Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Manchester United Football Club

NYTT TEMA
Lezah

Innlegg: 64776
Lezah
17.11.17 20:14
Samey_FU: Noe ala dette i enkelte kamper:  -----Matic
Pogba-Pereira

Akkurat i en slik formasjon ville jeg også kunne hatt Pereira som en CM for oss, men ikke slik vi spiller nå.

Samey_FU

Innlegg: 10422
Samey_FU
17.11.17 20:45
Lezah: men ikke slik vi spiller nå.

Neinei, han og Matic blir for tynt. 

TheBelfastBoy

Innlegg: 21040
TheBelfastBoy
17.11.17 23:32

DDG

Valencia - Bailly - Rojo - Blind

Pogba - Matic

Mhiki - Zlatan - Rashford

Lukaku

Kommer snart.

TheBelfastBoy

Innlegg: 21040
TheBelfastBoy
17.11.17 23:44

Eller kanskje man kjører en variant med tre bak?

Jones inn. Mhiki eller Rashford ut. Da får antakelig Pogba en mer offensiv rolle.

John||Locke

Innlegg: 12190
John||Locke
17.11.17 23:52
TheBelfastBoy: Eller kanskje man kjører en variant med tre bak?

Mtp. preseason tror jeg det er sannsynlig.

Mou ventet bare på Rojo.


-Pat

TheBelfastBoy

Innlegg: 21040
TheBelfastBoy
18.11.17 00:14

Det er egentlig en fin, komplementær firer også; Pogba, Zlatan, Rashford og Lukaku. Zlatan spilte nesten som en tier i fjor alikevel. Jeg tror også at Bailly, Jones og Rojo passer veldig fint i en treer bak. Jones har litt av det samme som Luiz i seg, og kan nok bekle en slik rolle veldig bra.

Dårlig fotball blir det uansett.

lsklars

Innlegg: 103510
lsklars
18.11.17 01:17

Blir moro å se Luk og Z på banen samtidig. 

Jordbæryoghurt

Innlegg: 18500
Jordbæryoghurt
18.11.17 01:51
lsklars: Blir moro å se Luk og Z på banen samtidig.

Mangler bare Fellaini nå, så kan vi spille skikkelig fotball igjen. 

beardman

Innlegg: 3141
beardman
18.11.17 04:14
TheBelfastBoy: Det er egentlig en fin, komplementær firer også; Pogba, Zlatan, Rashford og Lukaku. Zlatan spilte nesten som en tier i fjor alikevel. Jeg tror også at Bailly, Jones og Rojo passer veldig fint i en treer bak. Jones har litt av det samme som Luiz i seg, og kan nok bekle en slik rolle veldig bra.

                    DDG

          Jones   Bailly   Rojo

   Valencia   Matic  Pogba   Blind

                     Zlatan

            Lukaku  Rashford

 

 

Skal dere spille sånn her tenker du?

 

Makatelli

Innlegg: 11477
Makatelli
18.11.17 06:30
beardman: Zlatan             Lukaku  Rashford

Man er rimelig blåst i hodet hvis man tror at Zlatan kan fungere i en playmaker-rolle bak to spisser. 

TheBelfastBoy

Innlegg: 21040
TheBelfastBoy
18.11.17 09:28

Nja, jeg er tilbøyelig til å mene det motsatte. Man er rimelig blåst i hodet om man ikke forstår at Zlatan kan fungere i en playmakerrolle.

Hvor man setter opp Rashford, Martial, Lingard eller Mhiki på taktikktavla er kun viktig dersom man har spilt FM en time eller to for mye. Det sentrale er at en av disse må gjøre mye av den defensive jobben, og at Zlatan får frihet til å ligge i rommet bak nieren sentralt i banen (hvor han uansett beveger seg mye). I tillegg må Lukaku ta en større del an ansvaret defensivt.

Chelsea, som spiller en mye mer energikrevende fotball enn Man Utd, spiller med en gratispassasjer i form av Hazard. Jeg tror Man Utd fint kan gjøre det samme. Og Zlatan, selv om han ikke akkurat er en høy oktanspiller, løper faktisk en hel del.

(Innlegget ble redigert 18.11.17 09:37)

Old_Trafford

Innlegg: 3830
Old_Trafford
18.11.17 09:51

Hva har jeg gått glipp av. Er både Zlatan og Pogba tilbake?

Makatelli

Innlegg: 11477
Makatelli
18.11.17 09:53
TheBelfastBoy: Nja, jeg er tilbøyelig til å mene det motsatte. Man er rimelig blåst i hodet om man ikke forstår at Zlatan kan fungere i en playmakerrolle

Vet du i det hele tatt hvilke egenskaper som trengs for å være en playmaker? og du innbiller deg at Zlatan (en stor tung klassisk spiss) skal bekle denne rollen? det er seriøst noe av det dummeste jeg har hørt/lest. Playmakere er spillere som har gode tekniske egenskaper med ball, og som først og fremst har som jobb å skape sjanser for andre. Dette er spillere som Eriksen, Ozil, De Bruyne, Isco og David Silva. Helt annerledes spillertyper enn Zlatan. Som den spisstypen han er så passer han til å avslutte sjansene som blir skapt av slike spillere, ikke motsatt. Hvis du noengang ser Zlatan bli satt opp i en slik rolle så skal jeg vippse deg 10k. 

Old_Trafford

Innlegg: 3830
Old_Trafford
18.11.17 09:57

Litt uenig i karakteristikken her.

Zlatan er en stor gutt, men verken tung eller mindre følsom på labben en de andre guttene du nevner her.

Han er selvfølgelig ikke en midtbanespiller, men at han kan bekle en 10'er rolle med mer kreativitet og stikkpasninger er jeg sikker på.

Edit: Er det bare meg som ikke kan "quote" på forumet i dag?

(Innlegget ble redigert 18.11.17 09:59)

missChance

Innlegg: 56837
missChance
18.11.17 10:20
Old_Trafford: Hva har jeg gått glipp av. Er både Zlatan og Pogba tilbake?

Zlatan, Pogba og Rojo ifølge Mourinho. Men ikke nødvendigvis klare til å spille i dag:

Jose Mourinho confirmed on Friday that Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba and Marcos Rojo are all back in the matchday squad for Saturday's clash with Newcastle and the Manchester United manager has since revealed that Ibrahimovic will, in fact, be named on the bench. 

(Innlegget ble redigert 18.11.17 10:22)

TheBelfastBoy

Innlegg: 21040
TheBelfastBoy
18.11.17 11:08

Zlatan fremsto som alt annet enn en klassisk spiss forrige sesong for Man Utd. Han hadde et bevegelsesmønster som minnet mye mer om Cantona, Sheringham eller Bergkamp, enn feks Lukaku i dag (som i mine øyne er en klassisk spiss). Dette til tross for at han skulle være en klassisk spiss. Det var likevel tydelig at han trives svært godt med ball i mellomrommet.

Måten du skriver på får det til å høres ut som du har et kognitivt bias for hvordan en playmaker og hvordan en spiss skal se ut fysisk, og at dette spiller vurderingsevnen din et lite puss. Det kan også virke som du har er svært rigid-forhold til hvordan playmakerrollen skal løses. Du kan kanskje skrive litt om hva du mener ligger i å være playmaker, slik at jeg kan innkassere de ti lappene.

For ordensskyld mener jeg spillerne du nevner, men også Xavi, Cantona, Sheringham og Bergkamp er eksempler på playmakere, men som alle har løst rollen på ulike måter.

For min del er det viktigste ved en klassisk spiss bevegelsesmønsteret, og hvordan han skaper rom for motstanderen. Leser du litt av J. Wilson vil du se at han prater endel om en falsk nier. Dette er spilleren som er spiss, men ikke har bevegelsesmønsteret til en spiss. Jeg tror nok at Zlatan i en 352 vil kunne se ut litt som en falsk nier, men all den tid han spiller med en «ekte nier» er etter min mening «klassisk tier», playmaker, en bedre beskrivelse.

I dette legger jeg at Zlatan ville falle dypere enn Lukaku og søke ball utenfor boksen. Han har både teknikk, pasningsfot, blikk for spillet og fotballforståelse til å være glimrende i en slik rolle. På mange måter var han også i fjor et spillpunkt på siste tredjdel. Litt av utfordringen da var at vi ikke hadde noen til å strekke forsvaret til motstanderen eller gjøre jobben i boksen.

Og forresten, den tonen du forsøker deg på kunne ikke undergravet deg selv mer eller fått deg til å se særlig dummere ut om du forsøkte .

(Innlegget ble redigert 18.11.17 11:09)

FrannyLee

Innlegg: 19827
FrannyLee
18.11.17 11:23

Mye av poenget er vel at there is no such thing as a klassisk spiss. Det kommer alt an på hvordan manageren setter opp reisverket. Noen mener selvsagt at en må være en fox in the box for å kunne titulerest som en klassisk spiss. Andre vil mene en Aguerotype eller til å med en som Tottenhams maine man type noe ala en Henry.

FrannyLee

Innlegg: 19827
FrannyLee
18.11.17 11:25
TheBelfastBoy: Og forresten, den tonen du forsøker deg på kunne ikke undergravet deg selv mer eller fått deg til å se særlig dummere ut om du forsøkte .

Makatelli er vel normalt en av de mest oppegående på forumet.

Samey_FU

Innlegg: 10422
Samey_FU
18.11.17 11:32
FrannyLee: Makatelli er vel normalt en av de mest oppegående på forumet.

Takk for at du får meg til å boikotte VGD igjen. 

CryniX

Innlegg: 13362
CryniX
18.11.17 11:34
Makatelli: Playmakere er spillere som har gode tekniske egenskaper med ball, og som først og fremst har som jobb å skape sjanser for andre. Dette er spillere som Eriksen, Ozil, De Bruyne, Isco og David Silva. Helt annerledes spillertyper enn Zlatan. Som den spisstypen han er så passer han til å avslutte sjansene som blir skapt av slike spillere, ikke motsatt. Hvis du noengang ser Zlatan bli satt opp i en slik rolle så skal jeg vippse deg 10k.

"Backer er spillere som kan takle, markere og som først og fremst har som jobb å bidra defensivt. Dette er spillere som Matteo Darmian, Stefan Radu og Cesar Azpilicueta. Helt annerledes spillertyper enn Antonio Valencia. Som den backtypen han er så passer han til å komme på overlapp på kanten og bidra mye offensivt, ikke slå langt opp på kantspilleren. Hvis du noen gang ser Valencia bli satt opp i en slik rolle så skal jeg vippse deg 10k."

Zlatan har eminente tekniske ferdigheter med ball og - tross i at han er mest kjent for å avslutte angrep enn å starte de - besitter en god pasningsfot, et bra overblikk, herlige førstetouch og han er relativt uforutsigbar. Han er ikke kjent for å være noen 10er, men han har alle verktøyene i verktøykassa for å bli en solid playmaker nevertheless.

Litt på linje med Valencia. Foruten at han ikke kunne markere, posisjonere seg eller ikke var særlig god til å time taklingene sine… Og han ble en av verdens beste backer etter å ha passert 30.

John||Locke

Innlegg: 12190
John||Locke
18.11.17 11:51
Makatelli: laymakere er spillere som har gode tekniske egenskaper med ball

I motsetning til kløna Zlatan som knapt kan føre ballen.


-Pat

gurglebassen

Innlegg: 4951
gurglebassen
18.11.17 12:00
Old_Trafford: Edit: Er det bare meg som ikke kan "quote" på forumet i dag?

TEST.

Det funker.

Makatelli

Innlegg: 11477
Makatelli
18.11.17 12:27

Zlatan er ingen playmaker, og han er heller ingen falsk nier. Dette er forresten ingen kritikk av Zlatan hvis noen skulle misforstå. Lewandowski er vel noe av det nærmeste man kommer Zlatan som spillertype, og han er heller ingen playmaker. Forskjellige spillere har forskjellige egenskaper. At Belfastboy og flere andre drømmer om å skvise inn Lukaku og Zlatan i samme startellever, betyr ikke at Mourinho eller noen annen manager på dette nivået setter laget i ubalanse for å oppfylle denne fantasien.

Zlatan kommer aldri til å bli satt opp som en playmaker, fordi han er ikke en playmaker. Jeg skjønner ikke at jeg må si det engang. Det jeg tror kommer til å skje er at Mourinho vil la Lukaku og Zlatan konkurrere om den spissplassen. Hvis laget jager mål på slutten av kamper så vil han sette inn på den av de som ikke startet. Det kan hende han går for en formasjon med to spisser, men da er selvfølgelig Zlatan den som vil være ligge høyest på banen og sentralt. Han vil uansett ikke være i playmaker-rollen. Om en av Zlatan og Lukaku må endre posisjon så blir det vel Lukaku som kan bli dyttet ut på en av kantene siden han har en god del mer fart i seg. Men som sagt tror jeg ikke Mourinho vil starte med de to samtidig. For det er han altfor kynisk og defensivt orientert. 

John||Locke

Innlegg: 12190
John||Locke
18.11.17 12:40
Makatelli: Zlatan kommer aldri til å bli satt opp som en playmaker, fordi han er ikke en playmaker. Jeg skjønner ikke at jeg må si det engang.

Mitt største problem med dette er ikke den faglige diskusjonen rundt en spillers egnethet i diverse spillerroller på banen, men hvor sinnssykt kategorisk du er rundt saken. 

Hvordan kan du vite dette? Hvorfor åpner du ikke engang for at det er en 10% sjanse for at Mourinho prøver å få til en formasjon hvor han bruker Lukaku (programforpliktet, det er hans største kjøp) og talismanen Zlatan?

Det er en annen ting som er verdt å merke seg i denne diskusjonen. Du argumenterer ut ifra at "ingen andre Zlatan-typer spiller som playmaker", og det er greit nok. Men hvor godt er argumentet? Spiller de ikke som playmaker fordi de ikke kunne mestret rollen OK, eller spiller de ikke som playmaker fordi de er fantastiske spisser? Jeg tror Zlatan kunne vært en habil playmaker, men enda bedre spiss. Jeg tror vi er bedre tjent med Lukaku som spiss mtp. fremtiden, men ser lett at man vil skvise siste dråpe ut av Zlatan. En naturlig følge av dette kan være at man prøver en formasjon hvor Zlatan ligger bak Lukaku, i noe som må betegnes som en playmakerrolle.


-Pat

(Innlegget ble redigert 18.11.17 12:42)

Makatelli

Innlegg: 11477
Makatelli
18.11.17 12:51
John||Locke: Hvordan kan du vite dette? Hvorfor åpner du ikke engang for at det er en 10% sjanse for at Mourinho prøver å få til en formasjon hvor han bruker Lukaku (programforpliktet, det er hans største kjøp) og talismanen Zlatan?

Jeg har jo sagt at det er en mulighet for at Zlatan og Lukaku spiller sammen på topp. Det jeg ikke kan gå med på er at det er en mulighet for at Zlatan plutselig i en alder av 36 skal bli en tilrettelegger istedet for en avslutter når han har vært en avslutter hele livet. 

Lezah

Innlegg: 64776
Lezah
18.11.17 13:19

Håper Makatelli bidrar mer her, alltid mye bra.

GreySerpent

Innlegg: 28825
GreySerpent
18.11.17 13:30
Makatelli: Playmakere er spillere som har gode tekniske egenskaper med ball

Og Zlatan er en kløne med ballen?

qbah

Innlegg: 50245
qbah
18.11.17 13:31

Er ikke det en rapper?

FrannyLee

Innlegg: 19827
FrannyLee
18.11.17 13:36
qbah: Er ikke det en rapper?

Zlatan har vel rappet til flere ja.

glycinello

Innlegg: 6530
glycinello
18.11.17 14:14

Løsningen på Lukaku og Zlatan "problematikken" er selvsagt å kjøre begge to som spisser, med pil ned på Zlatan.

Ellers så spilte vel Zlatan som en slags 10'er da han var i Juve? I tospann med Trezeguet og det fungerte jo rimelig greit. Riktignok noen år siden og Zlatan har naturlig nok mistet litt fart siden den tid.

 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg