Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Manchester United Football Club

NYTT TEMA
johwi68
johwi68Innlegg: 20002
23.05.19 00:15
Reddington1: Partay! 
Spøk til alvor, har jeg sovet i timen hvis Max Aarons har gått meg hus forbi?

Høyrebacken til Norwich, minner meg om Alexander-Arnold, er året yngre (2000-modell), og har en strålende sesong bak seg. Tror han hadde vært et langt bedre, og billigere, kjøp enn AWB. Jeg har aldri blitt imponert over Palace-backen. En uryddig spiller som får ufortjent mye skryt.

Reddington1
Reddington1Innlegg: 652
23.05.19 00:22
johwi68: Høyrebacken til Norwich

Et kjapt googlesøk så ringte det noen bjeller. Wikestad har vel nevnt han som en potensiell bargain for flere i PL. Tror jeg. 


Dog uenig i vurderingen av AWB. Bør være en no-brainer for United, med forbehold om en noenlunde grei pris. Over £50m må man kanskje vurdere noe annet. 27 år gamle Meunier er nevnt, da tar jeg fort heller Aarons usett. 

Denat
DenatInnlegg: 2113
23.05.19 01:56
Reddington1: AWB

Utrolig at denne spilleren får den oppmerksomheten han får. Jeg kan ikke huske å ha sett en spiller som er så dårlig i forhold til hvor mye skryt han får. 

Er det hurtigheten og taklingene som gjør utslaget? Det ser litt stilig ut? Jeg vet ikke, men for meg ser han så uryddig og plasseringssvak ut, at jeg uten å sjekke vil tippe at han er spilleren i ligaen med flest taklinger denne sesongen. Han ser rett og slett ukomfortabel ut, uten å helt vite hvor han er og hva han skal gjøre. I tillegg til dette, er han jo direkte svak offensivt, og jeg vil tro at det er egenskaper de fleste toppklubber setter høyt. 

Jeg tror ikke på at noen av topp 6 lagene faktisk vurderer å hente han. Føler dette er en spiller først og fremst engelsk media hauser opp. 

Edit: Sjekket, og det var faktisk 2 spillere med flere taklinger denne sesongen. Ndidi og Gueye. 

(Innlegget ble redigert 23.05.19 02:02)

Reddington1
Reddington1Innlegg: 652
23.05.19 02:26

Statistisk sett er jo AWB en av Europas beste taklere sesongen 2018/2019, og han har jo fremstått som en back som i utgangspunktet ønsker å forsvare seg. God defensivt, bra fysikk, god i lufta, høyt tempo. I utgangspunktet har det vel ingenting å si om en spiller havner på etterskudd men likevel vinner ballen, eller om man ikke havner på etterskudd og vinner ballen. Poenget er å jo å vinne ballen. 7 spillere passerte AWB i 2018/2019. Det er imponerende. 


Har det slått deg at en 21 år gammel back kan utvikle de offensive ferdighetene sine, også etter at en topp 6 klubb har kommet på banen?

InsVerderben
InsVerderbenInnlegg: 3261
23.05.19 06:52

De Gea forlenger ikke, ser jeg.

John||Locke
John||LockeInnlegg: 9801
23.05.19 08:11

Til mine United-søstre og -brødre: Kan dere som er trygge på at Solskjær blir en suksess og som er 100% komfortabel med ansettelsen av ham som manager, gjøre dere til kjenne?

Hvis dere ikke er 100%, hvor komfortable er dere med valget, når man tar alt med Solskjær med i beregningen? Er det mulig å tallfeste det?


-Pat

-Joachim-
-Joachim-Innlegg: 10212
23.05.19 08:25

Synes forsåvidt det var greit at Solskjær fikk sjansen etter en oppløftende start, selv om Pochettino nok hadde vært det safeste valget. Spørsmålet er om det i hele tatt var aktuelt?  

Det eneste jeg reagerer på er at en kunne ha ventet med å offentliggjøre det til etter en visste om det ble CL kommende sesong eller ikke. En kan peke på så mange faktorer som bidro til kollapsen. Slutt på flaks, formdupp på spillere, comebacket mot PSG, individuelle feil, Solskjær som fast manager osv osv. Jeg tror bare ikke at det var rett timing å offentliggjøre det så snarlig.

(Innlegget ble redigert 23.05.19 08:27)

caliblue
caliblueInnlegg: 13601
23.05.19 09:06

Når det gjelder timingen på ansettelsen av Solskjær som fast manager, så var det ulike signaler hele vinteren at det kom til å bli tatt en avgjørelse i slutten av mars. I tillegg var alle skråsikre på at han fikk jobben en uke eller to før det ble offentliggjort.


Det skulle ikke forbause meg om at timingen skyldtes avtalen United hadde med Molde. Knyttet opp mot økonomisk kompensasjon e.l. For United regnet neppe med at det skulle bli aktuelt med permanent ansettelse, samtidig som Molde hadde behov for en tidlig avklaring.


Så når offentliggjøringen skjedde tre dager før Moldes sesongstart, så var det kanskje ikke så random som først antatt.

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 5697
23.05.19 09:19
John||Locke: Hvis dere ikke er 100%, hvor komfortable er dere med valget, når man tar alt med Solskjær med i beregningen? Er det mulig å tallfeste det?

1% (i tekst blir det "vi får se hva som skjer")

Alt jeg håpet på har uansett blitt rassert, så nå må man håpe på at OGS har noe i seg som han aldri har vist før. Men absolutt ingenting tyder på det hitill.

(Innlegget ble redigert 23.05.19 09:22)

Samey_FU
Samey_FUInnlegg: 10386
23.05.19 11:25
John||Locke: Hvis dere ikke er 100%, hvor komfortable er dere med valget, når man tar alt med Solskjær med i beregningen? Er det mulig å tallfeste det?

Tallfeste hvor komfy jeg er med OGS inn som manager? 

Umulig. Jeg syns ansettelsesprosessen var på trynet. Syns flere ting brude ha vært på plass før man i det hele tatt satte seg ned for å diskutere manager-stillingen

Ed Woodward hadde en gylden sjanse i desember. Han kunne starte prosessen med å ansette en DOF. Så sammen med denne personen, klekke ut en langsiktig og kortsiktig plan for klubben, så headhunte den perosnen de mente hadde best forutsetininger for å realisere planene.

Den gang ei, en av verdens største idrettsklubber, som er langt mer businessorientert enn sportslig orientert, ansatte en fyr etter en rekke med gode resultater.. Go figure. 

Dux1
Dux1Innlegg: 32457
23.05.19 11:54
Samey_FU: Ed Woodward hadde en gylden sjanse i desember. Han kunne starte prosessen med å ansette en DOF. Så sammen med denne personen, klekke ut en langsiktig og kortsiktig plan for klubben, så headhunte den perosnen de mente hadde best forutsetininger for å realisere planene.

Vakkert!

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 18921
23.05.19 14:53

Jeg er ikke komfortabel med det i det hele tatt, men prøver å være optimist. Mest fordi vi i det minste ikke går fullstendig på akkord med klubbverdiene.


Samtidig er det vanskelig å mene for mye fordi vi ikke kjenner godt nok til beslutningsgrunnlaget. Samtidig tror jeg at det kunne være fornuftig av fotballklubber å kjøre en ekstremt åpen og transparent tilnærming. Hadde jeg vært eier eller styreleder ville jeg nærmest kreve det. Det er kanskje risky og det krever at man er kompetent. Men da kan man i det minste fremstå kompetent selv om det noen ganger går galt.


Når man ansatte Solskjær burde man gitt en grundig begrunnelse på hvorfor. Dersom begrunnelsen var at Solskjær hadde vunnet kamper i tre måneder og spillerne er positive til han ville jeg blitt småstresset. Dersom begrunnelsen derimot var at man de siste tre månedene har evaluert han grundig og mener at han er riktig man pga A, B, C kunne det ha gitt mer trygghet. Slike tilnærminger kan være svært nyttige internt også på et senere tidspunkt.

wingswest
wingswestInnlegg: 11136
23.05.19 15:13
TheBelfastBoy: Når man ansatte Solskjær burde man gitt en grundig begrunnelse på hvorfor. Dersom begrunnelsen var at Solskjær hadde vunnet kamper i tre måneder og spillerne er positive til han ville jeg blitt småstresset. Dersom begrunnelsen derimot var at man de siste tre månedene har evaluert han grundig og mener at han er riktig man pga A, B, C kunne det ha gitt mer trygghet. Slike tilnærminger kan være svært nyttige internt også på et senere tidspunkt.

Jeg satt litt med følelsen av at man valgte ansettelsen fordi lufta gikk litt ut av spillerne etter den enorme starten til OGS. Herrera-saken var uheldig, og i media antok man gjerne at f. eks. Herrera ville avvente og se hvilken manager som styrte neste sesong før en eventuell ny kontrakt. Man antok at Herrera ønsket å jobbe under Solskjær.
Kanskje ville man ro i land Herrera-situasjonen, og samtidig prøve å skape et nytt momentum etter landslagspausen og et par tap, og skape en positiv respons på det.

Selv er jeg positiv til OGS totalt sett, og håper jo selvsagt at han lykkes. Men jeg skrev også innlegg underveis i seiersrekka at det skulle bli veldig interessant å se hvordan OGS og spillergruppa responderte på et par strake tap, og hvordan man jobbet for å snu det. Det mest skuffende var trolig de to siste ligakampene. Skuffelsen var ikke fordi håpet om CL-plass glapp i nest siste runde, det verste var at man ikke klarte å avslutte med stil mot Cardiff.

Spesielt åpningskampen til Solskjær mot Cardiff, med Rashford-frispark etter 5 minutter, Solskjær-feiring, Herrera-suser fra distanse, og boxing day-kampen mot Huddersfield, disse står igjen som de største kampene. Større enn PSG-kampen, spesielt Boxing Day hvor alt satt.
At forskjellen er så stor fra 5 mål og storspill mot Cardiff i desember, til totalræva i siste runde mot det samme laget som allerede var klar for Championship, det er utilgivelig.
Solskjær må naturligvis diskutere det med ledelsen, men det beste hadde vært å svinge øksa. Ut med en hel haug av daukjøtt. Det sender det nødvendige signalet til resten av gruppa. De som ønsker å bli igjen må kjempe med nebb og klør. Nå kommer det en 21-åring inn som sannsynligvis tar den kampen, vil de etablerte også brette opp ermene?

Yourexperiencemaydiffer
YourexperiencemaydifferInnlegg: 5709
23.05.19 15:54
John||Locke: Er det mulig å tallfeste det?

43%.

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 18921
23.05.19 15:56

Både Custis og Luckhurst melder at Fletcher og Rio (sammen med Butt) vurderes til roller i en komite. Ikke som teknisk direktør. Det kan se ut til at man i komiteen skal ta avgjørelser om både eksisterende spillere, potensielle spillere og mer strategiske avgjørelser og retningsvalg. Jeg forstår det også slik at dette skal ledes av en teknisk direktør.


Jeg er klar over at det er utfordringer knyttet til en slik organiseringsform, men jeg har veldig sans for det. Det å basere seg på at man skal finne en trollmann som tar alt av avgjørelser virker naivt, og potensielt kortsiktig og dermed kostbart.


I realiteten skal dette innebære at man flytter makt fra manager (nå trener) og Woodward til en komite ledet av en teknisk direktør. Jeg vil nesten tro vi har en teknisk direktør klar allerede, om det i det hele tatt blir. Mitt inntrykk er at de beste trenerne i dag foretrekker å være nettopp det. Nemlig trenere. I motsetning til tidligere hvor man ønsket innflytelse over alt.

Pogba6
Pogba6Innlegg: 6746
23.05.19 17:30

Greit nok med transferkomitee, men hvorfor må det være eksspillere som og har spilt sammen med spillere på dagens lag, klarer de da å være objektive? Har mine tvil. Et annet spørsmål er hvorfor det bare er engelskmenn i denne komiteen? Bør være impulser fra resten av verden og der.

John||Locke
John||LockeInnlegg: 9801
23.05.19 19:07
Samey_FU: Tallfeste hvor komfy jeg er med OGS inn som manager?  Umulig.

Prøv da, kompis!


-Pat

Denat
DenatInnlegg: 2113
23.05.19 19:57

"Statistisk sett er jo AWB en av Europas beste taklere sesongen 2018/2019, og han har jo fremstått som en back som i utgangspunktet ønsker å forsvare seg. God defensivt, bra fysikk, god i lufta, høyt tempo. I utgangspunktet har det vel ingenting å si om en spiller havner på etterskudd"


- Statistisk sett kan hvem som helst se bra ut. Det er bare å ikke være der det skjer, og sette inn taklinger bare når du er sikker på å treffe.


Det er f.eks ingen statistikk som fører opp at Wan Bissaka ikke var i nærheten da Mané kom alene gjennom på siden hans da han puttet seiersmålet på overtid i januar, eller da han havnet på etterskudd og måtte felle Salah som bakerstemann og fikk rødt kort i det første oppgjøret denne sesongen. Feilplassert og på etterskudd mange ganger i hver kamp jeg har sett han. Skal riktignok nevnes at jeg stort sett har sett han mot toppklubbene. 


At han bare har blitt passert 7 ganger denne sesongen er også bare tull. Han har kanskje blitt driblet forbi 7 ganger, men han har blitt passert langt, langt flere ganger. Spesielt om du tar med de gangene han har forlatt siden sin og etterlatt enorme rom. Det var jo sikkert opp mot 10 ganger bare i den nevnte kampen mot Pool i januar. 


Selvfølgelig er det mulighet for bedring der, men for meg ser han ut som en forsvarsspillers svar på Ibe. Eller en høyrebackens svar på Moreno. Gode fysiske egenskaper, men med så svakt fotballhode at han aldri vil være i stand til å makse det fysiske talentet. 

Samey_FU
Samey_FUInnlegg: 10386
24.05.19 09:44
John||Locke: Prøv da, kompis!

10%. Tallet hadde vært en del høyere om OGS hadde hatt en skikkelig sportlig organisasjon bak seg. 

Hetfield
HetfieldInnlegg: 19421
24.05.19 12:55

Hva jeg p.d.d tipper utifra overgangsrykter og magefølelsen:

Henderson

Aarons Lindelof Maguire Shaw

Partey

Fred Pogba

Sancho Rashford Martial

Benk: Romero, Dalot, Young, Tuanzebe, Smalling,  Matic, McTominay, Pereira, Greenwood, Lingard, Daniel James, Pedro

Sancho blir svindyr, men tror vi han hanke ham inn om vi legger på en god lønnspakke. De sportslig store (RM, Barca, Bayern, City, Pool etc.) er allerede besatt med velfungerende spillere i de offensive posisjonene, eller vil handle inn etablerte stjerner, så tror ikke dette er året Jadon drar til en av dem.

Ligger i kortene at De Ligt forsvinner til en av de ovenfor nevnte som er milevis foran oss sportslig er jeg redd..

(Innlegget ble redigert 24.05.19 12:57)

mjordan23
mjordan23Innlegg: 18402
24.05.19 12:59
Hetfield: Ligger i kortene at De Ligt forsvinner til en av de ovenfor nevnte som er milevis foran oss sportslig er jeg redd..

Tja, akkurat nå ser det vel ut som at sjansene for å få de Ligt er vesentlig større enn det å hente Sancho. 

Samey_FU
Samey_FUInnlegg: 10386
24.05.19 13:29

Jeg bryr meg i grunn lite om man får Sancho jo mer jeg tenker på det. 

Mason Greenwood har helt sinnssyke tall og jevngammel med Sancho. Hvorfor skulle ikke Greenwood klare det samme? 

glycinello
glycinelloInnlegg: 5277
24.05.19 13:43
Samey_FU: Jeg bryr meg i grunn lite om man får Sancho jo mer jeg tenker på det.  Mason Greenwood har helt sinnssyke tall og jevngammel med Sancho. Hvorfor skulle ikke Greenwood klare det samme?

Mistenker Sancho for å være litt hypet. Vi har jo kjøpt spillere som har vært veldig gode for Dortmund før... 


Sammenligningen med Greenwood blir kanskje litt som å sammenligne epler og appelsiner? Sancho er kantspiller mens Greenwood stort sett har spilt spiss. 

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 5697
24.05.19 13:58

Savner spillere fremover som tenker på andre enn seg selv. Det å både å ha blikk for spillet men også kvalitet til å avlever en ball/innlegg er totalt fraværende.

Så enda en Rashford på kant er det siste jeg ønsker meg.

(Innlegget ble redigert 24.05.19 13:59)

mjordan23
mjordan23Innlegg: 18402
24.05.19 14:42
Samey_FU: Mason Greenwood har helt sinnssyke tall og jevngammel med Sancho. Hvorfor skulle ikke Greenwood klare det samme?

Det beste hadde selvsagt vært om Greenwood kan være ett av svarene for laget offensivt. Syns han viste mye bra mot Cardiff, regner med at han vil få bra med sjanser neste sesong. Virker jo som at OGS har stor tro på gutten. 

(Innlegget ble redigert 24.05.19 14:43)

John||Locke
John||LockeInnlegg: 9801
24.05.19 15:34
Samey_FU: 10%. Tallet hadde vært en del høyere om OGS hadde hatt en skikkelig sportlig organisasjon bak seg.

Fair enough. Hvor mye trekker det ned?

Hva hadde f.eks. den best egnede manageren, etter ditt syn, oppnådd i score? 80%?


-Pat

BlackenedJustice
BlackenedJusticeInnlegg: 20656
24.05.19 18:26

Sancho er the real deal. Bayern hjemme denne sesongen er blant de beste enkeltkampene jeg har sett av en spiller, denne sesongen. 

Jordbæryoghurt
JordbæryoghurtInnlegg: 18327
24.05.19 19:00

Virker som denne Henderson også er veldig hypet. 

CryniX
CryniXInnlegg: 12335
24.05.19 19:44
Jordbæryoghurt: Virker som denne Henderson også er veldig hypet.

Hadde du forventet noe annet? Klart man blir hypet når man holder nullen i 15 av de siste 22 ligakampene og sørger for opprykk til PL med et lag som vaket rundt i League One for kun et par sesonger siden. Legg til at en del fans antakeligvis klamrer seg til halmstrået om at man kan erstatte DDG "enkelt" med en egenprodusert spjæling...

Rent statistisk har han uansett levert en knallsterkt andre halvdel av sesongen, uten at jeg har sett et eneste minutt av gutten i år. Nå har heller aldri Henderson vært det råaste talentet i akademiet, sånn sett har hypen kommet litt ut av ingenting. Jevnaldrende akademispillere som Demetri Mitchell, Callum Gribbin og tildels Marcus Rashford fikk alle mer søkelys enn Deano før disse fikk spilletid for førstelaget.

Nå har jeg ikke sett han spille på minst 3-4 år og aner ikke hvor mye han har utviklet seg, men da jeg fulgte litt med på akademifotballen slo han meg aldri som en potensiell førstekeeper i United. For all del, han kan ha tatt massive steg siden den gang, men i så fall har det gått totalt under radaren, inntil nå.

I verste fall har vi Romero. Som ren reservekeeper har vi skutt gullfuglen med denne mannen - ikke klager han, og han leverer stort sett hver gang han må i aksjon. Selvfølgelig et steg ned fra DDG, men det hadde alle blitt... Romero og Hendo som keepere neste sesong kunne jeg levd fint med, evt. sende Hendo ut på nytt lån til Sheffield United og satset på ham i 20/21 og ut.

Hetfield
HetfieldInnlegg: 19421
24.05.19 20:38
CryniX: Selvfølgelig et steg ned fra DDG, men det hadde alle blitt...

Man har hatt han overraskende lenge, men nå føler jeg klubben ikke har noe annet valg enn å selge..

Virker ikke som han er interessert i å forlenge, skikkelig stor formdupp og mangel på fokus de siste månedene der i gården..

Vil nok bruke de siste årene av karrierene på å kjempe om de gjeveste trofene, noe en keeper av hans klasse fortjener. Har reddet ræva vår lenge nok nå..

(Innlegget ble redigert 24.05.19 20:41)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg