Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Conference closure

NYTT TEMA
flounderswake
flounderswakeInnlegg: 3270
06.10.15 22:06

Nødvendig påminnelse fra kommentatorparet til BBC Cumbria om hvor heldige vi er som får transmisjon fra Barrow-in-Furness og Conference. Vet ikke om de sikter til nedskjæringer eller at Barrow er en av få klubber i divisjonen nå som har et distriktskontor som forbarmer seg over dem. Uansett, den er fem over ti og det står Barrow 2 Chester 1. Ikke at Chester er gode, men Barrow ser ut til å ha stablet et ok lag i år.

Uventede og gledelige ting skjedde i september. Kjekkasene i både Forest Green og Eastleigh gikk på en formslump og de innrøykede salongene til klubber som Tranmere og Grimsby ble igjen relevante. At Cheltenham i kveld tok over tabellteten er selvsagt også langt å foretrekke.

(Innlegget ble redigert 06.10.15 22:09)

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26900
21.11.15 17:08

'el glouco': tipp tilskuertall. Hvor mange tar nå Whaddon Rd for tiden? Med begge klubber i et tetbilde, bør det være opp mot 3500 der. 0-0 til nå. 

næ, 1-0 nå. Vi kjenner alle til Robert Pell, men her har en 'Harry' Pell gjort målet. 'Harry'. 1-0. Cheltenham. For de som kjenner til 'the 3.45 at Cheltenham', så får vi tro det var en ekte fullblods som gjorde målet, men de er jo mer eller mindre alle fullblods på dette nivået nå. 

(Innlegget ble redigert 21.11.15 17:14)

flounderswake
flounderswakeInnlegg: 3270
24.11.15 21:51

Den er ti på ti og det står 1-1 på Sealand Road. Chesters utligning kom rett før pause, og det var jo genuin folklore vi fikk nyte i de glosene som ble framført fra the Kop (eller i alle fall ikke langt unna BBC Kents korrespondent) i retning Dover-spilleren som forårsaket frisparket foran den berømte tribuna, og som helt sikkert også må ha virket inspirerende for Ross Hannah, som trykket inn 1-1 før dommeren tok sin siste blås.

De viser seg vanskelig å knekke, FGR. Men hva eller hvem er det som finansierer dem? Det er vel ikke riktig at de finansieres av kortreist, økologisk tofubovril? Går det ikke an på en eller annen måte å få strupet de økonomiske kildene deres?

Noterer meg at den litt gufne klubben Salford har fått sin kamp utsatt grunnet overvann: godt modano kom seg unna, men hvor er han?

(Innlegget ble redigert 24.11.15 22:02)

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26900
10.01.16 12:21

Jeg skottet etter utfallet av Barrow mot Tranmere i gårsdagens seriekamp, mest fordi jeg ønsket å se hvordan Barrows nykommer Jordan Williams hadde gjort det. Fyren tegnet på fra det vanvittig godtgående Northwich Victoria-laget i løpet av uka, og gikk rett inn på Holker-folkets venstrekant. Selve kampen vil ha brakt med seg et vell av emosjoner i begge leire, for da midtbanemotor Andy Cook gjorde 3-1 for hjemmelaget etter 87 minutter, var det neppe mange som så for seg noe annet enn at de tre poengene forble i Cumbria. Da dommeren blåste av for full tid sto Tranmere igjen som seierherre med 4-3. Tre mål fra det 90. minutt og ut? Ikke verst. Og en kan se både en svært tilfreds Gary Brabin og ikke minst en Gary Brabin som har måttet ha opptil flere skreddertimer siden han la av som spiller. Om Williams' debut er foreløpig ikke mye å hente, siden alt virker å dreie seg om "tidenes comeback", men jeg er ganske sikker på at Barrow har gjort en klok investering her. Steget opp fra fjerde nonliganivå er naturligvis ganske bratt, men med tempo, finesse og avslutninger stoler jeg på at Jordan Williams blir å regne med også i dette selskapet. 

HarryStafford
HarryStaffordInnlegg: 600
30.04.16 18:50

Siste runde i dag, og Halifax er i trøbbel. Guiseley leiar nemleg 2-0 mot Torquay, og dermed er Halifax under streken. Og Altrincham er i endå meir trøbbel, for dei MÅ ha Torquay-comeback for å ha sjansen. I tillegg til at dei ligg under no mot play-off-jagande Braintree.

Elles godt nytt for The Iron mtp play-off at Eastleigh slit mot Woking. Men Braintree kan jo uansett gjera jobben sjølv ved å ta poeng mot Alty. 

At Altrincham ser fortapte ut må jo vera bra nytt for Guiseley, sidan det kanskje gjer at Macclesfield ikkje er redde for å hjelpa Alty ved å gjera det bra mot Halifax.

flounderswake
flounderswakeInnlegg: 3270
30.04.16 19:26
HarryStafford: godt nytt

Ser ut til å bli en lykkelig avslutning på årets konferanse etter min smak. Frukt og Grønt Rovers misset altså den direkte opprykksplassen, Eastleigh faller utenfor playoff og nå leder sannelig  Halifax Town 1-0 over Macc Town i deres avgjørende dyst. Det var Scott McManus som kom fram på en overlap, nydelig spilt fri av Richard Peniket. John McCombe og de andre silkemennene sto som paralysert og McManus plasserte ballen bak (Keith?) Branagan.

(Innlegget ble redigert 30.04.16 19:33)

HarryStafford
HarryStaffordInnlegg: 600
30.04.16 19:30

Laga har teke seg ein velfortent pause. Bortsett frå Torquay, vel å merka, som har teke seg ein pause dei eigentleg ikkje fortente.

Braintree leiar no 2-0, og me vinkar farvel til Altrincham for denne gong. Samtidig betyr det at det hjelper lite for Tranmere at dei leiar, sidan Braintree no er nesten sikra play-off. 

Det kan fort bli tredje- eller fjerdeplass òg. Laget som ligg under Tranmere er jo Grimsby, som dermed er bak Braintree no. Så får me sjå kva som skjer mellom Dover og Forest Green (0-0 hittil). Akkurat no ligg det an til Grimsby-Forest Green og Braintree-Dover. 

Guiseley leiar 3-0 no mot Torquay, medan Boreham Wood går mot fornya kontrakt sidan dei leiar med to mål mot nedrykksklare Welling Utd. Halifax har gått opp til 1-0 mot Macclesfield, og dermed er Guiseley stadig på nedrykksplass.

HarryStafford
HarryStaffordInnlegg: 600
30.04.16 19:33
flounderswake: Ser ut til å bli en lykkelig avslutning på årets konferanse etter min smak. Frukt og Grønt Rovers misset altså den direkte opprykksplassen, Eastleigh faller utenfor playoff og nå leder sannelig  Halifax Town 1-0 over Macc Town i deres avgjørende dyst.

Ja, eg er fornøgd med mykje eg òg, sjølv om eg gjerne skulle hatt Altrincham over streken (og då helst på bekostning av nokon andre enn Halifax).

Eigentleg litt det same for meg kven som vinn i play-off så lenge det ikkje blir Forest Green, merkar eg. 

HarryStafford
HarryStaffordInnlegg: 600
30.04.16 19:50

Braintree opp på tredjeplass no sidan både Grimsby og Dover ligg under. Ville nok ikkje ha gjetta dei på tredjeplass før sesongstart, må eg innrømma. Kan no få den fine kombinasjonen av heimekamp sist og samtidig momentum inn i play-off. 

Oioioi. Ein ting er at Guiseley tydelegvis har mista piffen, sidan Torquay no har redusert to gonger, men Macclesfield har utlikna mot Halifax! Må Shaymen ned til nordkonferansen igjen, altså? Går mot det akkurat no.

flounderswake
flounderswakeInnlegg: 3270
30.04.16 19:56

"Really bad goal" blir det rapportert fra The Shay om den utligningen som Halifax slapp inn. To forsvarere som gikk i veien for hverandre. Vi har en tråd for sånt her på øb: trykk. Shaymenna hadde noen gode sjanser i starten av omgangen, mye mer nervøst nå.

Jeg håper selvsagt på Grimsby i avspillet, men tar mer enn gjerne Braintree eller Dover om det betyr at vi får holdt Frukt-Grønt Rovers nede. Ja samme for meg i grunn bare de blir hindret, for slipper de først opp i ligaen kan det vise seg nesten umulig å bli kvitt dem igjen.

(Innlegget ble redigert 30.04.16 20:01)

HarryStafford
HarryStaffordInnlegg: 600
30.04.16 20:23

Jævla Halifax som er så utruleg dårlege klarte ikkje å slå Macclesfield, og sidan Guiseley-Torquay enda 4-3 så vart det nedrykk for Shaymen. Trist, men som me har vore inn på elles var det mykje hyggeleg med denne sesongavslutninga. 

Play-off:

Dover-Forest Green
Grimsby-Braintree. 

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26900
30.04.16 21:23

Det er et saftig felt som venter Conference North-elskere i 2016/17. Se på denne deltakerlista: 

Halifax
Darlington
Stockport
Alfreton
FC United
Salford
Telford
Stalybridge Celtic
Altrincham
Kidderminster

og i tillegg får en kanskje også med Boston, som først skal feile i playoff. Etter tre opprykk på fire år er Darlo tilbake på Conference-nivå, for de kvalifiserte seg jo sportslig for Conference North gjennom sitt nedrykk etter 2011/12-sesongen, før man i stedet ble slått konk og var nødt til å starte med blanke ark i Northern League Div I. Darlington-Halifax er en ordentlig klassiker, der 100 Football League-møter klubbene imellom allerede er avviklet, det siste imidlertid så langt tilbake som først i april '02. Darlington-Stockport teller intet mindre enn 110 serietrefninger, det aller siste kom i mars '12, kun et par måneder før Darlo ble veiet og funnet for tungt i skifteretten. Optimismen er for lengst tilbake i klubben, som imidlertid ikke helt ennå er klar for retur til hjembyen. Man ventes å ta én sesong til i Bishop Auckland. 

Jeg må videre innrømme at jeg har barnslig store forventninger til møtene mellom United og Salford. Med tanke på hvilke Man Utd-krefter som står bak begge klubber, skal det bli interessant å se hvor broderlig, eventuelt hvor lite broderlig, forholdet klubbene imellom viser seg å være. Jeg er mektig imponert over Salfords sjefsduo Anthony Johnson/Bernard Morley, som virker å ha en heldig hånd med det meste de rører ved. De har fire opprykk på fem sesonger nå, to med Ramsbottom og to med Salford, og selv om man skal ut i et virkelig tungt felt til høsten, så skal en sannelig ikke kimse av klubben selv i det selskapet.  

HarryStafford
HarryStaffordInnlegg: 600
30.04.16 22:25
mikemodano: Kidderminster

Eg har ikkje studert dette, men det er sikkert at dei hamnar i den nordlege avdelinga, ja? Gir for så vidt meining, men eg hadde håpa litt på at dei skulle hamna i sør. 

Men ja, den nordlege avdelinga får meir enn nok av spennande klubbar. 

Når det gjeld FC United blir det jo litt spennande å sjå korleis dei går inn i neste sesong om ein ser på det ikkje-sportslege, sidan det verkar å vera meir enn nok av konfliktar utanfor bana for tida.

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26900
30.04.16 23:05
HarryStafford: det er sikkert at dei hamnar i den nordlege avdelinga, ja?

Jeg kan trøste deg med at jeg heller ikke har gjort noe studium ut av dette, men reint instinktivt så jeg for meg at de ville plasseres i nordgruppa. Det vil imidlertid betinge at en har 22 klubber som er mer forenelige med Conference Syd enn hva Kiddy er, og som vanlig vil enkelte klubber i grenselandet mellom nord og syd måtte finne seg i å vente til de forskjellige divisjonene står klare. 

Av de fire som rykket ned fra Conference Premier, er i alle fall Welling, som London-klubb, sikret spill i syd. Halifax og Altrincham kan ikke havne i annet enn Conference North. Kidderminster får vi vente litt med. Solihull Moors og Sutton Utd har direkte opprykksbilletter fra henholdsvis nord og syd, mens enda én klubb fra hver av de to divisjonene skal opp via playoff. 

Tre klubber rykker ned fra nord, tre fra syd. Når det gjelder nordgruppa, har jeg allerede merket meg diskusjoner omkring hvor Corby vil havne: sist de var på tredje nonliganivå, sto de i Southern Premier. Nå har jeg sett enkelte ta til orde for at de vil havne i Northern Premier Premier. Hednesford vil også mest sannsynlig bli å finne i Northern Prem, mens Lowestoft mest sannsynlig havner i Isthmian Premier (basert på tidligere erfaringer). Fra Conference South går Havant&Waterlooville (ett fattig mål svakere målforskjell enn Margate på plassen over), Hayes&Yeading og Basingstoke ned, og mens jeg tipper førstnevnte blir å finne i Isthmian Premier, spår jeg samtidig de to siste i Southern Premier. Det er imidlertid rein gjetting, så ikke sett verken kjerring eller unger på spill over dette. 

Playoffdatoene for de to regionale Conference-avdelingene er som følger: 

Conference North
4/5: Boston v North Ferriby
Harrogate v Fylde

8/5: North Ferriby v Boston
Fylde v Harrogate

finale: 14/5 (hjemmebanefordel for det høyest tabellrangerte laget)

Conference South
4/5: Whitehawk v Ebbsfleet
Truro v Maidstone

8/5: Ebbsfleet v Whitehawk
Maidstone v Truro

finale: som Conference North


det var da veldig til symmetri her, da. Uansett tror jeg vi skal vente med å spå hvilke klubber som havner i hvilke ligaer før utfallet av playoff er klart. Men hvem vil folket gjerne ha opp i nonligaeliten fra disse to divisjonene? Boston og Maidstone låter som de mest folkelige valgene, men kunne det kanskje ikke vært spennende med for eksempel et Harrogate og ikke minst et Cornwall-innslag på nasjonal scene i form av Truro? 

(Innlegget ble redigert 30.04.16 23:06)

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26900
30.04.16 23:09
HarryStafford: Når det gjeld FC United

Jeg registrerte kun så vidt i ettermiddag at det var snakk om en eller annen form for protest i forbindelse med deres siste kamp for sesongen. Har du noe mer info å komme med der? 

Og siden jeg først er opptatt av emnet: hvordan stiller du deg i forhold til Salford City, og hva tror du om rivaliseringen mellom dem og United? 

ps - du skal forresten få slippe å utbrodere nok en gang hvilke inntrykk du har av Salford, med mindre du har endret syn i forhold til hva du hadde sist jeg spurte deg. 

(Innlegget ble redigert 30.04.16 23:10)

HarryStafford
HarryStaffordInnlegg: 600
01.05.16 01:00
mikemodano: Jeg registrerte kun så vidt i ettermiddag at det var snakk om en eller annen form for protest i forbindelse med deres siste kamp for sesongen. Har du noe mer info å komme med der?

The Guardian har hatt ein del sakar om det nyleg, og eg har vel ikkje noko meir enn det å komma med, eigentleg. 

Og synet på Salford er nok det same! Eg følgde ikkje dagens finale med nokon enorm interesse, sidan eg tenkte at det ville vera hyggeleg uansett kven som gjekk opp. Når det gjeld rivaliseringa med FC United så har eg rett og slett ikkje peiling. Eg har ikkje fått inntrykk av at supportarane bryr seg enormt om kvarandre, eigentleg, men så har eg heller ikkje spurd nokon om det. Dei er knytta til kvarandre gjennom at det er ein del felles sympatiar ute og går, men akkurat krysningspunkta i desse sympatiane er eg rett og slett usikker på. Blir spennande å sjå!

Play-off: Eg håpar som nemnd på kven som helst andre enn Grønskog i primeraen. Aner genuint ikkje kven eg håpar mest på av dei andre. I nord heiar eg på Boston, Harrogate Town, North Ferriby og Fylde i den rekkjefølgja. I sør er det Truro eg håpar på, og så har eg ikkje bestemt meg for resten av rekkjefølgja, men eg trur det er Ebbsfleet eg håpar minst på, i alle fall.

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26900
01.05.16 09:23

Omkvedet blant vise menn lenger opp i tråden er at Forest Green for enhver pris må unngå opprykk, og det er det ikke vanskelig å si seg enig i. Hvem ønsker vel økologisk tema i Football League? Ikke jeg, vaffal. At semiproffene fra Braintree har greid å slå fra seg slik de har gjort i dette selskapet, med divisjonens tredje laveste tilskuersnitt (727 før gårsdagens knalltall, da 1803 hadde betalt seg inn for å se dem mose Altrincham), må sies å være en unik bedrift. Jeg er villig til å kalle deres tredjeplass for den mest oppsiktsvekkende playoffdeltakelsen siden Histons tilsvarende plassering for sju år siden. Stopper Matt Paine og midtbanespiller og kaptein Kenny Davis er de store spillerne her, selv om det må være lov å utheve angriperen Sean Marks også. Og så skal hjemmesiden deres ha for sitt mer tradisjonalistiske ståsted hva gjelder resultatkolonnen: Slik vi har sett utviklingen de siste årene, forteller også klubbenes egne hjemmesider ofte om "1-3 W" når man skal omtale en borteseier. Jeg får vemmelige oppstøt av slike saker som starter som en dårlig trend, og som blir værende. Ved oppramsing av et lags resultater skal alltid lagets score komme først, uavhengig om en har spilt hjemme eller borte. Hvor er logikken i å si at "vi vant 1-3"? Nymotens toskeskap. Man vinner 3-1, uavhengig om det foregår hjemme eller ute. Ser man på Braintrees kolonne vil det ikke være noen tvil, for her står alltid deres score nevnt først. Det eneste rette. Punktum. Kan klubben tukte Grimsby over to semifinaler? Man vant der oppe så seint som tirsdag 12. april, mens hjemmemøtet i vinter endte målløst. Jeg vil også ha lite mot Grimsby-retur til Football League, men skulle de svikte, ja, så må Braintree for all del gjerne gjøre skam på den helprofesjonelle kulturen ved å ta steget opp. For de tviholder gjerne på sin nåværende status selv ved et eventuelt opprykk? Spennende tema. 

Forest Green hadde sju på rad uten seier før turen til Dover i går, så det er lov til å frykte at 1-0-gevinsten der nede kan ha blidgjort dem før sluttspillet nå setter inn, hvor disse to skal møtes to ganger igjen? Verdt å feste seg ved er også Dovers generelt nedadgående formkurve. Ja, faktisk er det kun Braintree av de fire playoffdeltakerne som viser noe som minner om opprykksform. Likevel: tar Grimsby seg sammen? Og kan Dover overvinne Miljøpartiet? 

(Innlegget ble redigert 01.05.16 09:24)

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26900
01.05.16 10:04
HarryStafford: g har ikkje fått inntrykk av at supportarane bryr seg enormt om kvarandre

Sist de var å se i lag var så langt tilbake som i 2006/7, da de begge faktisk var hjemmehørende på femte nonliganivå i North West Counties League Premier Division. FC United vant divisjonen den sesongen, mens Salford endte som nummer fire. Det var litt av et felt NWCL Premier besto av, for i tillegg til United, fikk også både Curzon Ashton (toer) og Nantwich (treer) ta turen opp til Step 4. Jeg må innrømme at jeg ikke kjenner til liknende tilfeller, der tre klubber faktisk tar turen opp fra Step 5 samtidig. Salford var nødt til å vente én sesong, og da hadde United allerede rukket å ta seg ut av Northern Premier League Div I North på første forsøk, slik at de unngikk hverandre påfølgende termin. Siden 2006/7 vil det ha skjedd mye i begge leire. Det er jo ikke mer enn drøyt halvannet år siden man virkelig begynte å ane fugl i Salford, for seriøse opprykks- og tittelkandidater i NPL Div I North ble man ikke før Anthony Johnson/Bernard Morley ankom tidlig i fjor vinter. Siden ble det mesterskap, opprykk og nå opprykk igjen via playoff. Jeg hadde en snuserunde ute ved Moor Lane i fjor vår, og så håpet jeg jo å se kamp i Salford i høst, men den gang satte Manchester-regnet en stopper for de planene, slik at jeg i stedet endte opp hos Stockport. Tro om det ikke går an å ha i mente et besøk der ute når Salford og FC United møtes i 16/17. 

flounderswake
flounderswakeInnlegg: 3270
28.02.17 21:22
mikemodano: Omkvedet blant vise menn lenger opp i tråden er at Forest Green for enhver pris må unngå opprykk, og det er det ikke vanskelig å si seg enig i.

Englands Leipzig. Begge serverer skvip. Og som kjent, kommer de seg først inn i ligaklubben, pleier slike lag å klare seg minst en 7-10 års tid, så dette er kritisk. Dessverre er problemstillingen like aktuell i år. Gudskjelov har Lincoln City stått opp fra sottesenga og funnet formidabel form. Måtte de stå helt inn. Derfor er jeg faktisk ikke bare glad for rapportene fra Sincil Bank om at York City leder 1-0... Samtidig som jeg jo er lettet over disse uventede taktene fra stakkars, elendige York. Jeg er inne på Radio York på AM-båndet her nå og hører at det er 7,500 inne og at det begynner å komme noen grynt fra de lokale.

Jon Parkin hadde målet!

(Innlegget ble redigert 28.02.17 21:24)

flounderswake
flounderswakeInnlegg: 3270
28.02.17 22:44

Nevnte Frukt-Grønt Rogers spiller forresten ikke i kveld. Trannies' gressmatte står under vann. Men de har hatt en god kveld, der de antagelig skrur som besatte på AM-båndet mellom Sincil Bank og Victoria Road. Dag & Vennerød ligger under hjemme for Maidstone, Lincoln spiller i øyeblikket uavgjort mot York (5 min. igjen på SB).

Men en vond kveld for York: Maidstone vinner, Woking vinner, Guiseley vinner... Med U mot serielederen er det bare 8 poeng opp... York rykke ned? De er opplagt for gode. Det holder å nevne navn som Asa Hall og Hamza Ben Sjerif.

flounderswake
flounderswakeInnlegg: 3270
04.03.17 16:25

Så det spilles 3-4-3 også på Bootham Cresent i 2017. Hvor skulle Andy McMillan og Wayne Hall gjort av seg i dagens fotball??

Det står 2-1 til York City over Eastleigh. Begynte så bra med to nær identiske mål av den følsomme magikeren Jon Parkin, før sisteskansen Letheren slapp inn et mål mens han syslet med noe salat. Mer kjøttfullt i andre enden med Parkin v Réda Johnson.

Som i midtuka gjør de andre konferansedeltagerne fra bunnen det bra: både N. Ferriby, Southport og Torquay leder ... men mot annet konferanseslam, heldigvis for York denne gang.

(Innlegget ble redigert 04.03.17 16:34)

flounderswake
flounderswakeInnlegg: 3270
04.03.17 17:09

Begge Yorks mål kom etter innkast i farlig posisjon. På 2-0 så formsvake Eastleigh ut til å kollapse, før Letheren ikke fikk fingrene ut av salatbaren og faktisk bragte gjestene inn i kampen igjen. For en duell vi er vitne til, forresten, på midtbanen: majestetiske Asa Hall for vertene og Sam Togwell for Eastleigh. Hvem glemmer vel alle lovprisningene "Toggemannen" mottok av torvkoner for sin innsats på Vale Park i 05-06?

Og a propos salat: Frukt & Grønt leder 1-0 over Macclesfield Town (hvilken formasjon praktisereres der i dag??). Men glem ikke at Macc Town har spillere som Chris Holroyd og George Pilkington, dette er ikke kjørt.

(Innlegget ble redigert 04.03.17 17:09)

flounderswake
flounderswakeInnlegg: 3270
21.03.17 21:21

Det er tirsdag kveld i mars, en tid av året da en ofte har hellet med seg når en skrur på AM-båndet. Hører her nå at delegasjonen fra Lincoln har inntatt konferansefasilitetene i Borehamwood, 0-0. Boreham-kameratene best ut, men impene spiser seg inn i kampen – den ene med en tradisjonell spillestil mot hodet, den andre i en mer kontinental, dekadent variant mot føttene. Samme kan det være, bare de ender foran feta-gulrot rovers på tabellen.

Spennende nok, men jeg vurderer sterkt skru videre til Yorkshire: forestilte meg at York lett skulle ta seg av Southport, men der står det nå 1-2.

flounderswake
flounderswakeInnlegg: 3270
21.03.17 21:38

Gubbete ute på gressmatta her. Joe Devera. Nathan Arnold. Fantastisk at disse metusalemene i engelsk lavball fremdeles henger med. Navn som vil gi deg utallige torvtreff. Hva, bare 30 og 29 år? 0-0 til pause. God forestilling, må jeg virkelig si, mellom to lag med ulike spillestiler. U vil være greit nok på denne banen for Lincoln, verre at de unevnelige leder.

Og på Bootham Crescent: 2-3... Rapporteres om diabolske scener i Yorks forsvar. Selv ikke Asa Hall, mikern, slipper unna kritikken fra kommentatorbua her, som krever å se Sam, sønn av Carl, Muggleton fra start i 2. omg.

(Innlegget ble redigert 21.03.17 21:43)

flounderswake
flounderswakeInnlegg: 3270
25.03.17 13:54

Dere er med meg nå inne fra pressetribunen på Sincil Bank i det jeg skuer ned på de 22 spillerne – som pussig nok ser ut som kveg, bare at det er halvnakne kveg.

Grufulle nyheter herfra, er jeg redd, for det er grøntmillionærene som har tatt ledelsen, 1-0. Og dermed inntatt en sekspoengsledelse nå i sluttfasen av årets konferanse. Overskriftene med grøntindustriens seier over tradisjonelt managerhåndverk holdes klare.

(Innlegget ble redigert 25.03.17 13:55)

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26900
26.03.17 12:54

Nå var du tidlig ute med dommedagsbasunen, wake, for Lincoln snudde dette elegant utover i den andre halvleken. De ga seg ikke før det sto 3-1 på tavla, og da er tabellen gild lektyre for folket fra byen med den staselige katedralen: à poeng med Nailsworth Rovers med lite mindre enn tre kamper til gode. 

Nå er det neste Conference-nivå jeg nok er mest opptatt av, og da den nordlige av de to regionale avdelingene. Med deltakerklubber som Kidderminster, Darlington, Stockport, Halifax og Boston for å nevne men noen få, ble årets utgave av Conference North imøtesett med solide forventninger. Helt siden på seinsommer'n har Fylde sett solide ut, men de har nok dormet litt når man har nærmet seg oppløpssiden, for på de siste ni har man kun vunnet tre. Det har gitt et stadig bedregående Kidderminster blod på tann og tro på at det fortsatt er mulig å knipe den ene direkte opprykksplassen. Slik tabellen står nå skiller kun seks poeng i Fyldes favør, og da har også Harriers én kamp mindre spilt. Jeg kunne fint klart å leve med et Kiddy-opprykk. 

Mens de to øverste ser ut til å kjempe om plassene 1 og 2, så er det flere klubber som har et godt, gammaldags rotteres for å knipe de resterende tre playoffplassene. Det er absolutt gledelig at en klubb som Halifax er helt der oppe, og hvis vi også tillegger Jim Gannons Stockport County såpass mye rettvise at vi spår dem en plass i topp 5, så vil det være opp til Darlington å legge bak seg klubber som Salford og Chorley. Darlington var raskt ute med å slå kloa i målvakta Adam Bartlett, som nylig ble fristilt fra kontrakta i Hartlepool. I gårsdagens 3-3 i Lincolnshire, på besøk hos Gainsborough Trinity, må han imidlertid få litt pes for måten han agerte på ved begge hjemmelagets to første scoringer; det så alt annet enn pent ut. For all del: en del av den tvilsomme æren for manglende kommunikasjon tilfaller også Terry Galbraith ved Trinitys 2-1-mål. Dessverre virker Darlo nok litt vakkelvorne bakover, og jeg frykter at det kan bli deres bane i kampen om en playoffbillett. Gjenstående bortekamper mot både Fylde og Salford kan også bidra til å skru oddsen for playoffdeltakelse opp. Men hvor snadder ville det ikke ha vært å snyte nettopp Salford for en slik billett gjennom å vinne ved Moor Lane på sesongens siste dag 29.april? Det var heftig duell også disse to imellom i fjor, da de begge kom opp fra NPL Premier, og hvor Darlington til slutt vant ligaen gjennom å klå nordøstrival Blyth i innspurten. Om jeg husker rett, så vant Darlo begge internmøtene, men ikke uten særskilt møye, og etter at Salford trakk det lengste strået i playoff, var det klart at de ville gjenforenes i årets utgave av Conference North. Salford er videre kjent som klubben der fem tidligere Man Utd-spillere sitter med eierinteresser, og nettopp derfor vil det være fint å se den feile på tampen. 

(Innlegget ble redigert 26.03.17 13:02)

flounderswake
flounderswakeInnlegg: 3270
26.03.17 13:37
mikemodano: dommedagsbasunen

Den ble så klart byttet ut med liflige støt i jubelbasunen da målene deiset inn på Sincil Bank utover ettermiddagen. Etter en jevnspilt 1. omgang var det forskjell på lagene etter tehvilen. De gråter antagelig i gatene i Forest Green i dag. Nå får vi begynne å sikte oss inn mot en kandidat som kan tukte grønnsakshandlerne i avspillsfinalen.

Nesten verre i den andre enden, hvor jeg begynner å ane uråd for York Traditionsverein City. Har vært en forbedring de siste ukene, men det er ennå langt opp. Hang lenge greit med mot Dag & Vennerød i går, men ble tungt etter målet imot. Mulig Woking fremdeles kan hentes inn, men da spøker det i så fall for Torquay U... Neste kamp for York C. er Macc. Town på Moss Rose Ground tirsdag kveld.

Kiddy opp i lag med Stockport/Darlow/Halifax ville vært en drøm. I den søndre avdelingen har jeg i år, som normalt, få preferanser.

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26900
26.03.17 14:53
flounderswake: I den søndre avdelingen har jeg i år, som normalt, få preferanser

Den er alltid en blek skygge av nordkonferansen, den søndre. I år ser den, om mulig, tammere ut enn noensinne. Jeg kunne gått god for klubber som Hemel Hempstead og Oxford City, men ellers ser det virkelig tafatt ut. Ellers kunne det kanskje vært interessant å vite hva som ligger bak Maidenheads voldsomme ekspansjon hva resultater angår denne sesongen. Det er jo ikke slik at de har vært oppe og snust rundt verken opprykk eller playoff i foregående sesonger? En annen ting sydavdelingen ofte har utmerket seg gjennom, har vært at selv topplagene har lidd av usle hjemmestats, hvilket jeg alltid har sett på som sykdomstegn for en divisjon. Topplag skal være sterke hjemme. De skal ha fryktinngytende hjemmestats for å ta den mentale luven av opponenter. En klubb som står med for eksempel 8-5-6 fra 19 kamper hjemme fortjener en midt på treet-tilværelse. Ikke at dét behøver å være noe man kimser av, naturligvis. 

Macclesfield. Moss Rose. Formasjoner. Men ingen Kevin McIntyre. La oss håpe det er noe York vil kunne dra nytte av. For noen utvidelse av sesongen blir det neppe likevel på Macclesfield, til tross for at de har kamper i bakhånd på klubbene rundt. 

RFriday
RFridayInnlegg: 3674
26.03.17 22:01
mikemodano: En annen ting sydavdelingen ofte har utmerket seg gjennom, har vært at selv topplagene har lidd av usle hjemmestats, hvilket jeg alltid har sett på som sykdomstegn for en divisjon. Topplag skal være sterke hjemme. De skal ha fryktinngytende hjemmestats for å ta den mentale luven av opponenter. En klubb som står med for eksempel 8-5-6 fra 19 kamper hjemme fortjener en midt på treet-tilværelse

Da er det kanskje på sin plass å minne om at topplagene i Conference South denne sesongen har rotet bort færre hjemmepoeng enn hva tilfelle er i nord-avdelingen, om man skal se på slikt. Om man tar for seg klubbene som i skrivende stund innehar opprykks- og playoff-plassene i de to avdelingene, er dette antall poeng de har gitt fra seg på hjemmebane:

Conference North:
AFC Fylde - 15 poeng (11-6-1)
Kidderminster Harriers - 10 poeng (14-2-2)
FC Halifax Town - 19 poeng (10-5-3)
Salford City - 17 poeng (10-7-1)
Stockport County - 22 poeng (9-5-4)

Conference South:
Maidenhead United - 8 poeng (14-4-0)
Ebbsfleet United - 9 poeng (14-3-1)
Dartford - 12 poeng (13-3-2)
Chelmsford City - 15 poeng (11-6-1)
Poole Town - 14 poeng (11-4-2)

Jeg tror dog på ingen måte at dette betyr at Conference South er en sterkere avdeling - snarere tvert imot. Conference North er aldeles vanvittig i år, og jeg sa vel allerede før sesongstart at jeg ikke kan huske maken til divisjon...for har vi egentlig sett en tøffere divisjon der en så stor andel av klubbene før sesongstart ville ha som mål å kjempe om opprykk og playoff? Jeg tror fortsatt det går mot AFC Fylde, men de skal ikke snuble mye nå før Kiddy er forbi. Som deg håper jeg også at noen klarer å snyte Salford City for plass i playoff, for de har utviklet seg til en klubb jeg synes det er meget vanskelig å ha sympati med.

Du må gjerne si at Conference South er langt mindre interessant, men selv om jeg også synes den nordlige avdelingen er gjevere, spørs det om fans av Maidenhead United, Ebbsfleet etc er spesielt enige i akkurat det. Tetkampen er da også svært spennende her, og personlig håper jeg Maidenhead klarer å holde unna for et Ebbsfleet som dessverre allerede er godt i gang med å rasere (eller "oppgradere", som klubben og dens kuwaitiske eiere kaller det) sin tidligere så fantastiske Stonebridge Road. Hva har skjedd i Maidenhead, spør du. Først og fremst tror jeg de gjorde et skikkelig scoop da de fikk hentet tilbake Alan Devonshire, som vel også startet sin manager-karriere i nettopp Maidenhead United. I tillegg har de på et eller annet vis fått vekket målteften i Dave Tarpey, som i skrivende stund er oppe i 38 ligamål denne sesongen. Hans mål har selvsagt vært sterkt medvirkende, men samtidig har Devonshire også virkelig fått skikk på det defensive. Maidenhead er det gjerrigste på step 2 med kun 25 baklengs på 36 ligakamper (AFC Fylde, som leder Conference North, har til sammenligning sluppet inn 54 mål på like mange kamper).

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26900
27.03.17 08:20
RFriday: på sin plass å minne om at topplagene i Conference South denne sesongen har rotet bort færre hjemmepoeng enn hva tilfelle er i nord-avdelingen

For denne sesongen er det ganske riktig. Men det har for tidligere sesonger vært en klar tendens til at flere lag selv lengst framme på tabellen i Conference South har skydd hjemmebane mer enn det å spille ute. Jeg synes eksempelet Wealdstone på åttendeplass er ganske representativt: 5-6-7 hjemme, 11-3-4 borte. I år fungerer de som et unntak. For flere tidligere sesonger har den type hjemme- og borteatferd om ikke vært direkte for norm å regne, så i alle fall godt representert. Det er bemerkelsesverdig hvor kontrollerte hjemmestats de sterkeste Conference South-klubbene plutselig har gått til anskaffelse av i 2016/17, etter hvor lemfeldige flere av dem har vært på den fronten de siste sesongene. 

Så Alan Devonshire dro dit, ja. Han utrettet jo mirakler i vesle Braintree, en klubb som strengt tatt sorterer som Step 3 størrelsen tatt i betraktning, selv om de har vokst seg greit større i løpet av tilværelsen oppe i Conference-eliten. Jeg ser at han gjennomførte en solid overhaling av troppen etter ankomst, men så ble han ansatt allerede foran 2015/16-sesongen. Og den gamle West Ham-strategen var sannelig i Maidenhead også i sin første managerstilling: i sju år fra 1996! 

Du er inne på Fyldes antall baklengsmål, som lyder 54 fra 36 kamper, et voldsomt antall for en vordende seriemester (?). Det er det samme antall som Darlington nede på sjuendeplass, og man må ned til Tamworth på tiende for å finne første lag som har sluppet inn flere. Det er bortimot krisetall, for selv om de pøser inn mål framover, så er jeg redd det skal bli vanskelig å komme tørrskodd fra et opphold i eliten med en slik defensiv. Verdt å merke seg er det dessuten at Fylde fra sju hjemmemøter med de neste åtte på tabellen (har til gode å ha besøk av Darlo) kun har vunnet én!

(Innlegget ble redigert 27.03.17 08:22)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg