Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Manchester United Football Club

NYTT TEMA
Hetfield
HetfieldInnlegg: 18598
13.02.18 15:44
robins: Litt twitter-rykter om misnøye med Jones og Smalling etter Castle-kampen, og nå kobles vi til Toby. Som type, utvilsomt perfekt og noe vi mangler, uavhengig av hvem som er manager.

Kjøpa kjøpa..

Mensah og Axel skal ikke satses på hos Mou!

gurglebassen
gurglebassenInnlegg: 2628
13.02.18 15:45

JM skulle nok ønske Pepe var bare 32 nå.

Ruudiculous
RuudiculousInnlegg: 843
13.02.18 15:47
KongOjo: Smalling og Jones var på ett mye bedre nivå den første tiden med Ferguson enn der de er nå. Selvfølgelig mye med Fergie og skader å gjøre, men begge to har en negativ karrierekurve dessverre.

Ikke helt enig angående Jones.

Under Fergie så følte jeg at han ble brukt som en potet fra defensiv midtbane og bakover, uten at jeg klarte å se hvilken posisjon som virkelig var hans beste (akkurat som med Blind i hele United-karriera). Og utenom at han jobbet hardt, ofret seg og sjelden gjorde store feil, så klarte jeg ikke helt å se hva hypen han hadde med seg fra Blackburn egentlig handlet om.

Og slik har det faktisk vært for meg helt frem til Mourinho tok over. Under portugiseren så har Jones blitt rendyrket som midtstopper (ble vel fortsatt occasionally brukt som malplassert høyreback, under van Gaal også), og har med det spilt sin beste fotball i United-trøya denne sesongen, etter min mening. Han er ikke noen direkte klassestopper, men med Bailly stort sett ute, så er det han og Valencia som er mest bankers i forsvarsrekka, og som fortjener mest kred for den gode defensive statistikken - utenom De Gea, så klart, som fortjener 75% av kredden.

Ser ikke bort fra at Mou ønsker å få frem en Terry i Jones. En spiller som det - mest med unntak av stor forskjell på målfarlighet på dødball - ikke er helt feil å sammenligne med, spør du meg. Og han er jo fortsatt bare 25 (fyller 26 om en ukes tid.) Så hvis vi kan prate om videre potensial for jevngamle Lingard, så burde vi kunne gjøre det for Jones også. Spørsmålet er om han noen gang blir kvitt x-antall skadeavbrekk i hver sesong.

Smalling derimot har jeg gitt opp. Viste mye potensiale i sine yngre dager, så ut til å ha endelig fått det ut i van Gaals siste sesong da han var outstanding frem mot juletider. Før han i siste halvdel av sesongen var tilbake til det vanlige ujevne fra tidligere, og der har han vært siden. Fyller dessuten 29 i løpet av året.

Selg Smalling, la Jones få tillit i alle fall et par sesonger til, med håp om langt ferre skader.

mjordan23
mjordan23Innlegg: 17481
13.02.18 15:53
Hetfield: Mensah og Axel skal ikke satses på hos Mou!

Ville vært ett enormt feilgrep å ikke satse på de to, spesielt Tuanzebe er ett enormt talent i min bok. Kjøpet av Lindeløf fremstår vel som ganske meningsløst slik sesongen har vært. Burde heller ha gitt den stallplassen til Tuanzebe og gitt han verdifull spilletid. 

Hetfield
HetfieldInnlegg: 18598
13.02.18 15:53

Jones har hatt gode enkeltkamper og små perioder opp igjennom åra, men under Mou-perioden har han vært på et helt annet nivå i positiv forstand.

Smalling har dessverre ikke blitt det døyt bedre teknisk. Synd fordi fysisk, atletisk og forsvarsmessig har han alltid vært av høy klasse, med sin mest stabile periode i LvGs siste sesong.

robins
robinsInnlegg: 6743
13.02.18 15:59
Hetfield: Mensah og Axel skal ikke satses på hos Mou!

Lurer på hva Poch hadde fått ut av disse to og Pereira..

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 17122
13.02.18 17:48

Jeg er enig i at vi må angripe med flere folk. Om løsningen er Pogba som indreløper er jeg mer usikker på. Det er en ganske populær mening akkurat nå. Men jeg tror den eneste grunnen til det er at det fortsatt ikke er bevist at det ikke vil fungere.

Samtidig var Pogba ganske god som en av to sentrale flere ganger i løpet av fjoråret. Han åpnet også bra sammen med Matic i år (selv om noen vi gi motstanden æren for det). Han har hatt denne rollen ved flere anledninger og vært god. Men han har hele tiden vært ustabil i Man Utd.

Det er jo heller ikke slik at det kreves at Pogba er noen Michael Carrick defensivt fordi vi spiller 4231. Han vil tross alt ha Matic som makker! 

Mange viser til tiden i Juve, men i Juve var han svært god i flere roller. I Serie A spilte han en rekke kamper som den dyptliggende i en treer med Marchisio og Khedira eller Hernanes på hver side. I CL spilte han venstrekant i 442, og som en av tre sentralt i en flat treer. Han var stort sett god uansett, og virket nesten taktisk fleksibel. Det er naturligvis mye enklere å være fotballspiller i Juve.

Det er vel også sentralt, sammen med en mer defensiv spiller, Deschamps har benyttet han?

Lezah
LezahInnlegg: 61189
13.02.18 20:08
John||Locke: Jeg tror en formasjonsendring vil fremtvinge hakket mer flyt, flere pasningsalternativer og flere spillere på siste 1/3.

Vi stiller ofte med to opprinnelige vinger på backene, fire offensive spillere/angripere pluss at 1 av de 2 vi har midt i banen er en primært offensiv anlagt spiller. Om en formasjonsendring gjør at de "klikker" er jeg tvilende til. Men fortsatt er jeg for 433 med Pogba der han faktisk burde spille.

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 17122
13.02.18 22:41

Dette «Poch-har-ikke-vunnet-noe»-kortet som enkelte engelske journalister og Man Utd-supportere på RedCafe er glade i er avslørende, er det ikke? For det første viser det at man ikke evner å identifisere høy kvalitetsfotball når man ser det. For det andre viser det at man ikke evner å reflektere noe rundt korrelasjonen mellom ressurser tilgjengelig og fotballen som leveres.

Mitt inntrykk er at det er en sterk korrelasjon mellom disse, og de som var store tilhengere av Mourinho.

Kent
KentInnlegg: 116898
13.02.18 22:42

Tragisk å se hvordan Spurs spiller bortekamp i Torino.

Gruer meg som ei bikkje til vi skal i aksjon.

knthz
knthzInnlegg: 2915
14.02.18 00:21

Mourinho er håpløs. God natt.

dennismufc
dennismufcInnlegg: 4372
14.02.18 07:35

Poch + United = sant

John||Locke
John||LockeInnlegg: 7676
14.02.18 10:10
TheBelfastBoy: For det første viser det at man ikke evner å identifisere høy kvalitetsfotball når man ser det.

Dette er en klassiker. Et eksempel på det samme er jo disse som mener man spiller bra så lenge man vinner 4-0, uansett hvordan og når disse fire målene har kommet. Man greier ikke å løsrive seg fra resultater, og lar det være det eneste målet for prestasjonene.

Enkelte (også her inne) har ikke sjanse til å forstå spillet fotball. For de er alle fotballkamper nesten helt like - det eneste som varierer er resultatet. Når man har en så enkelt tilnærming til fotball, så blir man en del av idiotgjengen som mener United spilte flott fotball innledningsvis (fordi man scoret mye mot elendig motstand) og at Poch ikke har det som skal til, fordi han ikke har vunnet noe. 

Poch i United hadde vært spennende og jeg er veldig imponert over det han har fått til i Spurs. Både stil og spillerutvikling. Men jeg har fått det for meg at han kanskje ikke er en vinnertype. Og det er ikke basert på at han ikke har vunnet noe enda (for der  man se på forutsetningene), men måten han agerte på borte mot Arsenal.

På stillingen 2-0 til Arsenal, valgte han å ta ut Kane og sette inn Llorente. Mot erkerivalen, med 15 pluss tillegg igjen, tar han altså ut sin største måltrussel. For meg lukter det resignasjon og når man ser det i et North London derby, så snek det seg inn noen tanker. Kanskje Poch "bare" er en god taktiker med ekstremt gode spillerutviklingsegenskaper? Kanskje han mangler gløden og den fandenivoldskheten man må ha for å bli en virkelig stor manager?

Ja, det er utrolig snevert å fremsette slike teorier basert på ett grep i én kamp. Men for meg var dette som å se noen dytte dama til side og løpe ut selv, når man skal evakuere ut av en brennende bygning. Totalt forskjellig situasjoner, men likevel en handling som sier mye om personen. 

Når det er sagt, så hadde jeg ikke nølt ett sekund om jeg fikk bytte ut Mourinho med Pochettino. Det vil uansett være en oppgradering totalt sett, selv om den verste utgaven av min paranoide teori skulle være riktig.


-Pat

MoussaSaib
MoussaSaibInnlegg: 477
14.02.18 12:05
John||Locke: På stillingen 2-0 til Arsenal, valgte han å ta ut Kane og sette inn Llorente. Mot erkerivalen, med 15 pluss tillegg igjen, tar han altså ut sin største måltrussel. For meg lukter det resignasjon og når man ser det i et North London derby, så snek det seg inn noen tanker. Kanskje Poch "bare" er en god taktiker med ekstremt gode spillerutviklingsegenskaper? Kanskje han mangler gløden og den fandenivoldskheten man må ha for å bli en virkelig stor manager?

Det har vel i ettertid kommet frem at Kane i utgangspunktet ikke burde spilt kampen mot Arsenal i det hele tatt. Han var skadet borte mot United i slutten av oktober, ble byttet ut i 1-0 seiren mot Palace i starten av november og måtte trekke seg fra England squaden som møtte tyskland 10 november. 

Thpe
ThpeInnlegg: 31021
14.02.18 12:11
John||Locke: På stillingen 2-0 til Arsenal, valgte han å ta ut Kane og sette inn Llorente. Mot erkerivalen, med 15 pluss tillegg igjen, tar han altså ut sin største måltrussel. For meg lukter det resignasjon og når man ser det i et North London derby, så snek det seg inn noen tanker. Kanskje Poch "bare" er en god taktiker med ekstremt gode spillerutviklingsegenskaper? Kanskje han mangler gløden og den fandenivoldskheten man må ha for å bli en virkelig stor manager?

Men samtidig var det bortekamp mot Dortmund 72 timer senere, som vel var relativt viktig for å sikre førsteplassen i gruppa?

På stillingen 2-0 ble Kane og Alli byttet ut etter 75 min. Da de 3 dager senere vant 2-1 borte mot Dortmund puttet Kane og Alli med 2 målgivende.

Sier ikke at det har en sammenheng, men kan være et element i diskusjonen :)

John||Locke
John||LockeInnlegg: 7676
14.02.18 12:21
Thpe: Sier ikke at det har en sammenheng, men kan være et element i diskusjonen :)

Kan du se for deg at Ferguson hadde forringet sine sjanser for poeng borte mot City, med 15 minutter igjen av kampen, på den måten? Uansett hva som måtte skje 72 timer senere.

Når det gjelder Dortmund-kampen, så lurer jeg på hvor mye mye 15 minutter 72 timer tidligere har å si. Hvor på skalaen mellom "ingenting" og "forsvinnende lite" er det?

For meg er det et utrolig feigt og uambisiøst trekk, og jeg syns det sier litt om mentaliteten til manageren. 


-Pat

Cobi
CobiInnlegg: 57460
14.02.18 12:27
John||Locke: For meg er det et utrolig feigt og uambisiøst trekk, og jeg syns det sier litt om mentaliteten til manageren.

Ville det vært mindre feigt om han heller hadde erklært Kane som skadet og ikke brukt han i det hele tatt? Ingen av oss vet hvor skadet eller frisk Kane var, men alt tyder på at han i hvert fall ikke var 100 %. Hva om situasjonen var at Kane egentlig ikke burde spilt i det hele tatt, men at vinnerskallene Pochettino og Kane valgte å gamble litt og bruke han fra start? Og så tok han av når han ikke maktet mer/når kampen var såpass tapt at det ikke var verd risikoen lenger. Et sånt scenario endrer jo premissene for kritikken din fullstendig.

John||Locke
John||LockeInnlegg: 7676
14.02.18 12:27
MoussaSaib: Det har vel i ettertid kommet frem at Kane i utgangspunktet ikke burde spilt kampen mot Arsenal i det hele tatt. Han var skadet borte mot United i slutten av oktober, ble byttet ut i 1-0 seiren mot Palace i starten av november og måtte trekke seg fra England squaden som møtte tyskland 10 november.

Hva slags skade? Den vi ikke så noe til i 75 minutter mot Arsenal? Eller den skaden vi ikke så noe til i 85 minutter mot Dortmund? Hva slags mystisk skade er dette?

Kane hadde ingen god kamp mot Arsenal, men han var den største måltrusselen de hadde. 


-Pat

lsklars
lsklarsInnlegg: 61253
14.02.18 12:29

Håper vi selger Smalling, Blind og Darmian til sommeren. 

John||Locke
John||LockeInnlegg: 7676
14.02.18 12:31
Cobi: Ville det vært mindre feigt om han heller hadde erklært Kane som skadet og ikke brukt han i det hele tatt? Ingen av oss vet hvor skadet eller frisk Kane var, men alt tyder på at han i hvert fall ikke var 100 %. Hva om situasjonen var at Kane egentlig ikke burde spilt i det hele tatt, men at vinnerskallene Pochettino og Kane valgte å gamble litt og bruke han fra start?

Fin teori, men ingenting understøtter den.

Jeg så kampen, og det var ingenting som tydet på at Kane verken var tom eller skadet. Det er mulig han hadde en eller annen skade - som da tydeligvis ble borte før Dortmund-kampen - men han beveget seg normalt og jobbet som alltid hardt. Skade eller ikke, sjansen for Spurs-mål blir mindre uten enn med Kane.

Man kan gjerne fremsette teorier om at Kanes skade kunne blitt forverret av de siste 15, men hva da med de første 75? Når man først vil gamble med en spillers helse, så er det rart at man ikke ønsker å ha han på banen når kampen skal avgjøres. Mot et bedritent Arsenal-forsvar man aldri vet hvor man har.


-Pat

(Innlegget ble redigert 14.02.18 12:32)

gurglebassen
gurglebassenInnlegg: 2628
14.02.18 12:35
John||Locke: Ja, det er utrolig snevert å fremsette slike teorier basert på ett grep i én kamp. Men for meg var dette som å se noen dytte dama til side og løpe ut selv, når man skal evakuere ut av en brennende bygning. Totalt forskjellig situasjoner, men likevel en handling som sier mye om personen.

Jeg velger å tro at dette må ha vært situasjonen som dikterte. Poch går rett i strupen på topplagene i CL. Seierene mot BorDor og Real vil jo feks chelsea8 bortforklare med den labre formen til begge motstanderne, men det er uansett ganske imponerende måten de vinner på.

I går havner de bakpå med to kuk-mål og dominerer banespillet etter dette. 

Ellers helt enig i det du skriver, Poch inn er en våt drøm.

John||Locke
John||LockeInnlegg: 7676
14.02.18 12:35
Cobi: Og så tok han av når han ikke maktet mer/når kampen var såpass tapt

Det er forresten akkurat denne tapermentaliteten jeg sikter til. NLD for faen.

Det er 15 pluss tillegg igjen, mot et Arsenal som er psykisk like robust som et persilleblad! 


-Pat

(Innlegget ble redigert 14.02.18 12:37)

Cobi
CobiInnlegg: 57460
14.02.18 12:36
John||Locke: Fin teori, men ingenting understøtter den.Jeg så kampen, og det var ingenting som tydet på at Kane verken var tom eller skadet. Det er mulig han hadde en eller annen skade - som da tydeligvis ble borte før Dortmund-kampen - men han beveget seg normalt og jobbet som alltid hardt. Skade eller ikke, sjansen for Spurs-mål blir mindre uten enn med Kane.Man kan gjerne fremsette teorier om at Kanes skade kunne blitt forverret av de siste 15, men hva da med de første 75? Når man først vil gamble med en spillers helse, så er det rart at man ikke ønsker å ha han på banen når kampen skal avgjøres. Mot et bedritent Arsenal-forsvar man aldri vet hvor man har.

Neivel?

To kamper før Arsenal-kampen sto Kane over mot United pga skade. Kampen før Arsenal-kampen spilte han 77 minutter mot Palace før han måtte gi seg, og mellom Palace-kampen og Arsenal-kampen meldte han frafall til to Englandskamper (og før vi drar den klassiske «stjerna står over treningskamper for landslaget, det trenger ikke bety noe», så vitner Kanes England-historikk om at han ikke står over mer enn han må).

EDIT: Han spilte forresten en CL-kamp mot Real Madrid (79 minutter) mellom United-kampen og Palace-kampen. Men den skaden som holdt han ute av Englandskampene kom i Palace-kampen.

At Kane slet med skader i den perioden er udiskutabelt. Så sent som på pressekonferansen før kampen, var dette et tema, og da sa Pochettino at han kunne spille.

Jeg husker kritikken din den gang, og jeg husker at jeg syntes den var veldig overdrevent, nettopp fordi du ikke kunne vite hele bildet pga skadeproblematikken. Ikke jeg heller, for den saks skyld.

(Innlegget ble redigert 14.02.18 12:39)

qbah
qbahInnlegg: 45489
14.02.18 12:37
lsklars: Håper vi selger Smalling, Blind og Darmian til sommeren.

Hummels, Garay og Marquinhos inn? Muppet.

gurglebassen
gurglebassenInnlegg: 2628
14.02.18 12:40
qbah: Hummels, Garay og Marquinhos inn? Muppet.

Er Marquinhos gammel nok?

John||Locke
John||LockeInnlegg: 7676
14.02.18 12:40
Cobi: At Kane slet med skader i den perioden er udiskutabelt. Så sent som på pressekonferansen før kampen, var dette et tema, og da sa Pochettino at han kunne spille. Jeg husker kritikken din den gang, og jeg husker at jeg syntes den var veldig overdrevent, nettopp fordi du ikke kunne vite hele bildet pga skadeproblematikken. Ikke jeg heller, for den saks skyld.

Fremsett en plausibel teori om hva slags skade som gjør at du må byttes ut siste 15 i et NLD (når kampen skal avgjøres), etter at du ikke har vist antydninger til skade på banen, før du 72 timer senere spiller 85 minutter i borte i CL. Dette går ikke opp logisk.

For meg ser det ut som om Poch var resignert og ga opp sjansen for poeng, og tok da av Kane. Når man gir opp, så er det jo fritt frem å spare spillere. Men er det riktig av han å gi opp? Vitner det om den rette vinnermentaliteten?

Poenget mitt er at Poch ikke måtte ta av Kane (noe samme kamp, og den påfølgende viser), men at han valgte det. Fordi han ga opp.


-Pat

(Innlegget ble redigert 14.02.18 12:41)

Cobi
CobiInnlegg: 57460
14.02.18 12:47
John||Locke: Fremsett en plausibel teori om hva slags skade som gjør at du må byttes ut siste 15 i et NLD (når kampen skal avgjøres), etter at du ikke har vist antydninger til skade på banen, før du 72 timer senere spiller 85 minutter i borte i CL. Dette går ikke opp logisk.For meg ser det ut som om Poch var resignert og ga opp sjansen for poeng, og tok da av Kane. Når man gir opp, så er det jo fritt frem å spare spillere. Men er det riktig av han å gi opp? Vitner det om den rette vinnermentaliteten?Poenget mitt er at Poch ikke måtte ta av Kane (noe samme kamp, og den påfølgende viser), men at han valgte det. Fordi han ga opp.

Jeg må løpe, så får ikke svart deg skikkelig.

Men det forundrer meg at du ikke klarer å se et scenario hvor en spiller vurderes til å ha "manglende fitness", men likevel starter kampen, med et utgangspunkt at han skal holde mindre enn 90 minutter. Dette er ikke spesielt uvanlig. Det samme gjelder spillere som er friske nok til å sitte på benken og komme inn siste halvtimen, men som ikke er friske nok til å starte.

OM det var dette som var tilfellet med Kane, vet verken jeg eller du. Men muligheten er der, og da blir den konkluderende kritikken litt hard i mitt hode. Jeg husker selv at jeg tenkte at det var greit å få av Kane da han ble tatt av.

John||Locke
John||LockeInnlegg: 7676
14.02.18 13:04
Cobi: Men det forundrer meg at du ikke klarer å se et scenario hvor en spiller vurderes til å ha "manglende fitness", men likevel starter kampen, med et utgangspunkt at han skal holde mindre enn 90 minutter. Dette er ikke spesielt uvanlig. Det samme gjelder spillere som er friske nok til å sitte på benken og komme inn siste halvtimen, men som ikke er friske nok til å starte. OM det var dette som var tilfellet med Kane, vet verken jeg eller du. Men muligheten er der, og da blir den konkluderende kritikken litt hard i mitt hode. Jeg husker selv at jeg tenkte at det var greit å få av Kane da han ble tatt av.

Jeg kjenner til fenomenet med spillere som helst ikke burde spille 90 minutter, ja. Det er godt mulig dette gjaldt for Kane, som du sier, men man kunne i hvert fall ikke se antydninger til det på banen. Så veldig preget kan man neppe påstå at han var.

Så måtte han byttes ut? Eller hadde Poch gitt opp og valgte å spare ham? Jeg syns Pochs avvikling av kampen oser resignasjon. Er han frisk nok til å spille 75 minutter i et NLD, så hadde han spilt 90, om man virkelig hadde gått for det. Og for meg er det ytterst problematisk å ikke gå for det i en slik kamp. Det oser ikke akkurat en kompromissløs vinner. For man må vel ta det som en selvfølge at han er godt kjent med størrelsen på rivaleriet mellom Spurs og Arsenal, og forstår at dette er en ekstremt viktig kamp? Overrasker meg at du som supporter virker såpass komfortabel med tap mot storebror, at du "aksepterer" at man gir opp med 15 minutter igjen.

Det å score på slutten av en kamp er tross alt ikke et ukjent fenomen. Det er tross alt det av de seks kvarterene Spurs scorer nest mest i år og det kvarteret hvor de leverer høyest xG. I fjor var det det kvarteret Spurs scoret mest og hadde høyest xG.


-Pat

(Innlegget ble redigert 14.02.18 13:06)

Machine_Head
Machine_HeadInnlegg: 12085
14.02.18 13:26

Skjønner hvor du vil hen JL, men litt merkelig å hakke på Poch for en igrunn ganske liten detalj, når dere selv har en manager som ofte setter dere opp til å parkere bussen (unnskyld term-bruken, enkleste å bruke) før storkampene i det hele tatt har begynt. 

Jeg tror Pochettino ville vært en fryktelig stor oppgradering for dere kontra Mourinho, og noe av det beste dere kunne fått. Derfor jeg også håper det ikke skjer, hehe. 

Skal du hakke på fyren kan du heller ta for deg det at han mer eller mindre har innrømmet at han vil at spillerne sine skal dive. 

(Innlegget ble redigert 14.02.18 13:26)

qbah
qbahInnlegg: 45489
14.02.18 13:33
gurglebassen: Er Marquinhos gammel nok?

Vet ikke, men han faller under kvoten "rått navn".

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg