Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Conference closure

NYTT TEMA
rickla
ricklaInnlegg: 1714
12.05.09 21:30

Da var alt i boks til turen i helga. London here I come. Fekk endeleg skaffa meg billett til kampen. Her har det jaggu vore mykje fram og tilbake.

Så no er det berre å ta turen til The Green Man pub ikkje så langt unna Wembley og møte resten av torquay fansen. Litt god drikke blir det vel også.

Foppall er moro

Stinkfist
StinkfistInnlegg: 5065
17.05.09 17:41

Det er spilt litt over en halvtime av Wembley-finalen, og det er fortsatt målløst. Cambridge har hatt det meste av banespillet så langt, men den beste sjansen så langt har tilfalt Torquay, da stopper Chris Robertson hadde en avslutning like utenfor.

...og der scorer jaggu meg Torquay. Chris Hargreaves! Mot spillets gang, men det tror jeg ikke man bryr seg nevneverdig om der nede i Devon.

Stinkfist
StinkfistInnlegg: 5065
17.05.09 17:46

Liten tvil om at målet var en vitamininnsprøytning for Torquay. Gulls har nå overtatt initiativet i kampen, og nettopp hadde Elliot Benyon et brukbart avslutningsforsøk, mens idet jeg skriver denne setningen er Danny Stevens millimetere fra å pirke ballen i nettet under møljespill i feltet.

Stinkfist
StinkfistInnlegg: 5065
17.05.09 17:53

Pausesignalet er blåst på Wembley, og Torquay leder 1-0. Regner med at rickla er mektig fornøyd der han sitter akkurat nå.

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26515
17.05.09 17:55

Ett mål fra Devon avgjorde i fjor - skal ett mål fra samme grevskap være avgjørende i Cambridge' disfavør igjen? I så fall: hvilken skjebne. Og selv om det er tidlig å diskutere enda: hvem orker i så fall bli med på enda ei opprykkssatsing? Det blir ikke akkurat enklere for hvert år. Selv om Conf Nat er en finfin plass å være, er det ingen klubber jeg mer unner opprykk enn de gule og sorte. La nå Gary Brabin få krone sitt foreløpige verk med ligaavansement. Amen. 

Hvor mange ser ut til å være ringside i dag? Rundt 25 000? 

(Innlegget ble redigert 17.05.09 18:01)

Stinkfist
StinkfistInnlegg: 5065
17.05.09 18:28

Dagens første bytte gjøres av Gary Brabin: Courtney Pitt går ut, og erstattes av Andy Parkinson. Litt i underkant av en halvtime igjen for Cambridge å få sin utligning, men så langt har U's vært ganske tannløse foran mål i denne kampen. Fortsatt 1-0 til Torquay, med andre ord.

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26515
17.05.09 18:35

Gult på både Phil Bolland og Wayne Hatswell i U's' midtbackposisjoner, noe som imidlertid neppe blir skjebnesvangert, i og med at de ikke vil stilles på større prøve reint tempomessig av Torquays midtspiss Tim Sills, som som kjent ikke har fart som sin største force. 

...og idet jeg noterer får Bolland sitt andre gule for ei slurvete inngripen mot Elliot Benyon. Huff og huff. Riktignok lå 0-2 i tegninga før utvisningen, men nå spørs det om den ikke faktisk også kommer. 

Au, au - Tim S med nok ei heada scoring. Gad vite hvor mange av hans karrièremål som er kommet fra panneluggen? 

(Innlegget ble redigert 17.05.09 18:39)

Stinkfist
StinkfistInnlegg: 5065
17.05.09 18:36

Ser stadig mørkere ut for Cambridge. Phil Bolland pådrar seg sitt andre gule for dagen, når han takler Benyon på en ureglementert måte, og må gå rett i dusjen.

(Innlegget ble redigert 17.05.09 18:37)

Stinkfist
StinkfistInnlegg: 5065
17.05.09 18:39

Nå er det nok avgjort. Tim Sills gjør det han kan best: heade ballen i nettet. 2-0 Gulls. Innlegg fra Wayne Carlisle.

(Innlegget ble redigert 17.05.09 18:40)

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26515
17.05.09 18:47

Det var da litt av ei samling med playofftapere man hadde i denne kampen. Nå er også Jon Challinor utpå bana, og han ser antakelig fram til å hente si fjerde tapermedalje. Det er to nederlag hver seg med Aldershot og Cambridge han i så fall har? Kaptein Carden var den som måtte vike. 

Og hvordan var det med familiebåndene mellom de gamle Argyle-mastodontene Kevin og Lee Hodges?

(Innlegget ble redigert 17.05.09 18:49)

Stinkfist
StinkfistInnlegg: 5065
17.05.09 18:57

Kevin og Lee Hodges? Meg bekjent er det ingen familiebånd mellom dem i det hele tatt. Vi er ellers nå på overtid, og Cambridge har i dette øyeblikk en mulighet til å pynte på resultatet, men Michael Poke i Gulls-buret plukker opp ballen.

Stinkfist
StinkfistInnlegg: 5065
17.05.09 18:59

Der gikk sluttsignalet. Gratulerer til rickla, BaggerLane og alle andre rundt omkring i det ganske land med Torquay-sympatier. Synd for Cambridge, som nå må forberede seg på nye derbies mot Histon - men det blir for all del hyggelig med et L2-gjensyn med Plainmoor.

Stinkfist
StinkfistInnlegg: 5065
17.05.09 19:04

Dagens tilskuertall var forresten 35089.

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26515
17.05.09 19:11

Der kan du se hvor vanskelig det er å vurdere et oppmøtetall i ei overdimensjonert setting. Godt tall. 

Neste års konferansespill blir av det mer spennende slaget; riktignok mangler innslag fra sydvest, men man kompenserer på best mulige vis gjennom gjensynet av selveste Gateshead, samtidig som Luton også gjør sin første trynevisning i nasjonalt nonligainstitutt. Og en del vil sikkert også finne glede i Wimbledons nærvær, mens andre igjen lar seg emosjonelt overmanne av enten Cambridge United eller Histon. Det blir med andre ord litt for enhver smak på femtenivået neste år, og målet hass modano er helt klart å innen oktober ha overvært sin første livekamp fra ei Nivå 5-scene. Ønskedestinasjoner foreløpig: 1. Barrows Holker Street. 2. Altrincham. 3. Bootham Crescent. 4. Kidderminster. 5. Abbey Stadium. 6. Kenilworth Road. 

(Innlegget ble redigert 17.05.09 19:12)

rickla
ricklaInnlegg: 1714
18.05.09 00:50

Ein smått strålande dag på Wembley. Var veldig spent før kampen da eg frykta Cambridge som har hatt ein god avsluttning på sesongen.

Dei viste tidleg at dei var skumle på kontringar, så det var veldig viktig at Torquay fekk det første målet. Ei klassescoring av Hargreaves.

2. omgang starta med eit massivt Cambridgepress som førte til enkelte farligheiter. Såg for meg 45 lange minuttar da ja. Men når Cambridge blir redusert til 10 mann ser alt lysare ut.

2-0 målet ser ein at kjem da Carlisle legg inn og Sills møter den perfekt. Allereie før headinga så følte eg meg sikker på scoring. Alt var perfekt.

Resten av kampen var ein rein transportetappe. Viktigaste var berre å unngå ei tidleg redusering.

Fullt fortjent siger vil eg seie. And we are back in the League :)

-Rickla-

Stinkfist
StinkfistInnlegg: 5065
18.05.09 18:51
mikemodano: hvem orker i så fall bli med på enda ei opprykkssatsing? Det blir ikke akkurat enklere for hvert år. Selv om Conf Nat er en finfin plass å være, er det ingen klubber jeg mer unner opprykk enn de gule og sorte. La nå Gary Brabin få krone sitt foreløpige verk med ligaavansement.

Det kan se ut til at det er nettopp Gary Brabin som blir førstemann ut på Abbey Stadium. Cambridge rapporteres å ha latt ham innlede forhandlinger med en ikke navngitt Football League-klubb vedrørende en ledig managerpost, og skal man tro på ryktene som sirkulerer på verdensveven er det gamleklubben Blackpool som har henvendt seg til Brabin.

BaggerLane
BaggerLaneInnlegg: 5288
19.05.09 17:27

Jeg er jaggu på dette forumet altfor lite... Denne tråden fikk en meget herlig avslutning i det Gulls sikret et meget fortjent opprykk. Det skal bli herlig med ligaspill igjen, og da er nok muligheten for noen bedre streams til stede også. Skuffende at man denne sesongen hadde såpass uflaks med at de få streamene som var tilgjengelige var såpass svake.

Neste sesong blir det virkelig spennende, og det store målet må være å beholde plassen. Jeg tror ikke på noen voldsomme forsterkninger, men håpet er jo at man plukker opp en og annen diamant, samt at man klarer å beholde de beste spillerne.

Grattis, rickla! Og jeg misunner deg den turen!

Come On You Yellows!

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26515
13.07.09 17:09
Stinkfist: og skal man tro på ryktene som sirkulerer på verdensveven er det gamleklubben Blackpool som har henvendt seg til Brabin

Etter flere ukers stridigheter med ledelsen på Abbey Stadium valgte i dag Gary Brabin å avslutte sitt virke med umiddelbar kraft, noe som ikke bør være nyheter av det gode for alle som måtte ha hjerte for Cambridge United. To sesonger på rad, én hvor Brabin har ledet U's, er det blitt nederlag for en Devon-klubb på Wembley, og det kan virke som om styret har vært misfornøyd med at han ikke maktet føre dem tilbake til Football League. I så fall ser man for seg en gjeng inkompetente knekter råde over styre, stell, skalting og valting hos Cambridgeshires nest største United; det finnes ingen automatikk i at Cambridge United skal delta i FL-losjen. Dessverre, får vi nesten tilføye. 

Igjen tiltar også ryktene om en overgang til Blackpool for mannen som ble kåret til Årets manager for 5.div. 

Stinkfist
StinkfistInnlegg: 5065
14.07.09 00:22
mikemodano: Igjen tiltar også ryktene om en overgang til Blackpool for mannen som ble kåret til Årets manager for 5.div. 

Som assistent da, eller? Jeg trodde Blackpool hadde ansatt Ian Holloway tidligere i sommer.

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26515
14.07.09 11:56
Stinkfist: Jeg trodde Blackpool hadde ansatt Ian Holloway tidligere i sommer

Dette var kun et røykteppe. I Blackpool går man fortsatt rundt og venter på Gary Brabin. 

Ellers ryktes faktisk Albert Adomah å være på tur til Bloomfield - vad tycks? 

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26515
20.07.09 10:00

Gary Brabin ble mot slutten av forrige uke ryktet å være nær en høyst sensasjonell retur til United, men til tross for at et møte med klubbformann George Rolls gikk langt i å klare luften mellom ham og den tidligere manageren, ble det dessverre ingen retur til Abbey Stadium for den dyktige trener'n. Dermed står Cambridge United fortsatt uten manager, og bookmakernes favorittliste inneholder navn som følger: Mark Cooper (nå i Kettering), Crawleys kontroversielle tidligere Boston-boss Steve Evans, samt ikke minst Uniteds mangeårige venstreback Alan Kimble, som tidligere har vært ansatt i trenerteamet under Liam Daish i Ebbsfleet United, men som nå er fri agent. Alan Lewer, som i fjor fikk fyken i Weymouth, samt forhenværende Leyton Orient-boss Martin Ling, skal også ha vært observert på staddaen i helgen, da United sto 1-1 mot et West Ham United XI. 1423 tilskuere så kampen, og backen Rory McAuley sto for Cambridge' utlikning. 

Stinkfist
StinkfistInnlegg: 5065
17.04.10 19:12

Vi nærmer oss slutten av en ny Conference-sesong, og når klubbene har bare én eller to kamper igjen å spille, er det aller meste avgjort i toppen. Stevenage rykker opp, mens Luton, Oxford, Rushden og York spiller playoff. Det eneste som ikke er helt avgjort ennå er seedingen i sluttspillet. Luton og Oxford kjemper om andreplassen, mens Rushden og York kjemper om fjerdeplassen.

I bunnen, derimot, er det langt mer spenning. Grays er riktignok redningsløst fortapt, men i kampen om å unngå de to siste nedrykksplassene, har vi et felt på hele fem kandidater:

18. Histon ................ 43  11 12 20  42-65  45
19. Forest Green .... 43  12  9 22  49-74  45
20. Eastbourne ....... 43  10 13 20  41-72  43

21. Gateshead ........ 42  12  7 23  45-68  42*
22. Ebbsfleet ........... 43  11  8 24  46-79  41
23. Grays ................. 43   4 13 26  33-90  23*

* Gateshead: fratrukket ett poeng. Grays: fratrukket to poeng.

I teorien kan også Tamworth rykke ned med sine 46 poeng, men med tanke på at Lambs har 21 plussmål bedre målforskjell enn Eastbourne som ligger tre poeng bak, velger jeg å se bort fra denne ørlille teorien, og si at Tamworth er på trygg grunn. Om noen har innvendinger mot dette, kan dette tas opp ved å sende en søknad i tre eksemplarer til øvrig britisks klagenemnd c/o chillern1.

Grays er som sagt fortapt, og når det gjelder de fem øvrige involverte klubbene, så avslutter de sesongen på denne måten:

Tirsdag 20.4:
Gateshead v Stevenage

Lørdag 24.4:
Eastbourne v Oxford
Gateshead v Wimbledon
Grays v Forest Green
Histon v Barrow
Tamworth v Ebbsfleet

Om vi starter med lagene under streken, så har altså Ebbsfleet en potensielt vanskelig bortekamp mot Tamworth. Et Tamworth som har flere gode resultater den siste tida (f.eks. 1-1 mot Luton), men som etter dagens resultater er så godt som helt sikre på at de har berget plassen. Dermed er det vel ingen umulighet at Lambs allerede vil ha startet fellesferien når Fleet kommer på besøk. Et Fleet som kunne blitt dømt til nedrykk allerede i dag, men sikret nytt håp ved å slå Gateshead 2-0 hjemme på Stonebridge Road. Dog må vi helt tilbake til 20.februar (også mot Gateshead) for å finne Ebbsfleets siste borteseier. Og som vi ser av tabellen, vil kun seier være godt nok for Liam Daish og hans menn neste lørdag.

Gateshead tapte altså mot Ebbsfleet i dag, men er sikkert likevel glade for at Stevenage sikret sitt opprykk i dag. Da er det nemlig en viss mulighet for at Boro velger å hvile spillere når de avlegger sin besøksplikt på The Int på tirsdag. Deretter avslutter Heed sesongen med ny hjemmekamp, denne gangen mot et AFC Wimbledon, som med utgangspunkt i hjemmetapet mot Grays på tirsdag ser ut til å ha startet ferieavviklingen, også de. Gateshead er et sterkt hjemmelag, med 9-3-8 på The Int, sesongen sett under ett. Så det er slett ikke umulig at de kan klare å vinne minst én av disse kampene. Om dét holder til ny kontrakt gjenstår å se. Poengtrekket man ble idømt for å ha nektet å fullføre bortekampen mot Hayes & Yeading etter Martin Brittains stygge skade i begynnelsen av sesongen kan vise seg å bli svært kostbart.

Så har vi Eastbourne, som på papiret har en vanskelig oppgave mot et Oxford som sikkert ønsker å benytte denne kampen til å fintune playofformen. Men Eastbourne er sterke på hjemmebane, hvor de har 3-1-0 på sine fire siste, inkludert en sterk seier over York på tirsdag. Det er en god formkurve å ta med seg når det gjelder som mest.

Forest Green er et annet mannskap som har funnet formen når det gjelder som mest, og etter dagens 2-0-seier over Histon, trenger man kun ett poeng for å berge plassen. Når vi i tillegg tar i betraktningen at denne kampen er mot Grays, så vil det overraske meg stort om vi ikke finner FGR i Conference også neste sesong.

Og så var det Histon, som har falt som en stein på tabellen de siste par månedene, og har ynkelige 0-2-8 på sine siste ti, før man avslutter hjemme mot Barrow. Det som likevel taler til Histons fordel er at man kun trenger ett poeng for å berge plassen, og at Barrow er et relativt svakt bortelag. Likevel gir jeg Barrow favorittstempelet i denne kampen, og om jeg får rett i denne antakelsen, vil Histon være avhengig av hvordan det går i de øvrige kampene før de kan puste ut.

Så hva blir konklusjonen her? Det eneste jeg føler meg helt sikker på er at Forest Green kommer til å berge plassen. Ellers har jeg størst tro på at det blir Ebbsfleet og Eastbourne som slår følge med Grays ned til Nivå 6, men jeg utelukker på ingen måte at det blir Gateshead. Den store outsideren er imidlertid Histon. De tre andre klubbene har alle relativt bra muligheter til å vinne sine kamper, men jeg kan ikke forestille meg at Histon klarer dette.

Men greit, siden det er feigt å helgardere, sier jeg Ebbsfleet og Eastbourne.

(Innlegget ble redigert 17.04.10 19:17)

Stinkfist
StinkfistInnlegg: 5065
20.04.10 23:02
Stinkfist: I teorien kan også Tamworth rykke ned

Nei, det kan de ikke. Ikke nå lenger. Dagens 1-0-seier over Kettering har medført at Tamworth er 100% garantert å stille på startstreken også når neste Conference-sesong blir åpnet. I den grad det måtte ha vært noen som helst tvil om det i utgangspunktet, altså.

Gateshead, derimot, gikk på en ny smell da de tapte 1-0 hjemme mot Stevenage i aften. Dermed er det status quo i bunnen, og Heed entrer avslutningsrunden under streken, og er dermed nødt til å ta minst ett poeng mer enn Eastbourne, eventuelt vinne sin kamp og håpe at Histon og/eller Forest Green taper. Så spenningen er til å ta og føle på før lørdagens avslutning.

18. Histon ................ 43  11 12 20  42-65  45
19. Forest Green .... 43  12  9 22  49-74  45
20. Eastbourne ....... 43  10 13 20  41-72  43

21. Gateshead ........ 43  12  7 24  45-69  42*
22. Ebbsfleet ........... 43  11  8 24  46-79  41
23. Grays ................. 43   4 13 26  33-90  23*

Stinkfist
StinkfistInnlegg: 5065
24.04.10 18:57

Så var det slutt, og for et VANVITTIG drama denne ettermiddagen viste seg å bli. Alle de fem involverte lagene var på et eller annet tidspunkt av dagen under streken.

Det var som kjent Gateshead som startet dagen på nedrykksplass, men de forlot nedrykkssona allerede etter fire minutter, da Daryl Clare ordnet 1-0 på The Int. Hvilket plasserte Eastbourne under streken sammen med Ebbsfleet. Slik var stillingen lenge, men da Ebbsfleet gikk opp til 2-1 rett før pause mot Tamworth, var det plutselig ikke så urealistisk at Fleet skulle berge plassen. Ett mål til Wimbledon og ett for Oxford var alt som skulle til.

Midtveis i første omgang tok også Histon ledelsen over Barrow, og holdt dermed stø kurs mot ny kontrakt, men da Nick Chadwick og Simon Wiles snudde dette oppgjøret var plutselig Histon rett over streken, og så nedrykksspøkelset i hvitøyet. Samtidig fortsatte målene å strømme inn i Tamworth, hvor hjemmelaget midtveis i andre omgang hadde snudd til 3-2, hvilket betød at Ebbsfleet virka fortapt.

Forest Green var som sagt det eneste av de involverte lagene jeg var sikker på ville berge plassen, og da David Brown scora fra straffemerket etter 66 minutter så det ut til at jeg ville ha mine ord i behold. Akkurat da hadde FGR en luke på fire poeng ned til Eastbourne, som fortsatt lå under streken, mens det var Histon og Gateshead som levde farlig. Histon ville være trygge så lenge Eastbourne ikke scora mot Oxford, mens Gateshead bare var en Wimbledon-utligning fra å ramle tilbake under streken, slik ståa var akkurat da.

Så utlignet Alex Osborn for Grays, og med ett måtte plutselig FGR se seg over skuldra igjen. Parallelt med dette scora Simon Ginty to kjappe mål for Ebbsfleet, som dermed hadde tre poeng i lomma, og altså kun trengte scoringer for Wimbledon og Oxford for å være over streken.

Nærmere overlevelse enn dette kom dog aldri Ebbsfleet, for med seks minutter igjen på kampuret scoret tidligere Oxford-mann Simon Weatherstone for Eastbourne mot gamleklubben, og med det avanserte plutselig Boro opp over streken, og sendte Histon ned i fallgruva.

Men det tok ikke mer enn et knapt minutt før Histon var på trygg jord igjen, for fire minutter før full tid scoret Cissoko for Grays, som dermed sendte Forest Green under streken på dårligere målforskjell enn sine nedrykksrivaler fra Cambridgeshire. Og da Barrow-stopper Paul Jones sendte ballen forbi egen keeper i sluttsekundene, ble det 2-2 i Histon, og klart for de fleste at stutene ville fullføre sesongen over streken.

Flere mål ble det ikke, og dermed endte tabellen slik som dette:

18. Histon ................ 44  11 13 20  44-67  46
19. Eastbourne ....... 44  11 13 20  42-72  46
20. Gateshead ........ 44  13  7 24  46-69  45*

21. Forest Green .... 44  12  9 23  50-76  45
22. Ebbsfleet ........... 44  12  8 24  50-82  44
23. Grays ................. 44   5 13 26  35-91  26*

Det kan nesten ikke bli jevnere. Men som et postscript til dette dramaet, er det fortsatt en viss mulighet for at Forest Green blir å finne i Conference også neste sesong. Det har seg nemlig slik at Histon sliter med en veldig anstrengt økonomisk situasjon, og det spekuleres i at de kommer til å trekke seg fra Conference til høsten, uten at dét på noen som helst måte har blitt bekreftet fra offisielt hold. Uansett er det nok klart for de fleste av oss at Histon, dersom de velger å bli på Nivå 5 i 2010/11, vil være den soleklare nedrykksfavoritten.

flounderswake
flounderswakeInnlegg: 3247
16.05.10 18:20

Hvilken kanal har brukerne stilt inn på, BBC Oxford eller BBC York? Får jeg også foreslå BBC live-text som back-up og for dobbeltsjekking.

BBCs York-kontor melder om 1-0 til Oxford U, Michael Ingham med en uheldig tur ute i feltet og ballen landet hos en dyktig avslutter i Oxfords Green. Han skal ellers være god i feltet, har jeg lest på vgd. Ellers har Ingham gjort seg bemerket med en umenneskelig redning mot Mansfield og vært med på å utgjøre en imponerende Hereford-benk.

Constable, 2-0.

(Innlegget ble redigert 16.05.10 18:23)

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26515
16.05.10 18:30

Sukk, var det enda Oxford City, som bibeholder en god del sjarme. Dette United-laget er jo bare gørr kjedelig. Sånn sett kan det bli greit å skuffe dem inn i Ligaen igjen, slik at vi blir kvitt dem nede hos oss. 

Like greit at vi stemte vekk fellessammenkomst i ettermiddag. Det ryktes at Wat fikk fire ørret under sitt skreifiske i går, dessuten. 

Spoff
SpoffInnlegg: 26525
16.05.10 18:44

Hvem har smurt inn hanskene med zalo? Skikkelig tabbe til 1-2 der.

faben
fabenInnlegg: 12852
20.05.10 13:52
Stinkfist: Det eneste jeg føler meg helt sikker på er at Forest Green kommer til å berge plassen.

Er det slik å forstå at me har med ei spåkone å gjere her? Salisbury City er i dag blitt kasta ut av Conferencedivisjonen ettersom dei ikkje har betalt kreditorane sine innan andre laurdagen i mai. Dermed kan det sjå ut som at Forest Green framleis blir å finne i Konferansens toppdivisjon.

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26515
21.09.11 11:54

Det er kan hende ikke helt stengetid i den mest fornemme Conference-divisjonen enda, men ta en kikk på tabellen, jenter: fra Luton T i tet ned til Cambridge U på tiendeplass skiller arme fire poeng. Og AFC Telford U på 17.plass er åtte poeng bak Hatters. "Jevnt" er ordet. 

Det var full runde i går, og nesten ubemerket har nyoppflyttede Braintree Town gått i rygg på sluttspillfeltet. I går var de i hovedstaden og slo Hayes & Yeading 2-1, og den som fryktet nedtur etter at man ikke valgte å fornye engasjementet med suksessmanager Rod Stringer, må revurdere sitt syn på Alan Devonshire. Den gamle West Ham United-eleganten har ledet Braintree til 6-1-3 på ti kamper, og selv med under tusenlappen i tilskuersnitt makter man kappete med de store gutta. Forbilledlig klubb, denne Essex-maskinen. 

Et annet godtgående lag er Fleetwood Town, hvis angrepsarsenal gjør det høvelig å igjen nevne at Highbury er hjemmebane. Andrew Mangan. Magno Vieira. Gareth Seddon. Jamie Vardy. Den kvartetten borger for scoringer, og i går var det Steve Burrs Kidderminster Harriers som fikk unngjelde oppe i Lancashire. 5-2. Det til tross for at Vardy ble vist ut på 0-0, for øvrig i samme moment som at Harriers' veteranspiss Steve Guinan så rødt. Vardy var enorm i sin korte periode hos FC Halifax Town, og han synes å ha tatt overgangen til landsens fotball med storm. Hvordan akkomoderer man imidlertid alle løperne? Vardy innbiller jeg meg tar oppstilling ute på høyrekanten, slik at han er som offensivt aktivum der ute mer enn som midtspiss. Kan ikke det stemme? 

Det kan se ut til at jeg får med meg Cambridge United versus Stockport County torsdag 6.oktober, i tillegg til Gateshead hos Ebbsfleet United to dager etter. Camb U slo nettopp Liam Daish' Ebbsfleet i går kveld med to mot null. Det er en del optimisme å spore hos United-supporterne for tiden, både fordi de i Jez George endelig har en manager man ønsker å assosiere seg med (i motsetning til i Martin Ling), og mye også fordi det er spredd lovnader om et nytt community-stadion i byen. Jeg kan ikke fatte og begripe at man kan ønske seg vekk fra praktfulle Abbey Stadium, men det får så være. 

Overraskende og skuffende å høre Gateshead lide förlust i Lincoln mot City, men det er såpass med kvalitet i laget at det neppe tar lang tid før de er på rett spor igjen. 

Leit å se Newport County trøble som de gjør, men jeg stoler på at Spytty Park vil framstå som såpass skremmende for opponentene også i år at waliserne plukker tilstrekkelig med poeng til å havne over sumpa til slutt. 1-1 v Stockport C i går skal ha gitt et riktig bilde av matchen, men Newport-boss Anthony Hudson mente laget aket seg i riktig retning etter lang tids miserable resultater. Etter at Stockport utliknet mot slutten, står nå Cymru-klubben uten vinst på de åtte siste. 

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26515
27.09.11 19:47

Full runde i Conference Premier i kveld, og hvorfor ikke kommentere Braintree Towns innsatser så langt i årets serie? Klubben som aldri tidligere har spilt på høyeste nonliganivå står med fem strake vinster, og seinest lørdag var man på tur i nordvest og knuste et selv formsterkt Southport hele 4-0. Tre tap på de første elleve er høyst godkjent, spesielt når man tar i betraktning at deres 22 poeng gir tredjeplass på tabellen, poenget bak de førende Wrexham og Gateshead. Og når man også legger til at bedriften er kommet i stand etter at man avskjediget suksessmanager Rod Stringer etter fjorårssesongens triumfferd, blir ikke prestasjonen særlig mindre. 

Her er de elleve Alan Devonshire valgte seg fra start på Haig Avenue ved Mersey i helgen: 

Nathan McDonald
Ryan Peters - Adam Bailey-Dennis - Matt Paine - Aswad Thomas 
Nicky Symons - Jai Reason - Kenny Davis (k) - Andrew Yiadom
Sean Marks - Chibuzor Chilaka

Ingen utpregede kjendiser her, men så var det også kollektivet som alltid var framtredende da Stringer var sjef. Og Devonshire virker å ha viderebrakt de gode idéene fra den forrige bossen. Jai Reason går nok for å være stjerna, og man vil kanskje huske hvordan han imponerte i Cambridge United-drakt for noen sesonger tilbake. Ellers sies også kaptein Davis å være blant de mer undervurderte spillerne i avdelingen. Jeg aner en slags Kris Gate-type her. Og Sean Marks scoret en masse i fjor, ei trend han ikke helt har klart å opprettholde i år, for helgens scoring var faktisk hans første på elitenivå.

Irons første hjemmekamp på dette nivået ble avviklet midt i august mot selveste Grimsby Town, og 1008 tilskuere fikk med seg kalaset. Forrige hjemmedyst gikk mot Newport County, og jeg kan gå varm for anbefalinger av klippene fra Braintree Town FC TV. 

Seier nummer seks på raka når Marcus Laws Tamworth gjester Cressing Road i kveld? 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg