Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Hartlepool United FC (tråd 2.0)

NYTT TEMA
mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26851
31.05.18 18:57
Dimmi: hvis jeg husker riktig, så kom vel Newell til oss med de varmeste anbefalinger fra hans spisskollega i den kampen, selveste Alan Shearer?

Jeg kan ikke direkte huske det selv, men det vil absolutt ikke overraske meg om du har rett. Shearer er jo geordie, og nordøstregionen er ganske så sammenknyttet, der fellesskapsfølelsen sitter sterkt. Shearer vil ganske sikkert ha ønsket Pools alt vel, og om han på det tidspunktet anså Newell for en potensielt god manager å være, så vil han neppe ha nølt med å framme sin gamle makkers kandidatur i media. 

Med solide porsjoner trønderblod i årene selv, så må jeg innrømme at RBK i Champions League-matching på 90-tallet var en spennende epoke. Man vil huske 2-1-seieren i hjemmemøtet med de engelske mesterne tidlig i det gruppespillet med glede, og det var optimisme å spore da Steffen Iversen gjorde utlikningsmålet på Ewood Park. Bortekamper i Europa var imidlertid sjelden altfor lystige opplevelser for Rosenborg på det tidspunktet, så selv om et Blackburn med solid ligagullhangover i 95/96 aldri gjorde seg bemerket i hjemlig serie, så greide de i hvert fall å nekte RBK avansement i Europa. Ellers var jo den gruppas beholdning det fantastiske Spartak Moskva-laget Oleg Romantsev hadde snekret sammen. Dessverre skulle de spres for alle vinder i løpet av vinterpausen, og da ble det vel exit allerede ved første cuphinder mot franske Nantes, om jeg husker riktig. 

(Innlegget ble redigert 31.05.18 18:58)

Dimmi
DimmiInnlegg: 9511
31.05.18 19:05
mikemodano: Ellers var jo den gruppas beholdning det fantastiske Spartak Moskva-laget Oleg Romantsev hadde snekret sammen. Dessverre skulle de spres for alle vinder i løpet av vinterpausen

Oooh... Den bortekampen mot Spartak... Jeg tror sjelden jeg har sett et såpass godt lag som RBK på denne tiden blir så til de grader avkledd og latterliggjort som de ble den kvelden.

Og det er jo fullstendig tulleruskete å tenke på at det lagets kanskje største stjerne, Sergei Yuran, som jo var helt outstanding i begge kampene mot RBK, endte opp med å floppe big-time i Millwall!

 

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26851
31.05.18 19:11
Dimmi: Den bortekampen mot Spartak

Selv på Lerkendal kom RBK ordentlig til kort. At det sto 2-0 til pause den gang var bortimot et ran, mener jeg å huske. Jeg kunne godt ha tenkt meg å se igjen det oppgjøret i sin helhet (ja, gjerne begge oppgjørene), for jeg minnes hvordan de gang på gang broderte seg igjennom sentralt med utsøkt kortpasningsspill, russerne. Rettferdigheten skjedde antakelig fyllest da Spartak Moskva gjorde fire mål i løpet av den andreomgangen i Trondheim. 

Juran var jo ikke alene om å reise til Millwall (i engelsk andredivisjon!). Han fikk selskap av forsvarsspiller Vasilij Kul'kov. Det bør ha vært noe av et kultursjokk for disse to å reise fra et så kultivert sett å spille fotball til erkebritisk spark og løp. 

Men ok, kanskje er det på tide å la digresjonene fare. Snart vil dalton komme og nappe oss i ørene. 

(Innlegget ble redigert 31.05.18 19:17)

paul_dalton_11
paul_dalton_11Innlegg: 7509
02.06.18 20:57
mikemodano: Men ok, kanskje er det på tide å la digresjonene fare. Snart vil dalton komme og nappe oss i ørene.

Ingen fare modano, her i tråden liker vi digresjoner. Og Pools-linken fra Newell til Sergei Juran er helt klart innafor den gutter. Vi har vel alle for lengst kommet i den alderen at fotballnostalgi varmer fotballhjertene litt ekstra. 

Husker godt forventningene når Juran signerte for Millwall. Trodde Londonklubben skulle nå nye høyder med den signeringen. Men det gikk ikke helt som vi trodde. Det er mange eksempler på signeringer som på papiret virket lovende, men som ikke fungerte like godt på banen - også i Hartlepool. Vi skal ikke lenger tilbake enn forrige sommer for å finne eksempler på dette. Spillere som Louis Laing og Jack Munns er tydelige eksempler på signeringer som jeg trodde skulle løfte oss flere hakk, men som endte med sportslig mageplask i sin første sesong. 

paul_dalton_11
paul_dalton_11Innlegg: 7509
02.06.18 20:59
mikemodano: Det er knappest store litterære verker i historisk kontekst det er snakk om her, dalton. Selv har jeg nok også spart på et og annet Newsletter; det vil overraske dersom det ikke ligger noe slikt på roteloftet hjå ho mor.

Engasjementet gjennom den gamle skrivemaskinen er fortsatt godt lesestoff, og får frem minnene fra en gyllen fotballtid for dalton.

paul_dalton_11
paul_dalton_11Innlegg: 7509
02.06.18 21:09
mikemodano: Når tar dalton (den elektroniske) pennen fatt og starter opp igjen den skandinaviske grenen av Hartlepool United Supporters' Club?

Må innrømme at jeg har tenkt tanken ved flere anledninger, og har vel egentlig aldri slått den fra meg heller. Måtte i så fall få frigjort litt tid skulle det bli en realitet (les: fått meg en jobb uten to timer pendling hver dag).

paul_dalton_11
paul_dalton_11Innlegg: 7509
02.06.18 22:01

Hartlepool Mail skriver i dag at Bates håper å benytte seg av linkene til Middlesbrough og hente spillere på lån fra vår nabo på Riverside. Lokalavisa minner om at Hignett hentet spillere som Fewster (Middlesbrough) og Heardman (Newcastle) da han var manager i Hartlepool. Vi får håpe at eventuelle lån kan være større suksess en de nevnte spillerne. Det virker som vi kommer til å ha en spillerstall på rundt 20 spillere denne sesongen, og at vi kommer til å supplere på med noen lånespillere. Så suksess på lånefronten vil være en avgjørende faktor om vi skal klatre opp på den øvre halvdelen av tabellen.

Dimmi
DimmiInnlegg: 9511
03.06.18 20:12
paul_dalton_11: Hartlepool Mail skriver i dag at Bates håper å benytte seg av linkene til Middlesbrough og hente spillere på lån fra vår nabo på Riverside

Det både håper og tror jeg kan bli et godt bidrag til å bistå en slunken klubbkasse. Litt usikker på om vi kan forvente noe særlig annet enn nye Fewsters eller Heardmans, både m.t.p. ligaen vi spiller i, og at Middlesbruogh neppe er interessert i å slippe noen virkelig gode talenter på lån med mindre de får spille regelmessig.

Men, selv et par "ubetydelige" lån vil jo hjelpe, i form av at vi da slipper lønnsutgifter til egne benkeslitere.

Så det er vanskelig å se så mye negativt med dette.

 

Dimmi
DimmiInnlegg: 9511
03.06.18 20:13
paul_dalton_11: Ingen fare modano, her i tråden liker vi digresjoner. Og Pools-linken fra Newell til Sergei Juran er helt klart innafor den gutter. Vi har vel alle for lengst kommet i den alderen at fotballnostalgi varmer fotballhjertene litt ekstra.

Hear, hear.

 

paul_dalton_11
paul_dalton_11Innlegg: 7509
06.06.18 20:13

500 solgte sesongbilletter

Etter to uker med salg av har vi nå solgt 500 sesongkort. Til sammenlikning brukte vi seks uker i fjor for å selge samme antall.

paul_dalton_11
paul_dalton_11Innlegg: 7509
07.06.18 14:21

Liam Donnelly klar for Motherwell

Forsvareren ble tilbudt forlengelse, men ønsket å spille på et høyere nivå. Selv om kontrakten var utgått har Hartlepool krav på kompensasjon. Summen er ikke offentliggjort. Det er unødvendig med tanke på at man har lovet er mer åpen kommunikasjon.

paul_dalton_11
paul_dalton_11Innlegg: 7509
11.06.18 23:20

Terminlista slippes 4.juli

Terminlista slippes en måned før det hele sparkes i gang 4.august. Jula krydres med fire kamper (22.12, 26.12, 29.12 og 1.1). I påsken rulles det ball både langfredag og annendagen. Sesongen avsluttes siste helgen i april, den 27.

Playoff beholdes på samme form som denne sesongen. Det vil si at sjuendeplassen vil sikre en plass i playoff.

paul_dalton_11
paul_dalton_11Innlegg: 7509
11.06.18 23:27

To nye treningskamper bekreftet

Jack Ross sitt Sunderland kommer til Victoria Park 14.juli. Dermed er fire av fem kamper spikret. Både Sunderland og Middlesbrough bør gi bra tilskueroppmøte og klingende mynt i en slunken klubbkasse.Lørdag 21.juli står fortsatt ledig, og drømmemotstandere må være Darlington eller Newcastle - begge lag som er lokale og vil skape gode rammer for en treningskamper.

7. Billingham Town (B), 14. Sunderland (H), 17. Shildon AFC (B), 28. Middlesbrough XI (H).

Dimmi
DimmiInnlegg: 9511
12.06.18 00:47
paul_dalton_11: Både Sunderland og Middlesbrough bør gi bra tilskueroppmøte og klingende mynt i en slunken klubbkasse.

Dette er bra greier.

Skrives mye om aktuelle lånekandidater fra Middlesbrough nå også, men det er helt ukjente navn for meg enn så lenge.

Vi virker uansett å ha mer is i magen m.t.p. signeringer i år enn i fjor, hvor det jo ramlet inn spillere fra fjern og nær i ett merrasig på denne tiden.

Og det har vel vært så godt som helt stille rundt de av gutta våre som står på transferlista vår også?

 

paul_dalton_11
paul_dalton_11Innlegg: 7509
13.06.18 19:19

Gateshead mislykkede overtagelse fører til at eierne nå går fra helproffesjonell til semiproffesjonell klubbdrift. Det kan gjøre at flere spillere forlater Gateshead for å fortsette på heltid. For Pools kan denne situasjonen være heldig ved at spillere blir tilgjengelige og at de kanskje ønsker å bli værende i regionen. Både backen Barrow og spissen Johnson (tidligere junior i Pools) skal begge stå på Bates liste over aktuelle forsterkninger.

paul_dalton_11
paul_dalton_11Innlegg: 7509
14.06.18 15:41

Motherwell har signert Gatesheadangriper Johnson. Dermed blir spissen som har vært linket med retur til The Vic lagkamerat med Carson, Donnelly og Hartley. 

paul_dalton_11
paul_dalton_11Innlegg: 7509
14.06.18 18:00

Scott Harrison til Falkirk

Harrison skrev i dag under for den skotske championshipklubben. Pools har dermed frigitt han fra det siste året i kontrakten. Midtstopperen var blant spillerne klubben transferlistet ved sesongslutt. Dermed frigis ytterligere lønnsmidler, noe som er nødvendig for sunn klubbdrift og som kan gi rom for å hente inn erstattere.

paul_dalton_11
paul_dalton_11Innlegg: 7509
14.06.18 18:39
paul_dalton_11: Spillere under kontrakt 2018/19 - gjort tilgjengelig for transfer/lån
Jake Cassidy, Ryan Donaldson, Scott Harrison, Louis Laing, Jack Munns, Conor Newton.

Scott Harrison var nok den spilleren på listen jeg trodde det skulle bli vanskeligst å bli kvitt. Jeg ser gjerne at Cassidy blir værende, selv om han nok er en av de best betalte spillerne. Jeg antar at han ligger på minst £2k i uka. Dermed tror jeg ikke at det er mange klubber i Conference eller League2 som har råd til å overta lønna hans.

Så langt er det fem spillere som har forlatt oss etter sesongslutt. Adams, Donnelly, George, Harrison og Oates. Vi er nok avhengige av at noen flere spillere følger denne kvintetten. Samtidig må vi huske på at vi avsluttet sesongen med en kvantitativ tynn stall, og nå er vi fem spillere færre enn det igjen. Alt tyder på at den kommende sesongen blir en sesong der vi må stabilisere oss - og neppe blir en opprykkskandidat. Vi får trøste oss med at vi fortsatt har en klubb å følge.

paul_dalton_11
paul_dalton_11Innlegg: 7509
15.06.18 15:50

Devante Rodney klar for Salford

Rodney forlater Pools til fordel for Salford. Overgangssummen er ikke offentliggjort. Hartlepool hadde rett til utdanningskompensasjon for spilleren selv om kontrakten var gått ut. Spissen fikk 46 kamper for klubben. 

Dimmi
DimmiInnlegg: 9511
15.06.18 16:13
paul_dalton_11: Devante Rodney klar for Salford

Jeg klarte å blande Salford med Salcombe, og min første innskytelse var dermed "Jøsses. Det var da litt et sprang fra arbeiderklasse til overfjongeri?"

Men, jo, ja. Lykke til videre. Det er vel ikke noe voldsomt tap for klubben, men med hans unge alder ligger vel alt til rette for en potensiell ligakarriere på sikt om han lykkes i Manchester.

Ellers bør vi vel nærme oss de første signeringene nå som vi har fått frigjort endel lønnsmidler med de siste avgangene?

 

paul_dalton_11
paul_dalton_11Innlegg: 7509
15.06.18 19:31

Sesongkortsalget har i dag passert 900. Salget er nok viktig i forhold til antall signeringer budsjettet vil tillate. Så langt har vi hentet en ny spiller. Jeg tror at klubben fortsatt håper at flere av de transferlista spillerne skal finne seg nye klubber. Det er kun ti dager til spillerne skal vende tilbake til preseason. Så helt klart på tide med en forsterkning eller to. Og jeg tror vi fort får se opp til fem lånespillere denne sesongen. 

(Innlegget ble redigert 15.06.18 19:37)

paul_dalton_11
paul_dalton_11Innlegg: 7509
18.06.18 20:22
Dimmi: Ellers bør vi vel nærme oss de første signeringene nå som vi har fått frigjort endel lønnsmidler med de siste avgangene?

Ja det burde nærme seg noen flere signeringer. Spillerne vender tilbake til sesongoppkjøringen i løpet av den neste uken. Foreløpig har vi kun sett en spiller inn dørene på Victoria Park, Myles Anderson. Lånemarkedet kommer til å bli flittig benyttet, og det er ventet at vi kommer til å låne yngre spillere av våre naboer i nordøst. Raj Singh er en venn av Middlesbroughs chairman Gibson, så jeg regner med at flere av lånene kommer til å komme fra Riverside. Hignett & Bates har sagt at man trenger noen rutinerte tilvekster i en stall med mange unge og lovende spillere. Slike spillere er det gjerne stor konkurranse om, så det er ikke sikkert at vi får tak i slike spillere selv om vi prøver. Et annet usikkerhetsmoment er om noen av våre transferlistede spillere finner seg en ny klubb. Jeg regner med at vi får noen flere svar rundt helgen, både når det kommer til spillere inn og ut.   

paul_dalton_11
paul_dalton_11Innlegg: 7509
19.06.18 19:52

Spillerstallen per 19.juni

Spillerstallen teller per i dag 14 mann, og dette er medregnet fem transferlistede spillere (Cassidy, Donaldson, Laing, Munns, Newton). I tillegg er Nicky Featherstone tilbudt ny kontrakt, men det er ikke bekreftet at han har undertegnet - så fremtiden hans er fortsatt usikker. Dermed kan det kan hende at han forlater klubben slik som Donnelly og Rodney har gjort.

Keepere

Ryan Catterick, Scott Loach.

Forsvar

Myles Anderson, Louis Laing, Carl Magnay, Kenton Richardson.

Midtbane

Aaron Cunningham, Ryan Donaldson, Josh Hawkes, Lewis Hawkins, Jack Munns, Conor Newton, Michael Woods.

Angrep

Jake Cassidy.

Det er ingen krise selv om stallen ser svært tynn ut, det er lenge igjen til ligastart. Lånespillere vil komme til, og det kommer nok også noen permanente signeringer. Blackpool hadde for noen sesonger siden kun 3-4 spillere i troppen ei uke før sesongstart, og den sesongen rykket de vel opp via playoff? Det er ingen fare for at Pools rykker opp denne sesongen. Per dags dato er vi faktisk på papiret noe svekket med spillere som Adams, Donnelly, George, Harrison og Oates i avgang, samtidig som Anderson er eneste spiller inn.

(Innlegget ble redigert 19.06.18 19:54)

Dimmi
DimmiInnlegg: 9511
19.06.18 21:29
paul_dalton_11: Det er ingen fare for at Pools rykker opp denne sesongen.

Jeg tillater meg å banke i bordet, kaste salt over skulderen, og bære en svart katt under en stige mens jeg sier :

"Det er lenge igjen til seriespillet begynner. Her kan alt skje!"

paul_dalton_11
paul_dalton_11Innlegg: 7509
20.06.18 18:15

Pools annonserer flytting av treningsbase

Klubben melder i ettermiddag at man flytter treningsanlegg fra Durham University til East Durham College i Peterlee. Etter ha brukt treningsfasilitetene ved Durham University i 12 år flytter man virksomheten noe nærmere Hartlepool, samtidig som man samler alle lag fra de minste til førstelaget på samme sted. I tillegg til gode fasiliteter regner jeg med at flyttet også gir reduserte kostnader.  

 

paul_dalton_11
paul_dalton_11Innlegg: 7509
20.06.18 18:22
paul_dalton_11: Sesongkortsalget har i dag passert 900.

Fem dager senere har tallet passert 1100 solgte sesongkort. Tatt i betraktning at vi fortsatt bare skriver 20.juni og at vi knapt har sett spillere inn dørene på Victoria Park.

Spillerne returnerer til treningsfeltet lørdag. Da vil de fysiske testene gjennomføres. Mandag starter sesongoppkjøringen.

Jeg vil anta at når det nærmer seg helgen så vil vi også bli presentert for noen nye spillere. Samtidig skal vi heller ikke se bort fra at klubben kommer til å ha noen spillere på prøvespill for nærmere vurdering.

paul_dalton_11
paul_dalton_11Innlegg: 7509
21.06.18 00:20

Det meldes i kveld at Pools har vunnet kampen om Hendons spiss Nico Muir (25). Spissen scoret 40 mål for Hendon, og det er en Sky Sport reporter som på Twitter melder at spissen vil signere i morgen. Vi får se i morgen om dette medfører riktighet.

(Innlegget ble redigert 21.06.18 00:22)

Dimmi
DimmiInnlegg: 9511
21.06.18 00:40
paul_dalton_11: Det meldes i kveld at Pools har vunnet kampen om Hendons spiss Nico Muir (25). Spissen scoret 40 mål for Hendon, og det er en Sky Sport reporter som på Twitter melder at spissen vil signere i morgen. Vi får se i morgen om dette medfører riktighet.

Det er et spennende navn.

Her har det vært større klubber på banen for å snuse tidligere, vet jeg.

Uansett herlig at man begynner å røre på seg nå!

paul_dalton_11
paul_dalton_11Innlegg: 7509
21.06.18 16:21
paul_dalton_11: Hendons spiss Nico Muir (25).

Overgangen ble bekreftet i dag. Hartlepool har betalt et ukjent beløp for spissen. Ikke nok med at vi har betalt overgangssum, vi henter en spiller fra en klubb i Southern League. Han har tydeligvis ikke blitt skremt av å flytte fra London til nordøst. Han står med 51 mål på 64 kamper de to siste sesongene, hvorav 32 ligascoringer forrige sesong. Det hadde ikke vært meg imot om Cassidy blir værende og danner spissduo med Muir den kommende sesongen. 

(Innlegget ble redigert 21.06.18 16:30)

paul_dalton_11
paul_dalton_11Innlegg: 7509
21.06.18 16:22

Rhys Oates har i dag signert for Morecambe. Dermed blir det spill i League2 etter å ha blitt frigitt av Pools etter sesongslutt.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg

Andre tjenester