Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

FA-cupsensasjoner

NYTT TEMA
mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26548
06.12.13 10:28

Fjerde runde, mandag 6. februar 1978, Victoria Ground, Stoke-on-Trent: 
Stoke City 2, Blyth Spartans 3
18 765 tilskuere

Med et par hjertekamre i Gateshead skulle det egentlig bydd meg imot å snakke altfor varmt om deres mangeårige førsterival Blyth, men fakkit, det nærmer seg jul, jenter, og hvorfor ikke benytte årstiden som påskudd for å gjøre det mange nok vil påstå jeg kan "best": slentre nedover minnenes bulevard. Jeg kom over en fremragende artikkel om Northumberland-klubbens største øyeblikk i løpet av dens 114-årige eksistens her om dagen, og så med det mitt snitt til å sette signaturen på nok en åpningspost i vgd-arkivet. 

Foran 1977/8-sesongen var Stoke, en jamvel omtykt førstedivisjonsklubb nord for Midlands, blitt sendt lukt ned til andre nivå sammen med Sunderland og Tottenham, og i forkant av fjerderundemøtet hadde styret sparket manager George Eastham på dør. Eastham hadde etterfulgt Mr Stoke, Tony Waddington, allerede i mars året i forveien, men ikke maktet berge stumpene fra en begredelig 1976/7-sesong, som altså kulminerte i nedrykk. Som Eastham den gang var assistenten som ble forfremmet til manager, opplevde så hans assistent igjen, Alan A'Cort (velkjent som spiller fra Liverpools historie), å få det midlertidige ansvaret for den stolte Potteries-klubben. Første post var å sende City videre til femte runde i FA-cupen, og det hadde vært med en viss form for lettelse de registrerte at den ukjente nonligaklubben Blyth Spartans ville være motstander hjemme på Victoria Ground i runde 4. Trekningen kunne vært langt verre i Stokes øyne. 

I 1977/8 utgjorde Northern League sjette nivå i engelsk fotball (mens den samme ligaens førstedivisjon i dag utgjør nivå 9), og det var i den nest eldste ligaorganisasjonen i landet Blyth til daglig hørte hjemme. Man ligger værbitt til langs kysten noen små mil nord for Tyne, og det var med lette skuldertrekk og en noe lunken mottakelse man på de kanter av nasjonen observerte fjerderundetrekningen. Man var svært godtgående i sin liga, og spillerne hos amatørlaget, som til daglig var svartfjesede gruvearbeidere, bussjåfører og postmenn, hadde alle ønsket seg regionens famlende storhet Newcastle (de skulle komme til å rykke ned fra toppdivisjonen etter sesongslutt) som motstander. I stedet mobiliserte man voldsomt i forkant av turen ned til Staffordshire, og intet mindre enn 4000 tilreisende i Blyth-sympatier hadde lagt kursen til Stoke lørdag 28. januar, bare for å oppleve at kampen ble utsatt grunnet voldsomme regnskyll som førte til store mengder overvann på matta. Banemannskaper i Stoke arbeidet i timesvis med å forsøke å få plenen klargjort i tide, men var nødt til å gi tapt, og kampen ble i stedet omberammet. De den endelig fant sted (i utgangspunktet var kampen tenkt spilt påfølgende onsdag, men også da var nedbørsmengdene store, så den ble først avviklet ni døgn etter skjema), hadde omlag 1000 av de opprinnelig fire ganger så mange gjort vendereis fra nordøst. Kjente City-fjes som Howard Kendall og Garth Crooks var blant spillerne som skulle sørge for å sende amatørene ut av turneringen i hva som var Spartans' niende FA-cupkamp for sesongen. 

Slik skulle det ikke gå. 

For ordens skyld bringer jeg på bane de to klubbers oppstillinger, og de elleve i City-mundur var som følger: 

Roger Jones, Jackie Marsh, Alec Lindsay, Howard Kendall, Alan Dodd, Alan Bloor, Steve Waddington, Geoff Scott, Viv Busby, Terry Conroy og Garth Crooks. 

Hos gjestene fra Blyth stilte de følgende: 

Dave Clarke, John Waterson, John Guthrie, Eddie Alder, Ronnie Scott, Tommy Dixon, Rob Carney, Keith Houghton, Steve Carney, Alan Shoulder og Terry Johnson. 

Mens vi Hartlepool-begeistrede vil identifisere Viv Busby hos City som en av Pools' minst populære managere i nyere historie, merker man seg at to av Spartans-heltene snart skulle få jobb hos regionens stolthet Newcastle United: både midtbanemann (Steve) Carney og angriper Shoulder (en annen som siden skulle assosieres med Hartlepool, siden han tjente klubben som spiller i en kortere periode på andre halvdel av 80-tallet) ble kort tid etter FA-cupexiten headhuntet til St. James' Park. Terry Johnson scoret gjerne Blyths mål den gang. 

Samme dag som de grønn- og hvitstripede vant i Stoke, var Newcastle på tokt til Wrexham, og skjebnen (eller femterundetrekningen, om du vil) ville det slik at vinnerne i disse oppgjørene var blitt paret for runde 5. Det ga antakelig Blyth Spartans et ekstra insentiv til å danke ut Stoke, for i de nordøstre deler av England er Newcastle, Sunderland og, i noe mindre grad, Middlesbrough for religion å regne blant de lokale. Wrexham, et godtgående tredjedivisjonslag (de skulle komme til å vinne den divisjonen i 1977/8), var vertskap for et Newcastle-lag i trøbbel, og kan hende ønsket man for alt i verden å unngå et møte med regionens mye omtalte nonligaklubb i neste runde, men sannsynligvis var man ikke bedre: Wrexham slo Newcastle 4-1 i Wales. Slik beskrev Alan Shoulder skuffelsen blant Blyth-gutta da resultatet fra Wrexham ble kjent for dem: "The lads in the dressing room were high as kites after the win, I was in the shower still trying to take in what we had done when the news came through  – Newcastle had lost 4-1 at Wrexham. For a moment or two it was like a heavy clouds descending my first reaction was anger, we had been let down once again by United. All the lads felt disappointed, we wanted that game so badly, and you know why?. It wasn’t just because it would have been a fantastic match for the club and the region, it wasn’t that it was because we would have beaten them, we knew we were the best side in the North East and this would have been a chance to prove it, but there was nothing we could do the chance was gone the gloom quickly lifted and almost immediately and the part continued!"

"Vi visste vi var det beste laget i nordøst". Det kan låte pompøst, men en skal nok ikke se bort fra at Shoulder var inne på noe. Nonligafotballen har alltid stått sterkt i regionen, og den har alltid fostret en voldsom skare spillere av et visst talent som har slått seg til ro med amatørstatus, framfor å ta steget opp til halv- eller helprofesjonelt nivå. Det er etterdønningene av denne arven man ser i dagens utgave av Northern League, som er en langt sterkere liga enn de 13 andre avdelingene på niende nivå i England. 

Kan neste kapittel i denne tråden muligens omhandle en annen Potteries-klubb i vansker mot et amatørlag fra godt nede i dypet? 

(Innlegget ble redigert 06.12.13 10:32)

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26548
11.11.14 10:27

Blyths mest minnerike cupeventyr er naturligvis dokumentert også her inne, men selv om de den gang gikk for å være det kanskje beste laget oppe i nordøst, fikk de aldri vist en hel verden hvordan de ville ha hamlet opp med gigantene fra St. James' Park. Nå er nok styrkeforholdet mellom Newcastle og Blyth et ganske annet. Forsøk gjerne å tolke Northumberland-dialekta til Ian Mutrie sånn drøyt halvannet minutt inn i dette klippet, som også tar for seg 77/78-sesongens voldsomme eventyr. Om man trodde de snakket kaudervelsk i Geordie-land, så er Northumberlands dialekter enda mer uforståelig. Jeg forsøkte meg på en samtale med en lokal fyr oppe i Bedlington for noen uker tilbake, men måtte melde pass tidlig. Det var ingen vits i å late som om en forsto. Når de ikke tar høyde for å redusere innslagene av lokal sjargong under prat med en kar utabys fra, kan en vanskelig regne med å skjønne hva som blir sagt. Takke seg til målet som prates på Teesside og ellers i County Durham. 

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26548
02.01.15 13:15

Blyth la elegant til enda en skalp her i forrige runde, som vel dokumentert gjennom liveoverføring via både radio og fjernsyn: 2-1 i Hartlepool var deres største triumf siden 1-0-seieren mot Bournemouth for seks år siden. 

Nå som tredje runde står for tur, med avspark allerede i kveld, godter nasjonale media seg i tidligere overraskelser. En av de første jeg selv husker var Bournemouth 2-0 Man U i '84, der den regjerende mester var nødt til å gi tapt for et trøblet tredjedivisjonslag. Jeg var selv ManU-er på den tiden (huttemegtu), og syntes det var råleit å gå glipp av muligheten til å se dem en ekstra gang på tv (gjennom en potensiell cupfinale). Fem år etter skulle de få sin revansje mot samme klubb, da de ble vist på norske skjermer i en 1-1-tippekamp fra Dean Court i samme turnering. Omkampen endte 1-0 på Old Trafford. 

Jeg ser bbc videre lister opp sensasjoner som Birmingham 1-2 Altrincham ('86 - nivå 1 v nivå 5), Sutton 2-1 Coventry ('89 - nivå 5 v nivå 1), West Brom 2-4 Woking ('91 - nivå 2 v nivå 5), Wrexham 2-1 Arsenal ('92 - nivå 4 v nivå 1), Shrewsbury 2-1 Everton ('03 - nivå 4 v nivå 1) og Stevenage 3-1 Newcastle ('11 - nivå 4 v nivå 1). Det er liten tvil om at Suttons seier sitter godt i minnet hos de som har fulgt engelsk fotball en stund, og da gjerne også kampen deres i den påfølgende runden, der en tapte 8-0 borte mot Norwich, som var et av den øverste divisjonens aller beste lag den gang. Tim Buzaglos hattrick for Woking på The Hawthorns ble også behørig illustrert i magasiner som Shoot! og Match. 

heggland6
heggland6Innlegg: 2556
03.01.15 16:52

2-0 til Blyth Spartans over Birmingham til pause..

missChance
missChanceInnlegg: 48041
03.01.15 17:06

Skal de virkelig gjøre det? :D

missChance
missChanceInnlegg: 48041
03.01.15 17:15

Nei ...

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26548
30.01.15 13:29

Jeg ser det var på høy tid å gjøre et nytt søk for å finne tak i litt stoff rundt matchen som inntil for to år siden var siste gang et nonligalag maktet vinne borte mot et toppserielag (det Luton som slo Norwich 1-0 borte i fjerde runde i '13 var langt ifra noe amatørlag, men nivå 1 v nivå 5 var det lell): Altrinchams 2-1-seier på St. Andrews i Birmingham i '86. 14. januar var datoen, og Birmingham hadde en jevnt over begredelig sesong i førstedivisjon, der de sto med 0-2-14 på de 16 foregående seriekampene. Tre døgn i forveien hadde City tapt 1-0 hjemme for bunnkollega Ipswich, der den barteprydede nordirske angriperen Kevin Wilson slo inn oppgjørets eneste scoring. Ligasesongen skulle ende med et ganske så klart nedrykk, der 29 tap og kun 29 akkumulerte poeng gjorde at Brum endte 13 poeng bak siste lag på trygg grunn (Leicester). Underlig nok var Black Country-rival West Brom enda fem poeng svakere enn Birmingham den sesongen, og det til tross for at Baggies slo City i begge den sesongens seriemøter (2-1 hjemme og 1-0 borte). 

For å bøte på traurige ligainnsatser hadde forbundet valgt å belønne Birmingham med hjemmekamp mot Altrincham i FA-cupens tredje runde. Kampen skulle opprinnelig ha vært spilt lørdag 4. januar, men ble utsatt til ti døgn seinere, slik at Gt. Manchester-klubben var nødt til å besøke West Midlands en tirsdag kveld. Altrincham var langt fra ukjent med Football League-skalper, og hørte den gang til en liten, eksklusiv nonligaelite, som først på 80-tallet to ganger på rad hadde vunnet den nasjonale nonligadivisjonen (som vi i dag kjenner som Conference Premier). Nå vet jeg ikke hvor seriøse kandidater til eventuelt Football League-spill de anså seg selv for å være den gang, men jeg vil tro at de i hvert fall lekte med tanken om opprykk, som jo først i 86/7-sesongen foregikk automatisk (Scarborough vant tittelen det året og fikk spille i Football League for første gang i klubbens historie i 87/8). Tolv ganger hadde Altrincham FC slått Football League-klubber, seinest i runden før man dro til Birmingham, da et av de bedre tredjedivisjonslagene, Blackpool, ble slått 2-1 på Bloomfield Road. Det var til alt overmål andre sesong på raka Alty hadde slått Seasiders borte i FA-cupen, siden førsterundemøtet de to imellom året før hadde endt 1-0 i favør av nonligalaget. 

Trass i Birminghams skrale form bør de ha vært klare favoritter i møte med vesle Altrincham: det skilte fire divisjoner. Med tidligere Birmingham- og Man U-målvakt Jeff Wealands aller bakerst holdt de City til målløst etter første omgang, før den vesle, lokalfødte vinga Robert Hopkins gjorde 1-0 for hardt prøvede Blues. 20 minutter ut i omgang 2, to minutter etter Hopkins' åpningsmål, utliknet Altrinchams Ronnie Ellis med ei kvikk venstrefotsavslutning, og enda ti minutter seinere skulle den stakkars Hopkins komme til å avgjøre da han pirket ballen forbi sin egen målvakt David Seaman. Framfor å fortelle, må det være nesten like bra å la bildene konkludere. Citys ellever den kvelden: 

David Seaman
Ray Ranson - Jim Hagan - Ken Armstrong - Brian Roberts
Robert Hopkins - Martin Kuhl - Des Bremner - Julian Dicks
Andy Kennedy - Nicky Platnauer

som en kan se var her flere spillere som både hadde ytt solid i årevis og som siden skulle skaffe seg mer enn middels navn i engelsk fotball. Den aller pussigste karriereveien kan en kanskje hevde at midtstopper Ken Armstrong valgte: han forlot Birmingham til fordel for distriktsrival Walsall, som holdt til to divisjoner under. Mens han var fast inventar hos Birmingham, spilte han aldri en eneste ligakamp for Saddlers i 1985/6, etter overgangen i slutten av februar. Oppstillingen med (den tradisjonelle venstrebacken) Dicks på venstreflanka og (den etter hvert ordinære venstrekanten) Platnauer på topp virker kanskje underlig, men den får man heller stille Brum-boss Ron Saunders til ansvar for.  

Som tv-reportasjen forteller, gikk turen videre til York i den fjerde runden. Det var et York som på den tiden selv var i ferd med å skaffe seg noe av et giant killer-navn, der man stilte i rollen som vertskap for både Arsenal og Liverpool i et par påfølgende sesonger. Hadde Altrincham maktet å eliminere York, som i stedet slo dem 2-0 på Bootham Crescent, ville de fått Liverpool hjem til Moss Lane i runde 5. 

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26548
15.12.16 16:22

Stourbridge, en liten by noen små kilometer vest for Stor-Birmingham, en by som blant annet er kjent for det jeg nå leser skal være det korteste sidesporet av en jernbanelinje i Europa: Når man klyver av toget fra Birmingham i retning av Kidderminster ved Stourbridge Junction, må man om bord i en trikkeliknende farkost som tar deg i snilefart de få hundre meterne ned til Stourbridge stasjon. Selv benyttet jeg denne reiseruten da jeg var og så Stourbridge i en tredje kvalifiserende FA Trophy-rundematch mellom vertskapet og Spennymoor siste helg i november i fjor. Fin liten klubb som har latt det gå sport i, bokstavelig talt, å gjøre furore i FA-cupen. Mange vil huske hvordan de slo ut den daværende (for så vidt som nå) fjerdedivisjonsklubben Plymouth etter 3-3 borte og 2-0 i omkamp hjemme på vesle, intime War Memorial Athletic Ground, eller kun Amblecote som den gjerne heter på folkemunne, basert på geografisk beliggenhet i Amblecote-området av småbyen, i FA-cupen i 2011/12. Det var første ordinære runde den gang, og visst var det stort for Stourbridge å slå en ligaklubb for første gang i historien. Det skulle bli stans i andre runde mot Stevenage, for øvrig samme klubb som også satte dem til side to år seinere. Uansett: Det å i det hele tatt nå fram til den ordinære delen av FA-cupen er en fin prestasjon for en klubb fra tredje nonliganivå, slik Stourbridge har vært i mange sesonger nå. Etter 2013/14-sesongen flyttet de, etter eget ønske, sideveis i pyramiden da de forlot Southern League Premier Division til fordel for Northern Premier League Premier Division. 

I fjor knuste man blant annet distriktsstorebror Kidderminster 3-0 i fjerde og siste kvalifiserende FA-cuprunde (lag fra tredje nonliganivå kommer inn i turneringen allerede i første kvalikrunde), og ble belønnet med hjemmekamp mot Eastleigh fra nonligaens elitedivisjon. Der ble det tap 2-0, men Stourbridge hadde nådd første ordinære runde av FA-cupen for fjerde gang på sju sesonger. Nyere engelsk cuphistorie har ikke maken å vise til. Og i år har de altså gjort det igjen. Og ikke bare det: Etter å ha satt til side Whitehawk fra Conference Premier (1-1 borte, 3-0 i returen hjemme) ble man tildelt hjemmekamp mot Northampton fra tredjedivisjon i andre ordinære runde. Den ble spilt tirsdag kveld etter at det opprinnelige møtet ble avlyst av klimatiske årsaker. Sluttresultat: Stourbridge 1, Northampton 0. Det er et resultat helt på linje med Sutton Utd 2, Coventry 1 fra '89. Det skiller et identisk antall nivåer mellom Stourbridge på tredje nonliganivå og Northampton i League One. Vinnerscoringen kom få minutter før full tid, og med det er FA-cupekspertene klare for tredje ordinære runde for første gang i klubbens historie. Belønning? En kanskje ikke akkurat høyprofildyst når man reiser til Wycombe for å møte hjemmelaget fra fjerdedivisjon. Den bør jo Wanderers ta greit, men hva med enda en skrell fra Glassboys? 

-k9b_
-k9b_Innlegg: 25315
18.01.17 08:40

Kommer litt til kort i forhold til andre sensasjoner, men Lincoln er ikke særlig store og er mest kjent for å holde flest sesonger i Football League uten nå å toppdivisjonen, og for å ha rykket ut av Football League flest ganger. Storhetstiden var i 01/02 (neeii! ikke 2001/2002 din historieløse katte, 1901/02 når de kom på 5. plass i andre divisjon og kom så langt som åttendelsfinaler i FA-cupen.)

Så jeg syntes det er verdt å dele scenene fra Sincil Bank igår når de dunket ut Ipswich i det 90. minutt. 

Helt utsolgt, og en stemning jeg aldri var i nærheten av å oppleve i tiden min der, og som neppe vil oppleves igjen. 

UTI!

Masaniello
MasanielloInnlegg: 7545
18.01.17 10:01

Fin kamp, fin scoring, fortjent, og penger inn på min tippekonto. Fin fotballkveld, med andre ord!

Barbosa
BarbosaInnlegg: 3936
18.01.17 10:10

Lille Sutton Utd slo ut Wimbledon i går.

Navarone73
Navarone73Innlegg: 4663
18.01.17 13:10

Mick McCarthy ble om mulig enda hvitere i håret i går. Ryke mot Lincoln er ikke bra. Ikke imponert veldig i Championship heller og ryker nok snart.

Dimmi
DimmiInnlegg: 8523
18.01.17 17:07

Fantastisk å se Lincoln på vei opp i ligaen igjen også.

Dette var moro for alle oss andre enn Ipiswich-fansen!

TimoBlomqvist
TimoBlomqvistInnlegg: 137
27.01.17 16:57

 

Leicester City skal ut av FA-cupen i kveld. Rams tar vel tidlig ledelsen 2-0. Deretter huff og puff, og trolig 2-0 til slutt.

Fire tapte finaler på tyve år ('49 - '69 ) og aldri pokal. Det er engelsk rekord det.Siden har det blitt lenger og lenger mellom glansbildene.

 Tapt semifinale i '82 og tapt semifinale i '74, etter omkamp. Det er minner fra min egen tid. Kvartfinaletapet hjemme for Wycombe i 2000 husker mange. Wycombe som hentet seg spiss med text-tv annonse noen dager før, og lå i fjerdedivisjon.Dog, ingen enorm sensasjon, Wycombe var tross alt Football League.

 Men LCFC har da hatt sine enda større flauser. I 1979/1980 vant man gamle andredivisjon, og toppet den divisjonen da man i januar møte Harlow Town i tredje runde, hjemme på Filbert. Harlow Town utligna der hjemmelagets 1-0 ledelse i aller siste ordinære minutt, og vant deretter omkampen, selvfølgelig. Jeg finner ikke levende bilder fra den gang, men et stilleben er å oppdrive.

  Omkampen i '74 mot Liverpool ja. Det var jo Jimmy Bloomfield som holdt LCFC flytende tidlig på søttitallet, og FA-Cup virker han å ha hatt dreisen på. Da han i affekt forlot Filbert etter '77-sesongen ( Frank Mc Lintock overtok og kjørte umiddelbart Leicesterskuta på skjær ), gikk han til Orient. Og Orient, som ikke tok tilbake Leyton-navnet før i '87, tok seg under hans overoppsyn  helt til semifinalen de, i 1977-78. Lengste den klubben har drevet det i den turneringen. Jimmy syntes opplagt klar større oppgaver, men Fru Fortuna hadde allerede plantet råttenskapen i hans kropp. I '83 dør Jimmy av kreft, 49 år gammel.

  Men altså, i 1975, året etter det store året, var LCFC i toppdivisjonen og tok i mot Leatherhead FC i fjerde runde. Den kampen er faktisk ganske godt dokumentert den. Det ligger et helt kvarters klipp i arkivet. Leatherhead var trukket ut som hjemmelag, men været store skilling og flyttet generøst kampen til Filbert.

 Man kan bare spørre seg hva som kunne skjedd, dersomatte hvisomatte. Kan dette leserinnlegget finne nåde hos redaksjonen, tross manglende avslutningsmoral ?

 

(Innlegget ble redigert 27.01.17 17:06)

hermanshire
hermanshireInnlegg: 149
17.02.17 23:29

En av de største FA-cupsensasjonene eller den aller største, sto Hereford United for  den 5. februar 1972 da dem vant over Newcastle som på den tiden var et meget godt lag. 
Den første kampen endte 2-2 på St. James Park og Newcastle måtte ut i omkamp mot Southern League-laget Hereford.
For at Hereford skulle delta i FA-Cupen, måtte de inn i den 4. kvalifiseringsrunden, mens Newcastle kom med i runde 3. 

Det tok 82 minutter før Newcastle scorte det første målet (MacDonald), men Hereford utlignet bare 3 minutter senere med et mål som er blitt sagt er en av de vakreste målene scoret til da i FA-cupen. Newcastle klarte ikke å skape flere mål. Seiersmålet ble scort av Ricky George i det 103. minutt og sensasjon var en realitet. Det var aller første gang et non-league-lag hadde slått et lag i den aller øverste divisjonen.

Hereford:
Potter, Griffiths, Mallender, Jones, McLaughlin, Addison, Gough, Tyler, Meadows, Owen og Radford. Innbyttere: George.

Newcastle:
McFaul, Craig, Clark, Nattrass, Moncour, Busby, Green, MacDonald, Tudor, Hibbitt. Innbytter: Young.

2OLEGENDE
2OLEGENDEInnlegg: 9096
18.02.17 15:30

Ja, hva skal man si om Lincoln City. Laget fra nivå 5 slår ut Burnley og sikrer seg med det plass i kvartfinalen. Helt fantastisk.

bernt007
bernt007Innlegg: 21904
18.02.17 15:37
2OLEGENDE: Laget fra nivå 5 slår ut Burnley og sikrer seg med det plass i kvartfinalen.

Første gang siden 1914 visst nok at et ikke-ligalag avanserer helt til kvartfinalen. Ordentlig cupbombe dette.

(Innlegget ble redigert 18.02.17 15:37)

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26548
18.02.17 15:58

Helt rått. Men kanskje ikke så overraskende som man skulle tro likevel? Divisjonsforskjellen utjevner seg raskt i slike oppgjør, iallfall når den påstått klare favoritten selv strengt tatt er en "småklubb". Her stikker ikke respekten like dypt som den ville ha gjort dersom Lincoln hadde vært hos Tottenham eller liknende. Man husker Lutons 1-0 hos Norwich for få år siden, der divisjonsforskjellen var tilsvarende. Før den hadde det vel imidlertid ikke skjedd siden '86 at et lag fra øverste nivå tapte hjemme for en klubb fra utenfor Football League (Birmingham 1-2 Altrincham). 

Man vil huske Sutton Utd 2-1 Coventry i '89 som det nok mest kjente giant killer-eksempelet fra moderne tid, med nonliga v øverste divisjon. I påfølgende runde tapte Sutton 8-0 borte mot Norwich live på skandinavisk TV. 

GiPazzini_85
GiPazzini_85Innlegg: 77023
18.02.17 16:26
mikemodano: Helt rått. Men kanskje ikke så overraskende som man skulle tro likevel? Divisjonsforskjellen utjevner seg raskt i slike oppgjør, iallfall når den påstått klare favoritten selv strengt tatt er en "småklubb". Her stikker ikke respekten like dypt som den ville ha gjort dersom Lincoln hadde vært hos Tottenham eller liknende. Man husker Lutons 1-0 hos Norwich for få år siden, der divisjonsforskjellen var tilsvarende. Før den hadde det vel imidlertid ikke skjedd siden '86 at et lag fra øverste nivå tapte hjemme for en klubb fra utenfor Football League (Birmingham 1-2 Altrincham). Man vil huske Sutton Utd 2-1 Coventry i '89 som det nok mest kjente giant killer-eksempelet fra moderne tid, med nonliga v øverste divisjon. I påfølgende runde tapte Sutton 8-0 borte mot Norwich live på skandinavisk TV.

Men Burnley stilte med et veldig sterkt lag selv om blant annet Hendrick ikke spilte, men endte opp med å ta for lett på oppgaven. Trillet altfor mye ball og det ble relativt enkelt for Lincoln å forsvare seg.  Egentlig litt overraskende at Dyche ikke klarer denne oppgaven.

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 26548
18.02.17 16:31

Fysisk står de beste klubbene på femtenivået neppe særlig tilbake for lag i nedre Premier League-sjikt. Så lenge Burnley ikke har greid å få fart på ballen, så låter det som et drømmescenario for Lincoln. 

GiPazzini_85
GiPazzini_85Innlegg: 77023
18.02.17 16:34
mikemodano: Fysisk står de beste klubbene på femtenivået neppe særlig tilbake for lag i nedre Premier League-sjikt. Så lenge Burnley ikke har greid å få fart på ballen, så låter det som et drømmescenario for Lincoln.

Ja, jeg har aldri sett Burnley trille så mye ball før. Temmelig elendige greier.

StevenPatrick
StevenPatrickInnlegg: 28067
18.02.17 16:51
mikemodano: Fysisk står de beste klubbene på femtenivået neppe særlig tilbake for lag i nedre Premier League-sjikt. Så lenge Burnley ikke har greid å få fart på ballen, så låter det som et drømmescenario for Lincoln.

Fikk ikke sett kampen selv i dag, men dette er nok et klassisk tilfelle av undervurdering, av ikke å være på.
Uansett er det jo et herlig resultat for en romantiker:-)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg