Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Manchester United Football Club

NYTT TEMA
Romlingane

Innlegg: 18534
Romlingane
13.04.21 17:14
Lezah: De kan gå på en formsvikt og fremdeles vinne ligaen. Må kraftigere lut til.

Det er veldig omsorgsfullt av deg, men tanken har slått rot og jeg kommer ikke til å føle meg trygg før jeg ser dem løfte pokalen.

TheBelfastBoy

Innlegg: 21972
TheBelfastBoy
13.04.21 22:20
-k9b_: Uten å på noen måte være bastant, så tror jeg at jeg også ville spilt Henderson om jeg var Solskjær.

Tror også det, men ikke lett å si. Fasit har vi kanskje om ett år eller to?

Jeg synes uansett at tilnærmingen har vært riktig. Man har gitt Henderson mulighet til å fortjene plassen. Ingen kan hevde at han fikk den på bakgrunn av å være engelsk eller akademiprodukt. Henderson fikk sjansen da de Gea var ute, og leverte på et nivå som gjorde det vanskelig å gi plassen tilbake til de Gea (foreløpig).

TheBelfastBoy

Innlegg: 21972
TheBelfastBoy
13.04.21 22:24
HeskeyTime: God taktisk analyse av kampen og hvordan Pogba sin "kantrolle" fikk utnyttet hans kvaliteter.

Fin den. Likte delen om at han blir et spillpunkt høyere i banen. Det er et kanonpoeng. Vi merket dette veldig godt mot Arsenal, da McTominay måtte ut og Pogba ble trukket ned i en dypere rolle; man mistet en spiller som kunne holde på ballen høyere i banen. Der er han bort i mot unik.

Lezah

Innlegg: 65450
Lezah
13.04.21 23:18
Romlingane: Det er veldig omsorgsfullt av deg, men tanken har slått rot og jeg kommer ikke til å føle meg trygg før jeg ser dem løfte pokalen.

Jeg kjenner til panikk-følelsen. Vi har jo opplevd den hyene-lignende jublingen til Liverpool-supportere da City vant ligaen på overtid med Aguero som ble til "hvis dere håper City vinner ligaen fremfor Liverpool hater dere faktisk fotball!!!1" noen sesonger etter, så det er kanskje urettferdig å påføre hjertene deres mer stress. Du skal få slappe av. Vi vinner ikke ligaen. Ok? Så dere må alle puste ute. Tror både Nav og kriminalomsorgen gjør det samme når det gjelder en del av dine  ikke-navngitte medsupportere her.

(Kan Mod slå ned på dette blir jeg imponert)

unitedkid1902

Innlegg: 41129
unitedkid1902
13.04.21 23:47
TheBelfastBoy: Pogba ble trukket ned i en dypere rolle; man mistet en spiller som kunne holde på ballen høyere i banen

Ikke like farlig om han mister ballen der oppe heller i motsetning til rett foran forsvaret

HeskeyTime

Innlegg: 9455
HeskeyTime
14.04.21 08:21
TheBelfastBoy: Fin den. Likte delen om at han blir et spillpunkt høyere i banen. Det er et kanonpoeng. Vi merket dette veldig godt mot Arsenal, da McTominay måtte ut og Pogba ble trukket ned i en dypere rolle; man mistet en spiller som kunne holde på ballen høyere i banen. Der er han bort i mot unik.

Sant dette, var som å ha en teknisk Fellaini langs sidelinja siste 10 minuttene for å drøye tid. Liker også det at å få Pogba mer inn i banen frigjorde Bruno i større grad. Er ofte for lett i en ren 4-2-3-1 å ta ut 10-eren, når man bruker to sittende midtbanespillere som vi gjør. Højbjerg som fikk masse skryt i 1.omgang for å egentlig bare følge etter Bruno overalt, ble fullstendig overrumplet i 2.omgang. Må være helvete for motstander å bestemme seg for om man skal ta ut Bruno eller Pogba. Håper vi får en defensiv midtbane av Rice-kvalitet inn, en 4-3-3 med Bruno-Rice-Pogba mot svakere lag kan løse mye av de kreative problemene våre mot lavtliggende lag.

missChance

Innlegg: 58219
missChance
14.04.21 10:36

Fra The Athletic om fitness - er det dette Spurs begynner å merke nå? Som det blir nevnt i tråden, virket United sterkere nå, enn Tottenham med hvile gjorde.

Remember when Ole said #mufc were the most unfit squad in the league when he took over? This explains why. 

Romlingane

Innlegg: 18534
Romlingane
14.04.21 12:49
Lezah: (Kan Mod slå ned på dette blir jeg imponert)

Never underestimate the whims of the MOD.

That said, på et rent etisk, prinsipielt grunnlag håper jeg på både Arsenal, Everton, Tottenham og ManU foran Chelsea og City (i alfebetisk rekkefølge, ikke preferanser).

Borealis88

Innlegg: 3402
Borealis88
14.04.21 14:17

Haaland burde tenke på at om han kommer til Old Trafford og rasker til seg PL/CL, ja da er han legende livet ut. Han bør jo gå for å utfordre seg selv og City 

Dux1

Innlegg: 35003
Dux1
14.04.21 14:55
Borealis88: Haaland

Hvilket innkjøp innehar størst risiko - Haaland eller Harry Kane? 

Begge er store og sterke spisser med ekstreme scoringsferdigheter. Og begge vil koste godt over milliarden (kr). 

Kane blir 28 i sommer og er inne i sine absolutte peak-år som toppspiss. Haaland blir 21 år omtrent på samme tid som Kane fyller, og kan muligens ha ti år foran seg som en av verdens beste spisser. 

Med Kane vet man hva man får - en erfaren spiss som leverer mål i bøtter og spann i kanskje verdens beste liga. Ingen tilpasning kreves, og han kan gå rett inn i laget og levere fra dag 1. Usikkerheten her er kanskje ankelproblemene som har dukket opp litt for mange ganger? Og hvor lenge vil han holde nivået mtp at han begynner å nærme seg de tredve?

Haaland har levert tilsvarende, men over kortere tid og i to ligaer som må anses som svakere enn PL. Hvordan vil han takle nok et annet land/annen kultur, og ikke minst et (enda) høyere nivå? At han leverer i CL er derimot et pluss, selv om man kanskje kan si at dette er en cup som "lever sitt eget liv" og hvor man ofte møter lag som ikke holder topp PL-nivå (f eks Brügge)?

Sånn jeg ser det pdd er Kane et sikrere valg (så fremt det ikke dukker opp uventede ting på røntgenbildene). I tillegg er det et viktig aspekt med et slikt kjøp: Kane er i en alder hvor han kan være mentor for de yngre gutta (spesielt Greenwood), og i en alder som gjør det naturlig å steppe til side som førstevalg om noen år når Greenwood & co er klare for å overta mantelen.

Et kjøp av Haaland vil f eks sette store spørsmålstegn ved Greenwood og hans framtid som nr 9 (gitt et utgangspunkt at han ikke er god nok som kant). Skjønt, slikt kan jo løses ved å introdusere to spisser, innoverkanter, etc...

Hvis jeg skal velge med hjertet ville jeg valgt Haaland - mest pga det ekstreme potensialet og alder. Velger jeg med hodet faller det meg som mer fornuftig å hente Kane. Risikoen virker mindre OG vi slipper sannsynligvis tanken på at vi mister en toppspiss om noen sesonger pga en jævel av en agent...

Slikkepott

Innlegg: 15758
Slikkepott
14.04.21 15:03

Harry Kane er kontraktsfestet til Tottenham frem til sommeren 2024, så lenge Levy sitter ved spakene og/eller Kane ikke har noen klausuler i kontrakten ref topp 4/Champions League, så fremstår det som tildels urealistisk at Kane spille på topp for Manchester United.

 

Lezah

Innlegg: 65450
Lezah
14.04.21 15:31

James-Greenwood-Diallo i morgen? Matic, Beck og f.eks Fred bak der igjen?

Ale-Jet

Innlegg: 42214
Ale-Jet
14.04.21 15:57

Vi stiller nok så toppet som mulig. Tipper:

De Gea

AWB -  Lindelöf - Tuanzebe - Telles

VdB - Fred

James - Bruno - Pogba

Greenwood

InsVerderben

Innlegg: 6788
InsVerderben
14.04.21 16:40

Dux1: "Hvilket innkjøp innehar størst risiko - Haaland eller Harry Kane?"

Hmm, 2 spillere i litt motsatt ende av skalaen (alders-/karrieremessig) men begge har selvfølgelig store ambisjoner og Kane vil vinne noe og tror vel ikke han "stepper til side", eller ønsker en mentorrolle som 28-åring!

Kan heller ikke se at Haaland ønsker seg til United så det blir det i beste fall Kane eller noen andre. Ønsker som du, at de yngre i klubben skal dyrkes fram men har ingen forslag til spillere inn i forhold til å ivareta det. 

Har liten tro på at vi henter verken Haaland eller Kane...!

fugletitteren

Innlegg: 12567
fugletitteren
14.04.21 16:57

Kjipt at vi rotet bort seriegullet på grunn bannere..

;)

Link

RVP20

Innlegg: 5210
RVP20
14.04.21 18:10

Kanskje en litt upopulær mening, forhåpentligvis også en populær mening, men jeg synes at det er mer nødvendig å hente Sancho, enn f.eks Kane.

Jeg ønsker å se Mason som vårt førstevalg på topp neste sesong. Det er kanskje dog litt for tidlig, men jeg har så stor tro på at han kommer til å få en fantastisk karriere i United.

Spesielt også når Kane's prislapp ligger på rundt 140 millioner pund, mens for Sancho er det vel snakk om rundt 90. Kane er en helt fantastisk spiss, men 140 millioner pund for en snart 28-åring med stadige hyppige skadeavbrekk er ganske så risikabelt. 

 

Borealis88

Innlegg: 3402
Borealis88
14.04.21 18:54
Dux1: Hvilket innkjøp innehar størst risiko - Haaland eller Harry Kane?

For Maguire var et knallkjøp som hele verden misunner? Lukaku var jo "proven" som bare det, Sanchez? Fellaini? Hargreaves? 

Man kan kjøpe et hvilket som helst navn, og det kan slå begge veier. Jeg liker å se på skadehistorikk når jeg spiller Football Manager (ja det betyr noe i spillet). Interessant å se på likheter/forskjeller alder mot alder. Men de siste årene syns det å se ut som Kane oftere har blitt skadet, det bekymrer meg (som Nakstad sier)

Mc_lovin

Innlegg: 8907
Mc_lovin
14.04.21 19:09

Maguire var et kjempekjøp. Litt dyr, men slik var markedet på den tiden.

Ale-Jet

Innlegg: 42214
Ale-Jet
14.04.21 19:12

Maguire var dyrere enn van Dijk. Det er alt folk klarer å tenke på når dem ser ham.

InsVerderben

Innlegg: 6788
InsVerderben
14.04.21 19:25
Mc_lovin: Maguire var et kjempekjøp. Litt dyr, men slik var markedet på den tiden.

Jepp og han har innfridd til de grader!

dalagubbe

Innlegg: 10637
dalagubbe
14.04.21 19:26

Da har vi fått vite grunnen til alle feilpasningene på hjemmebane også, takk og lov, jeg trodde det var spillernes ferdigheter, men det var det på mange måter, det var disse røde teppene over setene på tribunen, spillerne fant ikke hverandre i det røde havet, spillerne såg ikke hverandre. 

Borealis88

Innlegg: 3402
Borealis88
14.04.21 19:37

Syns Maguire leverer for lite i mostanders boks, og er ikke den bautaen/sikkerheten prislappen skulle tilsi. Aboslutt ingen tragedie, men pris vs sportslig verdi = meh.

TheBelfastBoy

Innlegg: 21972
TheBelfastBoy
14.04.21 19:47

Hvilke stoppere ville du byttet Maguire med? For min del er ikke det mange.

Jeg tror OGS gjerne tar ett par slike til der man betaler litt for mye. (Kane er nok helt umulig.)

InsVerderben

Innlegg: 6788
InsVerderben
14.04.21 19:53
Borealis88: Syns Maguire leverer for lite i mostanders boks, og er ikke den bautaen/sikkerheten prislappen skulle tilsi. Aboslutt ingen tragedie, men pris vs sportslig verdi = meh.

Levert for lite i motstanders boks, sier du?  - Uhum, javel så er det først og fremst hans rolle, grunnen til at han ble hentet til United og mangelen på ditto og noe å holde imot ham!?

Burde være unødvendig å minne på hvilken posisjon han spiller og hvilke andre forsvarsspiller i Premier League har spilt flere kamper, kan vise til bedre statistikk og totalt sett vært bedre enn ham siden han kom til United til sesongen 2019/20...?!

(Innlegget ble redigert 14.04.21 20:09)

Borealis88

Innlegg: 3402
Borealis88
14.04.21 20:02

Bastoni, må tørre å satse litt. Har kanskje ikke levert så mye i angrep, men han har jo ikke trengt det ;) Dias. de Ligt. Men pdd. er det Lindeløf, Bailly og Axel som er de som ikke er gode nok, så Maguire spiller på United til han er 33år.

Retnuh_Flim

Innlegg: 22113
Retnuh_Flim
14.04.21 20:04

Får håpe vi avgjør morgendagens kamp tidlig, og vi får se talentene skinne

Borealis88

Innlegg: 3402
Borealis88
14.04.21 20:11
InsVerderben: Uhum, javel og hvilken forsvarsspiller i Premier League har spilt flere kamper, hatt bedre statistikk og totalt sett vært bedre enn ham siden han kom til United til sesongen 2019/20...?!

Hva "er best"? Dunk har scort 4 PL-mål bare i år (3+3 i 2019/2020). Hvor mange har Maguire? Brighton har takket være gode stoppere gjort det veldig bra. Lewis-Dunk hadde vært god nok for å spille ukentlig på OT. Konsa-Mings slipper inn lite mål, Mings har 2+2 målpoeng bare i år. Konsa to mål. Keane-Mina fra Everton hadde nok ikke gjort seg bort heller. Keane 3+1 og Mina 2 mål. De jeg nevner her har sluppet inn omlag det samme antall mål, og det på svakere lag som får flere angrep mot antar jeg.  Så, hva er den "beste" stopperen?

InsVerderben

Innlegg: 6788
InsVerderben
14.04.21 20:25
Borealis88: Hva "er best"?

Hans evne som forsvarspiller selvfølgelig, alt annet er bonus men du mener altså at han ikke har innfridd, tillater deg å "disse" ham og betegne han som "ingen katastrofe...!"

Seriøst?

 

(Innlegget ble redigert 14.04.21 20:31)

TrueTopRed

Innlegg: 13644
TrueTopRed
14.04.21 20:27
Borealis88: Så, hva er den "beste" stopperen?

Man ser jo andre lag i PL som slipper inn totalt omtrent det samme antallet som oss, men der hele forsvaret er billigere enn Maguire.

I en verden der jeg vet at United kaster rundt seg med penger og sløser friskt, så tenker jeg sånn at bedre å få noe bra for en kjempesum, enn noe mindre bra. Sånn sett er maguire ok og AWB feil.

At de 2 skulle behøve å koste 1.4-1.5 miliarder og ta hele det første budgettet til Ole, skjønner jeg lite av.

Vi kunne som sagt kjøpt et ferdig stopperpar fra et annet lag for de pengene, og der de passet perfekt til hverandre, istedet så lurer vi på om vi trenger en stopper i tillegg. Vi bruker masse masse penger, men har fortsatt usikkerhet i alle lagdeler,

Men legger det på elendig plannering og handlingkraft av klubben, lite teft. Og det er vel det vi håper at man har fikset noe på nå med de siste justeringene i ledelsen.

Bruk mindre penger, og mer kunnskap med kvalitet. Planner godt.

(Innlegget ble redigert 14.04.21 20:29)

InsVerderben

Innlegg: 6788
InsVerderben
14.04.21 20:42
TrueTopRed: I en verden der jeg vet at United kaster rundt seg med penger og sløser friskt, så tenker jeg sånn at bedre å få noe bra for en kjempesum, enn noe mindre bra. Sånn sett er maguire ok og AWB feil.

Kontrakten ble inngått pre-korona med ville overgangssummer, andre har gått for høyere summer så det er "vann under broen" og summa, summarum:

Maguire er bare "ok?!"

Maguire har ugjendrivelig bevist sin verdi og posisjon i United, er så mye mer enn et simpelt "ok"og det burde ikke være så vanskelig å innse eller å akseptere.

 

(Innlegget ble redigert 14.04.21 20:42)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg