Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Eventuelle nykommere på step 4 sesongen 2013/14

NYTT TEMA
RFriday
RFridayInnlegg: 3674
07.12.12 02:16

Denne sesongen var søknadsfristen 30. november, og FA har nå offentliggjort klubbene som har søkt om opprykk fra step 5. De 74 søker-klubbene er som følger:


Combined Counties League:
Badshot Lea FC
Egham Town FC
Epsom & Ewell FC
Guernsey FC
Hanworth Villa FC
Molesey FC
South Park FC
Wembley FC

Eastern Counties League:
Brantham Athletic FC
Dereham Town FC
Haverhill Rovers FC
Stanway Rovers FC
Wisbech Town FC

Essex Senior League:
Barking FC
Barkingside FC
Burnham Ramblers FC
Enfield 1893 FC
Great Wakering Rovers FC
London Bari FC
Takeley FC

Hellenic League:
Binfield FC
Cheltenham Saracens FC
Marlow FC
Slimbridge FC
Thame United FC
Wantage Town FC

Kent League:
Erith & Belvedere FC
Erith Town FC
Tunbridge Wells FC
VCD Athletic FC
Whyteleafe FC

Midland Football Alliance:
Boldmere St Michaels FC
Bridgnorth Town FC
Causeway United FC
Loughborough University FC
Stourport Swifts FC
Stratford Town FC
Westfields FC

North West Counties League:
Barnoldswick Town FC
Bootle FC
Colne FC
Congleton Town FC
Glossop North End FC
Maine Road FC
Padiham FC
Runcorn Linnets FC
Runcorn Town FC
Winsford United FC

Northern Counties East League:
Bridlington Town AFC
Brighouse Town AFC
Long Eaton United FC
Scarborough Athletic FC
Staveley Miners Welfare FC
Tadcaster Albion FC
Worksop Parramore FC

Northern League:
Bishop Auckland FC
Celtic Nation FC
Darlington 1883 FC
Spennymoor Town FC

Spartan South Midlands League:
AFC Dunstable
Aylesbury United FC
Dunstable Town FC
Haringey Borough FC
Oxhey Jets FC
Tring Athletic FC

Sussex County League:
Horsham YMCA FC
Peacehaven & Telscombe FC
Redhill FC

United Counties League:
Quorn FC
St Ives Town FC
Spalding United FC

Wessex League:
Newport (IW) FC

Western League:
Brislington FC
Hallen FC

Visse ting verdt å kommentere er det her, og jeg skal forsøke gjøre noen betraktninger i løpet av morgendagen. Men nå kaller senga..

RFriday
RFridayInnlegg: 3674
08.12.12 00:39

En rask gjennomgang med noen kommentarer:

Combined Counties League:
Her ser det ut til at det er i ferd med å danne seg en trio i teten - med Egham Town, Badshot Lea og ikke minst Guernsey som har flere kamper tilgode på de to andre. Sistnevnte er en klubb som virkelig vil opp og frem, og de har tatt også dette nivået med storm. Slik de har fremstått hittil blir de min favoritt. Men hva vil Isthmian League eller Southern League synes om å få laget fra kanaløya inn i ligaen sin?? Ellers merker vi oss at den falne "storhet" (alt er relativt) Windsor FC ikke engang har tatt seg bryet med å søke denne sesongen. De har jo også havnet såpass i bakevja at de vel kanskje skjønte at det var bortkastet.

Eastern Counties League:
Denne ligaen kjenner nok Modano langt bedre enn undertegnede, som kan gjøre lite annet enn å synse utfra tabell og resultater så langt. Men vi registrerer at Mildenhall Town som for øyeblikket leder an ikke er blant søkerne. Av disse ser det best ut for Wisbech Town og Branthaw Athletic, og ikke minst Dereham Town som lurer i bakgrunnen med kamper tilgode og ser sterke ut.

Essex Senior League:
De tre øverste på tabellen i skrivende stund er blant søkerne, og Burnham Ramblers er i ferd med å opparbeide seg en liten luke. Søkere som Barking og Barkingside ser ved første oyekast ut til å være hektet av, men de har kamper tilgode og det er ikke sååå langt opp. Men som i Eastern Counties League; her er det mange om beinet. Denne ligaen er for meg for tiden en trist påminnelse om hvor dårlig det går med den gamle storhet Clapton.

Hellenic League:
De fire øverste på nåværende tabell er alle blant søkerne, og Wantage Town har virkelig tatt opp kampen med Marlow, og står med sju strake seire før morgendagens kamp mot Cheltenham Saracens. Da jeg besøkte Marlow i slutten av september var de mest redd for Witney Town, men de har vel ikke holdt helt følge...og har uansett ikke søkt.

Kent League:
Kanskje ikke mest å kommentere her. Jeg kan ikke skjønne annet enn at dette vil stå mellom Erith Town og Erith & Belvedere. Jeg er usikker på om Erith Town vil kunne få godkjent sin forferdelige Erith Stadium for spill på step 4, og det vil hvertfall ikke være noen tilvekst for nostalgikerne. Men når alternativet kanskje er eksil det som verre er, skal vi kanskje ikke være for strenge. Forresten kan vi merke oss at Fisher sliter voldsomt, og det er kanskje grunnen til at de ikke har valgt å søke om opprykk for å følge i forgjengerens fotspor??

Midland Football Alliance:
De fire øverste på tabellen har søkt, men det virker for meg som om Stratford Town ser meget sterke ut...og at Stourport Swifts kanskje er det eneste laget som vil kunne gi de alvorlig konkurranse..? Utfra tabellsituasjonen kan man jo spørre seg hvorfor Causeway United i det hele tatt har tatt seg bryet med å levere søknad, men de viser hvertfall offensiv tenkning fra laget som deler bane med Stourbridge.

North West Counties League:
Dette er ligaen med flest søkerklubber - hele 10 i tallet. Av 8 av disse utgjør i skrivende stund topp 8 på tabellen. Grunnet kamper tilgode må min favoritt være Bootle, noe som nok ville glede nostalgikerne - selv om det strengt tatt ikke er den samme Bootle-klubben som i sin tid spilte i Football League.

Northern Counties East League:
De seks første i øyeblikket har søkt, med Long Eaton noe på etterskudd. De to heteste kandidatene, Scarborough Athletic og Bridlington Town deler jo sistnevntes bane Queensgate, så dette kan bli interessant. Og Worksop Parramore som eier (om ingenting har endret seg siden mitt besøk i fjor høst) av Sandy Lane der Worksop Town spiller, bør vi kunne anta har graderingen i orden. Vi legger også merke til at fjorårsvinner Retford United, som har vært i store økonomiske problemer, ikke har søkt etter fjorårets avslag på økonomisk grunnlag.

Northern League:
Her vil det som tidligere sagt stå mellom Darlington 1883 og Spennymoor Town - ingen tvil om det! Det eneste spenningsmomentet var om de tre siste sesongers vinner Spennymoor Town ville søke, og som det ble antydet ved mitt besøk der sent i september endte det altså med søknad for det som nok er de siste sesongers jevnt over beste step 5-lag. Vi legger også merke til at Whitley Bay denne gang ikke har søkt. Om de har innsett at de tross alt trives bedre med å være stor fisk i en liten dam, eller om de rett og slett innså at det denne sesongen ville være nyttesløst mot de to lederhestene sydfra...ja det vites ikke.

Spartan South Midlands League:
En liga jeg heller ikke har voldsomt med innsikt i. Men det ser ut til å skulle stå mellom de tre øverst på tabellen (Dunstable Town, Aylesbury United og Oxhey Jets) i tillegg til at vi vel ikke helt skal avskrive AFC Dunstable ennå. Et spørsmålstegn rundt stadion-situasjonen til Aylesbury United. Har dog sett at flere holder Dunstable Town som favoritter her..

Sussex County League:
Søkeren Peacehaven & Telscombe er tabelleder, og har i øyeblikket fem poeng ned til Redhill på fjerde. 10 poeng bak der igjen virker Horsham YMCA å være hektet av allerede. Ellers er det vel ikke stort å bemerke her..

United Counties League:
Holbeach United leder i øyeblikket på målforskjell, men har ikke søkt. Bak leder Quorn an foran de to andre søkerne. Her kan det bli jevnt! Både Quorn og Spalding United befant seg jo på step 4 for kun få sesonger siden. Ellers ser vi at kometen fra forrige sesong, Long Buckby, ikke har søkt. De har da heller overhodet ikke klart å følge opp etter å ha mistet en rekke spillere. En annen klubb som nylig var på step 4 er Shepshed Dynamo, og man skulle kanskje tro at de ville søke...men den gang ei.

Wessex League:
Den eneste ligaen med kun en søker, og vi ser at Newport (IOW) har kamper tilgode og mulighet til å ta seg opp til tabelltopp med seier i disse. IOW står for Isle Of Wight for de som måtte lure på de, og laget spiller altså på øya som man kommer til med ferge fra Portsmouth. Kanskje ikke direkte overraskende, men personlig hadde jeg muligens sett for meg en søknad fra en klubb som Christchurch.

Western League:
En av to søkerklubber er Brislington. De innehar tabelltopp, men kan innhentes av Cadbury Heath som har kamper tilgode. Sistnevnte har imidlertid ikke søkt. Den andre søkerklubben Hallen har en jobb å gjøre. Bortsett fra Merthyr Towns opprykk i fjor, har jeg inntrykk av at denne ligaen de siste par sesongene vært gjenstand avslåtte og trukne søknader. Vel, når det er sagt, har jo jo både Bideford og ikke minst Truro City kommet opp herfra i henholdsvis 2010 og 2008.

RFriday
RFridayInnlegg: 3674
10.12.12 18:24

Det jeg i farten glemte, er at det ved sesongslutt vil bli flere klubber som går opp fra step 5 til step 4 enn det som har vært tilfelle de siste sesonger. Dette på grunn av at Isthmian League utvider Division One North og Division One South fra dagens 22 lag til 24 lag!

En tilsvarende utvidelse i Southern League og Northern Premier League ble nedstemt, og dermed vil de "ekstra" lagene kun komme fra ligaer som i praksis fungerer som feeder-ligaer for Isthmian League - nemlig Combined Counties League, Eastern Counties League, Essex Senior League, Kent League, Spartan South Midlands League, Sussex League og muligens Wessex League.

Dermed vil vi nok kunne se at to lag blir tar steget opp fra samme liga; men to lag er såvidt jeg har forstått også grensen pr. liga. På et nivå som allerede har mange lag fra de sørøstlige områder kan dette forårsake en ytterlige skjevhet - og kanskje virke noe urettferdig for lag lenger nord og vest - men det skal uansett bli spennende å følge utviklingen når det nærmer seg sesongslutt.

Som vanlig blir ligavinnerne gitt førsteprioritet (såfremt de har søkt og fått godkjent sitt stadion selvsagt), deretter vil man gå på beste toere som blir rangert etter poeng pr. kamp.

RFriday
RFridayInnlegg: 3674
12.12.12 15:54
RFriday: Som vanlig blir ligavinnerne gitt førsteprioritet (såfremt de har søkt og fått godkjent sitt stadion selvsagt), deretter vil man gå på beste toere som blir rangert etter poeng pr. kamp

Angående disse ekstra plassene i Isthmian League vil man i de aktuelle step 5 ligaene gå ned til og med tredplassen for å hente opp klubber om det skulle bli nødvendig - altså om lagene foran f.eks ikke har søkt.

I tillegg kan det nevnes at man også har uttalt at det ved sesongslutt denne sesongen ikke vil be noen benådninger fra step 4, slik tilfelle har vært de siste sesongene.

(Innlegget ble redigert 12.12.12 15:54)

RFriday
RFridayInnlegg: 3674
03.03.13 23:57

Det er vel på høy tid med en liten oppdatering av status i kampen om opprykk fra de forskjellige step 5 ligaene.

Combined Counties League:
Her er det rett og slett temmelig uoversiktelig, med enorm forskjell i antall spilte kamper. Ikke minst har Guernsey vanvittige 23 ligakamper igjen å spille, og er med sine 19 spilte ligakamper (et par av lagene har allerede spilt 32!) ikke engang halvveis!! I tillegg er de fortsatt med i FA Vase, og det hjalp ikke på et utrolig tett kampprogram at de i den turneringen i går spilte 0-0 borte mot Walsall Wood. Ikke nok med at de måtte spille ekstraomganger, men nå må da altså også ut i omkamp. Kanskje blir det ekstreme kampprogrammet Guernseys bane..? Det må da etterhvert begynne å røyne på. De har 18 poeng opp til ledende Egham Town med sju kamper tilgode. I så måte kan det ha vært en nøkkelkamp da Egham Town tok imot Guernsey på tirsdag, og med 2-0 til hjemmelaget var det laget fra kanaløya sitt andre nederlag i ligaen denne sesongen. Men husk at herfra kan det fort bli hentet opp to lag, og begge disse er blant søkerne. Epsom & Ewell på andre har også søkt, men kan fort bli innhentet av South Park som har flere kamper tilgode.

Eastern Counties League:
Dereham Town leder ett poeng foran Brantham Athletic, men liitt bak lurer Wisbech Town med to kamper tilgode. Det er disse tre det vil stå mellom. Og sesongens to siste kamper for Wisbech Town: Borte mot Dereham Town 23. april og hjemme mot Brantham Athletic 27. april!! Men også herfra kan det hentes opp to lag...

Essex Senior League:
Dette skal Burnham Ramblers ha i sin hule hånd, med to kamper mindre spilt enn Great Wakering Rovers tre poeng bak. De andre er nok litt langt bak, selv om f.eks Barkingside har flere kamper tilgode på lagene foran. Men også herfra kan det hentes opp to lag.. Og 20. april tar ledende Burnham Ramblers imot toer Great Wakering Rovers.

Hellenic League:
Marlow er absolutt i førersetet og ser ut til å ville kunne returnere til step 4 på første forsøk. Det er nemlig 11 poeng ned til Wantage Town, som imidlertid har to kamper tilgode og som fremstår som den eneste realistiske utfordrer. Begge møtene de to imellom gjenstår! 20 mars spilles Marlow - Wantage Town, mens returoppgjøret gå av stabelen 13 april.

Kent League:
Dette så lenge ut til å bli en voldsom naboene Erith & Belvedere og Erith Town, som begge har søkt. Imidlertid har Erith Town virkelig møtt veggen og står uten seier på de sju siste (0-2-5). Dermed har VCD Athletic tatt over rollen som den fremste utfordrer til Erith & Belvedere, som imidlertid ser ut til å gå greit mot tittel og til sammenligning har 11-2-0 på de 13 siste. Det kan imidlertid bli to lag herfra som tar turen opp, og Whyteleafe vil nok gi VCD Atletic kamp om andreplassen. De to møtes 23. mars, med Whyteleafe som hjemmelag.

Midland Football Alliance:
Det er vel bare å gratulere Stratford Town med tittel (og eventuelt opprykk om deres hjemmebane får grønt lys). De har i øyeblikket 16 poeng ned til toer Stourport Swifts, og skal surre det til voldsomt om dette skal ryke.

North West Countied League:
Noe merkelig innehar de ti søkerklubbene i skrivende stund de ti første plassene. Mens Bootle så meget sterke ut tidligere i sesongen, har nå Padiham kommet som et skudd og tatt tabelledelsen med 6-1-0 på de sju siste...eller 12-2-1 på de 15 siste om man vil. Maine Road på andre har tre kamper mer spilt, og Runcorn Town er seks poeng bak. Vi ser at Bootle har to kamper tilgode på Padiham og kan ta seg helt opp i ryggen ett poeng bak. Bootle - Padiham i nest siste runde 23. april kan fort bli helt avgjørende. Bootle skal imidlertid tre dager tidligere gjeste Runcorn Town. Her kan det bli virkelig spennende!

Northern Counties East League:
Her er det et trekløver det dreier seg om, og Brighouse Town har blandet seg inn i duellen mellom Scarborough Athletic og Bridlington Town. De to sistnevnte deler jo som kjent bane på Bridlington Towns Queensgate, og har utkjempet en durabelig duell hele sesongen...sammen med Brighouse Town og til tider Worksop Parramore. Bridlington Town har to kamper tilgode på ledende Scarborough og fem poeng opp. De to møtes 30. mars til en kamp som kan vise seg å bli direkte avgjørende!

Northern League:
Det har jo egentlig kun dreid seg om to lag hele sesongen: Nykommer Darlington 1883, og Spennymoor Town som har vunnet denne ligaen tre sesonger på rad og som nå endelig har søkt, slik også Darlo har. Duellen de to imellom preges imidlertid av et ujevnt antall spilte kamper der Spennymoor har hele ni kamper tilgode med 24 poeng opp. Med så mange hengekamper og fortsatt spill i FA Vase, kan det være kampprogrammet som knekker Spennymoor. Darlington står med 8 strake seire etter 0-0 kampen de to imellom; inkludert 3-1 seieren i Spennymoor for et par uker siden i noe som kan vise seg å være en nøkkelkamp.

Spartan South Midlands League:
Dunstable Town har fortsatt til gode å tape i ligaen denne sesongen, og ser ut til å gå mot tittel og mulig opprykk. De står i øyeblikket med 11 strake seire, og har hele 13 poeng ned til nærmeste konkurrent. Det er Oxhey Jets, som imidlertid har to kamper tilgode. Det har ikke Aylesbury United, som Jets ligger a poeng med. Den siste tvilen ble for min del fjernet da Dunstable Town som bortelag 23. februar vant hele 4-0 på besøk hos toer Oxhey Jets.

Sussex County League:
Peacehaven & Telscombe holder fortsatt koken på tabelltopp, men etter "kun" fem poeng på de fire siste kampene har Redhill nærmet seg de siste par ukene. Sistnevnte ligger nå kun to poeng bak, men med en kamp mer spilt. De to skal møtes 23. mars med Peacehaven & Telscombe som hjemmelag. Mellom de to ligger Ringmer som har spilt langt flere kamper, og som heller ikke har søkt. Det har heller ikke East Preston som derimot har kamper tilgode. Dette er vel også en av ligaene det kan være aktuelt å hente opp to lag fra..

United Counties League:
Ikke-søkeren Holbeach United topper tabellen, men med flere kamper spilt enn alle de tre søkerne som følger på rad og rekke deretter. St. Ives Town er den som i øyeblikket ligger best an, mens Quorn har mest jobb å gjøre. Men bl.a skal Spalding United imidlertid møte både Quorn og Holbeach United, med bortekamp mot Quorn 12. mars først.

Wessex League:
Newport (IOW) er noe overraskende eneste søker herfra, og etter fire strake uten seier (0-2-2) begynner det å se ganske håpløst ut for laget fra Isle of Wight. Selv med seier i hengekampene skal dette meget godt gjøres, og jeg tror vi trygt kan si at det neppe vil bli noen opprykker herfra.

Western League:
Bishop Sutton leder an, men har ikke søkt. De to søkerklubbene Brislington og Hallen følger imidlertid på de to neste plassene, men med henholdsvis en og to kamper mer spilt. Av de to er det absolutt Brislington som ligger best an. De ligger fem poeng foran Hallen til tross for en kamp mindre spilt, og 8 av de 12 gjenværende kampene er hjemmekamper. En av de er en muligens avgjørende kamp mot nettopp Hallen 9 mars - altså neste helg.

RFriday
RFridayInnlegg: 3674
14.04.13 23:41

På tide med en kikk på situasjonen rundt kampen om titler og opprykk i de respektive step 5 divisjonene:

Combined Counties League:
Mens Guernsey IGJEN fikk sin hjemmekamp mot Farnham Town avlyst grunnet våt bane, benyttet Egham Town anledningen til å ta øke ledelsen til 20 poeng etter borteseier mot Camberley. Jacob Lambe scoret alle Eghams mål da Camberley ble slått 3-2. Til tross for dystre utsikter fikk Guernsey imidlertid avviklet dagens kamp mot Raynes Park Vale der de vant 4-3 og dermed nok en gang reduserte forspranget til 17 poeng med sju kamper til gode. Mellom de to ligger Epsom & Ewell, som garantert vil bli passert av Guernsey. Alle de tre har søkt om opprykk, og alle tre anleggene skal ha fått tommelen opp.

Eastern Counties League:
Dereham Town imponerte i går med hele 5-0 over femmer Walsham-le-Willows, og holder forspranget på sju poeng til toer Wisbech Town som slo bunnlaget Clacton 3-1. Det er nok disse to det står mellom, og treer Gorleston uansett ikke søkt mens Brantham Athletic ikke fikk godkjent sitt stadion. Det har visst begge de to tetklubbene fått.

Essex Senior League:
Her skjedde det ikke stort i helgen, da ingen av de fire øverste på tabellen var i aksjon. Regnværet sørget for at flere kamper ble avlyst. Alt tyder på at dette går mot tittel og opprykk for Burnham Ramblers, som skal ha graderingen i orden. Det skal ikke overraskende også være tilfelle for Great Wakering Rovers og Barkingside, mens dommen rundt Takeley foreløpig er usikker.

Hellenic League:
Storkamp i helgen da toer Wantage Town tok imot ledende Marlow. Om det skulle blitt spenning måtte vel Wantage vunnet her, men det var Marlow som reiste hjem med alle tre poengene etter en overbevisende 3-0 seier. Midtbanemannen Ben Gladwin som imponerte stort da jeg så Marlow i høst ble igjen tomålsscorer, og det er kun et tidsspørsmål for ikke engang teori kan frata Marlow tittelen. Klubben spilte jo på step 4 så sent som forrige sesong, og anlegget er følgelig godkjent. Dommen rundt anleggene til toer Wantage Town og treer Binfield er ukjent, men alle de tre nevnte er blant søkerne.

Kent League:
Både Erith & Belvedere og VCD Athletic var blant lagene som fikk sine kamper avlyst grunnet regnet, men treer Erith Town holdt liv i sitt etterhvert spinkle håp om å ta igjen de to med 3-0 seier borte mot jumbo Sevenoaks. Erith & Belvedere banedeler jo med Welling United, og man skulle tro anlegget dermed ville ha få problemer med FAs nåløye. Men de skal visstnok ha sine egne fasiliteter (klubbhus, garderober, spillertunnel etc) på andre siden av anlegget...og FAs petimetere skal ha vært utilfreds med noe angpende "spillertunnelen". Dermed er situasjonen fortsatt noe uviss. Det samme er tilfelle med VCD og det grusomme friidrettsanlegget til Erith Town. Vi får nevne Whyteleafe, som tross alt har klarsignal selv om nok ligger noe langt bak til å realisere det.

Midland Football Alliance:
Ny seier til Stratford Town som vant 2-0 på besøk hos Loughborough University, og som marsjerer mot tittel og opprykk. Kun et tidsspørsmål før det er et faktum, og anlegget skal ha fått den nødvendige godkjennelse. Nærmest er Stourport Swifts som det for ordens skyld kan nevnes har godkjennelse. Treer Westfields kan i teorien ta igjen Startford, men da skal jeg kjøpe meg hatt for å spise den. Det er også uklart hva FA mente om anlegget.

North West Counties League:
I ligaen med flest søkerklubber er det voldsomt jevnt, og det er først og fremst fire klubber som kjemper om tittelen. Padiham leder an tabellen etter 2-1 seier over Congleton Town. Ett poeng bak og med en kamp tilgode følger Runcorn Town som slo Glossop North End 3-2. Maine Road og Bootle ligger ytterligere to poeng bak; også Bootle med en kamp tilgode. Bootle har imidlertid tapt initiativet de hadde ved å kun vinne en av de fire siste; i går ble det tap i Colne. Av de fire er det kun Runcorn Town som sies å ha fått tommelen opp for sitt anlegg, mens intet er offentliggjort om de øvrige. De siste gjelder også Winsford på femte, som også bør nevnes. Legg merke til at Bootle i sine to neste kamper møter Runcorn Town borte og Padiham hjemme.

Northern Counties East League:
Tittelkampen kan ha blitt avgjort i går, da 1059 tilskuere så Ryan Blott og Jimmy Beadle sørge for 2-0 seier for Scarborough Athletic over den nærmeste utfordreren Brighouse Town. Bridlington Town vant 1-0 hjemme over Liversedge, men må nok ta til takke med tredjeplassen. Bridlington Town (og følgelig også Scarborough Athletic) skal ha fått godkjent sitt anlegg, mens intet er offentliggjort rundt Brighouse Town.

Northern League:
Her har Modano i en annen tråd på eminent vis tatt for seg tetkampen som står mellom Darlington 1883 og Spennymoor Town, som begge vant i går. Jeg nøyer meg med å si at Spennymoor har sju kamper til gode og 22 poeng opp til ledende Darlo...samt et voldsomt tett kampprogram. Darlington har fått godkjent sin bane hos Bishop Auckland, mens Spennymoor Town foreløpig ikke har lekket noe...men jeg vil bli overrasket om den ikke får tommelen opp.

Spartan South Midlands League:
Her er det bare å gratulere Dunstable Town som i går slo rival AFC Dunstable og sikret tittelen som har vært klar ganske lenge. En imponerende sesong der de som eneste lag i de øverste ni nivåene i engelsk fotball har til gode å tape i ligaen! Og anlegget er godkjent, så Dunstable Town blir neste sesong å se på step 4...skal vi tippe Southern League Division One Central??

Sussex County League:
Både Peacehaven & Telscombe og Redhill så kampene sine bli avlyst, og Pagham benyttet sjansen til å snike seg mellom de to. Pagham har dog flere kamper spilt, og har i motsetning til de to andre heller ikke søkt. Begge de to andre skal ha fått grønt lys for sine anlegg.

United Counties League:
Storkampen mellom ledende Holbeach United og St Ives endte 2-2 i går, og dermed er det status quo mellom de to med førstnevnte i ledelsen. Spalding United benyttet anledningen til å minske forspranget med seier over fjorårets kometer Long Buckby. Holbeach har ikke søkt, mens de to andre sies å ha fått sine anlegg godkjent...St Ives etter forbedringer etter først å ha fått tommelen ned.

Wessex League:
Majoriteten av kamper i Wessex League avlyst i går, og status quo i tetduellen mellom Blackfield & Langley og Alresford Town. Den eneste søkeren Newport (IOW) har nå trukket sin søknad, og det ser ut til å åpne for en ekstra opprykksplass fra andre ligaer.

Western League:
Både Bishop Sutton og Brislington vant sine kamper i går, og avstanden er da fortsatt tre poeng i førstnevntes favør. Brislington er eneste søker i tetstriden, men dommen over anlegget er foreløpig uviss.

 

Jeg anbefaler denne glimrende oversikten (som blir oppdatert kontinuerlig) for å holde tritt med sitasjonen. Legg også spesielt merke til oversikten på høyre side over disse "ekstraklubbene" som blir hentet opp etter "poeng pr kamp" prinsippet for å fylle opp plassene i neste sesongs utvidede Isthmian League.

RFriday
RFridayInnlegg: 3674
18.04.13 20:34

I North West Counties League Premier Division har Runcorn Town blitt fratatt tre poeng, og må dermed overlate tabelltoppen til Padiham. En kikk på tabellen vitner om at vi får litt av en innspurt her!

I Western League har visst Brislington IKKE fått sitt anlegg godkjent, og i likhet med Wessex League blir det nok heller ikke noen opprykker fra Western League. Dette betyr en fjerde plass ledig for de øvrige step 5 klubbene.

Sholing har som vi vet varslet at de vil returnere til step 5 (sammen med Rainworth Miners Welfare). Dette vil kunne redde Winchester City, som ligger som jumbo i Southern League Division One South & West. Men det er også full forvirring om deres situasjon. Man har spekulert i om også de vil returnere til step 5. Det har nå kommet meldinger om at klubben uansett vil bli degradert, men senest i dag hevder andre at dette ikke er tilfelle. En som skal ha snakket med klubbens formann hevder han er innstilt på å kjempe videre I SOUTHERN LEAGUE. For å sitere Rudolf Blodstrupmoen: "Time will show..." Men enda et lag ned herfra...ville det gitt nok en ekstra plass til et step 5 lag?? Eller ville vi begynt å nærme oss en situasjon der et lag som Woodford United vil kunne bli benådet etter en sesong med 0 poeng?!?! Derom strides de lærde, som det heter. 

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26900
19.04.13 13:08

Hva gjelder opprykk fra Step 4 til 3 har vi en stygg tendens til å forsømme de aktuelle klubbene, og strengt tatt burde oppsummeringen i så måte vært gjort i trådene for de respektive regionalligaene, men pyttsan. Jeg kjører like godt en kort gjennomgang her. 

Isthmian (Ryman) League

Div I South: to klubber kan stadig vinne divisjonen og rykke direkte opp. Dulwich Hamlet har fortrinn her, siden de ligger tre poeng foran Maidstone, og de har begge tre kamper igjen å spille. Målforskjellen pr i dag teller tre i favør av toer United. 

Dulwich Hamlet: lørdag 20/4 - Herne Bay (b), tirsdag 23/4 - Crawley Down (h), lørdag 27/4 - Burgess Hill (h)

Maidstone: lørdag 20/4 - Walton Casuals (b), tirsdag 23/4 - Chipstead (b), lørdag 27/4 - Horsham (h)

Herne Bay kan bli Dulwich' tøffeste motstander, siden de stadig er avhengig av poeng for å unnslippe nedrykk. De to andre er trygt plassert i midtsjiktet, uten sjanse til verken playoff eller nedrykk. Maidstone møter bånnlaget på lørdag, og det er et Walton som er avhengig av full poengpott for å ha noen som helst sjanse til å unnslippe nedrykk. Pr i dag ligger også Chipstead og Horsham i faresonen. Det dunster sterkt av playoff for Stones, dessverre. 

Div I North: her har Grays allerede vunnet divisjonen, og er klare for gjensyn med Isthmian Premier. Det bør glede mange. Thamesmead og Maldon & Tiptree er begge sikret playoff, mens de to siste semifinaleplassene skal fordeles mellom Aveley, Heybridge Swifts, Witham og Soham. 

 

Southern/Evo-Stick South

Div I South & West: Poole har allerede vunnet divisjonen, og er klare for Southern Premier for 2013/14. Playoff vil i alle fall inneholde Hungerford og Swindon Supermarine, mens to av Paulton, Merthyr og Yate også vil komme til å delta. 

Div I Central: tittelen står stadig mellom Burnham (93 poeng, 40 kamper), Rugby (90, 40) og Godalming (39, 88). Gjenstående kamper her: 

Burnham: lørdag 20/4 - Guildford (h), lørdag 27/4 - Biggleswade (b)

Rugby: lørdag 20/4 - Hayes (h), lørdag 27/4 - Chalfont St. Peter (b) 

Godalming: lørdag 20/4 - Northwood (h), tirsdag 23/4 - Beaconsfield (h), lørdag 27/4 - Woodford (b)

Burnham kan gjerne få det tøft hos Biggleswade, som muligens vil trenge poeng for å nå playoff på det tidspunkt. Rugbys to motstandere ligger plassert i ingenmannsland, mens Godalmings utvilsomt mest vriene av tre motstandere vil være Beaconsfield, som i likhet med Biggleswade kan behøve poeng for å være sikre på å havne blant de fem beste. Fire poeng vil rekke til tittel for Burnham, og det bør de greie. 

 

Northern Premier/Evo-Stik North:

Div I South: tittelen og den direkte opprykksplassen står stadig mellom fire klubber: Coalville (38 kamper, 81 poeng), King's Lynn (38, 80), Belper (39, 76) og Stamford (38, 72). I realiteten vil man si det er Coalville og Linnets som kjemper seg imellom, slik de har gjort gjennom mer eller mindre hele sesongen. Gjenstående: 

Coalville: lørdag 20/4 - Newcastle (b), lørdag 27/4 - Rainworth Miners Welfare (b), tirsdag 30/4 - Leek (b), lørdag 4/5 - Chasetown (h)

King's Lynn: lørdag 20/4 - Sutton Coldfield (h), lørdag 27/4 - Market Drayton (b), tirsdag 30/4 - Sheffield (h), lørdag 4/5 - Belper (b)

Belper: lørdag 20/4 - Romulus (b), lørdag 27/4 - Leek (b), lørdag 4/5 - King's Lynn (h)

Stamford: lørdag 20/4 - Rainworth Miners Welfare (h), tirsdag 23/4 - Halesowen (b), lørdag 27/4 - Loughborough (h), lørdag 4/5 - Mickleover Sports (b)

Nøkkelkamp kan bli siste rundes møte mellom Belper og King's Lynn. Coalvilles tre strake bortekamper er alle mot overkommelig motstand, der ingen har særskilt å spille for utover prestisje, mens det Chasetown de avrunder mot stadig kan være playoffaktuelle på det tidspunkt. Linnets' kamp mot Sutton lørdag blir også interessant, siden gjestene her kjemper for harde livet for å havne i topp 5. Tredjeplasserte Belper har kun tapt én kamp hjemme til nå i sesongen, og om Coalville fikser reiseprogrammet sitt, bør de være opprykksfavoritter. 

Div I North: Skelmersdale er allerede serievinner, og blir å se i NPL Premier fra august av. Man vil jo huske hvor sterke de var tidlig i vinter, da de slo ut Boston av FA Trophy, før de var spillemessig jevne mot Luton på Kenilworth Road i runden etter, selv om de røk 2-0. Playoff: fire av disse sju - New Mills, Trafford, Mossley, Ramsbottom, Cammell Laird, Clitheroe og Curzon Ashton. 

(Innlegget ble redigert 19.04.13 13:14)

RFriday
RFridayInnlegg: 3674
19.04.13 19:35
mikemodano: om Coalville fikser reiseprogrammet sitt, bør de være opprykksfavoritter

Det er jeg faktisk ikke overbevist om at de klarer. Sålenge de leder vil de være naturlig favoritt salvsagt, men...
Coalville vakler veldig om dagen, etter å ha virket helt utilnærmelige frem til for et par måneder siden. The Ravens sto etter 27 kamper med imponerende 23-2-2, og hadde distansert resten av feltet. Men Leicestershire-laget har den siste tiden fått det langt tyngre, og står nå uten seier på de seks siste og med skuffende 1-7-3 på de ti siste.

Om de igjen skulle snuble i en eller flere av de siste kampene, vil Kings Lynn Town ta seg forbi. Rett før Coalville Town begynte sin tunge periode, begynte The Linnets på sin side en god periode med 11-2-0 på 13 kamper. Med det tok de seg helt opp i ryggen på Coalville, men de har også selv kun en seier på de fire siste (1-1-2). Uavgjortresultatet er 0-0 kampen borte mot nettopp Coalville Town tirsdag kveld.

Om begge fortsetter den noe skuffende poengfangsten de siste ukene, skal man ikke helt utelukke Belper Town, selv om det selvsagt ser ut til å stå mellom de to nevnte. The Nailers begynte sesongen meget skuffende, og første ligaseier kom først i niende forsøk. Siden bortetapet med Stamford 24. november står imidlertid Derbyshire-laget med uten tap (15-6-0)!

Stamford kan teoretisk enda ta tittelen, men det skjer neppe tror jeg. Da må i så fall alle de tre andre gå på blemmer samtidig som Stamford ikke minst snur den noe uheldige trenden med kun to seire på de åtte siste.

Det blir spenning i NPL Div One South! Etter Coalville Towns formsvikt har jeg nå de siste par ukene faktisk hatt en magefølelse for Kings Lynn Town. Men Belper Town er utvilsomt formlaget for øyeblikket.

RFriday
RFridayInnlegg: 3674
08.05.13 00:24

 

 

Det begynner å bli klart hvilke lag vi vil se på step 4 neste sesong.

 

Combined Counties League:
Egham Town: Vant divisjonen etter en tvekamp med Guernsey, og skal ha fått klarsignal for sitt anlegg. Skal vi tippe Southern League Central?

Guernsey: Det ble for mange hengekamper for å helt klare å innhente Egham Town. Men de tok andre plassen kun to poeng bak, etter å ha avsluttet sesongen med fire seire på fire dager! Det var nok til å sikre seg opprykk som en av de beste toerne (grunnet Isthmians utvidelse kan det jo i år som vi ghhar diskutert tidligere hentes oppp inntil to lag fra ligaene som fungerer som feederligaer til Isthmian). Det vil være nærliggende å tro at Guernsey vil havne i Isthmian South, all den tid de benytter Gatwick som flyplass. Et annet tips er Southern League Central, men jeg vil sette mine penger på førstnevnte.

 

Eastern Counties League:
Dereham Town: Har imponert denne sesongen, og vant ligaen foran Wisbech Town. Kan vel med sin beliggenhet havne flere steder. Men vil Isthmian North gå så langt nord?? Rikgitnok spiller Lowestoft i Isthmian Premier, men dog... Southern League Central er en meget reell mulighet, men det samme er vel NPL South. I sistnevnte spiller jo Kings Lynn Town, og det er tross alt ikke altfor langt derfra til Dereham.
Wisbech Town var selv etter å ha tapt tittelkampen med i kampen om å kunne gå opp som en av toerne. Imidlertid valgte klubben forrige uke å trekke sin søknad grunnet økonomiske problemer.

 

Essex Senior League:
Burnham Ramblers: Vant etterhvert divisjonen ganske klart, og vil nok ganske sikkert ta plass i Isthmian North.
Barkingside: Er i øyeblikket femte beste «toer», men hva skjer rundt Sholings og Winchester Citys nedflytting fra step 4 til step 5 (Sholing søkte seg ned tilbake til Wessex League, og Winchester City blir flyttet ned grunnet manglende stadiongradering)? Vil dette gi en ekstra plass til step 5 slik mange tror? Ting tyder hvertfall på det.. I så tilfelle ligger Barkingside best an, og vil vel i så fall ta plass i Isthmian North også de.

 

Hellenic League:
Marlow: For lengst klare som tittelvinner og opprykker. Alt annet enn Southern League Central vil være overraskende.

 

Kent League:
Erith & Belvedere: Ble nesten innhentet av VCD Athletic, men holdt unna og vant tittelen. Banedeler med Welling United, og vil bli å finne i Isthmian South.
VCD Athletic: Beste toer, og blir også de å finne i Isthmian South.

 

Midland Football Alliance:
Stratford Town: Har vært temmelgi suverene i sin ferd mot tittelen, men hvor blir de å finne neste sesong?? Southern League blir naturlig nok hevdet, men hvilken avdeling??

 

NWCL:
Padiham: sikret seg tittelen og vil nok ganske sikkert bli å finne i NPL North.

 

NCEL:
Scarborough Athletic: tar endelig skrittet opp på step 4, og vil nok også de bli å se i NPL North.

 

Northern:
Darlington 1883: Etter en tvekamp med Spennymoor Town kunne Darlo juble over tittel og opprykk i sin første sesong. Ingen tvil om at det blir NPL North.

 

Spartan South Midlands League:
Dunstable Town: En eneste lang parademarsj for ubeseirede Dunastable Town som nå kaller seg The Invincibles etter en sesong uten ligatap. The Treble ble sikret med seier i både Challenge Trophy og Bedfordshire Premier Cup, men hvor blir det å finne neste sesong? Et naturlig tips kan være Southern League Central, men man skal kanskje heller ikke helt utelukke Isthmian North.

Aylesbury United: The Ducks går opp som en av «toerne», og det naturlige tilholdssted vil være Southern League Central.

 

Sussex:
Peacehaven & Telscombe: Vant divisjonen etter en duell med Redhill, og vil ganske sikkert bli å finne i Isthmian South.
Redhill: En annen av «toerne» som denne sesongen får ta steget opp. Tar plass i Isthmian South.

 

UCL:

St. Ives Town: Modanos gutter kan ha en ny grevskapskonkurrent på vei opp. Ligavinner Holbeach United hadde ikke søkt, og dermed gikk opprykket til toer St. Ives. Southern League Central vil vel være naturlig å anta..

 

Wessex:
Blackfield & Langley er vinner, men ingen opprykker herfra. Den eneste søkeren, Newport IOW, etrakk søknaden og endte uansett nede på 8. plass.

 

Western:
Heller ikke herfra vil det komme opprykkere. Vinner Bishop Sutton hadde ikke søkt, mens toer Brislington fikk tommelen ned for sitt anlegg.

 

 

Jeg presiserer at dette langt fra er noen fasit, og overraskelser kan komme. Men alle de nevnte nye step 4 klubbene skal ha fått grønt lys og tommel opp. Som vanlig anbefaler jeg dette skjemaet på det sterkeste...

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26900
08.05.13 00:40

Det er som vanlig fornøyelig å følge pennen din, Robin, og det er liten vits i å ha særlige innsigelser mot dine antakelser. Hva imidlertid Stratford Town angår, ville jeg naturlig ha plassert dem i SL 1 Central, men så vet man at Black Country-klubber tidligere har blitt puttet i South & West-avdelingen. En skal kanskje heller ikke utelukke NPL 1 South helt, selv om også jeg fornemmer Southern League for deres del.

Marlow sokner, som du sier, til Southern 1 Central, hvorfra de rykket ned sist de var å finne på Step 4. Hva vesle Barkingside, stadig uten egen hjemmebane (de er vel fortsatt losjerende hos Redbridge?), skal ha å bestille på Step 4, har jeg liten forståelse for. De burde sannelig holdt seg i den relativt svake Step 5-gruppa si i Essex Senior.

RFriday
RFridayInnlegg: 3674
08.05.13 00:49
mikemodano: Hva vesle Barkingside, stadig uten egen hjemmebane (de er vel fortsatt losjerende hos Redbridge?), skal ha å bestille på Step 4, har jeg liten forståelse for

Tja, det kan man kanskje undre seg. Men vi bør vel hvertfall gi de sjansen. De kan neppe være dårligere enn Woodford United var i Southern League Central denne sesongen!

Som du sier er de i den situasjon at de spiller på banen til Redbridge, men vi har begge besøkt Oakside Stadium så du vet nok like godt som meg at dette var Barkingsides anlegg som de vel solgte til Redbridge.

Jeg er enig med deg i din vurdering angående Stratford Town, men ser også at Southern League South & West kan være en reell mulighet. Det er ikke altfor langt til f.eks Yate; og det kan bli mange som i utgangspunktet sokner til Southern League Central. Jeg var inne på tanken om NPL South, men tror kanskje det kan bli litt vel langt sør.

Jeg er derimot langt mer usikker på plasseringen av Dereham Town!

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26900
08.05.13 01:15

For Dereham føler jeg meg temmelig overbevist om at NPL 1 South er eneste reelle alternativ. Som du er inne på er ikke veien lang til King's Lynn, og den byens Town hadde jo NPL 1 South som lekegrind i år. 

Mens en først er inne på Linnets: uten at jeg har noe å forholde meg til, tipper jeg de får gjensyn med Southern Premier etter vårens opprykk. De kanter av Norfolk tilhører grensetraktene mellom NPL og SL, men fra gammelt av har King's Lynn soknet til Southern. Jeg spår dem således et steg opp og til høyre. 

RFriday
RFridayInnlegg: 3674
16.05.13 19:18

Som nevnt i en annen tråd Abingdon Uniteds retrett fra Southern League til Hellenic League for en benåding eller ytterligere et lag opp. FA har som jeg også har nevnt helt siden før sesongstart hevdet at det ikke ville bli benådet klubber etter denne sesongen. Likevel er det ting som tyder på at dette kan skje. FAs Mike Appleby uttaler nemlig at de vil måtte vurdere benådninger, med den begrunnelsen at step 5 ligaene liker svært dårlig at deres ligaer blir tappet for de sterkeste lagene. Dermed vil det likevel ikke kunne bli Spennymoor Town på step 4 om noen måneder, men snarere et benådet Walton Casuals.

Ellers er de fleste opprykkerne fra step 5 nå klare. De som fortsatt lever i spenning er først og fremst Aylesbury United og Barkingside.

RFriday
RFridayInnlegg: 3674
17.05.13 23:22

Antakelsen om benådning for Walton Casuals viste seg å stemme, og dessverre på bekostning av Spennymoor Town vil de fortsatt være å finne i Isthmian South. I dag kunngjorde man nemlig divisjonsoppsettet for neste sesong, og det byr på visse overraskelser. Det er allerede heftige diskusjoner på nettet, og flere merkelige valg har ført til visse klager.

Først og fremst er det nærmest utrolig hvordan man har klart å plassere Scarborough Athletic i NPL Division One SOUTH! De er i det hele tatt ikke mange step 4 lag lenger nord. Også en av de nærmeste step 4-naboene Goole har blitt flyttet til NPLs sydlige avdeling.

Videre skaper det reaksjoner at FA har valgt å separere Barwell og Hinckley United, som ikke ligger langt fra hverandre. Hinckley tar plass i Southern League Premier, mens Barwell er flyttet over fra Southern League til NPL Premier.

Sittingbourne er nok heller ikke videre fornøyd med å bytte Isthmian avdeling fra Division One South til Division One North.

En klubb som er langt mer fornøyd er Bishops Stortford som har blitt flyttet tilbake fra Conference North til Conference South.

Jeg gleder meg allerede til seriestart!

 

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26900
18.05.13 09:15

En kan forstå at enkelte av disse avgjørelsene skaper oppstyr blant en del lokale, og ikke minst det at Hinckley og Barwell plasseres i henholdsvis Southern Prem og NPL Prem. Det var neppe få som hadde begynt å glede seg til dette derbyet. 

Jeg lurer imidlertid på hvor mye av dette som er FA-styrt og hvor sterkt de har lagt klubbønsker til grunn? Det kan jo være diverse former for søknader fra klubber som har ført med seg en del oppsiktsvekkende avgjørelser. Selv føler jeg kanskje ikke at Scarborough i NPL I South er det aller verste. For eksempel sies Scarborough (hvor jeg selv aldri har vært) å være en riktig så kronglete plass å komme til nordfra, mens den skal være enklere å nå fra syd eller vest. 

Sånn på siden av tema, Friday: "LondonHarrier" på Kempster-forumet må da være Mike Bayly, som har skrevet den fenomenale "Changing ends"?

RFriday
RFridayInnlegg: 3674
18.05.13 13:47
mikemodano: Jeg lurer imidlertid på hvor mye av dette som er FA-styrt og hvor sterkt de har lagt klubbønsker til grunn?

Jeg føler dette er veldig mye FA som kjører sitt eget løp faktisk, selv om flere klubber nok har meldt klart fra om sine preferanser.
Vanskelig å være uenig med splittelsen av Barwell og Hinckley United, og jeg vil mene at NPL i utgangspunktet nok hadde vært det mest passende for begge.
De største problemene hevder de å ha hatt med Southern League Division One South & West, som mistet både Winchester City og Sholing, mens ingen rykket opp fra hverken Wessex League eller Western League. Det var heller ingen som rykket ned fra step 3 som naturlig hørte hjemme i Southern League Division One South & West, og løsningen ble flyttinger sidelengs. Bare fra Southern League Division One Central har de flyttet over hele fire lag til sydvest-avdelingen: Fleet Town, Godalming Town, Guildford City og Thatcham Town. Retur for Thatcham altså etter en sesong i Central...jeg har jo selv sett de spille hjemmekamp i South & West, så det høres ikke så galt ut. Men jeg hadde nok ikke trodd vi skulle få se en klubb som Guildford City i South & West. Division One Central tar igjen dette ved å ta hele fem av de nyopprykkede fra step 5 inn i varmen, i tillegg til nedrykker Kettering Town og Potters Bar Town som skifter sidelengs fra Isthmian Division One North. Denne avdelingen er liksom der man putter de klubbene som ikke passer andre steder.

Jeg ser godt poenget ditt angående Scarborough, Modano...en tanke jeg selv også var inne på. Yorkshire Moors "stenger" som du sier nordfra, slik at man må rundt. Gjennom mine togreiser rundt på øya har jeg erfart at Scarborough når man kun med togbytte i York (som i seg selv er NPL NORTH-område, men ligger SYD for Scarborough). Men hvor mange av de nordlige step 4 lagene er fra nordøst lenger nord for Scarborough? Svaret er...kun Darlington 1883! De aller fleste kommer fra nordvest, og ville således ankommet Scarborough vestfra.
På stående fot vil jeg mene at på neste sesongs step 4 er kun Darlington 1883 og Kendal Town er lenger nord enn Scarborough. Scarborough er vel faktisk noe lenger nord enn selv Barrow-in-Furness, for å gjøre en sammenligning. At Barrow hadde blitt overført til en slik sydlig avdeling er helt utenkelig. Sakene er at klubbene hadde måttet passere York-området uansett...der det ikke er altfor langt til Harrogate Railway Athletic som er en av divisjonens nordligste innslag - men fortsatt syd for Scarborough! Jeg har som sagt ingen problemer med å forstå poenget, men synes vel etter en helhetsvurdering det likevel nok er en feil avgjørelse. Om man vet hvor langt nord Scarborough egentlig er, vil man stusse over at klubben nå får turer til Halesowen og Sutton Coldfield. En ting er sikkert, og det er at folk i Scarborough Athletic ikke er fornøyd! De raste allerede i går på diverse forum.

Angåend LondonHarrier er jeg enig med deg Modano. Kan ikke skjønne annet enn at dette er Mike Bayly. Mange kjente non league profiler der; jeg fikk for en stund siden melding fra en annen kjent figur, nemlig Mishi....Dulwich Hamlet supporteren bak den eminente Grounds for Concern

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26900
18.05.13 14:04

Her var det så mange gode poenger at du hadde vunnet pris for månedens innlegg dersom interessen rundt Non-League hadde vært av samme proporsjoner som den rundt Premier League. Strålende! Og du fikk meg definitivt til å ha et fornyet synspunkt på Scarboroughs plass i NPL I South. Problemet deres (og for så vidt også Darlos) er at klubbene i Northern League jo sjelden har ønsket å ta steget opp fra Step 5 (siden nonligareformasjonen av '04 - har du forresten noe tall på hvor mange, om noen, som har valgt å søke seg opp til Step 4 derfra?) er jo, som du er inne på, at majoriteten av NPL-klubbene (både på Step 3 og 4) sokner mot nordvest. Man kunne nok utvist en større form for smidighet og innlemmet 'Boro i nordavdelingen, ved å flytte en "tradisjonell" NPL I North-klubb over i sydavdelingen. Med tanke på at Scarborough er en storklubb (om en tar med i regnestykket historien deres før klubben ble radert vekk fra kartet), burde man også ha regnet med langt større motbør mot oppsettet slik det nå er gjort, framfor om man hadde flyttet over en av klubbene som allerede i flere sesonger har spilt i NPL I North, og som geografisk ligger mer "tilgjengelig til" for spill i NPL I South enn hva Scarborough gjør. Kan hende er det lagt til grunn som et klart minus for deres del at de stadig må banedele med Bridlington? 

"Mishi" har jeg enda ikke merket meg der inne, men så har jeg jo ikke rare fartstiden heller. 

(Innlegget ble redigert 18.05.13 14:05)

RFriday
RFridayInnlegg: 3674
18.05.13 15:02
mikemodano: klubbene i Northern League jo sjelden har ønsket å ta steget opp fra Step 5 (siden nonligareformasjonen av '04 - har du forresten noe tall på hvor mange, om noen, som har valgt å søke seg opp til Step 4 derfra?)

Søkere fra Northern League er en ting (vi vet jo at en rekke klubber har søkt de siste sesongene)...men lag som faktisk har tatt turen opp? Hmmm, på stående fot vil jeg si kun Newcastle Blue Star og Durham City. Og mens den ene ikke lenger eksisterer har den andre returnert til Northern League etter eget ønske.

Jada, om man tar en kikk på kartet over de nåværende NPL 1 North klubbene, vil jeg si det hadde vært mer naturlig å flytte f.eks New Mills til den sydlige avdelingen.

Aha, du observerte dette bokprojektet til Mr. Bayly ser jeg. Det regner jeg med vakte like stor interesse hos deg som hos undertegnede. Tipper det verket vil befinne seg i begges bokhyller..

 

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26900
18.05.13 15:14

Dersom han gjør alvor av prosjektet om å gjøre dette om til ei bok, skal det mye til før jeg avstår fra å kjøpe. Changing ends er det uomtvistelig beste jeg har lest fra den engelske nonligascenen. 

Hadde Newcastle Blue Star søkt om opprykk, altså? Det stemmer at det ikke har skortet på søkere, men søknadene har gjerne kommet fra klubber som ikke har hatt reelle sjanser til å hevde seg i toppen. Dessuten vet man jo at FA Vase står høyt i kurs hos Northern League-klubbene, og å vinne (eller å forsvare tittelen, som i Whitley Bays tilfelle) denne har gjerne overskygget ønske om opprykk til Northern Premier League trinn 2. Jeg tror Darlo vil fortsette parademarsjen neste sesong, og forholdsvis enkelt kvalifisere seg til NPL Premier foran 2014/15. Nå skal en selvsagt ikke undervurdere NPL I North, for en så jo blant annet hvordan Trafford eliminerte Spennymoor fra FA-cupen i den nyss tilbakelagte sesongen, men jeg tror samtidig ganske bestemt at tetklubber i Northern I vil ha mye å fare med også i NPL I North. 

Og ja, å flytte New Mills over i NPL I South ville ganske sikkert ha medført færre kontroverser enn å plassere Scarborough Athletic der. New Mills er jo forholdsvis nyankomne på Step 4, etter å ha vunnet opprykk fra NWCL Premier foran 2012/13 (eller var det sågar sesongen før?). 

(Innlegget ble redigert 18.05.13 15:15)

RFriday
RFridayInnlegg: 3674
18.05.13 15:36
mikemodano: Hadde Newcastle Blue Star søkt om opprykk, altså?

Det går jeg ut fra i og med at de rykket opp fra Northern League til NPL 1 North våren 2006. Fulgte ikke så godt med på dette nivået den gang at jeg kan fortelle om den tidens kriterier for opprykk fra step 5, men de spilte nå engang to(?) sesonger på step 4 før de returnerte etter eget ønske og gikk konkurs året etter.

Denne sesonger hadde Northern League følgende søkere: Bishop Auckland, Celtic Nation, Darlington 1883 og Spennymoor Town.
Forrige sesong hadde vi følgende søkere: Bishop Auckland, Dunston UTS, Sunderland RCA og Whitley Bay.
For to sesonger siden hadde disse lagene søkt: Bishop Auckland, Dunston UTS og Whitley Bay.
Lenger tilbake har jeg personlig ingen oversikt dessverre..

Men dette med Northern League klubber som ser på FA Vase som en grunn til å bli stående på step 5...dette har vært gjenstand for en rekke leserinnlegg frem og tilbake i Non League Paper de siste par månedene. Med Northern Leagues dominanse i turneringen er det mange som tar til orde for at Northern League klubber som med bakgrunn i FA Vase-ambisjoner er uvillige til å ta steget opp, skal ekskluderes fra FA Vase og heller tildeles plass i FA Trophy. Jeg ser poenget, men tror ikke det helt er måten å gjøre det på.. 

Enig med deg i at Darlo nok blir den største tittelfavoritten neste sesong, samtidig som jeg forventer at også Scarborough Athletic skal kjempe helt i toppen av sin avdeling. Det mange spør seg om er om Guernsey kan gjøre det samme i Istmian 1 South.

Angående New Mills, rykket de opp våren 2011 og spilte sin første sesong på step 4 i NPL 1 South. De ble altså flyttet over til NPL 1 North før inneværende sesong, og å flytte de tilbake ville nok vært mer naturlig enn de man har valgt å gjøre. De er vel også det sydligste innslaget i NPL 1 North, fulgt av Warrington Town og Cammell Laird.

(Innlegget ble redigert 18.05.13 15:39)

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26900
18.05.13 16:12
RFriday: Det går jeg ut fra i og med at de rykket opp fra Northern League til NPL 1 North våren 2006

Ah, ja, de vant jo playoff og rykket opp til NPL Premier. Jeg hadde det på forunderlig vis for meg at de rykket opp fra NL2 til NL1. My bad, men sånn går det når man sitter med finske flagg i lyskrona og håper de skal klare å snu hockeysemifinalen mot Sverige. 

Durham husker jeg også godt - etter opprykket fra NPL I North stilte de påfølgende sesong med rent juniorlag i NPL Premier, og fikk resultater deretter. Var de innom NPL I North igjen på vei ned, eller søkte de seg rett fra NPL Premier og ned i Northern 1? 

RFriday
RFridayInnlegg: 3674
18.05.13 17:27
mikemodano: Durham husker jeg også godt - etter opprykket fra NPL I North stilte de påfølgende sesong med rent juniorlag i NPL Premier, og fikk resultater deretter. Var de innom NPL I North igjen på vei ned, eller søkte de seg rett fra NPL Premier og ned i Northern 1?

Stemmer, de sto jo vel uten poeng til godt over nyttår om jeg ikke husker feil. Og jeg mener også (om hukommelsen er på plass) at deres første poeng kom etter en sjokkseier mot FC United. Durham City spilte to sesonger i NPL 1 North etter nedrykket...altså frem til våren 2012. Etter en 17. plass og senest en 9. plass kastet de inn handkledet og forsvant tilbake til Northern League.

Noen år tidligere enn de to nevnte, kom vel også Whitby Town fra Northern League. Og går man enda lengre tilbake gjorde jo et lag som Blyth Spartans det samme, men da begynner vi å snakke 80-tallet

(Innlegget ble redigert 18.05.13 17:31)

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26900
19.05.13 11:14
RFriday: da begynner vi å snakke 80-tallet

Ja, jeg hadde i tankene hvilke lag som hadde søkt om opprykk (og faktisk rykket opp) fra Northern League til Northern Premier League etter reformasjonen av '04. Med tanke på Northern League-klubbers dominans i FA Vase, er det nesten så man kan forstå andre Step 5/6-ligaers ønske om å la vinnerklubber i turneringen delta i neste sesongs FA Trophy. Det ville selvsagt svekket Vase' omdømme. Jeg håper vi vil se flere klubber ta steget opp fra Northern League til Northern Premier League, og det virker jo også som om viljen til å ta steget opp begynner å bli større. Forhåpentlig følger Spennymoor Darlington neste sesong. 

RFriday
RFridayInnlegg: 3674
19.05.13 16:44
mikemodano: Ja, jeg hadde i tankene hvilke lag som hadde søkt om opprykk (og faktisk rykket opp) fra Northern League til Northern Premier League etter reformasjonen av '04.

Ja, jeg skjønte det var det du var ute etter. Det var mer som et apropos.. Men jeg vil si det kun er de to tidligere nevnte; nemlig Newcastle Blue Star og Durham City.
Siden den gang har jo toppen i Northern League sett slik ut:

2004:
Vinner: Dunston Federation Brewery
Toer: Durham City
Treer: Bedlington Terriers
Ingen rykket opp

2005:
Vinner: Dunston Federation Brewery
Toer: Billingham Synthonia
Treer: Bedlington Terriers
Ingen rykket opp

2006:
Vinner: Newcastle Blue Star
Toer: Bedlington Terriers
Treer: Dunston Federation Brewery
Newcastle Blue Star rykket opp

2007:
Vinner: Whitley Bay
Toer: Billingham Town
Treer: Sunderland Nissan
Ingen rykket opp

2008:
Vinner: Durham City
Toer: Consett
Treer: Whitley Bay
Durham City rykket opp

2009:
Vinner: Newcastle Benfield
Toer: Consett
Treer: Whitley Bay
Ingen rykket opp

2010:
Vinner: Spennymoor Town
Toer: Shildon
Treer: Whitley Bay
Ingen rykket opp

2011:
Vinner: Spennymoor Town
Toer: Consett
Treer: Whitley Bay
Ingen rykket opp

2012:
Vinner: Spennymoor Town
Toer: West Auckland Town
Treer: Dunston UTS
Ingen rykket opp

For de som måtte lure: Dunston Feration Brewery er samme klubb som nå heter Dunston UTS.
Sunderland Nissan var en ikke lenger eksisterende klubb (opphørte i 2009) som ikke har noe med eksempelvis Sunderland RCA å gjøre.

RFriday
RFridayInnlegg: 3674
16.06.13 12:26

Hvordan ser vi for oss at nykommerne skal sette preg på kommende sesong på step 4 i 2013/14 sesongen? Hvem tror vi umiddelbart kjemper i toppen om nytt opprykk? Vi har jo de siste årene sett flere eksempler på at lag som kommer opp fra step 5 umiddelbart kan hevde seg i toppen på nivået over.

Umiddelbart vil nok mange si Darlington 1883. Og jeg må si meg enig i at Northern League er så sterk at jeg faktisk forventer at Darlo vinner også NPL 1 North kommende sesong.
Likeledes skal Scarborough Athletic i navnet være en storhet på dette nivået, og det forventes nok at de vil hevde seg helt i toppen av NPL 1 South.
At disse to nevnte klubbene ble plassert i hver sin avdeling tror jeg nå har med å gjøre at FA rett og slett ikke ville ha de to i samme avdeling da de begge er gamle storheter i ny ham.

Det er nok færre herfra som vil trekke frem Dunstable Town, men det er denne klubben jeg vil dvele litt ved. Her aner jeg nemlig at klubben fort kan ta Southern 1 Central med storm, og fort sikre seg et andre strake opprykk. The Blues har nemlig store ambisjoner, og mange øyenbryn har blitt hevet i sommer etter at de har plukket spillere fra step 1. Våren 2012 var Adam Watkins tapende playoff-finalist for Luton Town, men Dunstable-karen har nå tatt steget ned for å få en ny start på sin karriere. En annen nykommer er Shane Blackett fra Arlesey Town, og noen vil kanskje huske at han for noen år siden vant to strake opprykk i Football League med Peterborough United før han etterhvert gikk til Luton Town.
Klubbens director of football John McLoughlin sier da også rett ut at de har ambisjoner om å vinne ligaen og forlenge sin lange rekke som ubeseiret. Alt under playoff vil være en stor fiasko sies det, så her legger man selv listen høyt. Men så var da også forrige sesong en eneste lang parademarsj for ubeseirede Dunastable Town som nå kaller seg The Invincibles etter en sesong uten ligatap. Det var de alene om av alle fra Premier League ned til og med step 5. The Treble ble sikret med seier i både Challenge Trophy og Bedfordshire Premier Cup, og de skal bli spennende å følge.

Av andre lag er jeg spent på hva Stratford Town kan utrette i Southern 1 South&West, etter en imponerende opprykkssesong. Det samme vil gjelde et lag som Guernsey, som tross enorme problemer med avlysninger imponerte, og som nok vil kunne hevde seg på øvre halvdel i Isthmian 1 South. Og hva med f.eks Dereham Town i Isthmian 1 North? Nykommere fra Eastern Counties League har jo slått bra fra seg de siste årene.

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26900
16.06.13 13:08

Det er en kjennsgjerning at flere nyopprykkede klubber fra Step 5 gjerne også tar Step 4 med storm, og tetklubbene i de sterkeste Step 5-divisjonene vil jeg tro jevnt over matcher tetklubbene på nivået over. De siste sesongene har man sett en rekke klubber ta korteste vei fra Step 5 til Step 3, og de av opprykkerne fra niendenivåligaene som fortsetter å satse (minst) like ambisiøst på nivået over, vil som oftest ha gode sjanser til å fortsette pyramideklatringen. Jeg forventer at Guernsey stikker av med tittelen i Combined Counties Premier neste sesong, mens, som du sier, Darlington vil være åpenbare favoritter til å følge opp suksessen fra Northern League Div I, når de nå skal delta i Northern Premier League Div I North. Alt annet enn ligatittel der også vil overraske meg ganske kraftig. Nå viste jo eksempelvis Trafford i den råsterke FA-cupseieren mot Spennymoor at NPL I North ikke nødvendigvis er plankekjøring, men Darlo er stadig en storklubb, og vil være det sammenliknet med omgivelsene helt til de er tilbake på nasjonalt Conference-nivå. Nå føler jeg meg ikke like komfortabel på Scarboroughs vegne, men en skal langt fra utelukke muligheten for at både de og Darlo blir å finne i NPL Premier i 14/15, og i så fall vil det være uhyre viktig for nåværende ambisiøse Step 3-klubber nord i landet å kjenne sin besøkelsestid i 13/14. For en klubb som FC United vil det være viktig å ta seg ut fra den divisjonen før Darlo og kanskje Scarborough ankommer. 

Dunstable Town var jo i særklasse best i sin avdeling i fjor, og ut fra hva du skriver, virker det som om satsingen fortsetter. I så fall er det ingen grunn til å tro at de skal bli noen middelmådighet heller på Step 4. De kan like gjerne som St. Neots for et par år siden rase gjennom den divisjonen og ta del i Southern Premier i 2014/15. 

Når det gjelder Dereham, er jeg ikke like overbevist om at de vil knytte seg til tetbildet i Isthmian I North som jeg var før Lowestoft og Bury forsøkte seg der etter opprykket fra Eastern Counties Premier. I motsetning til de to nevnte, kommer de fra en knøttliten landsby, og jeg tror sjansen er større for at de gjør seg til middelhavsfarer. En ser jo også at Needham Market slo seg til ro på Step 4, etter at den klubben et par ganger om var i opprykksbildet. Jeg håper Needham kan komme sterkere tilbake i 13/14, og kanskje være med å kjempe i toppen igjen i år, slik at de kan slutte seg til sine gamle Eastern Counties-frender Leiston, Lowestoft og Bury i Isthmian Premier året etter. 

RFriday
RFridayInnlegg: 3674
16.06.13 15:16
mikemodano: Jeg forventer at Guernsey stikker av med tittelen i Combined Counties Premier neste sesong

Jeg regner med du her mener Isthmian 1 South som de skal spille i, i og med at de rykket opp fra nettopp Combined Counties League den nylig avsluttede sesongen..??

Ja, jeg er som deg mer usikker på Scarborough Athletic enn Darlington. Og manager Rudy Funk uttalte i forrige helgs utgave av Non League Paper at man ikke bør forvente et umiddelbart andre strake opprykk. Han prøver vel kanskje dempe de voldsomme forventningene rundt klubben ved å uttale at kommende sesong først og fremst vil "teste vannet", og eventuelt oppjustere ambisjonene for sesongen om man skulle henge med ved juletider.

Også i din vurdering av Dereham Town er det vanskelig å være uenig, og det er en klubb jeg ikke kjenner noe særlig til. Men de imponerte sist sesong i en step 5 divisjon som de siste årene har vært ganske sterk.

Hva Needham Market Town er det kanskje et tegn på satsing før kommende sesong at også de har fått kloa i en spiller med Football League erfaring. 25 år gamle Jamie Guy spilte på et så høyt nivå som Championship for Colchester United, og tar turen fra Braintree Town. Så kanskje får du ditt ønske oppfylt, Modano??

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26900
16.06.13 15:37

Ah, ja, Guernsey rykket jo opp som toer, de. På tide å skrenke inn på alt slurvet jeg har levert i det siste; det virker som om sommeren har lagt et leit slør over tankevirksomheten. Men joda, med tanke på at både Dulwich Hamlet og Maidstone er vekke fra denne divisjonen, bør Guernsey absolutt ha en del å fare med også på Step 4. Så at de eventuelt kan knipe nok et opprykk er langt fra utenkelig. De vil imidlertid møte konkurranse, og jeg ser for meg at både Carshalton og Hastings, som begge kom ned fra Isthmian Premier, kan bli med i tetbildet. For Hastings å nå FA-cupens tredje runde samme sesong som man skulle rykke ned fra Step 3, må sies å ha vært en underlig opplevelse. 

La meg korrigere deg på Needham Market-navnet, Friday: de har intet Town-suffiks. Når man deltar på nasjonale engelske debattsider, ser man at debattantene alltid inkluderer en klubbs "etternavn", mens jeg for min del helst kun i tvilstilfeller gjør det samme her inne. I Needhams tilfelle blir det uansett galt, siden de offisielt kun heter Needham Market FC. Og selv om Jamie Guy bør være en solid tilvekst på dette nivået, er det avgjort av betydning å beholde stammen fra fjoråret: stopperne Jemel Fox (strålende i den ene kampen jeg så med dem i fjor) og klubblegenden "Pip" Boyland bør være blant divisjonens beste, og så har man en traver som Ollie Fenn sentralt på midtbanen. Framover har man Kieran Leabon og Sam Newson, og får man fart på disse to, har man allerede et par som vil være i stand til å skyte Needham opp i toppsjiktet. Ingen av dem spilte imidlertid ren spiss da jeg så dem mot Ilford, så kan hende gir boss Mark Morsley rom for alle tre. Bloomfields er videre intet spesielt anlegg, men jeg fant kjemi med klubben, og har liten grunn til å ikke ønske dem nye oppturer for 2013/14.

RFriday
RFridayInnlegg: 3674
16.06.13 16:03
mikemodano: Men joda, med tanke på at både Dulwich Hamlet og Maidstone er vekke fra denne divisjonen, bør Guernsey absolutt ha en del å fare med også på Step 4. Så at de eventuelt kan knipe nok et opprykk er langt fra utenkelig. De vil imidlertid møte konkurranse, og jeg ser for meg at både Carshalton og Hastings, som begge kom ned fra Isthmian Premier, kan bli med i tetbildet

Ja, om de unngår problemer av typen de hadde forrige sesong der de fikk et umenneskelig kampprogram skal Guernsey hvertfall kunne være med i toppen.
Angående Carshalton er det vel fortsatt uvisst om de blir å finne i Isthmian 1 South eller Isthmian Premier. Som følge av at Thurrock etter sesongslutt ble ilagt denne poengstraffen, smatt jo Carshalton opp på sikker plass og er pr. dags dato å finne for neste sesongs Premier Division. Men Thurrock har anket og har forståelig nok tro på at de har en sterk sak. Jeg ser i dagens NLP at klubben sier de om nødvendig vil anke helt til the European Court of Arbitration for Sport. Dette vil ifølge NLP i verste fall kunne føre til en utsettelse av Istmian-sesongen, da en slik prosess vil kunne pågå helt frem til oktober!! La oss håpe man finner en løsning i høringen nå de nærmeste to ukene..

Men både Hatsings og eventuelt Carshalton vil kunne bli å regne med. I tillegg har jeg som vanlig litt tro på Folkestone Invicta, som også har fått tilbake sin storscorer Stuart King.

Huff, der gikk det nok litt fort i svingene ja. Rotet litt og var i ferd med å skrive Market Drayton Town, og glemte fjerne Town-suffikset da jeg rett opp. Men ja, jeg husker godt du besøkte Needham Market. En stund i forkant av ditt besøk hadde jeg jo selv også sett på muligheten til besøk der, men falt ned på et annet alternativ. Husker jeg ikke ble spesielt fristet av bildene fra det temmelig nye og funksjonelle anlegget, uten at det alltid betyr alfa og omega. Men bra du trivdes der mann, det gjør man jo stort sett ved de fleste arenaer på disse nivåene... Det er hvertfall min erfaring.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg