Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Manchester United Football Club

NYTT TEMA
Thpe
ThpeInnlegg: 35026
13.02.20 22:46
AalesundsFK: For øvrig helt merkelig at man ser så lite utvikling i den nevnte delen av spillet til Pereira når man har en mann som Carrick i teamet.

Fantastisk innlegg i det som er blitt en nokså råtten tråd. Tusen takk!

DuncanE
DuncanEInnlegg: 975
13.02.20 23:34
AalesundsFK: Jeg

Top class, AalesundsFK

iustitia_pro_XCVI
iustitia_pro_XCVIInnlegg: 6770
14.02.20 07:50
AalesundsFK: Det som gjør meg mest usikker på Solskjær er evnene han har til å skape et etablert angrepsspill og hans taktiske egenskaper. Det vanskeligste i fotball.

Flott innlegg og godt at dere ser utvikling på noen områder. For meg blir det dessverre å lete etter halmstrå. De tingene du trekker fram må ihvertfall forventes at en manager på dette nivået bidrar til at skjer kontinuerlig.


Dette, og andre ting, samtidig med at man har en klar overordnet plan og identitet, som man også innehar evnene til å implementere i spillergruppen. Når en manager har disse evnene ser man etter relativt kort tid ute på banen den røde tråden og tankegangen bak hva som arbeides med daglig. 


Dette er vel nærmest totalt fraværende hos OGS og det store ankepunktet er jo at det har det vært i hele hans virke som manager. Og så drar jeg fram igjen det som du valgte ut å latterliggjøre fra mitt forrige innlegg; nivået som behøves for å kunne kjempe om ligatittelen og spør enkelt og greit; tror du seriøst at OGS gitt mer tid er i stand til skape et lag i United som kan kjempe om ligatittelen? For det er vel målet for denne klubben?


Så bør man da spørre seg om mer tid for denne karen er det riktige å gjøre. For meg blir det et rungende ja, men ikke for de grunnene som du ønsker deg.

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 10203
14.02.20 11:55
AalesundsFK: For øvrig helt merkelig at man ser så lite utvikling i den nevnte delen av spillet til Pereira når man har en mann som Carrick i teamet.

Merkelig vet jeg ikke helt, Carrick var kanskje en smart spiller, men hvordan han er til å lære ut vet vi lite om. I tillegg må det også være en på andre siden som tar imot denne infoen, som også ha noen kvalitetene som spiller.

Pereira ser i beste tilfelle ut som en backupspiller dypt nede i rotasjonen. Håpet på at han kunne ta noen steg, men tror ikke han har det i seg kvalitetsmessig eller når det gjelder smartness. Virker veldig fotballdum og mister hodet til tider. 

(Innlegget ble redigert 14.02.20 12:00)

Monomachos
MonomachosInnlegg: 3444
14.02.20 12:10
iustitia_pro_XCVI: Dette er vel nærmest totalt fraværende hos OGS og det store ankepunktet er jo at det har det vært i hele hans virke som manager. Og så drar jeg fram igjen det som du valgte ut å latterliggjøre fra mitt forrige innlegg; nivået som behøves for å kunne kjempe om ligatittelen og spør enkelt og greit; tror du seriøst at OGS gitt mer tid er i stand til skape et lag i United som kan kjempe om ligatittelen? For det er vel målet for denne klubben?
Så bør man da spørre seg om mer tid for denne karen er det riktige å gjøre. For meg blir det et rungende ja, men ikke for de grunnene som du ønsker deg.

Ingen er da født med evnen til å lede lag til ligatitler? Alle må da lære det også. Klopp har faktisk til gode å vinne PL han også - så hvorfor ansette han?

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 10203
14.02.20 12:14
Monomachos: så hvorfor ansette han?

Progresjon på banen? -> skaper håp om bedring

En ting er at man ikke har vunnet, men man må vel kunne klare å se håp/tro i visse og mindre håp i andre. 

For noen blir det med håpet, når man med andre hele tiden ser sollide fremskritt i arbeidet de gjør.

Når Klopp ble ansatt så brukte jeg denne strategien som deler av unitedfansen bruker ovenfor Sunny nå. Jeg prøvde å få meg selv til å tro på noe annet enn virkeligheten. Jeg visste at Klopp er en fyr som skaper entusiasme i blandt spillere og fans (og en jeg kunne tenkt meg å ha som trener selv), men ville først ikke helt akseptere det, selv om jeg visste utmerket godt at dette måtte bli fremgang. 

Med Ole var det ikke den samme godfølelsen ovenfor at det ville gå i riktig rettning, og han har ikke gjort mye under dette året for å overbevise meg om at det var feil.

(Innlegget ble redigert 14.02.20 12:24)

Pogba6
Pogba6Innlegg: 9063
14.02.20 12:17

Klopp har vunnet ligaen i en av de store ligaene i Europa og han hadde ikke ligaens overlegent største ressurser. Solskjær har bevist null og niks. Tvert i mot ser man at alle lag han har ledet har blitt vesentlig bedre uten han.

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 10203
14.02.20 13:13

Som fan vil jo at laget gjør det godt spillermessig og tar steg på banen, for å gjennom det skape en tro på at man har noe godt/bedre i fremtiden. 

Jeg klarer ikke etter beste evne å se hvordan vi har utviklet oss som lag, annet enn at man har fått mer løpskraft. 

Noen spillere har tatt steg fordi de har blitt satset på å faktisk fått spille, andre pga at man har noe talent og har blitt eldre.

Det holder ikke alene til å bli noe i fremtiden.

Jeg tenker iallefall sånn at hvis vi hadde hatt noe utvikling å snakke om som følge av trenerteamet, så ville man sett det på flere spillere i troppen i tillegg til det viktigste, spillet på banen. 

Forstå meg rett, manager er delaktig å faktisk velge ut spillere til å spille, på godt og vondt. Men jeg forventer mer enn at noen spillere blir sydd puter under armene på, som i vårt tilfelle er klipppekort til noe mindre bra.

Det ser ikke akkurat ut på spillerne på banen at Ole og det øvrige trenerteamet jobber godt med øvelser som forbedrer spillerforståelse/samhandling. Og det er veien å gå for å bemestre den type motstand vi sliter med.

Nå kommer sikkert noen smart jævel å si at det er naivt å tro at man ikke jobber med det, men her snakker jeg om det vi ser (ikke ser) på banen som er noe annet. Jeg regner med at man gjør noe på treningsfeltet, men poenget er at det blir lite samhandling ut av det.

Blir det ikke en sollid bedring ut sesongen, så bør Ole gå etter siste kampen, og der all fokus blir lagt på neste sesong med ny manager.

Livet er kort, jeg orker ikke å kaste bort flere sesonger på dødfødt opplegg. Jeg krever noe å tro på.

(Innlegget ble redigert 14.02.20 13:24)

Hetfield
HetfieldInnlegg: 20016
14.02.20 14:31

Nå tror jeg Poch overtar til sommeren uansett.

Så blir det spennende å se hvor mye tid og støtte han får fra Woody..

Gleder meg til Lockes vurdering når vi taper FA-cup finalen i Mai 2021! :)

(Innlegget ble redigert 14.02.20 14:31)

Diego71
Diego71Innlegg: 1511
14.02.20 16:55

Saken med Sarr og Solskjærs håndtering av den er i ferd med å ta av i britisk media. 

Diego71
Diego71Innlegg: 1511
14.02.20 16:55

Dobbel

(Innlegget ble redigert 14.02.20 16:55)

Denat
DenatInnlegg: 3936
14.02.20 17:16

"Jeg er fornøyd med innstillingen og mentaliteten i spillergruppa til Solskjær. Vi er i mye, mye bedre fysisk form enn på samme tid i fjor og pre-Solskjær. Innstillingen er som natt og dag. Det er rett og slett godt å se."

- Dersom alt dette stemmer, hva er da grunnen til at Manchester United hadde 13 poeng mer på samme tid forrige sesong? I samme innlegg skriver du også at både Maguire, AWB og James har vært suksess-kjøp, samtidig som at både Fred og Williams ser veldig mye bedre ut. Laget leverer likevell markant svakere resultater enn forrige sesong.

Er det Lukaku og Sanchez som var så voldsomt utslagsgivende? Er det Ole Gunnar som har fått satt sitt preg på laget i større grad? Er det skaden på Pogba?

Jeg synes rett og slett at det er vanskelig å se den utviklingen du snakker om. At man løper mer er ikke en positiv ting i seg selv. Sander Berge løp mer enn noensinne i sin debut for Sheffield United, men han har kanskje aldri levert en svakere kamp. Liverpool løp mer i snitt for 2 sesonger siden, enn de har gjort denne sesongen. Kanskje man er bedre trent, men dersom man ikke samtidig løper smartere så har det ikke nødvendigvis den ønskede effekten. Vet spillerne hva de skal gjøre til enhver tid? Hvordan de skal skape sjanser? Hvordan medspillerne beveger seg? 

(Innlegget ble redigert 14.02.20 17:21)

Slikkepott
SlikkepottInnlegg: 13399
14.02.20 17:17
Hetfield: Nå tror jeg Poch overtar til sommeren uansett.

Det hadde ikke overrasket meg, uten at jeg nødvendigvis mener det er en god ide (eller en dårlig ide, for den saks skyld)


 

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 20643
14.02.20 18:35

En ting er at vi ikke har noen andre som Pogba og at dette gjør oss svært sårbare for skader på han. Et annet poeng er at vi har mistet Herrera som var svært viktig for oss. På toppen av det hele har Matic vært mye skader i år. Det innebærer at hele den sentrale midtbanen fra forrige sesong har vært borte.

 Vi har dermed måtte drille inn en ny midtbane hvor ingen av spillerne var det man normalt vil kalle etablerte/rutinerte PL-spillere. Både McTominay og Fred har tatt store steg, men det betyr ikke at dette ikke har vært ekstremt utfordrende! Man kommer heller ikke utenom at disse har mangler, og ikke står ideelt til hverandre (eller laget for øvrig).

Vi var en mann short på midtbanen da vi gikk inn i sesongen. I tillegg ble de to eneste rutinerte og etablerte skadet samtidig. Selvsagt blir konsekvensene betydelige.

Et annet poeng er tapene av Lukaku og Sanchez. Ikke fordi disse var særlig bra. Men fordi konsekvensene av skadene vi har fått denne sesongen dermed har blitt ekstra utfordrende. Dersom førstevalget på topp i fjor, Lukaku, var skadet hadde vi Rashford/Martial som kunne tre inn. Vi kunne rett og slett ha skader på to-tre etablerte PL-spillere uten at det var et problem (Sanchez, Lukaku, Martial og Rashford). I år har vi hatt betydelige skader på Martial og nå Rashford. Avstanden ned til andrevalgene er betydelig, og langt større enn i fjor.

Jeg opplever ikke at forskjellen på Lukaku/Martial forklarer noe som helst. Men forskjellen på andrevalget i år er mye større.

I tillegg hadde vi på dette tidspunktet fått en «boost» poengmessig pga at vi ble kvitt Mourinho.

Jeg synes også vi har hatt litt stang ut i enkeltkamper denne sesongen.

Rart at du som bruker så mye tid på dette ikke klarer komme frem til disse forklaringene selv. De er rimelig grunnleggende og ekstremt tydelige når man ser lager spille. Men du hadde kanskje ikke satt deg særlig inn i det denne gangen heller? :)

(Innlegget ble redigert 14.02.20 18:44)

DuncanE
DuncanEInnlegg: 975
14.02.20 18:46
Pogba6: Klopp har vunnet ligaen i en av de store ligaene i Europa og han hadde ikke ligaens overlegent største ressurser. Solskjær har bevist null og niks. Tvert i mot ser man at alle lag han har ledet har blitt vesentlig bedre uten han.

Men Mou og LvG måtte vel begge kunne sies å ha betydelige CVer bestående av CL-, cup- og serietitler. Atskillig mer imponerende enn Klopp. Uten at det hjalp stort. Ikke at jeg tror du er i stand til å sette disse bokstavene sammen til ord...

Slikkepott
SlikkepottInnlegg: 13399
14.02.20 18:46
TheBelfastBoy: I tillegg hadde vi på dette tidspunktet fått en «boost» poengmessig pga at vi ble kvitt Mourinho. Jeg synes også vi har hatt litt stang ut i enkeltkamper denne sesongen. Rart at du som bruker så mye tid på dette ikke klarer komme frem til disse forklaringene selv. De er rimelig grunnleggende og ekstremt tydelige når man ser lager spille. Men du hadde kanskje ikke satt deg særlig inn i det denne gangen heller? :)

Poengene i seg selv er en ting, mer vesentlig er tabellposisjonen og mulighetene for topp 4.


 

Pogba6
Pogba6Innlegg: 9063
14.02.20 18:54

At Mourinho og Van Gaal hadde mer imponerende CV enn Klopp er jeg ikke enig i. Se på BVB sine resultater de siste 20 årene så ser du hvilken imponerende jobb Klopp gjorde. Mourinho og Van Gaal var og over sin prime, Klopp på vei inn i sin prime. Men at du skjønner slikt er jo ikke uventet.

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 20643
14.02.20 18:54

Det er selvsagt et annet poeng. Vi gjør det vel ikke dårligere enn i fjor sammenlignet med andre lag enn LFC og Leicester, eller?

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 27669
14.02.20 19:01
TheBelfastBoy: Vi gjør det vel ikke dårligere enn i fjor sammenlignet med andre lag enn LFC og Leicester, eller?

Jo. Sammenliknet med Manchester United 2018/19, så ligger dere solide 13 poeng bak. At man fortsatt er med i en diskusjon om Champions League-plass etter ei rekke på 9-8-8 fra 25 kamper, forteller en god del om ståa blant de øvrige "topp"lagene. 

Slikkepott
SlikkepottInnlegg: 13399
14.02.20 19:09
mikemodano: forteller en god del om ståa blant de øvrige "topp"lagene.

Per dags dato så er det selvsagt mer vesentlig hvor på tabellen man havner kontra hvor mange poeng man ender opp med, noe annet vil være smått ulogisk.


 

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 27669
14.02.20 19:10

Absolutt. Manchester United skal ikke klandres for at andre klubber der oppe vakler bortimot like mye. 

Pogba6
Pogba6Innlegg: 9063
14.02.20 19:11

Tenk å diskutere om vi har gjort det dårligere enn i fjor. Dette er jo noe alle oppegående kan se. Dårligste sesongstarten på 30 år og ligger an til en poengsum rett over 50, 3 siste kamper uten mål og bak nyopprykkede Sheffield United. Er så hinsides dårlig.

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 20643
14.02.20 19:13

Eh, hæ? Merkelig innlegg, mike, gitt konteksten det du svarer på står i. Jeg liker godt å forholde meg til poeng, men det kan absolutt argumenteres for at man ikke sammenligner epler med epler når man gjør det. Men det er klart, dette kan diskuteres. I innlegget mitt over er det langt mindre som kan diskuteres.

(Innlegget ble redigert 14.02.20 19:20)

Denat
DenatInnlegg: 3936
14.02.20 19:18
TheBelfastBoy: forklaringene

Jeg ser alle disse forklaringene. Jeg ser at dere er skadeutsatt og at førstevalgene heller ikke er gode nok i særlig mange posisjoner. 

Jeg synes dog det er rart at man kan være 13 poeng bak forrige sesong, samtidig som man later til at det har vært noen særlig positiv utvikling. Da leter man etter halmstrå. Dere er dårligere nå, ganske markant, enn det dere var forrige sesong. Dere var også bak Mourinho-skjema etter tilsvarende antall kamper. Du ramser jo også opp en drøss med forklaringer på nettopp hvorfor dere har vært så dårlige. Som igjen understreker mitt poeng om at dere ikke har hatt en særlig god utvikling. 13 poeng er betydelig, og ville denne sesongen ført dere opp på sikker CL-plass og kamp om 2. plassen. 

Man kan sikkert skylde på skader, tynn tropp og uflaks dersom det gir en form for trøst. 

(Innlegget ble redigert 14.02.20 19:21)

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 20643
14.02.20 19:21

»Man kan sikkert skylde på skader, tynn tropp og uflaks dersom det gir en form for trøst.»


Ja, eller dersom man har en grunnleggende fotballforståelse.

Innlegget underbygger kanskje at man ikke har hatt en positiv utvikling. Samtidig var de fleste, allerede før sesongen ble sparket i gang, at dette kom til å bli en mellomsesong der man ville lide på kort sikt med en intensjon om å kunne bygge noe bedre på lengre sikt.

Man kan alltids diskutere om det måtte være slik, men vi visste (og flere her inne skrev det) at bredden i stallen gjorde oss ekstremt sårbare.

(Innlegget ble redigert 14.02.20 19:25)

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 27669
14.02.20 19:21
TheBelfastBoy: Merkelig innlegg

Jeg var litt for snar i tolkningen av innlegget ditt, ja. Beklager. Jeg ser jo nå at det ser litt merkelig ut. 

Denat
DenatInnlegg: 3936
14.02.20 19:23
TheBelfastBoy: fotballforståelse

Det er sant, med litt fotballforståelse så ser man at tabellen lyger og at skader og uflaks har ført dere dit dere er i dag.

Edit for å svare på edit: Innlegget jeg opprinnelig svarte på beskrev en voldsom utvikling i laget, flere enkeltspillere som hadde tatt store steg og 3 suksesskjøp. Man får inntrykk av at laget har blitt veldig mye bedre av å lese det. Faktum er sålangt at dere er 13 poeng dårligere enn en ganske svak forrige sesong. Jeg er enig med deg, dette har ikke vært veldig bra og det kunne man forutse allerede i sommer. 

(Innlegget ble redigert 14.02.20 19:36)

Slikkepott
SlikkepottInnlegg: 13399
14.02.20 19:23
mikemodano: Absolutt. Manchester United skal ikke klandres for at andre klubber der oppe vakler bortimot like mye.

Antar at det er svært få, om enn noen, som påstår at man ikke vakler.


Det er jo ikke mer enn en ærlig observasjon av situasjonen man tross alt befinner seg i, så er ligaposisjonen viktigere enn poengsummen. Antar det hjelper oss fint lite hvis poengsummen vi ender opp med normalt tilsier 4 plass, men det ble 6 plass.


 

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 20643
14.02.20 19:26

@ denat


Ikke første gang i dag du sliter med å tolke en tekst.

(Innlegget ble redigert 14.02.20 19:27)

GreySerpent
GreySerpentInnlegg: 26382
14.02.20 19:27

Selv i medgang for eget lag, er United viktigere for visse Poolsupportere. :)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg