Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

FA-cup: kvalifiserende og førkvalifiserende runder

NYTT TEMA
osloblade
oslobladeInnlegg: 4008
09.10.12 20:23
mikemodano: Tro hvor ihuga disse folka var?

Så vidt jeg husker var det et par Liverpool-folk som hadde vært på en Woking-match like før WBA-triumfen og fått smaken for det gode non league-liv. Og han Roland Sannes som har siden Shelvey linket til, har drevet det fra starten, så virker da "litt" engasjert!

RFriday
RFridayInnlegg: 3631
09.10.12 20:38
mikemodano: Den husker man. Tro hvor ihuga disse folka var?

I forbindelse med arbeidet på boka mi fikk jeg sjekket op at Wokings norske supporterklubb fortsatt er oppe og går. Hjemmesiden det linkes til i Shelveys siste innlegg er deres side, og blir fortsatt oppdatert den..

Samtidig kan jeg opplyse om at det finnes lag enda lenger ned i systemet som har norske supporterklubber - men det spørs om ikke Scarborough Athletics norske supportklubb representerer den lavest rangerste klubben med norsk supporterklubb. Og jeg traff selv på en norsk representant ved mitt besøk der for en uke siden.

Hva Billericay Town angår, mener jeg av en eller annen grunn å huske at dette muligens hadde med noen eksil-briter å gjøre - uten at jeg skal være bombastisk på dette. Langt derifra. Men jeg kan også huske min kjære gamle stampub Belfry i Oslo, der en Billericay-mann i eksil hadde donert et skjerf fra sin lokale klubb til samlingen.

(Innlegget ble redigert 09.10.12 20:39)

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26599
09.10.12 23:59

Jada! Billericay 2, Cambridge 4! For første gang i min korte historie som City-tilhenger er 'vi' klare for fjerde kvalikrunde i FA-cupen, og ifølge dem som var til stede var det en av de største kveldene i klubbens nyere historie, og dette er folk som har opplevd å nå playoff i Conference South, samt avansere til FA-cupens andre ordinære runde tidligere. Vanvittig! I tillegg gir det £7500 i kassa, noe som kommer særs godt med. Nå er det ligarival Totton som gjelder lørdag 20., før man eventuelt igjen kan skrive seg inn i competition proper-manntallet. Jeg tør knapt tenke tanken. To scoringer hver av angrepsduoen Mitch Bryant (som komplementerer makker'n langt bedre enn noen annen tidligere) og Craig Hammond, i tillegg til treff i aluminiumen fra både Hammond og venstreback Charlie Death. Da fikk det heller stå sin prøve at Glen Poole reduserte fra straffemerket mot slutten (samme kjendis hadde for øvrig gitt 'Ricay ei tidlig ledelse). 4-2 borte mot en motstander fra nivået over gir saften suse meg næring til bedre tider framover. 

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26599
10.10.12 00:20

Idet jeg begynner å bli summet, er jeg også i stand til å gløtte litt videre på hva som har hendt i kveld: 

Halifax slo Chester 3-1 foran 1541 mann på The Shay. Gjestenes Michael Powell så tidlig rødt, og Jon Worthington var blant målgjørerne. 

Workington tok seg som ventet av Barwell (2-0), mens man i den vesle Yorkshire-landsbyen Ossett fikk en skrell av de sjeldne: Step 4-laget Albion slo Conference North-gutta fra Hinckley United med 1-0. Ikke mer enn høvelig, skulle jeg mene, siden United var nødt til å slå tilbake fra tomålsunderlege i helgens opprinnelige møte. Og som bånnlag i Conf N bør det begynne å kime bjeller om svanesang for både den ene og andre i Hinckley etter hvert. Målscorer: Kurtis Noble. Aldri hørt om. Tilskuertall? Ukjent. 

Ellers tok Hendon seg av Eastbourne Borough (2-1), i tillegg til at Gosport Borough skrellet til med 3-1 mot Conf S-laget Bath City. Avansement ellers for Bishop's Stortford og Welling United. 

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26599
10.10.12 09:20
RFriday: stampub Belfry i Oslo

Vi er flere som pleide å vanke i miljøet der, og det var trivelige tider da man satte seg til rette for å se match. Et av de største øyeblikkene var da Sky viste Accrington Stanley vs Aldershot, idet de begge hadde spilt seg opp i Conference-eliten fra hver sin regionale avdeling. Andy Procter var heit den kvelden. Samtidig har man også bitre minner fra den gang Hartlepool United fikk 2-4 i sekken mot Sheff Wed i playoffinalen i Cardiff, etter å ha vært i føring til ti minutter gjensto. Det var noen tunge øyeblikk etter kampslutt der. 

Fjerde kvalrunde spilles lørdag om halvannen uke, og selv om tre-fire omkamper enda gjenstår av tredje runde, kan det være på sin plass å skotte litt på fordelingsnøkkelen i den siste kvalifikasjonsomgangen: 

Step 1, Conference Premier: 24 lag

Step 2, Conference South: 6
Step 2, Conference North: 11, i tillegg til vinneren av Corby T/Histon

Step 3, Isthmian Premier: 5, og kanskje Met Police, som spiller omkamp mot Dereham T i kveld
Step 3, Southern Premier: 5
Step 3, Northern Premier Premier: 4, i tillegg til vinneren av Hednesford T/Buxton

Step 4, Isthmian I S & N: 0
Step 4, Southern I S&W & C: 3
Step 4, Northern Premier I S & N: 1

Step 5, Wessex Premier: 1
Step 5, Combined Counties Premier: 1
Step 5, Eastern Counties Premier: 0, men Dereham T har Met Police i omkamp i kveld

Man må si det er litt overraskende at dobbelt så mange Conference North-klubber har avansert til siste omgang kontra antallet i Conference South. Ellers viser seg Step 3-avdelingene veldig talljevne i forhold til hverandre, mens Southern Leagues to Step 4-avdelinger er tilgodesett med hele tre deltakere, kontra én for de fire andre Step 4-puljene, fordelt på Isthmian og Northern Premier. Og den tradisjonelt sterke Step 5-regionen Northern League står uten deltaker denne gang.

Man er også sikret minimum Step 3-deltakelse i første ordinære runde, i og med at seks møter teller enten reine Step 3-oppgjør eller Step 3 vs lavere: AFC Fylde v Ilkeston (begge i Northern Premier Premier), South Park v Met Police/Dereham T (Step 5 v Step 3/5), Didcot T v Arlesey (Step 4 v Step 3), AFC Totton v Cambridge C (begge i Southern Premier), Slough T v Gosport Borough (Step 4 v Step 3) og Hastings U v Blackfield & Langley (Step 3 v Step 5). Tør man håpe på Dereham-vinst mot hovedstadssnuten i kveld, slik at vi også er garantert i hvert fall ett Step 5-innslag i første ordinære runde?

I fjor vil man huske hvordan Stourbridge skrelte til i første ordinære runde, da man først holdt Plymouth Argyle fra tre nivåer over til 3-3 på Home Park, før man vant den tv-sendte returen i Amblecote med fullt fortjente 2-0. Kan noen klubb fra sjuende nivå (eller lavere) gjøre tilsvarende furore i år?  

osloblade
oslobladeInnlegg: 4008
10.10.12 12:26
mikemodano: Vi er flere som pleide å vanke i miljøet der, og det var trivelige tider da man satte seg til rette for å se match.

Det var stedet jeg så Bladesmatcher. Og frem til og med premier league-sesongen vår, 2006-07, var det jo noen år med mye Blades på tven. Var et trivelig sted, og veldig synd det forsvant.

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26599
11.10.12 00:34

Hjemmeseire over hele linja i kveld: 

Corby slo Histon 2-1 i det reine Conf N-møtet, mens Buxton, for meg, litt overraskende vant med samme sifre mot Hednesford i det som var et rent NPL Premier-møte. I tillegg slo Metropolitan Police som ventet ut Dereham, der seierssifrene pålød 2-0. Met Police' stadion går forresten for å være ganske fjongt, uten at jeg helt vet hvorvidt det er negativt eller positivt i forhold til våre stadionpreferanser, Friday. 

RFriday
RFridayInnlegg: 3631
12.10.12 05:09
mikemodano: Met Police' stadion går forresten for å være ganske fjongt, uten at jeg helt vet hvorvidt det er negativt eller positivt i forhold til våre stadionpreferanser, Friday.

Jeg har også hørt det bli beskrevet som meget funksjonelt. Det får meg til å tvile noe, uten at jeg har noen forutsetning for å felle noen dom over anlegget. Og det ser jo ikke så altfor galt ut her.

Når vi er inne på temaet... Da jeg så Kingstonian - Eastbourne Town i FA Trophy for snart to uker siden, registrerte jeg at bortelagets The Saffrons fikk masse skryt og ble beskrevet som et idyllisk sted å se fotball. Utfra disse bildene vil jeg tippe at omgivelsene med de flotte bygningene har noe av æren for dette..?

Forøvrig må jeg si det var synd at ikke Dereham Town klarte brasene mot snutelaget, men det var jo heller ikke ventet.

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26599
12.10.12 13:03
RFriday: Eastbourne Town

Det er jo en evig rundans, Rob, dette med småsøsken av ikke-nasjonaltdeltakende foretak, og Eastbourne er jo også en by med to fotballsvirebrødre. Fikk du noen form for innføring i livet på siden av Eastbourne Borough der i byen? Joda, visst var det bortekamp, men kjenner jeg deg rett klarte du neppe unnlate å havne i dialog med enkelte tilreisende heller? 

RFriday
RFridayInnlegg: 3631
12.10.12 16:39
mikemodano: Fikk du noen form for innføring i livet på siden av Eastbourne Borough der i byen? Joda, visst var det bortekamp, men kjenner jeg deg rett klarte du neppe unnlate å havne i dialog med enkelte tilreisende heller?

Det gjorde jeg faktisk ikke, tro det eller ei. Beklager, men jeg sviktet nok på det punktet denne gang. Gruppen med tilreisende fra Eastbourne gjorde svært lite ut av seg, og bar såvidt jeg så ingen supportereffekter. Derfor observerte jeg heller ingen i baren hverken før kamp eller i pausen. Første gang jeg la merke til de - i og med at jeg også var på andre siden av anlegget da de tok ledelsen - var et og annet tilrop i andre omgang. Og etter å ha applaudert sine spillere av banen virket de sette kursen rett for parkeringsplassen. De var nok heller ikke flere enn drøye ti personer, hvertfall som jeg la merke til.

Men jeg lurer på - og nå er jeg muligens på meget dypt vann - om ikke Eastbourne Town faktisk historisk sett er den største klubben i Eastbourne..??

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26599
13.10.12 11:26
RFriday: om ikke Eastbourne Town faktisk historisk sett er den største klubben i Eastbourne..?

Når du nevner det, så mener jeg å ha hørt tilsvarende. Nå er, med enkelte hederlige unntak, sydkysten upløyet mark for min del, og Eastbourne har jeg ikke en gang vært inne på tanken om å reise til, så kunnskapen om og kjennskapen til hvilke bedrifter av historisk art klubbene der i byen står for, er dessverre på minussiden. Men jeg er selvsagt lutter øre for den som måtte sitte inne med opplysninger.

RFriday
RFridayInnlegg: 3631
15.10.12 23:57

Ved litt ettertanke er det liten tvil om at Eastbourne Town er den historisk største klubben av de to, rett og slett fordi Eastbourne Borough ble stiftet så sent som på 60-tallet - Non-League Club Directory sier sier 1966, mens Wikipedia sier 1964. Og først i 2001 endret de navn fra Langney Sports (etter Langney bydelen i Eastbourne) til dagens Eastbourne Borough.

De spilte sine første år i Eastbourne & District League, og senere i Eastbourne & Hastings League, før de i 1983 ble valgt inn i Sussex County Leagues tredjedivisjon. I tok steget opp i Southern League rundt årtusenskiftet, og var en av klubbene som få sesonger senere var med å stifte Conference South.

Eastbourne Town på sin side ble stiftet så langt tilbake som i 1881, og påberoper seg å være den eldste seniorklubben i Sussex. Etter å ha vunnet grevskapscupen 7 ganger i årene før og etter århundreskiftet ble de med i Southern Amateur League der de oppholdt seg til etter krigen. Da ventet medlemskap i Corinthian League, som senere ble slått sammen med Athenian League. Senere spilte de i Sussex County League fra 1976 helt til 2007, da de sikret opprykk til Isthmian League Division One South der de har spilt siden.

Det virker altså som det er de siste 10-20 årene hvor Borough har passert Town. Håper dette ga noe mer klarhet i situasjonen der ved kysten.

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26599
16.10.12 11:40
mikemodano: angrepsduoen Mitch Bryant (som komplementerer makker'n langt bedre enn noen annen tidligere) og Craig Hammond

Jeg føler for å breie meg litt med tall som er med på å bygge oppunder myten om Bryant/Hammond som en virkelig duo under emning: i 2010/11 gjorde Craig Hammond noe slikt som 38 mål i alle turneringer, og var toppscorer for samtlige Step 3-klubber (66 i tallet), noe som vant ham det årets pris for nivået ('mvp' kaller de det i Transatlantia). I fjor skuffet han og stoppet på 25. Så langt ut i sesongen har City-orgelet puttet på 16 ganger, hvilket er ni mer enn på samme tid i 10/11-sesongen. Fyren har sine kritikere, også blant sine egne, for arbeidsinnsatsen ute på bana står ikke alltid i stil med hva for eksempel makker Bryant leverer, men han er en ekte dukkopp, han Craig. Så får det heller være at han er av det tilbakelente slaget. I sommer ble St. Albans City sagt å være over middels interessert i å hente ham til Clarence Park, men jeg tror man skal si seg tilfreds med at han valgte å bli, selv om han helt sikkert har stjålet ei og anna scoring fra øvrige lagmedlemmer. Sju foran et skjema på 38 - det er godkjent i mine ører, og da mener jeg unge Craig H. kan tillate seg å være litt sløv i sin framtoning. "Han vinner aldri ei heading", har jeg hørt mange akke seg. Nei, men så la nå for pokker gutten gjøre det han kan best, for det er ikke alle klubber forunt å ha ei slik målmaskin i sine rekker, og jeg kan ikke fatte at han ennå ikke er snappet opp av i det minste en Step 2-klubb. 

Mitch Bryant ankom City fra Swindon Supermarine under fjorårssesongen. Da så man en litt forsiktig 20-åring som ikke virket altfor målrettet i sine spede drillinger, og han returnerte også for en kortere periode til Wiltshire utpå vårparten. Heldigvis fant han seg arbeid i Cambridge, og har kommet tilbake nå i 12/13 som den perfekte partner for Hammo. I tillegg til åtte egne scoringer, har han ganske sikkert også et bortimot tilsvarende antall assists, og der Dave Kolodynski under 10/11-sesongen aldri kom overens med Hammond på privaten, virker årets angrepspar å ha funnet tonen også utafor matta. 24 mål midt i oktober må sies å være godkjent retur hos et lag som har trøblet innledningsvis, om enn mest defensivt. 4-0-5 på sesongens ni første seriekamper er godt under forventet, men 6-1-2 på de siste ni i alle turneringer indikerer at man er på tur i riktig retning. Og lørdag kan de hjelpe Cambridge til klubbens første passasje inn i den ordinære delen av FA-cupen siden 04/5, når divisjonsrival AFC Totton er vertskap for siste kvalikrundekamp. På det tidspunkt kan det være jeg ser Røde Stjerne i byderby i Beograd, men jeg håper å returnere derfra med FA-cupglorie over den gryende månen. 

Friday: mange takk for innføringen i fotballhistorikk nede i Eastbourne. Det var altså langt mer enn bare ei känsle vi begge hadde. 

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26599
20.10.12 16:51

Totton 1, Cambridge 2 - City gikk 1-0 i front ved Dave Theobald, og da veit man at det har vært ei skalle fra dødball, før Totton utliknet. Adie Cambridge var mannen som brakte glede blant de 30-40 tilreisende fra Cambridge, og TENK om dette betyr passasje inn i første ordinære FA-cuprunde. Arghhh...uutholdelig. 

RFriday
RFridayInnlegg: 3631
20.10.12 17:16

En neglbitende Modano vil jeg tro? :)
Dette ser da ikke verst ut..

Ellers er det mulighet for å høre litt på FA cup dramaet flere stder. Som på Horsfall der Bradford Park Avenue tar imot Ossett Albion, og det står 1-1 til pause.
Eller hva med Gloucester City - Chippenham Town som kan følges på Severn FM, og hvor stillingen er 0-0 ved pause.

Dette var kun et par utvalgte eksempler av sikkert mange, men jeg har litt penger i spill på disse og dermed sjekket litt ved jevne mellomrom...samt litt tjuvlytting på MagpieWatch da også Chorley har blitt funnet verdt en innsats i dag.

 

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26599
20.10.12 17:29

3-1 City - David Prada. Sattan i helskotten. Dette går lukt mot første runde. 

...og gleden varte i cirka ett og et halvt minutt, før Totton reduserte til 2-3. Lange 20 minutter. 

(Innlegget ble redigert 20.10.12 17:33)

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26599
20.10.12 22:35

Sjuke, sjuke saker - Cambridge City i første FA-cuprunde, Cambridge United ikke. 3-2 hos Totton i eftas smakte usedvanlig godt, og sjelden har ei førsterundetrekning vært mer interessant fra mitt ståsted. Tanken på å kanskje skulle hoste en Football League-klubb i Milton Road i min levetid slår det meste, selv om sjansen for ei reell møkkatrekning selvsagt fortsatt er til stede. Men hvilke ønsker har man så for det som skal foregå i forbundsfilialen mandag formiddag? Cambridge C v Hartlepool U, kan hende? AFC Bournemouth v Cambridge C? Tur til Bramall Lane for å møte Sheff Utd? 

Ok, så kan man ende opp med reise opp til Telford eller Nuneaton, men ingen grunn til å ta sorgene på forskudd. Jeg byr på Jelen i kveld, karær!

£12 500 for avansement smakte også fortreffelig, og det er bare å sende en solid takk i retning av hele elleveren. Måla sto stopper Dave Theobald og midtbanemenna Adie Cambridge og David Prada for. 674 tilskuere ved Tattnam Road utafor Southampton. 

(Innlegget ble redigert 20.10.12 22:38)

RFriday
RFridayInnlegg: 3631
20.10.12 22:57

I dag har vi fått følgende resultater i fjerde kvalifiseringsrunde: 

 

Cambridge United – Luton Town 0-2
Att: 2.321 (hvorav 601 bortesupportere)
Luton tok føringen ved Andre Gray. Us presset for utligning, men Jon Shaw avgjorde i 2 omg.

 

AFC Fylde – Ilkeston 1-1
Att: 482
Vertene tok en tidlig ledelse, men Ilkeston sikret seg omkamp med 20 minutter igjen å spille.

 

AFC Telford United – Nuneaton Town 2-2
Att: 1.251
Hjemmelaget måtte to ganger komme bakfra, og sikret seg omsider omkamp med utligningen fire minutter på overtid.

 

AFC Totton – Cambridge City 2-3
Att: 674
Etter at hjemmelaget utlignet til 1-1, gikk Cambridge City opp i 1-3 ledelse og holdt ut til Modanos store lettelse. Absolutt godkjent med 674 tilskuere.

 

Alfreton Town – Gateshead 2-0
Att: 338
To mål i andre omgang sikret avansement for Derbyshire-laget foran skuffende 338 fremmøtte.

 

Barrow – Tamworth 2-0
Att: 1.104
To mål i andre omgang sørget for at også Cumbria-laget er i hatten i morgendagens trekning.

 

Boston United – Altrincham 1-3
Att: 1.200
Hjemmelaget tok en tidlig ledelse som de med 10 menn holdt til pause. I andre omgang sikret Altrincham seg avansement på bekostning av et Boston United som avsluttet med 9 spillere.

 

Bradford Park Avenue – Ossett Albion 4-1
Att: 477
Ossett Albions imponerende FA cup innsats er over for denne gang. De tok ledelsen etter drøye halvtimen, men vertene utlignet like etter. Avenue tok ledelsen tidlig i andre omgang og satt spikeren i kista med to sene mål.

 

Braintree Town – Lowestoft Town 3-2
Att: 634
Etter ha blitt redusert til ti mann og ligget under 2-0 etter 20 minutter, kom Lowestoft ut av det med æren i behold. Men dessverre intet avansement, til tross for hard jobbing og to reduseringer.


Bromley – Worcester City 1-0
Att: ???
Bromley med ti mann det siste kvarteret, men sikret i det 90 minutt avansement med kampens eneste scoring.


Chelmsford City – East Thurrock United 2-2
Att: 902
Etter at gjestene tidlig gikk i ledelsen, snudde Chelmsford kampen – og trodde nok de hadde sikret seg avansement da de gikk opp i 2-1 etter 87 minutter. Men hele SEKS minutter på overtid utlignet Kris Newby og sikret omkamp for The Rocks...selv om vertenes Anthony Cook headet i tverrliggeren 8 minutter på overtid.

 

Corby Town – Hendon 1-2
Att: 692
En liten skrell da Isthmian Premier laget Hendon snudde kampen etter at vertene fra Conference North hadde tatt en tidlig ledelse. Ampert mot slutten, og begge lag fikk en mann utvist,

 

Didcot Town – Arlesey Town 0-1
Att: ???
Ikke all verden info her ennå, men heller ikke særlig overraskende at Arlesey skaffet seg plass i hatten i morgen ved å ta seg av Didcot Town med et mål i første omgang.

 

Dorchester Town – Bury Town 3-1
Att: 555
Laget fra Conference South tok seg videre på bekostning av Isthmian Premier-gjester. Etter et tidlig mål til vertene kom de tre siste målene i kampens siste fem minutter, med gjestenes mål som redusering til 2-1.

 

Forest Green Rovers – Dartford 1-1
Att: 891
Omkamp for de to Conference National lagene etter at vertene tok ledelsen etter 12 minutter, mens Dartford utlignet tidlig i andre omgang.

 

Gloucester City – Chippenham Town 1-0
Att: 675
Tigrene fra Gloucester er i FA cupens første ordinære runde for første gang på 23 år takket være Darren Edwards sin scoring et minutt på overtid, som også reddet undertegnedes bong og sørget for hvertfall en liten gevinst i dag tross at hovedspillet gikk skeis. Gloucester City hadde for øvrig da spilt snaue 20 minutter med ti mann.

 

Grimsby Town – Kidderminster Harriers 2-4
Att: 2.092
Her ledet gjestene fra Worcestershire 0-3 etter 18 minutter, og til tross for 2-3 ved pause var det Kidderminster som sikret seg avansement i en av rundens storkamper.


Guiseley – Buxton 2-0
Att: ???
Et mål like før pause og ett på øvertid var tilstrekkelig for Guiseley til å avansere på bekostning av gjestene fra høylandet i Derbyshire.

 

Hastings United – Blackfield & Langley 3-0
Att: 800
Plankekjøring for Hastings ifølge rapportene fra The Pilot Field, der 800 tilskuere slett ikke er verst i dag.

 

Hyde – Harrogate Town 1-1
Att: 393
Hyde tok ledelsen rett før pause, men et hardt arbeidende Harrogate Town kjempet seg til en vel fortjent omkamp med en sen utligning.

 

Lincoln City – Halifax Town 0-0
Att: 1.940 (hvorav 505 bortesupportere)
Omkamp i West Yorkshire etter et målløst oppgjør på Sincil Bank.

 

Macclesfield Town – Marine 3-1
Att: 1.189
The Silkmen måtte jobbe hardt for å unngå et bananskall i form av Marine. Mål like før pause og etter drøye kvarteret av andre omgang ga 2-0 ledelse, mens Marine kom med et skremmeskudd da de reduserte med fem minutter igjen.

 

South Park – Metropolitan Police 0-3
Att: ???
Vertene fra Combined Counties League klarte dessverre ikke hamle opp med snuten, som dermed er å finne i morgendagens trekning. Om med både South Park og Blackfield & Langley ute, betyr der dermed exit for de siste representanter fra step 5.

 

Stockport County – Stalybridge Celtic 5-3
Att: 2.123
Målrikt på Edgeley Park, der gjestene gikk opp i en 3-0 ledelse i første omgang og vel aldri var alvorlig truet av de lokale gjestene fra Conference North.

 

FC United of Manchester – Hereford United 0-2
Att: 2.212
To mål av Ryan Bowman satt FC United på plass på Gigg Lane, og en notorisk giantkiller er dermed i hatten i morgen.

Welling United – Bishop's Stortford 1-3
Att: 544
Effiktive gjester sørget for et kanskje noe overraskende avansement, og vertenes scoring var kun et trøstemål på overtid.

 

Woking – Ebbsfleet United 0-1
Att: 1.272
En annen kjent giantkiller er ute av FA cupen etter at et sent mål av innbytter Moses Ashikodi senket Woking tre minutter før full tid.

 

Workington – Mansfield Town 1-2
Att: 701
The Stags måtte jobbe hardt for å avansere når de tok den lange turen nordvest til Workington fra Conference North. Men ett mål i hver omgang av Jake Speight sørget for at den sene reduseringen kun ble et trøstemål.

 

Wrexham – Southport 2-0
Att: 1.911 (hvorav 178 bortesupportere)
Mål helt på tampen av hver omgang sørget for at waliserne er med i trekningen i morgen.

 

Yate Town – Newport County 3-3
Att: ???
Lille Yate Town var ved å detonere en cupbombe av dimensjoner da de snudde 0-1 til 3-1 mot Conference National lederne Newport County med 20 minutter igjen. Newport reduserte med få minutter igjen, og nesten fire minutter på overtid sørget Tony James for omkamp i Wales med sin utligning. Dessverre holdt det ikke helt inn, men hjemmelaget kan være meget stolte av seg selv – selv om de nok også er noe skuffet over a slippe inn det sene utligningsmålet....og de mener selvsagt det ble lagt til altfor mye tid.

 

I morgen har vi de to siste oppgjørene:
Slough Town - Gosport Borough
Hayes & Yeading United - Boreham Wood

Trekningen av første ordinære runde foregår altså i morgen kl 14.30 norsk tid.

(Innlegget ble redigert 20.10.12 23:00)

RFriday
RFridayInnlegg: 3631
20.10.12 23:04
mikemodano: Men hvilke ønsker har man så for det som skal foregå i forbundsfilialen mandag formiddag?

Alltid morsomt med bortekamp, men spørs om jeg ikke ville foretrukket en hjemmekamp mot et storlag som kan dra en del folk og bringe klingende mynt i klubbkassa. Hadde vært morsomt om de hadde fått hjemmekamp mot Cambridge United, men de klarte jo ei brasene. Men deres overmenn Luton Town er jo både geografisk nære nok og store nok til at det kunne blitt en heidundrande fest i Milton Road.

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26599
20.10.12 23:37

Sedvanen tro er det på sin plass å se hvilke steps som representerer Non-League i runde 1: 

Step 4: (2) Yate Town (Southern League Div I South&West) og Slough Town (Southern League Div I Central). Slough møter Gosport Borough hjemme i morra, mens Yate er nødt til å dra til Newport for omkamp  etter å ha sluppet inn to lovlig sene mål i 3-3-kampen hjemme i sydvest.

Step 3: (9) Met Police, Hendon og Hastings United fra Isthmian Premier, Arlesey Town og Cambridge City fra Southern Premier, Bradford Park Avenue, AFC Fylde og Ilkeston fra Northern Premier Premier (de to sistnevnte skal ut i omkamp mot hverandre) i tillegg til East Thurrock United fra Isthmian Premier til omkamp mot Chelmsford City.

Step 2: (10) Hyde, Harrogate Town (omkamp mot hverandre), Guiseley AFC, Altrincham, Gloucester City, Bishop's Stortford og FC Halifax Town (omkamp mot Lincoln City hjemme) fra Conference North, mens Bromley, Chelmsford City (omkamp mot East Thurrock United borte) og Dorchester Town representerer Conference South. 

Conference Premier er representert av (17) Luton Town, Alfreton Town, Hereford United, Barrow AFC, Kidderminster Harriers, Wrexham, Lincoln City (omkamp borte mot FC Halifax Town), Macclesfield Town, Mansfield Town, Stockport County, AFC Telford og Nuneaton Town (omkamp mot hverandre), Forest Green Rovers og Dartford (omkamp mot hverandre), Newport County (omkamp hjemme mot Yate Town), Braintree Town og Ebbsfleet United.

I tillegg til disse 38 ser man også de 48 klubbene fra Leagues One og Two i morgendagens trekning. 

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26599
20.10.12 23:47
RFriday: spørs om jeg ikke ville foretrukket en hjemmekamp mot et storlag som kan dra en del folk og bringe klingende mynt i klubbkassa

Joda, men nå begrenser publikumstilstrømningen til Milton Road seg temmelig kraftig (jeg veit man hadde et par tusen til kampen mot Milton Road sist man var i første FA-cuprunde, men jeg ser for meg større begrensninger i en eventuell hjemmekamp mot et tilsvarende storlag denne gang), og man veit jo at i FA-cupen så deles publikumsinntektene broderlig mellom hjemme- og bortelag, så en tur til Sheffield ville neppe ha skadet finansene, selv om de nok ville ha slitt med å attrahere femsifret til en slik match. 

Drømmen er naturligvis en overkommelig motstander, så jeg sier mer enn 'ja, takk' til for eksempel Hendon hjemme. Og så tar man en moderat klubb også i runde 2, før man avrunder årets FA-cupsirkus med en tur til White Hart Lane i tredje runde. 

Tar jeg ikke feil, er prisen for avansement til andre runde £18 500, og tro meg - en slik sum vil sørge for midler til Gary Roberts til å hanke inn en ekstra spiller eller to. 

RFriday
RFridayInnlegg: 3631
20.10.12 23:59
mikemodano: man veit jo at i FA-cupen så deles publikumsinntektene broderlig mellom hjemme- og bortelag, så en tur til Sheffield ville neppe ha skadet finansene

Det er selvsagt korrekt, og dermed har man jo selvsagt muligheten til å si fra seg hjemmebanefordelen - en variant vi har sett ved en rekke anledninger der små lag trekker en virkelig storfisk som man vet vil trekke flere folk enn anlegget har kapasitet til. Litt synd kanskje, men slik er det nå..

Sheffield United er nok ingen dum motstander i så måte, og nok den største fisken i potten ved denne trekningen. Men som du sier, kan det jo være greit å få en hjemmekamp mot et Hendon eller eventuelt Yate Town, og heller dra i land storfisken når de virkelig store kommer inn i tredje runde.
Når var Cambridge City sist i de ordinære runder forresten??

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26599
21.10.12 00:10

Forrige opptreden i de ordinære runder var i 2005. Jeg tror dét var året man hadde MK Dons på besøk (tap 0-1), hvis det da ikke var Hereford United man måtte gi tapt for. Jeg har dessverre (og beklageligvis!) ikke historien helt på rams her jeg sitter på hostellbalkongen og tyller i meg musikk fra nabooppgangen. 

Yate Town avanserer aldri videre etter omspill hos Newport, dessverre. 

RFriday
RFridayInnlegg: 3631
21.10.12 00:20
mikemodano: Forrige opptreden i de ordinære runder var i 2005

Jeg mener å huske de befant seg der for noen sesonger siden, men tydeligvis at tiden flyr.

Dessverre må jeg si meg enig med deg i at Yate Town sine sjanser er små i en omkamp ja. Føler med de i kveld, det ville vært en utrolig bragd!! Men snutelaget eller Hastings hadde vel også vært overkommelig.
Håper imidlertid ikke at altfor mange av de lavere rangerte blir trukket mot hverandre da det er lov å håpe på flest mulig videre til andre runde. Selv om man dersom det skulle skje jo er garantert noen videre.. 

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26599
21.10.12 01:27
RFriday: noen sesonger siden

Jeg vil nå påstå at '05 klassifiserer under "noen sesonger siden", min gode mann. Kan hende er vi alle opptatt av höjdaresesonger i engelsk fotball à la 1987/88 og slike gylne årganger, men man skal uansett ikke kimse at det også etter årtusenskiftet er blitt avviklet en og annen interessant fotballkamp, selv om jeg har på følelsen at flounderswake vil være av en annen oppfatning. 

Yate Town 3, Newport County 3. Her snakker vi altså om bånnklubben i Step 4-avdelinga Southern Div I South&West, som  står med tre fattige pinner på seks ligakamper, mot den suverene serieleder'n i Conference Premier. Man var så nær, så nær en skrell av voldsomme proporsjoner på vesle Lodge Road i Gloucestershire i ettermiddag, var det ikke for to waliserscoringer heeelt på tampen. Nå er det rett nok ikke lange strekka fra Yate til Newport, men 1190 tilskuere (stadionrekord for offisiell match) for en klubb som seriesnitter 138 må sies å ha vært akseptabelt. Manager Rob Cousins og gutta bør ha fått en god dose sjøltillit etter den andreomgangen de leverte, men uansett bør man være et par størrelser for små mot Newport i returen tirsdag. 

(Innlegget ble redigert 21.10.12 01:31)

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26599
21.10.12 01:40

Ball 73 skal være 'vår' i trekningen søndag ettermiddag. Når sto forresten City igjen i FA-cupen etter at United røyk ut? 

Jeg registrerer at mine medsupportere gjerne ønsker seg nevnte Sheff U, Portsmouth, Preston eller Coventry. Selv er jeg mer enn tilfreds med Hendon, selv om det ved et eventuelt tap vil være temmelig smertefullt. 

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26599
21.10.12 09:44

Jeg merker meg at Met Police-manager Jim Cooper ønsker seg tur til bolla utafor Coventry sentrum, hovedbegrunnet med at bror hass, en Kevin Cooper, spilte for Cov City på 80-tallet. Kevin Cooper er for så vidt et kjent nok fotballnavn, det, men da forbinder jeg helst spilleren med klubber som Stockport og AFC Wimbledon. 

Helt uvanlig for småklubber å ønske seg tur til en mer renommert klubb er det altså neppe, selv om man vet det i 99 % av tilfellene vil ende i exit. Jeg regner imidlertid med at flere av årets Step 3-klubber vil ha fjorårets Stourbridge-innsatser friskt i minne: Plymouth Argyle ble, som behørig nevnt på disse sidene tidligere, tilsidesatt etter 3-3 i Devon og 2-0 i Black Country. 

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26599
21.10.12 11:11

Merk ellers hvor slett representert Conference South er i den første ordinære runden: kun tre klubber er med i dagens trekning, og Chelmsford har sågar sjansen til å redusere tallet til to (Bromley og Dorchester), om de ikke evner å ta seg av fjorårets førsterundedeltakere East Thurrock United i returen tirsdag kveld. 

Isthmian Premier på steget under stiller med fire representanter, deriblant da omkampklare East Thurrock, mens Southern Premier og Northern Premier Premier hver vil ha med seg to deltakere i første ordinære runde etter at NPL Prem-klubbene Ilkeston og Fylde har gjort unna sin retur til uka. 

Jo mer jeg tenker meg om, jo sterkere ønsker jeg overkommelig motstand hjemme. 

PS - ...og så ser jeg jeg har tråkket i baret hva gjelder Bradford PA - de rykket jo for fanden opp til Conference North i vår. Dermed skal selvsagt tallet for NPL Premier reduseres til to klubber for dagens trekning, hvorav kun ett lag selvsagt har sjansen til å ta seg videre. 

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26599
21.10.12 13:14
RFriday: dermed har man jo selvsagt muligheten til å si fra seg hjemmebanefordelen

Nei, den muligheten har man ikke lenger. Jeg husker ikke når FA gikk vekk fra den ordningen, men det laget som først kommer opp av hatten, må huse arrangementet uansett. Nettopp slik bør og skal det være. 

Cambridge (C) trakk Wigan Athletic i en førsterundekamp i '99, og selv om det var godt før deres dager i Premier'n, besluttet man å legge tilstelningen til Lancashire framfor å huse hjemmekampen i Milton Road. Citys kampprogrammer var i salg der oppe, siden man opprinnelig sto som hjemmelag. Husker jeg ikke helt galt, vant Wigan den kampen 2-0, og på det tidspunktet spilte vel de på tredje nivå, mens City tilhørte Southern Premier, som den gang før de regionale Conference-avdelingene ble til dekket Step 2. 

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26599
21.10.12 13:54

Det er neppe noen fare for at det dukker opp bilder fra gårsdagens oppgjør på Testwood i Totton, men Robert Butler har levert denne avisrapporten, som skal gi et ålreit bilde på hvordan kampen artet seg. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg