Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Manchester United Football Club

NYTT TEMA
El_Mojo
El_MojoInnlegg: 12080
16.05.17 10:41
JFT_96: det synges jo til og med støtt og stadig at Mourinho spiller The United way eller noe i den duren..

En sang som vel ble til mens United fortsatt spilte god fotball. I løpet av de siste par månedene derimot, så har det ikke vært mye å skryte av. Det som er interessant er vel først og fremst hvorfor United ikke lengre spiller attraktiv fotball. Skader? Stor kampbelastning og slitne spillere? For kynisk tilnærming til kampene? Jeg ser for meg en god miks av alle tre faktorene. Det som nesten er mest synd med det, er at folk ser ut til å glemme at United faktisk spilte ganske bra fotball tidligere i sesongen. Langt bedre fotball enn under Moyes og LvG, uten at de burde være målestokken. 

Du nevner videre at deler av fanbasen har bestemt seg for at "Mourinho er The man nesten uansett". Dette har ikke jeg inntrykk av. Jeg har heller inntrykk av at store deler av fanbasen setter pris på troféet vi har vunnet og troféet vi forhåpentligvis vinner om åtte dager. Står United igjen uten EL-troféet, vil selvfølgelig denne sesongen stå igjen som en nedtur. Om vi derimot vinner EL og får en CL-plass, så vil det i mine øyne være en godkjent sesong. Vi har havnet kunstig langt bak toppen i PL, grunnet satsing på EL. Enkelte supportere mener nok også at det er Mourinho sin skyld at United-spillerne ikke klarer å omsette 432 sjanser til mål. Her snakker jeg selvfølgelig om sjansene vi har hatt i de fryktelige uavgjortkampene på Old Trafford. Hadde vi vunnet f.eks. tre av disse, ville vi for et par uker siden vært i strålende posisjon til topp fire i PL. Da hadde ikke stemningen vært like negativ. 

JFT_96
JFT_96Innlegg: 22358
16.05.17 10:49

Om Klopp får pengene til å forsterke så mye som trengs vet vel ingen, men all empiri tilsier at han ikke gjør det.

Bør vinne en tittel snart, men å bli topp 4 med årets stall og etter å gått i pluss i sommer, bør vel egentlig ses på som suksess (selv om det er enkelt å tenke man burde vært enda nærmere etter den fantastiske starten). Spesielt når man ser stallene og pengebruken til rivalene.

Blir Liverpool topp4 tror jeg egentlig FSG er fornøyd, tittel eller ei. Men det er klart Klopp er en vinner og han har jo sagt flere ganger at han må vinne for å kunne ha vært en suksess. Det virker vel som FSG har funnet sin mann i Klopp. En type som er fornøyd med å jobbe med mindre budsjett enn andre, som er mer opptatt av utvikling enn rekruttering. Størsteparten av fanbasen er fornøyde med han (meg inkludert) hittil. Man ser at mannen har en plan, spiller en herlig fotball når det stemmer, og ikke minst snakker han Liverpoolsupporteres språk. 

Når det kommer til de dårlige resultatene mot svakere lag, er jeg heller ikke en av dem som tenker at han må ha en plan B. Jeg tror egentlig det er så enkelt at et par-tre skikkelig gode spillere til hadde gjort at Liverpool hadde vunnet mange av de kampene denne sesongen, og forhåpentligvis får han derfor (endelig) penger til å forsterke skikkelig i sommer. Men du skal se at jeg nok blir skuffa der..

 

uansett, jeg tror flesteparten føler Klopp har vært en suksess hittil (HVIS de slår Boro selvsagt) og jeg tror egentlig enda flere tenker at han er rett mann for oss. Og spesielt FSG vel.

 

i tillegg tenker jeg at noe av det beste med han er at han er en glasset er halvfullt type, positiv, vil spille god fotball, og det er jo også en sjarm ved innstillingen til å trene istedenfor å måtte bruke så utrolig mye penger hele tida. Litt (som Poch) motsatt av trenden generelt kanskje, der penger og rekruttering blir en viktigere og viktigere del av den kommersielle fotballen.

Since1892
Since1892Innlegg: 1598
16.05.17 10:55
Dux1: Tja. Er vel ikke helt enig i at United har så fryktelig lang vei å gå. Får Mourinho rettet på de offensive skavankene er vi allerede en gullkandidat. Er snakk om marginer mellom topp og middelmådighet her. I sommer får han i tillegg satt laget sitt enda mer med de spillerne han selv ønsker å satse på. Liverpool og spesielt Klopp er under press. Klopp må handle mye og bra for at dere skal klare å prestere i både liga og cuper. Og nå forventer vel fansen en tittel?

Skjønner ikke dette helt. Syns United-utgaven i år har fremstått som et særdeles grå og primitiv - tidvis eller kanskje til og med oftere en traustere utgave av van Gaal sitt lag. Joda, det har vært noen stolpetreff - vi hadde vel også noenlunde likt da vi endte på 2. plass (27 stolpetreff gjennom sesongen). Men snu om på mynten; hvor hadde United vært uten enkeltprestasjoner fra fremtredende stjerner som Zlatans enkeltmannsprestasjoner, Pogbas nøkkelpasninger, Fellainis duellstyrke i feltet. Dog når en nå skal begynne å sette sammen et lag som skal spille en annen type fotball - noe jeg regner med en forventer på Old Trafford, så må mister en vel fort noen av disse elementene. 

For å ha det sagt; jeg tror fort at United er topp 4 igjen til neste år. Tror veien er like lang, om ikke lenger for min egen klubb, og kanskje spesielt Arsenal. Men for meg fremstår United-utgaven som langt fra å være en tittelutfordrer - så langt at jeg tror veien til neste år også blir med gode marginer. Alltid farlig å diskutere neste sesong når vi enda er i inneværende sesong, men jeg har kanskje på følelsen når jeg snakker med United-fans at to mindre titler er litt lett psykologisk å overskygge en ellers så koksgrå sesong. 

Når det gjelder Klopp forventer jeg at vi skal kjempe om titler i år, men utifra å ha sett denne sesongen og hvor lang vei vi har å gå forventer jeg først og fremst progresjon. For meg tenker jeg at det første er å stabilisere oss som et topp 4 lag. Vi har vel ikke vært topp 4 to påfølgende sesonger på så lenge jeg kan huske (skyt meg om jeg tar feil). Deretter blir det å bygge en stamme som vi kan beholde i noen år (spillere som Matip, Coutinho, Mane). Hvis vi klarer det denne sommeren og eierne investerer forventer jeg at vi skal kjempe om titler. Klopp og hans team er et langsiktig prosjekt - forstår det er en litt annen inngang når en henter Mourinho. 

samassi
samassiInnlegg: 59
16.05.17 11:03

Mourinho får i hvert fall ingen pluss i boka fra meg etter denne sesongen. Denne sesongen har vært en begredelig affære.

Mourinho har blitt en kjip fyr som spiller kjip fotball og det virker som den eneste "løsningen" har blitt å blåse bort milliarder på nye spillere. 

Han er feil mann, til feil tid, i feil klubb. 

 

(Innlegget ble redigert 16.05.17 11:03)

Lezah
LezahInnlegg: 60978
16.05.17 11:16

Vi har tidvis i år spilt ok/bra fotball. Riktignok ikke like mange trekk før noe skjer som i Liverpools tilfelle, så litt mer primitivt er det seff. Vi snakker jo om LFC her. Naturligvis.

På slutten nå har det vært grelt. Det tror jeg det er flere årsaker til; lite rullering, tett kampprogram og skader hvorav f.eks den på Zlatan rent taktisk betydde mye da vi ikke har vært flinke nok til å spille på flere strenger i angrep enn ham. JM får en sesong til etc. Ingen grunn til at han ikke skal det. 

John||Locke
John||LockeInnlegg: 7537
16.05.17 11:29
Since1892: og med oftere en traustere utgave av van Gaal sitt lag.

Hvis dette er ditt inntrykk så avviker det ekstremt fra mitt. Jeg vet at fotballsupportere generelt ikke har så god hukommelse, men van Gaal-tiden lagde arr i sjelen hos meg og jeg kommer aldri til å glemme de to sesongene. Det Mourinho har levert i år er MILEVIS bedre spillemessig. Noe sånn cirka all statistikk også beviser.

Det overdrives også hvor dårlig Uniteds har spilt, da vi cirka halve sesongen har spilt fin og offensiv fotball. Manges inntrykk påvirkes i altfor stor grad av enkeltkamper - også det klassisk fotballsupportere.

Når det er sagt, mener jeg selvsagt at Mourinho var feil mann for United. Jeg verken ønsket han til klubben, eller tror/håper han blir værende lenge. Jeg tipper dog han kan levere noen OK resultater mens han er her. I år har vi tross alt bare vært litt glid og marginer unna å være i en helt annen situasjon. Og ikke minst: Vårt største problem er hjemmebane - noe som er litt freakaktig, og lett bør normalisere seg neste sesong.


-Pat

Lala20
Lala20Innlegg: 1854
16.05.17 11:31

Når Chelsea går fra 50 til 90+ poeng i løpet av 12 måneder er det selvfølgelig mulig for alle topp 6 lagene å kjempe om ligatittelen neste sesong. Gir Liverpool minst sjanse pga tynn stall.

Kontinuitet i seg selv er viktig. Men det er en av fotballens største og mest misbrukte floskler at man skal gi et nytt "prosjekt" x antall år før man ser de virkelige resultatene. Ranieri og Conte tok Leicester og Chelsea til ligagull i sin første sesong. Ingen skal fortelle meg at United var så skakkjørt at det ikke var mulig for Mourinho å ta ligagull etter å ha hentet Pogba, Zlatan, Bailly og Mkhitaryan.

Lezah
LezahInnlegg: 60978
16.05.17 11:33
John||Locke: Hvis dette er ditt inntrykk så avviker det ekstremt fra mitt.

Hehe, mitt også. Men jeg har vært på VGD siden 2004 eller noe og lært at en del Liverpool-fans ser United på sin egen måte. og det er greit nok det. (Jeg har vært her siden 04-ish, og det er ikke få sesonger vi egentlig har hatt et svakere lag enn Pool spiller for spiller, men flytt på SAFS genialitet og juks og dommerhjelp hvis man spør eliten)

(Innlegget ble redigert 16.05.17 11:35)

John||Locke
John||LockeInnlegg: 7537
16.05.17 11:37
Lala20: Ingen skal fortelle meg at United var så skakkjørt at det ikke var mulig for Mourinho å ta ligagull etter å ha hentet Pogba, Zlatan, Bailly og Mkhitaryan.

Du har helt rett. United og City var av mange holdt som favoritter før sesongen. Chelsea var sjelden nevnt.

Hva skjer så? United og City underpresterer. For Chelsea klaffer det virkelig og de går hen og vinner hele greia. Med den samme stallen som svært få levnet noen sjanse.

Og det er her fotballsupporterne virkelig viser sin idioti. Før sesongen var United i gullkampen, men så henter ikke laget nok poeng (av diverse årsaker), og konklusjonen er at man må selge ti spillere og hente 15 nye. Folk er generelt for dumme til å se bak resultatene og overfører lagets prestasjoner på banen til enkeltindivider, og VIPS! Så sitter man med en stall med spillere som man mener er altfor dårlig. 

Årets United-lag er betraktelig sterkere enn det siste vi vant PL med. Hva er forskjellen? Manageren. 

Men for all del, la oss låne ut Rashford, selge Lingard og heller kjøpe Mbappe og Griezmann. Jævla muppets.


-Pat

(Innlegget ble redigert 16.05.17 11:37)

Lezah
LezahInnlegg: 60978
16.05.17 12:06

For de som ikke ser mye av Akademiet og den slags blir det en del nye bekjentskaper nå på tampen, virker det som.

Knaxern
KnaxernInnlegg: 35430
16.05.17 12:21
Lala20: Når Chelsea går fra 50 til 90+ poeng i løpet av 12 måneder er det selvfølgelig mulig for alle topp 6 lagene å kjempe om ligatittelen neste sesong. Gir Liverpool minst sjanse pga tynn stall.

Chelsea var et spesielt tilfelle. Det var et spilleropprør forrige sesong mot Mourinho, og det er grunnen til at de havnet der.

De har spillere med massevis av rutine, og nok av klassespillere.

Courtois har alltid vært en av de beste keeperne i ligaen, Azpi en av de beste backene. Cahill er en solid stopper.

Matic var klasse når de vant ligaen for to sesonger siden. De hentet Kanté som var enorm forrige sesong for et lag som vant serien.

Hazard trenger man ikke nevne heller, fyren har stort sett vært klasse hele veien utenom forrige sesong hvor det var helt åpenbart at han ikke var på gli med Mourinho. Costa har vist sin klasse med Atletico og når han vant ligaen med Chelsea for to sesonger siden.

Utopi å tro at Chelsea ikke ville være et av seks lag som kunne vinne tittelen i år. Jeg personlig holdt Man City som klar favoritt, men jeg overvurderte forsvaret som ikke hadde Kompany, og keeperen var en helbom fra Pep. Samtidig har Man City vært maks uheldige i flere kamper denne sesongen, og de hadde fortjent flere poeng.

JFT_96
JFT_96Innlegg: 22358
16.05.17 12:24

Lezah, det var fælt så opptatt du har blitt av hva Liverpoolsupportere tenker om United.

Lala20
Lala20Innlegg: 1854
16.05.17 12:31
Knaxern: Chelsea var et spesielt tilfelle. Det var et spilleropprør forrige sesong mot Mourinho, og det er grunnen til at de havnet der.

Dette er å snu kappen etter vinden.

Hvis United hadde vunnet ligaen i år hadde du sagt akkurat det samme; at United under Moyes/van Gaal var et spesielt tilfelle.

Cahill er ikke nødvendigvis noe bedre enn Uniteds engelske stoppere; han spiller bare på et lag som fungerer.

Hvis noen før sesongen hadde sagt at Chelsea skulle vinne serien med de to verdensklasse-vingbackene Liverpool-floppen Moses og Sunderland-floppen Alonso så hadde til og med du dratt på smilebåndet.

 

Knaxern
KnaxernInnlegg: 35430
16.05.17 12:41
Lala20: Hvis United hadde vunnet ligaen i år hadde du sagt akkurat det samme; at United under Moyes/van Gaal var et spesielt tilfelle. Cahill er ikke nødvendigvis noe bedre enn Uniteds engelske stoppere; han spiller bare på et lag som fungerer. Hvis noen før sesongen hadde sagt at Chelsea skulle vinne serien med de to verdensklasse-vingbackene Liverpool-floppen Moses og Sunderland-floppen Alonso så hadde til og med du dratt på smilebåndet.

Nei, men det at Man Utd hadde hentet inn forsterkninger i nøkkelposisjoner.

Ja, Conte er jo også en annen grunn til at man kunne tro at Chelsea kunne vinne. Han tok et skadeskutt Italia til en kvartfinale i EM og tapte på straffer. Han bygde opp Juve igjen, og vant serien flere år på rad der.

Like mye smilebånd som de gangene Man Utd vant med spillere som O'Shea og slikt, eller som Leicester i fjor med folk som Simpson, Fuchs, Drinkwater, osv.

Som saght, jeg så på alle årets topp 6 lag som tittelkandidater, da det er lite som skiller. Men jeg holdt Man City som klar favoritt. Samtidig skal man ikke glemme at Chelsea har en stor stall, og har kun hatt PL å fokusere på, samtidig som de har hatt nada med skader.

Lezah
LezahInnlegg: 60978
16.05.17 12:50
JFT_96: Lezah, det var fælt så opptatt du har blitt av hva Liverpoolsupportere tenker om United.

Ja, når dere flokker dere sammen i klubbtråden til United for å øse ut av deres kunnskap om klubben så blir vel det ganske naturlig...

Dux1
Dux1Innlegg: 30374
16.05.17 12:53
Lezah: For de som ikke ser mye av Akademiet og den slags blir det en del nye bekjentskaper nå på tampen, virker det som.

Helt topp! Still rent ungdomslag for min del! Ypperlig mulighet for talentene å få prøve seg i ligasammenheng.

Dux1
Dux1Innlegg: 30374
16.05.17 12:57
Knaxern: Jeg personlig holdt Man City som klar favoritt, men jeg overvurderte forsvaret som ikke hadde Kompany, og keeperen var en helbom fra Pep.

City var et av de mest oppskrytte laga på lang tid før sesongstart. Hva pokker var så imponerende med den spillerstallen med unntak av en viss dverg-argentiner på topp og en spansk fiolinist! 

den_glade_gris
den_glade_grisInnlegg: 5829
16.05.17 12:59
Knaxern: Samtidig har Man City vært maks uheldige i flere kamper denne sesongen, og de hadde fortjent flere poeng.

Hæ, du mener vel United. Det er vi som er uheldige. Vi hadde fortjent mer poeng for vi spiller så fin fotball.

John||Locke
John||LockeInnlegg: 7537
16.05.17 12:59
Dux1: City var et av de mest oppskrytte laga på lang tid før sesongstart.

Var dette noe du også mente før sesongstart? Hvis du var så sikker som du later til at du er nå, så hadde det vært meget gode penger å tjene!


-Pat

Snapback
SnapbackInnlegg: 166
16.05.17 13:01

James R.

 

Yay or nay?

(Innlegget ble redigert 16.05.17 13:01)

Lezah
LezahInnlegg: 60978
16.05.17 13:02

Nay.

Siterer meg selv:

Jeg ser helst en 433 hvor treeren på midten har et anket og to toveisspillere fremfor en 10er. Og det er der James er best.

(Innlegget ble redigert 16.05.17 13:02)

Dux1
Dux1Innlegg: 30374
16.05.17 13:02
JFT_96: uansett, jeg tror flesteparten føler Klopp har vært en suksess hittil (HVIS de slår Boro selvsagt) og jeg tror egentlig enda flere tenker at han er rett mann for oss. Og spesielt FSG vel.

Det er klart. Er ambisjonsnivået ikke høyere enn å nå topp 4 skal det ikke så mye til før man definerer sesongen som en suksess på Anfield. På Old Trafford debatteres det fortsatt om man skal definere sesongen som ok selv om vi skulle vinne pokal nr to (EL-tittelen).

En Mourinho uten titler på to sesonger hadde sannsynligvis fått fyken i United.

Snapback
SnapbackInnlegg: 166
16.05.17 13:06

Synes den er vanskelig, han er jo helt fantastisk på dødballer noe som VIRKELIG har vært et problem denne sesongen, med Pog/Fella/Bailly etc etc så skal det være mulig å heve antall mål etter dødball betraktelig, men da må det være gode baller og der er definitivt James topp klasse.

Det røret som Blind/Rashford/Rooney har drevet med i år har gitt meg magesår.

Lezah
LezahInnlegg: 60978
16.05.17 13:09
Snapback: Synes den er vanskelig, han er jo helt fantastisk på dødballer noe som VIRKELIG har vært et problem denne sesongen, med Pog/Fella/Bailly etc etc så skal det være mulig å heve antall mål etter dødball betraktelig, men da må det være gode baller og der er definitivt James topp klasse.

Vi kan ikke kjøpe folk fordi de kan slå gode dødballer på Fellaini. Satt på spissen. Jeg vil som sagt helst ikke ha en 10er.type, og hvis vi skal det syns jeg ikke behovet er størst der da både Mata og Mikke kan ta den. Da trenger vi mer spiss eller flankeangriper.

Mikeyy9
Mikeyy9Innlegg: 8178
16.05.17 13:09
Lezah: Jeg ser helst en 433 hvor treeren på midten har et anket og to toveisspillere fremfor en 10er. Og det er der James er best.

En 433 med James som offensiv kant, da? Eller en 4312 med James bak Rashford og Martial fremme elno

Edit: Vanskelig å få plass til Micky i den siste der

(Innlegget ble redigert 16.05.17 13:09)

Dux1
Dux1Innlegg: 30374
16.05.17 13:10
John||Locke: Var dette noe du også mente før sesongstart? Hvis du var så sikker som du later til at du er nå, så hadde det vært meget gode penger å tjene!

Driver ikke med veddemål. Kan ikke huske at jeg sa noe om akkurat dette før sesongstart her på vgd. Men jeg har uttalt meg om det blant kompiser og familie. Misforstå meg rett. Jeg anså de som en kandidat til gullet mest pga Pep, men ikke som en så stor favoritt som enkelte ville ha det til.

Og jeg er ikke ute etter kred, hvis du impliserer det. Men se for deg spillerstallen selv, og sammenlign posisjonene med konkurrentenes. Er du imponert?

Snapback
SnapbackInnlegg: 166
16.05.17 13:11
Lezah: Vi kan ikke kjøpe folk fordi de kan slå gode dødballer på Fellaini. Satt på spissen. Jeg vil som sagt helst ikke ha en 10er.type, og hvis vi skal det syns jeg ikke behovet er størst der da både Mata og Mikke kan ta den. Da trenger vi mer spiss eller flankeangriper.

Det var veldig satt på spissen da, James kan langt mer enn å slå dødballer.....

Men jeg ser poenget, og jeg er som sagt veldig usikker selv, vil mye heller ha Griezmann, så spørs det hva som er mulig å få tak i...

Lezah
LezahInnlegg: 60978
16.05.17 13:12
Mikeyy9: En 433 med James som offensiv kant, da? Eller en 4312 med James bak Rashford og Martial fremme elno Edit: Vanskelig å få plass til Micky i den siste der

Jeg er lite fan av at resten av spillermaterialet skal begynne å tilpasses 1 spiller som hentes. 4312 ville jo bare understreket hvor i laget vi virkelig trenger forsterkninger, altså sentral midtbane.

Mikeyy9
Mikeyy9Innlegg: 8178
16.05.17 13:20
Lezah: 4312 ville jo bare understreket hvor i laget vi virkelig trenger forsterkninger, altså sentral midtbane.

Det er jeg enig i. Men en sentral midtbanespiller burde hentes uansett om vi henter James eller ikke, Carrick holder ikke nivået lenger og vi trenger en for å ta plassen mellom Herrera og Pogba.

Yourexperiencemaydiffer
YourexperiencemaydifferInnlegg: 4860
16.05.17 13:22

Jeg er for James dersom alle blir enige om at vi ikke prøver å uttale navnet hans på spansk.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg