Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Manchester United Football Club

NYTT TEMA
Dux1

Innlegg: 34875
Dux1
23.02.21 13:35
Mc_lovin: Ja, men som sagt, det er ekkelt å heade til corner når man står så direkte på mål. Generelt slipper vi inn alt for mye inn på defensive dødballer og da må man heller se på systemet, enn den enkelt-spilleren som er sist på ballen.

At det er ekkelt for så være. Maguire burde vært kald nok der og tatt sjansen på å klarere. Å sende ballen ned innafor seksten med ryggen til er langt mer ekkelt og en langt større gambling.

Ellers er jeg helt enig i at vi sliter voldsomt på dødballer imot, og at her må OGS og hans team gjøre en jobb med å forbedre. 

TrueTopRed

Innlegg: 12397
TrueTopRed
23.02.21 13:41
Dux1: Kunne neppe blitt stort verre enn gjengen til Liverpool, eller?!

Jeg føler at det du spørr om der er meget preget av siste ligakamp og tabellplassering, og i mindre grad at man greit tok seg av Leipzig sist uke og er igjen i CL.

Når jeg ser på PL på slutten av sesongen, så er det å komme på 2-4 i stort sett det samme, ihvertfall om man er langt bak nummer 1. Så da henger det på hva man rasker med seg av øvrige pokaler.

Jeg tror liverpool klarer topp 4, og gjør de det og hvis du har lest det jeg skriver her, så blir spm ditt rart. Men svaret mitt på det, er at det kunne sett mye verre ut om vi hadde fått en langtidsskade på Bruno.

Oles jobb hang vel i en meget tynn tråd når Bruno ankom og vendte på hele sesongen. Det er fort gjort å glemme. Mulig at det ville sett greit ut uansett, men topp 4 ville vi slitt med.

(Innlegget ble redigert 23.02.21 13:45)

Dux1

Innlegg: 34875
Dux1
23.02.21 14:04
TrueTopRed: Oles jobb hang vel i en meget tynn tråd når Bruno ankom og vendte på hele sesongen. Det er fort gjort å glemme. Mulig at det ville sett greit ut uansett, men topp 4 ville vi slitt med.

Men herregud da! Er ikke det hele poenget for en manager å skaffe seg spillere som løfter laget og hever kvaliteten? Skal Ole kritiseres for at han kjøpte Bruno? 

Hva skjedde når SAF kjøpte Cantona? Eller Klopp van Dijk? Jo, de løftet klubbene til nye himmelhøyder. Å ta en manager på at han finner katalysatoren for suksess er bare absurd og lite intelligent.  

TrueTopRed

Innlegg: 12397
TrueTopRed
23.02.21 14:13
Dux1: Men herregud da! Er ikke det hele poenget for en manager å skaffe seg spillere som løfter laget og hever kvaliteten? Skal Ole kritiseres for at han kjøpte Bruno?

Du spørr meg først om det kunne gått så mye galere enn for Liverpool. For å toppe det med at det blir angrep på Ole når jeg legger opp ting som forteller om betydelsen av Bruno, som jo er en stor del av fremgangen akkurat som Van Dijk var det for Liverpool når han kom.

Nei Dux, dette var ikke angrep på Ole, Det var for å fortelle verdien av spiller og hvor mye vi ev hadde mistet uten han opp mot det Liverpool står i akkurat nå.

Jeg prøver å dra et rart spm ned på bakkenivå. Det er gøy å si at liverpool er dårlige, men det overvinner ikke realismen i ting.

(Innlegget ble redigert 23.02.21 14:14)

InsVerderben

Innlegg: 6007
InsVerderben
23.02.21 14:32

TrueTopRed: "...kunne sett mye verre ut om vi hadde fått en langtidsskade på Bruno. Oles jobb hang vel i en meget tynn tråd når Bruno ankom og vendte på hele sesongen. Det er fort gjort å glemme. Mulig at det ville sett greit ut uansett, men topp 4 ville vi slitt med."

Absolutt, en unik signering og selvfølgelig avgjørende nå å holde Bruno frisk&rask! Har vært i klubben et drøyt år og hatt voldsom betydning. Vanskelig å se for seg at vi hadde vært der vi er, eller klart 3.plassen i PL forrige sesong uten ham.

Er nærmest uunnværlig for laget, viktig for ethvert lag å ha mer enn "ett ben å stå på", ikke være for sårbare og håper vi slipper å finne ut av det, men før eller siden....!

Uansett, "levetiden" til enhver spiller går ikke akkurat opp (avhengig av) og om å gjøre å ikke brenne ut Bruno men, passe på ham og jobbe med alternativer....!

(Innlegget ble redigert 23.02.21 14:39)

CryniX

Innlegg: 13437
CryniX
23.02.21 14:49
Mc_lovin: Skal Maguire kritiseres på baklengsmålet fordi medspillerne syntes det var en god situasjon å stå rolig med kuken i hånden? Ved normalt forsvarsspill så er jo den farligste Newcastle-spilleren DEKKET i feltet. Fascinerende hvordan Maxim skyte helt upresset rett utenfor fem-meteren til tross for at Fred og Shaw er to meter unna.  Maguire kunne headet til ny corner men det er også ekkelt når man får ballen så tett på mål.  Når det er sagt, jeg syntes Maguire har en langt større tilstedeværelse i feltet enn Lindeløf, til tross for at han lager frispark i 9 av 10 tilfeller i motsatt 16-meter.

Ved normalt forsvarsspill hadde Maguire headet den ballen ut til ny corner. Han aner ikke hvor han har motspillere i feltet der. Mtp. trajectory på ballen er det en simpel stuss som skal til, trenger ikke akkurat heade den over mål. Fred markerer Joelinton og Shaw er absolutt ikke to meter unna.

Å klandre noen andre enn Maguire for baklengsen her ser mildt sagt ikke pent ut. Han burde for øvrig vært utvist etter fire minutter også.

EDIT: Ser deler har blitt nevnt allerede. Skal bli flinkere til å lese videre i tråd før jeg kommenterer.

(Innlegget ble redigert 23.02.21 14:50)

missChance

Innlegg: 57129
Hetfield

Innlegg: 20704
Hetfield
23.02.21 14:57
CryniX: Å klandre noen andre enn Maguire for baklengsen her ser mildt sagt ikke pent ut. Han burde for øvrig vært utvist etter fire minutter også.

Leste tidligere idag at det var flere på twitter som ville ha han utestengt pga. albuebruk.

Og enig i at han har skylden på baklengs-målet, det var en håpløs klarering når han hadde mer tid til å vurdere.

Maxims skudd var også hardt og kontant oppunder nettaket, vanskelig for DDG å blokke den i tide.

TrueTopRed

Innlegg: 12397
TrueTopRed
23.02.21 15:01
InsVerderben: Absolutt, en unik signering og selvfølgelig avgjørende nå å holde Bruno frisk&rask! Har vært i klubben et drøyt år og hatt voldsom betydning. Vanskelig å se for seg at vi hadde vært der vi er, eller klart 3.plassen i PL forrige sesong uten ham.

Det er kort mellom suksess og ble ledd av, det er sikkert.

Det å kunne skåre mål i en svak kamp som gjør at maktbalansen switcher over og gir en selvtillit videre i kampen eller til neste, om det er en avgjørende skåring. Det han har fått til er ganske fantastiskt for et lag som jeg føler er litt disfunksjonelt i det å skape gode sjanser gjennom kombinasjoner og samhandling.

Tviler sterkt på 3e uten han sist år ja. Heller utenfor topp 4. Det var jo tross alt på håret med han på laget.

Viktig å få stabilisert sentral midtbane og kunne gjøre høyrekant mer skapende, så vi får flere strenger å spille på.

(Innlegget ble redigert 23.02.21 15:04)

InsVerderben

Innlegg: 6007
InsVerderben
23.02.21 15:07

Dux1: "Maguire burde vært kald nok der og tatt sjansen på å klarere. Å sende ballen ned innafor seksten med ryggen til er langt mer ekkelt og en langt større gambling."

Ja ser den, ikke ideelt men det kan samtidig tyde på dårlig samhandling og kommunikasjon i forsvaret. Harry kunne kanskje fått hjelp, fysisk og/eller verbalt gjennom en orientering/utrop fra f.eks. DDG?

Kanskje litt delt skyld og frikjenner ikke de som står med "kuken i hånda" i situasjonen heller. Det går fort, man reagerer instinktivt og tror kommunikasjonen bakover absolutt kan bli bedre....

P.S. og edit: Mente ikke å frikjenne Maguire helt.

(Innlegget ble redigert 23.02.21 15:14)

Saliph

Innlegg: 23268
Saliph
23.02.21 15:09
CryniX: Å klandre noen andre enn Maguire for baklengsen her ser mildt sagt ikke pent ut. Han burde for øvrig vært utvist etter fire minutter også.

Jeg mente ved første øyekast at den burde det være mulig å komme ut og plukke for De Gea, men når jeg ser den igjen er jeg litt mer usikker. Kanskje litt strengt.

Utvisning hadde vært latterlig strengt, men straffe burde det nok blitt. Han forsøker vel å skjerme angrepsspilleren fra De Gea, men er for sent ute og ender i stedet med å hindre ham. Det er verken voldelig oppførsel eller spesielt farlig spill, men det er nok en straffe.

CryniX

Innlegg: 13437
CryniX
23.02.21 15:23
Saliph: Jeg mente ved første øyekast at den burde det være mulig å komme ut og plukke for De Gea, men når jeg ser den igjen er jeg litt mer usikker. Kanskje litt strengt. Utvisning hadde vært latterlig strengt, men straffe burde det nok blitt. Han forsøker vel å skjerme angrepsspilleren fra De Gea, men er for sent ute og ender i stedet med å hindre ham. Det er verken voldelig oppførsel eller spesielt farlig spill, men det er nok en straffe.

En mer proaktiv keeper hadde plukket den, men jeg klandrer ikke De Gea for å ikke gjøre det. Et slikt innlegg, når Maguire får stå så upresset, skal være ufarlig 99 av 100 ganger.

Det er, så vidt meg bekjent, ikke normalt å gå opp i trynet til andre folk med armer når man forsøker å skjerme vekk en motspiller. Særlig ikke med en albue. Jeg hadde vært livid om eksempelvis Lascelles hadde gjort det med Rashford, og du kan banne på at en hel fanbase hadde skreket om rødt kort og straffe hvis det hadde vært tilfellet.

 

Saliph

Innlegg: 23268
Saliph
23.02.21 15:28
CryniX: Det er, så vidt meg bekjent, ikke normalt å gå opp i trynet til andre folk med armer når man forsøker å skjerme vekk en motspiller. Særlig ikke med en albue. Jeg hadde vært livid om eksempelvis Lascelles hadde gjort det med Rashford, og du kan banne på at en hel fanbase hadde skreket om rødt kort og straffe hvis det hadde vært tilfellet.

Han treffer ikke trynet/hodet. Igjen, det er straffe, og trolig også gult kort. Han hindrer ham klart og er ikke interessert i ball. Men er det voldelig oppførsel? Spesielt farlig spill? Fratar han en klar målsjanse? Åpenbart ikke. Jeg mener rødt hadde vært veldig strengt i den situasjonen.

InsVerderben

Innlegg: 6007
InsVerderben
23.02.21 15:31

TheOpiate: "Ikke nevn popcorn. Blir kvalm av tanken på det. Denne tråden har nemlig gitt oss enormt mange popcorn-kvelder de siste årene. Selv i disse dager så er den underholdende. Dog, tar heller en kald pils :)"

"Ikke visste jeg at alle disse popcorn-kveldene var selve livet.." Vel, god benyttelse av tiden å være på denne tråden og tar gjerne en pils selv!

Vi får kanskje begge la det bli unntaksvis og ikke la det ta overhånd...! ;)

robins

Innlegg: 8189
robins
23.02.21 15:31
CryniX: En mer proaktiv keeper hadde plukket den

Det og dødballer begynner å bli et problem. Blant de beste i ligaen defensivt fra åpent spill over en stund. Sliter dog massivt på dødballer, mye kunne nok vært unngått bare med en mer aggressiv keeper. Et problem utover DDG dog.

Lezah

Innlegg: 64929
Lezah
23.02.21 15:41

 

Nå må noen sette TO på plass med ny popcorn-relatert humor asap!

"Åja??? Popcorn-butikken sa de var tomme pga Liverpool-tråden, heheheeh!" F.eks

(Innlegget ble redigert 23.02.21 15:43)

Knaxern

Innlegg: 50244
Knaxern
23.02.21 15:45
CryniX: Det er, så vidt meg bekjent, ikke normalt å gå opp i trynet til andre folk med armer når man forsøker å skjerme vekk en motspiller. Særlig ikke med en albue. Jeg hadde vært livid om eksempelvis Lascelles hadde gjort det med Rashford, og du kan banne på at en hel fanbase hadde skreket om rødt kort og straffe hvis det hadde vært tilfellet.

Jeg husker ikke situasjonen med Mings helt, så gjerne korriger meg hvis jeg tar feil. Men var ikke den ganske lik? Mings skulle hatt rødt kort den gangen han også.

CryniX

Innlegg: 13437
CryniX
23.02.21 15:53
Saliph: Han treffer ikke trynet/hodet. Igjen, det er straffe, og trolig også gult kort. Han hindrer ham klart og er ikke interessert i ball. Men er det voldelig oppførsel? Spesielt farlig spill? Fratar han en klar målsjanse? Åpenbart ikke. Jeg mener rødt hadde vært veldig strengt i den situasjonen.

Har ikke sett det fra den vinkelen. Det setter jo situasjonen i et litt annet lys. Enig i at det ikke er rødt kort ettersom han ikke er oppi der nei, men straffe skulle det vært.

CryniX

Innlegg: 13437
CryniX
23.02.21 15:54
Knaxern: Jeg husker ikke situasjonen med Mings helt, så gjerne korriger meg hvis jeg tar feil. Men var ikke den ganske lik? Mings skulle hatt rødt kort den gangen han også.

Usikker på hvilken situasjon du sikter til, den har gått i glemmeboka for undertegnede.

Dux1

Innlegg: 34875
Dux1
23.02.21 15:55
InsVerderben: Harry kunne kanskje fått hjelp, fysisk og/eller verbalt gjennom en orientering/utrop fra f.eks. DDG? Kanskje litt delt skyld og frikjenner ikke de som står med "kuken i hånda" i situasjonen heller. Det går fort, man reagerer instinktivt og tror kommunikasjonen bakover absolutt kan bli bedre.... P.S. og edit: Mente ikke å frikjenne Maguire helt.

Nå vet jeg ikke om DDG sa noe, men uansett så header du ikke ballen ned i feltet BAK deg med null kontroll.

Og apropos null kontroll, er det flere enn meg som synes Maguire ikke har helt kontroll på headingene sine noen ganger?

Nei, forsvaret vårt har heller ikke gjort jobben sin på dødballer spesielt, men her var det uansett Maguire som valgte en veldig dårlig løsning. 

Dux1

Innlegg: 34875
Dux1
23.02.21 16:09
TrueTopRed: Jeg prøver å dra et rart spm ned på bakkenivå. Det er gøy å si at liverpool er dårlige, men det overvinner ikke realismen i ting.

Realismen er det faktum at en manager kjøper inn en spiller som hever laget. Det skal han ha all mulig kred for, ikke pekefingeren som forteller at "hadde det ikke vært for den spilleren, såååååå...". 

Er det Janteloven som spiller deg og mange andre et puss her?

At den samme spilleren vil bli savnet ved en skade er helt åpenbart. Er det virkelig noe å presisere? 

Knaxern

Innlegg: 50244
Knaxern
23.02.21 16:24
CryniX: Usikker på hvilken situasjon du sikter til, den har gått i glemmeboka for undertegnede.

Mings slang med albuen i ligakampen mot dere, slapp unna rødt og straffe(tror jeg det var) i mot.

Men bare glem det, linken Saliph lenket til viste at det ikke var like ille.

robins

Innlegg: 8189
robins
23.02.21 16:26

Man er ganske mange som synes Rashford har hatt en nogenlunde sesong i år, noe jeg for såvidt er tildele enig i. Er derimot temmelig spesielt det ham leverer i form av non penalty goals and assists. Topp 6 i Europa. Likt med Bruno, rett bak Son, Kane, Lewa og Haaland. Fortsatt kun 23 og det går nærmest sport i å snakke ham ned.

Ellers synes jeg at sesongen Shaw har fortsatt er litt undersnakket. Ekstremt bra det som leveres offensivt. Skuffende at man til tider ikke er gode nok på å spille ham god. 2.omgangen mot WBA er nylig eksempel. Sammen med Bruno og Rash spillerne man bør ha som mål å sette opp i gode posisjoner.

(Innlegget ble redigert 23.02.21 16:28)

InsVerderben

Innlegg: 6007
InsVerderben
23.02.21 16:27

Dux1:"Nå vet jeg ikke om DDG sa noe, men uansett så header du ikke ballen ned i feltet BAK deg med null kontroll. Og apropos null kontroll, er det flere enn meg som synes Maguire ikke har helt kontroll på headingene sine noen ganger? Nei, forsvaret vårt har heller ikke gjort jobben sin på dødballer spesielt, men her var det uansett Maguire som valgte en veldig dårlig løsning

Ser den! Kanskje en "kardinal-feil" og kan selvfølgelig ikke forsvare hvorfor Harry valgte slik og gitt all hans rutine! I første omgang i denne kampen var samhandlingen både defensivt og offensivt sviktende, tok seg godt opp i 2. men forklarer ikke helt den aktuelle situasjonen. 

Maguire spiller alt, tilgivelig at han gjør feil (forsvinnende få) og jeg stiller fortsatt ?-tegn ved kommunikasjonen i forsvaret. Det var "rustent", frynsete, overlatt litt til tilfeldighetene og noe jeg hadde forventet at var et tilbakelagt stadium. Man får kanskje se det som "ting som skjer " og også gi motstanderen litt kred...!?

Edit: kred for scoringen skal Newcastle ha, ikke for situasjonen som førte til den.

(Innlegget ble redigert 23.02.21 16:31)

TrueTopRed

Innlegg: 12397
TrueTopRed
23.02.21 16:36
Dux1: Realismen er det faktum at en manager kjøper inn en spiller som hever laget.

Nå sklir du helt ut fra et spm du stilte meg. Ta den med andre som gidder å bruke tid på en som ikke har det i seg, for jeg ser det som rent tidstap.

Jeg er ydmyk å svarer på spm ditt, men når du forventer at jeg samtidig skal lære deg å forstå fotball, så melder jeg pass.

(Innlegget ble redigert 23.02.21 16:44)

TrueTopRed

Innlegg: 12397
TrueTopRed
23.02.21 17:06
robins: Man er ganske mange som synes Rashford har hatt en nogenlunde sesong i år, noe jeg for såvidt er tildele enig i

Sånn aldermessig i ligaen så er han 4 mål bak C Lewin og på samme som antall som Harvey Barnes (som har en kamp eller 2 mindre)

Greit nok det så absolutt.

Mitt problem med situasjonen (og ikke personen) er at jeg ikke er så glad i spillertypen som kant, dvs "spisstype" som blir brukt som innoverkant. I vårt tilfelle blir det også ekstra merkbart mtp situasjonen på høyre side.

Men er mer fan av en Cavani type spiss også kanter som er litt mer allround som både kan finne på ting selv i tillegg til å hjelpe spissen bedre.

At Rashford har kvaliteter til å skaffe seg en hyggelig statsline selv, er det ikke noe tvil om.

(Innlegget ble redigert 23.02.21 17:08)

TheBelfastBoy

Innlegg: 21372
TheBelfastBoy
23.02.21 17:14

Som jeg har sagt tidligere, det må være langt mer naturlig å spekulere i hvor vi ville vært med flere gode spillere som Bruno. Feks Haaland, Sancho eller Grealish som var angivelige førstevalg for OGS. Ikke hvor vi ville vært uten.

Gode lag har gode spillere. I Man Utds tilfelle er det rare at vi ikke har flere virkelige gode. Ikke at vi har en.

TrueTopRed

Innlegg: 12397
TrueTopRed
23.02.21 17:29
TheBelfastBoy: I Man Utds tilfelle er det rare at vi ikke har flere virkelige gode.

Jeg er enig i at en klubb som United bør ha flere gode spillere. Vi bruker gode penger på gjennomsnittlige spillere.

Alt henger sammen, og det er i den rettningen jeg tenker og samtidig forstår hvorfor vi aldri kommer til, når klubben klarer å sette seg opp i dårlige deals som man bare vet må bli et problem lenger frem i tid.

Man kan spørre seg hvilke deals på markedet man virkelig si at her gjorde United et fantastisk stykke arbeid. Hver jævla vindu ender jo i en sånn midt på treet rating.

Bruno er en no-brainer selv om han kom halveis ut i sesongen. Men ellers så vet jeg ikke helt.

(Innlegget ble redigert 23.02.21 17:36)

Dux1

Innlegg: 34875
Dux1
23.02.21 18:56
TrueTopRed: Nei Dux, dette var ikke angrep på Ole

Hehe. Selvsagt var det det. Sånn indirekte. Alle vet din historikk rundt OGS, og måten du formulerer deg på i det ene avsnittet viser bare en dårlig skjult agenda (igjen!). 

I stedet for å skrible ned selvfølgeligheter, hvorfor ikke heller gi OGS skryt for at han hentet Bruno OG ikke minst for å ha fått ham til å fungere i sitt lag (det i seg selv er ingen selvfølgelighet)? 

Jeg skjønner ikke dette gnålet - og dette gjelder altså ikke bare deg - hvor enkelte bare må syte over at hadde den og den vært skadet, ja da.... Liverpool savner van Dijk fordi han er en nøkkelspiller og verdensklasse. Slike spillere hever et lag mange hakk, og vil naturligvis være savnet. 

Spørsmål: Hvor vil du hen med uttalelsen om Bruno og OGS? Er det noe der du tror ingen andre skjønner (savnet av en skadet Bruno)? 

KingAnderson

Innlegg: 23329
KingAnderson
23.02.21 19:06
Dux1: Jeg skjønner ikke dette gnålet - og dette gjelder altså ikke bare deg - hvor enkelte bare må syte over at hadde den og den vært skadet, ja da.... Liverpool savner van Dijk fordi han er en nøkkelspiller og verdensklasse. Slike spillere hever et lag mange hakk, og vil naturligvis være savnet.

De beste lagene og managerne finner løsninger når nøkkelspillere blir skadet. Så enkelt er det egentlig.

Sir Alex gjorde dette mange ganger, Pep fant frem nye løsninger som fungerte smertefritt når De Bruyne, Jesus, Aguero m.fl var ute samtidig.

Så får vi bare vente og se hvor løsningsorientert OGS kommer til å være. Så langt har han egentlig klart seg greit når f.eks en spiller som Pogba har vært ute, for som vår desidert beste sentrale midtbanespiller så er han en nøkkelspiller.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg