Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Manchester United Football Club

NYTT TEMA
holdthedoor

Innlegg: 1088
holdthedoor
02.12.20 23:57

Føler dette med Fred blir blåst ut av proporsjoner. Kunne til en viss grad forstått det hvis han ble utvist på 1-1. Men i dag taper vi pga tilfeldigheter og at vi ikke setter 2-1. Fred var en del av laget som kjørte 2 omg fra start.

Synd han har en 1. touch som setter han i litt skumle situasjoner. 

Jack_Daniels

Innlegg: 28609
Jack_Daniels
02.12.20 23:59
holdthedoor: Fred var en del av laget som kjørte 2 omg fra start.

Men var likevel kun én liten cm for sent ute i en duell som kunne resultert i rødt kort når som helst. Sinnssyk gambling å beholde ham på banen. Dommeren har sett situasjonene i pausen, alle de grønnjævlige PSG-spillerne var også flinke til å minne dommeren på det faktum at Fred var på grensen. Da begynner faktorer som menneskelig psykologi å spille inn.

(Innlegget ble redigert 03.12.20 00:00)

TheBelfastBoy

Innlegg: 21061
TheBelfastBoy
03.12.20 08:51
John||Locke: Skal ærlig innrømme at han ikke har skuffet meg noe, eller egentlig at han har vært særlig på radaren. Opp og ned er hans modus operandi. Fra det usynlige til det fantastiske. Det eneste som er stabilt, og har vært stabilt i to år, er at han er totalt feil spisstype for oss.

Enig i at han ikke er riktig spisstype for oss. Det var noe av grunnen til at jeg var veldig giret på Haaland for et år siden.

Likevel er det skuffende at Martial leverer på et vesentlig lavere nivå enn hva han gjorde i fjor, og da særlig siste halvdel. Han hadde en utviklingskurve som vi ikke har sett fra han i Man Utd, og etter lockdown var han tett opp mot vår beste spiller i en svært god periode. Han var mer stabil, og hadde høyere bunnivå og toppnivå.

Det er veldig snodig om man som Man Utd-supporter ikke blir skuffet av dette.

(Innlegget ble redigert 03.12.20 08:57)

Lezah

Innlegg: 64784
Lezah
03.12.20 09:15

Syns det kollektive ser bedre ut enn tidligere. Spiller jevnt med et av verdens beste lag, og kunne fint ha vunnet. Godt å være skuffet etter et tap mot et lag som PSG.

 

FrannyLee

Innlegg: 19857
FrannyLee
03.12.20 09:22
TheBelfastBoy: Enig. Synes Maguire/Lindeløf er bra, men skulle hatt et bedre alternativ i bakhånd. Helst en rutinert ringrev. Jeg, som den eneste, hadde vært fornøyd med feks Evans.

Er vel ikke mange dagene siden du skrev at det er PLs beste stopperpar nå når Liverpoolglunten er ute?.

Mulig du har rett også selv om ikke alle er helt enig nødvendigvis.

Forøvrig så handler vel denne spesifikke kampen mest om at en ikke har marginene med seg og det skjer jo. Og det selv om en til en viss grad kan skylde på enkelspilleres udugelighet i de "kritiske" situasjonene både foran og bak.

(Innlegget ble redigert 03.12.20 09:31)

John||Locke

Innlegg: 12190
John||Locke
03.12.20 09:46
Jack_Daniels: Jeg synes det er rart at man henger seg opp i om det er en dommerfeil eller ikke

Hei! Dette innlegget postet jeg sånn cirka fire sekunder over midnatt:

Her tror jeg du setter fingeren på en vesentlig meningsforskjell.

Jeg befinner meg alltid på denne siden av diskusjonen, og jeg tør påstå at dette er en illustrende parallell.

United spiller mot et lag fra lavere divisjoner i cupen. Det er et blandet lag, med mye B og noe A. Vi spiller elendig, men fuckings Ritchie De Laet eller noe i den duren, surrer inn et mål. I det 94. minutt får Shrewsbury Town et åpenbart feilaktig straffespark, som de setter.

 

Diskusjonen går høyt og jeg forakter dommeren. Og så kommer kommentaren:

"Manchester United er uansett så mye bedre at de burde vunnet klarere. De kan takke seg sjæl!"

Jeg er ingen idiot, så jeg skjønner hva underprestering er. Det er dog helt irrelevant for om United burde vunnet kampen, hadde fortjent å vinne kampen og gjorde nok for å vinne kampen.

Spol tilbake til dagens kamp:

Fred kaster seg inn i en takling og får et fortjent gult nummer 2 = Fortjent Solskjær-kritikk, da han ikke hadde coachet spilleren godt nok

Fred gjør ingenting alt, men blir feilaktig utvist = Absurd å kritisere Solskjær for en feil mannen i svart gjør.

Det eneste som betyr noe, er om dette var en dommerfeil. Var det en dommerfeil, så skjedde ikke sannheten og Solskjær/Fred kan heller ikke kritiseres for det.


-Pat

mikemodano

Innlegg: 27916
mikemodano
03.12.20 09:59
Lezah: Spiller jevnt med et av verdens beste lag

Regjerende Champions League-finalist, ja. 

Om en leser enkelte innlegg her på siden, så kan en få inntrykk av at Paris Saint-Germain er i komplett oppløsning, og at de burde vært walk-over for et lag som Man United. I likhet med deg, så hører jeg ikke helt til den gruppa dommedagsprofeter som forfekter et slikt syn. Der finnes fortsatt et knippe litt over middels habile spillere, og tradisjonen tro de siste sesongene, så leder de den hjemlige serien, om enn ikke like suverent som de muligens pleier. PSG, ispedd en solid dose latinsk kynisme, vet å spille på strenger som vi nordeuropeere kanskje ikke alltid verdsetter, men de virker å ha lært seg hva spill i Champions League går ut på. Det gikk jo en del sesonger der de gjerne forlot turneringen rundt kvartfinaletid, og kanskje til og med før. Nå er de kan hende ikke like individuelt spektakulære lenger, selv om de stadig har enkeltprofiler som kan gjøre det lille ekstra. Kollektivt er de utvilsomt sterke, og det er intet sportslig nederlag å tape for dem. De er så absolutt et lag man helst vil unngå å støte på allerede i en åttendelsfinale. 

Dux1

Innlegg: 34627
Dux1
03.12.20 13:07
Jack_Daniels: Hvor ofte ser man ikke at en spiller, som i Freds tilfelle, blir byttet ut, fordi man vet at han lever ekstremt farlig?

Har du nylig begynt å følge med på fotball?

Hvor ofte ser man ikke en spiller med gult kort få fortsette? Hvor mange ganger fikk ikke f eks Roy Keane spille videre med gult kort? Og ingen kan komme og si at Keano ikke levde farlig på banen!

Dette pisset er blåst helt ut av proporosjoner. Ja, jeg sa like etter at Fred fikk gult at han bør tas av banen til andre omgangen. Men at OGS velger å fortsette med en av sine beste midtbanespillere mot forrige sesongs CL-finalist er ingen skandale.

I tillegg var et en dommertabbe som felte Fred. Han var på ball først da Herrera sparket inn i ham. Fred skulle fått spille videre, og ingen sofagriser hadde sagt et ord om at spilleren fikk være på banen i andre omgang. Sånn er livet.  

Vi tapte ikke pga utvisningen (vi var stort sett best etter utvisningen også), men pga ineffektivitet og uflaks foran mål. Men OGS får all tynet... Søppeljournalistikk!

 

fugletitteren

Innlegg: 11723
fugletitteren
03.12.20 13:54
holdthedoor: Føler dette med Fred blir blåst ut av proporsjoner. Kunne til en viss grad forstått det hvis han ble utvist på 1-1. Men i dag taper vi pga tilfeldigheter og at vi ikke setter 2-1. Fred var en del av laget som kjørte 2 omg fra start.

Helt enig.

Eneste man kan klandre han for i går, er at det er idiotisk å risikere utvisning ved å skalle motstander. Uansett hvor løst det er, så gir man dommer anledning til å dra frem det røde. Heldigvis viste dommeren i går, at sunn fornuft fortsatt eksisterer. 

Dog, synd at spillere som Paredes alltid slipper unna. Man belønner juks, ved at man ikke slår ned på slikt tull. Og er ikke bare at han ligger å vrir seg og holder seg til ansiktet uten grunn i en enkelt situasjon, han holder jo på kampen igjennom. 

Heldigvis er det ikke mange lag som er som psg, er jo utrolig kjedelig å se på lag som er like opptatt av å påvirke dommer til å gi motstander kort som å spille ball. 

 

Men, tilbake til Fred. Ja, han er heldig som er på banen etter første omgang. Så kan man selvsagt, med fasit i hånden, sitte i etterkant å si han burde vørt byttet ut. Men, det skal sies at han var instrumental i at United kjørte over psg i 2 omgang, og eneste grunnen til at man taper denne kampen er alle de forspilte sjansene. 2-1 målet er jo en ren tilfeldighet, ut av ingen ting, og så kommer utvisningen. På en takling som maks, om det, er et frispark. 

Så lenge Fred beholdes på banen, så kan han ikke la være å gå i dueller. Og faktisk ganske ufattelig at man ikke ber dommer se situasjonen på monitor. For selvom han burde vært utvist i første omgang, så kan man ikke dele ut et gult kort på en takling som er ren, det er bare latterlig. Virker nesten forutbestemt fra dommerne, at her skal det røde gis ved første anledning fordi de bommer i første omgang. 

Så ja, med fasit i hånd, burde selvsagt Fred vært tatt av banen i pausen, men man tar en risiko som jeg kan forstå, og det er vanskelig å legge til grunn at dommer rett og slett skal ta det jeg ser som en feig avgjørelse. Og at heller ikke VAR skal gripe inn å be dommer vurdere situasjonen på nytt. 

Midtbanen vår var lenge meget bra i går, og det var gledelig å se.

TrueTopRed

Innlegg: 12044
TrueTopRed
03.12.20 14:14
fugletitteren: Eneste man kan klandre han for i går, er at det er idiotisk å risikere utvisning ved å skalle motstander.

Det ligger i hans natur å ikke akseptere hva som helst fra motstander, og det er akkurat det som gjör at han var en stor risk senere.

Folk kan si at han fikk beskjed om å roe seg i pausen osv, og ja det kanskje han gjorde. Men jeg tviler heller ikke et sekund på at han skulle kunne gjort det samme igjen (eller noe lignende) hvis han fölte seg köddet med der ute. Han ville ikke tatt hva som helst fra en Argentiner å bare spist det ;)

Jeg synes Fred var knall spillemessig, så den ser jeg. Men det er aldri heldig når en spiller må spille med kniven på strupen, det er det få som klarer å fortsatt holde nivået.

Så vurderer vi kun Fred her, så går han fri fra kritikk sett bort fra den som du nevner der.

Slikkepott

Innlegg: 14691
Slikkepott
03.12.20 14:26
fugletitteren: men man tar en risiko som jeg kan forstå

Uenig

Den eneste grunnen til at Fred slipper unna direkte rødt kort er at hodene er inntil hverandre når han gjør bevegelsen. Hadde det vært luft mellom så hadde det neppe vært noe kjære mor, uavhengig av overspillingen til Paredes. Jeg er mer overbevist om at det er dette som redder han, enn at det handler om kraften.

Det er jo ikke lenge etter at Fred havner i en duell hvor han fort kunne fått gult kort nummer to hvis dommeren hadde sett situasjonen fra en annen vinkel og fått med seg stemplingen. Hvis han ikke hang i en tynn nok tråd etter situasjonen som kunne vært direkte rødt, så fomlet han jo i blinde på tynn is etter at dommeren garantert har sett situasjonene på nytt i pausen.

Risikoen for en utvisning, situasjonene tatt i betraktning, er så betydelig at man ikke har mange andre valg enn å bytte ut spilleren. Når marginene er tilnærmet null så er det ikke mye til kalkulert avveining, det er pur gambling mot bedre viten.

Jallaskar

Innlegg: 9705
Jallaskar
03.12.20 14:55

Så vidt jeg kan finne ut, var dette faktisk det første røde kortet Fred har fått i United-drakt?

TrueTopRed

Innlegg: 12044
TrueTopRed
03.12.20 15:21

Synes Ricky sier mye fornuftig rundt Freds kamp og vurderingen av å beholde han på.

Corvus

Innlegg: 26638
Corvus
03.12.20 15:37
TrueTopRed: Så vurderer vi kun Fred her, så går han fri fra kritikk sett bort fra den som du nevner der.

Selvsagt, det er jo alltid når United taper kun dommeren som har all skyld.

 

TrueTopRed

Innlegg: 12044
TrueTopRed
03.12.20 15:43
Corvus: Selvsagt, det er jo alltid når United taper kun dommeren som har all skyld.

https://vgd.no/sport/fotball-premier-league/tema/1865427/tittel/man-utd-psg-onsdag-21-00/innlegg/49929804#post49929804

föler at du tok riktig man med den der. den som klager mest på dommeren på hele forumet til og med......altså bare slenger du ut dritt i håp om at det kanskje treffer?

Jeg skulle kunne satt store penger på at du ikke ville funnet en her inne (dvs fotballforumet) som klager mindre på dommer enn meg. Så innlegget gir lite mening.

(Innlegget ble redigert 03.12.20 15:51)

Corvus

Innlegg: 26638
Corvus
03.12.20 18:10
TrueTopRed: Jeg skulle kunne satt store penger på at du ikke ville funnet en her inne (dvs fotballforumet) som klager mindre på dommer enn meg. Så innlegget gir lite mening.

Det var ikke myntet på deg personlig. Men på alle de av Unitedfansen som alltid skal skylde alt på dommeren hver gang det blir tap. Som du selv ser i tråden om kampen mot PSG.

InsVerderben

Innlegg: 5698
InsVerderben
03.12.20 18:12
Dux1: Vi tapte ikke pga utvisningen (vi var stort sett best etter utvisningen også), men pga ineffektivitet og uflaks foran mål. Men OGS får all tynet... Søppeljournalistikk!

Støttes!

TrueTopRed

Innlegg: 12044
TrueTopRed
03.12.20 18:42
Corvus: Det var ikke myntet på deg personlig. Men på alle de av Unitedfansen som alltid skal skylde alt på dommeren hver gang det blir tap. Som du selv ser i tråden om kampen mot PSG.

oki. Nei jeg ser virkelig ikke noe grunn for å skylde på dommer, det var ikke han som avgjorde denne kampen. 

Snarere var han til hjelp som ikke viste ut Fred tidligere, for det var det grunnlag for.

Ser det heller som at man må gå i seg selv for å kunne bli bedre, ikke finne svar alle andre steder. Sånn var det som spiller, og sånn er det når man dømmer eget fav lag :)

 

 

(Innlegget ble redigert 03.12.20 18:43)

fugletitteren

Innlegg: 11723
fugletitteren
03.12.20 21:00

Veldig få som har skyldt på dommer etter psg kampen. 

De fleste skylder på forspilte sjanser når det kommer til at man ikke får med seg noe fra den kampen. Mao du snakker bare piss.

Anbefaler deg heller å konspirere sammen med dine medsupportere i tråden deres om at VAR er kategorisk mot liverpool i stedet.

Corvus

Innlegg: 26638
Corvus
03.12.20 21:53
fugletitteren: Veldig få som har skyldt på dommer etter psg kampen.

Haha, leste nå litt i tråden, det du sier stemmer ikke.

fugletitteren

Innlegg: 11723
fugletitteren
03.12.20 22:08

Du skrev som at majoriteten skylder på dommeren, det er jo løgn.

Er noen ytterst får som peker på dommeren etter den kampen.  De fleste fokuserer på eget lag som årsak til at man taper en kamp  man er best i.

 

Corvus

Innlegg: 26638
Corvus
03.12.20 22:11
fugletitteren: Du skrev som at majoriteten skylder på dommeren, det er jo løgn.

Hvor skrev jeg at majoriteten skylder på dommeren?

GreySerpent

Innlegg: 28880
GreySerpent
03.12.20 23:06

Det er bedre å spy i motvind, enn å gidde en "diskusjon" med visse her.

Retnuh_Flim

Innlegg: 21416
Retnuh_Flim
03.12.20 23:49
GreySerpent: Det er bedre å spy i motvind, enn å gidde en "diskusjon" med visse her.

Vanskelig dilemma det der, men er nok enig.. 

Solo1980

Innlegg: 199
Solo1980
04.12.20 14:07

Manchester United and the Blame Game.

Bør ikke leses av personer med begrenset forståelse for britisk sarkasme.

KongOjo

Innlegg: 4503
KongOjo
04.12.20 17:08

Kritikken mot Solskjær når nye høyder. Det samtidig som at laget hans er 1 poeng foran fotballguden Pep, 3 poeng foran prinsen Arteta (med 1 hengekamp). Vinner de den hengekampen mot Burnley er han også likt med mesterhjernen Lampard, 3 poeng foran fotballmester Ancelotti, 1 poeng foran alltid like flinke Rodgers og ikke minst kun 2 poeng bak feilfrie Klopp og the special one Mourinho.

Det er ganske sinnsyke tall når man ser på den stormen Solskjær står i fra øst og vest. Ikke at jeg tror det skjer, men jeg tipper nesten ingen hadde løftet ett øyebryn eller klart å skrytt av han hvis han vant en stor tittel også med United, da hadde det sikkert vært de andre laga som sviktet pga corona eller noe sånt.

Føler meg ikke trygg på at noen av de navna som nevnes som erstattere til Ole er noe tryggere valg, så jeg håper virkelig ikke de biter på å ansetter f.eks Pochettino. Han har ikke vunnet ett trofe som trener, i Spurs ble han legende for å tatt klubben til en finale og 4 plasser, sånn er det ikke i United.

Bongis

Innlegg: 10481
Bongis
04.12.20 17:20
KongOjo: Det er ganske sinnsyke tall når man ser på den stormen Solskjær står i fra øst og vest. Ikke at jeg tror det skjer, men jeg tipper nesten ingen hadde løftet ett øyebryn eller klart å skrytt av han hvis han vant en stor tittel også med United, da hadde det sikkert vært de andre laga som sviktet pga corona eller noe sånt.

Det er heldigvis bare media som må ha noe United stoff. Alle seriøse kilder sier styret har full tillit til Solskjær, og hvorfor skal ikke det stemme? Storm i vannglass, og Solskjær har topp 4 og kvartfinale i CL denne sesongen. 

KongOjo

Innlegg: 4503
KongOjo
04.12.20 17:26
Bongis: Det er heldigvis bare media som må ha noe United stoff. Alle seriøse kilder sier styret har full tillit til Solskjær, og hvorfor skal ikke det stemme? Storm i vannglass, og Solskjær har topp 4 og kvartfinale i CL denne sesongen.

Du har selvfølgelig helt rett. Men det så mye rart og irriterende. Sånn så alle mener jo at Bruno er ett kupp som man ikke kommer over ofte, men du hører ikke om hvilken manager som hentet han. Sånn så den artikkelen oppfor her skriver, hvis United vinner er det pga Bruno, hvis de taper er det Ole sin feil, helt latterlig og unikt for United.

TrueTopRed

Innlegg: 12044
TrueTopRed
04.12.20 17:35
KongOjo: fotballguden Pep

hvorfor er han gud når man ligger på 11e, men ikke noe spesielt når han ligger på topp? 

At the special one plutslig er det igjen, når han var en bøtte med møkk når han var hos oss osv.

alt er svart hvit som vanlig, og ting blir tatt helt ut av sammenheng for å ende på noe bra til slutt. personlig skulle jeg heller likt å sett deg bruke argumentene for hva vi gjør bra, enn å sammenligne med underpresterende lag. noen gode argumenter der så kanskje du får flere med deg i troa.

er vi enige om at det er drittjevn serie og at det er 2-3 seire mellom bunn/toppsiktet?

United har vunnet 5 og tapt 3 av 9 kamper.  altså jevn serie tatt i betraktning helt ok. men ikke fantastisk. så tviler på at det er at man fortsatt er i CL og har disse poengene som gjør noen skeptisk. 

tror mer det går på videre/fremtidig utvikling, valg som faktisk blir tatt/optimere sjansene for å gjøre det best mulig. Sånn er det iallefall for meg.

Men igjen, har du gode argument for det vi holder på med, er det lettere å få de på andre siden med seg, enn å snakke opp motstanderer og si at vi er på høyde med de målt i poeng.

(Innlegget ble redigert 04.12.20 17:36)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg