Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

FA-cup: kvalifiserende og førkvalifiserende runder

NYTT TEMA
Stinkfist
StinkfistInnlegg: 5065
24.10.10 23:08
mikemodano: Naiv som jeg er, håper jeg til det siste Sky kan klare å styre unna en rein FL-duell. 

Joda, man kan selvsagt håpe - men skal man være realistisk, så vet man at det ikke er slik TV-selskapene tenker. Det er vel to av disse 40 kampene som skal plukkes ut for TV-overføring, og normalt pleier det vel som oftest å være kamper mellom en FL-klubb og en nonligaklubb som blir plukket ut (selv om vi også har opplevd rene FL-oppgjør, spesielt i den tida klubber som QPR, Leeds og N.Forest var nede i L1).

Inneværende sesong er det vel kun to "falne storklubber" i L1: Sheffield Wednesday og Southampton, og jeg har en følelse av at TV-selskapene er såpass fantasiløse at de plukker ut minst ett av de to lagene for kringkasting. Så alternativene er altså Southport v Sheff Wed eller Southampton v Shrewsbury. Av disse to alternativene håper og tror jeg man velger førstnevnte, slik at det blir FA-cupkamp fra Haig Avenue på BBC eller Sky.

Hvilke realistiske kandidater har man så til den andre kampen? Siden man ofte har en tendens til å plukke ut fra "David mot Goliat"-prinsippet, særlig hvis det attpåtil er et forholdsvis lokalt oppgjør, så er nok Rochdale v FCUM en brennhet kandidat, og kanskje mitt heteste tips om jeg skal gjette. Den nærmeste utfordreren vil jeg tro er Hereford v Hythe; den velkjente cupaskeladden Hereford United (som jo stadig forbindes med den berømte seieren over Newcastle i 1972) mot superaskeladden Hythe Town fra Kent League, som har kvalifisert seg til første ordinære runde for aller første gang i klubbens historie. Carlisle mot vinneren av Sheffield v Tipton er sikkert også aktuell.

Når det gjelder utsiktene til å få se et rent nonligaoppgjør er jeg nok dessverre av den oppfatning at dét kan sidestilles med å tro på julenissen, påskeharen og tannféen. Det eneste nonligaoppgjøret jeg tror kan være på kandidatlista er Corby v Luton, og dét fordi Luton også kan plasseres inn i kategorien "falne storheter".

faben: Hadde Dover allerede vært kvalifisert for neste runde, tror jeg oppgjøret mot Gillingham ville vært en om ikke brennhet kandidat, så i alle fall en outsider - men TV-selskapene pleier å velge ut sine kamper før omkampene har blitt spilt, og jeg har vanskelig for tro at de tar sjansen på det som kan bli en "uinteressant" kamp mellom Gills og Farnborough.

PS: Blir det Stevenage v MK Dons er det minst 23% sjanse for at jeg løper ut i trafikken på E6 av ren oppgitthet. Få, om noen av disse kampene har mindre appell i mine øyne enn den kampen.

(Innlegget ble redigert 24.10.10 23:14)

OleKjole
OleKjoleInnlegg: 7765
25.10.10 23:34

Jammen i meg klarte ikke Hythe Town å karre seg videre med å sende step-2 motstander Haines hjem til Greater London med 0-2 i sekken. Knappe 800 dro seg opp av sofaen og kom se ned på stadion for å overvære denne lille overraskelsen. Selv om det ikke er hver dag et lag som Hythe drar såpass med tilskuere, så skulle man tro at litt flere fant interesse for kampen. Uansett, får håpe for Hythe sin del av gledesrusen har lagt seg til 6 november, for da skal de opp og måle krefter med sjølvaste Hereford på Edgar Street.

Men det stopper ikke der. Tipton kan allerede i morgen ta følge med Hythe som step-5 lag i første runde, når de skal ut i returkamp hjemme mot step-4 motstander Sheffield. Vinner av denne kampen må ta den lange turen opp til Carlisle. Her snakker vi en cupkamp med 6-7 liganivåer forskjell. Og da er spørsmålet følgende, hva er den største ligadifferansen som har forekommet i denne turneringen?

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26643
26.10.10 21:55
OleKjole: hva er den største ligadifferansen som har forekommet i denne turneringen?

Det spørsmålet mener jeg vi har hatt oppe til høring her til torgs tidligere, imidlertid uten at det har foreligget noe konkret svar. Skulle Tipton Town få gleden av å møte Carlisle United, vil det skille seks nivåer de to klubbene imellom, og det går gjerne flere år mellom hver gang man opplever den type divisjonsforskjell i Forbundsturneringen. 

Den kanskje største FA-cupskrellen vi har hatt i moderne tid, var da gladamatørene fra Chasetown slo ut Port Vale (som den gang var hjemmehørende på Nivå 3), og hvor fem nivåer skilte. Ikke nok med at de slo dem ut; det skjedde faktisk etter omkamp. Når forskjellen på hvor de hører hjemme i ligapyramiden er så gedigen, skulle man tro det ville være umulig for favoritten å gå i undervurderingsfella to ganger. Men det hendte altså med Vale, da Scholars vant 1-0 hjemme i omspillet. Chasetown var deltaker i NPL Div I South den gang (eller var det sågar i North?), men rykket før årets sesong opp til NPL Premier. 

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26643
26.10.10 21:58
OleKjole: lille overraskelsen

Her er du mild, Ole. Nivåforskjellen på et Step 5- og et Step 2-lag bør være enda større enn dersom det dreier seg om et Step 2- kontra et League One-lag, så for meg var Hythe Towns 2-0-vinst mot Staines ei kjempebombe. Og for en klubb som opererer med drøyt 100 fans i seriespillet, er mer enn 800 tilstedeværende en kanonbragd. For meg var faktisk tilskuertallet godt høyere enn forventet. 

OleKjole
OleKjoleInnlegg: 7765
26.10.10 22:33
mikemodano: Her er du mild, Ole. Nivåforskjellen på et Step 5- og et Step 2-lag bør være enda større enn dersom det dreier seg om et Step 2- kontra et League One-lag, så for meg var Hythe Towns 2-0-vinst mot Staines ei kjempebombe. Og for en klubb som opererer med drøyt 100 fans i seriespillet, er mer enn 800 tilstedeværende en kanonbragd. For meg var faktisk tilskuertallet godt høyere enn forventet. 

Planen var egentlig å skrive lille i gåsetegn, men lot det være for å være litt festlig da vettu ;-) Selvfølgelig, en meget stor bragd.

Ja jeg la meke til det at tilskuertallet var bortimot 8 ganger så høyt som vanlig, noe som i og for seg er et ganske så fint tall. Det at byen Hyth huser i overkant av 14.000 gjorde at jeg kanskje tenkte det ville være flere som møtte opp til et slikt spesielt møte. Er ikke akkurat hvert år laget spiller kvalifisering til første runde. Mulig jeg hadde litt urealistiske forventninger.

tommy_cowan
tommy_cowanInnlegg: 30280
26.10.10 23:15
faben: Kva kunne folket tenkt seg å sjå direkteoverførte bilder av?

ESPN sender Cambridge - Huddersfield

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26643
27.10.10 00:08
OleKjole: Det at byen Hyth huser i overkant av 14.000 gjorde at jeg kanskje tenkte det ville være flere som møtte opp til et slikt spesielt møte

Jeg følger tankegangen din, men i praksis er det verre å lokke lokalfolk selv til bygdas eneste fotballklubb av en viss størrelse. Det går i gamle, inngrodde fordommer, slik som hersker så altfor brutalt rundt omkring i hundre- eller tusenvis av andre bygder og byer av samme eller lett større folketall.

Mer enn 800 for en sånn match, uansett om den ga passasje inn i FA-cupens første runde for første gang i Hythe Towns historie, er faktisk et ganske åndssvakt (i positiv forstand) tall, og med mindre man skulle dumpe borti noen av storklubbene i området ved seinere anledninger, vil det neppe forbigås med det første. Husk at Staines Town heller ikke trekker altfor gromt med folk til sine kamper på Step 2 (snitt på rundt 300), så kanskje hadde de med seg (maks) et par hundre til Hythe. I så fall har mer enn 600 lokale møtt fram, noe som vil være ganske unikt for en klubb av deres dimensjon.

Videre håper jeg folk som følger FA-cupen videre vil ha vett på å benytte andre eksisterende tråder for videreføring, og la denne få hvile til neste års kvalikspill tar til.

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26643
27.10.10 00:35

Swindon Supermarine har allerede fått sin dose oppmerksomhet for kvelden, men ingen grunn til å gi seg der: Bath City 3 - Swindon S 4 ble utfallet av kveldens re-match i siste kvalrunde i årets FA-cup, og nok et Step 3-mannskap er altså videre til første ordinære omgang. City ledet 3-1 på et tidspunkt, men Southern Premier-middelmådighetene vendte, kom tilbake, og avgjorde oppgjøret mot Conf Prem-motstanderen i det 90. kampminutt. Enn så lenge er det lite å lese om matchen, men hvem bryr seg? Marine stilles mot Eastwood Town fra Conf North i runde 1. Kan de skrelle igjen?

Dover 5 - Farnborough 0. Wow. Gutta fra The Crabble er ikke enkle å få has på om dagen. Jeg skammer meg således ikke over mitt City, som fikk 1-3 her i forrige runde.

Leiston hang også med til det siste i omkampen borte mot Dartford fra tre nivåer høyere, men var til slutt nødt til å takke for seg med 2-3. Dartford får Port Vale ned til Kent (?), mens Dover da må til Gills i et distriktsderby. Nuneaton Town avanserte også i kveld gjennom å slå Workington 1-0, og belønningen blir tur til Sincil Bank i Lincoln, hvor byens City vil stå for motstanden.

BobbyMoore
BobbyMooreInnlegg: 305
27.10.10 10:11

Viasat Fotball sender følgende kamper fra 1. runde FA Cupen:

Rochdale - FC United of Manchester (Fredag)

Barnet - Charlton (lørdag)

Burton A - Oxford (søndag)

qpr1
qpr1Innlegg: 6728
27.10.10 13:51

Dette var en interessant tråd. Den får meg til å lure litt egentlig. Jeg lurer på hva sannsynligheten er for at noen ellers mentalt bevarte mennesker borte i England sitter på ett eller annet nettforum og diskutere hvordan de tror det går i de aller aller mest innledende rundene i den norske cupen, mellom f.eks Hasundgot - Hovdebygda, eller kanskje Krampe - Røkla (8.div avd 4 Oslo)

(Innlegget ble redigert 27.10.10 13:52)

tommy_cowan
tommy_cowanInnlegg: 30280
27.10.10 14:24

Det første problemet de støter på er vel at de ikke skjønner språket.

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26643
27.10.10 18:08
BobbyMoore: BurtonA - Oxford

Hva er det med Burton Albion og deres førsterundeforbindelser med Oxford? I fjor var det Oxford City som gjestet Pirelli-hjemmet deres, men trass i at City hadde 2-1 på et tidspunkt og først slapp inn 2-3-scoringen på overtid, tok Nigel Cloughs gamle klubb seg videre til runde 2 den gang. Gad vite om Oxford United kan kopiere det kampmønsteret i årets første runde? 

Ellers eksisterer dårlig med Swindon-oppstillinger i registeret her på vgd-øb. I går ble det uteseier mot Bath City, og Collier hadde mønstret sine elleve slik: 

Mark Scott

Kyle Lapham - Gary Horgan - Leigh Henry - Matt Robinson

Ben Wells - Chris Taylor (k) - Chris Allen - Nick Stanley

Jamie Gosling - Ashan Holgate

 

665 var på plass på Citys Twerton Park, der Swindon tok ei tidlig ledelse ved pluggen Stanley, før Conf Prem-laget repliserte, kom seg i front, dro fra...men kjapt før pause kom to nye Marine-mål: venstreback Robinson og stopper Henry brakte gjestene à jour. Og så kom Laphams vinnerscoring idet man var i ferd med å svinge inn i ekstraomganger. 

Laget Collier sendte utpå i går er så å si identisk med hva jeg så i seriekampen deres mot Truro for tre uker siden, bortsett fra at stopper Henry var ute med skade, slik at erfarne Robinson stilte som stopper, mens Danny Allen sto venstreback. Dessuten var Holgate den gang innbytter, siden det var Kyle Tooze som startet på topp som Goslings makker. Og dagens quiz: hvor mange av disse har forgreininger i Swindon Town? 

OleKjole
OleKjoleInnlegg: 7765
27.10.10 23:19
qpr1: Jeg lurer på hva sannsynligheten er for at noen ellers mentalt bevarte mennesker borte i England sitter på ett eller annet nettforum og diskutere hvordan de tror det går i de aller aller mest innledende rundene i den norske cupen, mellom f.eks Hasundgot - Hovdebygda, eller kanskje Krampe - Røkla (8.div avd 4 Oslo)

Ca like stor som at det sitter noen borte i England og diskuterer hvordan de tror det går i Tippeligaen. Hva var poenget ditt egentlig? Du er tydligvis en av de som aldri kommer til å forstå engasjement for engelsk fotball, og hvis du absolutt vil ta den diskusjonen så opprett en egen tråd slik at vi kan la den synke med en gang, samtidig som vi holder denne tråden ren for slikt.

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26643
28.10.10 01:04
mikemodano: kanskje hadde de med seg (maks) et par hundre til Hythe

Her kan jeg umulig ha vært særlig i vater. "Et par hundre" Staines-supportere til cupkampen mot Hythe? Hvis man deler det tallet på fire, vil man trolig fortsatt sikte for høyt. Siden Staines Town snitter omtrent hva "mine egne" gjør i Cambridge, vil jeg anta at også bortesupporten deres kan gjenspeiles i omtrentlig samme antall som hos Cambridge City, hvor det kun er de mest ihuga som gidder reise. Vel skal CC ha hatt rundt 25 stykker med seg helt ned til Truro for fjorårets seriekamp, men normen ligger nok noe lavere for de mest ekstreme bortereisene. Er man på tur i nærdistriktet, derimot, vil man kanskje kunne drasse med seg en berme på 30-40 stykker, og slik slutter jeg at Staines bør ha hatt med seg rundt 50 mann.

qpr1
qpr1Innlegg: 6728
28.10.10 09:56
OleKjole: Du er tydligvis en av de som aldri kommer til å forstå engasjement for engelsk fotball, og hvis du absolutt vil ta den diskusjonen så opprett en egen tråd slik at vi kan la den synke med en gang, samtidig som vi holder denne tråden ren for slikt.

OK, beklager så mye. Skal ikke gjenta seg.....

missChance
missChanceInnlegg: 48465
28.10.10 14:48
BobbyMoore: Viasat Fotball sender følgende kamper fra 1. runde FA Cupen: Rochdale - FC United of Manchester (Fredag)

Det hadde jo vært utrolig gøy å hatt Viasat Fotball akkurat denne ene dagen da  :(  FC United på norsk tv - hvem ville ha trodde det, liksom? :)

Stinkfist
StinkfistInnlegg: 5065
28.10.10 21:07
mikemodano: Skulle Tipton Town få gleden av å møte Carlisle United, vil det skille seks nivåer de to klubbene imellom

...og den gleden får de. 2-0 ble sluttresultatet i gårsdagens omkamp mellom Tipton og Sheffield, og det var altså Black Country-kollektivet som gikk seirende ut etter mål av Eric Bowen og Danny Campbell foran nesten 1500 tilskuere. Tipton Town er dermed klare for FA-cupens ordinære runder for første gang i klubbhistorien, og selv om jeg tipper man idéelt sett heller ville ønsket seg lokaloppgjør mot Walsall, Shrewsbury eller Tamworth i stedet for den 30 mil lange bussturen oppover M6 til Carlisle, så tror jeg neppe du finner noen som klager i Tipton om dagen. To klubber fra Step 5 i den første runden, altså. Når skjedde dét sist?

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26643
28.10.10 22:17

Nå nekter vgd meg å svare direkte på innlegget ditt, så jeg tar det in plenum i stedet: Tipton Town ville antakelig vært mer komfortable med å møte Carlisle City enn Carlisle United, selv om de nok ville vært Step 7-klubben temmelig overlegen. 

Når det gjelder sist to Step 5-klubber tok seg helt til første ordinære runde (det krever intet mindre enn seks avansementer for dem å ta seg dit), tør jeg ikke prøve svare deg på den, men jeg skal se om jeg orker gjøre et lite dykk i arkivene i løpet av ettermiddagen i morgen. Nå strekker riktignok ikke mine nonligaarkiver seg lenger tilbake enn til 2004 (Non-League Club Directory), og det ville nesten overraske meg om vi hadde vært vitne til noe tilsvarende i løpet av denne korte epoken, så andre mer svarkyndige må gjerne henvende seg i denne tråden. 

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26643
29.10.10 17:26

Forumet har fortsatt problemer med å la en svare direkte på enkelte innlegg, så jeg siterer Stinkfists spørsmål i stedet: 

"Når skjedde dét sist?"

Den store nonligareformasjonen inntrådte foran 2003/4-sesongen, der man innførte to regionale Conference-divisjoner, slik at de tre tidligere ledende regionalligaene Isthmian, Southern og Northern Premier ikke lenger direkte fødde Conference National som før. Det ga grevskapsligaene Step 5-status, så da tenkte jeg det kunne være greit (for enkelhetsskyld) å ta utgangspunkt i dette skillet. 

2003/4: Shildon FC fra Northern League Div I (Step 5) tapte 2-7 borte for Notts County (Nivå 3) i første ordinære runde. Tar jeg ikke helt feil, var faktisk dette tv-kamp. Seks nivåer skilte. Clive Platt terroriserte Northern League-laget, og den veldige spissen scoret to ganger. Ingen øvrige Step 5-klubber var representert på det stadium av turneringen den gang. 

2004/5: Coalville Town fra Midland Alliance (Step 5) tapte 0-1 borte for Wycombe Wanderers (Nivå 4) i første ordinære runde, og var eneste Step 5-deltaker der. Ellers merker man seg Cambridge Citys framturing helt til andre ordinære runde, der det ble stopp etter 0-1 hjemme for MK Dons foran intet mindre enn 1915 mann og fe på Milton Road. Runden i forveien hadde man slått ut Leigh RMI, men på det tidspunktet var City fortsatt Step 2-klubb i Conference South. 

2005/6: For andre året på rad var Midland Alliance representert i første ordinære runde, og denne husker vi godt: Chasetown holdt mektige Oldham Athletic til 1-1 hjemme, før man ble eliminert med 0-4 på Boundary Park i returspillet. I tillegg hadde samme liga også fått fram Leamington til runde 1, hvor det imidlertid ikke gikk likar enn at det ble 1-9-tap for Colchester United på Layer Road. To Step 5-deltakere fra samme liga, altså. Hva gir'u meg? 

PS - Chasetown vant serien det året, mens Brakes endte helt nede på femteplass.

2006/7: ingen femtesteps til første ordinære runde. Selv husker jeg best det årets turnering for Basingstoke Towns smått sensasjonelle 1-0 på Saltergate, den gang tre divisjoner skilte League One-klubben CFC og Conference South-laget 'Stoke. 

2007/8: heller ikke i denne turneringen hadde noen klubb fra niende pyramidenivå akt seg fram til tidspunktet for innlemmelse av FL-klubbene, men vi vil huske hvordan Step 4-laget Chasetown atter gjorde overskrifter: i første runde slo de ut Conference South-laget Team Bath 2-0 borte, før man klinket så inderlig til over to kamper mot Port Vale i runde 2. Hadde man ikke sågar føringen mot Cardiff City hjemme i tredje runde, før det til slutt ble tap 1-3? Her skilte for øvrig også seks nivåer (Step 4 v Nivå 2). 

2008/9: De siste års cupspesialister fra Eastern Counties Premier, Leiston, nådde runde 1, der det ble tap etter omkamp (0-0 hjemme, 0-2 borte) mot Fleetwood Town (Conference North). Videre huskes turneringen for Step 4 Curzon Ashtons makaløse 3-2-gevinst mot Exeter City (Nivå 4), etter på et tidspunkt å ha vært 3-0 i tet. 

2009/10: ei heller i fjor var Step 5 representert i første propre runde, men vi vil huske både Paulton Rovers (0-7 v Norwich City i fjernsynskamp) og Lowestoft Town (0-1 borte for Wrexham) fra Step 4. 

Så 'fist: fasit blir ergo at vi må fem sesonger tilbake i tid for å finne sist to Step 5-lag deltok i runde 1, og til overmål to lag fra samme liga. Til opplysning finnes 14 Step 5-ligas. 

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26643
16.09.11 13:13

Høstens bortimot vakreste eventyr er for lengst i full gang, og de to førkvalifiserende rundene er for lengst unnagjort, slik at man i morgen har rom for å endelig innlede selve kvalifiseringen. Av de fire kvalikrundene, er det, ikke helt ulogisk, den første som avvikles i morgen, og finnes her fortsatt Step 6-klubber igjen i turneringen etter de to første utslagsrundene? 

Hebburn Town fra Hebburn på Tyneside er det første Nivå 10-laget som møter en i oversikten. De har slått ut to divisjonskolleger fra Northern League Div II i førkvaliken, og skal ut mot Penrith AFC fra nivået over i morgen. 

Louth Town fra Lincolnshire er hjemmehørende i Northern Counties East League Div I, og skal opp mot selveste Buxton fra Northern Premier League Premier Division. Tre nivåers forskjell og rått parti, skulle en mene. Faktisk ligger Louth helt i bunnen av sin Step 6-avdeling, og da skal det ikke bety all verden at Buxton ikke helt har fått avstand til bunnsjiktet i NPL Premier heller. 

Carlton Town v Heanor Town representerer et møte mellom Step 4 og Step 6. Notts-baserte Carlton har lagt seg til som tiende beste lag i NPL Div I South, mens Heanor, som er registrert i East Midland Counties League, foreløpig er femte beste lag i sin avdeling, om enn med færre spilte kamper enn klubbene foran. 

Kidsgrove Athletic v Gornal Athletic står for nok et møte mellom Step 4 og Step 6, der gjestene har tilhold i West Midlands (Regional) League Premier Division. Gornal har 3-0-1 på sine fire seriekamper, og ligger omlag midt på lista, mens Kidsgrove fra NPL Div I South står med 2-4-2 på sine åtte kamper, der målforskjellen 17-17 indikerer at laget er lekk i begge ender. 

Bewdley Town v Stourbridge står for Step 6 v Step 3, og med tanke på Stours innledning i Southern Premier, skal dette være en temmelig smal sak for dem, mot klubben fra midt på tabellen i West Midlands (Regional) League Premier Division. 

AFC Wulfrunians v Stafford Rangers. Vertskapet her, også de fra West Midlands (Regional) League Premier Division (3-1-2 på seks kamper), vil man huske fra FA-cupbravader for et par sesonger tilbake (var det andre kvalikrunde de nådde, tro?), mens Stafford fra NPL Premier er blant de mest meritterte klubbene på hele Step 3. Sesonginnledningen deres har imidlertid vært skuffende, og de ligger under midten etter ti runder. 

I oppgjøret Thurnby Nirvana Barrow Town møtes to Step 6-klubber, sågar fra samme liga, nemlig East Midlands Counties League. Begge er de lokalisert i Leicestershire. Begge har de også 2-1-1 på fire seriekamper. 

Chesham United v Staines Lammas. Oi. Easy match for sterke Chesham, skulle en anta. Southern Premier-laget er råsolide hjemme, og møter Step 6-laget Lammas fra Combined Counties League Div I, der de har innledet med 3-0-2 på fem serieomganger. 

Whitchurch United v Brockenhurst - nok en gang et reint Step 6-oppgjør, der begge har tilhold i Wessex League Div I. Brockenhurst rykket ned fra Premier-divisjonen i vår, og begge virker disse å være blant de sterkere i avdelingen. 

Hartley Wintney v Bashley. Hjemmelaget står med 5-2-0 på sju innledende kamper i Combined Counties League Div I, og ser passelig sterke ut. Kan de skrelle til mot Bashley fra tre nivåer over? Som man også har sett tidligere, virker Bash sterkere borte enn hjemme i år, så Step 3-favoritten skal greit avansere tross alt. Men dette er utvilsomt blant de mer interessante oppgjøra i første kvalikrunde. 

Bishop Sutton v Cadbury Heath. Aldri en første kvalrunde uten deltakelse fra Western League Div I, her representert ved gjestelaget, som har 3-1-1 på sine fem ligakamper. Hjemmelaget, fra nivået over, har 2-1-1 på sine fire. 

Tavistock AFC v Bodmin Town. Enda et reint Step 6-møte. Begge spiller de til daglig i South West Peninsula League. Sju kamper ut i serien leder Bodmin med 6-0-1 og 17 plussmål, mens vertskapet har lagt seg til omtrent midt på (med 3-0-4). Merk imidlertid at Bodmins eneste serietap kom nettopp på Tavistocks Langsford Park med 4-3.

15 Step 6-klubber står igjen før vi innleder det regulære kvalspillet, og med tre reine internmøter vil vi være garantert et minimum av tre klubber fra tiende nivå også i kvalikrunde 2. 

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26643
18.09.11 18:18

Oppsummering av første kvalrunde for Step 6-klubbene: 

Hebburn Town slo Penrith AFC 2-0 hjemme på Hebburn Sports & Social Ground. Det er lite (les: nada) å hente på hjemmelagets offisielle side om kampen ennå, og Penrith har ikke en gang egen hjemmeside. Uansett: Hebburn har omkamp i andre kvalikrunde som klubbestenotering (89/90), så årets tropp er allerede historiske. 

Fra Park Avenue i Louth kom, som ventet, Buxton fra det med favorittstempelet i behold, og vant 2-0 foran 335 tilskuere. I Notts slo Step 4 Step 6 med 1-0, og tidligere Mansfield Town-spiller Ash Kitchen avgjorde, med tidligere Notts Forest-profiler som Bryn Gunn og Calvin Plummer i seremoniske opptredner i klubbhuset forut for avspark. Disse skal ha vært invitert for å trekke folk til gards. 

Både Bewdley Town (1-2 for Stourbridge) og AFC Wulfrunians (2-3 for Stafford Rangers) gjorde hederlige innsatser, mens Thurnaby Nirvana og Barrow Town spilte 1-1, slik at omkamp tirsdag må til for å kåre hvilken av de to Step 6-klubbene som skal få æren av å delta i andre kvalrunde. Hederlig omtale får også i høyeste grad Staines Lammas, som kun røk 2-3 i Chesham for United. 

Whitchurch United er videre til neste kvalomgang siden de slo divisjonskollega Brockenhurst 2-0, mens rundens kanskje største skrell kom hos Hartley Wintney fra Combined Counties Leagues andrenivå: de knuste sannelig Bashley fra tre nivåer over med 1-0! Tidligere Reading-spiller Martin Williams skal ha vært den store strategen hos vertskapet, og de 100 tilskuerne fikk se Dan Brownlie avgjøre åtte minutter før slutt. I fjor var det Step 5-klubben (den gang) Poole Town som besørget Bashleys FA-cupskjebne, men årets exit bør ha vært enda mer pinlig. 

Bishop Sutton 0, Cadbury Heath 4. Kruttsterkt av gjestene, hvis målvakt Simon Crawford skal ha vært matchens store spiller. Fire forskjellige spillere scoret. I det reine Step 6-møtet mellom Tavistock og Bodmin var det bortelaget som stakk videre til andre kvalikrunde etter 3-1-seier. 

I sum er fem Step 6-lag videre, men i løpet av midtuken vil ytterligere ett være klar for neste runde. 

Ellers merker man seg at FA Vase-spesialistene (har vunnet de siste tre turneringene) er ute av årets FA-cupturnering etter 0-1 oppe i Cumbria for Kendal Town. Kendal tilhører øvre sjikt i NPL Premier, så Whitleys exit var knappest uventet. Scoringen kom etter 21 minutter, men beretningene fra Kendals offisielle portal røper at gjestene så avgjort hang med på notene kampen igjennom. Bay har 4-1-0 på sine første fem i serien, og vil i år igjen være i teten. Sunderland RCA har startet fenomenalt i Northern League Div I, og Whitley Bay har ti poeng fram til disse, riktignok med fire kamper til gode. Viktigere er det kanskje at Spennymoor Town kun er to poeng framfor med tre kamper mer spilt. 

Newcastle Town 5, Stratford Town 5 (Midland Football Alliance) er oppsiktsvekkende, og jeg sier meg heller ikke særlig tilfreds med Cambridge Citys 2-2 hjemme mot Maldon & Tiptree United fra andrenivået i Isthmian League. Lilywhites' utlikning kom først minuttet på overtid, da stopper Dave Theobald feiet inn kampens fjerde mål etter assist fra kollega Lee Chaffey. Enda verre var det at Craig Hammond ble båret av bana med hva man frykter kan være beinbrudd. Step 3s toppscorer for fjorårssesongen har vært på gli i det siste, og blir han ute over lengre tid vil City garantert slite i scoringsvei. 

RFriday
RFridayInnlegg: 3642
19.09.11 16:18

Da har jeg den glede å kunne offentliggjøre resultatet av trekningen av 2. kvalifiseringsrunde.

Flere godbiter her, og Modanos gutter skal nok ikke ta avansement for gitt borte mot Whitehawk - dersom de først tar seg av Maldon & Tiptree vel og merke.
Bromley - Welling United er et interessant lokaloppgjør, og det samme må kunne sies om Stafford Rangers - Newcastle Town. Sistnevnte må dog først hamle opp med Stratford Town.
Interessante kamper også i Daventry, Maidstone, Maidenhead...vel, dere får bedømme selv :) 

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26643
20.09.11 14:12
RFriday: dersom de først tar seg av Maldon & Tiptree vel og merke

I den forfatning City er i om dagen, kan det bli tungt nok å avansere mot et lag fra nedre region på Isthmian Div I North-tabellen. I kveld er 'vi' antakelig uten såvel Robbie Nightingale som Adie Cambridge og ikke minst Craig Hammond, og selv om de to førstnevnte midtbanespillerne begge har mottatt kritikk for sine innsatser så langt i sesongen, er nettopp det leddet så sparsomt befolket at man knapt har alternativer. Om verken Cambridge eller Nightingale kan stille, har jeg vanskelig for å se for meg hvem Roberts plasserer sentralt, men antakelig går han for kombinasjonen Neil Midgley/Joey Abbs. 

'Vi' var i samme situasjon i fjorårets FA-cup også, der 'vi' tok oss videre til tredje kvalrunde etter først å ha spilt 2-2 hjemme mot Hitchin Town (returkampen i Herts endte 2-0). 

RFriday
RFridayInnlegg: 3642
20.09.11 14:32
mikemodano: selv om de to førstnevnte midtbanespillerne begge har mottatt kritikk for sine innsatser så langt i sesongen, er nettopp det leddet så sparsomt befolket at man knapt har alternativer

Ja, det vet var det jeg også bet meg merke i da jeg så dere mot Cambridge United. Men jeg trodde den gang at det muligens bare var nivåforskjellen, og at man ville få orden på sakene til seriestart mot lag på samme nivå. Kanskje har du rett i at det blir en tung sesong..?

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26643
20.09.11 14:49
RFriday: Kanskje har du rett i at det blir en tung sesong..?

Jeg gikk langt i å antyde det før seriestart, vel å merke basert på den nåværende spillerstallen, som utvilsomt er svekket siden i fjor, trass i at kun Kolodynski og Kennedy har takket av siden da. Faktum er at allerede i fjor var midtfeltet aldrende, og enda et år på baken har ikke gjort verken Cambridge (som i sin prime var eminent på nasjonalt nivå for Histon) eller Nightingale altfor godt. De mangler tempo. Det skorter også litt på fysikk. Adie Cambridge er veldig spillende, men ingen terrier. Nightingale har mer pondus, men på langt nær like mye som kunne vært ønskelig i den defensive sentralrollen. I tillegg har laget båret preg av at to av de faste forsvarsspillerne de siste åra, venstrebacken James Krause og stopperen Lee Chaffey, har vært ute mer eller mindre fram til nå. De to lånespillerne fra Luton Town (Alex Lacey og Jon O'Donnell) har skikket seg godt trass mangel på førstelagserfaring, men det vil raskt bli mer stabilitet bakover så snart både Chaffey og Krause har spilt på seg form. 

Ellers synes jeg det var fiffig av forbundet å sette 'oss' opp med Whitehawk i neste runde. Man skulle vitterlig tro det var en drøss langt mer nærliggende klubber reint geografisk å ta av. Joe Gatting er vel fortsatt AWOL der nede, så i det minste behøver man ikke frykte hans målstøvler dersom det blir møte med FA Vase-semifinalistene fra 09/10. 

(Innlegget ble redigert 20.09.11 14:53)

RFriday
RFridayInnlegg: 3642
20.09.11 15:28
mikemodano: Ellers synes jeg det var fiffig av forbundet å sette 'oss' opp med Whitehawk i neste runde. Man skulle vitterlig tro det var en drøss langt mer nærliggende klubber reint geografisk å ta av

Men blir disse kval rundene satt opp slik som i Norge?? Blir de ikke trukket? I hvilken runde begynner man eventuelt med trekning??

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26643
20.09.11 15:40

Jeg er ganske overbevist om at trekningen ikke starter før Conference Premier-klubbene kommer inn i siste kvalikomgang. 

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26643
20.09.11 21:20

City i føringen i Essex hos Maldon & Tiptree United: Danny Kelly, fjorårets Barnet-spiller, har gjort sitt første for Cambridge. Assist fra høyreback Liam Nicell, som heldigvis er tilbake igjen. 

Ellers ser jeg også at FC United er i føringa borte mot Woodley Sports. Målgjører: Carlos Roca. 

RFriday
RFridayInnlegg: 3642
20.09.11 21:23
mikemodano: Jeg er ganske overbevist om at trekningen ikke starter før Conference Premier-klubbene kommer inn i siste kvalikomgang

Det tror jeg du kan ha helt rett i. Jeg kom over følgende beskrivelse: "No teams are seeded in the qualifying round draws either, but the teams are grouped geographically in the qualifying rounds to reduce travel costs".
Innenfor denne beskrivelsen, kan det jo trekkes innad i den geografiske "puljene", men det kan jo også være at de gjør som man dessverre gjør altfor langt ut i turneringen her hjemme - setter opp kampene ved synsing.

Det ser uansett ut til å kunne bli en rekke interessante oppgjør i 2. kval runde, Modano.

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26643
20.09.11 21:31
RFriday: kan det jo trekkes innad i den geografiske "puljene"

Jeg har tenkt samme tanke, at det gjerne er slik det foregår, men jeg har også pratet med supportere (som sjelden er særlig mer opplyst enn oss) der borte som mener at det er rene oppsett kun med tanke på geografi (og at det ikke trekkes fra slike "geografiske puljer"). 

Nuneaton T 2, Histon 1
Cambridge U 2, Ebbsfleet U 0. Ganske så énveisriktet det som skjer på Abbey Stadium til nå.
Maldon & Tiptree U 0, Cambridge C 1 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg