Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Manchester United Football Club

NYTT TEMA
InsVerderben

Innlegg: 6082
InsVerderben
27.01.21 12:35

Dobbel 

(Innlegget ble redigert 27.01.21 12:36)

Saliph

Innlegg: 23332
Saliph
27.01.21 12:44
Denat: Og jeg er enig i at VGs overskrift var noe blåst opp, men dette må være den første ikke-positive overskriften deres i retning Man Utd på mange måner, så det bør vel få passere greit? For oss andre er det i det minste et lite avbrekk i den ukentlige og nermest daglige hyllingen deres av Solskjær og Man Utd. Selv når Liverpool spiller, så lages det en United-vri på overskriften.

Hehe, der har vi det :-)

 

Morten P traff sjeldent bra med den der. Rød klut, rett og slett.

Dux1

Innlegg: 34916
Dux1
27.01.21 12:46
Folkflesk: Nei, men nå var det vel Arsenal vi snakket om?

Og da er det jo greit å sammenligne med Uniteds form og prestasjoner - siden de skal møtes til helga lizzom..??

sharpix

Innlegg: 8735
sharpix
27.01.21 12:58

På en pub i et land langt borte, for mange år siden - i tiden da det andre SAF-imperiet var på høyden og regjerte PL-riket med stødig hånd (i året da imperiet bare ble brydd av noen spede forsøk på oppvigleri fra to franskmenn, som ble hardt slått ned), traff jeg på en engelskmann fra en eller annen drabantby utenfor London, og en skotte fra Glasgow.

Vi drakk sammen og snakket om noe så viktig som fotball.

Engelskmannen var særdeles engasjert i temaet, og da spesielt å snakke om den pågående maktkampen i PL, samt alle de seneste flaue nederlagene til det engelske landslaget.

Skotten satt stort sett bare og lyttet på samtalen og bidro med en og annen vittig bemerkelse, mens han hev inn store slurker med mørkt brygg. Da han ble spurt direkte om sin allianse, oppgav han Rangers, og at han egentlig kun var interessert i å følge med på skotsk fotball, og at interessen for PL og engelsk fotball var minimal. Da vi så prøvde å involvere han enda mer i samtalen gjennom å skifte temaet over til tilstandene under Old Firm, bare avfeide han det som et interessant samtaletema, med å si noe i tråd med:

"Ahh! We scots don't take the game so seriously as the english. We only watch football for fun!"


Påfulgt av en særdeles høy og ironisk latter.


Det er en noe tilsvarende stemning jeg også befinner meg i for tiden, i det å oppleve Uniteds nåværende form og tabellplassering. 

Så nei, jeg kan ikke akkurat si at det er en drøm som blir knust dersom City skulle dra dette i land til slutt (selv om jeg fortsatt tror at gullet ender opp hos Lfc). Snarere minner det heller om det man gjerne kaller "projeksjon" på fagspråket. Noen Lfc-supportere synes å lide fælt under byrden av å skulle være så mye bedre enn det dagens tabellsituasjon tilsier. Da blir det til at de tyr til en fåfengt forsvarsmekanisme å prøve å overføre egen fortvilelse over på andre. Dette for å kunne håndtere egen situasjon, en smule bedre. 


"I just watch football for fun!" 

Og det er ganske digg tilværelse å være i for tiden! 

(Innlegget ble redigert 27.01.21 12:59)

Lezah

Innlegg: 64967
Lezah
27.01.21 13:16

Å være glad for at man har kommet dithen at det er  merkbare fremskritt, har bedre stall, spill og sågar låner tabelltoppen iblant kan sikkert tolkes som gullfeberfantasierlolroflmaox2kmanuerdumme@wææ.co. Kommer an på innfallsvinkel og personlig agenda. Jeg kjenner få United-supportere som har tatt av voldsomt. Og det er jeg glad for.

(Innlegget ble redigert 27.01.21 13:25)

Saliph

Innlegg: 23332
Saliph
27.01.21 13:26
sharpix: (selv om jeg fortsatt tror at gullet ender opp hos Lfc)

Tviler. City er i utgangspunktet et mye bedre lag, og er per i dag ganske klare favoritter til tittelen etter mitt syn.

Vi virker åpenbart å være på riktig vei, men jeg tror vi har litt for mange mangler i laget til at det holder helt inn denne sesongen. Det er et år eller to for tidlig. Men klart, det hadde jo vært fantastisk morsomt å oppleve meltdownen til Liverpool-bermen dersom vi mot alle odds skulle klare det.

Vi må imidlertid også huske på at det er forbausende mange Liverpool-supportere (og andre) som faktisk håper vi vinner tittelen. De har jo skrevet i årevis at de "håper Solskjær sitter så lenge som mulig =))", og skulle vi ta tittelen så ville jo jobben hans være helt trygg i overskuelig fremtid.

Denat

Innlegg: 5234
Denat
27.01.21 13:34

"Jeg kjenner få United-supportere som har tatt av voldsomt"

- Senest i går var det en av dere inne i Liverpool-trådene og meldte at han nå hadde troen på ligagull. Han er langt fra den eneste som har uttalt tro på at pokalen kan havne på Old Trafford denne sesongen.

Hvorfor late som at det ikke er slik? Er ikke nødvendigvis galt heller, all den tid de fleste lag som leder tabellen har fans som tillater seg å tro at det kan gå hele veien. 

Dux1

Innlegg: 34916
Dux1
27.01.21 13:39
Denat: Hvorfor late som at det ikke er slik? Er ikke nødvendigvis galt heller, all den tid de fleste lag som leder tabellen har fans som tillater seg å tro at det kan gå hele veien.

En generell betraktning: Er stor forskjell på å ha troen på eget lag og sprute ned alt man ser av motstanderfans fordi United ligger i toppen. 

Falsk beskjedenhet er kanskje til og med verre enn hovering, men det må være lov å si at man tror United kan vinne gull allerede i år, uten at det skal ses på som om man er tullerusk. 

KingAnderson

Innlegg: 23515
KingAnderson
27.01.21 13:43

Nå har jeg vært borte fra VGd i en del måneder, så i stedet for å lese meg gjennom trådene her så kan kanskje noen fortelle meg om jeg har gått glipp av noe viktig..

Kan kanskje være litt spennende å se endringene hos Liverpoolsupporterne siden September da. Regner med at det har vært noen skikkelig gode meltdowns der den siste tiden :)

Wellewinhio

Innlegg: 15251
Wellewinhio
27.01.21 13:48

Nå skal det sies at vi stilte med et veldig B-preget lag mot Soton i FA-cupen. Den eneste skuffende kampen i denne rekken var CP-kampen hvor de var bedre enn oss. Man burde jo også inkludere Chelsea-kampen som skjedde rett før nyttår når man ser på "streaken" vi er på i ligaen. 

Hvis Tierney, Partey og ESR er spilleklare for denne matchen gir jeg oss gode muligheter for å vinne, men hvis to eller flere av de er ute er dere klare favoritter i denne kampen. Tror denne kampen kommer litt for tidlig for at det er ideelt å introdusere en kamprusten MØ fra start.

(Innlegget ble redigert 27.01.21 13:49)

Denat

Innlegg: 5234
Denat
27.01.21 13:54

"uten at det skal ses på som om man er tullerusk"

- Det har vel ingen påstått? Jeg har full forståelse for at man er optimistisk. Jeg tror bare at de helt største optimistene blir skuffet. 

Dux1

Innlegg: 34916
Dux1
27.01.21 13:59
Denat: Jeg tror bare at de helt største optimistene blir skuffet.

Det blir jo deres problem i så fall. Folk får reagere som de ønsker. At noen har troen på gull er helt greit. Resultatene så langt tilsier jo at vi kan være med i kampen. Så får man se hvor det bærer hen til slutt. 

InsVerderben

Innlegg: 6082
InsVerderben
27.01.21 13:59

KingAnderson: "Nå har jeg vært borte fra VGd i en del måneder, så i stedet for å lese meg gjennom trådene her så kan kanskje noen fortelle meg om jeg har gått glipp av noe viktig.."

Opplever deg som en kyndig, ryddig&saklig debattant, og velkommen tilbake!

Sikkert andre og mer aktive brukere som kan oppsummere om du skulle ha gått glipp av noe og også eventuelle "meltdowns....." ;)

sharpix

Innlegg: 8735
sharpix
27.01.21 14:00
Saliph: Tviler. City er i utgangspunktet et mye bedre lag, og er per i dag ganske klare favoritter til tittelen etter mitt syn. Vi virker åpenbart å være på riktig vei, men jeg tror vi har litt for mange mangler i laget til at det holder helt inn denne sesongen. Det er et år eller to for tidlig. Men klart, det hadde jo vært fantastisk morsomt å oppleve meltdownen til Liverpool-bermen dersom vi mot alle odds skulle klare det. Vi må imidlertid også huske på at det er forbausende mange Liverpool-supportere (og andre) som faktisk håper vi vinner tittelen. De har jo skrevet i årevis at de "håper Solskjær sitter så lenge som mulig =))", og skulle vi ta tittelen så ville jo jobben hans være helt trygg i overskuelig fremtid.

Det er mulig jeg overdriver konsekvensen av manglende pre-season, men noe sier meg at City og United vil bli "tyngre i beina" utover  våren. Spesielt hvis de to lagene skal satse hardt i CL/EL også.

Som jeg har skrevet tidligere, så har i grunn alt ligget til rette for at Lfc skulle vinne en enkel "back-to-back" denne sesongen. Disse skadene de bærer seg sånn over, har egentlig bare vært en slags "balance in the force". Dette har bare bidratt til å gjøre kampen om gullet litt mer spennende, noe enkelte Lfc-fans håndterer veldig dårlig.


Ellers er jeg helt enig i de to siste avsnittene.

Jeg kan innrømme at jeg faktisk har en drøm om å få se "amatøren" fra Kristiansund som leder United til å vinne PL-gull. Jeg er spent på hvilke unnskyldninger som vil komme - utover de som allerede har begynt å dukke opp, selvsagt. 


Men, jeg kan godt vente, da jeg ikke trenger at dette skal skje allerede denne våren.  Hvis jeg kunne velge, så ville jeg foretrukket å vente til man er sikker på at PL-pokalen kunne bli hevet foran en tribune fylt opp av tilskuere.

(Innlegget ble redigert 27.01.21 14:03)

KingAnderson

Innlegg: 23515
KingAnderson
27.01.21 14:01
Wellewinhio: Tror denne kampen kommer litt for tidlig for at det er ideelt å introdusere en kamprusten MØ fra start.

Regner med at han sitter på benken fra start.

Arsenal er vel i noenlunde samme situasjon som vi er, selv om vi kanskje har kommet noen steg lengre. I ferd med å bygge opp igjen etter en ørkenvandring. Og da vil begge lagene også variere en del i prestasjonene. Selv om vi nå har en lang rekke med gode resultater så vil vi garantert få noen tyngre perioder igjen, så en kamp mot Arsenal er i utgangspunktet helt åpen. Man vet rett og slett ikke hvilken utgave av lagene som vil komme på banen.

Godset_United_Sharks

Innlegg: 2537
Denat: Senest i går var det en av dere inne i Liverpool-trådene og meldte at han nå hadde troen på ligagull. Han er langt fra den eneste som har uttalt tro på at pokalen kan havne på Old Trafford denne sesongen.

Sjukt å melde at United kan ta gull foran mektige liverpool. 

For det er det som er greia. Jeg har fulgt din agenda i klubbtråden deres. Du trur liverpool er så gode og at United er så dårlige, at det aldri noen gang i din villeste fantasi kommer til å skje, at dere havner bak oss på tabellen. 

Tap mot Tottenham og dere kan ligge 9 poeng bak oss. Gjerne på en 8.plass. 

Denat

Innlegg: 5234
Denat
27.01.21 14:24

"Du trur liverpool er så gode og at United er så dårlige, at det aldri noen gang i din villeste fantasi kommer til å skje, at dere havner bak oss på tabellen."

- Jeg har vel uttalt at jeg mener Liverpool nå kjemper for CL-plass, ikke ligagull.

Pr. i dag er ikke Liverpool i nærheten, og uten et stopperkjøp de neste dagene tror jeg vi skal si oss meget fornøyd med 4.plass. 

Hetfield

Innlegg: 20761
Hetfield
27.01.21 14:33
Denat: - Ja, denne sesongen ser Man City dessverre ut til å være i en egen klasse. De vinner nok ligaen med en god luke ned til nummer 2.

Slik de feier unna motstanderne nå så vil de også kunne senke tempoet og spare krefter samtidig som de bruker stjernestallen sin.

Tror ikke de blir like tunge i beina som United utover som må jage mer for å ta poeng.

Er fornøyd om United havner på 2-3 plass. og tar en pokal ved siden av, gjerne FA-cupen.

InsVerderben

Innlegg: 6082
InsVerderben
27.01.21 15:04

Hetfield: "Er fornøyd om United havner på 2-3 plass. og tar en pokal ved siden av, gjerne FA-cupen."

Absolutt, og som et tillegg/utdyping at vi kaprer nærmest like mange poeng i begge halvdeler av denne sesongen, noe som til slutt vil gi +/- 80 poeng.

Det vil vise en jevnt god sesong og samlet sett være en fremgang.

KingAnderson

Innlegg: 23515
KingAnderson
27.01.21 15:46
InsVerderben: fremgang.

Fremgang er nøkkelordet for min del. Det har vært bekmørkt i en lengre periode fra Moyes til Mourinho, så det er rett og slett herlig å se fremgangen vi har nå under OGS.

Jeg er fortsatt ikke sikker på om OGS er den rette for oss hvis vi ser mange år inn i fremtiden, men det er uansett ingen tvil om at alle avgjørelser han tar som manager er det som han mener er til beste for klubben i et lengre tidsperspektiv.

Lezah

Innlegg: 64967
Lezah
27.01.21 15:52
Denat: en av dere

Å faen, I stand corrected! Og "en av dere" har fyrt opp konspirasjonsteorier i ukesvis nå. Tipper vi begge føler det er like relevant for oss.

Hvorfor late som at det ikke er slik...ja, når han "ene av oss" og noen andre du vet om er gira så er det bare å resignere og innrømme at hele/majoriteten av Uniteds supporterbase genuint tror på gull. GGMU!

(Innlegget ble redigert 27.01.21 15:54)

Reddington1

Innlegg: 2269
Reddington1
27.01.21 15:59
KingAnderson: Fremgang er nøkkelordet for min del. Det har vært bekmørkt i en lengre periode fra Moyes til Mourinho, så det er rett og slett herlig å se fremgangen vi har nå under OGS

Fremgangen laget har vist de siste 2 månedene er egentlig ganske bemerkelsesverdig. Jeg var svært kritisk til dette prosjektet for 2-3 mnd. siden (selv om man allerede da lå greit an på tabellen), men føler nesten at prosjektet rent spillemessig har hatt større fremgang de siste 2-3 månedene enn fra desember 2018 til november 2020. 

Det er fortsatt en lang vei å gå når man ser nivået eksempelvis City er på, men nå har man et grunnlag og noen holdepunkter som gjør at det faktisk er mulig å se hvor vi er på vei. Nesten for første gang under OGS, mener jeg. 

KingAnderson

Innlegg: 23515
KingAnderson
27.01.21 16:05
Reddington1: nå har man et grunnlag og noen holdepunkter som gjør at det faktisk er mulig å se hvor vi er på vei. Nesten for første gang under OGS, mener jeg.

Enig. Men samtidig så er i hvert fall ikke jeg i stand til å stole helt på de fremgangene man kan se. Man har vunnet mange jevne kamper, og hatt mye marginer med oss i denne perioden.
Men som du skriver; bemerkelsesverdig hvordan vi plutselig har gått fra å være et lag som ser hjelpesløse ut mot lag som ligger og forsvarer seg til å bli et lag med selvtillit som bare maler på og lager åpninger som man utnytter.

TheBelfastBoy

Innlegg: 21468
TheBelfastBoy
27.01.21 16:13
Denat: Hvorfor late som at det ikke er slik?

Hva er «slik»? At den brede majoritet tror på gull? Eller at hver enkelt gjør det?

Det er helt sikkert et lite fåtall som tror på det. Mitt inntrykk er at de fleste nyter situasjonen, håper, men at få tror. Svarene i denne tråden ser ut til å underbygge det.

Hvorfor later du som at noe annet er tilfelle?

Denat

Innlegg: 5234
Denat
27.01.21 16:14

"så er det bare å resignere og innrømme at hele/majoriteten av Uniteds supporterbase genuint tror på gull."

- Disse stråmennene dine finner jeg svært lite interessant. 

Jeg presiserte i innlegget mitt at det ikke gjelder alle, men mange. At du (og åpenbart klovnen over her) velger å ignorere den delen av innlegget er ikke overraskende.

Det andre du skriver er også i beste fall dårlige leseferdigheter. Jeg skriver at "senest i går var det èn". Dette er ikke det samme som "det har bare vært én". Det har vært mange, han ene ble brukt som eksempel. Jeg kan derimot finne flere eksempler på Man Utd-fans som har erklært tittelkamp og troen på gull, dersom det skulle være nødvendig. Jeg ser dog ikke helt at den påstanden er så drøy, da det jo ofte er slik når et lag ligger på 2.plass etter halvspilt sesong. 

(Innlegget ble redigert 27.01.21 16:16)

Lezah

Innlegg: 64967
Lezah
27.01.21 16:26
Denat: Jeg presiserte i innlegget mitt at det ikke gjelder alle, men mange.

Og poenget mitt er at jeg ikke har inntrykk av at det er MANGE. I det hele tatt. Jeg er kjent med deg her inne og mistenker at du ville hevdet dette om det så var 4-5 stykker. Nå kan ingen av oss bevise verken det ene eller andre, selv om du jo virker i stuss over at jeg "nekter for at det er slik" (eller hvordan den nøyaktige formuleringen var, men fasit fins tydeligvis).

Jeg vurderte å skrive i kamptråden at gullet er så og si vårt, men tok meg i det. Selv om det er åpenbart piss/fleip i likhet med anti-jinxing og "Nødpool" så vet jeg ting blir tatt å ramme alvor her inne.

TheBelfastBoy

Innlegg: 21468
TheBelfastBoy
27.01.21 16:31
Denat: Jeg presiserte i innlegget mitt at det ikke gjelder alle, men mange.

Litt voksenopplæring er det tydeligvis behov for..

Igjen, hva er «mange»? Du kaller andre for klovn, men ser ikke ut til å ha et forhold til dette. Da kan man være fristet til å ta i bruk langt mindre flatterende adjektiv om deg og din kapasitet.

Jeg aner ikke hvor mange som tror på ligagull, men jeg har inntrykk av at det er relativt få. Men relativt få kan også være «mange». Flere enn hundre er kanskje «mange» i dine øyne? Det er hvertfall fryktelig mange mennesker å ha i stuen, men er det en vesentlig andel av supporterne?

Når jeg skriver «relativt få» definerer det som mindre enn tyve prosent av supportergrupperingen. Men dette er som sagt bare et inntrykk jeg sitter med. Din evaluering av «mange» er nok langt mer velfundert.

Med «tro» mener jeg anser det som mer sannsynlig at det blir gull enn ikke. Jeg tror også at Man Utd kan vinne seriegull, men jeg anser det som høyst usannsynlig.

(Innlegget ble redigert 27.01.21 16:34)

Folkflesk

Innlegg: 29234
Folkflesk
27.01.21 16:42
Dux1: Og da er det jo greit å sammenligne med Uniteds form og prestasjoner - siden de skal møtes til helga lizzom..??

Ja, men påstanden din var at Arsenal var i kanonform. Jeg vil heller si at de er på bedringens vei fra et temmelig dårlig utgangspunkt og at de har hatt svak motstand siden nyttår. Kampen på lørdag mot seriens beste bortelag vil bli den første alvorlige testen deres på om de er i ferd med å friskmeldes.

(Innlegget ble redigert 27.01.21 16:44)

laffano

Innlegg: 23445
laffano
27.01.21 17:06

De som tror på liga gull nå er ikke helt oppegående 

 

De som faktiskt er oppegående håper på topp 4 kanskje topp 3.

Folkflesk

Innlegg: 29234
Folkflesk
27.01.21 17:08
laffano: De som tror på liga gull nå er ikke helt oppegående    De som faktiskt er oppegående håper på topp 4 kanskje topp 3.

Nei, jeg håper på sølv og har et ørlite håp om gull. Vil si at sjansen til gull er så liten som 10-90 eller i beste fall 20-80, mens sølv er mer 50-50. 

City er det eneste laget som åpenbart blir en stor kneik å komme seg foran. Resten er helt klart overkommelige.

(Innlegget ble redigert 27.01.21 17:10)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg