Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Hartlepool United FC (tråd 2.0)

NYTT TEMA
paul_dalton_11
paul_dalton_11Innlegg: 7024
19.05.17 18:22

Pam Duxbury - oppdatering på managerjakten

Som hun lovet, Pam kom i dag med en oppdatering på hvordan jakten på en ny manager går. Hun påpeker viktigheten av at man finner rett mann til å lede klubben som manager, og at man derfor vil bruke den nødvendige tid for å sikre seg at valget blir riktig. Hun kan fortelle at klubben det er mange som har vist sin interesse for stillingen, og denne interessen har blitt enda større etter at klubben i begynnelsen av uka utlyste stillingen offentlig. Klubben har nedsatt et en liten gruppe som har fått i oppgave å lage en "shortlist" med de mest aktuelle kandidatene. De forventer å gjøre siste runde med intervjuer i første halvdel av neste uke, og det vil komme en kunngjøring så snart det er mulig. Hun skriver også at så snart de har rett mann på plass, så vil arbeidet med å forsterke spillerstallen begynne. Hun påpeker viktigheten av å ha en spillertropp fansen kan være stolt av, og som kan bringe klubben tilbake til Football League så snart som det lar seg gjøre.  

paul_dalton_11
paul_dalton_11Innlegg: 7024
20.05.17 10:57
paul_dalton_11: og denne interessen har blitt enda større etter at klubben i begynnelsen av uka utlyste stillingen offentlig

Det vil si at den ble utlyst på websidene til Football Manangers Association. I løpet av neste uke bør vi ha på en plass en manager. Ansettelsen vil nok si noe om ambisjonsnivået foran den kommende sesong.

Dimmi
DimmiInnlegg: 8379
20.05.17 11:05
paul_dalton_11: Ansettelsen vil nok si noe om ambisjonsnivået foran den kommende sesong.

Jeg har en skikkelig dårlig magefølelse, jeg.

Ser at spillerne er veldig fornøyd med Bates. Og det er jo en potensiell økonomisk gunstig ansettelse, siden han da i så fall temmelig sikkert vil legge opp som spiller, og den lønningsposen blir spart.

Men, det forekommer meg som en enorm gambling, å skulle ansette en så urutinert fyr som Bates, som i tillegg aldri har hatt noen erfaring med det nivået vi nå skal spille på.

 

paul_dalton_11
paul_dalton_11Innlegg: 7024
23.05.17 20:18
Dimmi: Ser at spillerne er veldig fornøyd med Bates. Og det er jo en potensiell økonomisk gunstig ansettelse, siden han da i så fall temmelig sikkert vil legge opp som spiller, og den lønningsposen blir spart.

Er ganske sikker på at ikke Bates blir valgt som ny manager. Da hadde man ikke trengt å trekke ansettelsesprosessen inn i en tredje uke. Som du sier så virker det urimelig å sette inn en manager uten rutine og erfaring fra femtenivået.

Jeg ble svært skeptisk når Mail og Echo skriver at krefter innad i klubben ønsket seg Cooper, som var assistent under Jones. Heldigvis så virker det som klubbledelsen har forstått (blitt fortalt) hvor upopulær en slik ansettelse vil være hos fans og spillergruppe. Skepsisen min blir ikke mindre hvis det medfører riktighet at man måtte bli gjort oppmerksom på dette.

Gary Brabin nevnes som en av favorittene, og han skal ha vært i et jobbintervju med klubben som varte i fire timer. Men det skal ha vært flere intervjuer, så det er vanskelig å si hvilken veien pendelen vil sving. Jeg tror en manager med tidligere erfaring i Conference vil være et godt valg. En utfordring vil likevel være om vi en ansetter en manager som står for en mye mer direkte fotball da vi har en stall på ca. 20 mann som ikke er særlig tilpasset spill med langballer. 

En manager står foran flere utfordringer. Hovedutfordringen blir å stoppe et synkende skip fra å forlise. I tillegg blir det en utfordringen å lokke forsterkninger til Victoria Park som kan tilføre en sterkere sentrallinje med mer duellkraft. Og ikke minst blir det en utfordring å holde spillere som Carson og Amond værende på Victoria Park. Særlig Carson er avhengig av ligaspill for å kjempe om en landslagsplass, og det krever nok en overbevisende manager for å få keeperen vår og vår toppscorer til å ta en sesong til for klubben vår.

paul_dalton_11
paul_dalton_11Innlegg: 7024
24.05.17 09:10

Hartlepool United Supporters Trust har åpent årsmøte for medlemmer i morgen, og Pam Duxbury har takket jeg til å delta på møtet. Phil Dunn, talsmann for The Trust, sier de allerede har hatt mer meningsfull dialog med Pam enn de hadde hele Coxalls tid. Dermed blir det første gang fansen får møte Pam etter hun ble "forkvinne" i klubben. Det er modig gjort av henne da det er mange fans som er sterkt opprørt etter nedrykket og rotet som har vært under klubben under Coxall. Supporterne vil også presentere hvordan samtalene med klubben går, og hvordan andre klubber som er deleid av supporterne fungerer. Man må være medlem for å delta på årsmøtet, men medlemskap til £20 selges i døra. 

paul_dalton_11
paul_dalton_11Innlegg: 7024
24.05.17 09:55
paul_dalton_11: Man må være medlem for å delta på årsmøtet, men medlemskap til £20 selges i døra.

Supportergruppen er nå 650 medlemmer, hvorav 400 har blitt medlem etter at nedrykket var et faktum. Jeg mener å ha lest at et Supporters Trust må ha en medlemmasse på 10% (-20%?) av klubbenes tilskuersnitt for å bli offisiell medlem av det nasjonale forbund av slike Supporter Trust. Pam Duxbury har sagt at han ser for seg en modell der fans og investorer eier hver sin halvdel. Hun bekreftet i forrige uke, ifølge lokalavisa, at klubben har en gjeld på £1,2m.  

paul_dalton_11
paul_dalton_11Innlegg: 7024
24.05.17 10:14

Terminlista for Conference slippes ca. 5 juli. Det er betraktelig senere enn vi er vant til fra Football League, som offentliggjør 21.juni. Premier League er enda ei uke tidligere ute. Det er lang ventetid, men vi skal vel klare det.

Det virker som vi kan vente oss noen flere midtukekamper den kommende sesongen. Klubbens hjemmeside har sagt at de forventer 8-9 midtukekamper. Til sammenlikning hadde vi seks midtukekamper denne sesongen. Personlig har jeg ikke noe imot midtukekamper. Det passer ofte godt å følge disse midtukekampene kveldstid over radioen. Og planlegger man å reise over til England på fotballtur, så ønsker vi uker der det er godt med midtukekamper å velge blant. For klubben derimot betyr midtukekamper ofte lavere tilskuertall og vanskelige reiser for fans på bortekamper.

(Innlegget ble redigert 24.05.17 10:15)

paul_dalton_11
paul_dalton_11Innlegg: 7024
24.05.17 19:19

Første kamp i sesongoppkjøringen klar

Wigan kommer til Victoria Park 25.juli. Dermed kan det bli gjensyn med Josh Laurent som ble solgt til Wigan i januar.

paul_dalton_11
paul_dalton_11Innlegg: 7024
24.05.17 19:40
paul_dalton_11: Gary Brabin nevnes som en av favorittene

Paul Cox nevnes som en mann som kan bli ny manager i Hartlepool. Han er ansatt i Barrow, hvor kan ledet klubben til en sjuende plass i Conference. Han startet sin managerkarriere i Eastwood (2005-2011) før veien gikk videre til Mansfield (2011-2014), Torquay (2015) og Barrow (2015-dags dato). Cox er 45 år, og har ledet tre klubber i Conference, og han var manageren som førte Mansfield tilbake til Football League. Han tok også Eastwood opp i Conference North, og ledet dem til playoff plass - men klubben fikk ikke delta i kvaliken da stadionet ikke var godkjent for spill i Conference. En manager som passer beskrivelsen som en som kjenner nivå, i tillegg til å være forholdsvis ung og suksessfull. Eneste opphold som ikke var suksessfull var i Torquay hvor han var i tre måneder før han trakk seg. I ettertid sa han at klubben ikke hadde klart å betale han.

Dimmi
DimmiInnlegg: 8379
25.05.17 16:29

Cox virker å være en god (og nå også sannsynlig) kandidat.

Men, hvor dyr blir han å kjøpe ut av kontrakten?

paul_dalton_11
paul_dalton_11Innlegg: 7024
25.05.17 17:33

Ja, Pools har nå fått lov av Barrow til å snakke med Cox. Han blir nok ikke gratis å hente ut av kontrakten. Dermed tror jeg ikke at vi kan forvente ny manager på plass før i neste uke

Dimmi
DimmiInnlegg: 8379
paul_dalton_11
paul_dalton_11Innlegg: 7024
25.05.17 22:32

Det virker som utkjøpsklausulen var langt dyrere enn Pools har råd til å betale. Kunne fort blitt dyreste overgangen klubben har vært involvert i, inkludert spilleroverganger. Jeg vil også anta at dersom Cox hadde forlatt Barrow så hadde han ønsket større budsjett enn det han hadde i Barrow. Så denne overgangen ble for dyr for oss.

Dimmi
DimmiInnlegg: 8379
26.05.17 14:57

Jaggu ble det ikke Harrison, gitt.

En ganske spennende ansettelse, synes jeg.

Håper og tror han er en som kan gi laget og hele byen i en skikkelig vitamininnsprøytning.

Men, det er jo også en betydelig usikkerhet knyttet til manglende erfaring her. For dette er jo definitivt ikke det vi har ønsket oss, i.f.t. kjennskap til divisjonen vi nå skal spille i. Og det kan jo gå fullstendig til h....

Men, heller en up-and-coming friskus som Harrison enn å gå for en ny "Ronnie Moore". (Alt til sin tid. Ronnie var riktig, og viktig, i den posisjonen vi var i da, men en sånn type manager som "byggmester" for en klubb i vår situasjon? Njei.)

 

 

paul_dalton_11
paul_dalton_11Innlegg: 7024
26.05.17 16:41

Ja dette var en spennende ansettelse. Barker, Cox og Harrison var de tre navnene som for meg virket mest spennende. Så at vi får på plass Harrison gjør dalton fornøyd. Personlig var jeg litt skeptisk til Cox veldig direkte spillestil (hoofball). Det er selvfølgelig aldri noen garantier for suksess uansett hvem man ansetter. Jeg stiller meg bak Harrison og gleder meg til fortsettelsen.

paul_dalton_11
paul_dalton_11Innlegg: 7024
26.05.17 16:54

Lewis Alessandra solgt til Notts County.

Allesandra er solgt til Notts County for en ukjent overgangssum. Flere klubber skal ha vært interessert i den anvendelige angriperen. Han hadde en brukbar sesong, men han jeg anså han aldri som en av nøkkelspillerne. At vi nå får overgangssum for spilleren er jeg fornøyd med. 

RFriday
RFridayInnlegg: 3596
26.05.17 22:58

Temmelig dyster artikkel om Hartlepool United på nettsiden til Non-League Paper, Mr. Dalton....selv om den tilsynelatende er skrevet like før ansettelsen av den nye manageren.

paul_dalton_11
paul_dalton_11Innlegg: 7024
26.05.17 23:26

Bra artikkel som oppsummerer situasjonen godt, Mr. Friday. Tingenes tilstand er kanskje enda mer kaotisk enn som fremkommer i artikkelen. Hartlepool United Supporters Trust er bare en av fire, fem supportergrupperinger, så fansen er langt fra så samlet som man kan få inntrykk av. Det er lov å håpe at manager ansettelsen er første steg i riktig retning. Men det er ingen tvil, Hartlepool United er i dyp krise. I øyeblikket er vi i fare for å bli et nytt York. Det blir en spennende sommer. Selv om det er vanskelige tider er det på ingen måte kjedelig å følge Pools for tiden.

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26516
27.05.17 00:45

Slik det lå an håpet jeg på Gary Brabin. Nå får man imidlertid ønske Craig Harrison velkommen hjem til nordøst. Det er på mange måter en både spennende og ambisiøs ansettelse. Det er jo ikke måte på hvor godt han har gjort det i Wales. 

Ellers må det overordnede målet være å stabilisere klubben utenfor banen. Det virker å være nok å ta tak i for fru Duxbury. 

paul_dalton_11
paul_dalton_11Innlegg: 7024
27.05.17 14:40
mikemodano: Slik det lå an håpet jeg på Gary Brabin.

Han falt ut av min liste over spennende kandidater.

Som mike påpeker, det viktige nå blir å stabilisere klubben utenfor banen. Enhver manager er avhengig av at ting er på stell i klubben for at den sportslige satsinga ikke skal bli skadelidende.

paul_dalton_11
paul_dalton_11Innlegg: 7024
03.06.17 19:06

EX-POOLIES i ligaspill (oppdatert 1. juni 2017!)  

Her kommer en oppdatering over tidligere Hartlepool spillere som har vært i spill sesongen 2016-17 i de fem øverste divisjonene i England, samt de øverste divisjoner i Skottland.

Det er verdt å merke seg at Craig Liddle startet hele 47 ligakamper denne sesongen!

Spillere i kursiv har vært på lån i Hartlepool.

Premiership

Dimi Konstantpoulos (Middlesbrough, -(-)/0).

Championship

Jordan Hugill (Preston 35(9)/12), Adam Jackson (Barnsley, 9(1)/0), Josh Laurent (Hartlepool, 18(7)/1, Wigan -(1)/0), Aaron Tshibola (Aston Villa, 5(3)/1, Nottingham Forest (lån) 2(2)/0).

League One

Jack Baldwin (Peterborough, 27(-)/1), Michael Brown (Port Vale, 1(2)/0), Neil Danns (Bury, 13(5)/2), Michael Duckworth (Fleetwood, 2(2)/0, Morecambe (lån), 11(3)/0), Jermaine Easter (Bristol Rovers, 9(12)/4), Ellis Harrison (Bristol Rovers, 25(12)/8), Peter Hartley (Bristol Rovers, 17(1)/5), Ritchie Humphreys (Chesterfield, -(2)/0), Luke James (Bristol Rovers (lån), 10(14)/0), David Mirfin (Scunthorpe 31(1)/1), Lee Nicholls (MK Dons,1(1)/0), Toto Nsiala (Hartlepool, 20(1)/1, Shrewsbury 21(-)/1), Joe Skarz (Oxford, 28(2)/0), Luke Williams (Scunthorpe, 1(6)/0, Northampton (lån), 8(-)/0), Charlie Wyke (Carlisle,17(7)/14, Bradford 16(-)(7).

League Two

David Atkinson (Carlisle, -(1)/0), Jason Banton (Crawley, 11(3)/0), Ryan Bird (Eastleigh, 7(9)/3, Newport, 19(-)/6), Andrew Boyce (Grimsby 12(5)/1), Christian Burgess (Portsmouth, 44(-)/4), Adam Campbell (Notts County, 21(8)/4), Jake Carroll (Cambridge, 19(1)/0), Jack Compton (Newport, 2(6)/1), James Coppinger (Doncaster 38(1)/10), Matty Dolan (Yeovil, 38(-)/4), Ryan Donaldson (Plymouth, 14(12)/2), Jake Gray (Luton Town, 11(8)/1), Brad Halliday (Cambridge, 30(-)/1), Dan Jones (Grimsby, 2(1)/0, Gateshead (lån), 3(-)/0), Jake Kean (Sheffield Wednesday, -(-)/0, Mansfield (lån), 19(-)/0), Gary Liddle (Chesterfield 26(-)/1, Carlisle 21(-)/1), Kal Naismith (Portsmouth, 22(15)/13), Michael Nelson (Barnet, 43(-)/1), Eddie Nolan (Blackpool, 1(2)/0).

Conference Premier

Scott Fenwick (York, 9(15)/2), Scott Flinders (York, 8(1)/0, Macclesfield, 23(-)/0), Evan Horwood (Chester, 17(4)/1), Danny Johnson (Gateshead, 32(6)/18), Mikael Mandron (Eastleigh, 24(4)/10, Wigan (lån) 1(2)/0), Johnny Maxted (Forest Green, -(-)/0, Guiseley, 36(-)/0), Jon Parkin (Newport, 8(2)/4, York (lån) 23(-)/13), Alan Power (Lincoln, 14(16)/2), Antony Sweeney (Gateshead, -(1)/0), Simon Walton (Guiseley, 33(1)/3).

Scottish Premier

Rakish Bingham (Hamilton, 23(7)/5), Matt Crooks (Rangers, 1(1)/0, Scunthorpe (lån), 8(4)/3), Jonathan Franks (Ross County, 9(9)/1), Luke Hendrie (Burnley -(-)/0, Kilmarnock (lån) 32(-)/0), Jordan Jones (Kilmarnock, 29(8)/3).

Scottish Championship

Kudos Oyenuga (Morton, 8(16)/4).

paul_dalton_11
paul_dalton_11Innlegg: 7024
03.06.17 19:38

Det er betryggende å lese at Pam Duxburys ekspertise er å stabilisere bedrifter som sliter. Det virker som Coxall er jaget på dør, selv om han fortsatt sitter med eierskap i klubben. Forhåpentligvis kjøpes han ut at klubben før sesongstart.

Det er derimot mindre betryggende å lese at head of recruitment Paul Watson leder jakten på nye spillere sammen med manager Harrison. Særlig følgende setning reagerer jeg på:

Harrison, however, has been promised a major say on players coming with the former TNS boss determined to stamp his own mark on the squad.

Får håpe dette heller er en klønete formulering av lokalavisa. Medfører dette riktighet, så er det bekymringsfullt. Manageren skal være enerådende når det kommer til å hente inn forsterkninger.

Dimmi
DimmiInnlegg: 8379
03.06.17 20:58
paul_dalton_11: Får håpe dette heller er en klønete formulering av lokalavisa. Medfører dette riktighet, så er det bekymringsfullt. Manageren skal være enerådende når det kommer til å hente inn forsterkninger.

Leste det samme tidligere i dag, og stusset på samme måte.

Dog : Jeg tenker at det ikke nødvendigvis behøver å være negativt dersom klubben nå setter seg ned og bestemmer seg for hva slags type fotball man ønsker å spille, og har en overordnet rekrutteringssjef i.f.t. dette, uanhengig av managere. (Som selvfølgelig får delta i prosessen)

De siste årene har vi hentet spillere først til Ronnies "steinalderfotball, deretter til Hignetts ønskede "tiki-taka", for så å bare bli hindret av økonomien under Jones (hva nå enn han prøvde på, så var det stilmessig ulikt både Ronnie og Craig, iallefall).

Jeg tror det er en nødvendighet at vi, iallefall nå som vi må bli flinkere til å snu på kronene fremover, i langt større grad henter spillere ut i fra en mer langsiktig plan enn bare nåværende manager. For sånn som vi har holdt på de siste årene, så er iallefall ikke jeg i tvil om at en vesentlig grunn til at vi til slutt rykket ned var en utpreget mangel på stø kurs.

 

 

paul_dalton_11
paul_dalton_11Innlegg: 7024
03.06.17 21:04

Flere spillere ryktes på vei bort fra klubben. Brad Walker skal være nær en overgang til Barnsley, samtidig som Trevor Carson skal være på vei til Motherwell - skal vi tro ryktene. Skulle ryktene medføre riktighet, så synes jeg at dette gjenspeiler den manglende fighten gjennom sesongen som endte i nedrykket. Hadde jeg vært i deres sko hadde jeg følt meg ansvarlig for nedrykket, og ville kjempet for å føre klubben tilbake til League2. OK, kanskje noen av spillerne mener de er bedre enn nivået i Conference? Tør jeg da minne på at Alessandra har rykket ut av ligaen to år på rad, og Carson har rykket ut av ligaen to ganger på tre år!

Når sant skal sies er det ikke mange spillere i troppen som er verdt å beholde. Personlig ville jeg beholdt Carson, Magnay, Richardson, Amond og Rodney. Muligens hadde jeg lagt til Deverdics og Hawkins, førstnevnte på grunn av at han har erfaring fra femtenivået. Amond og Magnay har begge rykket opp av Conference med Grimsby, noe som er verdifull erfaring å ha i troppen.

(Innlegget ble redigert 03.06.17 21:06)

paul_dalton_11
paul_dalton_11Innlegg: 7024
03.06.17 21:11
Dimmi: Dog : Jeg tenker at det ikke nødvendigvis behøver å være negativt dersom klubben nå setter seg ned og bestemmer seg for hva slags type fotball man ønsker å spille, og har en overordnet rekrutteringssjef i.f.t. dette, uanhengig av managere. (Som selvfølgelig får delta i prosessen)

Helt enig i dine betraktninger, Dimmi. Likevel, denne Paul Watson må vise seg verdig tilliten. Januarvinduet viste seg katastrofalt, og da var det tydelig denne Watson som dro i trådene. Han hentet Rodney som eneste tilvekst, noe som førte til at Hignett sa han aldri kom til å få spilletid under manageren. Watson var også mannen som hentet Dave Jones til klubben. Og ryktene sier at Watson ønsket å hente Jones sin assistent Cooper som ny manager nå i sommer. dalton er enig at en rekrutteringsjef kan være på sin plass, men det er viktig at denne personen er faglig dyktig. Så langt er jeg ikke overbevist om at Watson er rett mann. Måtte han overbevise meg om det motsatte i løpet av sommeren!

(Innlegget ble redigert 03.06.17 21:15)

paul_dalton_11
paul_dalton_11Innlegg: 7024
03.06.17 21:14
Dimmi: For sånn som vi har holdt på de siste årene, så er iallefall ikke jeg i tvil om at en vesentlig grunn til at vi til slutt rykket ned var en utpreget mangel på stø kurs.

Det var faktisk mange fans som påpekte forrige sommer at dersom man hovedsakelig rekrutterte spillere fra Conference så ville man ende opp i Conference. Nå fikk disse kritikerne rett, selv om jeg tror hovedproblemet lå i at vi de siste årene rekrutterte spillere uten fight.

Dimmi
DimmiInnlegg: 8379
03.06.17 21:17
paul_dalton_11: Januarvinduet viste seg katastrofalt, og da var det tydelig denne Watson som dro i trådene.

Ja jeg er heller ikke overbevist om at Watson er rett mann.

Samtidig har det skjedd så himla mye rart i klubben det siste året, at jeg heller ikke er sikker på om det er han som har skylden for situasjonene vi stadig havnet i.

Men, han fikk gode skussmål av Harrison nå. Det får telle positivt iallefall.

Så får vi bare krysse fingrene for at vi kommer ut av dette sommervinduet med en klar og tydelig plan, noen kroner inn til ei slunken kasse, og 20-23 spillere som alle er topp motiverte for å spille oss opp igjen!

 

Dimmi
DimmiInnlegg: 8379
03.06.17 21:23
paul_dalton_11: Når sant skal sies er det ikke mange spillere i troppen som er verdt å beholde. Personlig ville jeg beholdt Carson, Magnay, Richardson, Amond og Rodney. Muligens hadde jeg lagt til Deverdics og Hawkins, førstnevnte på grunn av at han har erfaring fra femtenivået. Amond og Magnay har begge rykket opp av Conference med Grimsby, noe som er verdifull erfaring å ha i troppen.

Nei, her er du inne på det som bekymrer meg mest nå.

For de få spillerne vi har igjen av en viss kvalitet, virker vel neppe å ville bli igjen hos oss. Og jeg kan jo ærlig talt skjønne det for de av spillerne som ikke har noen lokal tilknytning. Sånn har det blitt overalt.

Deverdics og Magnay kan fort bli nøkkelspillere for oss den kommende sesongen, med sin erfaring fra dette nivået. Og hvis Amond blir værende, så har vi jo nærmest en målgarantist. Men, jeg frykter han vil være attraktiv for klubber i League Two etter å ha puttet såpass for oss i fjor.

Men, hullene i troppen kan fort bli store dersom vi mister en 3-4 spillere fra en tenkt 11'er.

 

paul_dalton_11
paul_dalton_11Innlegg: 7024
04.06.17 23:07
Dimmi: Men, hullene i troppen kan fort bli store dersom vi mister en 3-4 spillere fra en tenkt 11'er.

Det er liten tvil om at disse hullene vil være bekymringsfulle.

Ingenting tyder på at vi har en spillerstall per dags dato som kan kjempe om opprykk. Mister vi noen av nøkkelspillere som Carson, Magnay og Amond så er det lite som tyder på at vi har økonomi til å hente inn tilsvarende gode erstattere. Så det er helt klart avgjørende å beholde disse spillerne. Eneste som kan gi håp om å hente inn brukbare erstattere er om vi skulle få nye investorer på eiersiden. Nå er ikke det utenkelig, og det er noe Pam Duxbury jobber mot å få inn folk som kan kjøpe ut Coxall sine aksjer. Det skal være flere interesserte investorer, men jeg har forstått det slik at de fleste ville ha garantier på at Coxall er borte før de går inn med innvesteringer. Å få orden på eiersiden i klubben snarest vil være av avgjørende betydning.

paul_dalton_11
paul_dalton_11Innlegg: 7024
05.06.17 13:04
mikemodano: Nå får man imidlertid ønske Craig Harrison velkommen hjem til nordøst

Harrison tar med seg flyttelasset opp nordøst denne uken. Han har pendlet fra Chester første halvannen uka, og sier familien kommer etter så snart dattera er ferdig med skoleåret. I fotball-England virker det vanlig å pendle til jobb. Det fremstår for meg som engelskmenn er mer geografisk bundne enn oss nordmenn. Og vi (og mange managere + lokal presse) har ofte diskutert hvor vanskelig det er å lokke spillere opp til nordøst dersom de ikke har lokal tilknytning. Og i tilfellene man har lykkes med å lokke spillere til Clarence Road, så har mange tidligere managere og spillere (Flinders, Austin, Monkhouse og Collins pendlet vel til Yorkshire) valgt å være pendlere,. De bodde kun i byen da det var påkrevd, og da på hotell eller et av klubbens leiligheter i kortere perioder. Jeg liker at Harrison ser viktigheten til å være bofast i nordøst. Det gir, sammen med intervjuene jeg har sett, en følelse at han virkelig ønsker å være i Hartlepool United. Han kommer med en sult på suksess, og virker å være et arbeidsjern. Selvfølgelig, usikkerhetsmomentet er at han ikke har prestert på dette nivået før. Men det skremmer meg ikke nevneverdig. Flere av våre tidligere managere har vært temmelig uprøvd før de kom til Victoria Park. Chris Turner kom fra juniortrenerjobb i Wolves og Neale Cooper hadde gått under radaren med sin jobb i Ross County. I tillegg var Alan Murray (Commercial manager), Mike Newell og Brian Clough(!) uten managererfaring da de startet jobben i Hartlepool. Nå kan jeg selvfølgelig ramse opp like mange eksempler på urutinerte managere som ikke lyktes, men det kan jeg også gjøre med managere med erfaring. For erfarne managere vil ofte Hartlepool være et steg tilbake i deres karriere, og vi er per i dag ikke i posisjon til å være attraktiv for en manager ala Danny Wilson da han ble ansatt i 2006. Den gang hadde IOR fortsatt økonomiske muskler gjennom forbindelsene til DNO og Berge Larsen. Og man skal kysse mange frosker før en av dem forvandler seg til en manager ala Cyril Knowles.

Jeg la merke til at mange ønsket seg Sam Collins fordi han hadde gjort det så godt som caretaker manager. Sannheten er at han har ledet klubben i sju kamper over tre perioder med en fasit to seirer og fem tap. Det er ikke så imponerende, og jeg følte at det var viktig at vi fikk inn en manager utenfra - uten tidligere link til klubben. Som dimmi påpeker, det har vært mangel på stabil kurs i for lang tid, både på og utenfor banen. Skal vi få orden i klubben trenger vi nye koster for å få orden i eget hus. Pam Duxbury og Craig Harrison virker å være en god start.  

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg