
21. Hyde
22. Tamworth
23. Southport
24. Aldershot Town 

 

(Innlegget ble redigert 07.08.13 12:56)

RFriday
RFridayInnlegg: 3674
07.08.13 13:45
mikemodano: jeg spådde U's langt framme i fjor, lærte ikke, og gjør det samme igjen. Men i år virker de å ha et langt bedre fundament

United-laget blir av mange karakterisert som det laget i divisjonen som har blitt mest forsterket i sommer, og er nå fast gjenganger i playoff-sonmen i de fleste tabell-tipsene jeg har sett til nå. I tillegg til forsterkningene du nevner, har man rettet et voldsomt søkelys også på den unge Fleetwood-keeperen Chris Maxwell, som vil være være på lån på Abbey Stadium frem til januar.

Ellers er jeg (som jeg sa til deg) mest overrasket over at du plasserer et tilsynelatende styrket Grimsby Town utenfor playoff, og kanskje at du tror Salisbury City klarer seg såpass greit. Men gode tips, Modano, og det er en vanskelig divisjon å tippe. Spesielt i bunnen har man jo i realiteten omtrent halve divisjonen å velge mellom når man skal plukke ut lagene som kan havne i nedrykksgjørma. Lag som Dartford og Braintree som har imponert, kan fort finne det langt tøffere i år. Den nevnte bookmaker-spaltist Alan Alger tipper sågar Dartford rett ned!
Angående mine egne tips er jeg mest usikker på plasseringen av Aldershot, somskal få det meget tøft med å berge plassen med 10 minuspoeng. De kan fort gå i fullstendig oppløsning og bli feid ut av divisjonen i feil ende, men jeg fikk meg av en eller annen grunn ikke til å plassere de på nedrykk. Jeg tror nok personlig ikke de havner sist, men nedrykk kan det fort bli! Imidlertid valgte jeg stole på magefølelsen og optimismen som tross alt råder etter at klubben ble reddet fra konkurs. Så får vi heller legge hodet på blokka når kalenderen viser mai 2014..

Siden jeg nevnte tiåpsene til Alan Alger, kan jeg jo ta med de. De leser som følger:

1. Kidderminster Harriers
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
2. Grimsby Town
3. Cambridge United
4. Luton Town
5. Wrexham
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
6. Forest Green Rovers
7. Barnet
8. Lincoln City
9. Gateshead
10. Hereford United
11. Woking
12. Alfreton Town
13. Chester
14. Nuneaton Town
15. Braintree Town
16. Tamworth
17. Macclesfield Town
18. Hyde
19. Welling United
20. FC Halifax Town
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
21. Aldershot Town
22. Southport
23. Dartford
24. Salisbury City

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26904
10.08.13 14:27

Jeg tok en liten kikk på våre og Alan Algers tips, og fant fram til fellesnevnere og avvik: 

1) alle spår vi Cambridge i playoff
2) Forest Green havner i playoff med våre stemmer mot Algers, mens Wrexham tilsynelatende vil være deres sterkeste konkurrenter i kampen om femteplassen
3) Lincoln er det laget det er klarest konsensus om: 8, 9, 8 (Friday, modano, Alger)
4) det er, ikke overraskende, på langt nær like stor tiltro til Halifax ved deres comeback i toppdivisjonen som til Chesters
5) Woking later til å kunne smykke seg med Dartfords tittel som beste halvprofesjonelle klubb etter sesongslutt
6) Welling havner så vidt over streken (19, 18, 19)
7) Southport rykker ned som eneste klubb vi enes fullstendig om (21, 23, 22)
8) ingen klubb polariserer mer enn Alfreton (15, 20, 12)
9) mens jeg spår Salisbury å overleve, har både du og Algar Whites helt i bånn
10) Kidderminster har flest stemmer som seriemester

På tide å ta for seg et lite utvalg fra dagens åpningsrunde... 

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26904
10.08.13 14:51

Conference Premier er en fantastisk divisjon, der den samler det beste fra Football League og Non-League på ei fjøl. Med et rekrutteringsvillig Barnet som nykommer fra oven, samt et traust og ærgjerrig Chester-mannskap fra nivået under, har divisjonen fått to nykommere som vil prege den på hvert sitt sett. I dag treffes de på The Hive i London-kommunen Harrow, i et møte som representerer Bees' første hjemmekamp etter 106 år på stilfulle Underhill. Da sømmer det seg godt å begynne fra skrætsj i ny divisjon. 

Edgar Davids versus Neil Young. Reint fysiologisk ser nåla ut til å ha gjort mest skade på førstnevnte. Og som Friday tidligere har kommentert: draktnummer 1 har han skjenket seg selv. Må man tilbake til '78-vm for å finne tilsvarende? Nok om Barnet. Young har løst bussbillett for denne søttenmannstroppen: John Danby, Martin Fearon, Lewis Turner, Michael Kay, George Horan, Paul Linwood, Kevin McIntyre, Joe Heath, Craig Linfield, Jason Jarrett, Danny Harrison, Nathan Turner, Craig Mahon, Gareth Seddon, Ben Mills, Marc Williams, Jamie Reed. Det er mange å finne glede i her, og en tør vel også leke seg med et potensielt oppsett for i dag? 

Danby
L. Turner - Kay - Horan - McIntyre
Linfield - Jarrett - Harrison - N. Turner
Seddon - Mills

Ikke veit jeg, men en åtte-ni av disse bør ha mer enn middels sjanser for startpass i dag. Kan Gareth Seddon endelig kvitte seg med stempelet som Conf North-spiss? Makter klubben å være skapende nok uten servitøren Antoni Sarcevic? Og tør en tro på Neil Young når en leser i lokalavisa at han ikke bare ønsker å konsolidere, men at han faktisk tar sikte på å vinne (!) divisjonen? "Neppe", svarer jeg til det siste der. Men Chester bør allerede i år kunne havne på øvre halvdel. Det er et grått, spennende lag, dette, selv om de helt spektakulære innslagene jo finnes i skikkelser som Horan og McIntyre, og til nød også Seddon (om han tar nivået denne gang). Linwood meldes stadig å være usikker, men vil på sikt ta Kays plass ved siden av Horan sentralt. 

Hva tar så denne bikuben til Barnet? Rundt 5k, sier du? Jeg tror ganske sikkert 500-600 blå vil ha tatt turen ned til hovedstaden i dag, og det kan raskt kontre kampen inn i deres favør. Faktisk tror jeg sågar de vinner 2-1.  

(Innlegget ble redigert 10.08.13 14:54)

RFriday
RFridayInnlegg: 3674
10.08.13 17:59
mikemodano: Edgar Davids versus Neil Young. Reint fysiologisk ser nåla ut til å ha gjort mest skade på førstnevnte. Og som Friday tidligere har kommentert: draktnummer 1 har han skjenket seg selv. Må man tilbake til '78-vm for å finne tilsvarende?

Jeg ser det snakkes om en utespiller i gresk liga som også bærer draktnummer 1. Og det var vel strengt tatt i 1982-VM i Spania at Argentinas Osvaldo Ardiles stilte med draktnummer 1? Men den gnag var jo forklaringen at nummerne ble fordelt alfabetisk.

5 176 skal forresten The Hive romme, og hjemmefolket har jo fått se sitt lag starte sesongen med en flott seier over Chester.

Hva skal man si om 8-0 i Forest Green Rovers - Hyde, der sistnevnte riktignok spilte mesteparten av kampen med ti menn..? Og Luton-fansen er nok selvsagt langt fra fornøyd med tap i seriepremieren i Southport.

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26904
10.08.13 23:33
RFriday: tap i seriepremieren i Southport

Var kampen en indikasjon om hva som komme skal for Hatters også denne femte sesongen i nonligafotballen? En kan lure på hva som skal til for storklubben å karre seg tilbake til Football League, men 0-1 på Haig Avenue sto neppe som ingrediens i oppskriften. Kaptein Steve McNulty klarte sågar å bli utvist, og Lutons Shaun Whalley brente dessuten ei straffe mot slutten. En får tro at John Still er for dreven til å merke noe press allerede. 

Barnets 3-0 v Chester kom bardus på meg, men kan hende er de oransje og sorte bedre enn mange kanskje innbiller seg? Jake Hyde har jo vist fine takter i lengre tid, og sto bak Barnets to siste scoringer. 2543 på plass i Harrow, og skal man dømme ut fra bilder fra borteseksjonen, bør jeg ha mine ord fra førkampvaken godt i behold - 500, 600? Lett! De fikk dessuten berøm fra flere hold for å ha laget vaskekte fotballstemning hele veien. Backlinja ble flere ganger avslørt på tempo, og det gjaldt ikke kun George Horan der inne sentralt, men også de to sidebackene. 

Det er bare å glede seg til Cambridge mot Halifax i morgen. Her snakker vi godbit, dere!

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26904
11.08.13 14:02

Såkalte nøytrale vil nok synes det har hendt i overkant mye i første omgang på Abbey Stadium, der Cambridge har 2-1 på Halifax. Gjestene har fått både kaptein Danny Lowe og 'keeper Matt Glennon vist ut, og ved begge anledninger dømte sortemannen straffe til U's. Den første satte fjorårets storscorer i Tamworth, Adam Cunnington, nede til høyre for Glennon, mens reservekeeper Tom Morgan berget unna forsøk nummer to. Siden skulle imidlertid Ryan Donaldson, som har vært skapelig ute på den ene flanka for Cambridge, støte inn ledermålet fra sekstenmeterstreken. Og når sant skal sies, skal Halifax gjøre mye rett om de skal makte å komme tilbake med ni mann mot en av de største opprykksfavorittene. 

Andre omgang starter straks. Gute Vergnügung

RFriday
RFridayInnlegg: 3674
13.08.13 23:20

Noe overraskende er kanskje utviklingen (om man kan kalle det det etter snaue to runder) i Conference, der Southport faktisk topper tabellen som eneste lag med full pott og 6 poeng. Den sterke hjemmeseieren mot Luton ble fulgt opp med å snu underlege til 2-1 seier borte mot Hyde i kveld. Seiersmålet ble scoret av Steven Tames fire minutter på overtid!

Cambridge United har imidlertid mulighet til å kopiere dette, og vil med seier borte mot Welling i morgen innta tabelltoppen. Bak Southport følger nå et kobbel av lag på 4 poeng.

I bunnen har Aldershot Town snart tatt innpå halve forspranget på bunnlagene, etter at det imponerende bortepoenget i Grimsby i helgen ble fulgt opp med 3-0 over Dartford hjemme på The Rec i aften. Altså står de nå på -6, og vil som sagt snart kunne ha kontakt med lagene som ligger poengløse.

Etter å ha fulgt store deler av radiooverføringen fra Nuneaton i første omgang (der hjemmelaget lenge ledet 1-0 over Forest Green, men måtte nøye seg med 1-1), var det en blanding av savn av en Nuneaton-kommentator (kun FGR-overføring var tilgjengelig) og nysgjerrighet på hva Luton drev med som gjorde at jeg vendte oppmerksomheten mot Kenilworth Road da andre omgang ble sparket i gang. Oppgitte Luton-fans hadde visst sett et tafatt hjemmelag stange i Salisbury-muren i første omgang (høres kjent ut?), og man kunne selvsagt høre publikums mishagsytringer i bakgrunnen da gjestene startet friskest i andre omgang. Vendepunktet virket være at Andre Gray kom innpå og umiddelbart skapte bry for de tilreisende. Han hadde kun vært på banen et par minutter da han skaffet The Hatters straffespark. Ærlige Luton-kommentatorer hevdet de syntes de så ut som en glimrende takling, men straffen ble ekspedert til 1-0. Dermed måtte Salisbury frem, og Luton kunne slå seg løs. Et frispark ble headet i mål til 2-0 av en av Lutons laveste(?) - Luke Guttridge. Forsvareren McNulty ble kåret til banens beste, men kommentatorene var enige i at det kanskje var grunnet at Gray ikke var på banen mer enn en halvtime. McNulty er jo uansett en supporterfavoritt og selv om han kanskje ikke er den som utmerker seg mest utfører han som regel jobben sin på en svært sikker og solid måte. Man hevdet dessuten at Luton spilte en middelmådig kamp, og at slike kamper SKAL vinnes da det neppe finnes særlig mange svakere lag enn Salisbury. Det får jo tidene vise..

Med kampen over på Kenilworth Road, rakk jeg grunnet flomlyssvikt i pausen i Gateshead å få med meg de siste 15-20 minuttene på deres kamp mot Grimsby. Gjestene er en annen av sesongens favoritter, og idet jeg skrudde over hadde akkurat Chris Doig headet i måll og snudd 1-0 til 1-2.

Det blir en spennende sesong i non-leagues ypperste divisjon!

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26904
14.08.13 10:00
RFriday: Forsvareren McNulty

Eller "McNumpty", som enkelte i Hatters-leiren kalte ham etter at han pådro seg rødt oppe på Haig Avenue lørdag. Jeg trodde dermed han ville vært suspendert for kvelden i går, men så hadde Luton appellert til FA, som åpenbart mente at McNulty var gjort urett. Ergo fikk han spille i går. Luton jakter ellers Swindon-spiss Paul Benson, som jo ikke er ukjent med å bøtte inn mål i nonligaens elitedivisjon. Ellers merket jeg meg fra oppstillingen i går at den unge stopperen Alex Lacey, som tok Southern Prem med storm utleid til Cambridge C i 2011/12, ble degradert til benken etter å ha spilt hele kampen i Southport, men fikk med seg de siste 20 som innbytter for Anthony Charles. 

Gøy med seier for Halifax i hjemmedebuten i Premier'n, må jeg si. Å slå selveste Wrexham to døgn etter å ha blitt ydmyket i Cambridge, var en prestasjon Neil Aspin vil ta med seg videre. De skal ha kommet under tung beskytning fra Wrexhams ni utespillere (Stephen Wright ble utvist før pause), men slapp flere baklengs i andre omgang enn polakken Adrian Cieślewicz' scoring. Dermed kan man slå seg på kassa og hevde at man "endelig er i gang" også på de kanter av Yorkshire. 1674 så kampen på The Shay. 

I Chester hadde 2900 møtt opp for å se Blues i deres første hjemmekamp tilbake blant nonligafiffen. Dessverre kuppet Hereford seansen gjennom å vinne 2-0, og den første skal visstnok den ellers sikre sisteskansen John Danby ta på seg skylden for, etter at han ikke klarte å fange Rob Purdies hjørnespark. Rob McDonald kunne dermed heade i åpen not. I andre omgang ga høyreback Michael Kay Neil Young mer hodebry da han fikk sitt andre gule for ei tackling av Dan Walker. Sam Smith sto for en tap-in på bakre stolpe ved det påfølgende frisparket. "Big, strong and organized" kaller Chester Chronicle gårsdagens utgave av Hereford United. Spennende. 

Hva med Alfreton 3, Kidderminster 1, da? Uff. Og Tom Shaw gjorde Towns andre mot klubben han tjente før et par års opphold i Cambridge. Ellers vil Dan Bradley si seg tilfreds med to scoringer. Og nå registrerer jeg at Alfreton-vinga også tidligere hadde lisensadresse på Aggborough. K'minster karakteriseres i lokalavisa Kidderminter Shuttle som "oppsiktsvekkende bleike inne i begge straffefelt". 722 tilskuere på North Street var muligens også et litt skuffende tall for Derbyshire-klubbens første hjemmekamp av året, og mot en klubb av vanligvis grov kaliber? 

Trist å se Gateshead la ledelse ende med tap hjemme mot Grimsby, der Liam Hearn vil være sjeleglad for scoring etter å ha fått ødelagt mesteparten av fjorårssesongen gjennom skade. 944 er et sjeldent godt tall på The International Stadium på Tyneside, der Anth Smith nok begynner å ane uråd etter to strake tap innledningsvis, selv om de begge er kommet mot meget solid motstand. 

Braintree åpner sesongen godt, og står bak en meget imponerende prestasjon når de slår Woking 2-0. Sean Marks var toppscorer med tolv i ligaen i fjor, og fikk i går sitt første for sesongen da han avsluttet (stopper) Matt Paines kross (!) fra kloss hold. 995 tilskuere ved Cressing Road. 

I kveld kan en fryde seg over Welling v Cambridge, der gjestene nok vil få en langt tøffere test enn hva et annet nyopprykket lag, Halifax, maktet å gi dem i helgen. Jeg utelukker slett ikke poeng til Welling, men aner kanskje konturene av ettmålsseier for U's like fullt. 

flounderswake
flounderswakeInnlegg: 3270
14.08.13 18:26
mikemodano: I Chester

Jeg fulgte 1. omgang og helt opplagt var det et Hereford U med en robust organisasjonskultur som kom på besøk. Bra konferansemateriale. Chester kom til konferansen med penner som ikke virket og doven mozell. Høydepunktet i kampen var kommentators (bbc h.&w.) mimring fra tilsvarende oppgjør som han så på Sealand Road i 1973.

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26904
15.08.13 00:12
flounderswake: Høydepunktet i kampen var kommentators (bbc h.&w.) mimring fra tilsvarende oppgjør som han så på Sealand Road i 1973

Utsagnet mitt i en annen tråd fortjener antakelig å forfølge meg til den dagen jeg leverer inn forumtøflene, og jeg beklager at jeg så meg råd med å trå til med den type lut overfor en gent som Nil Wal-nok, men i søndagens tilfelle var det fortjent. Og på ramme alvor håper jeg han frastår fra å bistå kommentator under visning av Premier-fotball. Den divisjona har'n ikke peiling på. 

Det har ikke jeg heller, men det hindrer meg ikke fra å rable linje på linje med usannsynlige mengder pjatt. Som når jeg nå ønsker å fortelle fra kveldens kamp, der Welling, på langt nær uventet, holdt Cambridge til poengsplitt. Det måtte ny giv til i andre omgang for at gjestene skulle reise fra østre London med 2-2, og Nathan Arnold, som også puttet U's' utlikningsmål, skal ha vært ganske ustyrlig på den siden av pausen. 

Money hadde gjort flere endringer i elleveren fra Halifax-massakren søndag: På stopperplass var Tom Bonner ute med en trøkk, og det banet vei for Rory McAuley som partner for kaptein Ian Miller. Tom Elliotts føling med en øm lårmuskel gjorde at han ikke ble vurdert frisk nok til sekstenmannstroppen, noe en ville trodd ga helgens innbytter og tomålsscorer Delano Sam-Yorke startsjanse. Men neida. Money la om til fem mann på midten. Fra høyre: Ryan Donaldson. Luke Berry. Tom Champion. Harrison Dunk. Med Liam Hughes i en litt ubestemmelig rolle i forkant av disse, men godt bak Adam Cunnington der framme i spiss. Benkplass for Sam-Yorke og Arnold, og sannelig også for Luke Allen, som hadde en kanonsesong to steg lenger ned i pyramiden for naboen City i fjor. Artig!

Hos Welling var det naturlig nok, i henhold til avtalen kveldens klubber imellom, ikke rom for stopper Blaine Hudson, som jo er utlånt fra U's til Wings for sesongen (mens det fra motsatt hold ikke ble viet tidligere Welling-spiss Andy Pugh rom). Jeg merker meg at hjemmelagets to målscorere, Ross Lafayette og Lee Clarke, også begge har fortid i Southern Premier: Lafayette hadde en riktig så god sesong for Hemel Hempstead i 2009/10, mens Clarke, sønn av den gamle nordirske landslagsangriperen Colin, hadde en gjesteopptreden i Cambridge C i samme sesong, eller var det sågar terminen etter. Jeg husker ikke helt. Gøy å se dem begge score i Premier-sammenheng, jaffal, selv om det skulle gå utover Cambs i aften. 

Med 1-2 i Wrexham og 2-2 mot en annen divisjonsfavoritt i kveld, har Jamie Day bevist med sitt mannskap at Welling avgjort hører hjemme på nivået. Jeg gleder meg til fortsettelsen, og ser de har nok en opprykkskandidat lørdag, når Grimsby kommer til Park View Road, et annet stadion jeg håper å gjøre meg fortjent til å besøke i løpet av 2013/14, og hvor arrangøren kun har tapt én seriekamp (0-1 for Eastleigh) siden starten av 2011/12-sesongen. Welling er definivt en spennende klubb. 

(Innlegget ble redigert 15.08.13 00:22)

flounderswake
flounderswakeInnlegg: 3270
15.08.13 11:04
mikemodano: en gent som Nil Wal-nok

Jeg har blitt enig med mod om at du får fortsette på torvet mot at du bærer dragehodet i den årlige Nil Wal-nok-paraden, som i år går fra Scarborough til Skegness.

RFriday
RFridayInnlegg: 3674
15.08.13 11:22
mikemodano: Park View Road, et annet stadion jeg håper å gjøre meg fortjent til å besøke i løpet av 2013/14

Absolutt et interessant reisemål. Og det i en divisjon som vel nå har en tetthet av spennende og herlige anlegg ingen av divisjonene over kan måle seg med. Park View Road er spesiell i den forstand at man her har en såkalt likestilt banedeling med Erith & Belvedere (som mange nok vil vite er nyopprykket på step 4 etter ligatittel i daværende Kent League i våres). Det var jo først i 1977 at Welling United flyttet inn her - på et da forfallent og delvis brannskadet anlegg, hvis "eier" Bexley United (tidligere Bexleyheath & Welling FC) hadde gått konkurs året før. Erith & Belvedere ankom ikke før i 1999, etter at de hadde måtte forlate sitt brannskadde anlegg som ironisk nok bar navnet Park View.

Noe spesielt har de to klubbene hvert sitt klubbhus og egne fasiliteter på hver sin side av banen. Dermed kalles langsidene ofte the Welling side og the Erith side. Hovedtribunen på førstnevnte er anleggets eldste - fra 1950-årene, mens den gamle tribunen på Erith side ble erstattet av en ny i 2002. Bak målene er det ståplasser under åpen himmel, og Park View Road må tross alt kunne sies å virke ganske sjarmerende.

Jeg hadde som deg tro på en enmålsseier til Cambridge-gjestene, med muligheter for poengdeling. Ikke overraskende at The Wings hang godt med, og som du sier har Jamie Days lag noe å by på i denne divisjonen. I selskap med mer profilerte opprykkere som Chester og Halifax har nok Welling havnet litt i skyggen, men Day er nok ikke veldig lei seg for det. På Park View Road er det nok flere av divisjonens større klubber som vil komme til å slite denne sesongen, og jeg tror Welling vil klare seg (muligens enda klarere enn jeg har tippet).

Welling er jo en ung klubb, stiftet først i 1963 av den gamle Charlton-keeperen Sydney Hobbins - med barne- og ungdomssatsing for sine sønner i tankene. Det var først noen år senere at man begynte med seniorsatsing og spill i London Spartan League (og senere via Athenian League til Southern League). Apropos kommentatorer var det i så måte artig å høre BBC Cambridgeshires Mark Johnson (?? - du får eventuelt korrigere meg Modano) forklare hvordan man opplever det å eldes som fotballentusiast. Først merker man at man er eldre enn spillerne, deretter er man eldre enn dommeren, og til slutt opplever man at man er eldre enn klubbene man besøker! I vår tid med en rekke føniksklubber etc er dette kanskje ikke lenger noe spesielt merkelig fenomen, men men..

Som tidligere nevnt har vi nå altså den situasjonen at det Southport noe overraskende har inntatt tabelltoppen som det eneste laget med full pott etter to runder. Dette blir en spennende Conference-sesong!

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26904
15.08.13 11:25

Jeg er sjeleglad for at du og moderator har sett nåde med meg, og jeg går ikke av veien for å bære dragehodet i årets parade mot at jeg får bli værende. Det skulle bare mangle. Takk, wake. 

Det slo helt feil det U's-forslaget jeg lanserte i går kveld. Her er fasiten: 

Chris Maxwell
Richard Tait - Ian Miller (k) - Rory McAuley - Greg Taylor
Luke Berry - Tom Champion
Liam Hughes - Ryan Donaldson - Harrison Dunk
Adam Cunnington

det er et sterkt skaderammet United, og Richard Money vil til uka hente inn en forsterkning eller to, siden flere av de skadeplagede spillerne antas å være ute en stund. Ute pr nå: Kevin Roberts, Josh Coulson, Tom Bonner, Tom Elliott og Andy Pugh. Det etterlater 16 friske utespillere, inkludert gårsdagens to uprøvede reserver Mitch Austin og Luke Allen. 

Til helgen står Aldershot for tur i Hampshire, og Richard Moneys sterkeste ønske er å komme unna Recreation Ground uten ytterligere bidrag til lasarettet. Shots har fått en knallstart, og er oppe på kun seks minus etter 1-1 i Cleethorpes og med 3-0 hjemme mot Dartford tirsdag. 

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26904
15.08.13 11:38
RFriday: BBC Cambridgeshires Mark Johnson

Den duoen som kommenterer United for radio Cambs hører utvilsomt til et svært potent sjikt hva radiorøster gjelder. Jeg skal verken bekrefte eller innvende mot at navnet til den ene av de to er Mark Johnson, så det har du mer enn gjerne rett i, men i spann serverer de to som oftest et lydbilde som risser inn virkeligheten så godt at en nærmest føler seg hensatt til ringsidestatus. 

Jeg var for så vidt klar over at Welling ikke hadde noen eldgammal historie å dra nytte av, men de virker i hvert fall å ha forvaltet godt den kortfattede arven de like fullt bærer på. De har i årevis vekslet mellom tilværelse på Steps 1 og 2, og det er liten tvil om at de får omtrent maks ut av ressursene på sin kant av byen. I år blir kan hende spesielt derbykampene med Dartford interessante, og like så skal en se hvor langt ut i sesongen vi må før Wings registrerer sitt første hjemmetap siden 11/12-sesongen (som altså også kun omfattet det ene nederlaget for Eastleigh). 

RFriday
RFridayInnlegg: 3674
15.08.13 12:25
mikemodano: hvor langt ut i sesongen vi må før Wings registrerer sitt første hjemmetap

De er vertskap for et par veriene motstandere de nærmeste ukene. Det kan selvsagt skje allerede til helgen, når Grimsby kommer på besøk. Men de kan fort ta poeng også der, og om så skjer bør de kunne unngå hjemmetap også mot Salisbury City - som de slo greit på Park View Road forrige sesong. Deretter er det Kidderminster Harriers som gjester Stor-Londons sørøstlige utkant, så det blir tøft.

Dette er ganske riktig Welling Uniteds andre opphold på nivået. Det forrige varte helt fra 1986 til 2000. Kampene mot Dartford blir som du sier interessante, og de to har jo de siste årene utviklet en rivalisering.

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26904
17.08.13 22:23

Welling 1-0 Grimsby. Stadig uten hjemmetap siden 2011/12. Wings er i ferd med å sette preg på Premier'n, og å slå et Grimsby flere har sett for seg helt i den ekstreme tet i år, låter mektig. Tidligere Hemel Hempstead-spiss Ross Lafayettes scoring var hans andre for sesongen allerede. Welling er så avgjort et lag å se opp for i år i kampen om hvilken semiproff klubb som stikker av med Braintree-prisen denne gang. La meg forresten få tilføye at Halifax faktisk kun stiller semiprofesjonelt i 2013/14. 

À propos Braintree - 0-1 hjemme for min divisjonsfavoritt Kiddy. Vinnermål: Kyle Storer 89 min. Dagens Cressing Road-dyst så to av ligaens aller skarpeste midtbanespillere gå i konfrontasjon: Kenny Davis hos Iron og altså tidligere Nunny-mann Storer hos Harriers. Det er et mektig resultat å ta med seg for Steve Burr etter midtukekullseilasen i Alfreton. Opprykkstoget er på skinner igjen. Og Nuneaton? Jo, 3-1 hjemme mot det eneste laget med to seire på to forsøk - Southport. Lewis Moult traff blink to ganger, før Adam Walker, det tidligere Coventry-håpet, vristet inn kampens siste fra 20 meter sju minutter fra slutt. Med det tilhører Nunny et sjikt på fire klubber som har lagt seg i tet med to seire og en uavgjort til nå. De øvrige teller Cambridge, Barnet og Lincoln, som alle vant med knappest mulig margin i dag: Cambridge imponerte ved å vinne hos Aldershot, Barnet klinte til med 2-1 på Tyneside, sågar etter å ha vært under for Colin Larkins scoring i første, mens Imps avgjorde mot Forest Green etter to ganger Waide Fairhurst-scoring. 2290 på Sincil Bank, der jeg er overbevist om at tallene vil stige så sant Lincoln opprettholder tabelltempoet. 

Chester (0-2 hjemme for Woking), Salisbury (2-3 borte mot Alfreton) og Gateshead (1-2 v Barnet) står alle uten så mye som ett poeng til nå. Både Macclesfield (1-1 i Luton, utlikningsmål for Hatters på overtid) og Hyde (2-2 v Hereford) skaffet seg sine første kjegler for sesongen. 

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26904
31.08.13 20:27

Runden i dag så et par ypperlige og et par ikke like smakfulle resultater. De dårlige nyhetene først: 

Kid'min 0, Luton 2. To straffespark fra Jake Howells. De har famlet en del i årets innledning også, Harriers, som jo til slutt tapte opprykket i fjor på sin famøse start (0-5-5 på de første ti). 

Halvgæli: Hereford 2, Welling 1, men nå skal en ikke forvente at Welling plukker poeng hver gang heller, da. 

Da var det langt bedre med: 

Cambridge 3-0 Tamworth
Adam Cunnington gjorde mål på klubben han i fjor puttet 21 seriescoringer for, mens Luke Berry åpenbart fortsetter å storspille. To mål ble det på den dyktige midtbanefiguren, som var en av tre startende som også spilte for U's i fjorårssesongen. De to andre: Josh Coulson og Harrison Dunk. United på tabelltopp.

Grimsby 1-2 Nuneaton!
Hvilket resultat av amatørene. De hadde sågar to mål å gå på før Mariners reduserte mot tampen. Stopper Gavin Cowan og spissen Andy Brown puttet. De har virkelig hatt noe av en rakettstart, Kevin Wilkins Nunny.

Woking 1-2 Gateshead
Endelig! James Brown later til å ha spilt en avgjørende rolle, med både scoring og assist. Heeds første gevinst for sesongen, men jeg er overhode ikke bekymret for at klubben skal rykke ned. 

En må gjerne også ta med Chesters 2-0 foran mer enn 6000 mennesker i Wrexham. Fabelaktig. Blues' første poeng for sesongen, og for Neil Young å hente disse på nabotomta, må ha føltes som St. George's Day. Paul Linwood og Lewis Turner sto for måla. 

Halifax får to spillere vist ut i samme kamp for andre gang denne sesongen, og i ettermiddag endte det med 1-3 for Salisbury. Så lenge de beholder elleve mann på bana, har Halifax nok kunnskap innabords til å stå distansen mot hvem det skal værra på dette nivået. 

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26904
07.09.13 18:20

Hva synes om Nuneatons tre siste? 2-1 v Kiddy. 2-1 borte mot Grimsby. Og i dag: 2-0 mot Wrexham. Man er à poeng med pengeinfiserte Cambridge i tet, etter at Adam Cunnington (så klart) avgjorde for dem borte mot Hyde. 

Barnet fikk pryl foran mer enn 1600 i Halifax, der arrangøren har hatt en superb comebacksesong på nasjonalt nivå. Det gleder. Chester er dessuten i ferd med å hente seg inn etter sin horrible start, selv om de i dag ble holdt til kanskje et noe skuffende 0-0 hjemme av Dartford. 

Videre skulle Kidderminster bli laget som sørget for å møkke til Wellings vanvittige run på eget gress der øst for London. Sterkt av Kiddy å slå tilbake etter litt ustabile takter, og som om det ikke skulle være nok, slo Gateshead Hereford 2-1 (to ganger Josh Walker) i Gary Mills' første kamp som Heed-sjef. 

RFriday
RFridayInnlegg: 3674
08.09.13 01:18
mikemodano: Hva synes om Nuneatons tre siste? 2-1 v Kiddy. 2-1 borte mot Grimsby. Og i dag: 2-0 mot Wrexham. Man er à poeng med pengeinfiserte Cambridge i tet

Intet annet enn imponerende! Nuneaton Town var når sant skal sies (sammen med Southport) et av de aller vanskeligste lagene å plassere når tabellen skulle tippes før sesongstart, men jeg hadde ikke i mine villeste feberfantasier forestilt meg noe slikt. Det betyr selvsagt ikke at det ikke er veldig morsomt. Hvor lenge skal dette holde?? Det er hvertfall tydelig at manager Kevin Wilkin har gjort en formidabel jobb med sin tropp.

Hva gjelder Wrexham har jeg av en eller annen grunn hatt en magefølelse på at de ikke vil være like sterke som de siste par sesongene, og jeg plasserte de vel også utenfor playoff...men den nåværende tabellposisjonen de nå innehar er meget skuffende.

Lincoln City har virket friske, men gikk på en stygg smell som kostet meg en gevinst når de tapte hjemme for Salisbury City i dag. Ellers morsomt å se Halifax gjøre det såpass godt..de får bare passe på å holde spillerne sine på banen. Begge tapene har jo kommet i kamper der de har vært redusert til 9 mann.

Legg ellers merke til at Aldershot ikke helt overraskende tok tre viktige poeng hjemme mot Macclesfield. De har nå allerede utlignet poengstraffen på 10 minuspoeng, og er altså oppe på 0 poeng.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg