Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Vasebroki

NYTT TEMA
mikemodano
mikemodanoInnlegg: 27607
06.10.09 13:07

I helgen ble første ordinære runde av FAs Vase-turnering avviklet, og selv om det er en oppgave mer voksen enn noen av oss antakelig mestrer å kartlegge samtlige klubber som var i aksjon der i forhold til i hvilke ligaer disse befinner seg, går det an å i det minste gløtte litt på enkeltmannskaper. Blant annet var vesle Porthleven fra ellevte nivå i aksjon: 0-8 endte utekampen mot Brislington fra to nivåer høyere, noe som skulle tjene som en indikasjon på at det å avansere i retning av Wembley ikke er noen simpel uppgift for klubber fra det dypeste dype. Der Porthleven har gjort en skapelig sesonginnledning i sin South West Peninsula League Div I West (5-0-2 på sju kamper gir en foreløpig sjuendeplass), ble man satt på plass av et mannskap hjemmehørende i Toolstation Western League Premier Div (Brislington står med 2-3-3 på sine åtte i den divisjonen). Til tross for at begge disse klubbene selvsagt opererer med egne hjemmesider, er det imidlertid ingen enkel sak å finne noen dybdeberetning fra lørdagens klæsj. La meg umiddelbart tilføye at ingen av disse klubbene inneholder så mye som ei flik av en kjendis, i alle fall ikke for meg. 

I dag avvikles fem omkamper fra lørdagens førsterunde: 

Congleton Town fra VodKat North West Counties Leagues premièredivisjon (7-2-0 23-6, Nivå 9) stilles påny mot Cheadle Town fra samme ligas Div I (2-6-1 9-8, Nivå 10), etter at de to Cheshire-klubbene spilte 2-2 foran 68 tilskuere i helgen. 

Causeway United fra Halesowen, hospiterende i Midland Football Alliance, Nivå 9 (7-0-2 19-5, andreplass) ble holdt til uavgjort mot Loughborough University, hvis nivå og serie er identisk med kveldens vertskaps (ti kamper har gitt 3-4-3 og den kyniske målforskjellen 7-4!). Siden FAs Vase-portal ikke inneholder oversikt over de kampene som endte uten seierherre i helgen, har det ikke lyktes meg å spore opp hvordan lørdagens møte endte. 0-0 er uansett ingen større farsott i disse kretser, men med tanke på hvor gjerrige studentene framstår i seriespillet er det uansett neppe noe dårlig tips.

Long Buckby fra Northamptonshire tilbringer sitt livsverk i United Counties Leagues Prem Div, hvor man blant annet er divisjonskolleger med tidligere omtalte Daventry Town. Sju seriekamper har gitt 5-0-2 23-10 på Nivå 9, og i kveldens cupretur er det Felixstowe and Walton United som yter motstand. Disse hører hjemme i Eastern Counties (også kalt Ridgeons) Leagues ypperstedivisjon, hvilket også skulle tilsi niende nivå. 3-3-3 11-13 indikerer at Long Buckby AFC i hvert fall neppe stiller i kategorien for underdogs i aften. Det opprinnelige møtet lørdag endte 1-1, og vi merker oss at Tes Bramble for tiden oppholder seg i Suffolk. Det var imidlertid ikke den tidligere Stockport-forwarden som gjorde målet deres sist. 

Shoreham vs Bedfont. Her møtes igjen to mannskaper fra Nivå 9. Shoreham utøver sitt virke i Sussex County Football League Div I (6-1-2 19-11, tredjeplass), mens motstanderen har lagt seg til rette på en foreløpig 12.plass i sin Combined Counties (sponset av Cherry Red Records) Football League Prem Div (2-2-3 12-12). Lørdag spilte de 1-1 i East Bedfont helt vest i Greater London, hvilket manager Neil Shipperley hos kveldens gjestelag ikke var direkte misfornøyd med, sett ut fra kampforløpet. Får vi anta at midtback Jim Shipperley er i slekt med Bedfont-bossen?

Siste par ut er Alresford Town og Bemerton Heath Harlequins. Begge disse spiller til daglig i Wessex Premier League (sponsor: Sydenhams), som skulle tilsvare Nivå 9 nok en gang. Bemerton Heath fra Salisbury i Wiltshire har plassert seg som nummer to av 22 lag (8-2-2), mens Hampshire-klubben Alresford ligger tilforlatelig til på en foreløpig 18.plass med sine 1-4-4. Heller ikke hos noen av disse virker det å være mulig å spotte gamle profiler av stor gjenkjennelsesgrad. 

La oss også nevne at én kamp avvikles i morgen: 

Bodmin Town mot Saltash United. Begge er de fra Cornwall, og begge finnes på tiende nivå (South West Peninsula League Prem Div, tabellfører Bodmin med 7-1-1 25-8 på sine ni seriekamper versus 12.plasserte Saltash kun har hatt tid til fire ligakamper (3-1-0 11-5) ). Hvordan lørdagens oppgjør de to imellom endte kan postes i en lukket konvolutt i denne tråden. Heller ikke her foreligger opplysninger om spillere av større C-kjendisverdi/tidligere aktuelle i Plymouth Argyle. 

 

(Innlegget ble redigert 06.10.09 13:11)

Stinkfist
StinkfistInnlegg: 5067
06.10.09 14:02
mikemodano: vesle Porthleven fra ellevte nivå

...også kjent som moderklubben til Martin Gritton, hvor han vel spilte samtidig som han tok noen vekttall ved universitetet i Plymouth.

Stort mer har jeg ikke å tilføye på det nåværende tidspunkt. Som du selv sier, er det en særdeles voksen oppgave å kartlegge samtlige klubber i FA Vase, så det gidder jeg ikke prøve på engang. Dog kan det være interessant å følge med på utviklingen i denne turneringen, for de lagene som når helt til finalen har jo en tendens til å gjøre seg bemerket høyere opp i systemet de påfølgende årene. I 05/06 vant Nantwich Town, i 06/07 vant Truro City, og i 07/08 var det Kirkham & Wesham (som senere har skiftet navn til AFC Fylde) som gikk til topps etter å ha slått Lowestoft Town i finalen. Felles for dem alle er at de nå biter godt fra seg på nivåene rett under Conference-ligaene.

Går vi lengre tilbake i tid, finner vi klubber som Forest Green Rovers (81/82) og Tamworth (88/89) blant vinnerlagene. Og la oss heller ikke glemme superambisiøse Colne Dynamoes fra Øst-Lancashire, som vant turneringen i 87/88, og på slutten av 80-tallet hadde (urealistiske?) ambisjoner om å komme seg helt opp til Football League på kortest mulig tid, med høyere spillerlønninger enn mange av liganaboene - før eventyret endte med dundrende konkurs i 1990.

Fjorårsvinner Whitley Bay gikk imidlertid mot strømmen ved å ikke søke om opprykk fra Northern League, og da kommer vi jo litt tilbake til problematikken omkring klubbene fra Nordøst, som ble tatt opp i en annen tråd for noen uker siden.

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 27607
06.10.09 14:19
Stinkfist: også kjent som moderklubben til Martin Gritton

Ja, det så jeg også av Wiki-formidlinga. Det som kanskje er enda mer spesielt er at også Gary Bannister står oppført i den snaue seksjonen for "notable ex-players", men for alt jeg veit kan jo også den tidligere Coventry- og QPR-angriperen ha vært immatrikulert ved den akademiske høyborgen i Plymouth. På hvilket karrièretidspunkt Bannister imidlertid avtjente sitt pliktår i Porthleven står intet om. 

 

Dog kan det være interessant å følge med på utviklingen i denne turneringen

Ja, og i grunn uavhengig av kun seinere innsatser for finaleklubbene. Nonliga er jo i vinden som aldri før, og ingen av oss har vondt av å bankes vett inn i skallen og forstand omkring klubbene fra under Trophy-nivå. Det skjuler seg garantert en mengde fordums profiler i enhver liga fra Cornwall til Northumberland, og det gjelder bare å finne tid og sted til å avduke disse. Neil Shipperley var i grunn en ganske fin start. 

(Innlegget ble redigert 06.10.09 14:21)

Stinkfist
StinkfistInnlegg: 5067
06.10.09 15:18
mikemodano: Får vi anta at midtback Jim Shipperley er i slekt med Bedfont-bossen?

Yngre bror av Neil, hvis man skal tro det man leser på nettet - og da kan vi vel samtidig slå fast at Jim har fulgt i sin fars fotspor, i motsetning til broren som valgte å satse på spissfaget framfor å fortsette familiens tradisjoner innen stopperyrket. Shipperley-gutta er jo nemlig etterkommere av en viss Dave Shipperley, som på 70-tallet og tidlig 80-tall representerte Charlton og Gillingham som midtstopper.

(Innlegget ble redigert 06.10.09 15:19)

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 27607
06.10.09 15:43
Stinkfist: Charlton og Gillingham

Det er ikke reint få historiske skikkelser som har representert begge disse to, men mest av alt kom jeg nå til å tenke på George Shipley, utelukkende av navnklingende årsaker. Han skulle neppe ha all verden med årets FA Vase å gjøre, med mindre han etter hvert avdukes som assisterende materialforvalter for et Nivå 10- eller 11-lag ingen av oss er bekjent med fra før av. Litt spesielt er det jo for en Geordie som Shipley å ha et forhold til begge disse, men noen avviker i forhold til Keith Peacock er han uansett ikke. 

RAustin5
RAustin5Innlegg: 702
06.10.09 20:43

Hva gjør man for å komme med i denne turneringen da Mike?

Stinkfist
StinkfistInnlegg: 5067
07.10.09 00:08

Sannsynligvis sender man inn en søknad til FA om å få delta. FA Vase er en cupturnering som er åpen for klubber som spiller på Nivå 9 eller lavere i divisjonssystemet. Før nonligapyramiden ble omorganisert i 2004 var den åpen for klubber fra og med Nivå 8 og nedover. Tilsvarende har man også FA Trophy, hvor nonligaklubbene på Nivå 5-8 deltar (altså Conference National, Conference North/South, og de regionale ligaene på Nivå 7 og 8 - Unibond League, Southern League og Ryman League). FA Vase blir altså på nivået under dette igjen.

Opprinnelig eksisterte det kun to cupturneringer for seniorlag i regi av av FA. Den ene var FA Challenge Cup (på folkemunne kjent som FA-cupen), hvor profesjonelle lag kunne delta. Den andre var FA Amateur Cup, som var forbeholdt rene amatørklubber. Men etterhvert som stadig flere nonligaklubber ble hel- eller halvprofesjonelle, ble først FA Trophy opprettet som egen turnering i 1969, hvor de nonligaklubbene som betalte sine spillere fikk delta, mens FA Amateur Cup forble en ren amatørturnering. Fem år senere, i 1974, ble amatørcupen nedlagt og erstattet av FA Vase.

(Innlegget ble redigert 07.10.09 00:12)

RAustin5
RAustin5Innlegg: 702
07.10.09 03:53
Stinkfist: Sannsynligvis sender man inn en søknad til FA om å få delta. FA Vase er en cupturnering som er åpen for klubber som spiller på Nivå 9 eller lavere i divisjonssystemet. Før nonligapyramiden ble omorganisert i 2004 var den åpen for klubber fra og med Nivå 8 og nedover. Tilsvarende har man også FA Trophy, hvor nonligaklubbene på Nivå 5-8 deltar (altså Conference National, Conference North/South, og de regionale ligaene på Nivå 7 og 8 - Unibond League, Southern League og Ryman League). FA Vase blir altså på nivået under dette igjen. Opprinnelig eksisterte det kun to cupturneringer for seniorlag i regi av av FA. Den ene var FA Challenge Cup (på folkemunne kjent som FA-cupen), hvor profesjonelle lag kunne delta. Den andre var FA Amateur Cup, som var forbeholdt rene amatørklubber. Men etterhvert som stadig flere nonligaklubber ble hel- eller halvprofesjonelle, ble først FA Trophy opprettet som egen turnering i 1969, hvor de nonligaklubbene som betalte sine spillere fikk delta, mens FA Amateur Cup forble en ren amatørturnering. Fem år senere, i 1974, ble amatørcupen nedlagt og erstattet av FA Vase.

Takk for nok en gang velinformert info.

RAustin5
RAustin5Innlegg: 702
07.10.09 16:06

Hvordan gikk det med de kampene i går da?

Kasteball_2
Kasteball_2Innlegg: 20073
07.10.09 16:57

Gårsdagens kamper:

Congleton Town - Cheadle Town 5-2
Causeway United - Lougborough University 2-1
Long Buckby - Felixstowe and Walton United 5-1
Shoreham - Bedfont 2-0
Alresford Town - Bemerton Heath Halequins 1-5

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 27607
10.10.09 01:01

Bodmin Town 1 Saltash United 2

Bodmin-gjengen er ikke overdrevent gode hva oppdateringer angår, men hos Saltash-folket går det i det minste an å lese en liten beretning fra onsdagens siste førsterundeomkamp i turneringa. I forbindelse med matchvinner Paul Chuwens 2-1 i det 87.minutt nevnes "'keeper Kevin Miller", og gad vite om det ikke er den Kevin Miller, som jo også huskes for å ha en omtrent like habil sisteskansebror i Alan af samme ætt. 

Den andre propre runden finner plass lørdag 14.november, og blant mange smekkekrevende lokale derbies kan Scarborough Athletic versus Bridlington Town komme til å bli blant de heteste. I anledningen skyldes det også å gjøre oppmerksom på at nyss omtalte Saltash har pådratt seg kamp ute i grevskapet Bristol, der man møter Manor Farm fra Western Premier (Nivå 9), hvor sju kamper har gitt 3-2-2 10-9. 

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 27607
16.11.09 14:31

Gårdeier Bridlington Town vant 5-2 mot Scarborough Athletic (det finnes garantert sjeler som ser for seg Athletic i UniBond League neste år) lørdag, der sistnevnte sto oppført som hjemmelag, mens klubben som kjent leier lokaler hos Town. Imponerende 1002 ('Boro-rekord) møtte fram til andrerundekampen, og grunneieren fikk revansje for ligatapet (1-2) fra helgen i forveien, da 1082 hadde stilt i terracottajakker og mansjettknapper i klubbfarger.

Fjorårsvinner Glossop North End tok seg også videre til tredje runde; Dunston UTS fra Gateshead var nødt til å returnere nordøstover fra Derbyshire med 0-1 i trillebagen. 378 mennesker var stuet sammen i deres Surrey Street-stadion, hvilket representerte et solid oppsving i forhold til tallene i seriesammenheng, så det er dårlig med tvil om at Vase-fotball genererer interesse i de deler av fylket. 

Cambridge Regional College (CRC) er en forholdsvis nydannet organisasjon, som lever i skyggen av de to større naboklubbene, men som samtidig fungerer som et slags akademi for United. Man flyter på en solid medgangsvåg i ligaspillet (hvor 18 kamper har gitt 44 poeng, men både Leiston (48) og Needham Market (46) ligger foran på Eastern Counties League Premier-tabellen, dog med én kamp mer avviklet), og i helgen avanserte man greit i FA Vase gjennom 4-1 mot Enfield 1893. CRC spiller på Abbey Stadium, men hvor mange som løste billett lørdag sier veven lite om. 

Husker jeg ikke helt galt, var Whitley Bay i fjor finalemotstander for Glossop, og Northern League-klubben beseiret greit Alsager Town fra North West Counties Premier med 2-0. 606 tilskuere var plassert rundt Bay-matta på Hillheads Park, og ønsker man studere noen velmente litografier fra oppgjøret, er det bare å klikke på linken

Tredjerundetrekningen ble foretatt på Wembley i dag, og utfallet ble som følger: 

1 Marske United v Nelson or Morpeth Town
2 Whitley Bay v Boldmere St Michaels 
3 Daisy Hill or Armthorpe Welfare v Bridlington Town
4 Rainworth MW v Padiham or Norton & Stockton Ancients
5 Pickering Town v Dunkirk
6 Crook Town v Shildon
7 Biddulph Victoria v Causeway United
8 New Mills or Tividale v West Auckland Town
9 Penrith or Hallam v Bootle or Stone Dominoes
10 Coalville Town v Tipton Town
11 Barwell v Glossop North End
12 Gresley v Spennymoor Town
13 Tiptree United v Beckenham Town or Carterton
14 Chertsey Town v Sleaford Town
15 Brimsdown Rovers v Newport Pagnell Town
16 Cambridge Regional College v Needham Market or Bedford
17 Royston Town v Stanway Rovers or Hadley
18 Long Buckby v Wellington
19 Stotfold v Badshot Lea or Faversham Town
20 Wembley or Hoddesdon Town v Kirkley & Pakefield
21 Flackwell Heath v Wroxham or Halstead Town
22 FC Clacton or St Ives Town v Ely City or Woodbridge Town
23 Leiston v Daventry Town
24 Eastbourne United v Brislington or Poole Town
25 Plymouth Parkway v Arundel or Crowborough Athletic
26 Longwell Green Sports  v Bideford or Welton Rovers
 or Willand Rovers
27 Larkhall Athletic  v Whitehawk
28 Shortwood United v Redhill or Shoreham
29 Witney United v Christchurch or Almondsbury Town
30 Peacehaven & Telscombe v Bristol Manor Farm or Saltash United
31 Wellington Town v Epsom & Ewell
32 Dawlish Town v Brockenhurst

Stinkfist
StinkfistInnlegg: 5067
16.11.09 23:51
mikemodano: 12 Gresley v Spennymoor Town

Uten at jeg skal påberope meg detaljkunnskap om noen av de mange lagene du ramser opp, må vel dette være rundens storkamp, mellom to falne storheter. Gresley Rovers fra lengst sør i Derbyshire, rett øst for Burton-on-Trent, er jo en klubb med tradisjoner. Så sent som i 2005/06 klarte man en 5.plass på Unibond Leagues andrenivå, og spilte playoff om opprykk. Men så har det kun gått nedover, og etter å ha endt på nedrykksplass i Unibond South forrige sesong med ynkelige 25 poeng, ble Rovers oppløst og nedlagt, og kort tid etterpå erstattet av nystartede Gresley FC i East Midlands Counties League (Nivå 10). To gamle Rovers-profiler fra nyere tid er de to ikke helt ukjente herrene Aaron O'Connor (som scora nærmere 30 mål for klubben i 05/06), Louis Briscoe og Colin Hoyle - og hvis vi går lengre tilbake i tid blir det hevdet at Gresley Rovers var moderklubben til den gamle Derby-spissen Phil Gee.

Når det gjelder Spennymoor Town, er jo dette etterfølgeren til gamle Spennymoor United som jo gikk konkurs i 2005. United var jo lenge en av de ledende nonligaklubbene i Nordøst med mange sesongers fartstid på nivået rett under Conference. Semifinale i FA Trophy (1977/78) og en rekke opptredener i både første og andre runde av FA-cupen står også på deres merittliste, men i 2005 var det altså ugjenkallelig slutt for klubben som bl.a. produserte den gamle Tranmere- og Boro-stopperen Steve Vickers. Etterfølgeren Spennymoor Town spiller nå på øverste nivå av Northern League (Nivå 9), hvor Moors forrige sesong endte på 12.plass, og også nådde femte runde (åttendedelsfinale) i FA Vase.

Stinkfist
StinkfistInnlegg: 5067
17.11.09 00:06
mikemodano: Rainworth MW

Rainworth Miners Welfare, ja. Fra den gamle gruvebyen Rainworth en drøy mil øst for Mansfield, og derfor et naturlig stoppested for spillere som har blitt veid og funnet for lett i høyere rangerte naboklubber som Mansfield, Alfreton og Glapwell m.fl. Blant annet finner vi Lewis Trimmer i dagens Rainworth-stall. Trimmer ble jo spådd en lysende framtid da han banka inn mål for Mansfield U18 for noen sesonger siden, fikk etterhvert proffkontrakt, og fikk også fire innhopp på seniornivå før han ble frigitt i vår. Senere har han blitt tygd og spytta ut igjen både i Glapwell og Belper Town, og kan altså nå observeres i Rainworths helhvite kostyme.

Men selv om Trimmer er en slags lokal C-kjendis, er han likevel ikke den mest kjente spilleren i Rainworth-stallen. Ikke på langt nær, faktisk. For Rainworth MW huser i disse dager også en gammel kjenning ved navn Nigel Jemson, som nekter å gi seg som ballspiller, selv i en alder av 40 år. Mulig det var Jemson-faktoren som trakk hele 157 tilskuere til forrige hjemmekamp mot Shirebrook Town, hvor Rainworth vant 1-0. Eller kanskje skyldes det høye tilskuertallet i vel så stor grad det faktum at naboene fra Shirebrook er selve Erkerivalen med stor E?

Rainworth ligger for tida på en fjerdeplass i Northern Counties East League (Nivå 9), tre poeng bak tabelltoppende Scarborough Athletic, men med tre hengekamper tilgode.

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 27607
27.02.10 17:18

Kvartfinaler i ettermiddag: 

Fjorårsvinnerne Whitley Bay møter Northern League Premier-kollega Shildon borte, og det står 1-1 etter første omgang der. Ellers: 

Needham Market (Eastern Counties Premier) 0 - Wroxham (Eastern Counties Premier) 1

Gresley (East Midlands Counties League (10.nivå!) ) 1 - Whitehawk (Sussex County League Div I) 1

Barwell (Midland Football Alliance) mot Norton & Stockton (Northern League Div I) har jeg ingen oversikt over stillinga i. 

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 27607
02.03.10 12:01

Det var visst kun tre av fire kvartfinaler som ble spilt i helga, for Barwell-Norton & Stockton avvikles først lørdag. 

Whitley Bay sies å basere seg på rå fysikk i sine bestrebelser på å nå Wembley for andre sesong på rad, noe som underbygges av hva jeg hørte Cambridge City-manager Gary Roberts si da vi sto i St. Neots Town-baren etter kampslutt i sparringsdysten i januar, idet resultatet fra Bays Vase-kamp mot Poole Town kom opp på tv-skjermen i bakgrunnen: "They'll have kicked them off the field up there", som respons til min liksom-vittige kommentar om at "ja, det var jo et skikkelig derby, du". I helga snudde Bay 0-1-underlege mot divisjonskollega Shildon til 3-1-seier, etter at vertskapet der fikk en mann utvist. 

Wroxham (fra Norfolk) og Whitehawk (Sussex) avanserte også, etter henholdsvis 2-1- og 3-1-seire, og FA Vase' semifinaler har paret disse sammensetningene over to kamper (27.mars og 3.april): Vinner av Barwell/Norton & Stockton v Whitley Bay, Wroxham v Whitehawk. Da luter mitt finaletips i retning av Bay versus Wroxham, uten at kjennskapen til de to partisipantene i semifinale nummer to er overveldende. 

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 27607
02.03.10 12:55
Stinkfist: FA Vase er en cupturnering som er åpen for klubber som spiller på Nivå 9 eller lavere i divisjonssystemet

For å presisere: turneringen er åpen for klubber som spiller på Nivå 9, 10 eller 11, eller Steps 5, 6 og 7 i nonligapyramiden, om man vil. 

StevenPatrick
StevenPatrickInnlegg: 28273
12.04.10 19:38
mikemodano: For å presisere: turneringen er åpen for klubber som spiller på Nivå 9, 10 eller 11, eller Steps 5, 6 og 7 i nonligapyramiden, om man vil. 

Lite spørsmål angående billetter som klubbene blir tildelt...

Wroxham har fått tildelt 6000 billetter til kampen mot Whitley Bay. Hvorfor i himmelens navn gir man så få billetter til de respektive klubber?  Man skulle jo anta at de skulle fått ubegrenset, all den tid stadion aldri blir utsolgt til denne kampen allikevel.
Så; dere åndspymeer her inne; hva er grunnen?

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 27607
12.04.10 20:09
StevenPatrick: Hvorfor i himmelens navn gir man så få billetter til de respektive klubber?

Ta med i betraktningen at Wroxham kanskje trekker 150 mann på hjemmekampene sine, så forstår man hvorfor. Whitley Bay dobler antakelig det, og de vil garantert stille i flertall på Wembley, trass i atskillig lengre reisevei, men det er neppe noen grunn til å tru at tallet vil overstige fjorårets drøyt 12 000 med veldig mange. Uansett - skulle pågangen overskride de villeste fantasier, er jeg 105 % overbevist om at det lar seg gjøre for klubbene å søke om utvidede kvoter. 

StevenPatrick
StevenPatrickInnlegg: 28273
12.04.10 20:22
mikemodano: Ta med i betraktningen at Wroxham kanskje trekker 150 mann på hjemmekampene sine, så forstår man hvorfor.

For all del, jeg skjønner at vi ikke snakker om verdens største publikumsmagneter her:-)

Jeg skjønner bare ikke at det settes "begrensinger" i det hele tatt. Som jeg forstår det, så har Yachtsmen hatt en vanvittig pågang etter billetter. Både Norwich og Kings Lynn sine utsalgssteder er tatt i bruk.

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 27607
12.04.10 20:30
StevenPatrick: så har Yachtsmen hatt en vanvittig pågang etter billetter

Det vil jeg tro. Det er ikke reint få som ønsker å glanse seg i suksessen på en sådan dag, frekke lømler som de er, som kan hende aldri en gang har satt sine føtter på noen Wroxham-seriekamp noensinne. Det burde vært et system som gir rabatt pr antall seriekamper man har opplevd i løpet av sesongen; at gloryhunters skal slippe til finalebiten til samme pris som de trofaste, er latterlig. 

Jeg er enig med deg at det høres pussig ut at forbundet opererer med billettak, men det er gjerne slik kotymen er, og så får man bare anta at kvotene enkelt lar seg utvide dersom det skulle oppstå behov. Jeg utelukker for all del ikke at hele Norfolk vil ta del i Wroxhams store dag, og hvis King's Lynns supportere kan klare å identifisere seg med veslesøskna for anledningen, vil de kunne få ei lita oppreisning etter konkursen i vinter. 

StevenPatrick
StevenPatrickInnlegg: 28273
12.04.10 20:34

Vel, om det dukker opp en bråte gloryhuntere, så er det egentlig bare positivt.
Tenk hva det vil gjøre for øonomien til disse klubbene om supportere fra Newcastle og Norwich tok turen og støttet sine småbrødre.
Tror nok de £20K til vinneren kunne både doblet seg og mer til da.

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 27607
12.04.10 20:41
StevenPatrick: Tror nok de £20K til vinneren kunne både doblet seg og mer til da

Hvis FA faktisk tilgodeser de finaledeltakende klubbene med en solid slump av billettinntektene, vil det utvilsomt gagne dem begge, men hvordan praksis er på dette, har jeg ingen anelse om. 

Jeg ser naturligvis den økonomiske gevinsten for de to småklubbene, men forakter samtidig den type "supportere". 

StevenPatrick
StevenPatrickInnlegg: 28273
12.04.10 20:43
mikemodano: Hvis FA faktisk tilgodeser de finaledeltakende klubbene med en solid slump av billettinntektene, vil det utvilsomt gagne dem begge, men hvordan praksis er på dette, har jeg ingen anelse om. 

Dette er jo endelig noe jeg vet noe om, og lagene får delt billettinntektene mellom seg.

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 27607
09.05.10 01:46

Seinere i dag er det endelig Stevie Spriggs jr.s tur til å stige ut av fars søkelys og kaste glans over klanen. Wroxhams kanskje største offensivaktivium forventes å bli en nøkkelspiller i Wembley-oppgjøret, men samtidig virker få å levne Norfolk-gjengen særlig med sjanser mot de langt mer garva nasjonalarenaistene fra Whitley Bay oppe i Tyne & Wear-landskapet. Avspark er satt til 16.00, og den som måtte ha gjort klar en strøm skal bare la seg høre. 

For £5 kan du på nettet handle årets finalekampprogram, og hvem sikler vel ikke over å kunne huke i land en slik godbit? 

Yachtsmen-boss David Batch skal ha uttalt at han var glad det ble Bay og ikke Barwell som ble finalemotstander, uten at det later til å ha ført til krigersk stemning nord for Tyne: "I have to say I totally agree with him, I'm much happier that they're playing us!" Ian Chandler, Bay-sjefen, sto for responsen. De har begge utført spiontokt av finalemotstanderen, og Wroxham overlater ingen detaljer til tilfeldighetene, siden de røper at manager Batch selv har sett dem ved tre anledninger, et par av klubbens egne speidere har sett dem én gang hver, mens de har fått hjelp av en speider tilknyttet en lokal proffklubb i området (her går mitt tips i retning av Hartlepool United eller Darlington) til å få i hus ytterligere to rapporter. Videre har Norwich City, som nok er av et noe anna kaliber enn Wroxhams ligarival Norwich United, velvillig stilt treningsfeltet sitt til disposisjon de siste døgna, slik at det har vært mulig for Batch å drille inn formasjoner og trekk på ei matte som er så kvalitetsmessig lik den i London som mulig. På formiddagen, før avspark, har de også avtalt med Malky Mackay å benytte plena hos Watford for den siste salve før det braker løs. 

Idet Wroxham entrer grasset på Vic Road søndag morgen, gjør de det vel vitende om at Whitley Bay unnagjorde ei kveldsøkt der lørdag. Watfords ærverdige stadion vil med andre ord huse to knipper ordentlige amatørspillere i løpet av få timer, og gad vite om ikke lokalbefolkninga i byen endelig går mann av huse, i håp om å få se litt skikkelig fotball, trening aldri så mye. 

De elleve Bay-bossen sender utpå fra start vil være:

Terry Burke

Callum Anderson - Leon Ryan - Darren Timmons - Craig McFarlane

Richard Hodgson - Damon Robson - Paul Robinson

Lee Kerr - Paul Chow - Adam Johnston

For menigmannen sier neppe alle disse navna all verden, men det er verdt å merke seg angrepsrekka her, hvor samtlige herrer er målfarlige, men kan hende er det Johnston som har stått fram aller mest. Målvakta Burke går for å være blant det ypperste nonligafotballen i nordøst har å by på, mens stopper Ryan er nifs på offensive dødballer. Midtbana skal være løpsglad, med Robson som den kanskje beste ballspilleren. Dessverre foreligger ennå ikke Wroxhams startende XI, så den får vi avvente med å presentere. 

Dommer vil være en Anthony Taylor, og han blåste blant anna under Chesterfield v Bradford C mot slutten av april. Slik opptrådte han under nasan på Bradford Telegraph & Argus' utsendte Simon Parker den gang: "Referee Anthony Taylor had a poor afternoon but was left with no choice other than to dismiss the Jamaican [Omar Daley] for an off-the-ball punch on full back Dan Gray."

Kasabian
KasabianInnlegg: 10163
09.05.10 01:52

Tør jeg spørre hvor du henter all din informasjon fra? Ringer du rundt til de diverse klubbene/spillerne og spør de om alt fra skadesituasjon til lunsjmenyen alà Pondus, eller plukker du litt her og der fra verdensvevet?

Jeg er uansett dypt imponert, og forærer deg en tommel for lang og tro tjeneste, selv om jeg har mine tvil om at du gjør det for tomlene sin skyld.

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 27607
09.05.10 02:01

Det bunner ut i interesse, min venn. Er man interessert, leser man gjerne websider for de forskjellige lagene, og oppunder en stor begivenhet som en FA-arrangert finale jo er, finner man plenty med finalerelatert stoff på de respektive klubbenes hjemmesider. Av klubber på dette nivået, går det også svært, svært lang tid imellom man støter på ei så god og informativ hjemmeside som det Whitley Bay i lang tid har kunnet presentere, og det er tydelig at også Wroxham har forstått at dyktige skribenter genererer treff. All mulig honnør til de to klubbene for å være progressive i akkurat det markedet, altså. 

Wroxham så jeg i seriekamp i mars, men dessverre var speaker så altfor kjapp med å ramse opp hvilke spillere som var i aksjon for dem den kvelden at jeg aldri rakk notere nummerne ute til høyre for hver enkelt spiller i kampprogrammet, så jeg fikk aldri festet meg ved navn utover Steve Spriggs junior, hvis far er tidenes mestspillende i Cambridge United. Tilfeldigvis var det på nettopp deres stadion jeg så oppgjøret, hvor Spriggs den yngre også tegnet seg for bortelagets eneste mål i 1-2-tapet for Cambridge Uniteds farmerlag Cambridge Regional College. 

For avvikere som meg er interesse rundt morradagens finale like naturlig som det for deg er å følge Liverpool i Hull. Lykke til til oss begge. 

(Innlegget ble redigert 09.05.10 02:01)

Kasabian
KasabianInnlegg: 10163
09.05.10 02:13

Interessen din er vel hevet over enhver tvil;-)

Jeg er vel mer overrasket over det faktum at NL-lag har så god informasjon rundt lagene sine, og som du nevner er det vel kanskje ikke helt vanlig heller. Uansett så skal du vite at det nok er en haug av "anonyme" lesere her som kanskje ikke poster så mye, men som setter pris på tiden du/dere bruker på å grave frem informasjon.

Når det kommer til det å få sett kamper i lavere divisjoner, så er det noe som virker som en særs sjarmerende affære, og det er definitivt en av tingene jeg må gjøre på min "bucket list".
Uansett så mottas kamphistorier og skildringer med takk fra denne leiren i hvertfall.

Du får kose deg med kamp i morgen, så får jeg gremmes over min;-)

God natt!

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 27607
09.05.10 02:30
Kasabian: Jeg er vel mer overrasket over det faktum at NL-lag har så god informasjon rundt lagene sine, og som du nevner er det vel kanskje ikke helt vanlig heller

De fleste klubbene på nasjonalt nivå (Conference National) opererer med solide hjemmesider, flere av dem, og da primært de klubbene som tidligere hørte hjemme i Football League (Luton Town, Oxford United, Mansfield Town og Cambridge United, i alle fall), utstyrt med den samme malen for nettportal som overvekten av FL-klubber er (den malen er forholdsvis kjedelig, men uniformiteten sørger i det minste for manøvreringsvennlighet). Flere klubber også under dette nivået, da helst på de to neste nivåene Steps 2 og 3 (der Step 1 utgjør Conference National). Krabber man ned til Step 4, begynner flere klubber å være dårlig utstyrt med informasjon, og når man kommer ned til Step 5, hvor morgendagens to Wembley-kombattanter hører hjemme, er informative sider mer unntaket enn regelen. 

Hvis du får kombinert en Anfield-tur med en nonligakamp, kan det være du også blir bitt av basillen før du aner det, så vær forsiktig. Jeg antar det er en mer tidkrevende prosess å være opptatt av begivenhetene i engelsk fotballs skyggeside enn det er å følge et PL-lag, så med mindre du virkelig mener det, bør du ikke gå hen og forelske deg påny. Når det er sagt, kan jeg informere om at det er faen så gøy og givende, så jeg er glad jeg har avduket for meg selv fotballivet godt utafor det store mediasøkelyset. 

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 27607
09.05.10 17:21

Mens Bath City og Fleetwood Town bader seg i opprykkssus, er Whitley Bay-serken i ferd med å fylles av Wembley-brus. Det er litt vanskelig å opplyse om andre målgjører enda, for scoringa fem minutter på overtid av første omgang slapp aldri fram til nyhets- og formidlingsbyråene, men siden både Paul Chow (første minutt) og Lee Kerr (nå i andre) har puttet, får man nesten anta Adam Johnston sto for målet før pausa. Den som ennå ikke har sett hans 60-metersforsøk fra fjorårsfinala, får se å justere lorgnetten. Paul Cook var fysakken bak Wroxhams utlikning etter ti minutter, men her ligger det meste enn så lenge til rette for at manager Ian Chandler plukker sin tredje vase siden 2002, den gang som spiller (og matchvinner), i fjor og i år som o'store høvding. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg