Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

FA-cup: kvalifiserende og førkvalifiserende runder

NYTT TEMA
mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26599
08.10.12 12:37

Bikkja er ute av sekken: 

vinneren av Billericay/Cambridge skal til Southampton-området for å møte AFC Totton. Dæven døtte, det vil altså si at dersom man skulle slumpe til å plukke 'Ricay ned fra trekrona, så venter en tøff men overkommelig tur til sydlandet. Og prisen der: £12 500 og tråkk rett inn i første ordinære runde! Nå skal man vokte seg vel for å drømme for hårdt, men det er nesten så jeg lukter MK Dons all over igjen. 

De to Step 5-klubbene som er videre møter kanskje ikke like attraktiv motstand som de hadde håpet: 

South Park, som er godtgående i årets Combined Counties Premier, møter vinneren av den mye omtalte Dereham/Met Police-omkampen, mens Blackfield & Langley må ut mot Step 3-motstand der de treffer på vinneren av Hitchin/Hastings. 

RFriday
RFridayInnlegg: 3631
08.10.12 12:48
mikemodano: Det er som Mekka og Boxing Day i ett å gå seg på slike, Friday. Og man bare suger til seg av den kunnskapsflommen som strømmer.

Helt klart. De hevdet hardnakket å ikke være groundhoppers, men karakteriserte seg selv som en gruppe fotballsupportere som likte å se fotball i Nord-London/Herts området. En av de fikk en god porsjon tyn fra de andre for å prioritere Watford lørdagen etter (dvs i forgårs) heller enn å bli med å se Wealdstone eller Northwood, skjønt han forsvarte seg med at hans nevø var i Watford-stallen og hadde gitt ham en billett. En garvet gjeng i 60-årene, og de virket ha enorm kunnskap om fotballen i nettopp denne regionen.

Ja, det er merkelig det der...gang på gang treffer man jo på folk i non league som likevel ikke klarer å diskutere annet enn eksempelvis Manchester United og Liverpool. Da er det bare å styre unna og unnskylde seg, og lete opp en ny samtalepartner.

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26599
08.10.12 13:13
RFriday: hans nevø var i Watford-stallen

Så han var italiener? 

Northwood, ja. Der har man en klubb man hadde behøvd å vite litt mer om. Hva har Friday å si om dem, utover at de er tabellhjemmehørende litt under midten av Southern Div I Central?

RFriday
RFridayInnlegg: 3631
08.10.12 13:18
mikemodano: Bikkja er ute av sekken

Det er nå observert, og full trekning finnes her. En del interessante oppgjør, selv om dette også signaliserer...vel, om ikke slutten på moroa, så hvertfall starten på svanesangen i årets cup der man etter neste runde nok vil måtte lete lenger etter representanter fra step 3 og nedover.

Cambridge United - Luton Town og Grimsby - Kidderminster er vel rundens storoppgjør.
Men et lag som Slough Town skal heller ikke avskrives helt hjemme mot vinneren av Bath City - Gosport Borough. Og jeg er også litt spent på hva eksempelvis Harrogate Town fra den fasjonable delen av North Yorkshire kan gjøre på besøk hos Hyde i Tameside området. Sistnevntes rivaler Stalybridge C*ltic fikk også en lokal storhet som motstander, selv om de må reise til Stockport Countys Edgeley Park

RFriday
RFridayInnlegg: 3631
08.10.12 13:32
mikemodano: Så han var italiener?
Northwood, ja. Der har man en klubb man hadde behøvd å vite litt mer om. Hva har Friday å si om dem, utover at de er tabellhjemmehørende litt under midten av Southern Div I Central?

Haha, nei han var vel en av de få engelsmenn som er igjen, men som har tilhold på reservelaget såvidt jeg fikk med meg. Onkelen var meget hoderystende hva tilstanden på Vicarage Road angår, og hvem kan klandre ham..?

Northwood er så absolutt en klubb man sjelden hører noe om ja. Og jeg kan dessverre ikke hjelpe stort, annet enn at de som du sikkert vet spiller oppe i nordvest-London. Og at de siden opprykket fra step 5 vel har spilt både i Southern League og i Isthmian League. Jeg husker jeg vurderte en utflukt dit, og mener å huske jeg fant ut at Northwood Hills er den nærmeste tube stasjonen - på god vei ut mot dine venner i Chesham på Metropolitan Line. Jeg ser for meg at de må være en av de minste klubbene på dette nivået, uten å ha noen fakta på dette.
Kanskje på tide å lese seg opp litt. Tok nå en rask kikk her og ser at tilskuerrekorden på deres Chestnut Avenue er på 1.642 mot et Chelsea XI - som kan tyde på en pre season friendly kanskje.
Tror jeg må ta en kikk på klubbens hjemmeside.

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26599
08.10.12 13:38
RFriday: slutten på moroa

Ja, det er det, men vi har i det minste ett reint Step 3-oppgjør som sikrer i hvert fall én deltaker derfra: AFC Fylde inviterer hjem Ilkeston (som jo har imponert etter reformasjonen som startet med likvidasjonen av Ilkeston Town, den ene av to Step 3-klubber som deltok i min første kamp på det nivået under et besøk i Gateshead for en del år tilbake), der de to NPL Premier-klubbene vil kjempe en desperat kamp om de £12 500 avansement gir. 

Potensielt har man også en rein Step 5-dyst (tenk dét i siste kvalrunde, du!), i og med at man ikke helt skal avskrive Dereham Towns sjanser i returen mot metropolens konstabler. Nå bør Met Police være den vesle Eastern Counties Premier-klubben overlegen, men de virket ikke videre motiverte i helgen, hovedstadspurkene. 

Didcot v Arlesey er Step 4 v Step 3, så joda, vi er sikret minst et par artige innslag også i første ordinære runde når vi etter hvert tar oss dit. Og da har jeg jo heller ikke helt glemt Hitchin/Hastings mot Blackfield & Langley. 

RFriday
RFridayInnlegg: 3631
08.10.12 13:54
mikemodano: vi er sikret minst et par artige innslag også i første ordinære runde når vi etter hvert tar oss dit

Sant nok, men forhåpentligvis har vi med noen lenger enn som så. Det er på tide igjen at noen blir med helt til de store gutta kommer inn synes jeg. Fikk med meg en fin brosjyre fra Marlows formann som også ga meg en guidet tur i styrerommet med trofeer etc, og satt nettopp og sto i går og bladde litt i den under noen røykepauser på verandaen i går. Artig lesning om Marlows møte med selveste Tottenham Hotspur i FA cupens tredje ordinære runde i 1992/93, etter å ha møtt sine overmenn i West Bromwich Albion sesongen før. Og fra 1994/95 sesongen der de slo ut selveste Oxford United og de regjerende FA Trophy mestre Woking før Swindon Town ble for sterke i tredje ordinære runde.
Krysser fingrene for at vi får noen skikkelige askeladder som henger med en stund denne sesongen.

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26599
08.10.12 14:21

Vår generasjon vil til evig tid minnes Sutton Uniteds vanvittige bragd mot Coventry City mot slutten av 80-tallet, Rob, og samtidig erkjenne at det aldri igjen vil skje noe tilsvarende. For all del - en progressiv Conference Premier-klubb kan gjerne komme til å hamle opp med et av de mindre godtgående lagene i Premier League, men det vil overhode ikke være noe som kan sammenliknes med de glade helamatører fra Sutton uansett. Nå er jo flesteparten av klubbene på Nivå 5 uansett helproffer, og skulle for eksempel Luton slå ut Southampton, ville det på langt nær rørt ved meg slik Suttons vinst den gang gjorde. 

En annen og langt mindre omtalt superbragd fra en femtenivåklubb er jo Altrinchams seier borte mot det daværende førstedivisjonslaget Birmingham City i '84 eller '85, hvilket var sist en klubb fra det nivået beseiret en toppserieklubb borte. 2-1 vant lancashireianerne den gang, og selv om motstanden hørte til sumpa i det gamle førstedivisjon, er det bemerkelsesverdig lite man har hørt om den prestasjonen i ettertid. 

(Innlegget ble redigert 08.10.12 14:21)

osloblade
oslobladeInnlegg: 4008
08.10.12 14:38

For meg er Wokings 4-2 seier borte mot West Brom i 1991 det første møtet jeg hadde med cupens gleder og den fantastiske laveredivisjonsfotballen i England. Woking var vel på nivå seks og West Brom på nivå to. Og Tim Buzaglo ble min første non league-helt med sitt hat trick.

Woking fikk en norsk supporterklubb rett etter dette, der jeg var medlem noen år før interessen for Woking forsvant.

RFriday
RFridayInnlegg: 3631
08.10.12 14:51

Og ikke minst: Et av mine favoritt-øyeblikk (selv om jeg naturlig nok ikke kan huske det selv) og faktisk det som visstnok er tidenes mest viste FA cup snutt på britisk kringkasting...nemlig Hereford Uniteds seier over Newcastle Uniteds stjernegalleri i 1972. Ikke minst takket være Radfords aldeles vanvittige utligningsmål (etter rundt 3:30 på denne videoen), og det gir meg fortsatt gåsehud å se scenene fra Edgar Street denne dagen.

RFriday
RFridayInnlegg: 3631
08.10.12 14:57
mikemodano: Sutton Uniteds vanvittige bragd mot Coventry City mot slutten av 80-tallet

En av tidenes giant killings. Og den har de levd lenge på. Ikke vanskelig å se minner fra den kampen om man besøker Gander Green Lane. Og med god grunn!

Ellers mener jeg Woking har vært en hyppig giant killer fra non league. Det samme gjelder ikke minst Blyth Spartans. Men det non league lag med klart flest ligaskalper på samvittigheten: Yeovil Town - nå et ligalag selv.

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26599
09.10.12 11:57

I går: 

Hitchin 1, Hastings 2. 
289 tilskuere så U's' spillende manager Sean Ray avgjøre med en dødballskalle 20 minutter før slutt, noe som vil ha blidgjort fyren etter at han selv forårsaket den straffen hjemmelagets John Frendo utliknet på kvarteret ut i andre omgang. Wessex Premier-laget Blackfield & Langley blir dermed neste motstander ut for et Hastings United som har de beste forutsetninger for å nå første ordinære runde. 

Worcester 1, Weston-super-Mare 0
1013 var til stede på St. George's Lane da City sikret seg retten til å reise til Bromley (Conf S v Conf N) i siste kvalikrunde. Også i Worcester ble kampen avgjort etter en dødball, og det var angriperen Mike Symons' scoring fem minutter inn i andre som ble avgjørende. 

Kvelden i kveld har så mye interessant å by på at det bare er å glede seg. 

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26599
09.10.12 12:00
RFriday: En av tidenes giant killings

Definitivt. Og jeg antar du husker Sutton-amatørenes opptreden i den påfølgende runden, som ble framvist på skandinaviske tv-skjermer? Man vil huske hvordan den usikre målvakta Trevor Roffey ved flere anledninger klønet det til for seg selv, og tar jeg ikke feil gjorde en ikke akkurat profilert målgjører som Norwich Citys midtbanemann Trevor Putney fire mål. 8-0 endte det i Uniteds disfavør den gang. 

Men hva så med Altrinchams gigabragd på St. Andrews? Har du noen kjennskap til historien bak denne? For meg er den lite annet enn et evig forsømt kapittel i den moderne FA-cuphistorie. 

(Innlegget ble redigert 09.10.12 12:01)

Navarone73
Navarone73Innlegg: 4674
09.10.12 12:03
RFriday: Og ikke minst: Et av mine favoritt-øyeblikk (selv om jeg naturlig nok ikke kan huske det selv) og faktisk det som visstnok er tidenes mest viste FA cup snutt på britisk kringkasting...nemlig Hereford Uniteds seier over Newcastle Uniteds stjernegalleri i 1972. Ikke minst takket være Radfords aldeles vanvittige utligningsmål (etter rundt 3:30 på denne videoen), og det gir meg fortsatt gåsehud å se scenene fra Edgar Street denne dagen.

Herlige scener! Lett å få gåsehud når man ser slikt ja. :)

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26599
09.10.12 12:15

Jeg ser jeg har blingset litt i forhold til årstallet, men her er hva Altrinchams nettsted har å berette om matchen: 

"1986: Birmingham City 1, Altrincham 2 (FA Cup3R)

This is still the most recent defeat of any First (Premier) Division team at their own ground by a Non-League club in the FA Cup. David Seaman was Birmingham's 'keeper."

...og det var i sannhet ikke all verden. 

(Innlegget ble redigert 09.10.12 12:18)

Navarone73
Navarone73Innlegg: 4674
09.10.12 12:43

Skapte ikke Chasetown litt oppstyr også for noen sesonger siden? Slo vel ikke ut noen PL lag, men fikk store overskrifter likevel.

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26599
09.10.12 12:52

Joda, Chasetown sto for en av tidenes FA-cupbravader da de slo ut Port Vale fra fem nivåer høyere. Scholars, som på den tiden (som nå, etter et interludium i NPL Premier) holdt til i Northern Premier League Div I South (fjerde nonliganivå, Step 4), holdt Port Vale, den gang i League One, til 1-1 borte, før man senket dem hjemme med 1-0 i returen. Ikke kun én gang, men i dobbeltoppgjør, altså. Jeg hadde den gang ikke ord for hvilken prestasjon det var av Chasetown, og er stadig like målløs. 

I neste runde ble de tildelt hjemmekamp mot Championship-motstand, og de gikk også i føringen mot Cardiff, før de til slutt ble senket med tre mål av gjestene. Like fullt - det Chasetown-mannskapet Charlie Blakemore rådde over den gang sto for en av de virkelig store FA-cupbragdene i historien. 

(Innlegget ble redigert 09.10.12 12:54)

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26599
09.10.12 13:27

På tide med nok en dose selvkritikk: Chasetown spilte ikke i NPL I South den gang, snarere i Southern League Div I Midlands (som i dag er Southern League Div I Central), men uansett var man en Step 4-klubb. Staffordshire ligger jo like i grenseskillet mellom Southern League og Northern Premier Leagues respektive nedslagsfelt, så det er ikke å undres over at de har vandret litt mellom de to ligaorganisasjonene, for øvrig i likhet med en geografisk ikke altfor fjern nabo, Hednesford Town. 

Her er ellers Chasetowns utlikningsmål i det opprinnelige andrerundemøtet med Port Vale i Burslem, Stoke-on-Trent. Godt med bortesupport, men tro for all del ikke at alle disse tilhører den harde kjerne Chasetown-fans. Her finnes naturligvis mange glory hunters. På samme bane vil man ellers huske at Port Vale selv sto for en kanonbragd da de som et litt under middels tredjedivisjonslag slo ut storklubben Tottenham for norske tv-seere tilbake i '88, den gang Ray Walker så elegant lobbet Spurs-målvakta på 1-0. Tro om det ikke var stopperen Phil Sproson som skallet inn 2-0? Tottenhams målscorer kan jeg ikke på bare flekken huske. 

Navarone73
Navarone73Innlegg: 4674
09.10.12 13:31
mikemodano: I neste runde ble de tildelt hjemmekamp mot Championship-motstand, og de gikk også i føringen mot Cardiff, før de til slutt ble senket med tre mål av gjestene. Like fullt - det Chasetown-mannskapet Charlie Blakemore rådde over den gang sto for en av de virkelig store FA-cupbragdene i historien.

Hvor realistisk er det at et lag fra nonligaen kan banke et lag fra øverste nivå i våre dager? Sutton slo ut Coventry i 1989 og siden har det ikke skjedd. Nivået på de beste er jo noe helt annet nå enn på den tiden. Men hadde vært sykt moro hvis det kom en bombe eller to i årets cup.

 

(Innlegget ble redigert 09.10.12 13:33)

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26599
09.10.12 13:38
mikemodano: som skallet inn 2-0

Nja, ikke helt. Det var riktignok Sproson som gjorde 2-0-målet, men det kom vitterlig fra hans venstre støvel. Og videre drar man kjensel på flere gode navn, som målvakta Mark Grew, midtbacken Bob Hazell (kjenning av Wat fra Leicester C?), angriperen David Riley, målgjører Walker med flere. Men like fullt var Vale midt i nedrykkssumpa på det tidspunktet da denne tredjerundekampen ble avviklet. De berget imidlertid plassen med god margin, mener jeg å huske, etter at cupeventyret medførte et solid oppsving også i ligainnsatsene. 

Her har man forresten bildene, og beviset på at Neil Ruddock også én gang så ung ut. 

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26599
09.10.12 13:47
Navarone73: Hvor realistisk er det at et lag fra nonligaen kan banke et lag fra øverste nivå i våre dager?

Som jeg lefler rundt i et innlegg litt tidligere i tråden, så ville jeg ikke ansett det for helt usannsynlig for et av storlagene i Conference Premier (Luton Town, Wrexham med flere) å hamle opp med noen av de svakerestilte i Premier League, selv om forskjellen naturligvis bør være markant. Man er helproffer også i den øverste nonligadivisjonen (som er lite annet enn en League Three i disse dager), så selv om storlagene i Premier League får solide doser pengetilskudd, drives det ambisiøst også i flere såkalte nonligaklubber (jeg synes det blir galt å kalle dem med den termen, så lenge de drifter helprofesjonelt). Nettopp Luton var nær ved å hamle opp med Southampton da disse tok seg ut fra tredjenivået (også det i FA-cupen) for et par sesonger siden, og jeg tviler på at nivåforskjellen de to imellom har endret seg radikalt. Over én kamp kan det meste stadig skje. 

Men å se virkelige amatørklubber hamle opp med proffer fra øverste nivå, vil dessverre aldri skje igjen. 

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26599
09.10.12 14:06
Navarone73: Men hadde vært sykt moro hvis det kom en bombe eller to i årets cup

FA-cupen er heldigvis mer enn kun bomber fra nonliga til Football eller Premier League. Allerede i årets turnering har det gått av dusinvis med bomber i løpet av de fem rundene som allerede er avviklet: et Step 6-(Nivå 10-)lag slår ut et fra Step 4 (Nivå 8), noe som kan være den største enkeltbragden i en slik klubbs historie, og som skaffer dem lokalavisoverskrifter en masse. Det samme tilfellet vil man oppleve når en Step 4-klubb danker ut en fra nivået eller to over, og selv da er man fortsatt et stykke nede på nonligaskalaen. Cupen gir møter mellom David og små-Goliater hele tiden, noe som gjør den så fascinerende. Selv mister jeg mye av interessen når kvalikrundene er ferdigspilt, selv om det for all del stadig er gøy når et lag fra utenfor Football League byr til dans mot en helprofesjonell organisasjon. 

Senest i helgen opplevde man for eksempel gjennom Didcot Towns seier hjemme mot Maidenhead United en virkelig skrell. Ingen av dem er kanskje videre kjent for et bredt publikum, men jeg tør love deg at ingen i Didcot by lot være å heve på øyenbryna i forbindelse med det resultatet, som guidet klubben til deres første opptreden i den fjerde og siste kvalikrunden i historien. Man er hjemmehørende i Southern League Div I South & West, som er en Step 4-liga (åttende nivå), og å beseire en motstander fra Conference South, to nivåer over, vil ha vært som å vinne selveste Wembley-finalen for deres del. I tillegg ga resultatet mer enn kjærkomne £7500 i avansementpremie, noe som selvsagt kommer godt med for et lokalt foretak som i stor grad baserer seg på dugnadsarbeid og lotteriinntekter. 

Navarone73
Navarone73Innlegg: 4674
09.10.12 14:35

Moro å  lese om FA cupen. Har pløyet gjennom denne siden på Wikipedia noen ganger. Morsomme facts:

http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_the_FA_Cup

Utrolig at Oxford og  Alvechurch måtte spille seks kamper totalt i 1971, 660 minutter, før Alvechurch vant 1-0 i siste kampen. Ikke noe som het straffekonk på den tiden.

Hvordan har det gått med Alvechurch siden, Mike?

(Innlegget ble redigert 09.10.12 14:40)

RFriday
RFridayInnlegg: 3631
09.10.12 15:24
Navarone73: Hvordan har det gått med Alvechurch siden, Mike?

Svaret er at det vel ikke endte så bra, siden klubben gikk konkurs i 1993. Riktignok gjenoppsto klubben året etter under navnet Alvechurch Villa, og tok to år senere sitt gamle navn.

I årene etter maraton-møtet med Oxford City var Alvechurch imidlertid på oppadgående, og etter å ha vunnet West Midlands (Regional) League i sine fire første sesonger i denne ligaen, og etter den femte sesongen rykket de i 1977/78 opp i Southern League. Så godt som hele 80-tallet ble tilbragt i Southern League Premier Division, før to nedrykk på tre år altså ble etterfulgt av konkurs i november 1993.

Den nye klubben (som tydeligvis regner seg som samme klubb som forgjengeren) tok plass i Midland Combination, men etter opprykk våren 2003 har de spilt i Midland Football Alliance - en av step 5 ligaene.

Jeg hadde selv kamp i Alvechurch på agendaen for en stund siden, men etter en lang spasertur i vemmelig vær ble jeg møtt av et mørklagt anlegg da en baneinspeksjon tidligere på dagen medførte avlyst kamp. Surt!

Ellers er jo Alvechurch som nevnt sikret seg sitt navn i historiebøkene da det omtalte maraton-møte i FA cupen aldri vil bli overgått.  I den sammenheng og til sammenligning kan det nevnes at rekorden fra de ordinære rundene er fra 1954/55 sesongen, da Stoke helt på tampen av ekstraomgangene i kamp fem sikret seg 3-2 seier over Bury i tredje runde - angivelig etter 9 timer og 22 minutters spill.

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26599
09.10.12 17:09
Navarone73: Hvordan har det gått med Alvechurch siden

Nå ser jeg at Robban har gjort en lengre redegjørelse i posten over, så jeg skal avstå fra videre drodling rundt temaet Alvechurch, annet enn at det er godt å se dem i gang igjen i Midland Alliance. Da jeg begynte å titte litt ned under overflaten i engelsk fotball, var Alvechurch et godt renommert nonligalag, så at de skulle rammes av konkurs tidlig på 90-tall var lite hyggelig.

Merk forresten, som Friday også poengterer, at det var Oxford City og ikke Oxford United (som man gjerne går ut fra når man kun hører 'Oxford' i fotballsammenheng) som hadde maratonsekvensen mot Alvechurch den gang. Og Oxford City er en klubb jeg kunne sagt en hel del mer om enn Midlands-laget, mye på bakgrunn av at jeg fattet interesse for dem på lik linje med veslebror i Cambridge, og også hadde gleden av å oppleve dem hjemme på Court Place Farm for noen sesonger tilbake. Det fryder, samtidig som det overrasker, at de har innledet så godt i årets regionale Conference etter vårens playoffopprykk fra Southern Premier. Klubben har aldri før vært så høyt som nå i nonligastrukturen, og formodentlig fortsetter de å gi storebror United solid kamp i den årlige forsesongkampen ute i Marston-området av Oxford.

Nå er det jo avlegs å spille mer enn den ene returkampen i FA-cupen, dessverre, men fra 90-tallet er det kan hende noen som erindrer maratonmøtet mellom Everton og Middlesbrough, som vel behøvde tre omkamper for å kåre en vinner? Det var på den tiden hvor 'Boro var godtgående på Nivå 2, og hadde staute forsvarsbrikker som Tony Mowbray, Colin Cooper og Gary Pallister, mens Bernie Slaven var den man satte størst lit til der framme.

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26599
09.10.12 17:22

Du, Friday - jeg ble gjort oppmerksom på et lite poeng av en Cambridge-kollega, og jommen vil jeg si det kan se ut til at han er inne på noe: i lista over fjerderundekamper er det da overhode ingen rene nord/sør-møter, noe som låter altfor usannsynlig i forhold til at det skal ha foregått random trekning. Ergo trekkes også den siste kvalikrunden etter geografiske hensyn, noe jeg ikke vil mene har vært tilfelle tidligere. Eller?

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26599
09.10.12 17:26
osloblade: Woking var vel på nivå seks og West Brom på nivå to

West Brom var utvilsomt på Nivå 2, men jeg er ganske sikker på at Woking var på det øverste nonligatrinnet den gang, slik at "kun" tre divisjoner skilte de to. Uansett var det en fantastisk triumf for Surrey-klubben, og ja, navnet Tim Buzaglo ble jo namedroppet fra Lindisfarne til Berwick av den delen av den engelske befolkningen som pustet fotball. Jeg mener å huske en reportasje om ham i Match, for hattrick på utebane mot så tøff motstand vakte voldsom oppsikt. Noen Football League-aktør ble han imidlertid aldri.

Nei, for fanden - sannelig kom ikke seieren på The Hawthorns mens Woking befant seg på Nivå 6, i og med at matchen fant sted under 90/1-sesongen, og opprykket til Conference-divisjonen (på den tiden utgjorde Isthmian, Southern og Northern Premier Leagues' premierdivisjoner Step 2, i motsetning til nå, hvor man har de to regionale Conference-avdelingene til det formål) først fant sted året etter.

Her finner man klippet fra The Hawthorns-kampen, mens man i neste runde ble stilt opp mot enda mer formidabel motstand i form av Everton. Kampen skulle ha blitt spilt hos Woking, men den ble svitsjet over til Goodison, der rundt 34 000 så Kevin Sheedy avgjøre med kampens eneste mål. Sky-legenden Martin Tyler står for denne reportasjen derfra.

(Innlegget ble redigert 09.10.12 17:38)

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26599
09.10.12 18:31
osloblade: Woking fikk en norsk supporterklubb

Den husker man. Tro hvor ihuga disse folka var?

Hadde ikke også Billericay Town sin norske filial?

Shelvey
ShelveyInnlegg: 16462
09.10.12 18:50
mikemodano: Den husker man. Tro hvor ihuga disse folka var?

Her har du en nettside om akkurat Woking. Drives av en nordmann, ser dog ut som aktiviteten er så som så. Link

osloblade
oslobladeInnlegg: 4008
09.10.12 20:19
mikemodano: Hadde ikke også Billericay Town sin norske filial?

Jo de hadde/har jo det. Ser en nettside her. Og jammen er de ikke på facebook og.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg