Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Manchester United Football Club

NYTT TEMA
Dux1
Dux1Innlegg: 30550
14.02.18 16:06
lsklars: Tanker?

Moter, eksklusive biler, frisyrer og Instagram er blitt like sentralt som dagens treningsøkt. Nå er det minst like viktig å ta seg ut utenfor banen som på. Jeg vil tilbake til tiden da alt dette var uvesentlig, og da alt dreide seg om klubben, fotballen og prestasjonene på banen.


Dux, 2016

John||Locke
John||LockeInnlegg: 7668
14.02.18 16:12

United-legenden Higginbotham og ubrukelige Redknapp om Pogba.

Ikke noe banebrytende, men jeg syns de har noen gode poenger. Både om Pogbas mentalitiet, Mourinhos svakheter, og litt om den vanskelige rollen hvor man har stort ansvar begge veier. Hvem mestrer denne rollen best i verden, forresten?


-Pat

(Innlegget ble redigert 14.02.18 16:13)

Dux1
Dux1Innlegg: 30550
14.02.18 16:13
John||Locke: Det "morsomme" er jo at flere av de som syns det var veldig bra med Lukaku inn, er mest kritiske nå. De visste med andre ord ikke hva slags spiller Lukaku var engang.

Ja, like morsomt som at du tvert ønsker å erstatte en av verdens mestvinnende managere med en som du selv mener kanskje ikke har vinneskalle.

Vet neimen ikke hva som er størst humor... 

(Innlegget ble redigert 14.02.18 16:18)

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 17122
14.02.18 16:40

Reagerte også voldsomt på den avgjørelsen, spesielt da forklaringen kom etter kamp. Helt uforstålig. Samtidig synes jeg ikke man kan lese noe som helst ut av en avgjørelse fordi vi ikke har all informasjonen. Og et øyeblikk med galskap kan alle ha. Hadde det vært et mønster ville det vært annerledes.

Og når det gjelder Pochettino kjenner jeg han nettopp som en ekstrem vinnerskalle. Det begynner å bli mye litteratur om Pochettino, men Thore Haugstads The Sheriff er inne på dette. http://timeontheball.net/2015/12/27/the-sheriff/

Desto viktigere synes jeg at lagene hans reflekterer det. Både resultatene, spillestilen og utviklingen til enkelte spillere vitner om at har klart å bygge en enorm vinnermentalitet i laget. Når Ben Davies og Kieran Trippier fremstår som de gjør handler det mer enn noe om ærgjerrighet og vinnervilje. Jeg synes også en type som Christian Eriksen er en helt annen type fra hva tidligere fremsto som. Nå virker han rett og slett sulten.

Comebacket i går var bare nok et eksempel.

Thpe
ThpeInnlegg: 30992
14.02.18 17:08
TheBelfastBoy: Desto viktigere synes jeg at lagene hans reflekterer det. Både resultatene, spillestilen og utviklingen til enkelte spillere vitner om at har klart å bygge en enorm vinnermentalitet i laget. Når Ben Davies og Kieran Trippier fremstår som de gjør handler det mer enn noe om ærgjerrighet og vinnervilje. Jeg synes også en type som Christian Eriksen er en helt annen type fra hva tidligere fremsto som. Nå virker han rett og slett sulten.

Jeg er enig med deg her. Han bygger og skaper vinnermentalitet i Spurs.

Fra i fjor:

"But asked if he needed to win a trophy this season, Pochettino said: "No. I don't feel that. Of course, we want to win [trophies]. I won as a player and I know how you feel after winning. Of course, our intention and desire is to win.

"But I'm not obsessing: win, win, win, win! Of course, we want to win but to arrive to win we need to create a winning mentality around the players, around the team. For that, you need time. You never know if it's one year, two year, five years. I only know we're in a good way, waiting for the stadium. It'll be amazing for us, for the fans, for the club, for everything. That will give us the facilities to work. Tottenham in the next few years will be one of the contenders to win trophies.""

missChance
missChanceInnlegg: 47986
14.02.18 17:12
Thpe: Jeg er enig med deg her. Han bygger og skaper vinnermentalitet i Spurs. Fra i fjor: "But asked if he needed to win a trophy this season, Pochettino said: "No. I don't feel that. Of course, we want to win [trophies]. I won as a player and I know how you feel after winning. Of course, our intention and desire is to win. "But I'm not obsessing: win, win, win, win! Of course, we want to win but to arrive to win we need to create a winning mentality around the players, around the team. For that, you need time. You never know if it's one year, two year, five years. I only know we're in a good way, waiting for the stadium. It'll be amazing for us, for the fans, for the club, for everything. That will give us the facilities to work. T

Fordelen hans er at han har tid til å bygge. 

Den tiden vil han ikke få i en klubb som United der det forventes trofeer fra første stund. 

Thpe
ThpeInnlegg: 30992
14.02.18 17:23

Så er jo spørsmålet om behovet for å bygge vinnermentalitet i Manchester United, er like stort som i Tottenham. Her er det kanskje allerede en plattform... eller?

Skal ikke begi meg ut på noe videre der, tror det er mange forskjellige svar man kan få.

 

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 17122
14.02.18 17:27

I Man Utd får han imidlertid betydelig mer penger til å sikre disse trofeene.

Når det er sagt er jeg usikker på om Woodward er særlig mer triggerhappy enn Levy. Pochettino leverte svært tidlig gode resultater for Spurs. Tredjeplass i hans andre sesong med Spurs holder hvertfall jeg høyere enn noen mikke mus-trofeer med Man Utd (hvilket jeg tipper er alt Mourinho står igjen med etter hans to første sesonger). Og Mourinho fikk nettopp forlenget kontrakten.

missChance
missChanceInnlegg: 47986
14.02.18 17:28
Thpe: Så er jo spørsmålet om behovet for å bygge vinnermentalitet i Manchester United, er like stort som i Tottenham. Her er det kanskje allerede en plattform... eller? Skal ikke begi meg ut på noe videre der, tror det er mange forskjellige svar man kan få.

Hvor finner du den vinnermentaliteten hen?

Det er jo litt av problemet vårt nå - jeg har nettopp etterlyst ledere og vinnere. Mye av det vi en gang hadde under Ferguson har forsvunnet.

(Innlegget ble redigert 14.02.18 17:28)

Thpe
ThpeInnlegg: 30992
14.02.18 18:50
missChance: Hvor finner du den vinnermentaliteten hen? Det er jo litt av problemet vårt nå - jeg har nettopp etterlyst ledere og vinnere. Mye av det vi en gang hadde under Ferguson har forsvunnet.

Konstaterer ingenting, jeg etterlater meg et par åpne spørsmål i innlegget mitt ;-)

Helt enig. Savner ledere.

John||Locke
John||LockeInnlegg: 7668
14.02.18 19:21
TheBelfastBoy: Reagerte også voldsomt på den avgjørelsen, spesielt da forklaringen kom etter kamp. Helt uforstålig. Samtidig synes jeg ikke man kan lese noe som helst ut av en avgjørelse fordi vi ikke har all informasjonen. Og et øyeblikk med galskap kan alle ha. Hadde det vært et mønster ville det vært annerledes. Og når det gjelder Pochettino kjenner jeg han nettopp som en ekstrem vinnerskalle. Det begynner å bli mye litteratur om Pochettino, men Thore Haugstads The Sheriff er inne på dette. http://timeontheball.net/2015/12/27/the-sheriff/ Desto viktigere synes jeg at lagene hans reflekterer det. Både resultatene, spillestilen og utviklingen til enkelte spillere vitner om at har klart å bygge en enorm vinnermentalitet i laget. Når Ben Davies og Kieran Trippier fremstår som de gjør handler det mer enn noe om ærgjerrighet og vinnervilje. Jeg synes også en type som Christian Eriksen er en helt annen type fra hva tidligere fremsto som. Nå virker han rett og slett sulten.

Takk for litt nyansering. Skal definitivt lese artikkelen.

Når det gjelder dette med Trippier og Davies, så kan jeg ikke si at jeg automatisk tenker "Poch er en vinnerskalle" når jeg ser deres unge karrierer. Jeg tenker mer på at Poch er en som er god til å utvikle unge spillere. Og det kan man vel være selv om man ikke er noen utpreget vinner?

Angående Eriksen, så syns jeg han har blitt bedre, men jeg ser ikke helt hva du sikter til når du sier han "virker sulten". Husker jeg så et intervju hvor han mente CL var viktigere enn PL. Kan det rett og slett være her "forvirringen" ligger? Poch prioriterer CL høyere enn PL, og at det var derfor han ga opp et North London derby et kvarter før slutt?


-Pat

(Innlegget ble redigert 14.02.18 19:22)

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 17122
14.02.18 20:10

I mine øyne trenger man ikke være en vinnerskalle for å utvikle en fotballspiller til å bli bedre. Men for å utvikle mentaliteten til en fotballspiller mener jeg man må være det. Og jeg mener det har skjedd en endring i flere av spillerne til Spurs. Akkurat dette blir vi nok aldri enige om, likevel;

Eriksen var i mine øyne en dandy pingle. Nå spiller han med guts og en helt annen type tilstedeværelse. I mine øyne er det den største forskjellen på Eriksen i dag og for tre år siden. Noen vil mene det er en naturlig modning. Jeg synes det er flere eksempler på spillere som aldri får dette inn i spillet sitt.

Davies og Trippier spiller med en helt annen selvtillit, og jeg synes samtlige spillere virker modigere og mer skjerpet/konsentrerte. For meg er dette en del av det å være vinnere. Svært mange av disse er svært begrensede fotballspillere som får maksimalt ut av talentet.

Motstykket er kanskje Jose Mourinho. Etter EL-finalen skrøt han til elever ved en trenerskole om hvordan han hadde innprentet hos Chris Smalling at han ikke kunne spille seg ut med hans teknikk. Under LvG var vi ikke særlig gode, men både her inne og ellers hadde Chris Smalling en høy stjerne. Ballbehandlingen hans ble sjelden kommentert, selv om LvG-ball antakelig krevde enda mer av stopperne med ball.

I dag prates det hyppig om hvor elendig Smalling er med ballen. Og med god grunn. Smalling fremstår til tider som en katastrofe. Han ser ut til å være fullstendig blottet for selvtillit. Og det er kanskje ikke særlig rart?

Jeg sier ikke at Chris Smalling ville fremstått som Rio Ferdinand under en annen trener. Men pt er det spillere i Spurs med langt mindre talent enn feks Smalling, Blind og Darmian som faktisk klarer seg svært bra!

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 10553
14.02.18 20:16
TheBelfastBoy: . Under LvG var vi ikke særlig gode, men både her inne og ellers hadde Chris Smalling en høy stjerne. Ballbehandlingen hans ble sjelden kommentert, selv om LvG-ball antakelig krevde enda mer av stopperne med ball. I dag prates det hyppig om hvor elendig Smalling er med ballen. Og med god grunn. Smalling fremstår til tider som en katastrofe. Han ser ut til å være fullstendig blottet for selvtillit. Og det er kanskje ikke særlig rart?

Akkurat dette poenget har jeg stusset veldig på også og hadde tenkt å poengtere\kommentere dette senest igår faktisk.

Det er jo rimelig motstridende at Smalling skulle være så glimrende under vanGaal  når hans spillerstil krevde større og opp til mye større basisferdigheter i ballbehandling og ikke minst coolness og vilje til å bruke ballen , la den gå å jobbe.

(Innlegget ble redigert 14.02.18 20:18)

Kent
KentInnlegg: 116766
14.02.18 23:10

Har riktignok bare sett høydepunktene for Liverpool-kampen, men jeg kan ikke si jeg gleder meg noe mer til å se våre gutter i Spania neste uke.

ST10
ST10Innlegg: 20523
14.02.18 23:19

De andre engelske laga gjør det bra. Da er det selvsagt opp til oss (og Chelsea) å fucke det opp

jback
jbackInnlegg: 16163
14.02.18 23:34
ST10: De andre engelske laga gjør det bra. Da er det selvsagt opp til oss (og Chelsea) å fucke det opp

Mourinho går nok for U. Tipper vi slipper inn et mål like før slutt og får et vanskelig returoppgjør.

Satt å tenkte på hva Mourinho hadde gjort i Torino om vi lå under 2-0 etter 10 min.

Jack_Daniels
Jack_DanielsInnlegg: 27199
15.02.18 01:02

Lol, Herrera er den eneste av den bunchen som virker å ha gjort det rette.

Dux1
Dux1Innlegg: 30550
15.02.18 08:11
missChance: Fordelen hans er at han har tid til å bygge.
Den tiden vil han ikke få i en klubb som United der det forventes trofeer fra første stund.

Nettopp.

Å sammenligne arbeidsforholdene til Mourinho og Pochettino blir bare for dumt. I Spurs vil en 3. plass i PL bli ansett som en vellykket ligasesong. I United vil en 3. plass bety nedtur og at Mourinho blir sett på med lupe og analysert i hue og ræva.

Premissene de to managerne jobber under er som himmel og helvete. Ja, Mou har mer penger å rutte med, men kravene er også deretter!

Å ansette en som Pochettino ville også bety at United aksepterer en annen approach til manager-jobben. Da vil utvikling over tid være fokus, suksess vil komme etter hvert.  

Hvor langt ville Pochettino kunne strekt ledelsens (og fansens) tålmodighet?

wig1
wig1Innlegg: 2658
15.02.18 08:39
Artaxerxes: Villas-Boas fikk vel sparken som et direkte resultat av denne herlige kampen, men Tottenham har ikke oppnådd voldsomt mye bedre resultater under Pochettino.

En kamp legenden og hedersmannen Flanno sent vil glemme.

-k9b_
-k9b_Innlegg: 25299
15.02.18 08:59
Dux1: I Spurs vil en 3. plass i PL bli ansett som en vellykket ligasesong. I United vil en 3. plass bety nedtur og at Mourinho blir sett på med lupe og analysert i hue og ræva.

Ja, det er merkelig hvordan det akkurat er som om at det kreves bedre prestasjoner, jo mer ressurser man bruker. Kan det være fordi det er en korrelasjon der? 

Mou slapp veldig billig unna forrige sesong. Hadde han tatt 3. plassen, tipper jeg sesongen ville blitt betegnet som en suksess.

gurglebassen
gurglebassenInnlegg: 2612
15.02.18 09:01
-k9b_: Mou slapp veldig billig unna forrige sesong. Hadde han tatt 3. plassen, tipper jeg sesongen ville blitt betegnet som en suksess.

Egentlig ikke. Før forrige sesong var budskapet det samme som denne sesongen; vi skal kjempe om PL-tittelen. 

Kiedis
KiedisInnlegg: 9097
15.02.18 09:06

Når så Mourinho får forlenget kontrakten samtidig som det synes rimelig klart at denne sesongen ender opp som en oppoverbakke med tanke på å det hele tatt klare fjerdeplass, så kan ikke kravene til resultater og ikke minst prestasjoner være så innihelvetes tøffe.

-k9b_
-k9b_Innlegg: 25299
15.02.18 09:17
gurglebassen: Egentlig ikke. Før forrige sesong var budskapet det samme som denne sesongen; vi skal kjempe om PL-tittelen.

Ok, jeg sitter ikke med det inntrykket, og syntes han slipper billig unna hele veien.

(Innlegget ble redigert 15.02.18 09:18)

Jack_Daniels
Jack_DanielsInnlegg: 27199
15.02.18 09:18

Som vi har sett tidligere er de absolutte minimumskravene å kvalifisere seg til Champions League. Utover det har managere i Manchester United usedvanlig mye mer frihet enn de fleste andre til å gjøre hva faen de vil. Om det er positivt eller ei er jeg faktisk usikker på.

gurglebassen
gurglebassenInnlegg: 2612
15.02.18 09:22
-k9b_: Ok, jeg sitter ikke med det inntrykket, og syntes han slipper billig unna hele veien.

Var det et personangrep du redigerte bort?!

Med de overgangene vi hadde før forrige sesong var det ganske store forventninger blant mange. Han sa selv på de tidlige pressekonfene at målet var å vinne PL. 

Slik sesongen fortonte seg hadde 3. plass vært en suksess, det er jeg enig. Det var mange tap mot topp 6-lag osv.

Ellers enig i at han slipper unna med mye kritikk. Det er egentlig verst blant engelske pundits, som enda er helt i Jose-tåka.

(Innlegget ble redigert 15.02.18 09:23)

Jack_Daniels
Jack_DanielsInnlegg: 27199
15.02.18 09:25

Små rykter, bl.a talksport, sier at Fellaini er klar til å signere for Besiktas til sommeren. En gledens dag?

radiogaga
radiogagaInnlegg: 336
15.02.18 09:29

Mange rykter om ny og kraftig forbedret kontrakt til Pochettino. Han blir nok værende en stund til, spesielt for at han ser muligheter i å bygge et Tottenham-lag som faktisk kan vinne titler, men at det samtidig krever tålmodighet og tid. Det vil han ikke få i Utd. Husk også at han tok over et lag i kaos, og selv om han ikke har vunnet trofeer enda, har han tatt stadig nye steg med Spurs. Poch slår meg heller ikke som typen som absolutt må til en større klubb. Hans lojalitet til Espanyol er også et bevis på det.

Dux1
Dux1Innlegg: 30550
15.02.18 09:31
-k9b_: Ja, det er merkelig hvordan det akkurat er som om at det kreves bedre prestasjoner, jo mer ressurser man bruker. Kan det være fordi det er en korrelasjon der?
Mou slapp veldig billig unna forrige sesong. Hadde han tatt 3. plassen, tipper jeg sesongen ville blitt betegnet som en suksess.

Benekter jeg at det er en korrelasjon? Les f eks hva jeg skrev i tredje avsnitt. Poenget er at kravene Mou jobber innunder er så latterlig mye strengere enn det Pochettino jobber under.

Ville sistnevnte fått tid til å bygge lag og fokusere på egenrekruttering f eks? Ville det blitt godtatt at han ikke vinner et trofe på 3-4 sesonger som United-manager?

Slapp billig unna? Mou vinner to titler og får United tilbake i CL på første forsøk, men sammenlignet med gullungen Pochettino blir han fortsatt av flere kritikere ansett som fotballens anti-christ. 

Er det å "slippe billig unna"?

(Innlegget ble redigert 15.02.18 09:33)

Kiedis
KiedisInnlegg: 9097
15.02.18 10:05
Dux1: Slapp billig unna? Mou vinner to titler og får United tilbake i CL på første forsøk, men sammenlignet med gullungen Pochettino blir han fortsatt av flere kritikere ansett som fotballens anti-christ.
Er det å "slippe billig unna"?

Man går høyt ut i fjor og snakker om ligagull. Ved utgangen av januar er man 14 poeng bak på en sjetteplass, og Mourinho gir vel mer eller mindre på det tidspunktet opp.

Man går høyt ut i år og snakker om ligagull. Med 11 kamper igjen er man 16 poeng bak etter å ha fått i overkant godt betalt for det man har prestert. Det kommende kampprogrammet og den formen lagene bak viser, tyder på at laget må heve seg kraftig dersom man i det hele tatt skal klare fjerdeplass.

Mourinho får ny kontrakt.

I fjor fikk United generelt veldig dårlig betalt for prestasjonene sine i serien. I år er det motsatt, og at det blir stilt spørsmål ved det Mourinho leverer skulle da bare mangle, all den tid det sannsynligvis ikke bare er jeg som ikke ser den store utviklingen i det United-laget holder på med.

Pochettino på sin side, klemte tilsynelatende ut bortimot maksimalt av Spurs-stallen i fjorårssesongen. Tilsynelatende. For i år er både lag og enkeltspillere blitt enda bedre. Jeg synes ikke vi kan si det om gjengen Mourinho leder.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg